کد خبر: 4028
سلامت دستگاه گوارش با استفاده از پروبیوتیک ها در فرآورده های غذایی
مدیر گروه زیست فناوری مواد غذایی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی گفت: حفظ سلامت بدن به ویژه دستگاه گوارش یکی از مهمترین فوایدی است که استفاده از پروبیوتیک ها در فرآوری مواد غذایی به همراه دارد.

دکتر مرضیه حسینی نژاد با اشاره به نقش و اهمیت غذا در ارتقای سلامت انسان افزود: در سال های اخیر مصرف کنندگان به طور روز افزون به دانستن نقش فعال مواد غذایی در سلامت انسان، افزایش عمر، پیشگیری از سرطان و جلوگیری از بروز بیماری های گوارشی توجه نشان می دهند.


وی افزود: در این راستا صنعت غذا باید به سمت تولید مواد غذایی فرا سودمند و بهره گیری از ترکیبات غذا دارو در ارایه فرآورده های بهبود یافته خود حرکت کند و با توجه به جنبه های علمی و تغذیه ای آن، از مزایای نسبی فناورانه در بازار رقابتی ایجاد شده بهره مند شود.

عضو هیات علمی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی گفت: یکی از مهمترین این محصولات فرآورده های حاوی پروبیوتیک و پری بیوتیک ها است.

حسینی نژاد ادامه داد: پروبیوتیک ها میکروارگانیسم های مفیدی هستند که در غذاهای فرا سودمند یا عملگرا مورد استفاده قرار می گیرند و با ورود به بدن و حضور فعال خود در سیستم گوارش موجب بهبود سیستم گوارشی انسان و بروز اثرات مطلوب سلامتی می شوند.

وی افزود: این ارگانیسم ها به واسطه تولید مواد پیشگیری کننده از جمله باکتریوسین و اسید لاکتیک، همچنین با پیشگیری از اتصال و رشد سویه های بیماری زا در مخاط روده از بروز بسیاری از عفونت ها پیشگیری می کنند.

مدیر گروه زیست فناوری مواد غذایی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی تاکید کرد: این ترکیبات با نگهداری از سلامت روده ها به عملکرد سدی روده و جذب مواد مغذی و ریز مغذی ها کمک کرده و در برابر سموم و اجرام بیماری زا نقش حفاظتی ایفا می کنند.

حسینی نژاد با اشاره به نقش تکمیلی ترکیبات پری بیوتیک به عملکرد پروبیوتیک ها در بدن انسان گفت: پری بیوتیک ها در واقع ترکیبات غیر قابل هضمی هستند که رشد و فعالیت باکتری های پروبیوتیک موجود در دستگاه گوارش را بهبود بخشیده و اثرات مفید آنها را بر سیستم ایمنی بدن تقویت می کنند.

وی اضافه کرد: این ترکیبات غذایی غیرقابل هضم با تقویت انتخابی و تاثیرگذاری بر گونه های باکتریایی روده بزرگ، زمینه غلبه آنها بر باکتری های مضر را فراهم می کنند و می توان این ترکیبات را به راحتی و به طور طبیعی از بسیاری گیاهان استخراج کرد.

مدیر گروه زیست فناوری مواد غذایی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی با اشاره به فعالیت های قابل توجه پژوهشکده علوم و صنایع غذایی در زمینه پیشبرد تحقیقات فناورانه در زمینه پروبیوتیک ها گفت: پژوهشکده علوم و صنایع غذایی در چند سال اخیر با بهره گیری از توان علمی اعضای هیات علمی و به کارگیری تجهیزات و امکانات آزمایشگاهی به انجام پژوهش های کاربردی در زمینه پروبیوتیک ها و پری بیوتیک ها و به کارگیری این اجزای موثر در فرمولاسیون و تولید فراورده های غذایی فرا سودمند پرداخته است.

حسینی نژاد ادامه داد: در حال حاضر اجرای طرح های پژوهشی کلان در زمینه کاربرد پروبیوتیک و پری بیوتیک ها در غذاهای فرا سودمند در اولویت های پژوهشی این مجموعه قرار گرفته است.

وی با اشاره به طرح های اجرا شده در پژوهشکده علوم و صنایع غذایی در این زمینه اظهار کرد: این طرح ها در زمینه های مختلف از جمله شرایط به کارگیری کشت باکتری های پروبیوتیک در غنی سازی فرآورده های غذایی و ایجاد شرایط بهینه برای محافظت، مقاوم سازی و افزایش زنده مانی پروبیوتیک ها، اثر بخشی این ارگانیسم های مفید در جذب سموم مختلف در محصولات، استخراج و تولید ترکیبات پری بیوتیک از گیاهان دارویی و موضوعات تخصصی - کاربردی مشابه به اجرا در آمده است.

 

Page Generated in 0/0054 sec