انوشیروان محسنی بندپی در مراسم امضای سند همکاری مشترک فیمابین بهزیستی و معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با حضور محمدباقر الفت معاون پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه، مجید رضازاده رئیس مرکز توسعه و پیشگیری بهزیستی و حبیبالله مسعودی فرید معاون اجتماعی بهزیستی کشور برگزار شد اظهار داشت: آسیبهای اجتماعی در جامعه ما رو به افزایش است و وقوع جرم در شهرها پیچیدهتر شده است.
وی تصریح کرد: با توجه به پیچیدگی آسیبهای اجتماعی بایستی نگاه ما به کاهش آسیبها نیز تغییر پیدا کند و مجزا نگاه نکنیم.
محسنی بندپی با اشاره به برخی از آمارها و گزارشات جمعآوری شده خاطر نشان کرد: نگاه به آمارها این واقعیت را نشان میدهد که در سالهای گذشته شاهد روند رو به رشد آسیبهای اجتماعی از جمله زنان سرپرست خانوار، افزایش معتادین، پایین آمدن سن اعتیاد و استفاده در نوع مواد مخدر بودهایم.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با تاکید بر اینکه برای مبارزه با آسیبهای اجتماعی و کاهش آنها میبایستی از ظرفیت و پتانسیل دستگاهها و سازمانها استفاده کرد گفت: بهزیستی به عنوان عاطفهترین نهاد کشور و تخصصیترین دستگاه در حوزه کاهش آسیبهای اجتماعی اقدامات منحصر به فردی را انجام داده است که از آن جمله میتوان به راهاندازی مراکز مشاوره عمومی و تخصصی اشاره کرد.
وی افزود: در حال حاضر 1400 مرکز مشاوره عمومی و تخصصی قبل،حین و بعد از ازدواج را انجام میدهند ضمن اینکه در زمان مداخلات نیز ورد پیدا میکند.
محسنی بندپی با اشاره به فعالیت اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی کشور بیان داشت: این مرکز فوریتهای اجتماعی توانسته است مداخلات به هنگامی را در حوزه آسیبهای اجتماعی و ب تب کاهش آنها داشته باشد به طوری که بر اساس آمار 170 هزار پروندهای که خانوادهها بنا داشتند طلاق بگیرند از سوی قوه قضاییه به سازمان بهزیستی کشور ارجاع داده شده بود بیش از 30 درصد از این خانوادهها از طلاق منصرف شدند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با تاکید بر اینکه پیشگیری در همه زمینهها و شیوع و بروز آسیبهای اجتماعی از جمله اقدامات بهزیستی است گفت: امیدواریم بتوانیم با تعامل دستگاههی مختلف روند رو به رشد اسیبهای اجتماعی را به حداقل برسانیم.
وی با اشاره به همکاری سازمان بهزیستی کشور با قوه قضاییه بیان داشت: قطعا این نوع همکاریها در کاهش آسیبهای اجتماعی موثر خواهد بود.
محسنی بندپی در ادامه این مراسم با اشاره به فعالیت این سازمان درحوزه کاهش و درمان اعتیاد گفت: در حال حاضر 2 هزار و 200 مرکز پیشگیری و مداخله توسط سازمان در حوزه درمان و مداخله اعتیاد فعالیت میکنند که بر اساس آمار بیش از 60 درصد از بار درمان افراد معتاد توسط سازمان بهزیستی است.
وی همچنین به فعالیت تیمهای اجتماع محور در محلات اشاره کرد و افزود: در حال حاضر 5 هزار تیم در محلات فعالیت میکنند که این تیمها بر اساس برنامههای سازمان بهزیستی اقدام میکنند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور به سند همکاری این سازمان با قوه قضاییه در حوزه پیشگیری از وقوع جرم و کاهش آسیبهای اجتماعی اشاره کرد و ادامه داد: قطعاً در دل این سند پروژههای مختلفی بیرون خواهد آمد و با اجرایی کردن این سند میتوانیم از توان علمی و ظرفیت دو نهاد استفاده کنیم.
محسنی بندپی در پایان خاطر نشان کرد: پیشگیری از وقوع جرم یک کار فرابخشی است و امیدواریم در سالهای آینده روند رو به افزایش آسیبهای اجتماعی را تحت کنترل درآوریم.