از زمان روی کار آمدن بمبافکنهای رادارگریز زمان زیادی سپری شده است و ارتشهای جهان طی ۱۵ سال گذشته کوشیدهاند فناوریهای مدرنتری را مورد استفاده قرار دهند.
به گزارش ایران سپید به نقل از وبسایت فردا: از زمان روی کار آمدن بمبافکنهای رادارگریز زمان زیادی سپری شده است و ارتشهای جهان طی ۱۵ سال گذشته کوشیدهاند فناوریهای مدرنتری را مورد استفاده قرار دهند. ضرورتهای نظامی همواره باعث توسعه فناوری در این عرصه شده است و به همین خاطر سلاحهای امروزی نسبت به یک دهه قبل بسیار دقیقتر و کارآمدتر شدهاند.
ارتشهای جهانی این روزها تاکید فراوان بر استفاده هرچه بیشتر از فناوری دارند و از سال ۲۰۰۰ به بعد، سلاحها طیف گستردهای از فناوریها را شامل میشوند تا قانون بازی در نبردهای رو در رو با دشمن را تغییر دهند. از بمبافکنهای رادارگریز گرفته تا سلاحهای لیزری هوایی، بخشی از چشمانداز سیاسی-فناوری در جهان محسوب میشوند. در اینجا لیست ۱۰ اسلحه مهم که در ۱۵ سال گذشته به عنوان تسلیحات تغییردهنده نتایج در نبردهای مهم شناخته می شوند؛ آورده شده است.بمبهای مجهز به مهمات بسیار قوی: بزرگترین بمب هدایتشونده در آمریکا محسوب میشود که ۲۰ فوت طول و ۳۰ هزار پوند وزن دارد.
طرح ضدماهواره چین: ارتش آزادیخواه خلق چین در ژانویه ۲۰۰۷ از موشکهای بالستیک C-19 استفاده کرد تا ماهواره هواشناسی که در ارتفاع ۵۰۰ مایلی از سطح زمین پرواز میکند را از پا دربیاورد.
جنگنده X-47B: این جنگنده مخصوص سیستم دریانوردی بدون سرنشن فعالیت میکند و قابلیت سوختگیری ۳۶۰ درجهای دارد.
پهپاد Reaper: پهپاد بدون سرنشین M19 که نخستین بار در سال ۲۰۰۱ عرضه شد، توانست نحوه نبردهای نظامی آمریکا را به طور کامل تغییر دهد.
هواپیمای V-22 Osprey: این هواپیمای چندکاره در نیروی دریایی ارتش آمریکا مورد استفاده قرار میگیرد و میتوانند مانند هلیکوپتر به صورت عمودی صعود کند یا فرود بیاید.
سلاحهای مافوقصوت با قابلیت پرواز بدون قدرت موتور: این سلاحها هماکنون در ارتش آمریکا و چین مورد استفاده قرار میگیرند.
موشک دریایی Seaborne Tomahawk: در ۲۷ ژانویه ۲۰۱۵ این موشک دریایی به صورت موفقیتآمیز آزمایش شد تا پس از شلیک، به راحتی مسیر خود را تغییر دهد و به هدف برسد.
موشکهای THAAD: اینها قویترین موشکهای موجود در سراسر جهان محسوب میشوند که میزان دقت آنها ۱۰۰ درصد اعلام شده است.
هواپیمای YAL Airborne Laser Testbed: این هواپیما به سلاحهای لیزری مجهز شده است که نخستین بار در سال ۲۰۰۷ میلادی در نیروی هوایی ارتش آمریکا آزمایش شد.
خودروهای محافظتی ضدمین: ارتش آمریکا برای آنکه در جنگ عراق به پیروزی برسد، یک مدل ویژه از این خودروها را با نام MRAP تولید کرد. از سال ۲۰۰۹ به بعد بیش از ۲۱ هزار دستگاه از این خودروها در ارتش آمریکا مورد استفاده قرار گرفت.