به گزارش رادیو اقتصاد؛ اکبر ترکان در مصاحبه با این رادیو افزود : اقتصاد ایران باید در دوره پساتحریم در چارچوب اقتصاد مقاومتی بتواند از همه مزیت ها و استعدادهای خود در توسعه مناسبات تجاری و بازرگانی استفاده کند که مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نقش ویژه ای خواهد داشت.
وی گفت: در مرزهای کشور باید مناطق آزاد را به سمت توسعه مناسبات پایدار تجاری با کشورهای منطقه هدایت کنیم و برای همکاری تجاری با عراق سه منطقه آزاد در منطقه کردستان، مهران و اروندرود برای همکاری تجاری و مدیریت حضور پایدار در بازارهای هدف عراق برنامه ریزی می شود.
ترکان افزود: مناطق آزاد تجاری به سمت توسعه صادرات و مدیریت واردات حرکت می کنند و در سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی هم به این موارد اشاره شده است.
وی گفت: منطقه آزاد چابهار باید بتواند با دسترسی کامل به شبکه های متنوع حمل و نقل نقش خود را در تجارت منطقه ای و فرامنطقه ای به ویژه در مدیریت تجارت خارجی افغانستان افزایش دهد.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور گفت : منطقه آزاد چابهار بهترین موقعیت ترانزیتی را در ایران دارد و قطب ترانزیت و حمل و نقل و پایگاه ترانزیت به افغانستان در آسیای میانه است.
ترکان افزود : باید ارتباط با همسایگان را با راهبرد اقتصاد مقاومتی توسعه دهیم و ظرفیت صادرات گاز را داریم و اطراف کشور ما 300 میلیون مترمکعب روزانه تقاضا خرید گاز وجود دارد و همه همسایگان ما مشتری گاز هستند.
وی افزود: عراق در سه منطقه بصره، بغداد و اقلیم کردستان ، ترکیه و ترکیه به سمت اروپا، در خلیج فارس هم کویت و امارات و عمان ، پاکستان، هند مشتری گاز هستند و درباره فرآورده های نفتی هم عمده همسایگان ما متقاضی هستند.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی افزود: 12 هزار مگاوات در همسایگان مشتری خرید برق داریم و صادرات انرژی هم می تواند از محورهای اقتصاد مقاومتی باشد.
وی با تاکید بر ضرورت توسعه صنعت نفت و گاز در دوره پساتحریم گفت: مناطق آزاد باید ریل صادرات غیرنفتی باشد.