اهمیت تولید کتاب صوتی و بریل برای نابینایان
یک ناشر بر تهیه و توزیع کتابهای صوتی و بریل در راستای کمک به کتابخوانی نابینایان تاکید کرد.
|
به گزارش ایران سپید به نقل از ایسنا مدیر انتشارات ققنوس - با اشاره به ضرورت و اهمیت راهاندازی پویش «سطر سپید» که با هدف کمک به ایجاد و توسعه فضای کتاب و کتابخوانی برای نابینایان شکل گرفته است، اظهار کرد: از راهاندازی این طرح و پویش مردمی «سطر سپید» بسیار خوشحالم، چرا که بخش قابل توجهی از نابینایان عزیز، اهل کتاب و مطالعه هستند و باید به نیازهایشان پاسخ داد. این حرکت در واقع پاسخی به نیازهای اساسی این عزیزان است. هر اقدامی در جهت افزایش مطالعه ستودنی است.
او افزود: به نظر من در نظر گرفتن نابینایان در عرصههای مختلف و سپردن مسئولیتهای مناسب به آنها ادای دِینی است که جامعه فرهنگی کشور در این زمینه مسئولیت دارد.
حسینزادگان درباره پیشینه فعالیت انتشارات ققنوس در حوزه تولید کتابهای خط بریل اظهار کرد: حمایت انتشارات ققنوس بهطور مستقیم با تعاملی که با مؤسسه نابینایان رودکی از سال ۱۳۸۳ به بعد، وجود داشته، به طور عملی شکل گرفته است. عزیزانی از این مؤسسه با نشر ما تماس گرفتند و طرح خود را مبنی بر تبدیل برخی از کتابهای ققنوس به خط بریل پیشنهاد دادند و نشر ما نیز در انتخاب کتاب و در نهایت ارسال فایلهای حروفچینیشده برخی کتابها در حوزههای مختلف و تبدیل شدن بسیاری از کتابها به صورت بریل همکاری داشته است. این مؤسسه فایلها را به کتاب بریل تبدیل کرده و یا به صورت صوتی در کتابخانههای مخصوص نابینایان در اختیار آنها گذاشته است.
او در ادامه گفت: مؤسسه نابینایان رودکی برخی کتابهای ما را در حوزه روانشناسی، فلسفه، رمان، تاریخ و... به خط بریل تبدیل کرد. گمان کنم بیش از حدود ۷۰ عنوان از این کتابها توسط این مؤسسه به خط بریل تبدیل شدهاند. کتابهایی مثل «مفتش و راهبه»، «دختر مغول»، «الفبای فلسفه»، «تفتیش عقاید»، «تسلیبخشیهای فلسفه»، چندین جلد از مجموعه تاریخ جهان مانند «امپراتوری ایران»، «امپراتوری اسلامی»، «امپراتوری بیزانس»، «امپراتوری آشور»، «امپراتوری مغول»، «امپراتوری هیتلر»، «انقلاب روسیه» و... . همچنین در حوزه رمان «سال بلوا»، «سمفونی مردگان»، «بازی آخر بانو» و... .
این ناشر اظهار کرد: البته لازم به توضیح است، شاید بیشتر از ۱۰۰ عنوان کتابهای پُرفروش انتشارات ققنوس به کتابهای گویا تبدیل شدهاند و به راحتی از طریق فروش فایل در بعضی از سایتها و یا به صورت سی دی در کتابفروشیهای سراسر کشور در دسترس همه، به ویژه نابینایان هستند. خوشبختانه در سالهای اخیر موسسات تولید کتاب گویا افزایش یافتهاند از جمله موسسه آوانامه، نوین کتاب گویا و نوار که ما با آنها در همین زمینه همکاری داریم. استقبال خوبی که از کتابهای گویا شده است و همچنین دسترسی راحت به آنها فرصت مغتنمی است برای نابینایان عزیز.
او سپس درباره نقش ناشران و مولفان در ترویج فرهنگ تولید کتاب به خط بریل و کتابهای گویا، گفت: نقش ناشران و مؤلفان در این راستا قابل کتمان نیست. هر ناشری میتواند برخی از عناوین خود را به صورت کتابهای صوتی و حتی بریل تولید کند یا با مؤسساتی که این کار را میکنند تعامل و همکاری داشته باشد. به نظرم تهیه و توزیع کتابهای صوتی میتواند راهکار مناسبی در این راستا باشد که ما و برخی دیگر از ناشران چند سال است اقدام به تهیه و توزیع کتابهای صوتی کردهایم.
لینک مطلب: | http://iransepid.ir/News/12656.html |