کد خبر: 4274
ضیافت جان
سؤال مسابقه پانزدهم

سؤال مسابقه پانزدهم: آخرین سوره ای که بر رسول خدا (ص) نازل شد چه نام دارد؟

* ماه رمضان و نانهای مخصوص محلی:

در بجنورد و برخی شهرهای دیگر استان خراسان سه نوع نان مخصوص ماه رمضان میپزند به اسامی: «نان روغنی (قاق)، نان فطیر و نان قطاب که نان روغنی قاق خود بر دو نوع است: ««کلچه قاق» و قاق ساده. نان فطیر نیز دو نوع است: «فطیر شیرمال و فطیر قتلمه». در روستای شوقان بجنورد شبهای احیا نان دیگری میپزند و نذر شب زنده داران میکنند به نام «نان چزمه» که نوعی نان روغنی است. در استهبانات فارس هم مخصوص ماه مبارک رمضان چند نوع نان خانگی میپزند که عبارتند از: ««نان ستی» یا نان خشک که مانند نان لواش است. نان جو یا «گرده» که از آرد جو درست میکنند. «نان لمو»، «نان الم» یا نان ارزن که بیشتر فقرا این نان را میپزند. «نان سوله ذرت» یا «سوله شل شلی» که با آرد ذرت پخته میشود. «نان سپل ذرت»، «نان شیرین» که با آرد و شیره انگور تهیه میشود. کازرونیها در ماه رمضان چند نوع نان مخصوص میپزند که عبارتند از: «نان تنک» که نانی نازک، پهن و گرد است و به آن «نان تیری» و «نان توده ای» هم میگویند. این نان روی تابه پخته میشود. «نان مشتک» که از نان تنک کلفتتر و کوچکتر است و روی آن سیاهدانه و گاهی موسیر خرد کرده میپاشند. «نان جلتی» یا «نان شل شلک» خمیر این نان از ترکیب آرد گندم، زرده تخم مرغ، پیاز، زردچوبه، نمک و روغن تهیه میشود. این نان را در روغن سرخ میکنند. در بوشهر، بندر دیلم و برازجان نیز نانهای «تابه»، «تکون»، «گرده»، «بلبل» و «تبدون» را مخصوص ماه رمضان میپزند.

دعای روز پانزده ماه مبارک رمضان 

اَللّهُمَّ ارْزُقْنى فیهِ طاعَةَ الْخاشِعینَ وَاشْرَحْ فیهِ صَدْرى بِاِنابَةِالْمُخْبِتینَ بِاَمانِکَ یا اَمانَ الْخاَّئِفینَ

خدایا فرمانبردارى فروتنان را در این ماه روزى من گردان و بگشا سینه ام را براى بازگشتن بسویت همانند بازگشتن خاشعان به امان بخشیت اى امان بخش ترسناکان

 

Page Generated in 0/0056 sec