printlogo


کد خبر: 1316تاریخ: 1392/9/17 12:53
چگونه فراموشی را فراموش کنیم؟
چگونه فراموشی را فراموش کنیم؟
فراموشی مشکلی است که با افزایش سن ممکن است سراغ هر کسی آمده و او را درگیر خود کند. این بیماری را باید به نوعی از بین برد یا از آن پیشگیری کرد و این مورد تنها با رعایت نکات مختلف انجام پذیر است.

برای آنکه بتوانیم از فراموشی دوری کنیم و زندگی ساده و هوشیاری داشته باشیم باید نکات مختلفی را در مورد مغز دانسته و آن ها را رعایت کنیم. برای اینکار نیاز است تا با مغز بیشتر آشنا شوید.

** چربی های مغز را جدی بگیرید

مغز شما انبار چربی است و همیشه نیز روزگار خود را در آرزوی چربی سپری می‌کند. در واقع، حدود 60 درصد مغز را چربی تشکیل می‌دهد. این چربی غشای سلول‌های مغز را منعطف نگه می‌دارد و به این ترتیب سبب می‌شود مواد غذایی و انتقال‌دهنده‌های عصبی بسادگی به این سلول‌ها وارد یا از آنها خارج شوند.

انتقال‌دهنده‌های عصبی مواد شیمیایی مغز هستند که به سلول‌های عصبی اجازه می‌دهند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. چربی‌های امگا3 موجود در ماهی و تری‌گلیسیرید موجود در روغن نارگیل در تقویت مغز بسیار موثرند؛ به همین دلیل بسیاری از متخصصان پیشگیری از آلزایمر توصیه می‌کنند تا می‌توانید این مواد غذایی را در برنامه تغذیه خود بگنجانید.

مصرف ماهی بیشتر یا مصرف مکمل‌های حاوی 2000 تا 3000 میلی‌گرم امگا3 در روز نیز می‌تواند کمک موثری در این زمینه به مغز شما بکند. ویتامین B نیز کلیدی برای سلامت مغز است. در صورت تجویز پزشک متخصص، می‌توان از B کمپلکس (B complex) با ترکیب دست‌کم 25 میلی‌گرم B6، 1000 میکروگرم B12 و 800 میکروگرم فولیک اسید استفاده کرد.

** دستگاه گردش خون را چک کنید

اگر به دلیل سن و سال، مشکلات قلبی یا استرس، خون به اندازه کافی به مغز نرسد می‌تواند سبب بروز مشکلات حافظه و تمرکز شود. ورزش و فعالیت جسمانی یکی از بهترین راه‌های دفع این مشکل است. تنها 30 دقیقه در روز انجام ورزش‌های کاردیو (یا ورزش‌های قلبی که برای قلب و دستگاه گردش خون بسیار مفید است) می‌تواند کمک بسیار موثری در این زمینه باشد.

به علاوه شاید لازم باشد با پزشک متخصص مشورت کنید تا در صورت لزوم برای بهبود وضع گردش خون شما دارو تجویز کند. به هر حال هرچه خونرسانی به مغز بهتر صورت گیرد، شرایط حافظه و تمرکز شما نیز بهتر خواهد شد.

** حواستان به هورمون ها باشد

در نهایت، حتما باید حواستان به وضع هورمون‌ها باشد. کمبود هورمون‌های استروژن، پروژسترون و تستسترون هنگامی که پا به سن می‌گذارید می‌تواند مغز شما را کُند نماید. معمولا با تغییر برنامه غذایی و مهار استرس می‌توانید وضع بهم ریخته این هورمون‌ها را سروسامان دهید و به حافظه خود کمک کنید.

به منظور تغذیه مناسب برای توازن هورمونی یا شیوه‌های مهار استرس نیز می‌توانید به پزشک متخصص مراجعه کنید، اما اگر از این طریق هم مشکل تمرکز و حافظه حل نشد، حتما با پزشک متخصص در زمینه مشکلات هورمونی مشورت کنید. 

 

لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/1316.html
Page Generated in 0/0055 sec