روزنامه دوشنبه 14 اسفند 1396
آماده سازی شهر برای معلولان و جانبازان - نگاه دولت به حجاب فرهنگیست - مخاطرات تنفسی استفاده از شوینده ها در خانه تکانی - گوش به زنگ - اصفهان فاتح رقابتهای باشگاهی پاورلیفتینگ شد -- جراحی اشتباهی مغز - اطلاع رسانی
|
روزنامه «ایران سپید»
دوشنبه 14 اسفند 1396
16 جمادی الثانی 1439
5 مارس 2018
سال بیست و دوم شماره 5806
صاحب امتیاز:
خبرگزاری جمهوری اسلامی
مدیر مسئول: سهیل معینی
سامانه پیامکی: 3000465040
نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388
تلفن: 84711371
شماره انتشارات: 5-88548892
وبسایت: www.iransepid.ir
پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir
.........عناوین این شماره.......
آماده سازی شهر برای معلولان و جانبازان 2
مخاطرات تنفسی استفاده از شوینده ها در خانه تکانی 7
اصفهان فاتح رقابتهای باشگاهی پاورلیفتینگ شد 17
* آماده سازی شهر برای معلولان و جانبازان: محمدعلی نجفی, شهردار تهران در اختتامیه هشتمین دوره پارا المپیک ورزشی محلات شهر تهران با بیان این که این جلسه از دو جهت برای من ارزشمند است، گفت: در این جلسه به موضوع مهم ورزش و همچنین نقشآفرینی جانبازان و معلولان در تهران توجه شده که بسیار ارزشمند است. وی با بیان این که بخشی از مأموریت و مسئولیت ذاتی شهرداری کمک به توسعه ورزش همگانی و ورزش تفریحی است، گفت: اگر بخواهیم شهری سرشار از امید، مشارکت و شکوفایی داشته باشیم باید به سلامتی، پویایی، نشاط و سرزندگی در شهر توجه کنیم و مهمترین ابزار تحقق این هدف نیز ورزش در سطح همگانی و قهرمانی است. شهردار تهران با بیان این که نقشآفرینی جانبازان و معلولان در مورد فعالیتهای اجتماعی در حال توسعه است, گفت: توجه به ورزش در حال تبدیل شدن به یک فرهنگ است و بسیاری از کسانی که از محدودیتهای جسمی زیادی رنج میبرند با پرداختن به ورزش شکل و شمایل جدید به زندگی خود داده و تعریف جدیدی از زندگی دارند. بنا بر این باید ورزش جانبازان و معلولان را جدی گرفت. وی با بیان این که این افراد نماد هویت شهر تهران هستند، گفت: وقتی کسی با داشتن محدودیت جسمی به افتخارات ورزشی دست مییابد نشان میدهد که محدودیت جسمی نمیتواند جلوی رشد و تکامل افراد را بگیرد و محدودیت جسمی در تکامل انسان خیلی مؤثر نیست. نجفی با بیان این که لازم است ورزش قهرمانی توسعه یابد، تصریح کرد: ورزش برای جانبازان و معلولان امر مهمی است, اما تعداد مجموعه های مجهز در سطح شهر باید افزایش یابد؛ چرا که معلولان و جانبازان از راه های دور به اینجا میآیند و هم وقت و هم هزینه زیادی برای تردد خود پرداخت میکنند و امیدواریم در وهله اول از اماکن ورزشی که در سطح شهر زیاد است به نفع معلولان و جانبازان استفاده کنیم و آنها را تجهیز کرده و در وهله دوم از نظر بودجه و اعتبارات, شرایطی فراهم شود که مجموعه های مجهزی ویژه ساخته شود. وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که اصولاً تهران از نظر مناسب بودن و دوستدار معلولان بودن از کمبودهای زیادی رنج میبرد, گفت: از نظر استانداردهای جهانی 10 درصد جمعیت در هر شهر به معلولان اختصاص داده میشود که در شهر تهران به میزان ده درصد هم تردد این عزیزان را نمیبینیم و این نشان میدهد که شهر برای تردد این افراد آماده نشده است. شهردار تهران افزود: آماده نشدن شهر برای معلولان منجر شده که این افراد در منازل خود باشند و به نوعی «زندانی منازل» باشند. باید سطح شهر تهران، مراکز تفریحی، بوستانها، اماکن عمومی و.. برای جانبازان و معلولان مناسب سازی شده و حمل و نقل شهری را آماده کنیم. نجفی اظهار کرد: امید است در برنامه های شهرداری از نظر امکانات و منابع, فرصتی فراهم شود تا برای آماده سازی شهر برای معلولان، توسعه بیشتری داشته باشیم.
* نگاه دولت به حجاب فرهنگیست. رحمانی فضلی, وزیر کشور گفت: نگاه دولت به حجاب، نگاهی مجرمانه نیست. نگاه دولت به این موضوع فرهنگی است و معتقدیم مردم باید در موضوع حجاب محور قرار گیرد.
* رئیس جمهوری نخستین اقدام مهم بانک مرکزی را نظارت دقیق و شفافیت دانست و گفت: با نظارت و شفافیت به هدف بزرگ تورم تک رقمی دست یافتیم.
* کدخدایی, سخنگوی شورای نگهبان گفت: شورای نگهبان موافق همه پرسی است و اتفاقاً میگوییم که همه پرسی را سیاسی نکنید. وی در پاسخ به سؤالی درباره نامه احمدینژاد به مقام معظم رهبری درباره شورای نگهبان گفت: اقدامات شورای نگهبان تنها بر اساس اصول قانون اساسی و در چارچوب قانون است. اگر شخصی مطلبی دارد میتواند آن را به صورت مستند اعلام کند. شایسته کشور نیست که مطالبی در عرصه سیاسی این گونه اعلام شود.
* سخنگوی ارشد نیروهای مسلح در واکنش به صحبتهای مقامات آمریکا و بعضی کشورهای اروپایی، اظهار داشت: آن چه آمریکاییها از سر استیصال در خصوص محدود سازی توان موشکی جمهوری اسلامی ایران میگویند، آرزوهای دست نیافتنی آمریکاییها و ناشی از ناکامیها و شکستهای منطقه ای آنها است.
سردار جزایری افزود: چنانچه قرار بود ارتقاء توان دفاعی کشورمان تحت تأثیر برخی مراودات سیاسی واقع شود، امروز در وضعیتی نبودیم که تا این حد آمریکا در برابر ایران در موضع ضعف قرار گیرد.
* کاظم جلالی, رئیس مرکز پژوهشهای مجلس گفت: اگر از بنده بپرسید بهترین گزینه برای ریاست جمهوری سال ١٤٠٠ کیست، میگویم دکتر لاریجانی. من با افراد زیادی از نزدیک کار کردم, اما هیچ کس را به برجستگی آقای لاریجانی در فهم مسائل، دلسوزی و وقت گذاشتن و اهمیت دادن به نظرات کارشناسی ندیدم.
* مخاطرات تنفسی استفاده از شوینده ها در خانه تکانی: ترکیب مواد شوینده یا پاک کننده ها با مواد سفید کننده در فضای کوچکی مانند حمام یا دستشویی خطرناک است، زیرا از فعل و انفعالات شیمیایی ترکیب این مواد گاز کلر آزاد میشود که با رطوبت مخاط دهان اسید کلریدریک ایجاد میکند که بسیار قوی و سوزاننده است و استنشاق آن در فضاهای کوچک علائم شدید تنفسی ایجاد میکند. در آستانه سال نو و همزمان با سنت خانه تکانی در کشورمان توجه به اصول ایمنی در مصرف مواد شوینده برای حفظ سلامت امری ضروری است. بدترین شکل استفاده از مواد پاک کننده و شوینده آن است که آنها را با آب گرم مخلوط کنند یا از آنها در محیطهای بسته ای که بخار آب وجود دارد، استفاده کنند. پیشنهاد میشود از مواد شوینده و پاک کننده ای استفاده شود که آسیب کمتری میرساند، مثلاً استفاده از پودرهای شوینده که آنزیم هم دارند، بسیار ایمنتر از استفاده از مواد سفید کننده ای است که بخار دارد. ضرورت دارد هنگام خانه تکانی از پاک کننده استاندارد استفاده کنید. از مصرف مواد شوینده و پاک کننده ها در فضاهای بسته خودداری کنید. بخار متصاعد شده از ترکیب جوهر نمک و وایتکس بسیار برای چشم، پوست و ریه خطرناک است و خانمها باید از ترکیب این دو ماده جداً بپرهیزند. هنگام شستشوی حمام و دستشویی از ماسکهای محافظ استفاده کنید، پنجره ها را باز و تهویه را روشن کنید تا جریان هوا برقرار شود. توجه کنید بسیاری از مواد ضد عفونی کننده به راحتی از ماسکهای کاغذی عبور میکنند و میتوانند موجب آسیب به ریه شوند. بنا بر این تهویه مناسب محل، روشن کردن هواکش و باز کردن پنجره ها، استفاده نکردن از محلولهای غلیظ و بستن دستمال ضخیم مرطوب بر روی دهان و بینی میتواند تا حد زیادی از بروز آلرژی و پیشگیری از این مشکلات کمک کند. استفاده از دستکش و ماسک هنگام استفاده از محصولات سوزاننده ضروری است. استفاده از مواد شوینده شیمیایی ممکن است باعث تشدید بیماریهای قلبی-عروقی و ریوی شود. مواد شوینده شیمیایی روی زنان باردار، افراد مسن و کودکان بیشتر آسیب رسان است. لازم است به این نکات توجه کنید: مطمئن شوید که استفاده، نگهداری و دفع مواد شیمیایی، مطابق با دستور العمل سازنده است. مواد خطرناک باید در مکانی دور از دسترس بچه ها نگهداری شوند. درب محصولات شیمیایی و پاک کننده ها را محکم ببندید. در صورت جا بجا کردن مواد، بقیه ماده را در ظرف اصلی بازگردانید. فرآورده های حاوی مواد شیمیایی پر خطر را در ظروف ویژه نگهداری کنید. هرگز برچسب روی ظروف مواد شیمیایی را برندارید، اگر برچسب روی ظروف دچار پوسیدگی شده, مجدداً روی آن برچسب بزنید. اقدام ضروری در مسمومیتهای ریوی:
اولین و بهترین اقدام برای مسمومان ریوی، خروج سریع فرد از محل سربسته و استفاده از هوای آزاد و قرار گرفتن در معرض جریان هواست؛ چرا که استنشاق هوای تازه، تنفس را تسهیل میکند و باعث ایجاد آرامش میشود. استفاده از بخور، به خصوص بخور سرد بسیار کارآمد است. خودداری از صحبت کردن، مفید است. مراجعه هرچه سریعتر به پزشک یا تماس با اورژانس ضروری است. آسیب ناشی از مواد شوینده بر چشم: انواع مواد شیمیایی میتوانند به چشم آسیب برسانند، مواد شوینده و رنگبر از جمله خطرناکترین مواد برای چشم به شمار میروند و در صورت تماس با چشم به سرعت قرنیه را زخم کرده و حتی در موارد شدیدتر میتوانند به سوراخ شدن کره چشم منجر شوند. مواد شوینده همچنین میتوانند موجب ایجاد زخمهای شدید در پلک شده و چسبندگیهای کره چشم و پلک را به همراه داشته باشند. آسیب ناشی از این مواد ممکن است آن قدر جدی باشد که بینایی به طور کامل از بین برود. استفاده از عینک حفاظتی جهت کاهش آسیب چشمها توصیه میشود. خطر مسمومیت کودکان با مواد شوینده: کودکان به علت کنجکاوی ممکن است در تماس با این مواد قرار گیرند. بی دقتی و سهل انگاری در استفاده، نگهداری یا جا بجا کردن مواد پاک کننده و سفید کننده کودکان را در معرض خطر قرار میدهد. مصرف اتفاقی این مواد منجر به التهاب و سوختگی دستگاه گوارش میشود و عمل بلع را با مشکل مواجه میکند. توصیه میشود محصولات شیمیایی و شوینده را همیشه در ظرف اصلی آن نگهداری کنید. هیچ گاه این مواد را در ظروف مواد خوراکی (مانند بطری نوشابه) نگهداری نکنید. این عمل سبب خورده شدن اشتباهی این مواد توسط کودکان میشود. والدین در صورت مسمومیت خوراکی فرزندان، آنها را وادار به استفراغ نکنند، زیرا این کار موجب آسیبدیدگی و سوختگی بیشتر دستگاه گوارش میشود. بلافاصله دهان کودک را شستشو دهید, اما کودک آب نخورد؛ چون وقتی ماده شوینده با آب ترکیب میشود، جذب آن سریعتر شده و وضعیت بدتر میشود. بهتر است تا رساندن مصدوم به بیمارستان یا مراکز درمانی با خوراندن شیر عمل رقیق سازی انجام شود.
* مطالب ستون گوش به زنگ را با موضوع رعایت اصول ایمنی پیش از بحران (زلزله), حین بحران و پس از بحران, همچنان ادامه میدهیم. هفته گذشته, مرجان مشکلگشا, مدرس و کارشناس مدیریت بحران در سازمان جمعیت هلال احمر, توضیحات خود در خصوص رعایت اصول ایمن سازی در اتاق خواب, آشپزخانه و راه پله ها را ادامه داد و بحث را به آن جا رساند که به هیچ وجه نباید در مسیر تردد, وسیله یا هر چیز دیگری که مانع تردد میشود, وجود داشته باشد؛ مخصوصاً که در خانواده یکی از اعضا جزو افراد معلول باشد. «وظیفه مدیر ساختمان نه تنها در موارد بحران بسیار اهمیت دارد, در اداره امور عادی و همیشگی ساختمان هم دارای اهمیت است که این موضوع ارتباطی به صحبت ما ندارد. خب بر اساس تأکیدات استانداردهای ایمن سازی, هیچ وسیله ای نباید در مسیر تردد و راه پله ها و راهروها باشد؛ چون مانع تردد صحیح میشود. البته در این مورد, یعنی نحوه خروج از خانه و خروج از ساختمان هم توضیحاتی خواهم داد. در همین بحث وسایلی که در راهروها گذاشته میشوند, برخی نگاه های سهل انگارانه وجود دارد که اتفاقاً در همین مواقع بحران ضرر این سهل انگاریها متوجه اعضای آن ساختمان میشود. مثلاً وقتی به برخی توضیح داده میشود که عزیزان! این وسایل را از سر راه یا کنار در خانه بردارید, وجود اینها در حین بحران خطرناک است, با پاسخهای عجیبی مواجه میشویم مثل: بابا حالا یک جاکفشی که تأثیری در ماجرا ندارد! حال آن که خبر ندارند وقتی زلزله اتفاق بیفتد و همین جاکفشیِ به زعم آنها بی اثر مقابل در آپارتمان سقوط کند, مانع خروج اهالی خانه خواهد شد. بعضی هم برای زیبا سازی محیط ساختمان, راه پله ها را با گلدانهای زیبایی تزیین میکنند. این کار کاملاً خطرناک است.
مواردی که در این سه شماره تا اینجا مطرح کردم, مربوط به مرحله پیش از وقوع بحران (زلزله) است. اما قبل از این که موارد مربوط به حین بحران را توضیح دهم, درباره کیف شرایط اضطراری یا بحرانی که قبلاً وعده اش را داده بودم, توضیح میدهم؛ چون داشتن این کیف یکی از ضروریاتیست که باید خانواده ها به آن توجه کنند.
بنا بر آن چه که از سوی استاندارد جهانی اعلام شده و ما نیز بر آن تأکید داریم, هنگام وقوع بحرانی مثل زلزله, سه روز طول میکشد تا کمکهای واقعی دریافت شود؛ یعنی تا سه روز اول باید به قول خودمان: روی خودتان حساب کنید. البته این طور نیست که کمک دریافت نشود, اما کمکهایی که کامل و واقعی هستند بعد از سه روز دریافت میشوند. حالا چرا سه روز طول میکشد؟ این سؤالیست که از سوی خیلی از شهروندان مطرح است و متأسفانه مطبوعات ما هم به جای پیدا کردن پاسخ چنین سؤالی, آن چه خودشان بدون داشتن اطلاعات لازم استنباط و استنتاج کرده اند, منتشر میکنند. مثلاً در اخبار میبینیم آمده است: فلان خبرنگار به فلان منطقه زلزله زده رفته و دیده هنوز از کمکهای نیروهای امدادی خبری نیست. حال آن که علت دیر رسیدن این کمکها بیان نشده است. برای ارائه پاسخی روشن به این سؤال, باز مثالی نمادین از همین اتفاقات اخیر میزنم که هنوز در حافظه ها باقی مانده؛ یعنی زلزله ای که آبان ماه امسال در کرمانشاه رخ داد. وقتی زلزله کرمانشاه رخ داد, سریعاً به تهران اعلام شد که باید نیروهای امدادی خود را اعزام کند. حال در نظر بگیرید دو سه ساعت زمان میبرد که نیروها جمعآوری و متمرکز شوند. از طرف دیگر, به محض دریافت کمک از کرمانشاه, گروهی موسوم به گروه پیشرو برای تعیین میزان خسارات وارده و همچنین تشخیص میزان آسیبدیده ها به منطقه اعزام میشود؛ فرمانده نیروهای امداد باید منتظر جواب گروه پیشرو بماند تا بدون حساب و کتاب نیرو به منطقه اعزام نکند. در این فاصله, از خود استان کرمانشاه استعلام میشود که تا چه میزان میتواند کمک برساند, بعد همین استعلام از استانهای مجاور هم صورت میگیرد. بر همین مبنا, اموری مثل استخراج آن چه به عنوان موارد کمکی به آسیب دیده ها از انبارها, بسته بندی مواد کمکی, بار گیری و... انجام میشود و به موازات انجام این امور, نیروهای امدادی هم به دنبال دریافت پاسخ گروه پیشرو, خود را به منطقه میرسانند تا بارهای ارسالی از استانهای دیگر و آن چه خود استان آسیبدیده در اختیار امدادگران گذاشته را تخلیه کرده و طی ضوابطی به افراد آسیبدیده میرسانند. تمام این اتفاقات زمانی به صورت کاملاً منطقی رخ میدهند که راه ها بسته نباشند و امکان رفت و آمد کاملاً مهیا باشد. در صورت بسته شدن راه ها, باید فکر دیگری مثل استفاده از هلیکوپترها کرد؛ خب مگر هلیکوپترها با چه سرعتی میتوانند کمکها را برسانند؟ این توضیح را بدهم که تصویری که از آماده شدن نیروهای امدادی دادم, صرفاً مربوط به زلزله کرمانشاه نبود؛ در واقع, اتفاقی که در کرمانشاه رخ داد را برای ارائه توضیحات روشن در خصوص علت دریافت کمکها سه روز بعد از بحران, به عنوان یک شاخص در نظر گرفتم.» ادامه دارد
* اصفهان فاتح رقابتهای باشگاهی پاورلیفتینگ شد: اولین دوره مسابقات باشگاهی پاورلیفتینگ نابینایان با قهرمانی اصفهان به پایان رسید. این دوره از بازیها با حضور 36 ورزشکار از 7 تیم در همدان برگزار شد. اصفهان با 65 امتیاز قهرمان شد، مازندران با همین امتیاز در جایگاه دوم قرار گرفت و اندیشه زرین اردبیل با 54 امتیاز سوم شد.
* قلیفلاح پرچمدار ایران در بازیهای پارالمپیک زمستانی شد: الهه قلیفلاح، پارا اسکیباز نابینای صحرانوردی ایران به عنوان پرچمدار کاروان کشورمان در پارالمپیک زمستانی پیونگچانگ کره جنوبی انتخاب شد. این پارا اسکیباز قهرمان دوی 1500 متر ایران است و علاوه بر اسکی، توانایی اسکیت روی آسفالت به مسافت 40 کیلومتر را نیز دارد. قلیفلاح در این ارتباط گفت: لحظه ای که به من گفتند پرچمدار هستم، خوشحالی وصف ناپذیری داشتم. پرچمداری مسئولیتم را بیشتر میکند. وی افزود: تلاش میکنم کسانی که کمکم کردند تا من به اینجا برسم را سربلند کنم. حس خوشحالی وصف ناپذیری دارم، چون فرصتی نصیبم شده و مسئولان نگاه ویژه ای به من داشتند. از ۱۰ سال پیش، رشته پارا دو و میدانی را آغاز و در ماده ۱۵۰۰ متر فعالیت کرده ام. نخستین دختر نابینای ایران هستم که در رشته های اسکیت و اسکی فعالیت کرده است. وی ادامه داد: خوشحالم این فرصت نصیب من شده تا به عنوان نخستین دختر اسکیباز نابینای ایرانی، به پارالمپیک زمستانی راه پیدا کنم. این کوچکترین خدمتی است که میتوانم برای نابینایان انجام دهم تا راه مرا ادامه دهند. قلیفلاح هموار کردن فعالیت سایر ورزشکاران نابینا در بازیهای پارالمپیک زمستانی را هدف خود دانست و گفت: هدفم در پارالمپیک زمستانی، این است که کشورم را سربلند کنم و عملکردی داشته باشم تا سایر ورزشکاران نابینا به ورزش روی آورده و استعدادهای خود را کشف کنند. بازیهای پارالمپیک زمستانی، از ۱۷ تا ۲۷ اسفند در پیونگچانگ کره جنوبی برگزار میشود.
* جراحی اشتباهی مغز: جراح کنیایی که بهخاطر اشتباه کارکنان اتاق عمل، جمجمه یک بیمار را اشتباهی باز کرده بود به طور موقت کارش را از دست داد. بهگزارش رسانه ها، هنگام این جراحی دو بیمار در بیمارستان «کنیاتا» شهر نایروبی در انتظار انتقال به اتاق عمل بودند. یکی از آنها ورم سر و دیگری لخته ای در مغز داشت. پزشک معالج نیز با تشخیص جراحی برای خروج لخته خون از سر بیمار، دستور آماده کردن اتاق عمل را داد, اما کارکنان اتاق عمل که کارت بیماران را اشتباه نصب کرده بودند, بیمار سالم را به اتاق عمل بردند. جراح نیز زمانی متوجه اشتباه شد که مغز بیمار را باز کرده, اما لخته ای در مغز پیدا نکرد. پس از این اتفاق، جراح با شکایت بیمار به طور موقت از کار بیکار شد. با این حال مدیر عامل بیمارستان حال هر دو بیمار را مساعد دانست.
* جامعه نابینایان شهرستان سمنان: به استحضار میرساند: برگزاری مجمع عمومی شهرستان سمنان لغو و به زمان دیگری موکول شد.
* کانون نشاط به مناسبت تولد حضرت فاطمه (س), روز مادر جشنی در روز پنجشنبه 17/12/96 برگزار مینماید. همچنین جوایز ارزنده ای در این جشن اهدا میگردد. جهت هماهنگی و ثبت نام با شماره 09122485134 خانم قجاوند تماس حاصل فرمایید.
* بدینوسیله از کلیه اعضا شرکت تعاونی مسکن انجمن دفاع از حقوق معلولین ایران دعوت میشود در جلسه مجمع عمومی عادی نوبت اول که رأس ساعت15 روز پنجشنبه مورخ24/12/96 در محل سالن اجتماعات تاکسیرانی شهر تهران واقع در خیابان شریعتی خیابان ملک خیابان یوسفیان پلاک2 تشکیل میگردد حضور بهم رسانید.
* گلواژه: دانش الهی از راه کتابها کسب نمیشود. بلکه باید آن را در وجود خود درک کرد. ماهاتما گاندی
پایان
کلیدواژه: انواع معلولیت، معلولان، متن خوان آنلاین، نابینایان، ایران سپید، بریل، روزنامه نابینایان، سایت نابینایان، مشکلات نابینایان
لینک مطلب: | http://iransepid.ir/News/13042.html |