به گزارش خبرنگار مهر، مراسم تجلیل از معلولان و خیرین استان البرز به همت اداره کل بهزیستی البرز و با حضور نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی، معاون سیاسی انتظامی استاندار البرز، مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی استانداری البرز، مدیرکل اداره ورزش و جوانان البرز، اعضا شورای شهر و اهالی رسانه البرز عصر امروز برگزار شد.
افروز بهرامی مدیرکل بهزیستی البرز با اشاره به این باور که انسان کم توان وجود ندارد، اظهار داشت: انسان در بالاترین سطح توانایی آفریده شده است.
دولت باید برای معلولان فرصت های برابری را ایجاد کند
وی در ادامه با اشاره به اینکه معلولان با پای خود راه نمی روند بلکه با مغز خود راه می روند و با چشمان خود می نویسند، تاکید کرد: این مسائل نباید باعث این شود که دولت مسئولیت هایش را در مقابل معلولان فراموش کند.
این مسئول ادامه داد: دولت باید برای معلولان فرصت های برابری را ایجاد کند و اشتغال پایدار را برای این قشر به وجود آورد.
وی افزود: ۱۰ درصد افراد هر جامع ای را معلولان تشکیل می دهند، ۶۵۰ میلیون معلول در دنیا وجود دارد و ۸۰ درصد این تعداد در جوامع جهان سوم زندگی می کنند، ۴.۲ درصد از معلولان دارای معلولیت شدید هستند و همچنین یک سوم کل معلولان دنیا را کودکان تشکیل می دهند.
این مسئول یادآور شد: علی رغم پیشرفت های پزشکی از هر ۱۰ کودک که بدنیا می آیند یک کودک با معلولیت پا به این دنیا می گذارند.
بهرامی گفت: سه میلیون معلول تحت پوشش بهزیستی البرز قرار دارند که چالش های مختص به خود را دارند و مهمترین این چالش ها به علت اجرایی نشدن قانون حمایت از معلولان در جامع است.
این مسئول بیان کرد: ایران جزو ۵۰ کشور دنیا است که برای معلولان جامعه قانون تصویب کرده است و طبق این قانون دولت باید زمینه تحصیلات رایگان و همچنین مناسب سازی معابر شهری و ایجاد صندوق حمایت های معلولان را فراهم کند.
قانونگذار سرنوشت معلولان را از سرنوشت دیگر افراد جامعه جدا کرده اند
مدیرکل اداره کل بهزیستی البرز بیان کرد: پیشرفت های زیادی در زمینه رفاه معلولان در ایران انجام نشده است، و بسیاری از تبصره های این قانون به دلیل عدم هماهنگی دستگاههای مختلف مربوطه در کشور ما اجرایی نشده است.
مدیرکل اداره کل بهزیستی البرز گفت: قانونگذار سرنوشت معلولان را از سرنوشت دیگر افراد جامعه جدا کرده اند و این یک معضل در حوزه آسیب شناسی معلولان است.
وی یکی ازدغدغه های معلولان را وضعیت اشتغال آنان اعلام کرد، و خاطرنشان کرد: بسیاری از معلولان فارغ التحصیل رشته های کاربردی جامعه هستند ولی به علت عدم همراهی برخی دستگاه های دولتی این قشر مظلوم واقع شده اند.
وی از تصویب قانون استانداردسازی فضاهای شهری در سال ۸۷ یاد کرد و همچنین مناسب سازی معابر شهری برای معلولان را یکی از ویژگی های دولت های توسعه یافته دانست، گفت: متاسفانه این قانون به طور کامل عملیاتی نشده است اگر سالی هفت درصد از این قانون انجام می شد تا با حال به طور کامل معابر استاندارد سازی می شدند.
وی در پایان با اشاره به کمبود اعتباات، یادآور شد: سازمان های مردم نهاد می توانند زمینه های رشد و ترقی معلولان را در جامعه فراهم کنند.