علی فیروز در ارومیه اظهار داشت: رشد و توسعه فکری جامعه در گرو افزایش سطح مطالعاتی همان جامعه است که این مسئله بر اهمیت وجود کتابخانههایی مجهز و استاندارد برای تأمین منابع مطالعاتی افراد و ایجاد فضای مناسب و آرام برای مطالعه آنها اشاره میکند.
وی با اشاره به وجود 17 واحد شهرستانی در قالب ادارات کتابخانههای عمومی شهرستانی، گفت:در حال حاضر 68 باب کتابخانه عمومی در آذربایجان غربی وجود دارد.
فیروز تعداد کتب موجود در این کتابخانهها را افزون بر یک میلیون و 200 هزار جلد عنوان کرد و افزود: این کتب در بخشهای مختلف امانت، کودکان، نوسوادان، کمک درسی، نوجوانان، مرجع، منابع دیداری شنیداری و گویا موجود بوده و در خدمت شهروندان و اعضای کتابخانهها قرار دارند.
وی با تأکید بر اهتمام این اداره کل در توسعه کمی و کیفی کتابخانههای استان، به بخشی از قابلیتهای کتابخانه مرکزی ارومیه اشاره کرد و افزود: این کتابخانه مطابق بر استانداردهای ملی بوده و با توجه به قابلیتهای متعدد و تجهیزات موجود در آن، خدمات مطلوبی را در اختیار اعضای خود قرار میدهد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی آذربایجان غربی با اشاره به فعال بودن و تجهیز بخش نابینایان در کتابخانه مرکزی ارومیه، گفت: با توجه به اهمیت ارائه خدمات کتابخانهای به روشندلان، این بخش از کتابخانه نیز از طریق ارائه کتب گویا و بریل و نیز تجهیزات ویژه، عموم روشندلان استان را از خدمات لازم در این زمینه برخوردار میکند.
وی همچنین از وجود 340 جلد کتاب خطی و چاپ سنگی در کتابخانه مرکزی ارومیه خبر داد و افزود: این منابع پس از دیجیتالسازی کامل، با شرایط خاصی در اختیار محققان و پژوهشگران قرار خواهند گرفت.
فیروز همچنین با اشاره به توسعه روز افزون علم و دانش و اهمیت دسترسی افراد به منابع علمی روز دنیا و نتایج تحقیقات علمی معتبر در اقصی نقاط جهان، گفت: در همین راستا بخش محققین و پژوهشگران کتابخانه مرکزی ارومیه با دارا بودن 13 دستگاه رایانه، ضمن ایجاد امکان لازم برای دسترسی به اینترنت پرسرعت، محیطی سالم برای تحقیق در فضای مجازی را در اختیار پژوهشگران قرار میدهد.