به گزارش ایران سپید به نقل از ایرنا؛ عبدالرضا گلپایگانی ضمن گرامیداشت ۲۳ مهر روز عصای سفید، با اشاره به توجه ویژه شهرداری تهران به موضوع مناسب سازی معابر و فضاهای شهری طی چند سال اخیر، افزود: یکی از شاخصههای سنجش عدالت در مدیریت شهری، مناسبسازی و استانداردسازی فضاهای شهری برای استفاده تمامی شهروندان است.
وی یادآورشد: این موضوع فقط مربوط به استفاده نابینایان نیست بلکه تردد تمامی معلولان و افراد کم توان در شهر را شامل می شود، به همین منظور ستاد مناسب سازی در معاونت شهرسازی و معماری، ایجاد شده است که در راستای قوانین و معیارهای مصوب امکان استفاده برابر از شهر را برای همه اقشار جامعه فراهم کند.
گلپایگانی با تاکید بر اینکه با نگاه تحول خواهانه این دوره مدیریت شهری، روح تازه ای به شهر دمیده خواهد شد، گفت: برای حرکت به سمت بایستگی ها، ایجاد یک فضای «همپیوند» در شهر ضرورت دارد.
وی اظهار داشت: شبکه همپیوند، در قالب «طرح جامع مناسبسازی» سازماندهی شده است.
گلپایگانی خاطرنشان کرد: ما به موازات پیشبرد طرح جامع مناسب سازی، سالانه اقداماتی را برای رفع مشکلات تردد معلولان انجام میدهیم.
معاون شهرسازی و معماری شهردار تهران گفت: شهرداری های مناطق ۲۲ گانه، معاونت ها و سازمان های مربوطه در شهرداری تهران از ابتدای سال ۹۹ تاکنون، ۳۵ بوستان شهری، ۱۸ ایستگاه مترو، ۲۶ ساختمان متعلق به شهرداری تهران، هفت میدان میوه و تره بار و ۲۲۳ کیلومتر از سطح پیاده روها را برای استفاده معلولان مناسب سازی کرده اند.
وی اضافه کرد: همسطح سازی پیاده رو با سواره رو، نصب آسانسور و بالابر ویژه افراد دارای معلولیت، تعریف مسیر هدایت نابینایان، نصب میله های دست انداز (هندریل)، نصب رمپ استاندارد، احداث و اصلاح سرویس های بهداشتی و نصب تابلوهای راهنمای بریل، از جمله اقدامات انجام شده برای تسهیل حضور و استفاده افراد کم توان در شهر است.
بهره برداری از پروژه های مناسب سازی
گلپایگانی افزود: تعدادی از این پروژه های مناسب سازی شامل ۱۷محور شهری، هفت بوستان، ۱۱ ساختمان شهرداری تهران، روز یکشنبه طی مراسمی به مناسبت گرامیداشت روز جهانی عصای سفید، به بهره برداری می رسند.
معاون شهردار تهران با بیان اینکه شهر، یک شبه شکل نگرفته که در مدت زمان کوتاهی بتوان تمام معابر و اماکن عمومی و ساختمان ها را مناسب سازی کرد، اظهار داشت: در این مسیر تا رسیدن به نقطه مطلوب، راه درازی در پیش است.
وی یادآورشد: مناسب سازی محیط های شهری و فضاهای عمومی فقط وظیفه یک دستگاه نیست و همکاری همه جانبه تمام دستگاه های اجرایی، سازمان های مردم نهاد، تشکلهای مرتبط با معلولان و شهروندان را میطلبد.
گلپایگانی با تاکید بر اینکه مناسب سازی شهری را باید یک فرهنگ بدانیم تا با فرهنگ سازی مناسب، بتوان تحولی در این امر مهم ایجاد کرد، بیان کرد: آشنایی افراد جامعه با موانع پیش روی معلولان و فراهم کردن زمینه مشارکت برای تحقق مناسب سازی کالبدی و فرهنگی در جامعه، از مواردی است که حضور این قشر از جامعه در سطح شهر و استفاده آنها از امکانات شهری را تسهیل می کند.
وی اعلام کرد: بخشی از دلایل وضعیت نامناسب معابر و اماکن شهر ناشی از نهادینه نشدن این دغدغه در بین جامعه شهری، متولیان ساخت و ساز، مهندسان و به طور کلی همه شهروندان است و اگر ما نتوانیم این موضوع را به یک دغدغه و مطالبه عمومی تبدیل کنیم، در تحقق رویکرد مناسب سازی موفقیت کامل نخواهیم داشت.
معاون شهردار تهران اضافه کرد: در حال حاضر در مناسبسازی، بیشتر بر جنبههای کمی و کالبدی تاکید میشود، در حالی که باید به حال و هوای شهر و نقش شهروندان هم توجه کرد.
گلپایگانی اظهارداشت: اگر شناخت عمومی و همکاری همگانی در این راستا قرار گیرد، سریعتر به فضای مطلوب شهری میرسیم، چشمانداز ما از شهر ایدهآل این است که آحاد مردم از زندگی در شهر لذت ببرند و معنی عدالت در شهر نیز همین است.