printlogo


کد خبر: 13054تاریخ: 1396/12/15 10:28
ورود دو واکسن جدید به برنامه  واکسیناسیون ایران
ورود دو واکسن جدید به برنامه واکسیناسیون ایران
سخنگوی وزارت بهداشت از ساخت دو واکسن جدید روتاویروس و پنوموکوک و در ایران و افزوده شدن آن به برنامه واکسیناسیون کشوری خبر داد.

به نقل از ایسنا،  دکتر ایرج حریرچی گفت: بر اساس مصوبه مجلس و اذن مقام معظم رهبری، ۱۰۰ میلیون دلار از صدوق  توسعه ملی برای تامین دو واکسن روتاویروس و پنوموکوک برداشت خواهد شد. واکسن روتاویروس برای درمان اسهال‌های دوران نوزادی و پنوموکوک برای عفونت ریوی استفاده می‌شود و انستیتو پاستور مراحل عرضه این دو واکسن را انجام خواهد داد.

وی با اشاره به برنامه وزارت بهداشت برای افزایش تخت‌های بیمارستانی، اظهار کرد: بر اساس سند ملی نقشه راه درمان کشور باید تا سال ۱۴۰۴، ۲۳۰ هزار و ۵۷۵ تخت بیمارستانی دیگر در کشور راه‌اندازی شود تا به شاخص متوسط منطقه و جهانی برسیم. در حال حاضر ۴۲ هزار و ۴۷۲ تخت در بخش دولتی در دست احداث است و باید تا سال ۱۴۰۴،   ۲۹ هزار و ۷۰۰ تخت دیگر ساخته شود. در حال حاضر ۲۵ هزار و ۸۳۸ تخت در بخش غیر دولتی در دست ساخت است.  در مجموع طی هشت سال آینده باید ۱۳ هزار ۱۰۰ تخت بیمارستانی دیگر با تعرفه غیر دولتی به مجموعه تخت‌های دیگر اضافه شود.

فراخوان وزارت بهداشت برای احداث ۷ هزار تخت بیمارستانی

حریرچی با اشاره به فراخوان وزارت بهداشت برای احداث ۷ هزار تخت بیمارستانی با تعرفه عمومی غیردولتی که هفته دیگر اعلام  می‌شود، افزود: قرار است این تخت‌ها در بیمارستان‌های نیمه خصوصی در شهرهای گرگان، کرمانشاه، ‌ اراک، شیراز و اصفهان راه‌اندازی شود. ما از بخش خصوصی و عمومی غیردولتی درخواست می‌کنیم که در این فراخوان شرکت کنند. کسانی که در این مناقصه برنده شوند در مدت ۱۰ سال مکلف خواهند بود با تعرفه عمومی غیر دولتی خدمت رسانی کنند.

متوسط هزینه آرایشی و پیرایشی خانوار ایرانی در مقایسه هزینه‌های بهداشتی و درمانی

سخنگوی وزارت بهداشت در مقایسه میزان هزینه خانواده‌های ایرانی برای آرایش و پیرایش و همچنین بهداشت و درمان توضیح داد و گفت: این هزینه‌ها به طور متوسط در سال ۲.۲۹۵ درصد از هزینه خانواده‌ها را تشکیل داده است؛ یعنی به طور متوسط هر ایرانی در سال بیش از ۱۰۰ هزارتومان هزینه آرایش و پیرایش کرده است؛ این در حالی است که هزینه تفریح و فرهنگ ۲ درصد و هزینه بهداشت و درمان ۶ درصد هزینه‌های خانوارها را تشکیل می‌دهد.

وی ادامه داد: درحال حاضر ۶۳ درصد بازار مواد آرایشی وارداتی به کشور یعنی معادل دو سوم، قاچاق است. از این رقم  ۹۰ درصد کالاها تقلبی و برای سلامتی مضر است.

 آماده‌باش بیمارستان‌های دولتی در نوروز

سخنگوی وزارت بهداشت همچنین در ادامه صحبت‌هایش درباره تمهدیدات این لحاظ شده جهت ارایه خدمات درمانی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در تعطیلات نوروز گفت: طرح سلامت نوروزی ۸ صبح  ۲۳  اسفندماه  آغاز می‌شود و رییس دانشگاه‌ها و معاونان بهداشت و درمان، آن‌ را هدایت می‌کنند. دستورالعملی درباره آماده‌باش بیمارستان‌های دولتی نیز اعلام شده است. معمولا در شهرهای توریستی کار سنگین‌تری خواهیم داشت. علاوه بر این با ا ستانداری‌ و نیروی انتظامی هماهنگی‌های لازم انجام شده است. جلستات آمادگی برای بحران‌ها برگزار شده و مراکز هدایت عملیات بحران نیز به صورت ۲۴ ساعته فعال خواهند بود.

وی افزود: بخش خصوصی در روزهای نوروز بخش عمده‌ای از خدمات خود را در مطب‌ها و بیمارستان‌ها تعطیل می‌کند، اما با توجه به مسوولیت خود در بیمارستان‌ها و مراکز دولتی، خدمات ارائه می‌دهیم. تمامی مراکز تصویربرداری بیمارستانی و دانشگاهی در این مدت به صورت ۲۴ ساعته فعال خواهند بود و سیستم به صورت "۷ - ۲۴"  که برای درمان فوری، آنژیوگرافی و تزریق داوری سکته‌های قلبی و مغزی طراحی شده است در نوروز باپرجا خواهد بود و تخت‌های بخش ویژه نیز صد در صد و با تمام ظرفیت خود فعالیت می‌کنند. در بیمارستان‌های تک تخصصی، متخصص مقیم مرتبط حضور خواهد داشت. علاوه بر آن سعی کرده‌ایم برای خدمات دندانپزشکی هم تمهیداتی داشته باشیم. ۵۰ درصد پزشکان مراکز بهداشتی روستایی نیز مکلف شده‌اند در محل خدمت خود حضور داشته باشند.

سخنگوی وزرات بهداشت در پاسخ به پرسشی در مورد ممنوع بودن یا نبودن عرضه دارو در داروخانه‌ها به جز آنچه در نسخه پزشک تجویز شده، گفت: نظام دارویی کشور بعد از تصویب قانون برنامه ششم توسعه دو ویژگی مهم پیدا کرد. طبق این قانون تجویز خارج از فهرست رسمی داوریی کشور تخلف است. جبران هزینه‌های داوریی توسط بیمه نیز بر اساس طرح ژنریک خواهد بود. در حال حاضر در داروخانه‌ها سه نوع دارو یعنی ژنریک تولید داخل، ‌ برند ژنریک و داروهای خارجی مجوزدار و غیر مجوزدار از نظر واردات وجود دارد. داروخانه‌ها باید دقیقا همان دارویی که در نسخه پزشک نوشته شده تحویل دهند.

تمهیدات وزارت بهداشت برای چهارشنبه سوری

وی با اشاره به برنامه‌ریزی مشترک این وزارتخانه با دستگاه‌های دیگر برای برگزاری امن چهارشنبه سوری توضیح داد و گفت: ما با تعامل با دستگاه‌های دیگر سعی کردیم اقدامات آگاهی بخشی انجام دهیم. علاوه بر آن سعی می‌کنیم خود را در مقابله با حادثه آماده کنیم. از ۱۲ ظهر روز سه شنبه قبل از چهارشنبه سوری در این زمینه آماده هستیم و آمبولانس‌های  خود را در میادین پرتردد شهرها مسقر می‌کنیم. بازید از بیمارستان‌های چشم و سوختگی و ترمیمی انجام می‌دهیم و نیروهای پرستاری و پیراپزشکی در این مدت در مراکز درمانی حاضر خواهند بود.

وی افزود: بار کاری ایام نوروز بر عهده پزشکان بخش دولتی است. بخش خصوصی و گاهی غیردولتی از اواخر اسفند ماه بیمارانی که نیاز  به خدمتی سنگین دارند، قبول نمی‌کنند. اما از نظر قانونی نمی‌توان آنها را اجبار کرد. ۶۰ درصد خدمات تخصصی سرپایی توسط بخش غیردولتی انجام می‌شود و نمی‌توان آن را در نوروز تعطیل کرد. این کار بار مراجعه به بخش دولتی را سه برابر می‌کند. از سازمان نظام پزشکی به دلیل رابطه متقابل پزشک با مردم درخواست می‌کنیم به این موضوع توجه کنند. در بیشتر بیمارستان‌ها در پنج روزی که تعطیل رسمی است، عمل الکتیو (غیر اورژانسی) انجام نمی‌شود.

۱۵ هزار پزشک طبابت نمی‌کنند

سخنگوی وزارت بهداشت در بخش دیگری از صحبت‌هایش راه حل جبران کمبود پزشک در کشور را افزایش قابل قبول پزشکان و توزیع متعادل آنها خواند و گفت: در حال حاضر نسبت پزشک به جمعیت در ایران کمتر از استانداردهای بین‌المللی است و ما ۱۵ هزار پزشک داریم که مهر نظام پزشکی دارند، اما دیگر طبابت نمی‌کنند یا اینکه خارج از کشور فعالیت می‌کنند.

وی ادامه داد:‌ بعد از اینکه پزشک دوره قانونی طرح خود را می‌گذراند ما در انتخاب محل کار او نقشی نداریم. یکی از معظلات شهرداری، خیابان‌هایی است که پزشکان زیادی در آن حضور دارند. در حال حاضر ۱۷۰۰ تا ۲۰۰۰ پزشک ایرانی در کشور اتریش حضور دارند. در کشورهای آلمان و آمریکا نیز تعداد قابل توجهی پزشک ایرانی فعال هستند.

 تاخیر قابل توجه تامین اجتماعی در پرداخت مطالبات بیمارستان‌ها

وی با تاکید بر اینکه تاخیر پرداخت‌های تامین اجتماعی قابل توجه است، گفت: اعتباری ۵هزار میلیارد تومانی به سازمان تامین اجتماعی تخصیص داده شده که قرار است این سازمان آن را به حوزه بهداشت پرداخت کند. مسولان بخش درمان اعلام کرده‌اند که ۱۰ درصد حق بیمه شخص ثالث به صورت روزانه به سازمان‌های بیمه‌گر تجاری پرداخت می‌شود. بیشتر این سازمان‌ها این حق بیمه را پرداخت می‌کنند، ولی بیمه ایران با یکی از دستگاه‌های دولتی و یا نهاد عمومی غیر دولتی مراوداتی داشته و در پرداخت‌های خود تاخیری ایجاد شده است. ما به دنبال حل این مشکل هستیم، اما ممکن است در ارائه خدمات مشکلی ایجاد شود.

حریرچی در خصوص پدیده داروخانه‌های زنجیره‌ای نیز اظهار کرد: در حال حاضر مجوز فعالیت داروخانه‌ها به نام یک نفر صادر می‌شود و او مسوول است و تجربه‌ زیادی در زمینه اداره داروخانه‌ها به صورت گروهی وجود دارد، اما با توجه به تجربیاتی که قبلا در این زمینه در کشور وجود داشته و تعدادی با سرمایه خود داروخانه را اداره می‌کردند و داروسازها را به درستی استفاده نمی‌کردند، دچار مشکلاتی شدیم.

وی همچنین گفت: در زمینه تغییر آیین‌نامه تاسیس داروخانه‌ها نیز بعضی سازمان‌ها نظر متفاوتی داشتند اما مشخص شد آیین‌نامه وزارت بهداشت قانونی بوده است. با این حال این وزارتخانه در حال تغییر این آیین‌نامه از نظر ایجاد اشتغال برای ۲۰۰۰ داورسازی است که در انتظار تاسیس هستند.

پایان


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/13054.html
Page Generated in 0/0074 sec