در جلسه روز سه شنبه مجلس شورای اسلامی نمایندگان طرح ساماندهی و انتقال پایتخت سیاسی و اداری را بررسی کردند که کلیات این طرح با 110 رأی موافق، 67 رأی مخالف و 10 رأی ممتنع از 214 نماینده حاضر در صحن علنی به تصویب رسید. 27 نماینده حاضر در مجلس نیز در این رای گیری شرکت نکردند.
به گزارش مهر، تصویب کلیات این طرح از سوی نمایندگان در حالی انجام شد که دولت با این طرح مخالف بود.
بنا بر این گزارش هدف اصلی از ارائه طرح، «تشکیل شورای عالی انتقال پایتخت» بررسی، جمعبندی مطالعات انجام شده درخصوص تراکمزدایی از شهر تهران و انتقال پایتخت سیاسی و اداری و... و تهیه برنامههای اجرایی لازم، بررسی و جانمایی مکان مناسب برای انتقال پایتخت سیاسی و اداری، ساماندهی پایتخت جدید در افقهای زمانی کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت عنوان شده است.
در همین حال طراحان طرح ایجاد پایتخت سیاسی و اداری را بهعنوان یکی از راهبردهای اصلی برونرفت شهر تهران از وضع موجود قلمداد کردهاند.
پیش از این امیر خجسته رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی از با بیان اینکه طبق این طرح شورای عالی انتقال پایتخت در قوه مجریه تشکیل می شود، گفته بود: اعضای شورای ساماندهی پایتخت را رئیسجمهور یا معاون اول رئیسجمهور بهعنوان رئیس شورا، وزیر کشور بهعنوان دبیر شورا، دو نماینده از مجلس، نماینده مجمع تشخیص مصلحت نظام، رئیس سازمان پدافند غیرعامل، وزرای اقتصاد، کشاورزی، نیرو، نفت، راه و شهرسازی، شهردار تهران، جانشین نیروهای مسلح و معاون برنامهریزی رئیسجمهور تشکیل میدهند.
براساس اعلام وی طبق این طرح شورای ساماندهی پایتخت موظف است حداکثر ظرف دو سال نسبت به تهیه و ارائه طرح جامع و انتخاب مکان مناسب برای ساماندهی و انتقال پایتخت سیاسی و اداری اقدام کند.