دست اندرکاران بیست و سومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم تلاش می کنند تا در مدت 20 روز مهمترین فعالیت های قرآنی صورت گرفته از سوی نهادهای دولتی و همچنین سازمان های مردم نهاد را در فضایی به وسعت هشت هزار متر مربع به نمایش بگذارند.
نمایشگاه امسال با شعار «همدلی و همزبانی در پرتو قرآن» ، توسط معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همکاری شهرداری تهران و بسیاری از سازمان ها و نهادها با بودجه ای به میزان نصف بودجه نمایشگاه سال گذشته از فردا (پنج شبنه) هفتمین روز از بهار قرآن، میزبان جامعه قرآنی و علاقه مندان به کتاب الهی است.
نمایشگاه بیست و سوم بخش های متنوعی دارد که می توان به سازمان ها و نهادها، حوزه، دانشگاهی، حجاب و عفاف، مراسم و مناسبت ها ، آموزش و پرورش ، مکتوب، هنرهای نمایشی، هنری و میراث، فروش ناشران، محصولات هنری، خادمان قرآن، رسانه های دیجیتال و همچنین بین الملل اشاره کرد.
قرار است اتوبوس های شرکت واحد از چهار نقطه شهر تهران مردم را به باغ موزه برسانند و فاصله بین پارکینگ های اطراف نمایشگاه تا باغ موزه نیز خودروهای ون بازدیدکنندگان را جابجا کند. البته حجت الاسلام محمدرضا حشمتی معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفته مردم روزه دار با مترو، راحت تر به نمایشگاه می رسند. یعنی اگر در ایستگاه حقانی پیاده شوند، با پیمودن مسیری کمتر از 500 متر به نمایشگاه می رسند.
برزین ضرغامی دبیر بیست و سومین نمایشگاه بین المللی قرآن نیز اعلام کرده که فاصله حرکت قطارهای خط یک مترو در کمترین زمان ممکن صورت خواهد گرفت تا مردم سریع تر به نمایشگاه برسند.
در نمایشگاه امسال نشست های علمی و تخصصی از سوی بخش های مختلف نمایشگاه برگزار خواهد شد.
صرفه جویی در برپایی نمایشگاه امسال یکی از دغدغه های مسوولین برپایی نمایشگاه قرآن است تا در سایه اقتصاد مقاومتی بتوانند کمترین هزینه و بیشترین صرفه جویی را داشته باشند و به گفته ضرغامی بودجه اختصاص یافته برای بیست و سومین نمایشگاه قرآن درحدود 3.5 میلیارد تومان است که تقریبا نصف هزینه نمایشگاه سال گذشته است.
البته شهرداری تهران برای حمایت از نمایشگاه قرآن سنگ تمام گذاشته و در بخش های پشتیبانی و خدمات شهری و همچنین آماده سازی فضای باغ موزه دفاع مقدس کارهای بسیاری را تدارک دیده است.
نگاهی آماری به بخش های مختلف بیست و سومین نمایشگاه قرآن حکایت از آن دارد که سازمان ها و نهادهای مختلف تلاش دارند تا در این مدت 20 روزه آخرین دستاوردهای قرآنی را به معرض نمایش بگذارند.
در بخش فروش محصولات قرآنی 222 ناشر داخلی بیش از 16 هزار عنوان کتاب ارائه می کنند و 21 ناشر از کشورهای عربی نیز سه هزار و 574 عنوان کتاب عرضه می کنند که تمامی کتاب ها در 2 سالن و 210 غرفه جا نمایی شده است.
در بخش محصولات قرآنی 58 غرفه آثاری همانند تابلو فرش، معرق و منبت ارائه می کنند و در بخش آموزش و پرورش نیز 13 غرفه تشکیل شده و در بخش رسانه های دیجیتال 50 شرکت و موسسه به ارائه 3 هزار نرم افزار قرآنی در حوزه های قرآن و عترت و حدیث می پردازند.
بخش عفاف و حجاب نیز به عنوان یکی از پرطرفدارترین بخش ها با حضور 117 شرکت کننده برنامه های خود را در فضایی بالغ بر هزار و 700 متر مربع ارائه می کنند.
بخش حوزوی نیز ابتکار به خرج داده و نمایشگاه را به محلی برای ارتباط مردم با دفاتر آیات عظام عبدالله جوادی آملی، ناصر مکارم شیرازی، سیدموسی شبیری زنجانی و لطف الله صافی گلپایگانی تبدیل می کند و با حضور 80 موسسه حوزوی در قالب 23 غرفه تلاش های یک ساله حوزه های علمیه را به نمایش می گذارد.
امسال 45 نهاد دولتی و موسسه برتر قرآنی در بخش موسسات و نهادها حضور پیدا می کنند و برنامه جدیدی را در قالب سرای اهل نظر به منظور گفت و گو با پیشکسوتان قرآنی تدارک دیده است.
بخش بین الملل نیز از دهم تیر با حضور هنرمندان و اندیشمندانی از کشورهای عراق، سوریه، بوسنی، فرانسه، پاکستان، اندونزی، ترکیه، نیوزیلند و افغانستان آغاز به کار می کند و این بخش بیشتر از یک هفته میهمان نمایشگاه قرآن نخواهد بود.
شاید بتوان برپایی خیمه سینما و اکران عمومی فیلم رستاخیز، ارائه آثاری هنری 60 دانشجوی هنرمند، معرفی فعالیت های 650 دارالقرآن احیاءشده در آموزش و پرورش، افتتاح مرکز رشد فناوری های قرآنی و آغاز به کار بخشی به نام انجمن دانشجویی هنرمند دینی و قرآنی در بخش دانشگاهی را از جدیدترین کارهای نمایشگاه امسال دانست.
هرچند درهای بیست و سومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم از ساعت 19 تا 24 به روی مردم باز می شود و تا 23 تیر ادامه دارد ولی مسوولان برگزارکننده امیدوارند تا روزه داران و علاقه مندان به ساحت مقدس قرآن کریم بتوانند بیشترین استفاده را در کمترین زمان ممکن از نمایشگاه امسال داشته باشند.