روزنامه یکشنبه 7 مهر 1398
جزئیات افزایش ۲۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی - روحانی ستاره مجمع عمومی شد - خطر وجود ذرات پلاستیکی در برخی چایهای کیسه ای - این بیت از کیست؟ - تولید خودروهای برقی که تنها با خدمات اشتراک قابل استفاده هستند - به درخشش نابینایان در گزینشی پارالمپیک امیدواریم - مادر خشمگین پسرش را به چاه انداخت - اطلاعرسانی
|
روزنامه «ایران سپید»
یکشنبه 7 مهر 1398
29 محرم 1441
29 سپتامبر 2019
سال بیست و سوم شماره 6244
صاحب امتیاز:
خبرگزاری جمهوری اسلامی
مدیر مسئول: سهیل معینی
سامانه پیامکی: 3000465040
نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388
تلفن: 84711371
شماره انتشارات: 5-88548892
وبسایت: www.iransepid.ir
پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir
........عناوین این شماره......
جزئیات افزایش ۲۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی 2
خطر وجود ذرات پلاستیکی در برخی چایهای کیسه ای 7
تولید خودروهای برقی که تنها با خدمات اشتراک قابل استفاده هستند 14
به درخشش نابینایان در گزینشی پارالمپیک امیدواریم 16
مادر خشمگین پسرش را به چاه انداخت 18
* جزئیات افزایش ۲۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی: رئیس سازمان بهزیستی کشور ضمن اعلام جزئیات افزایش ۲۰ درصدی مستمری مددجویان تحت پوشش بهزیستی گفت: افزایشها با پیامک به مددجویان اطلاع داده شده است. وحید قبادی دانا اظهار کرد: این افزایش از محل اعتبارات سازمان ۲۰ درصد افزایش یافته است و هفته گذشته به حساب بانکی مددجویان واریز شده است. وی تصریح کرد: با توجه به پیگیریهای انجام شده، افزایش ۲۰ درصدی مستمری مددجویان اعمال شده و این موضوع به صورت پیامکی به جامعه هدف سازمان اعلام شده است. قبادی دانا ادامه داد: فعلاً افزایش مستمری مددجویان از محل اعتبارات سازمان بهزیستی انجام گرفته است و این مطابق با قولی است که آقای نوبخت چندی پیش داده بود و مستمری شهریور با ۲۰ درصد افزایش انجام شد. رئیس سازمان بهزیستی کشور همچنین در ارتباط با مابه التفاوت افزایش مستمری مددجویان در ماههای گذشته از سال ۹۸ گفت: الآن نمیتوانم زمان خاصی را اعلام کنم؛ اما موضوعی که میتوانم به آن اشاره کنم، این است که این افزایش ۲۰ درصدی نیز در ماههای آتی انجام خواهد شد.
* مناسبسازی محیط دستگاههای اجرایی ۱۹ درصد افزایش یافت: معاون توانبخشی سازمان بهزیستی گفت: در ۲ سال اخیر میزان مناسبسازی محیط دستگاههای اجرایی کشور برای تردد معلولان از ۲۰ درصد به ۳۹ درصد افزایش یافته است. محمد نفریه گفت: دسترسی آسان معلولان به خدمات با اجرای قانون مناسبسازی محیط فراهم میشود و بر اساس این قانون، همه دستگاههای اجرایی ملزم به اجرای آن هستند. بر اساس قانون حمایت از معلولان مصوب سال ۹۶ از ۲ تا ۳ هزار محیط و فضای کاری دستگاههای دولتی بازدید شد و از آن زمان به بعد یک کار جهادی توسط دستگاههای اجرایی انجام گرفت و میزان مناسبسازی محیط دستگاههای اجرایی برای معلولان از ۲۰ درصد گذشته به ۳۹ درصد افزایش یافت. نفریه بدون اشاره به میزان بودجه پیشبینی شده اظهار داشت: امسال در حوزه توانبخشی برای اجرای قانون حمایت از معلولان بودجه پیشبینی شده است. در قالب این قانون انواع خدمات جدید برای معلولان از جمله ودیعه مسکن، تجهیزات پزشکی، خرید لوازم پزشکی و بهداشتی، حق پرستاری و سایر خدمات دیگر ارائه میشود. وی گفت: با توجه به اینکه در حال حاضر درگیر جنگ اقتصادی هستیم، شمار افراد نیازمند دریافت خدمت که به بهزیستی مراجعه میکنند، افزایش یافته است که این نیازمند کارایی بیشتر واحدهای بهزیستی و بودجه بیشتر برای این سازمان است. سازمان بهزیستی به قشر پایین جامعه خدمت ارائه میدهد و جامعه هدف این سازمان شامل افرادی است که دارای مشکلات جسمی، روحی، روانی و اجتماعی هستند. وی گفت: هم اکنون هشت میلیون نفر به صورت دائم از خدمات توانبخشی این سازمان بهره مند و سالانه بیش از ۱۸ میلیون خدمت به گروههای مددجوی جامعه ارائه میشود.
* روحانی ستاره مجمع عمومی شد. عبد الباری عطوان، تحلیلگر مسائل منطقه در روزنامه رأی الیوم نوشت: آقای روحانی ستاره مجمع عمومی شد و دیپلماسی تهران در سطح بین الملل، پیروز میدان سازمان ملل متحد بود؛ به طوری که بیشتر رهبران غربی برای دیدار با رئیس جمهوری ایران صف کشیده بودند. دیپلماسی ایران پیروز میدان سازمان ملل بود.
* امیر دریادار سیاری، معاون هماهنگ کننده فرمانده ارتش جمهوری اسلامی از ساخت سه ناوشکن جدید توسط نیروی دریایی ارتش و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح خبر داد.
* محمدرضا باهنر، دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین گفت: روایت داریم مؤمن باید همیشه در حالت خوف و رجا باشد. احزاب سیاسی هم باید این طور باشند. اما برخی اصولگرایان خود را پیروز انتخابات میدانند و به دلیل همین اطمینان، ممکن است به خودشان ببازند.
* در حالى که تخت روانچى در جریان سفر اخیر حسن روحانى به نیویورک، در هیچ یک از برنامه ها حضور نداشت و دفتر نمایندگى ایران از کسالت وى و تجویز پزشک براى استراحت خبر داده بود، فرناز فصیحى خبرنگار وال استریت ژورنال مدعى شد: تخت روانچی، سفیر ایران در سازمان ملل، به سرطان مبتلاست و در بیمارستانی در نیویورک بستری شده. ظریف برای عیادت از او باید اجازه بگیرد تا بتواند از منطقه مشخص در نیویورک که در آن محدود است، خارج شود. دولت آمریکا میگوید اول یک زندانی آمریکایی در ایران را آزاد کنید تا اجازه سفر به بیمارستان بدهیم. هنوز هیچ منبع رسمى این خبر را تأیید نکرده است.
* گاردین روز جمعه نوشت: اتحادیه اروپا به طور خصوصی به ایران هشدار داده اگر تهران تهدید خود در خصوص پیش رفتن در برداشتن گامهای جدید کاهش تعهدات برجام را ادامه دهد، مجبور خواهد بود خروج از توافق هسته ای را آغاز کند.
* خطر وجود ذرات پلاستیکی در برخی چایهای کیسه ای: محققان کانادایی میگویند: برخی از انواع چایهای کیسه ای که در تولید کیسه های توری و کوچک آنها از مواد اولیه پلاستیکی استفاده میشود، ممکن است میلیاردها ذره میکروپلاستیک را در فنجان شما بر جای بگذارند. سازمان جهانی بهداشت میگوید چنین ذراتِ موجود در آب آشامیدنی خطری به همراه ندارند. بیشتر چایهای کیسه ای از کیسه های کاغذی تهیه شده اند؛ اما برخی برندهای چای به تازگی به کیسه های پلاستیکی توری روی آورده اند. نتایج این تحقیق نشان داد هر یک از کیسه های پلاستیکی خالی از چای در دمای 90 درجه سانتیگراد به تنهایی ۱۱.۶ میلیارد ذره میکروپلاستیک و ۳.۱ میلیارد ذره نانو پلاستیک کوچکتر را درون آب داغ آزاد میکند. سطوح آزاد شده از بسته بندی چایهای کیسه ای چندین مرتبه بالاتر از میزان پلاستیک موجود در سایر مواد غذایی یا آبهای بطریهای پلاستیکی است که پیشتر گزارش شده بود؛ زیرا پلاستیک کیسه های چای در معرض آب جوش قرار دارد.
* تجویز دارویی قارچ گانودرما مورد تأیید نیست: رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت گفت: گانودرما در ایران به عنوان یک فرآورده غذایی مجوز تولید و توزیع دارد و هیچ گونه تجویز دارویی برای آن تأیید نشده است و تبلیغاتی که در این زمینه انجام شود، در زمره تبلیغات کاذب و اغواگرانه به شمار میرود. دکتر جهانپور افزود: قارچ گانودرما از هزاران سال پیش در چین به عنوان نمادی از سلامتی و طول عمر به همراه شادی و اقبال در زندگی برای درمانهای پزشکی استفاده شده است. امروزه افرادی که مبتلا به بیماریهای صعب العلاج و غیر قابل درمان هستند، به هر دارو یا کاری روی میآورند که ممکن است در متوقف کردن پیشرفت بیماری یا کم کردن عوارض دارویی اثرگذار باشد.
جهانپور در ادامه گفت: صرفاً تعداد انگشتشماری از کارآزماییهای پیشبالینی گزارش کرده اند که گانودرما لوسیدوم حاوی مواد ضد سرطانی و تقویت کننده سیستم ایمنی است و باید در این زمینه تحقیقات بیشتری انجام شود. مطالعات تا کنون نشان داده گانودرما با افزایش درصد لنفوسیتها احتمالاً میتواند سیستم ایمنی را تقویت کند؛ همچنین سلولهای کشنده (NK-cell) که وظیفه دفاع از بدن را در برابر عوامل بیگانه دارند، تا حدودی به دنبال مصرف این قارچ افزایش مییابند. مصرف نوع خاصی از محصولات این قارچ (Ganopoly) میتواند علائم مربوط به تنگی عروق قلبی (شامل درد قفسه سینه و تنگی نفس را کاهش دهد. مصرف محصولات این قارچ، تأثیری بر سطح قند خون در افراد با دیابت نوع دو ندارد. نکته قابل توجه اینکه مصرف مداوم پودر این قارچ در مدت زمان بیش از یک ماه غیر ایمن و به همراه خطر آسیب به کبد و در افراد دیگر با آلرژی همراه است. وی ادامه داد: مصرف مقدار زیاد این قارچ خطر خونریزی را افزایش میدهد و باید از مصرف آن در افراد با فشار خون خیلی پایین اجتناب شود.
این بیت از کیست؟ کمتر دانشآموزی پیدا میشود که بیت معروف «چنین گفت پیغمبر راستگو، ز گهواره تا گور دانش بجو.» را به یاد نداشته باشد. شعری که اغلب شاعرش را به واسطه زبان شعری و وزن عروضی آن (بهر متقارب)، حکیم ابو القاسم فردوسی میدانند؛ اما این پرسش مطرح است که آیا واقعاً این بیت از حکیم توس است؟ در سالهای اخیر و با توسعه فضای مجازی، بحران اشعار و متون نثری که به شعرا و نویسنده های مشهور ایران و جهان نسبت داده میشود، دامن ادبیات را گرفته و رها نمیکند. اتفاقاً از جمله این چهره های مشهور که از سوی گردانندگان شبکه های مجازی مورد توجه یا به تعبیر بهتر، مورد بی توجهی به واسطه اسناد ابیات نامعتبر واقع شده، حکیم فردوسیست. یکی از ابیات معروف که سالهاست دانشآموزان نسلهای مختلف آن را سروده فردوسی میدانند، همین بیت فوق است و در تفسیرش بیان شده که فردوسی با رجوع به حدیث «اطلبوا العلم مِنَ المَهدِ أِلی اللَحد.» از پیغمبر اسلام (ص) آن را سروده. حال آنکه ظاهراً حقیقت غیر از این است. محمدرضا ضیا، پژوهشگر متون کهن در یادداشتی کوتاه چنین آورده: دکتر سید محمد دبیرسیاقی در مجله کلک ش 89-93، مرداد-ذر 137۶، ص 147–148 مطلبی با عنوان «نام سراینده ز گهواره تا گور دانش بجوی« نوشته اند) و به درستی اشاره کرده اند که
این بیت از فردوسی نیست؛ هرچند مکرر به نام او نقل شده» و در ضمن آن، به نقل از یادداشتهای مرحوم علی اصغر حکمت، گوینده این شعر را میرزا ابو القاسم ملقب به فخر الاسلام، داماد حسام السلطنه، فرزند فتحعلیشاه دانسته اند.
هم ایشان در مجله گزارش میراث، ش 41، مهر-بان 1389، ص 22 مطلبی با عنوان «ز گهواره تا گور دانش بجوی» نوشته و در آن، بدون اشاره به نوشته قبلیشان، درباره شاعر این مصراع سخن گفته اند. جالب است که این بار هم، به نقل از یادداشتهای مرحوم حکمت، درباره همین مصراع و چگونگی سرودنش نوشته اند و در حاشیه دربارۀ اسم گویندۀ این بیت، که در یادداشتها بوده است، نوشته اند: »این نام بر اثر ریختن جوهر بر روی آن، محو و غیر قابل خواندن شده بود، بعداً با تجسس در منابع دیگر اعلام خواهد شد.« بنده کتاب رهآورد حکمت را هم با این نیت گشتم و چیزی نیافتم. البته ایشان تا این تاریخ، هنوز درباره آن شاعر چیزی ننوشته اند. در شماره 45 همین مجله ص 28 -29 جناب مصطفی ذاکری درباره ایراد مقدر ایشان به «پیغمبر راستگوی» مطلبی نوشتند، ولی ایشان هم اشاره ای به گوینده این بیت نفرمودند. بر بنده مشخص نشد که چطور دکتر دبیرسیاقی به یادداشت اول خود اشاره نکرده اند که در آن نام گوینده این بیت آمده است؟) آیا ریختن جوهر روی یادداشتها در فاصله این دو مقاله اتفاق افتاده است؟ (ولی بنده در این میان میخواهم یک گره به این معما بیفزایم. دکتر ضیاء الدین سجادی کتابی با عنوان اشعار معروف انتشارات پاژنگ دارند که در ص 472 آن نوشته اند، خودشان از مرحوم حکمت شنیده اند که کل این بیت مشهور را عبد الجواد ملک الکلامی کردستانی، به دستور ایشان (علی اصغر حکمت) به فارسی ترجمه کرده است از روی حدیث مشهور اطلبوا العلم من المهد الی اللحد. بنده هیچ نشانی از عبد الجواد ملک الکلامی کردستانی به دست نیاوردم و گویا منظور ایشان عبد الحمید ملک الکلامی کردستانی معروف به امیر الکتاب بوده است. این نکات و مستندات را احسان رضایی، روزنامه نگار و پژوهشگر ادبیات نیز تأیید کرده و اظهار میدارد: «مسلماً این بیت از فردوسی نیست و شعر معاصر است. زمانی که جمعیت مبارزه با بیسوادی تشکیل شد، این بیت را به پارسی سره و سبک خراسانی و سرآمد این سبک، یعنی حکیم ابو القاسم فردوسی سرودند. در این باره دکتر سید ضیاء الدین سجادی در کتاب اشعار معروف مواردی مطرح کرده و دکتر دبیرسیاقی نیز مطالبی در این باره نوشته اند. قدر مسلم، این بیت از فردوسی نیست.»
* تولید خودروهای برقی که تنها با خدمات اشتراک قابل استفاده هستند: یک شرکت فناوری از تولید خودروهای برقی مینی ون خبر داده که قابل خریداری نیستند و علاقمندان برای استفاده از آنها باید از خدمات اشتراک استفاده کنند. شرکت کانو با اتخاذ رویکردی متفاوت، به جای تولید خودروهای برقی لوکس و گران قیمت که توسط بخش زیادی از مردم قابل خریداری نیستند، یک خودروی برقی مینی ون به همین نام تولید کرده که استفاده از آن از ابتدای سال ۲۰۲۱ از طریق خدمات اشتراک اتومبیل ممکن است. با این کار افراد به جای پرداخت مبالغ هنگفت برای خرید خودروی برقی، مبلغ بسیار کمتری را برای اجاره ماهانه این خودروها پرداخت میکنند. این مبلغ شامل هزینه بیمه و نگهداری نیز میشود. تمامی این فرایندها از طریق یک اپلیکیشن تلفن همراه انجام میشود و کاربران حد اکثر تنها یک ماه میتوانند خودرویی را کرایه کنند. شرکت یاد شده بر این باور است که این سبک استفاده از خودروهای برقی به افراد کمک میکند تا بهتر بتوانند در مورد خرید یا عدم خرید چنین خودروهایی تصمیمگیری کنند و از نقاط ضعف و قوت خودروهای برقی نیز مطلع شوند. طراحی این خودروهای مینی ون ساده بوده و حد اکثر هفت نفر در آنها جای میگیرند. خودروهای یاد شده فاقد سیستمهای تفریحی و چندرسانه ای گران قیمت هستند و کاربران برای دسترسی به امکانات مد نظر خود باید از اپلیکیشنهای تلفن همراه استفاده کنند. شاسی خودروهای یاد شده هم مشابه شاسی کامیون برقی ریویان است. خودروی مینی ون یاد شده با یک بار شارژ قادر به پیمودن ۴۰۰ کیلومتر است و شارژ ۸۰ درصد باتری آن در ۳۰ دقیقه انجام میشود. موتور برقی با قدرت ۳۰۰ اسب بخار و ۳۱۳ پوند گشتاور، ۱۲ حسگر مافوق صوت برای کمک به شناسایی محیط اطراف توسط راننده و دوربین کنترل چهره راننده برای کسب اطمینان از هشیاری وی، از دیگر امکانات خودروی یاد شده است.
* به درخشش نابینایان در گزینشی پارالمپیک امیدواریم: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: نابینایان تمرینات سختی را پشت سر گذاشتند و ما به درخشش این ورزشکاران در گزینشی پارالمپیک امیدوار هستیم. محمد شریعتمداری در حاشیه بازدید از اردوی تیم ملی فوتبال پنج نفره نابینایان گفت: امیدوارم با مقدماتی که از سه ماه پیش برای این تیم فراهم شده، آنان در مسابقات گزینشی پارالمپیک ۲۰۲۰ سهمیه لازم را کسب کنند. این ورزشکاران برای حضور در پارالمپیک تمرینات سختی را پشت سر گذاشتند و امیدوارم نتایج درخشانی از این بازیها بدست آورند. وی افزود: نابینایان در رشته های گوناگون ورزشی با حمایت فدراسیون نابینایان، سازمان بهزیستی و وزارت کار قدمهای خوبی برداشتند. ورزشکاران نابینا در مسابقات آسیایی و جهانی در جایگاه خوبی هستند و امیدوارم این مسیر پیشرفت ادامه یابد. وی درباره وعده هایی که وزارت کار به ورزشکاران نابینا داد، یادآور شد: هر ۲ وعده را عملی میکنیم. یکی از مشکلات جامعه ما اشتغال است و این مشکل برای نابینایان نیز وجود دارد. این ورزشکاران که در سطح بین المللی مدالآوری کرده و مقام دارند، تقاضای معقولی برای داشتن یک شغل خوب از ما کردند. همچنین مشکل قانونی کوچکی هم در متن قانون برای نابینایان وجود دارد که آن را مرتفع میکنیم. شریعتمداری عنوان کرد: ما با جامعه بزرگی از قشر وسیع کارگری تا سازمان بهزیستی و اعضای صندوق بازنشستگی رو به رو هستیم که قهرمانان و ورزشکاران بسیاری در آن حضور دارند. هر کدام از این اقشار در حوزه ورزش فعالیتهای خاص خود را دارند. ما به دنبال توسعه ورزش همگانی هستیم، اما از دل آن، ورزش قهرمانی بیرون میآید. ورزشهای عمومی و همگانی موجب سلامتی و نشاط جامعه و ایجاد انگیزه برای کار و تلاش میشود. در این بازدید، وزیر کار لوح یادبودی به مناسبت هفته دفاع مقدس به مظلومی، رئیس فدراسیون و هدایایی به تمامی بازیکنان اهدا کرد.
* مادر خشمگین پسرش را به چاه انداخت: زن عصبانی که در اقدامی هولناک پسر 9 ساله اش را به چاه 8 متری انداخته بود، از سوی پلیس دستگیر شد. روز اول مهر زن جوانی از اهالی یکی از روستاهای اطراف کازرون با مراجعه به پلیس از ناپدید شدن پسر 9 ساله اش خبر داد. وی مدعی شد پسرش به مدرسه رفته و دیگر برنگشته است. با این شکایت مأموران پلیس در تحقیقات میدانی دریافتند پسرک اصلاً آن روز به مدرسه نرفته بود. بنا بر این تحقیقات ادامه یافت و فرضیه کودک ربایی مورد بررسی قرار گرفت؛ اما در ادامه ردیابیهای پلیسی، کارآگاهان به تناقض گوییهای مادر ظنین شده و بازجوییها از وی شدت گرفت تا اینکه سر انجام زن جوان لب به اعتراف هولناکی گشود و گفت: از دست شیطنتها و اذیتهای پسرم خسته شده بودم؛ او را به چاه انداختم. بدین ترتیب کارآگاهان به سراغ چاه هشت متری رفته و با کمک امدادگران آتشنشانی و اورژانس پسر بچه را که بشدت آسیب دیده و از فرط گرسنگی و تشنگی نیمه جان شده بود، از عمق چاه بیرون کشیدند و کودک به بیمارستان اعزام و در آنجا بستری و تحت درمان قرار گرفت. معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان فارس در این باره گفت: در تحقیقات تکمیلی و بازجوییهای صورت گرفته، مادر این کودک به جرم خود اقرار و اعلام کرد کودک خود را به دلیل شیطنت و اذیت کردن در چاه انداخته است.
* سه زلزله در ترکیه، آرژانتین و اندونزی: روز پنجشنبه سه زلزله شدید کشورهای اندونزی، آرژانتین و ترکیه را لرزاند. زلزله ای با شدت ۶.۵ ریشتر پنجشنبه استان شرقی «مالوکو» اندونزی را به لرزه درآورد. این زمینلرزه 23 کشته و 100 زخمی بر جا گذاشت. همچنین سازمان زمینشناسی ایالات متحده از وقوع زمینلرزه ای به بزرگی ۶.۱ ریشتر در آرژانتین خبر داد. زمینلرزه ترکیه نیز ساعت 10:32 به وقت محلی پنجشنبه در کانون سیلیوری واقع در دریای مرمره استانبول رخ داد.
* همایش آشنایی با برجسته نگار هوشمند همراه در کرمان، یاسوج و زنجان: شرکت پکتوس در سلسله همایشهای خود در استانهای مختلف کشور، هفته آینده در نظر دارد همایش آشنایی با برجسته نگار هوشمند همراه در سه استان زنجان، کهگیلویه و بویراحمد و کرمان را برگزار کند. زمان و مکان این همایشها به شرح زیر است: کرمان چهارشنبه 10 مهر ساعت 10 الی 12 کتابخانه مرکزی. شماره تماس با آقای پیمان رضاییزاده: 09135027977. زنجان، سه شنبه 9 مهر، ساعت 15.30 الی 18.30 کتابخانه اندیشه سپید. آدرس: زنجان، بلوار 22 بهمن، جنب پارک رجایی، کتابخانه اندیشه سپید. شماره تماس با آقای رضا عابدینی: 09128425532. کهگیلویه و بویراحمد چهارشنبه 10 مهر ساعت 10 الی 12.30 کتابخانه مرکزی نهاد، بخش نابینایان. آدرس: یاسوج، بلوار آیت ا... کاشانی، کتابخانه مرکزی، بخش نابینایان. شماره تماس با آقای مهدی خسروی: 09173419048.
لینک مطلب: | http://iransepid.ir/News/18759.html |