ˈرقیه رحمانیˈ روز چهارشنبه در نشست مشترک انجمن نابینایان ایران با اداره کل بهزیستی گلستان اظهار کرد: با توجه به محدودیت ها و نبود امکانات مناسب برای کودکان نابینا و کم بینا از جمله دسترسی به منابع علمی، فرهنگی و درسی، ایجاد کتابخانه های دیجیتال گویا می تواند منشاء خدمات فراوانی برای این قشر از جامعه باشد.
وی افزود: افتتاح کتابخانه دیجیتال گویا ویژه کودکان نابینا و کم بینا در استان گلستان منشاء این خدمات خواهد بود.
وی با اشاره به این که در سال گذشته، شش کتابخانه صوتی در شهرهای زنجان، بندرعباس، ارومیه، کاشان، سنندج و ارسنجان دایر شد افزود: امسال نیز اولین کتابخانه صوتی برای کودکان نابینا و کم بینا استان گلستان افتتاح می شود.
وی افزود: این کتابخانه به عنوان هفتمین کتابخانه در کشور، تیر امسال در شهرستان گرگان افتتاح خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: ایجاد کتابخانه دیجیتال گویا ویژه کودکان نابینا و کم بینا در استان می تواند باعث رشد و شکوفایی و پویایی استعدادهای نهفته نونهالان نابینا و کم بینا باشد و پنجره ای به سوی روشنایی و رسیدن به کمال برای آن ها بگشاید.
این نشست در راستای افتتاح اولین کتابخانه صوتی کودکان استان با حضور کمال سلمانی معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان، علی اکبر جمالی رییس هیات مدیره و مدیرعامل، شادکام قائم مقام انجمن نابینایان ایران و شرکت 4فکر به نمایندگی از شرکت سامسونگ در ایران، در بهزیستی گلستان برگزار شد.
بر اساس اعلام بهزیستی گلستان، شرکت 4فکر به نمایندگی از سامسونگ در ایران، اقدام به احداث کتابخانه صوتی مخصوص کودکان نابینا و کم بینا کرده است.
به استناد آمارهای سازمان بهداشت جهانی در هر پنج ثانیه یک نفر در جهان نابینا می شود و هر دقیقه، یک کودک نابینا به دنیا می آید.
هم اینک 285 میلیون نفر با مشکلات بینایی در جهان وجود دارند که حدود 39 میلیون نابینا و بیش از 246 میلیون نفر کم بینا هستند، این در حالی است که 19 میلیون نفر از آن ها را کودکان تشکیل می دهند.
در ایران نیز حدود یک میلیون و 200 هزار نفر دارای معلولیت هستند که از این تعداد 120 هزار نفر آن ها نابینای مطلق هستند.
این گروه از شهروندان امکان استفاده از خدمات و امکانات شهری، اقامتی، تفریحی و غیره را همانند افراد عادی ندارند و از بسیاری از حداقل های حقوق شهروندی محرومند. مناسب سازی فضاهای شهری، کارآفرینی، حمایت از دانشجویان نابینا، دسترسی به کتاب ها، نشریات و سایر منابع اطلاعاتی و سخت افزارها و نرم افزارهای ضروری از جمله خواسته های آن هاست.
بر همین اساس شرکت سامسونگ با در نظر گرفتن نیاز نابینایان به تجهیزات خاص و هم چنین کتاب های مخصوص، اقدام به احداث چند کتابخانه صوتی برای کودکان نابینا و کم بینا در سراسر کشور کرده است.
سامسونگ در نظر دارد که تعداد 56 مرکز فرهنگی، شامل 23 کتابخانه مخصوص نابینایان و 33 مدرسه هوشمند احداث کند.
در این مراکز علاوه بر استفاده از تجهیزات مخصوص، کودکان نابینا برای تعامل با کامپیوتر و ابزارهای مدرن الکترونیکی می توانند از کتاب های صوتی و فیلم های توصیفی نیز بهره مند شوند.