printlogo


کد خبر: 17740تاریخ: 1398/4/15 10:27
روزنامه شنبه 15 تیر 1398
روزنامه شنبه 15 تیر 1398
هدف وسیله را توجیه نمیکند/ ادبیات مسئولان بخش انفکاکناپذیر مدیریت آنهاست - کتابی برای شادی، آرامش و امنیت کودکانمان - آغاز برنامه ریزیها برای کنفرانس سالانه NVDA - هفته داغ فضای مجازی - جدول ترکیبی/ چطور در کشورهای مختلف مؤدب باشیم؟

روزنامه ایران سپید

شنبه 15 تیر 1398

3 ذی القعده 1440

6 جولای 2019

سال بیست و سوم شماره 6175

صاحب امتیاز:

خبرگزاری جمهوری اسلامی      

مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892

وبسایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

......عناوین این شماره......

هدف وسیله را توجیه نمیکند/ ادبیات مسئولان بخش انفکاکناپذیر مدیریت آنهاست 2

کتابی برای شادی، آرامش و امنیت کودکانمان 5

آغاز برنامه ریزیها برای کنفرانس سالانه NVDA 8

هفته داغ فضای مجازی 11

جدول ترکیبی/ چطور در کشورهای مختلف مؤدب باشیم؟ 16

..............سخن هفته

* هدف وسیله را توجیه نمیکند/ ادبیات مسئولان بخش انفکاکناپذیر مدیریت آنهاست: روز سه شنبه گذشته انتشار سخنانی از سوی دادستان کل کشور موجی از واکنشها را از سوی افراد معلول و غیر معلول حساس در قبال امور اجتماعی در شبکه های اجتماعی بر انگیخت. جناب آقای منتظری طی سخنانی که در اصل ماهیتی سیاسی و غیر مرتبط با افراد معلول داشت، در خصوص فعال شدن کانال مالی اتحادیه اروپا با ایران این گونه اظهار نظر کرد که: «اروپا میخواهد این فرزند معلول را به ما تحمیل کند، ولی انشا ا... مسئولانمان این ولد معلول برجام را به دامن نگیرند.» همان طور که اشاره شد، این سخنان واکنشهای بسیاری در پی داشت. در نقد سخنان جناب دادستان گفتنی است: یکم، تعبیر معلولیت از هر گونه نقص یک پدیده تعبیری نادرست است؛ زیرا نقص در یک پدیده قابل مقایسه با وجود محدودیت در بخشی از توانمندی جسمی یک انسان نیست. یک انسان میتواند دارای محدودیتهایی در بخشی از توانمندیهای جسمی و حسی باشد، اما با کمک توانبخشی و اراده خود، میدان تحقق به توانمندیهای ماهوی خود بدهد؛ مانند میلیونها انسان معلول موفق و اثرگذار در جهان که نمیتوان محدودیتهای آنها را با نقص در یک پدیده و دستگاه مقایسه کرد. زیرا هر گونه نقص در یک پدیده و دستگاه موجب از کار افتادگی یا غیر قابل استفاده بودن آن وسیله و پدیده است؛ اما انسان دنیای شگرفی از توانمندیهاست که صرف بروز محدودیتی در جسم به معنی نقص ذاتی او نیست و این امر از قضا مورد تأکید همه ادیان بزرگ جهان است. دوم، اگر حتی نقص در عملکرد کانال مالی ایران و اتحادیه اروپا را بتوان به فرزند معلول تعبیر کرد که خود توهین بزرگی به این گروه است. مگر قرار است والدین مسئولیت زندگی فرزند معلول خود را نپذیرند که جناب دادستان چنین توصیه ای به مسئولان دارند. باید توجه داشت بزرگی به معنای مسئولیت بزرگتر نیز هست. مسئولان باید بدانند ادبیات آنها بخشی از کیفیت مدیریتی آنها و رفتار اجتماعیشان محسوب میشود. چگونه مسئولی در جایگاه دادستان کل کشور میتواند این گونه غیر مسئولانه و بیمحابا از ادبیاتی تحقیر کننده نسبت به شهروندان معلول استفاده کند؟ مسئولان باید جامعه خود و تحولاتش را به خوبی بشناسند. امروزه صدها هزار تن از افراد معلول ایران عزیز دارای تحصیلات درخور بوده و نسبت به رویدادها و ادبیات رایج در فضای رسانه ای کشور حساس هستند. نمیتوان غیر مسئولانه از هر واژه و گفتاری برای بیان مقصود خود استفاده کرد. یکی از جلوه های رعایت حقوق انسانی و شهروندی شهروندان معلول، استفاده از ادبیات محترمانه نسبت به واقعیت محدودیتهای جسمی و حسی آنهاست. زیرا خط قرمز این افراد شأن انسانی و کرامت اجتماعیشان است. جا دارد دادستان محترم که قطعاً هدفش تحقیر شهروندان معلول نبوده است، از گفتار و ادبیات نامناسب خود با توجه به واکنشهای شهروندان معلول عذرخواهی کند. دیگر مسئولان نیز مکلفند گفتاری متناسب با مسئولیت و جایگاه خود داشته باشند.

..............چوب الف

* کتابی برای شادی، آرامش و امنیت کودکانمان:

پیمان بین المللی حقوق کودکان دنیا پس از حدود ده سال بررسی در سال 1989 مطابق با 1368 هجری شمسی در سازمان ملل متحد به تصویب رسید. 191 کشور و از جمله ایران این پیمان را امضا کردند. هدف از تهیه این پیمان نامه متعهد کردن دولتها و ملتها به حمایت از کودکان و بهبود زندگی آنها بود. از آن زمان تا کنون کتابهای بسیاری در توضیح و تفسیر این پیمان نامه و مفاد آن در سطوح مختلف به همه زبانها نوشته شده است. کتابی که در این شماره بنا داریم خدمت همراهان گرامی معرفی کنیم، کتابی مفید و خواندنی است به نام «نخستین کتاب حقوق من». کتابی کوچک با زبانی ساده و گیرا که به کودکان و نوجوانان کمک میکند تا با مفاهیمی همچون حق و تکلیف، برابری، آزادی، امنیت، عدالت و... آشنا شوند. حقوق خود را بشناسند و به بینشی عمیقتر درباره شرایط خود و همنوعانشان در جامعه دست یابند. پیمان نامه بین المللی حقوق کودک را بشناسند و از حقوق و تکالیف خود در جامعه آگاه شوند و در نتیجه بتوانند زندگی شادتر، سالمتر و مفیدتری داشته باشند. در این کتاب به هر یک از مفاهیم و بندهای پیماننامه حقوق کودک یک فصل مستقل اختصاص داده شده تا موضوع با ارائه توضیحات و گاه مثالهای روشنگر، برای مخاطبان کاملاً ملموس و قابل درک شود. حق برخورداری از نام، کشور و خانواده، آب و غذای سالم، حق برخورداری از آموزش و دسترسی به اطلاعات مورد نیاز، حق برخورداری از صلح و آرامش و آزادی اندیشه و بیان، محیط زیست سالم و... از جمله فصلهای این کتاب هستند. در این اثر جالب و خواندنی فصلی هم به کودکان خاص و اقلیتها، از جمله رنگین پوستان، معلولان، فرزندان خانواده های کم درآمد، اقلیتهای مذهبی و زبانی و... اختصاص داده شده که بسیار مفید و خواندنی است. در هر فصل نویسنده علاوه بر طرح موضوع، به اهمیت پرداختن به آن در پیمان نامه هم اشاره میکند و به خواننده یادآوری میکند که بیتوجهی به آن اصل ویژه، جامعه بشری و مخصوصاً زندگی فردی و اجتماعی کودکان را دچار چه مخاطراتی خواهد کرد. لزوم آگاهی کودکان از حقوق خود، از دیگر بخشهای کتاب است که جنبه اقناعی و استدلالی اثر را تقویت میکند. آخرین فصل کتاب هم  متن ساده و روان پیمان نامه بین المللی حقوق کودک را شامل میشود. این اثر خواندنی را کیان فروزش، با استفاده از چندین کتاب ارزشمند در این زمینه که در پیشگفتار کتاب به آنها اشاره کرده، گردآوری و به فارسی ترجمه کرده است. این کتاب را نشر ایرانبان به بازار نشر عرضه کرده و نسخه گویای آن هم در کتابخانه حسینیه ارشاد تهیه شده است. با توجه به اهمیت موضوع و گیرایی، سادگی، جذابیت و اختصار متن کتاب، مطالعه آن را به همه کودکان، نوجوانان و حتی بزرگسالان فرهنگ دوست پیشنهاد میکنیم.

«پرستو ولدخان»

..........فناوری های امیدبخش

* آغاز برنامه ریزیها برای کنفرانس سالانه NVDA: امکانات فضای اینترنت بستری را فراهم کرده تا نابینایانی از سر تا سر دنیا بتوانند تجربیات و دانسته هایشان را با یکدیگر به اشتراک بگذارند و دست در دست هم تلاش کنند دنیا را به جای بهتری برای زندگی همنوعانشان تبدیل کنند. تولید، عرضه و توسعه صفحه خوان NVDA نمونه یکی از تلاشهای ثمربخشی است که با اتخاذ همین رویکرد آغاز شده و حالا حدود یک دهه است که به نتیجه رسیده است و نابینایان زیادی با ملیتها و زبانهای مختلف از محصول تولید شده بهره میبرند. متنباز بودنِ این اپلیکیشن و امکان مشارکت خودِ کاربران در توسعه آن باعث شده همکاریهای مشترک زیادی میان توسعه دهندگان برای دستیابی به یک صفحه خوان ایده آل شکل بگیرد. کنفرانس سالانه NVDA یکی از همین فعالیتهای داوطلبانه است که از سوی علاقمندان این صفحه خوان رقم میخورد.

خبرهای منتشر شده بر روی وبسایت NVAccess حاکی از آن است که این شرکت با کمک همیارانش به تازگی برنامه ریزیها برای برگزاری ششمین دوره کنفرانس سالانه NVDA را آغاز کرده است. کنفرانس سالانه NVDA که اولین دوره آن در سال ۲۰۱۴ برگزار شد، محلی است برای گردهمایی دست اندرکاران، توسعه دهندگان، مترجمان، آزمایش کنندگان و علاقمندان صفحه خوان محبوب NVDA. این کنفرانس به زبان انگلیسی و به صورت آنلاین برگزار میشود. از همین رو، بستر مناسبی است تا نابینایان علاقمند و آشنا به این حوزه هم بتوانند حضوری مؤثر را در آن تجربه کنند. در این کنفرانس که امسال قرار است از دوم تا چهارم آگوست برگزار شود، میزبان سخنرانیها، کارگاهها و جلسات پرسش و پاسخ با موضوع صفحه خوان NVDA و هر آنچه که مرتبط با آن است خواهد بود. برگزار کنندگان این رویداد سالانه، وبسایتی را جهت دریافت آخرین اطلاعات در خوصوص این برنامه ایجاد کرده اند که میتوانید با استفاده از نشانی www.nvdacon.org/ از آن استفاده کنید. در این وبسایت اطلاعاتی در خصوص جزئیات برنامه به اضافه تمامی فایلهای صوتی پنج دوره پیشین این کنفرانس در اختیار کاربران قرار گرفته است. حضور در این کنفرانس از طریق اپلیکیشن آشنای این روزهای نابینایان ایرانی، یعنی برنامه Team Talk امکانپذیر خواهد بود. کاربران میتوانند از نسخه های اندروید یا ویندوز این اپلیکیشن برای حضور در این برنامه استفاده کنند. لازم است کاربرانی که با این نرم افزار آشنا نیستند در فرصت یک ماهه باقی مانده تا کنفرانس، روش کار با آن را فرا بگیرند. علاقمندان میتوانند به منظور دریافت اطلاعات مربوط به چگونگی شرکت در این رویداد، با مراجعه به نشانی اینترنتی فوق الذکر، توضیحات مندرج در پیوند «How to join us» را مطالعه کنند. مشارکت فعال نابینایان ایرانی و تعامل این گروه از کاربران با توسعه دهندگان این صفحه خوان ممکن است بر ارتقای کیفی خدمات NVDA در حوزه زبان فارسی اثرگذار باشد.

....................هشتگ

* هفته داغ فضای مجازی: خبر ازدواج یک دختر 10 ساله در سیرجان از آن اخباری بود که میشد پیشبینی کرد در شبکه  های اجتماعی بازتاب زیادی پیدا کند. تصویری از برگه آزمایش پیش از ازدواج این کودک که قرار بود با پسری 23 ساله ازدواج کند دست به دست میچرخید و با هشتگ کودک همسری و ازدواج کودکان درباره اش نوشته میشد. چند ساعت بعد اعلام شد پس از پیگیریهای انجام شده توسط فرماندار و دادستانی سیرجان، این ازدواج متوقف شده است. انتشار ویدئویی مربوط به چند سال پیش از امیر جعفری، بازیگر تئاتر و سینما، باعث شد هشتگ امیر جعفری یکی از هشتگهای پرکاربرد شبکه های اجتماعی شود. در این ویدئو امیر جعفری گفته است که پسر یک وزیر چون پدرش زحمت کشیده باید بنز سوار شود و اگر بقیه پدران ایرانی هم بیخوابی میکشیدند، فرزندانشان میتوانستند پورشه سوار شوند. این حرفها بیشتر کاربران را عصبانی کرد و باعث شد آنها انتقاد از سلبریتیها و چهره ها را به دلیل مواضعشان از سر بگیرند. البته بعضیها هم معتقدند او حرف اشتباهی نزده است. اما فیلمی که یکشنبه شب از دستگیری یک دختر در پارکی در تهرانپارس تهران منتشر شد یکی از مهمترین موضوعاتی بود که هفته گذشته در شبکه های اجتماعی مورد توجه قرار گرفت. کاربران زیادی این فیلم را بازنشر کردند و درباره  اش نوشتند. در اینستاگرام بسیاری از چهرههای سیاسی و سلبریتیها با انتشار فیلم، نظرشان را درباره این برخورد گفتند و نمایندگان مجلس مانند محمود صادقی و پروانه سلحشوری هم در توئیترشان واکنش نشان دادند و خواستار توضیح پلیس شدند. باز هم نام یک سلبریتی سر زبان افتاد. این بار نوبت مهدی هاشمی بود که بخشی از زندگی خصوصیش سوژه فضای مجازی شد. ماجرا از اینجا شروع شد که مهنوش صادقی بازیگر با انتشار ویدئویی اعلام کرد همسر رسمی هاشمی است. بعد نورا هاشمی و گلاب آدینه تکذیب کردند؛ اما مهدی هاشمی با انتشار ویدئویی اعلام کرد که این موضوع صحت دارد و همسر و فرزندش از آن با خبر نبوده اند. از فضای مجازی هم ایراد گرفت که چرا به موضوعات مهمتر نمیپردازد و حواسش به این سوژه های زرد است. به قول بسیاری از کاربران، سلطان و سلطان بانوی سریال خاطره انگیز سلطان و شبان نمادی از زوج موفق سینمایی بودند که حالا این تصور از بین رفته است. خیلیها از کار مهدی هاشمی و طرز حرف زدنش در ویدئو ایراد میگرفتند و بعضیها هم میگفتند مسأله شخصی است و نباید قضاوت کنیم. عکسها و فیلمهای دیدار رهبران کشورها با هم، حواشی دیدارها و جلسه ها و حرفهای سیاستمداران در گروه بیست مرتب بازنشر و درباره اش حرف زده میشد. بخصوص دیدارها و حرفهای ترامپ و جمله هایی که درباره ایران میگفت. دیدار ترامپ و بن سلمان هم از موضوعات مورد علاقه کاربران بود. دیدار ترامپ و کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی در این کشور یکی از خبرهای مهم در هفته گذشته  بود؛ چون ترامپ به عنوان اولین رئیس جمهوری امریکا پا به خاک کره شمالی گذاشت. عکس و خبر و فیلم این دیدار حسابی بازنشر شد و کاربران زیادی درباره اش نوشتند. بعضیها این دیدار را تحلیل میکردند و از تأثیری که در تصمیمهای بعدی دو کشور دارد، مینوشتند و بعضیها هم با آن و بخصوص رفتارهای ترامپ و اون شوخی میکردند. ماجرای تصادفی که جنجالی شد: ویدئویی در شبکه های اجتماعی پخش شد که گفته میشود این ویدئو را پدر دختری 20 ساله در جاده شیراز-خرامه گرفته که به علت نبود علائم هشدار دهنده در جاده، اتومبیل دخترش با بلوکهای سیمانی برخورد کرده و او در این تصادف کشته شده است. این فیلم بارها منتشر شد و کاربران زیادی درباره اش نوشتند و خواستار توضیح مسئولان شدند. بالاخره هم وزیر راه و شهرسازی دستور بررسی فوری دلایل سانحه و بررسی وضعیت محور مربوطه و برخورد با متخلفان احتمالی را صادر کرد. حضور دختر رئیس جمهوری امریکا در اجلاس سران جی 20 یکی از مهمترین موضوعات روز است. بخصوص بعد از فیلمی که منتشر شد و نشان میداد ایوانکا ترامپ زمانی که امانوئل مکرون، ترزا می، جاستین ترودو و کریستین لاگارد مشغول صحبت هستند تلاش میکند وارد بحث شود، اما آنها به او اهمیتی نمیدهند. بعد از انتشار این فیلم، امریکاییها با هشتگ unwantedivanka با این مسأله شوخی میکنند و شبکه های اجتماعی پر شده از عکسهای مشهور و تاریخی جهان که تصویری از ایوانکا ترامپ با فوتوشاپ در آن قرار گرفته است. عکسهای بسیار جالب و بامزه ای که توجه مردم جهان را به خود جلب کرده است. روز سه شنبه یک اتفاق عجیب در برنامه صبحگاهی شبکه سه افتاد. این برنامه کشتی سارینا را که در حال دور زدن تحریم نفتی بود تا خود چین مسیریابی و مسیر دور زدن تحریم نفتی را اعلام کرد! آن هم در شرایطی که مسئولان بر محرمانه نگه داشتن اطلاعات فروش نفت تأکید میکنند تا طرف امریکایی جلوی راههای فروش نفت را نگیرد. این برنامه و این تصاویر واکنش کاربران را به  دنبال داشت و با تعجب درباره  اش نوشتند.

 

..............کشکول

* جدول ترکیبی: برای بدست آوردن رمز باید به 21 سؤال که جوابهای شش حرفی دارند، پاسخ دهید؛ همچنین برای پاسخهای شش حرفی سؤالات، سه واژه چهار حرفی ارائه کرده ایم که هر کدام از این واژه ها دو حرف از کلمه شش حرفی را در خود دارند. دقت کنید که این دو حرف حتماً در کنار هم قرار دارند. در انتها از بهم پیوستن حروف اول پاسخهای شش حرفی سؤالات، رمز جدول که اثری از نویسنده نروژی "هنریک یوهان ایبسن" است، بدست میآید. سؤالات جدول: 1. یکی از آلات موسیقی (ویلا-مولا-نگون) 2. دربان (قاشق-پویا-کاچی) 3. گناهکار و مجرم (کتبی-ماهک-پارس) 4. نامی دخترانه (ریاض-اسما-اوین) 5. سردار و سپهبد فرنگی (نماد-رشید-والا) 6. پایتخت کشور ارمنستان (راین-روسی-سران) 7. یک هزارم میلیمتر (مینا-اکرم-سونا) 8. نشان، علامت و رسم (پروا-سلفی-خرید) 9. واضع تئوری "بنیاد انواع" (دایم-مرور-برین) 10. حمام قدیمی (گران-ماکو-توبه) 11. رشته کوه آمریکا (اپرا-واله-واشر) 12. غیر قابل قبول (جناب-بارم-ورید) 13. عامل تب مالت (بروز-موسی-سلام) 14.  کشف مادام کوری (مراد-دیبا-علوم) 15. ترک کردن و طلاق (حرمت-بارد-شوکه) 16. سازمان فرهنگی وابسته به سازمان ملل متحد (یورش-سانس-مسکو) 17. جاسوس و ستون پنجم در جنگها (خباز-پرچم-کمین) 18. خاطرنشان (پریا-دانه-صورت) 19. جای بسیار سرد (زمان-گوهر-تایر) 20. مادر حضرت موسی (یوسف-شرکا-موبد) 21. اثری از مولانا (نمکی-قاتل-نجیب). شما تا چهارشنبه هفته جاری فرصت دارید رمز جدول را با شماره پیامک 3000465040 به ما اعلام کنید. رمز جدول هفته گذشته: ما از رگ گردن به شما نزدیکتریم.  

* جدی نگیرید: زندگی به من آموخت: تنها چیزی که با گذشت زمان درست میشه، سیر ترشیه! بقیه چیزا با پول همون لحظه میتونه درست بشه! – یادش بخیر! استاد سر کلاس میپرسید همه فهمیدن؟ کسی سؤال نداره؟ من نفهمیده بودم، ولی چون نمیدونستم چیو نفهمیدم سؤالم نمیتونستم بپرسم. - ترامپ گفته اگه دور بعدی رئیس جمهور نشه اقتصاد امریکا نابود میشه! بیصبرانه منتظریم سلطان محمود احمدینژاد برای ریاست جمهوری امریکا نامزد بشه تا به ترامپ بفهمونه مدیریت اقتصاد یعنی چی.

* چطور در کشورهای مختلف مؤدب باشیم؟ در ژاپن چاپستیکها را به هم نچسبانید: در ژاپن هرگز چاپستیکها (چوب مخصوص خوردن غذا) را به شکل عمودی در کاسه برنج نگذارید. این کار برای ژاپنیها یک تابوی بزرگ است؛ چون آنها را یاد مراسم خاکسپاری می اندازد که کاسه های برنج را با دو چاپستیک عمودی که در داخل آن میآورند. در عوض آنها را بالا یا کنار کاسه بگذارید. - در ویتنام قبل از ورود به خانه کفشها را در بیاورید. در سفر به بیشتر کشورهای آسیایی باید قبل از ورود به خانه کفشها را دربیاورید. آنها وارد شدن با کفش را یک اشتباه فرهنگی بزرگ میدانند؛ چون داخل خانه نشان دهنده فضای شخصی است. - در ایتالیا صورتحساب خود را درخواست کنید: اگر در ایتالیا برای شام بیرون رفتید، به بهترین نحو رفتار کنید؛ چون غذا خوردن در ایتالیا امر رسمیتری نسبت به آمریکا است. تفاوت دیگر این است که تا وقتی خودتان نخواهید، پیشخدمت صورتحساب را برایتان نمیآورد. بنا بر این هر وقت خودتان آماده پرداخت بودید، از آنها بخواهید صورتحساب برایتان بیاورند. - در یونان بشقابتان را تمیز کنید: در یونان باقی ماندن غذا در بشقاب توهین به میزبان به حساب میآید؛ چون اشاره به این دارد که غذا خوب نبود و آن را دوست نداشتید. - در کنیا به جای سلام کردن تُف کنید: قبیله ماسای در کنیا، برای سلام کردن به یکدیگر تف میکنند. در فرهنگ آنها تُف کردن هدیه و خوشامد به حساب میآید. - در تایلند به جای اینکه با کسی دست بدهید، کف دستانتان را مقابل قفسه سینه روی هم قرار دهید. به این کار «وای» میگویند و سلام و خوشآمد مرسوم آنهاست که نشان دهنده احترام است. - در انگلستان صف را رعایت کنید: «صف» در آداب معاشرت انگلستان جایگاه خاصی دارد. آنها برای صبر و شکیبایی ارزش زیادی قائل هستند و کسانی را که صف را رعایت نمیکنند، وحشی میدانند. انگلیسیها غر زدن در صف را نشانه ضعف شخصیتی و تحمل انتظار با خوشرویی را نشانه شخصیت اخلاقی قوی میدانند. - در هند انگشتانتان را بخورید: غذای هندی را معمولاً طوری درست میکنند که به راحتی بتوان آن را با دست خورد. از دو انگشت و نان برای خوردن غذا های مایع استفاده کنید. مراقب باشید از دست راستتان استفاده کنید، چون دست چپ را ناپاک و خوردن با دست چپ را بی احترامی میدانند.

* پاسخ سؤالات جدول هفته گذشته: 1. میرابو 2. اناس 3. اجاره بها 4. زیار 5. راهزنان 6. گلدوزی 7. گونیا 8. رامین 9. دق 10. نول 11. بازجو 12. هارمونیوم 13. شلتوک 14. مرجان 15. آسیا 16. نمایشگر 17. زال 18. درا 19. یاما 20. کیقباد 21. توسکانی 22. رأس 23. یالتا 24. مدس.

 

 

 


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/17740.html
Page Generated in 0/0061 sec