دکتر ˈزهرا نوع پرست ˈ در همایش طرح پایش مراکز روزانه توانبخشی ، حرفه آموزی و کارگاه های تولید حمایتی بهزیستی کشور در انزلی؛ بر لزوم زندگی معلولان در کنار خانواده و بهره مندی از اموزش های مستمر مراکز روزانه
بهزیستی به منظور ارتقای مهارت های زندگی و توانمندسازی معلولان تاکید کرد.
*بهبود اعتبارات
وی در ادامه با ابراز خشنودی از بهبود اعتبارات افزود : فروردین ماه امسال 30 درصد اعتبارات به ادارات کل بهزیستی استان ها ارسال شده است که امیدواریم تحول اساسی را ایجاد کند .
وی با اشاره به وجود چند نوع پیشگیری از جمله اولیه ، ثانویه و ثالثیه و ارتقایی افزود: معلولیت یک پدیده تک سازمانی و تک وزارتخانه ای نیست و همه باید با متولیان در این زمینه کمک کنند.
نوع پرست متذکر شد: برخی بیماری ها معلولیت زاست و وزارتخانه های متبوع باید اقداماتی در این زمینه انجام دهند .
وی تصریح کرد : در زمینه ناشنوایی مقدمات انجام غربالگری را از سال 81 آغاز کردیم و از سال 84 کشوری شد.
نوع پرست یاداور شد : سازمان بهزیستی در سال های اخیر در زمینه اوتیسم و آلزایمر به طور جدی ورود کرده و غربالگری را آغاز کرده ایم .
وی با اشاره به اختلال اوتیسم در کودکان تصریح کرد : در پنج استان کشور بررسی ها را آغاز کرده و متوجه شده ایم که امار مبتلایان در کشور با آمار جهانی ( یک صدم جمعیت ) نزدیک است .
وی با اشاره به وجود 23 مرکز درمان اخلالات اوتیسم گفت : دو سال است در کشور در این زمینه فعالیت ها آغاز شده و پایگاه های غربال باید گسترده تر شوند .
نوع پرست در ادامه دمانس و اختلالهای شناختی در سالمندان در گروه بالای 50 سال را از دیگر معلولیت ها عنوان و تصریح کرد: دو نوع فراموشی داریم که یکی غیرقابل برگشت با نام الزایمر و دیگری برگشت پذیر و قابل درمان است .
مدیرکل دفتر توانبخشی روزانه و توانپزشکی سازمان بهزیستی کشور گفت : 930 مرکز توانبخشی ، حرفه آموزی در کشور وجود دارد که 32 هزار نفر از این مراکز خدمات می گیرند .
همایش کارشناسان کشوری طرح پایش مراکز روزانه توانبخشی ، حرفه آموزی و کارگاه های تولید حمایتی، روزهای سوم و چهارم خرداد با شرکت 150 کارشناس در بندرانزلی برگزار شد.