printlogo


کد خبر: 1655تاریخ: 1392/10/3 15:40
درخشش خاموش دانش آموزان نابینا در المپیاد مالزی
کسی برای این دانش آموزان نابینا دست نزد
درخشش خاموش دانش آموزان نابینا در المپیاد مالزی
دانش آموزان نابینای ایرانی در نوزدهمین المپیاد محاسبات ریاضی کار با چرتکه صاحب مقامهای اول تا سوم شدند.

 این خبری بود که از طریق یکی از دوستان به دستمان رسید. جالب است، مجدداً تأکید کنم خبر از طریق یکی از دوستان مطبوعاتی به دستمان رسید. اما در هیچ سایت خبری یا روزنامه کثیر الانتشاری صحبتی از این پیروزی افتخار آفرین نبود!

به همین مناسبت سراغ سرپرست و مربی این دانش آموزان نخبه رفتیم تا او از روند برگزاری مسابقات برایمان بگوید و اینکه چطور این کوچک مردان و زنان چنین افتخارات بزرگی آفریدند. فاطمه امیری معلم بازنشسته آموزش و پرورش استثنایی  و کارشناس ارشد برنامه ریزی درسی و آموزشی است و 31 سال است که در زمینه تألیف و ترجمه برای کودکان استثنایی فعالیت داشته. وی از مربیان و فعالان آموزشگاه اردستانی می باشد. همان آموزشگاهی که یکی از خروجیهایش تربیت مدال آوران مسابقات محاسبات ریاضی به وسیله چرتکه است.

– اصلاً چرا کار با چرتکه؟ با توجه به اینکه ما در عصر کامپیوتر و محاسبات با سریعترین ابزارهای محاسباتی به سر میبریم؟ شما اگر موبایلتان گم شود، بواسطه داشتن این وسیله طبیعتاً خیلی از شماره های داخل موبایلتان را هم حفظ نکرده اید. پس با این حساب در صورت مفقود شدن موبایلتان هیچ شماره ای ندارید. وجود وسایلی این چنینی به طبع آن ذهن ما را تنبل کرده. چرا که ما دیگر نیازی نمی بینیم که بخواهیم محتویات تبلت یا موبایل یا وسایلی این چنینی را در حافظه مان جای دهیم. به همین دلیل ذهن انسانهای امروزی رفته رفته رو به تحلیل و تنبلی می رود. اما کار با وسایلی همچون چرتکه باعث می شود تا فرد سرعت و دقتش بالا رود و حافظه اش تقویت شود. کار با چرتکه نیز برای توسعه ظرفیتهای ذهنی افراد مفید است.

– با توجه به اینکه کار با این وسیله نیاز به دیدن دارد چطور افراد نابینا می توانند از این وسیله استفاده کنند؟ ما طی آموزشهایی که به بچه های نابینا دادیم و طی کردن دوره های ویژه کار با چرتکه، با فرم دادن انگشتان دست مثلاً وقتی شستشان باز و بسته می شود یا وقتی سایر انگشتانشان باز و بسته می شود جمع و تفریق انجام صورت می پذیرد.

– بچه های ایرانی صاحب چه مقامهایی شده اند؟ دانش آموزان ما برای اولین بار در جهان در بین 5000 دانش آموز بینا از سراسر دنیا توانستند صاحب مقامهای اول تا سوم شوند. بدین ترتیب که زهرا شجاعی یازده ساله دانش آموز پایه ششم ابتدایی رتبه اول، علی اصغر حسن پور دوازده ساله و پایه هفتم صاحب مقام دوم و سید مانی حسینی یازده ساله دانش آموز پایه ششم به مقام سوم دست یافت. جالب است بدانید همه این بچه ها تا حدود زیادی به زبان انگلیسی مسلط هستند بطوری که وقتی قرار شد از آنان تجلیل شود، توانستند بدون حضور مترجم با همه حضار صحبت کنند و به راحتی بتوانند هنگام تجلیل نخست وزیر مالزی از این عزیزان گفتگویی کوتاه به زبان انگلیسی داشته باشند. 

 


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/1655.html
Page Generated in 0/0049 sec