کد خبر: 899
ساخت نانوحسگرهای تشخیص دهنده کپک در دانشگاه فردوسی مشهد
محققان دانشگاه فردوسی مشهد با استفاده از نانو ساختارهای لایه نازک و نانو پودر به ساحت نانو حسگرهایی تشخیص دهنده کپک موفق شدند.

به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، ˈریحانه اتفاقˈ کارشناسی ارشد فیزیک و پژوهشگر آزمایشگاه نانوفناوری دانشگاه فردوسی مشهد در این مورد گفت: نانوحسگر های ابداعی می تواند در سیستم های تشخیص به موقع پیدایش کپک مورد استفاده قرار گیرد.

وی خاطر نشان کرد: حفظ کیفیت و سلامتی مواد غذایی از اهمیت زیادی برخوردار است و در حال حاضر اکثر محققان جهان در تلاش برای یافتن روش های کنترل کیفیت مواد غذایی هستند.

این محقق افزود : هدف از انجام این طرح پژوهشی استفاده از خواص الکترونیکی چند نوع اکسید فلزی در مقیاس نانو برای ساخت حسگر گاز های متصاعد شده از مواد بود . همچنین استفاده از خواص فیزیکی مواد به ویژه نانوساختار ها در کمک به مسایل زیست محیطی، پزشکی و کشاورزی از دیگر اهداف این طرح بود .

به گفته وی در این طرح از تغییرات خواص الکترونی نانو مواد به منظور آشکار سازی گاز متصاعد شده از کپک استفاده شد. کاربرد این طرح در بسته بندی مواد غذایی شامل کنسروها، انواع نان های بسته بندی شده در محل های نگه داری ،سالن های تولید و نگه داری مواد اولیه غذایی در دامداری ها و مراکز مختلف است .

نتایج این تحقیق در نشریه ScientiaIranica منتشر شده است.

Page Generated in 0/0040 sec