printlogo


کد خبر: 1057تاریخ: 1392/9/6 08:47
خشکیدگی یک میلیون هکتار جنگل بلوط/ خسارت ۴۶۰۰ میلیارد تومان
رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور خبر داد
خشکیدگی یک میلیون هکتار جنگل بلوط/ خسارت ۴۶۰۰ میلیارد تومان
رئیس سازمان جنگل‌ها مراتع و آبخیزداری کشور گفت: یک میلیون و ۱۳۰ هزار هکتار از جنگل‌های بلوط کشور در معرض خشکیدگی است که ۴ هزار و ششصد میلیارد تومان خسارت زده است و برای بازسازی آن ۹۰۰ میلیارد تومان طی ۵ سال نیاز است.

خداکرم جلالی در نشست خبری اظهار داشت: میزان آلودگی خشکیدگی بلوط در 460 هزار هکتار کمتر از 25 درصد در 360 هکتار بین 25 تا 50 درصد در 190 هزار هکتار 50 تا 75 درصد و در 106 هزار هکتار در جنگل‌های زاگرس 75 تا ۱۰۰درصد است.

رئیس سازمان جنگل‌ها مراتع و آبخیزداری کشور همچنین پراکنش آلودگی خشکیدگی بلوط را در 7 استان کشور اعلام کرد که در ایلام 56 درصد، لرستان 24 درصد، کرمانشاه 10.2 درصد، کهگیلویه و بویراحمد 5.3 درصد، استان فارس 1.6 درصد و چهار محال بختیاری 1.5 درصد بلوط جنگل‌ها آلوده به خشکیدگی بلوط است.

وی با بیان اینکه بیماری خشکیدگی بلوط 4 هزار ششصد میلیارد و تومان خسارت وارد کرده است، گفت: برای بازسازی آن 900 میلیارد تومان اعتبار طی 5 سال اعتبار نیاز است.

وی در خصوص اقدامات انجام شده برای مقابله با خشکیدگی بلوط جنگل‌های زاگرس گفت: حذف پایه‌های آلوده، احیای مناطق آسیب‌دیده به همراه ذخیره‌سازی‌ها و نیز توانمندسازی جوامع محلی از مهمترین اقدامات برای مبارزه با خشکیدگی بلوط است.

وی ادامه داد:‌ از کمک‌های سازمان خواربار کشاورزی (فائو) هم برای مبارزه با این بیماری استفاده می‌شود.

جلالی گفت:‌ این بیماری خشکیدگی بلوط از سال 88 در کشور آغاز شده و بر اساس جدیدترین برآورد، بیش از یک میلیون 130 هزار هکتار از جنگل‌های زاگرس را آلوده کرده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: 15 درصد از سطح درختان آلوده دچار پدیده خشکیدگی شده و بخش قابل توجهی از این سطح خشک شده‌اند.

به گفته جلالی عامل اصلی بیماری خشکسالی،‌تغییر اقلیم، افزایش ریزگردها، فشار بیش از حد به عرصه‌ها و اکوسیستم‌های زاگرس و شخم و زراعت است.

وی همچنین گفت: یک نوع بیماری قارچی زغالی و سه گونه سوسک چوپان نیز از عوامل مهم دیگر بیماری‌زایی هستند.

رئیس سازمان جنگل‌ها مراتع و آبخیزداری کشور تصریح کرد: بیماری خشکیدگی بلوط در کشورهایی مانند آمریکا، هندوستان، عراق، ترکیه و بلژیک نیز وجود دارد و روش اصلی آنها نیز برای مبارزه حذف کانون‌های آلوده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: بهترین روشی هم که در ایران به کار گرفته می‌شود، قطع درختان آلوده و تبدیل آنها به زغال است.


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/1057.html
Page Generated in 0/0050 sec