کد خبر: 34792
روزنامه شنبه 6 آذر 1400
عناوین امروز: مشکلات افرادی با دو معلولیت شنوایی و بینایی-پیکسل ۶ و پیکسل ۶ پرو، فرزندان تازه گوگل-مواردی جهت بهتر جا افتادن برخی غذاها-عجیب‌ ترین پیوندهای اعضا در جهان.

روزنامه «ایران سپید»

شنبه  6 آذر  1400

21 ربیع الثانی 1443

27 نوامبر 2021

سال بیست و ششم شماره 6855

صاحب امتیاز:

خبرگزاری جمهوری اسلامی       مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892

وبسایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

........عناوین این شماره......

*مشکلات افرادی با دو معلولیت شنوایی و بینایی

*پیکسل ۶ و پیکسل ۶ پرو، فرزندان تازه گوگل

*مواردی جهت بهتر جا افتادن برخی غذاها

*عجیب‌ ترین پیوندهای اعضا در جهان

 

.......گزارش ویژه

* مشکلات افرادی با دو معلولیت شنوایی و بینایی

دو معلولیت همزمان شرایط و محدودیتهای بسیار متفاوتی را برای فرد به وجود می آورد و توانبخشی و مهارت آموزی افراد دو معلولیتی نیاز به صبر و دانش فراوانی دارد

حجت ناصریان یکی از مخاطبان قدیمی روزنامه، تجربه این دو معلولیت توام را داشته است او که زندگی پر فراز و نشیبی داشته این روزها بیشتر به این می اندیشد

که تجربه خود را از دورانی که ناشنوا بوده با همنوعانش در میان بگذارد شاید راه و چاره ای برای همنوعی باشد.او می گوید: من در سال 81 ناشنوا شدم البته تا 82 هنوز کمی می شنیدم اما در آن سال کلا ناشنوا شدم. بیماریم هم تشخیص داده نشد گاهی می گفتند بیماری بهجت است و گاهی سارکوئیدوز است من حتی یک روز هم از عینک استفاده نکردم چون بیماری سریع پیشرفت کرد و نابینا و ناشنوا شدم.

س: الان بینایی شما چقدر است؟

ج: نابینای مطلق هستم الان گوش چپم نمی شنود سال 91 گوش راستم حدود 20 درصد شنوایی داشت یعنی همزمان نابینا و ناشنوا شدم و این فرایند 12 ماه طول کشید و از آن زمان تا سال 95 نه می شنیدم و نه می دیدم. در روزنامه اطلاعاتی در مورد کاشت حلزونی خوانده بودم نوشته بود بچه ها تا 6 سالگی این کاشت را انجام می دهند و فکر می کردم برای من هم که قبلا شنوا بوده ام جواب ندهد. سال 94 برای تست abrرفتم که برای گوش راستم سه چراغ و برای گوش چپم یک چراغ روشن شد یعنی وضعیت عصب شنوایی گوش راستم بهتر بود. که آن را در خرداد 95 عمل کردم و در تیر ماه دستگاه را روشن کردم و بعد از دو هفته قادر به شنیدن شدم البته تحریک عصب شنوایی در طول شش ماه انجام شد و توانستم مانند اول بشنوم..

س: با این میزان شنوایی مشکلی ندارید ؟

ج: من در جهت یابی مشکل دارم و دقیقا متوجه نمی شوم صدا از کدام طرف می آید. دستگاهی هم که روی گوشم هست بعد از مدتی نیاز به تعویض دارد در شهریور امسال بعد از پنج سال دستگاه پردازنده را عوض کردم. دستگاه قبلی میکروفنهایش یکی یکی خراب شد و خش خش می کرد. عمر این پردازنده ها محدود است و قیمتش هم خیلی بالاست. البته دولت در هزینه ها کمک می کند و با ارز 4200 تومانی وارد می شود. بعضی از خیریه ها هم برای تامین قطعات آن کمک می کنند. بهزیستی در سال 97 و 98 برای تهیه باطری و سیم به من کمک کرد ولی سال 99 کمکی نکرد و امسال کلا قید کمک بهزیستی را زدمچون رفت و آمد سخت و بیهوده بود.

س: هزینه پردازنده چقدر است؟

ج: حدود پنج میلیون و هفتصد هزار تومان است و باید حدود پنج سال یکبار عوض شود به من گفتند این مدت که برای تو کار کرده خیلی خوب بوده. سیمش حدود یک میلیون و باطریها هر کدام حدود یک میلیون و سیصد هزار تومان . البته با ارز آزاد این قیمتها خیلی بالاتر است. در قدیمها ناشنوایان مادرزادی سنشان بالا می رفت و پزشکان هم کاری از دستشان بر نمی آمد. اما الان همه بچه های ناشنوا حتی در یک سالگی کاشت حلزونی را انجام می دهند. 45 میلیون نفر در جهان مشکل شدید بینایی دارند  که از این بین نزدیک به یک میلیون نفر اختلالات شنوایی هم دارند و گفته می شود ده هزار نفرد در جهان نابینا و ناشنوا هستند. در ایران هم من چند نفر را شنیده ام که نابینا ناشنوا هستند.

س: نابینا ناشنوایان چه مشکلاتی دارند؟

ج: اینها به لحاظ ارتباطی مشکل دارند خود من 9 سال از خانه بیرون نمی رفتم و چون بلد بودند روی دست من بنویسند و چون من خط بینایی را بلد بودم دکترم که بعد از سیزده سال من را دید گفت جالب است که هنوز می توانی حرف بزنی و گفت چطور حرف زدن یادش نرفته البته من کمی بم تر از الان صحبت می کردم و هم بلند تر و حرف زدنم هم شمرده نبود در سال 85 هم نوشتن بریل را یاد گرفتم و روزنامه ایران سپید را از آن سال می خوانم. کتاب بریل هم زیاد می خواندم خط بریل و خط بینایی باعث شد که در طول آن سیزده سال حرف زدن یادم نرود. باید به نابینا ناشنوها کمک کرد که بریل یاد بگیرند و ترجیحا خط بینایی را هم البته قبل از اینها کاشت حلزونی اهمیت دارد بعد از آن باید آموزشهایی در مورد زندگی و ارتباط شخصی بیاموزند. کلا نابینا ناشنواها چهار گروه هستند گروه اول بینا و شنوا بوده اند به زبان مادری تسلط دارند خط بینایی را هم می دانند این گروه باید بریل را یاد بگیرند احتمال انجام کاشت حلزونی برای این افراد زیاد است. مانند من و باید پیگیر کاشت حلزونی باشند.

 گروه دوم ناشنوایانی  هستند  که نابینا می شوند. این گروه هم به خط بینایی تسلط دارند زبان اشاره را هم بلد هستند مربی باید به این گروه بریل یاد دهد که از گروه اول کارشان سخت تر است. گروهی هم نابینایانی هستند که ناشنوا می شوند که باید خط بینایی را با نوشتن روی دستشان یاد بگیرند که مشکلشان کمتر از گروه قبلی است اصل صحبت ما گروه چهارم است که در زیر پنج سالگی بینایی و شنواییشان را از دست می دهند. این گروه علاوه بر مشکلات گفته شده محیط اطراف خود را هم نمی شناسند انسانها وقتی به دنیا می آیند لال هستند و هیچ اطلاعاتی ندارند این اطلاعات تدریجی کسب می شود 80 درصد اطلاعات از طریق حس بینایی به دست می آید

س: هدف شما از در میان گذاشتن تجربه هایتان چیست؟

ج:   هدفم توجیه کردن خانواده هاست و معلمها اگر معلمی ده 10 دانش آموز نابینا یا ناشنوا داشته باشد می تواند به آنها درس بدهد اما اگر یک دانش آموز نابینا ناشنوا داشته باشد کارش خیلی سخت است. هر کدام از این بچه ها به چند معلم نیاز دارند و کار آموزش آنها و هزینه آن خیلی بالاست. و برای آموزش آنها باید کاری کرد.

 من 10 سال از خانه بیرون نمی آمدم وقتی هم که توانستم بیرون بیایم فقط تا پارک روبروی خانه مان می رفتم در حالیکه من قبلا پارک را دیده بودم و با محیط آشنا بودم اما این بچه ها در خانه ها زندانی هستند . مسئولان بهزیستی باید از وجود این افراد مطلع شوند چون مطلقا دیده نمی شوند.

* ارتباط نابینایانبا همدیگر بسیار سهلتر از ارتباط نابینا ناشنوایان با هم است 

این در حالیست که حل مشکلات مشترک این گروه نیازمند سازماندهی آنهاست

امید آنکه این ارتباط ایجاد و راهی برای طرح مسائل این گروه پیدا شود.

 

......فناوریهای امیدبخش

* پیکسل ۶ و پیکسل ۶ پرو، فرزندان تازه گوگل:

گوشی‌های پیکسل محصول کمپانی گوگل به خاطر مجهز بودن به نسخه اصلی و بی‌کم و کاست یا اضافات از سیستم عامل اندروید، همواره بین نابینایان از محبوبیت ویژه‌ای برخوردار بوده‌اند. درست است که قیمت گوشی‌های پیکسل در مقایسه با سایر همتایانش قدری بالا است اما کسانی که امکان هزینه کردن داشته باشند همواره به خاطر همین سیستم عاملی که بر روی گوشی نصب است و از طرف دیگر به دلیل سرعت در به‌روز‌رسانی اندروید و امکان دریافت اندروید‌های جدید‌تر در کم‌ترین زمان، ترجیح می‌دهند این گوشی‌ها را خریداری کنند. حالا هم چیزی نمانده تا به بازار آمدن جدید‌ترین گوشی‌های پیکسل موسوم به پیکسل ۶ و پیکسل ۶ پرو. این گوشی‌ها که ۱۹ نوامبر معرفی شده بودند، قرار است در روز ۲۸ نوامبر به بازار بیایند. به این بهانه، نگاهی کنیم هرچند کوتاه به ویژگی‌های فرزندان تازه متولد شده شرکت گوگل.

گوشی‌های پیکسل سری ۶ گوگل ویژگی‌های جدید زیادی دارند ولی ابتدا از قیمت شروع می‌کنیم: ۵۹۹ دلار برای پیکسل ۶ و ۸۹۹ دلار برای پیکسل ۶ پرو. این قیمت‌ها در مقایسه با آیفون‌های هم رده و همین‌طور گوشی‌های سامسونگ و حتی وان‌پلاس، یک قیمت بسیار پایین و مناسب دارند و به‌گونه‌ای هستند که نشان می‌دهند گوگل می‌خواهند به بازار حمله کند.

گوگل روی هر دو گوشی حداقل ۱۲۸ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی می‌دهد. گوگل پیکسل ۶ می‌تواند تا ۲۵۶ گیگابایت فضا ذخیره‌سازی داشته باشد و پیکسل ۶ پرو تا ۵۱۲ گیگابایت می‌رود.

یک نکته بزرگ دیگر درباره گوشی‌های گوگل، پردازنده سفارشی‌سازی شده ARM SoC این شرکت است که Tensor نامیده می‌شود و گوگل می‌گوید با کوالکام ۸۸۸ رقابت می‌کند؛ پردازنده‌ای که روی گوشی‌های رده بالای اندرویدی شاهد هستیم.

این پردازنده ۸ هسته‌ای است که ۲ هسته برای پردازش‌های بالا، ۲ هسته با قدرت پردازشی متوسط و ۴ هسته کم مصرف دارد و از یک کوپروسسور امنیتی، یک هسته پردازش خصوصی، یک هسته پردازش تصویر و یک هسته TPU سفارشی برای پردازش‌های هوش مصنوعی بهره می‌برد. گوشی Pixel 6 با ۸ گیگابایت رم و گوشی پیکسل ۶ پرو با ۱۲ گیگابایت رم وارد بازار خواهند شد.

گوشی‌های جدید گوگل از نظر زبان طراحی با نسل قبلی مشترک هستند ولی می‌توان تفاوت‌های ظاهری زیادی پیدا کرد؛ به‌طوری‌که شاید در نظر بسیاری از افراد، واقعا با طراحی گوگل پیکسل‌های ۵ یا ۴ متفاوت باشند. در گوشی پیکسل ۶ پرو شاهد یک قاب فلزی درخشان و کاملا صیقلی هستیم. هر دو گوشی از بدنه پشتی شیشه‌ای زیبایی بهره می‌برند و در سه رنگ متفاوت عرضه می‌شوند.

گوگل از سنسورهای دوربین جدیدی استفاده کرده است و هر دو گوشی دارای سنسور دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی قدرتمندی هستند که می‌تواند تصاویری ۱۲.۵ مگاپیکسلی تولید کند. این سنسور بسیار بزرگ‌تر از سنسور قبلی گوشی‌های گوگل است و از نظر فیزیکی نیز بزرگ‌تر از دوربین جدید آیفون ۱۳ پرو است. با توجه به افزایش موارد استفاده کاربران نابینا از دوربین احتمالاً این ویژگی‌ها می‌تواند تجربه بهتری را در موقع کار با اپلیکیشن‌هایی نظیر BeMyEyes و Envision و Solivon و امثالهم برای کاربران به وجود آورد. این گوشی‌ها به اندروید ۱۲ مجهز خواهند بود. سایر ویژگی‌های سخت‌افزاری را می‌توانید در وبسایت‌های تخصصی معرفی گوشی مطالعه کنید.

.....خانه داری به سبک نابینایی

* مواردی جهت بهتر جا افتادن برخی غذاها

در این بخش به نکات و راه حل های جهت خوشمزه شدن و بهتر جا افتادن برخی غذاها می پردازیم.

آش دوغ

در تهیه آش دوغ  و جهت حفظ رنگ سفید و خوش رنگ تر شدن آن باید به نکات زیر توجه کنید:

1. برای لعاب دار شدن آش دوغ بهتر است که در ابتدا مقداری آرد (که بستگی به میزان آش دوغ دارد) را با دوغ سرد هم بزنید و بعد از مخلوط روی شعله گاز قرار دهید و خوب هم بزنید در این روش قطعا مطمعن خواهید بود که دوغ شما نمی برد.

2. در تهیه آش دوغ مقداری برنج نیم دانه را با یک تخم مرغ کاملاً مخلوط کنید و داخل آش دوغ اضافه کنید.

3. برای رنگ بهتر آش دوغ بهتر است که هرگز نخود پخته را در ابتدا داخل آش اضافه نکنید و زمانی این کار را انجام دهید کنید که آش شما کاملا پخته باشد زیرا اگر نخود پخته را داخل آش اضافه کنید رنگ آش تغییر می کند بهتر است که از قبل نخود را در یک ظرف جداگانه بپزید و در اواخر پخت آش زمانی که می خواهید شعله گاز را خاموش کنید و سپس نخود را  به داخل آش اضافه کنید.

آش رشته

در تهیه آش رشته به دلیل اینکه رشته ها به هم نچسبد و یک حالت خمیری ایجاد نکند بهتر است زمانی که مقدار آب آش کافی بود و زیر شعله گاز را خاموش کردید در آن زمان به انداز ه یک کاسه آبگوشت خوری آب سرد را به آش رشته اضافه کنید و درب آش را بگذارید این کار باعث شک دادن به رشته ها می شود و باعث می شود رشته ها به هم نچسبد و آش سفت و غلیظ نشود.

 رفع نفخ در پخت حبوبات

بری گرفتن نفخ لوبیا و نخود در هنگام پخت می توانید یک عدد خیار را داخل ظرف در حال پخت اضافه کنید  و زمانی که خیار حالت نرم به خودش گرفت در واقع به مدت بیست دقیقه خیار را از ظرف خارج کنید این کار باعث می شود که نفخ حبوبات کاملا گرفته می شود.

 سرخ کردن بادمجان

برای سرخ کردن بادمجان که کمتر روغن را به خود جذب کند بهترین راهکار این است که می توانید روی بادمجان ها را  به طور کامل به سفیده تخم مرغ و مقدار کمی نمک  آغشته کنید . این کار باعث ترد شدن و جذب روغن کمتری در هنگام سرخ شدن خواهد شد.

ته چین

برای جلوگیری از رفع بوی زهم تخم مرغ در ته چین بهتر است فقط از زرده تخم مرغ استفاده کنید و سفیده را جدا کنید زیرا سفیده بوی زهم می دهد و ته چین خوشمزه ای نخواهید داشت.

 

.......کشکول

* عجیب‌ ترین پیوندهای اعضا در جهان

در سالهای اخیر، بارها مطالبی با این عناوین: «آیا اهدای عضو حیوان به انسان محقق می‌شود؟»، «آیا پیوند اعضای بدن حیوان به انسان ممکن است؟» و ... در سایت‌های خبری و شبکه‌های اجتماعی توجه کاربران را جلب می کرد.

یکی از آخرین تحقیقات پزشکان در این‌باره به سال ۲۰۱۹ برمی‌گردد؛ زمانی که پژوهشگران دانشگاه آلاباما اعلام کردند که از طریق مهندسی‌ ژنتیک، امیدوارند یک گام به پیوند اعضای حیوانات به انسان نزدیک شوند تا شاید روزی بتوانند شاهد انجام این عمل باشند.

پیوند کلیه خوک به انسان

برای نخستین بار در جهان، جراحان آمریکایی موفق به پیوند کلیه حیوان به انسان شدند. روش این عمل جراحی که در نیویورک صورت گرفت، شامل استفاده از خوکی بود که ژن‌های او تغییر کرده بود؛ به طوری که این تغییر باعث شد مولکولی که باعث تحریک پس‌زدن پیوند می‌شود، کنترل شود.

محققان درباره این اتفاق به رویترز گفتند که گیرنده، یک بیمار مبتلا به مرگ مغزی با علایم اختلال عملکرد کلیه بود که خانواده وی با انجام این آزمایش روی بیمار موافقت کرده بودند.

به گفته کارشناسان، به مدت سه روز کلیه جدید به عروق خونی او متصل و در خارج از بدن او نگهداری شد و به محققان امکان دسترسی به آن را داد.

روبرت مونتگومری جراح پیوند و سرپرست این مطالعه درباره نتیجه این عمل گفته: «نتایج آزمایش عملکرد کلیه پیوندی، تا این لحظه بسیار طبیعی به نظر می‌رسد.»

شست پا به جای شست دست

سال ۲۰۰۷ گاریت لافیور مرد نجار، انگشت شست دست راست خود را هنگام کارکردن از دست داد. تیم پزشکی این اطمینان را به او دادند که انگشت شست پای او را می‌توانند به جای انگشت شست دست راستش پیوند بزنند. شش ساعت در اتاق عمل بود تا جراحان توانستند تاندون‌های شست پایش را به دست او پیوند بزنند. لافیور در کمتر از دو ماه توانست با دست راست خود شروع به کار کند.

در اتفاقی دیگر دین رید یک کارگر کارگاه پلاستیک‌سازی هر دو دستش زیر غلتک رفت و استخوان‌های شستش به طور کامل خرد شد. پزشکان برای برگرداندن عملکرد دست‌های او مجبور شدند طی چند جراحی متوالی، شست پای وی را به دست‌های او پیوند بزنند.

پیوند گوش به ساعد دست!

در سال ۲۰۰۸، خانم شری والترز ۴۲ ساله، دچار یک سرطان بدخیم پوستی به نام کارسینوم سلول بازال شد. پزشکان مجبور شدند برای درمان، او را جراحی کنند و یک گوش و قسمتی از جمجمه و کانال گوشش را بردارند. برای بهبود ظاهر او، پزشکان تصمیم گرفتند که با غضروف دنده برای او یک لاله گوش بسازند؛ بنابراین غضروف یکی از دنده‌هایش را برداشتند و آن را به شکل لاله گوش درآوردند و برای اینکه به اندازه کافی رشد کند و اندازه گوش او شود، غضروف را زیر پوست ساعدش کاشتند! خانم والترز ماه‌ها، یک گوش را در ساعدش داشت، آن را به آرامی رشد می‌داد و سپس پزشکان آن را به گوش او پیوند زدند.

پیوند دندان به چشم

۱۰ سال پیش مارتین جونز ۴۳ ساله بر اثر حادثه بینایی‌اش را از دست داد. به تشخیص پزشکان چون ممکن بود پیوند پلاستیکی را پس بزند یکی از دندان‌های خود بیمار کشیده شد تا از آن به عنوان نگه‌دارنده بافت پیوندی لنز استفاده کنند. قسمتی از پوست داخل دهان مارتین به داخل چشم او پیوند زده و پس از دو ماه که پوست به خوبی جذب چشم شد، دندان نیش مارتین در کاسه چشم پیوند خورد و پوست پیوندشده به تدریج از کاسه چشم برداشته و در نهایت بینایی او برگردانده شد.

پیوند صورت

کتی استابلفیلد در سال ۲۰۱۴ در ۱۸ سالگی بر اثر شلیک گلوله به صورت، دچار جراحت شدید شد. خوشبختانه او زنده ماند اما صورتش به طور کامل نابود شده بود. پس از چند سال انتظار در سال ۲۰۱۷ اهداکننده مناسبی برای او پیدا شد که پوست صورتش از نظر گروه خونی، رنگ پوست و دیگر ویژگی‌های پزشکی با کتی سازگاری داشت. پزشکان اعلام کردند جراحی پیوند چهره روی این دختر، طولانی ترین و پیچیده‌ترین جراحی به مدت ۳۱ ساعت بوده که تاکنون انجام شده است. به این ترتیب او دوباره قادر به جویدن، بلعیدن مواد غذایی و نفس‌کشیدن بدون نیاز به تجهیزات جانبی پس از چند سال شد.

پیوند قلب بچه‌میمون به نوزاد ۱۲ روزه

نوزادی نارس و مبتلا به سندروم هیپوپلازی سمت چپ قلب در بارستوی کالیفرنیا متولد شد. شرایط حاد نوزاد روشن بود و پزشکان می‌دانستند که او بیشتر از دو هفته عمر نخواهد کرد ولی دکتر بیلی گزینه‌ دیگری در ذهن داشت. بعد از انجام آزمایش‌های کامل و بررسی‌های اولیه، نوزاد ۱۲ روزه برای جراحی پیوند قلب آماده شد و دکتر بیلی توانست در تاریخ ۲۶ اکتبر سال ۱۹۸۴ با موفقیت، قلب یک بچه‌میمون را به یک نوزاد انسان پیوند بزند.

همه چیز به خوبی پیش رفت و نوزاد با پیوند قلب، زندگی جدیدی را آغاز کرد اما دو هفته بعد از پیوند، وضعیت نوزاد دچار نوسان‌های شدید شد و در نهایت ۲۱ روز بعد از پیوند قلب، زندگی نوزاد پایان یافت.

پیوند زدن دست به پا

چند سال پیش، دست مینگ لی کودک ۹ ساله چینی در حادثه رانندگی قطع شد ولی چون دست بسیار آسیب‌ دیده بود، نمی‌توانست دوباره به سرجای اولش بازگردد. به همین دلیل پزشکان دست او را به پایش پیوند زدند تا دوباره رشد کند. پس از سه ماه که دست او به پایش متصل بود، بالاخره پزشکان دست را جدا کردند و به سر جای اولش بازگرداندند. پس از گذشت یک سال این دست به طور کامل بهبود یافت.

در ماجرای پیوند اعضا، گاهی اتفاقات باورنکردنی رخ می‌دهد که با چندتا از جالب‌ترین آنها آشنا خواهید شد:

تقاضای پس‌دادن کلیه پس از طلاق!

یک زوج انگلیسی پس از آنکه از هم طلاق گرفتند دست به کاری بسیار عجیب زدند. ریچارد باتیستا مردی است که اول ازدواج به همسرش یک کلیه اهدا می‌کند و این عمل موفقیت‌آمیز، جان همسرش را نجات می‌دهد اما ازدواج آنها را نجات نمی‌دهد از این‌رو آنها پس از گذشت هشت سال طلاق می‌گیرند. پس از طلاق، این مرد تقاضا کرد که همسر سابقش باید کلیه یا هزینه آن را به او بازگرداند. گفته می‌شود که همسر او هزینه کلیه را که نزدیک به ۲ میلیون دلار بود به او بازگرداند.

عوض‌شدن گروه خونی بعد از پیوند

دمی برنان دختری ۱۵ ساله است که بر اثر ویروسی نادر، کبدش را از دست داد و پزشکان روی بدن او یک کبد جدید گذاشتند که خیلی با بدنش هماهنگ نبود اما او با شانس زنده‌ماندن یک در ۶۰ میلیارد، جنگید و زنده ماند. این عمل جراحی شاید بسیار عجیب نبود اما پس از گذشت چند ماه پزشکان متوجه شدند گروه خونی او از O مثبت به منفی تغییر پیدا کرده است! این در حالی است که عوض‌شدن گروه خونی عملی است که به نظر نمی‌رسد امکان‌پذیر باشد ولی در این مورد خاص به طور خودکار رخ داد.

دختری با ۳ قلب

انجام عمل جراحی قلب و تعویض‌ آن یکی از کارهایی است که شاید بیمار را به حد مرگ برساند اما دبی وارد کسی است که تا به حال سه قلب عوض کرده است.

او هنگامی که متولد شد قلبش بطن چپ نداشت از این‌رو پزشکان مجبور شدند قلب او را در ۱۵ ماهگی عوض کنند. این قلب برای این دختر ۱۶ ساله تا روز تولد ۱۵ سالگی کار کرد اما پس از آن باز هم از کار افتاد و این دختر را تا نزدیکی مرگ برد اما پزشکان قلب دیگری را در بدن او قرار دادند تا بتواند بار دیگر طعم زندگی را بچشد.

اهدا به شرط طرفداری از تیم فوتبال

مارتین واربورتون که ۵۰ سال سن دارد برای اهدای سلول‌های بنیادی به برادر ۵۹ ساله‌اش شرطی بسیار عجیب گذاشت! او از برادر خود قول گرفت که پس از عمل جراحی، دیگر نباید طرفدار تیم منچسترسیتی باشد و باید از این به بعد طرفدار تیم منچستریونایتد باشد! این دو برادر یک قرارداد رسمی با هم نوشتند و پس از آن، عمل جراحی با موفقیت انجام شد.

Page Generated in 0/0049 sec