طبق ماده 2 قانون جامعه حمایت از حقوق معلولان، تمامی سازمانها و ارگانها موظفاند منطبق با استانداردهای جهانی روشی را اتخاذ کنند که اماکن و ادارات برای استفاده برابر فرصتها توسط معلولان مناسبسازی شوند.
وی با اشاره به اینکه بهزیستی ارگانی است که وظیفه نظارت بر این امر را عهدهدار است، ادامهداد: در این راستا، ادارهکل بهزیستی استان زنجان جلسات متعددی را در شهرستانها با فرمانداریها و سازمانهای مرتبط تشکیل داده و توصیههای لازم و رونوشت را در صورت لزوم به اداراتی که از بابت تردد معلولان مشکل دارند، داده است.معاون امور توانبخشی بهزیستی استان زنجان ضمن بیان پروژه ارزیابی دستگاههای مرتبط که برای اولینبار در سطح کشور در قبال مناسبسازی انجام شد، گفت: طی این پروژه، نمایندگان 21 دستگاه با همکاری دبیرخانه مناسبسازی مستقر در بهزیستی در همایش یک روزه شرکت کردند و پس از آموزشهای کاربردی که در این زمینه داده شد، پرسشنامههایی بین نمایندگان این دستگاهها توزیع شد.
میرزایی ادامهداد: نمایندگان شرکتکننده در این همایش موظف شدند پرسشنامههای توزیعی در رابطه با رعایت استاندارد مناسبسازی زیرمجموعهها و ساختمانهای ستادی را پر کنند و به دبیرخانه مناسبسازی استان تحویل دهند.
وی تصریح کرد: در راستای اجرای این امر و راستی آزمایی، کمیته کنترل متشکل از کارشناس استانداری، کارشناس بهزیستی و کارشناس بنیاد شهید و امور ایثارگران تشکیل شده است.
میرزایی با بیان اینکه در مرحله نهایی اطلاعات موجود در پرسشنامه به شکل نرمافزار به اداره کل بهزیستی و در نهایت به سازمان بهزیستی کل کشور ارایه میشود، افزود: سازمان بهزیستی از استانهایی که فعالیت خوبی در این زمینه داشتهاند طی مراسمی تقدیر خواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر استان زنجان در مرحله ارایه نرمافزار به سازمان بهزیستی است و جلسات مرتبط با این مقوله و اقدام در این زمینه در سال جدید ادامه خواهد یافت.