حسن خادم اظهار داشت: حوزه توانبخشی بهزیستی شامل سه دفتر امور توانبخشی روزانه و توانپزشکی، دفتر امور توانبخشی مراقبتی و دفتر توانمندسازی معلولان است.
وی با بیان اینکه فعالیتهای دفتر امور توانبخشی روزانه و توانپزشکی شامل مراکز توانبخشی روزانه و توانپزشکی، تجهیزات و وسایل کمک توانبخشی است، تصریح کرد: توانبخشی حرفهای و کارگاههای تولیدی، حمایتی، فعالیتهای هنری و ورزشی معلولان و کاشت حلزون برای ناشنوایان در این دفتر انجام میشود.
رئیس اداره بهزیستی فردوس یادآور شد: فعالیتهای دفتر توانبخشی مراقبتی شامل مراکز توانبخشی شبانهروزی، واگذاری پروندههای معلولان به کلینیکهای مددکاری و ارائه خدمات توانبخشی در منزل است.
خادم ادامه داد: فعالیتهای دفتر توانمندسازی شامل دفتر توانبخشی مبتنی بر جامعه CBR، حمایتهای تحصیلی از دانشآموزان و دانشجویان، تشکیل صندوق درمان و پرداخت کمک هزینه درمان، کمک هزینه ایاب و ذهاب، تشکیل کمیسیونهای پزشکی و کمیسیونهای معافیت سربازی، پرداخت حق پرستاری برای معلولان ضایعه نخاعی، کمکهای موردی به افراد PKU دبیرخانه مناسبسازی و دبیرخانه سالمندان نیز از جمله فعالیتهای حوزه توانبخشی بهزیستی است.
وی حوزه توانبخشی اداره بهزیستی این شهرستان را متولی ارائه خدمات توانبخشی به جامعه معلولان اعم از جسمی حرکتی، ذهنی، حسی و روانی دانست و گفت: فرد متقاضی زیرپوشش پس از ارزیابی توسط پزشک متخصص و کارشناس توانبخشی مربوطه در کمیسیون پزشکی تشخیص معلولیت که در محل این اداره تشکیل میشود، شرکت کرده و پس از تایید معلولیت وی خدمات توانبخشی و حمایتهای رفاهی بر اساس تشخیص اعضای کمیته توانبخشی به آنها ارائه میشود.
رئیس اداره بهزیستی فردوس مجموع پروندههای واحد توانبخشی را 875 خانوار اعلام کرد و افزود: این پروندهها شامل 228 پرونده ذهنی، 257 پرونده جسمی حرکتی است، که از این تعداد 11 پرونده ضایعه نخاعی است.
خادم اضافه کرد: تعداد 225 پرونده حسی( بینایی، شنوایی، گفتار و صرع) و 60 پرونده بیمار روانی پس از تشکیل پرونده به کمیسیون اعصاب و روان استان معرفی شده و براساس نظریه کمیسیون از خدمات توانبخشی و پذیرش در مراکز بیماران روانی و خدمات حمایتی بهرهمند میشوند.
وی با بیان اینکه 100 پرونده پذیرش شده در مراکز توانبخشی است، خاطرنشان کرد: تعداد 278 نفر خانوار مستمریبگیر هستند و بقیه از دیگر خدمات غیرمستمر بهزیستی بهرهمند میشوند.