به گزارش رادیو اقتصاد؛ دکتر محمد محمدپورعمران در گفتگو با این رادیو اظهار داشت : بانک جهانی که همراه با صندوق بین المللی پول برای رصد و نظارت بر روند تحولات اقتصادی کشورها تلاش می کند، افزوده است کشورهای غربی که درگیر بحران مالی هستند دیکر نمی توانند وام های ارزان قیمت در اختیار دیگر کشورها قرار دهند.
وی اظهار داشت : بانک جهانی همچنین از وام های خارجی به عنوان منابع سمی برای اقتصادهای در حال توسعه یاد کرده است و این کشورها دیگر توان بازپرداخت ان را ندارند.
محمدپور عمران گفت: بانک جهانی همچنین تاکید کرده است کشورهای در حال توسعه نباید به استفاده از منابع سمی یا وام های خارجی تکیه کنند بلکه با تکیه بر منایع داخلی و در الگوی توسعه درون زا به پیشرفت برسند که همان ترجمان اقتصاد مقاومتی است ، بانک جهانی نرخ رشد پیش بینی شده برای کشورهای در حال توسعه را از حدود 5 درصد به 4 درصد کاهش داده است.
نرخ رشد اقتصادی کشورهای خاومیانه نیز حدود 2.2 درصد پیش بینی شده است.
محمدپورعمران گفت : بانک جهانی دو چالش اصلی اقتصادهای در حال توسعه را کاهش قیمت مواد خام نفتی و معدنی و همچنین افزایش هزینه استقراض خارجی اعلام و توصیه کرده است این کشورها برای رسیدن به سطح بالای پیشرفت به منابع داخلی خود تکیه کنند.
این کشورها موتور محرکه اقتصاد جهانی در اغاز دوران بحران مالی بودند اما هم اکنون با مشکل درامد صادراتی روبرو شده اند.
بنابراین گزارش موضوع اقتصاد مقاومتی فقط مربوط به ایران نیست بلکه بحثی جهانی است و در حال حاضر مجمع جهانی اقتصاد یکی از شاخص هایی که کشورها را رتبه بندی می کند موضوع اقتصاد مقاومتی است.
تقویت تولید داخلی ویژگی اصلی اقتصاد مقاومتی است ، الگوبرداری صرف از نمونه های موفق اقتصادی در جهان ندارد و به نیروی انسانی در کشور به عنوان سرمایه مطرح می شود.