کد خبر: 34352
روزنامه یکشنبه 21 شهریور 1400
عناوین امروز: چه کسانی مشمول دریافت مستمری معلولان هستند؟-از اقدامات برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه در زمان کرونا تا تفاهم نامه با سازمان شهرداریها-قرار عاشقانه با دو شاعر-برنامه ویژه برای واکسیناسیون تهران-برخی رشته ها باید پاسخگوی عملکرد ضعیف خود باشند/ادامه همکاری با والیبال نشسته سخت است-کلاهبرداری زن و شوهر شیاد از ۸۰ نفر با شگرد دریافت بیعانه.

روزنامه «ایران سپید»

یکشنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۰

۵ صفر  ۱۴۴۳

۱۲ سپتامبر ۲۰۲۱

سال بیست و پنجم شماره ۶۷۹۵ 

خبرگزاری جمهوری اسلامی       مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892

وب سایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

......عناوین امروز.....

*چه کسانی مشمول دریافت مستمری معلولان هستند؟

*از اقدامات برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه در زمان کرونا تا تفاهم نامه با سازمان شهرداریها

*قرار عاشقانه با دو شاعر

*برنامه ویژه برای واکسیناسیون تهران

*برخی رشته ها باید پاسخگوی عملکرد ضعیف خود باشند/ادامه همکاری با والیبال نشسته سخت است

*کلاهبرداری زن و شوهر شیاد از ۸۰ نفر با شگرد دریافت بیعانه

 

.............خبر ویژه

*چه کسانی مشمول دریافت مستمری معلولان هستند؟

معاون امور توانبخشی بهزیستی استان تهران گفت: از تاریخ اسفند ماه ۹۸ و همزمان با شروع بیماری کووید ۱۹، مستمری مددجویان بهزیستی سیر صعودی داشته است.

سید احمد خادم، اظهارکرد: حمایت مالی یا در اصطلاح صحیح سازمانی کمک هزینه معیشتی به افرادی که فاقد معلولیت، مقیم مراکز شبانه روزی، مستمری بگیر سایر دستگاه‌ها، فاقد تمکن مالی مناسب یا شاغل هستند وجزء دهک پردرآمد محسوب شوند؛ طبق مصوبه وزارت کار حقوق نمی‌گیرند.

وی گفت: شایان ذکر است، نوع معلولیت و شدت آن در الویت بندی تاثیرگذار است و مستمری سرپرست معلول فوت شده به بازماندگان تعلق نگرفته و پس از فوت توانخواه قطع می شود.

وی در پاسخ به اینکه آیا در دوران کرونا مستمری معلولان افزایش داشته یا خیر گفت: از تاریخ اسفند ماه ۹۸ و همزمان با شروع بیماری کووید ۱۹ افزایش مستمری سیر صعودی داشته و علت آن برنامه ریزی‌های دولت برای رساندن به سقف موردنظر یعنی همان ۴۰ درصد پایه حقوق بوده که طی چند مرحله افزایش،  به مبلغ فعلی رسیده است.

خادم بیان کرد: بدیهی است این سیر صعودی باتوجه به اثرات نامطلوب بیماری کرونا به وضعیت درآمدی و معاش گروه هدف که نسبت به جامعه آسیب پذیرتر هستند تاثیر بیشتری داشته است.

 

*حادثه‌ای در کمین من نخواهد بود!

مدیرکل بهزیستی استان اصفهان، در دومین سالگرد جواد ایزدی جوان نابینای فلاورجانی که در اثر بی‌توجهی راننده اتوبوس در خط BRT، جان باخت، با خانواده وی دیدار و گفت و گو کرد.

 این حادثه تلخ  دو سال پیش درخطوط BRT شهر اصفهان رخ داد و منجر به جان باختن جواد ایزدی یکی از نخبگان نابینا شد.  مرحوم ایزدی در هنگام پیاده شدن از اتوبوس بر اثر عجله راننده و فاصله بیش از حد از سکو با نرده‌های کناری برخورد و جان به جان آفرین تسلیم کرد.

متأسفانه در سال‌های اخیر شاهد هستیم که به علت بی‌توجهی مسئولان و مدیران شهری به امر مناسب‌سازی، حوادث دلخراشی رخ می‌دهد. گویا درگذشت جواد ایزدی در اصفهان و بعد از آن حادثه سقوط نابینای چابهاری از پل عابر پیاده به علت عدم داشتن حفاظ، همچنان تکرار می‌شود.

جلسات مکرر در زمینه مناسب‌سازی محیط شهری برگزار می‌شود اما هنوز ‌نتیجه مطلوب حاصل نشده است. هنوز علی‌رغم صرف هزینه و وقت برخی دستگاه‌ها و مدیریت شهری وظایف خود را آنطور که شایسته است انجام نمی‌دهند. دوسال از درگذشت جوان نابینا و نخبه اصفهانی‌ می‌گذرد، جوانی که به شهادت دوستان ایشان، از معدود افرادی بود که عملکرد آموزشی و فرهنگی‌اش نابینایان فارسی زبان را در سرتاسر جهان بهره مند ساخته بود.

دوسال از درگذشت جوان نخبه اصفهانی می‌گذرد و دریغ از یکبار دیدار مسئولان مدیریت شهری با خانواده آن مرحوم. که پدر همچنان داغ است از این داغ و شاکی از مسئولان شهر.

پرواضح است؛ تردد ایمن، جزء بدیهی‌ترین حقوق شهروندی نابینایان محسوب می‌شود و ما وقتی صحبت از استقلال فردی می‌کنیم، یکی از عوامل مؤثر در این بین، مناسب‌سازی مبلمان شهری است تا نابینایان با اطمینان خاطر و آرامش بتوانند در سطح شهر تردد کنند. مهمی که با وجود سال‌ها از سر دادن مناسب‌سازی شهری، همچنان مغفول مانده است.

پس از این حادثه دلخراش، که با وضعیت موجود، مبلمان شهری و وسایل و متصدیان حمل و نقل عمومی، برای معلولین، مسلما نه اولین حادثه بوده و نه آخرین خواهد بود!! باری دیگر و بیش از پیش، نگاه پرسشگر جامعه افراد دارای آسیب بینایی را به سمت دستگاه‌های مجری معطوف نمود.

بر اساس ‌ماده ۲ – قانون جامع حمایت از معلولان،  کلیه وزارتخانه‌ها، سازمانها و مؤسسات و شرکتهای دولتی و نهادهای‌عمومی و انقلابی موظفند در طراحی، تولید و احداث ساختمانها و اماکن عمومی و معابرو وسایل خدماتی به نحوی عمل نمایند که امکان دسترسی و بهره‌مندی از آنها برای‌معلولان همچون افراد عادی فراهم گردد.

اگرچه در قانون جامع حمایت از معلولان سال ۱۳۸۳، کنوانسیون حمایت از افراد دارای معلولیت سال ۲۰۰۶ و همچنین قانون حمایت از معلولان سال ۱۳۹۸بر تکلیف دولت‌ها به مناسب‌سازی فضای شهری و وسایل حمل و نقل عمومی و همچنین آموزش رانندگان این وسایل در برخورد با افراد دارای معلولیت و ارایه خدمات به آنها تاکید شده است، ولی قضاوت تحقق این تکالیف از سوی مسوولان را به وضعیت مبلمان شهری و وسایل و متصدیان حمل و نقل عمومی و میزان دسترس پذیری آنها برای معلولین و سالمندان، وا می‌نهیم.

و اکنون یک سوال باقی‌ است؛ آیا با این حادثه دلخراش و بسیاری حوادث از این دست زنگ هشداری در ذهن مسئولین شهری به صدا درآمده است؟ ما امروز در کجای این مسیر هستیم و فاصله‌مان تا محیطی نسبتا امن و کم آسیب برای حرکت و تردد درون شهری چگونه است؟ اگر زمانی برای تردد بین شهری از اتوبوس استفاده کنم، آیا مطمئن خواهم بود که حادثه‌ای از این دست در کمین من نخواهد بود؟

 

 

...........گزارش ویژه

*از اقدامات برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه در زمان کرونا تا تفاهم نامه با سازمان شهرداریها

حدود یک ماه از انعقاد تفاهمناهمه میان سازمان بهزیستی و سازمان شهرداریها و دهیاری های کشور می گذرد، تفاهم نامه ای که با هدف فراگیرسازی مشارکت افراد دارای معلولیت در تمام برنامه های توسعه ای بویژه در زمینه های سلامت، آموزش، امرار معاش، اجتماعی و بمنظور توانمندسازی افراد دارای معلولیت ایجاد شده است.

این تفاهم نامه در جهت  بهره گیری از مشارکت معلولین و خانواده های آنان، جوامع محلی، بخش های دولتی و غیردولتی مرتبط، از طریق اجرای برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه و بهره مندی از ظرفیت های شهرداریها و دهیاریهای سراسر کشور منعقد شد.

به همین منظور مصاحبه ای در خصوص برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه، موضاعات و مفاد تفاهم نامه با سازمان شهرداری ها و دهیاری ها با محمد رضا شهبازی مدیرکل توانمندسازی معلولان سازمان بهزیستی کشور انجام شده که در زیر می خوانید.

ابتدا توضیحاتی در مورد توانبخشی مبتنی بر جامعه برای ما بفرمائید؟

توانبخشی مبتنی بر جامعه (CBR) در سال ۱۹۷۸ توسط سازمان جهانی بهداشت به‌ عنوان یک راهکار جهت بهبود دسترسی افراد دارای معلولیت به خدمات توانبخشی در کشورهایی با منابع محدود مطرح شد. در طول ۴۰ سال گذشته مفهوم CBR دچار تحول بسیار شده است. امروزه  CBR به عنوان راهبردی در درون برنامه توسعه جامعه برای ارائه خدمات توانبخشی، کاهش فقر، برابرسازی فرصت‌ها و فراگیرسازی اجتماعی همه افراد دارای معلولیت محسوب می شود که از طریق تلاش‌های مشترک خود افراد دارای معلولیت، خانواده‌های آنان، سازمان‌ها و جوامع، و سایر خدمات دولتی و غیردولتی بویژه در زمینه سلامت، آموزش، معاش و امور اجتماعی انجام می گیرد.

هدف برنامه CBR توسعه فراگیر است. افراد دارای معلولیت و خانواده یشان، به‌ویژه آنانی که در مناطق روستایی، جوامع دورافتاده یا حاشیه شهرها زندگی می‌کنند، اغلب از برنامه‌های توسعه بهره‌مند نیستند. از طریق برنامه CBR باید اطمینان حاصل شود که افراد دارای معلولیت نه تنها از مزایای توسعه بهره مند می شوند بلکه در فرآیندهای توسعه، سیاست گذاری و تصمیم گیری نیز مشارکت دارند. حق افراد دارای معلولیت برای فراگیر سازی در برنامه های توسعه، راهی برای دستیابی آنان به برابری است.

این برنامه از کی در ایران شروع شده؟

برنامه توانبخشی مبتنی برجامعه به عنوان یک برنامه جامعه محور، توسعه محور و حق محور از سال ۱۳۷۴ و با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سطح روستاهای کشور آغاز  و با توجه به اهمیت رویکرد چند بخشی در اجرای این برنامه، در سال ۱۳۸۵ اولین تفاهم نامه مشترک همکاری سازمان بهزیستی با سازمان شهرداری ها و دهیاریهای کشور برای اجرای برنامه CBR منعقد شد. تشکیل شوراهای CBR  استانی و همچنین مشارکت دهیاران در سطح محلی پس از انعقاد این تفاهم نامه منجر به تحولات مهمی در برنامه CBR شد. گسترش برنامه در مناطق روستایی سرعت بیشتری پیدا کرد و دامنه خدمات و فعالیت های برنامه که بیشتر بر ارائه خدمات توانبخشی و حمایتی متمرکز بود گسترده تر شد و فعالیت های آموزشی، تامین معاش، اجتماعی و توانمند سازی وسعت یافت و فرصت های  بیشتر برای یکپارچگی اجتماعی افراد دارای معلولیت و ایجاد نگرش مثبت نسبت به افراد دارای معلولیت در مناطق روستایی فراهم آمد. واگذاری برنامه CBR به سازمان های مردم نهاد نیز از سال ۱۳۸۷ آغاز شد. در حال حاضر مراکز و موسسات غیر دولتی مجری برنامه در سطح روستاها و شهرها هستند با این حال همواره دهیاران نقش کلیدی در توسعه و ارتقای این برنامه در سطح مناطق روستایی داشته و اقدامات و تاثیرات آنان بر برنامه CBR فراتر از تفاهم نامه های مشترک بوده است.

در حال حاضر برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه چه برنامه و اقداماتی دارد؟

در حال حاضر اقدامات برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه عمدتا بر دسترسی افراد دارای معلولیت به خدمات در حوزه سلامت، آموزش، اجتماعی و توانمندسازی متمرکز می باشد. هم زمان نیز اقداماتی در زمینه رفع موانع فیزیکی، نگرشی، ارتباطی و قانونی انجام می گیرد تا زمینه های لازم برای ورود افراد دارای معلولیت به روند عادی جامعه فراهم شود. این اقدامات با همکاری بین بخشی  و با کمک بخش های دولتی و غیردولتی مرتبط و همچنین مشارکت اعضای جامعه برای مثال از طریق مشارکت مالی، کار داوطلبانه ویا تشکیل شوراهای CBR روستایی انجام میگیرد.ضمن اینکه برنامه های آگاه سازی، آموزش اعضای جامعه و شرکای کاری، گسترش ابتکارات محلی، خلاقیت ها، مستند سازی و پژوهش ها همیشه بخش مهمی از برنامه های توانبخشی مبتنی بر جامعه است.

چه کارهایی در این زمینه ها صورت گرفته؟

می توان گفت تا پایان سال ۱۳۹۹، ۹۸ % جمعیت روستایی کشور و ۲ میلیون جمعیت شهری تحت پوشش این برنامه قرار گرفته اند. تاکنون حدود ۴۸۰ هزار فرد دارای معلولیت در مناطق روستایی و حدود ۴۵ هزار فرد دارای معلولیت در مناطق شهری شناسایی شده اند که با همکاری بخش های مختلف دولتی و غیر دولتی هر ساله از خدمات مختلف این برنامه بهره مند می شوند.

شرکای اصلی برنامه CBR که مستقیماً در اجرای برنامه در سطح محلی دخالت دارند شامل ۷۰۷موسسات/مراکز غیر دولتی، حدود ۱۴ هزار دهیاری، ۶۲۰۰ شوراهای توانبخشی مبتنی بر جامعه، حدود۱۰ هزار خانه های بهداشت و ۲۰۰ مجتمع های روستایی دولتی هستند.   سایر شرکای کاری این برنامه که به تسهیل دسترسی افراد دارای معلولیت به خدمات مورد نیازشان کمک می کنند و با به اشتراک گذاشتن منابع شان نقش مهمی در توسعه برنامه دارند، شامل سازمان های دولتی از قبیل جهاد کشاورزی، فنی و حرفه ای، تربیت بدنی، کمیته امداد امام خمینی، صنایع دستی ... و هم چنین سازمان های غیردولتی از قبیل سپاه پاسداران، بسیج، امامان جمعه و روحانیون می باشند.

با همکاری شرکای کاری برنامه نزدیک به ۷۰۰ هزار مورد خدمت در سال  ۱۳۹۹ به افراد تحت پوشش در مناطق روستایی و شهری ارائه شده است.

در زمان همه گیری بیماری کرونا نیز اقداماتی در روستا ها صورت گرفته است؟

برنامه CBR  در مواقع بحران و بلاهای طبیعی از قبیل سیل و زلزله نقش مهمی در ارائه خدمات به افراد دارای معلولیت دارد. با شیوع بیماری کووید۱۹ نیز اقدامات مختلفی با هماهنگی ستاد مقابله با کرونا سازمان بهزیستی از طریق مجریان برنامه CBR  در مناطق روستایی و با همکاری خانه های بهداشت و دهیاری ها انجام گرفت که کمک به شناسایی افراد دارای معلولیت دارای کووید ۱۹  ، آگاه سازی و توانمند سازی تسهیلگران برای پیشگیری از کووید ۱۹ در بین افراد دارای معلولیت و ابلاغ پروتکل های لازم، آگاه سازی و توانمند سازی افراد دارای معلولیت و خانواده های آنان، اقدامات پیشگرانه، تشخیص به موقع، ارجاع و تداوم ارائه خدمات توانبخشی مبتنی برجامعه با تاکید بر حمایت از افراد دارای معلولیت در دوران شیوع کووید ۱۹ از مهمترین اقدامات این برنامه در زمان شیوه بیماری کووید ۱۹ بود.

مهمترین اهداف شما از انعقاد این تفاهمنامه چه بوده و چه موضوعاتی برای بهبود وضعیت زندگی افراد دارای معلولیت مد نظر بوده؟

برابر سازی فرصتها، کاهش فقر، حمایت های اجتماعی و افزایش دسترسی افراد دارای معلولیت به مزایای توسعه پایدار و فراگیر از طریق اجرای برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه یکی از مهمترین اهداف بوده و موضوع دیگر هم افزایی ظرفیت ها و منابع در اختیار سازمان شهرداریها و دهیاریها و سازمان بهزیستی برای ارتقای کمی و کیفی برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه است. همچنین اولویت بخشی به اجرای برنامه ها و اقدامات مورد تفاهم در شهرستانهای کمتر توسعه یافته کشور و همکاری در تشکیل شوراهای توانبخشی مبتنی بر جامعه در سطوح مختلف کشوری، استانی، شهرستانی و محلی از جمله دیگر اهداف انعقاد این تفاهمنامه بوده است.

در این تفاهمنامه سازمان بهزیستی و سازمان شهرداری ها و دهیاری ها چه تعهداتی را دارند؟

تعیین اهداف و سیاستگذاری اجرای برنامه، حمایتهای تخصصی در ارائه خدمات، تامین بخشی از منابع لازم برای اجرای برنامه، بهره گیری از ظرفیت بخش غیردولتی، همکاری در تشکیل شوراهای توانبخشی مبتنی بر جامعه در سطوح مختلف، تقویت سیستم ارجاع جهت دسترسی افراد به خدمات سطوح بالاتر، آموزش شرکای کاری و تهیه محتوای آموزشی، پایش و نظارت و ارزیابی برنامه و تهیه گزارش های تحلیلی را می توان از جمله تعهدات مهم سازمان بهزیستی در اجرای تفاهم نامه برشمرد.

همکاری در تعیین اهداف و راهبردهای اجرای برنامه، مناسب سازی اماکن و معابر عمومی در مناطق شهری و روستایی، همکاری در جهت آگاهسازی جامعه، تسهیل دسترسی افراد دارای معلولیت به فعالیت های فرهنگی هنری اوقات فراغت ورزشی و ... در اختیار شهرداریها و دهیاریهای کشور، همکاری در جلب مشارکت جامعه محلی، مشارکت در برنامه های آموزشی و نظارت بر حسن اجرای تعهدات مربوطه در سطح استانها، فرمانداریها، بخشداریها و دهیاریها را از جمله تعهدات مهم سازمان شهرداریها و دهیاریها می باشد.

چطور نظارت بر اجرای این تفاهم نامه صورت خواهد گرفت؟

برای اجرای برنامه، کارگروه مشترک ملی، استانی و شهرستانی متشکل از نمایندگان دو سازمان به منظور برنامه ریزی، نظارت و هماهنگی فعالیتها و اجرای صحیح مفاد تفاهم نامه تشکیل خواهد شد.

 

.....دریافت

*قرار عاشقانه با دو شاعر

دُریافت این هفته به دو شاعر کمتر شناخته شده اختصاص دارد؛ کریم رجبزاده و احمد حیدر بیگی.

کریم رجبزادهزاده ۱۵ شهریور ۱۳۲۶ لاهیجان، شاعری خلاق محسوب می شود. رجب‌زاده دوران کودکی و تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در لاهیجان و لنگرود گذراند. او پس از پایان تحصیل، به منظور گذراندن خدمت نظام‌وظیفه، به تهران اعزام شد و از همان زمان ساکن تهران ماند. رویکرد وی به‌شعر، به زمان تحصیل او باز می‌گردد. خیلی‌ها او را با مجموعه ی «قرارمان پای همین شعر» می‌شناسند. کتابی که انتشارش در سال ۷۶ فصل تازه‌ای از تجربه‌های شاعری خلاق را به‌نمایش گذاشت. او در قالب‌های شعری مختلف اعم از کلاسیک مانند غزل، رباعی، دوبیتی، مثنوی و نیمایی و سپید به سرودن پرداخته‌ است. وی پس از اقامت در تهران به استخدام بانک مسکن درآمد و پس از سه دهه کار، اینک بازنشسته شده‌است.

او هم‌اکنون نیز در قلمرو ادب فعال است و همواره پشتیبان و مشوق شاعران جوان در جلسات کانون‌های ادبی است.

کتاب «صف عاشقان تمامی ندارد» سروده‌ رجب‌زاده، در سال ۱۳۸۸ از برگزیدگان جایزه کتاب فصل ۸۷ در بخش شعر بود.

در اینجا یکی از شعرهای سپید و معروف او را که قرار بعدی نام دارد، می‌آوریم:

قرار بعدی

تالار مردگان

اولین پنج شنبه‌ای که نیستم

نه گل

نه گلاب

نه خیرات

تو را می‌خواهم

که پای هیچ‌یک از قرارها نیامدی.

کتاب‌ها:

از شرق خون (۱۳۵۷)، آوازخوانی بی‌زبان (۱۳۶۹)، از زخم زیتون (۱۳۷۶)، قرارمان پای همین شعر (۱۳۷۶)، گزیده ادبیات معاصر (۱۳۷۹)، راز غریب ارغوان (۱۳۸۱)، صف عاشقان تمامی ندارد (۱۳۸۸)، اردیبهشت و این‌همه برف؟ (۱۳۸۸)، گزیده ادبیات بیدل (۱۳۸۹)، این یک سلام عاشقانه است (۱۳۹۲)، خلاصه جنون (۱۳۹۴)، سواد انگور (۱۳۹۴).

دیگر شاعر معاصر، احمد حیدر بیگیست. او زاده ی ۲۹ اسفند ۱۳۱۸ در اسلامآباد غرب و درگذشته ی ۱۹ شهریور در همدان است.

حیدربیگی که از ایل کلهر بود، از نوجوانی به ادبیات، نقاشی و ریاضیات عشق می‌ورزید و در دوران تحصیل در شهر کرمانشاه همواره دانش‌آموزی ممتاز بود.

او در سال ۱۳۴۳ با گرفتن لیسانس از دانشگاه افسری، فارغ‌التحصیل شد و

از سال ۱۳۵۹ کار جدی بر روی شعر را آغاز کرد و از زاویه‌ای جدید به اوزان شعر فارسی نگاه کرد و حاصل آن کتاب کوچکی شد که برای شاعران جوان بسیار آموزنده و عملی است. اولین شعر او به‌نام "همزاد" در سال ۱۳۶۹ در مجله آدینه چاپ شد. آدینه از معدود نشریات معتبر ادبی آن سالها بود و پس از آن نشریاتی چون ماهنامه گزارش، دنیای سخن، گردون و سپس ماهنامه چیستا، فصلنامه گوهران،  ماهنامه بایا، کلک (مجله) و بخارا (مجله) اشعار و مقالات او را به‌چاپ رساندند.

از او سه کتاب شعر به نامهای لابیرنت (شعر نو)، تنهاییت را به‌دوش من بگذار (شعر نو) و یک شاخه شعر سرخ (مجموعه غزلها، چند دوبیتی، چند رباعی و یک مثنوی) به‌چاپ رسیده‌است. کتاب لابیرنت پس از انتشار، توجه بسیاری را به‌خود جلب کرد. از جمله می‌توان به‌نقدی بر لابیرنت که روزنامه ایران در آن زمان چاپ کرد اشاره داشت.

از آثار دیگر او به شعر درآوردن منشور جهانی حقوق کودک به درخواست شورای کتاب کودک است. سازمان اسناد ملی ایران در سال ۱۳۷۹–۱۳۸۰ اقدام به ضبط گفتگوهایی با او کرد که حاوی نکات بسیار قابل توجهی در مورد تاریخ شهر کرمانشاه، خاطرات و مسایل مربوط به‌شعر و ادبیات دیروز و امروز ایران است (۱۱ ساعت گفتگو) که در آرشیو آن سازمان نگهداری می‌شود.

او همچنین دستی در تحقیق داشت و مقالاتی در سیاست، جامعه‌شناسی و هنر، از او به‌جا مانده است که شماری از این مقالات در همایش‌ها و مطبوعات آمده و شماری به تبع شرایط خاص ایران مورد بی‌مهری قرار گرفته‌اند. تعدادی از مقالات او در همایش «تدوین برنامه سوم توسعه کشور» «نقش و جایگاه دولت در توسعه فرهنگی» "مهاجرت نخبگان علمی و متخصصان" مورد استفاده بوده است. سه شعر نیز از او به‌زبان ترکی استانبولی در ترکیه توسط «بهروز دیجوریان» ترجمه و چاپ شده است.

از نکات برجسته زندگی او در کسوت یک نظامی می‌توان به مدیریت هوشمندانه او در وقایع انقلاب ۱۳۵۷ در مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد، یاسوج در سمت رئیس شهربانی اشاره کرد. جلوگیری از کشتار و ضرب و شتم مردم و ایجاد یک تفاهم کم‌نظیر بین نیروهای نظامی منطقه، مردم شهر و عشایر منطقه که نمونه زیبایی از یک دموکراسی محلی و واقعی بود، زمانی که مخالف مورد هجوم واقع نمی‌شود و در عین حال متقاعد شده است که بدون خشونت اعتراض کند. «شاید» یاسوج تنها مرکز استانی در ایران سال ۱۳۵۷ بود که خونریزی، درگیری و تخریب اموال عمومی را در کارنامه خود ندارد. با توجه به مسلح بودن اهالی و عشایر و اوضاع ناآرام کشور در آن موقعیت بحرانی، این مدیریت از سوی برخی سازمان‌ها و اشخاص مورد تحسین قرار گرفت و حتی به شیوه‌های متفاوتی تعبیر و تفسیر شد. شهامت و مدیریت وی مورد قدرشناسی مردم محلی واقع شد و امروز نیز در منطقه مورد نظر سرشناس و محبوب است.

احمد حیدربیگی که عضو کانون نویسندگان ایران بود، در ۶۸ سالگی درگذشت و این کانون به مناسبت درگذشتش اطلاعیه‌ای منتشر نمود.

دفترهای شعر: لابیرنت، همدان، انتشارات شهر اندیشه ۱۳۷۹ ، تنهائیت را به دوش من بگذار، همدان، انتشارات شهر اندیشه ۱۳۸۰ ، یک شاخه شعر سرخ، همدان، انتشارات اسکاف ۱۳۸۳ و  آثار چاپ نشده:

مجموعه شعر: یک دقیقه سکوت، مجموعه شعر: نامه‌ای به آسمان، کتاب خاطرات، در من هنوز کودکیم گریه می‌کند، نگاهی دیگر به اوزان شعر فارسی: چاپ محدود و محلی-همدان، نمایشنامه «از غوره تا حلوا، از صبر تا ظفر.»

نمونه ای از غزل های احمد حیدر بیگی:

تو کیستی که ز چشم‌ام همیشه پنهانی؟

و در غمی که مرا می‌کشد نمایانی.

تمام سعی من این، تا لبی بخندانم،

تمام سعی تو تا دیده‌ای بگریانی.

منم که خواب ندارم، اگر بیازارم،

تویی که خواب نداری، اگر نرنجانی.

منم کلنگ کشیده به هر چه دیوار است،

تویی که قفل بزرگ و کلون زندانی.

کفاف تشنگی‌ات را نمی‌دهد دریا،

بگیر قمقمه از تشنه‌ی بیابانی.

من از ملامت ایمان خویش می‌ترسم،

تو از صداقت ایمان من هراسانی.

نشسته‌ای که بمیرم، ولی نمی‌میرم،

بمیرم و تو بمانی، ولی نمی‌مانی..

 

.......سلامت و بهداشت

*برنامه ویژه برای واکسیناسیون تهران: وزیر بهداشت گفت: برای واکسیناسیون تهران برنامه ویژه ای داریم که هم تیم های واکسیناتور و هم مراکز واکسیناسیون باید افزایش یابد، البته تیم های بازرسی وزارت بهداشت از روزهای گذشته از مراکز واکسیناسیون بازدید می کنند.

 دکتر بهرام عین اللهی افزود: مردم صبح خیلی زود و قبل از بازگشایی مراکز واکسیناسیون به این پایگاه ها مراجعه نکنند چون ساعات کار این مراکز باید تا ساعت ۲۰ ادامه داشته باشد.

وی تاکید کرد: برخورد پرسنل مراکز واکسیناسیون با مراجعین حتما باید با احترام باشد و مردم تکریم شوند چون ما موظف به خدمتگزاری همراه با حسن خلق به مردم هستیم.

عین اللهی همچنین در بازدید از مرکز واکسیناسیون پارک ترافیک واقع در خیابان امیرآباد و گفتگو با مردم، ضمن ناکافی دانستن نیروهای این مرکز و سه تیم واکسیناتور فعال، اظهار داشت: تیم های واکسیناتور حتما باید افزایش یابند تا معطلی مردم برای تزریق واکسیناسیون وجود نداشته باشد و کار تزریق واکسن در کوتاه ترین زمان با حفظ عزت و احترام مردم انجام شود.

تا کنون ۲۱ میلیون و ۷۵۳ هزار و ۲۰ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۱۱ میلیون و ۶۹۶ هزار و ۵۶۹ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۳۳ میلیون و ۴۴۹ هزار و ۵۸۹ دُز رسید.

همچنین در شبانه روز گذشته یک میلیون و ۳۹ هزار و ۹۶۲ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شد.

* تلاش برای افزایش آمار روزانه واکسیناسیون به ۲ میلیون نفر: رئیس جمهور در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه به لطف خدا گام‌های تحولی خوبی در حوزه مقابله با بیماری برداشته شده است، گفت: اولین گام تحولی در حوزه ساخت واکسن برداشته شده و علاوه بر ارائه مجوز به واکسن فخرا، خطوط تولید واکسن‌های برکت و رازی نیز ارتقا و توسعه یافته است.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه صدور مجوز توزیع و استفاده از واکسن‌های ساخت داخل تسریع شده اما به هیچ وجه دقت تحت تاثیر سرعت قرار نگرفته است

رئیسی همچنین نزدیک شدن آمار واردات واکسن به مرز ۵۰ میلیون دوز را گام تحولی و مثبت دیگر در عرصه مقابله با کرونا عنوان کرد و اظهار داشت: افزایش آمار واردات و همزمان افزایش آمار واکسیناسیون روزانه تا حدود زیادی باعث ایجاد آرامش و رفع نگرانی‌های مردم شده و امیدواریم واکسیناسیون روزانه به زودی آمار ۲ میلیون نفر در روز را پشت سر بگذارد.

رئیس جمهور همچنین از اجرای موفق طرح به روز شده غربالگری (شهید سلیمانی) قدردانی و تصریح کرد: مجموع این گام‌ها و اقدامات تحولی زمینه‌ساز بازگشایی مدارس و مراکز علمی و همچنین گشایش و رونق در کسب و کارها خواهد بود. به طور طبیعی تداوم عقب‌ماندگی‌های آموزشی و محدودیت‌های موجود برای کسب و کارها باعث نگرانی مردم هستند و امیدواریم لوازم ضروری این بازگشایی‌ها که اصلی‌ترین آنها رسیدن واکسیناسیون به حد نصاب است، هر چه سریع‌تر فراهم شود.

رئیسی تاکید کرد: البته تحت هر شرایطی و حتی پس از به حدنصاب رسیدن آمار افراد واکسینه شده، الزام همگانی به رعایت اصول بهداشتی موثرترین اقدام در کنار واکسیناسیون برای صیانت از مردم در برابر ویروس کووید ۱۹ است.

رئیس جمهور همچنین با اشاره نزدیک شدن به اربعین حضرت اباعبدالله الحسین (ع) اظهار داشت: مذاکرات با طرف عراقی درحال انجام است تا با اولویت صیانت از جان عاشقان و زائران خاندان عصمت و طهارت، این مراسم به بهترین شکل ممکن برگزار شود.

 

...............ورزشی

*برخی رشته ها باید پاسخگوی عملکرد ضعیف خود باشند/ادامه همکاری با والیبال نشسته سخت است

هادی رضایی سرپرست کاروان ایران در پارالمپیک درباره عملکرد کاروان ایران در توکیو اظهار داشت: خوشبختانه عملکرد کاروان همانگونه که پیش‌بینی و بررسی کرده بودیم، رقم خورد و 90 درصد پیش‌بینی‌مان محقق شد. آن 10 درصد، هم مثبت بود و هم منفی؛ مثبت به دلیل مدال‌های نفراتی همچون هاشمیه متقیان و حامد امیری و منفی به دلیل تغییر رنگ مدال‌های وزنه برداری. وی ادامه داد: در روزهای اخیر برخی از مسئولان مصاحبه‌ای انجام داده‌اند که جای تعجب دارد. فرار رو به جلو و کم‌کاری مسئولان رشته‌هایی که نتایج خوبی در پارالمپیک کسب نکردند، نباید منجر به توجیه آن نتایج شود. متاسفانه این موضوع در ورزش ایران وجود دارد وقتی موفقیتی بدست می‌آید، دوستان به نام خود ثبت می‌کنند و وقتی ناکامی رقم می‌خورد، آن را به زمین و زمان و باد و باران و... ربط می‌دهند.

رضایی با اشاره به برخی توجیهات در کسب نتایج نه چندان مطلوب عنوان کرد: در رسانه‌ها خواندم که برخی عدم موفقیت را به نبود یکی دو بازیکن ربط داده‌اند. اگر واقعاً اینگونه باشد، برای والیبال نشسته هم باید این عدم موفقیت به ثبت می‌رسید. تیم والیبال نشسته در حالی مسابقاتش را انجام داد که پدر مهرزاد مهروان درگذشت، مادر من فوت کرد، برادر فرید صائبی مربی تیم به دلیل کرونا از دنیا رفت، میثم علیپور در همان بازی اول دچار مصدومیت شد و در نهایت دست حسین گلستانی شکست. اگر تیم ما هم موفق نمی‌شد، همین مسائل را بهانه می‌کردیم. رضایی گفت: در این دوره طبق سیاست‌گذاری که داشتیم، جلو رفتیم و موفق هم بودیم. این نوع سیاست‌گذاری باید نهادینه شود. در واقع باید در رده جوانان و استعدادیابی به فکر اعزام کمی  باشیم، در پاراآسیایی نگاه کمی و کیفی داشته باشیم و در پارالمپیک فقط اعزام کیفی صورت بگیرد. همین نگاه کیفی باعث شد که سرویس‌دهی خوبی انجام شود و تمرینات و اردوهای خوبی نیز داشته باشیم.

وی تصریح کرد: واقعیت این است که ورزش نیاز به یک هدف‌گذاری دارد. هدف‌گذاری خود را از چند سال قبل شروع کردیم که در بازی‌های پاراآسیایی 2018 جاکارتا جواب داد و آنجا به موفقیت رسیدیم. با این وجود برخی سعی می‌کنند اصل ماجرا و موفقیت را زیر سوال ببرند. سرپرست کاروان ایران در پارالمپیک 2020 توکیو درباره عملکرد ضعیف برخی رشته‌ها گفت: باید رشته به رشته آسیب‌شناسی صورت بگیرد تا مشکلات از بین برود. در رشته‌هایی مثل تیر اندازی با کمان و وزنه‌برداری، هدفی که داشتیم، محقق نشد و باید بررسی و درباره آنها صحبت کنیم تا مشکلات موجود برای رویدادهای پیش‌رو از بین برود.

هادی رضایی در خصوص خداحافظی از تیم ملی والیبال نشسته اظهار کرد: قرارداد من با تیم ملی والیبال نشسته تا پایان بازیهای پارالمپیک توکیو بود و در حال حاضر نه تنها من بلکه سایر مربیان نیز نمی توانند ادعای مربیگری داشته باشند. پیش از اعزام به بازیهای پارالمپیک توکیو نیز بارها اعلام کرده بودم که دیگر قصد مربیگری ندارم و تنها به خاطر تعهد اخلاقی که نسبت به تیم والیبال نشسته داشتم هدایت این تیم را تا توکیو برعهده گرفتم. فعلا دوست دارم استراحت کنم و به زندگی شخصی خود بپردازم و تصمیمی برای ادامه همکاری با تیم والیبال نشسته ندارم.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا تصمیم به مربیگری با تیم های خارجی را دارد یا خیر؟ خاطرنشان کرد: به مربیگری تیم های خارجی نیز فکر می کنم اما در حال حاضر به دلیل فشارهای زیادی که روی من بود، قبل از هر تصمیمی سعی دارم استراحت کنم.

رضایی اظهار کرد: در حال حاضر کسانی ادعای مربیگری تیم ملی را می کنند که حتی یک روز هم روی نیمکت هیچ باشگاهی به عنوان مربی حضور نداشتند و الان می‌خواهند هدایت تیم ملی را بر عهده بگیرند.

وی گفت: به عنوان کسی که ۹ دوره مربیگری تیم ملی را در بازیهای پارالمپیک بر عهده داشتم که حاصل آن دو نایب قهرمانی و ۷ قهرمانی تیم‌ملی والیبال نشسته بود، دیگر تمایلی برای ادامه همکاری ندارم و با شرایط فعلی ادامه همکاری سخت است.

«آیا کاروان پارالمپیک با مشکل بودجه نیز مواجه شد؟» رضایی در پاسخ به این سوال اظهار داشت: خوشبختانه بعد از گلایه‌هایی که چندی قبل مطرح شد، اقدامات خوبی از سوی سازمان برنامه و بودجه صورت گرفت و خدا را شکر هیچ مشکلی به لحاظ بودجه نداشتیم. اینکه مطرح می‌شود برخی ورزشکاران را به دلیل کسری بودجه اعزام نکردیم، درست نیست. این عدم اعزام به دلیل سیاستی بود که در نظر گرفتیم و مابقی پول را ذخیره کردیم تا در رده جوانان، زیرساخت‌ها و استعدادیابی هزینه کنیم. وی با بیان این موضوع که «چرا باید از سیستم درستی که طراحی شده، برگردیم؟» گفت: حاضرم در این باره مناظره کنم تا مشخص شود که کارمان درست بوده یا نه. 14 روز نشاط و هیجان را به مردم هدیه دادیم. اگر قرار بود کاروان با 120 نفر اعزام شود، به نظر شما این مدال‌هایی که کسب کردیم، گم نمی‌شد؟ آیا خوب بود که ورزشکارمان بین 64 نفر در رده 63 قرار بگیرد؟ سرپرست کاروان ایران در پارالمپیک 2020 توکیو عنوان کرد: کمیته پارالمپیک و فدراسیون‌های زیر مجموعه باید انجمن‌های خود را شخم بزنند، یعنی نیاز به تغییر و تحول داریم. نگاه مردم، نگاه یکی دو ماه قبل نیست و آنها انتظار درخشش بیشتری دارند. به همین دلیل اگر می‌خواهیم روند ورزش جانبازان و معلولین رو به رشد باشد، باید تغییراتی در انجمن‌ها ایجاد شود. یک سال دیگر بازی‌های پاراآسیایی 2022 چین را داریم. ایران در دوره قبلی در رده سوم ایستاد. سخت است که این جایگاه را حفظ کنیم، اما پتانسیل لازم وجود دارد و حتی می‌توانیم به رده دوم نیز نیم‌نگاهی داشته باشیم.

 

 

............حوادث

*کلاهبرداری زن و شوهر شیاد از ۸۰ نفر با شگرد دریافت بیعانه

زن و شوهر شیاد خانه ‌شان را برای اجاره آگهی میکردند و از متقاضیان بیعانه میگرفتند اما بعد از آن دیگر جواب هیچکس را نمیدادند. با این که آنها از هرکس ۱۰ میلیون تومان میگرفتند و با این روش توانستند از ۸۰ نفر کلاهبرداری کنند، اما سرانجام دستگیر شدند.

زن و مرد کلاهبردار

رسیدگی به این پرونده از مدتی قبل به ‌دنبال ثبت چند شکایت در یزد آغاز شد. شاکیان که قصد اجاره‌ کردن خانه را داشتند، مدعی بودند فردی از آنها بابت اجاره خانه‌ اش پول گرفته اما دیگر جواب تماسشان را نمیدهد. یکی از آنها گفت: در سایت دیوار با آگهی اجاره یک خانه با قیمت مناسبی مواجه شدم و بعد از تماس با صاحبخانه و پسندیدن خانه مبلغ ۱۰ میلیون تومان به ‌عنوان بیعانه به او دادم اما چند روز بعد که تماس گرفتم تا ماجرا را پیگیری کنم دیگر جوابم را نداد. چند روز صبر کردم و دوباره تماس گرفتم اما فایده‌ای نداشت و فهمیدم که سرم کلاه رفته است. اظهارات سایر شاکیان هم شبیه این مرد بود و مرد شیاد از هر کدام از آنها هم ۱۰ میلیون تومان به‌عنوان بیعانه گرفته و فراری شده بود. در این شرایط بود که تحقیقات پلیس برای شناسایی این مرد آغاز شد. شواهد اولیه نشان میداد این مرد با همدستی همسرش در سایت‌های مختلف خانه ‌شان را برای اجاره‌ دادن آگهی میکردند و چون قیمت اجاره را خیلی مناسب اعلام میکردند، افراد زیادی برای اجاره خانه متقاضی میشدند و آنها هم از هر کدام از آنان ۱۰ میلیون تومان به‌ عنوان بیعانه دریافت میکردند. وقتی مأموران به تحقیق در این‌ باره ادامه دادند، به اطلاعاتی دست یافتند که نشان میداد زن و شوهر شیاد به یکی از شهرهای شمال کشور گریخته‌اند و به‌ طور پنهانی در آنجا زندگی میکنند. به این ترتیب مأموران با نیابت قضایی راهی آنجا شدند و ۲ متهم را دستگیر کردند.

سردار عباسعلی بهدانی‌فرد، فرمانده انتظامی استان یزد در این‌ باره گفت: با توجه به مراجعه چندین شاکی به پلیس فتا و درخواست رسیدگی به شکوائیه خود مبنی بر کلاهبرداری از آنها در سایت دیوار تحت عنوان پرداخت بیعانه برای اجاره منزل، موضوع به‌ صورت ویژه در دستور کار کارشناسان پلیس فتا قرار گرفت. کارشناسان پلیس فتای استان پس از انجام یکسری اقدامات فنی و تخصصی توانستند عاملان کلاهبردار را شناسایی و پس از اخذ نیابت قضایی آنها را در یکی از استان‌های شمالی کشور دستگیر کنند. او در ادامه گفت: متهمان که یک زوج میانسال هستند، پس از مواجه ‌شدن با مستندات پرونده لب به اعتراف گشودند و گفتند که با انتشار آگهیهای مختلف فروش یا اجاره منزل ‌یا فروش مبل و یخچال و سایر لوازم منزل در سایتهای دیوار و شیپور شهرهای مختلف کشور، از طعمه‌های‌شان بیعانه میگرفتند. با اظهارات متهمان و بررسی به عمل آمده مشخص شد که متهان این پرونده اقدام به کلاهبرداری از ۸۰ نفر در سطح کشور کرده‌اند که در این زمینه پرونده‌ای تشکیل شده و تحقیقات ادامه دارد.

Page Generated in 0/0059 sec