به گزارش رادیو اقتصاد؛ دکتر محمد محمدپورعمران استاد دانشگاه علم و صنعت در مصاحبه با رادیو اقتصاد اظهار داشت: چین بالاترین ذخیره ارزی جهان را دارد و در صادرات و واردات نیز رتبه نخست را تصاحب کرده است و به همین خاطر هر گونه افت اقتصادی چین تاثیر جدی بر تحولات اقتصاد بین الملل هم دارد.
وی تصریح کرد : افت نرخ رشد اقتصادی چین میزان تقاصا برای نفت را کاهش می دهد که در افت قابل توجه قیمت نفت در ماه های اخیر موثر بوده است.
این اقتصاددان اظهار داشت : واردات نفت این کشور از ایران هم کاهش می یابد اما به بازار ایران نیاز جدی دارد که فرصت خوبی برای ارتقای کیفیت تجارت با چین است در صورتی که پکن بخواهد عنوان شرکت تجاری اول با ایران را حفظ کند.
محمدپورعمران گفت : البته ایران در دوره پساتحریم با توجه به تغییر شرایط بازرگانی خارجی فرصت های زیادی دارد و با توجه به اینکه بخشی از ارز ایران در چین قرار دارد باید برای بهبود ساختار تجارت و کاهش هزینه تمام شده مناسبات تلاش کنیم.
این اقتصاددان گفت : دولت چین به مسایل زیست محیطی هم می خواهد توجه کند اما تحقق همین رشد 7 درصدی هم سخت خواهد بود.
وی افزود : بررسی بازارهای چین نشان می دهد اوضاع اقتصادی این کشور همچنان در مدار نزولی قرار دارد و زیربناهای اقتصادی نمی توانند در این مرحله از قیمت سهام شرکت های چینی حمایت کنند.
بنابراین گزارش بازارهای سهام چین هفته پیش بدترین روزهای خود را از سال 2007 تا کنون تجربه کردند و بازار سهام شانگهای حدود 10 درصد از ارزش خود را در یک روز از دست داد.
بازارهای سهام شانگهای و شنزن چین بدترین روز خود را در 8 سال گذشته تجربه کردند.
شاخص سهام شانگهای با کاهش 345 واحدی برابر با 8.48 درصدی روبرو شد که از فوریه سال 2007 بیشترین سقوط ارزش این شاخص محسوب می شود.
هیچ بخشی از اقتصاد چین از این سقوط در امان نماند و سهام بخش های انرژی، صنعت، مواد، بهداشت، فن آوری، و ارتباطات بیش از 8 درصد افت ارزش داشته اند.سهام 50 شرکت بزرگ چین بیش از 9 درصد افت ارزش را تجربه کرد.