کد خبر: 34211
روزنامه شنبه 30 مرداد 1400
عناوین امروز: تغییر دولت و تأثیر آن بر حوزه تخصصی مدیریت معلولان-منتظر سهمیه جدید واکسیناسیون برای معلولان هستیم-جلوگیری از اضافه شدن ناخواسته در گروه‌های واتسپ-عادت‌های خواب درباره شخصیت‌ چه میگوید؟.

روزنامه «ایران سپید»

شنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۰

۱۲ محرم  ۱۴۴۳

۲۱ آگوست ۲۰۲۱

سال بیست و پنجم شماره ۶۷۷۶ 

خبرگزاری جمهوری اسلامی       مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892

وب سایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

......عناوین امروز.....

*تغییر دولت و تأثیر آن بر حوزه تخصصی مدیریت معلولان

*منتظر سهمیه جدید واکسیناسیون برای معلولان هستیم

*جلوگیری از اضافه شدن ناخواسته در گروه‌های واتسپ

*عادت‌های خواب درباره شخصیت‌ چه میگوید؟

 

......سخن هفته

*تغییر دولت و تأثیر آن بر حوزه تخصصی مدیریت معلولان

تغییر دولت ها در کشورهای مختلف مبتنی بر نظام های انتخاباتی امری بدیهی و رایج است. اما نوع تأثیر تغییر دولت ها بر حوزه های مدیریتی کشورها از کشوری به کشور دیگر متفاوت است. در بسیاری از کشورهای توسعه یافته جهان انتخابات فقط بالاترین و مدیریت کلان کشور را تغییر می دهد اما تغییر مدیریت کلان کشورها بر مدیریت  حوزه های تخصصی تأثیر محسوسی بر جای نمی گذارد.

به عبارتی  مدیریت حوزه های تخصصی آنچنان جا افتاده است که تأخیر رأس هرم حوزه های تخصصی تغییری در سیاست های اجرایی بر جای نمی گذارد. این امر مطلوبی است زیرا موجب می شود حضور مردم در انتخابات مدیریت کلان و کلی ترین دیدگاه های سیاسی کشور را تغییر دهد و بسیاری از حوزه ها که مبتنی بر مدیریت علمی و دیدگاه های تخصصی است تغییر نمی کند و موجب بی ثباتی در سیاست های اجرایی نمی شود. اما متأسفانه در کشور ما تغییر دولت در اکثریت موارد منجر به تغییر سرتاپای مدیریت کلان و میانی کشور می شود. به گونه ای که بسیاری از مدیران ستوه میانی و حوزه های تخصصی نیز تغییر می کنند. اما ارتباط این بحث با مسائل مطرح شده در سخن های هفته ایران سپید  چیست؟ بحث بر سر تغییر دولت و تأثیر بر حوزه تخصصی مدیریت معلولان است.

عموماً تغییر دولت موجب تغییر وزیر تعاون و تغییر وزیر تعاون  موجب تغییر معاون وزیر و رییس سازمان بهزیستی کشور می شود که خود جای بحث دارد. اما مهمتر از آن اصلی که موجب بحث است آن است که عموماً روسای سازمان بهزیستی پس از تغییر دولت و تغییر این سمت از خارج از سازمان در این سازمان منصوب می شوند و عموماً سبقه سیاسی دارند و نه سبقه تخصصی.  در نتیجه عموماً شاهد آن هستیم که به محض تغییر دولت روسای سازمان بهزیستی در ادوار مختلف تغییر می کنند و با تغییر آن ها زمان زیادی صرف آشنایی آن ها با حوزه تخصصی سازمان بهزیستی می شود و به محض اینکه این روسا در حوزه خود جا افتادن و با  کوچه پس کوچه های سیاست های سازمان بهزیستی که پر مشکل ترین گروه های جامعه را تحت پوشش دارند آشنا می شوند دوباره دولت تغییر می کند و روز از نو روزی از نو. این سیاستی است که به مدیریت امور معلولان کشور لطمات بسیاری زده است.

امیدواریم که تغییرات کلی در دولت منجر به  تغییر مدیریت حوزه های تخصصی نشود و این حوزه ها آنچنان مبتنی بر مدیریت علمی اداره شوند که با تغییر رأس  هرم تصمیم گیری در کشور فقط سیاست ها کلی تغییر کنند و در حوزه های تخصصی شاهد انتصاب روسایی با پیشینه تخصصی از همان حوزه ها، آشنا به مسائل آن حوزه و تجربه اندوخته در حوزه های تخصصی بویژه حوزه های حساس اجتماعی باشیم تا اینکه رییسی از بیرون بیاید و به محض آشنایی با ریشه مسائل آن سازمان تغییر کند. آن هم عمدتا روسایی با نگاهی سیاسی و به منظور استفاده از سازمان بهزیستی به عنوان یک سکوی پرتاب برای پست های بالاتر چه عامداً و چه غیرعمدی این اتفاقی است که در طول سال ها اتفاق افتاده است. امیدواریم مدیریت حوزه های تخصصی مبتنی بر پیشینه تخصصی افراد منصوب شوند تا ضرر و زیان ناشی از این تغییرات غیر تخصصی دست از سر دامان پر مشکل گروه های اجتماعی تحت پوشش سازمان بهزیستی بر دارد. به امید آن روز.

 

..............اخبار ویژه

*منتظر سهمیه جدید واکسیناسیون برای معلولان هستیم

مصطفی سراج گفت: درکشور ما از زمان آغاز شیوع بیماری کرونا به خوبی اقدام شد و قرنطینه‌ها به موقع و سریع انجام شد و برای همین میزان ابتلا و فوتی‌هایی که در مراکز شبانه روزی سازمان بهزیستی اتفاق افتاده در مقایسه با آنچه که در سطح دنیا اتفاق افتاد کمتر بوده است.

مصطفی سراج مدیر کل دفتر امور مراکز توانبخشی و مراقبتی سازمان بهزیستی کشور درخصوص سهمیه جدید برای واکسیناسیون معلولان تحت پوشش سازمان بهزیستی به میزان گفت: به افراد تحت پوشش، موضوع واکسیناسیون را اطلاع رسانی کردیم و براساس سهمیه‌ای که وزارت بهداشت در اختیار سازمان بهزیستی قرار داد معلولان شدید و خیلی شدید تحت پوشش را در اولویت دریافت واکسن قرار دادیم. امیدوارم اگر واکسیناسیون پانصد و هفده هزار نفر معلولی که سازمان بهزیستی برای اولویت دریافت واکسن معرفی کرده به اتمام برسد بعد از آن وزارت بهداشت سهمیه جدیدی را به معلولان تحت پوشش بهزیستی اختصاص بدهد تا گروه‌های خفیف و متوسط را نیز برای دریافت واکسن معرفی کنیم.

وی درباره نوع واکسن دریافتی برای معلولان تحت پوشش سازمان بهزیستی گفت: واکسن‌ها چند نوع هست که همه مطلعند ولی چه نوعی و به چه تعدادی اطلاعی نداریم. این موارد به حیطه کاری وزارت بهداشت مربوط می‌شود و مسوولان این وزارتخانه براساس سهمیه‌ای که برای واکسیناسیون به دانشگاه های علوم پزشکی  اختصاص می‌دهند واکسیناسیون انجام می شود. اما پیش از این در مراکز شبانه روزی بهزیستی واکسن‌هایی که مورد استفاده قرار گرفته بیشتر اسپوتنیک و سینوفارم و تعدادی هم آسترازنکا بوده است. آن موقع یعنی فاز اول هنوز واکسن ایرانی تولید نشده بود و واکسن تولید داخل به دست دانشگاه علوم پزشکی نرسیده بود.

مدیر کل مراکز توانبخشی سازمان بهزیستی درمورد آمار معلولان مبتلا به ویروس کرونا اظهار داشت: آمار تعداد مبتلایان یا فوتی‌ها در مراکز شبانه روزی سازمان بهزیستی را روزانه در سراسر کشور به طور دقیق رصد می کنیم. اما برای معلولین تحت پوشش خانواده ها شبیه مراکز تحت پوشش امکان رصد روزانه وجود ندارد ولی با این وجود تا حد ممکن از طریق واحدهای مددکاری و مراکز تابعه تلاش می کنیم تعداد مبتلایان و فوتی های افراد در خانواده را نیز به دست آوریم و در سامانه ثبت کنیم. آمار مبتلایان و فوتی ها در خانواده ها کمتر از مراکز می باشد، چون افرادی که به مراکز شبانه روزی سپرده می شوند عمدتا شرایط خاصی دارند که امکان مراقبت در خانواده ها وجود ندارد و در زمان شیوع بیماری این افراد بیشتر در معرض آسیب هستند.

وی درباره نوع مراقبت‌های انجام گرفته در مراکز شبانه روزی برای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا گفت: در این مورد در تمام دنیا وضعیت یکسانی وجود دارد. معلولان و سالمندانی که به مراکز شبانه روزی سپرده می‌شوند به دلیل بیماری های زمینه ای و نوع و شدت معلولیتشان  معلولیتشان که خانواده‌ها امکان مراقبت از آن‌ها را ندارند آسیب پذیرتر هستند. به همین دلیل در همه جای دنیا حتی در کشورهای توسعه یافته بیشترین فوتی‌های ناشی از بیماری کرونا مربوط به سالمندان و معلولان مراکز شبانه روزی است. بدیهی است خانواده‌ای که امکان مراقبت از معلول یا سالمندش را داشته باشد دیگر به مراکز شبانه روزی مراجعه نخواهد کرد. به همین دلیل در مراکز شبانه روزی میزان ابتلا و فوتی‌ها رقم بالاتری را نشان می‌دهد. هرچند که مراکز شبانه روزی سازمان بهزیستی در مقایسه با آمارهایی که در دنیا در این رابطه وجود دارد به دلیل تدابیر خاص، اقدام به موقع و پیشگیرانه برای مواجهه با بیماری آمارهای قابل قبول و شاخصی دارد.

سراج افزود: درواقع سازمان بهزیستی قبل از شیوع بیماری کرونا و حتی طرح موضوع در سطح کشور اقدامات خودش را آغاز کرد و اولین بخشنامه را در این خصوص در ۵ بهمن ۱۳۹۸ به کلیه واحدها و ادارات کل استان‌ها ابلاغ نمود و قرنطینه‌ها به موقع و سریع انجام شد و هشدارهای لازم برای مواجهه با بیماری داده شد. برای همین میزان ابتلا و فوتی‌هایی که در مراکز شبانه روزی سازمان بهزیستی اتفاق افتاده در مقایسه با آنچه که در سطح دنیا شاهد هستیم کمتر بوده است. با این حال باز هم بین افراد معلولی که در کنار خانواده هایشان هستند میزان ابتلا کمتر بوده است. باید در نظر گرفته شود خانواده‌ای که دارای فرد معلول باشد صرفا باید از همان یک نفر مراقبت کند، اما در یک مرکز شبانه روزی مدیر و پرسنل مرکز باید از ده‌ها و صدها فرد معلول که عمدتا شرایط خاص دارند مراقبت نمایند. در این مراکز شاهد تجمع افراد هستیم و برای همین اگر یک نفر به کرونا مبتلا بشود امکان سرایت به دیگران خیلی زیاد خواهد بود. به همین دلیل درباره اینکه گفته می‌شود میزان ابتلا در میان خانواده‌ها کمتر است در همه جای دنیا آمار مبتلایان به همین شکل است.

لذا کارشناسان توصیه می‌کنند تا جایی که امکان پذیر هست به ویژه در زمان شیوع بیماری افراد سالمند و دارای معلولیت به جای اینکه به مراکز شبانه روزی سپرده شوند در کنار خانواده باشند ودر مقابل در مراکز شبانه روزی تا حد امکان از تجمع افراد با تعداد زیاد اجتناب شود و به همین دلیل در چند سال گذشته یکی از راهبردهای جدی سازمان بهزیستی کوچک سازی مراکز شبانه روزی و توسعه خانه‌های حمایتی با تعداد حداکثر ۱۰ نفر در یک واحد بوده تا علاوه بر ارتقا خدمات توانبخشی و مراقبتی، در شرایط شیوع بیماری وشرایط اضطراری بهتر بتوان از افراد مقیم مراکز شبانه روزی حفاظت نمود.

 

.....‌‌فناوریهای امیدبخش

*جلوگیری از اضافه شدن ناخواسته در گروه‌های واتسپ

یکی از مزایای پیام‌رسان واتسپ که باعث شده در جهان محبوبیت بالایی به دست آورد؛ ایجاد گروه‌های چت موضوعی برای ارتباط با اعضای خانواده، دوستان، همکاران، مشتریان و افراد مختلف است.

با این حال، همه ما در موقعیتی قرار گرفته‌ایم که عضو یک گروه شده باشیم، بدون اینکه از ما اجازه گرفته باشند یا بدانیم این گروه برای چه موضوعی راه‌اندازی شده است و چه فردی ما را عضو کرده است.

در نتیجه، بسیاری از ما همیشه در حال ترک گروه‌های ناخواسته هستیم و گزینه leaving the group برایمان کاملا آشنا است و روزانه سراغ‌اش می‌رویم.

زندگی‌های شلوغ و پر از اعلان امروزی، باعث شده غالب افراد تمایل و حوصله عضویت در گروه‌های ناشناس و غیر مفید را نداشته باشند و فقط به چند گروه اصلی کاری و خانوادگی یا ارتباط با دوستان نزدیک بسنده کنند. در میان کاربران نابینای واتسپ هم خیلی رایج است که یک نفر یک روز از خواب بیدار شود و دلش بخواهد یک گروه با یا بدون موضوع مشخص راه‌اندازی کند و هر کس را که دستش می‌رسد، بی که اجازه‌ای گرفته باشد، به گروه اضافه کند. این کار آن قدر رایج است که حتی دیده شده بعضی کاربران، بیو یا یا وضعیتشان را با محتوایی از این دست پر می‌کنند که از دیگران ملتمسانه می‌خواهند بدون اجازه به گروه‌ها اضافه‌شان نکنند.

خوش‌بختانه، واتسپ قابلیتی ارائه داده که بتوان به سادگی به این وضعیت پایان داد و مانع از عضویت در گروه‌های جدید بدون اجازه شما شد. البته، این قابلیت واتسپ برای جلوگیری از عضویت ناخواسته در گروه‌ها، کاملا جدید نیست ولی به نظر می‌رسد بسیاری از کاربران واتسپ هنوز با آن آشنا نشدند یا فراموش می‌کنند این تنظیم را انجام دهند. گواه این ادعا هم همان مورد «بیو» بود که بالاتر درباره‌اش صحبت کردیم

واتسپ به شما اجازه می‌دهد تنظیم کنید چه افرادی می‌توانند شما را به یک گروه اضافه کنند و چه افرادی مجاز به این کار نیستند. همچنین، دسته دوم را وادار می‌کند که اگر می‌خواهند شما را بدون اجازه به یک گروه اضافه کنند؛ حتما از شما مجوز گرفته و با تایید خودتان، به گروه جدیدی بپیوندید.

این ویژگی برای برنامه واتسپ روی گوشی‌های اندروید و iOS در دسترس است. کافی است مراحل زیر را دنبال و انجام دهید:

۱- اپلیکیشن واتسپ روی اندروید یا iOS را باز کنید.

۲- روی آیکون سه نقطه در بالا گوشه سمت راست واتسپ ضربه بزنید.

۳- وارد بخش Settings شده و بعد روی گزینه Account بزنید.

۴- گزینه Privacy را انتخاب کنید و بعد روی گزینه Groups بزنید.

۵- شما عبارت Who can add me to the groups را مشاهده خواهید کرد که سه گزینه دارد:

All: احتمالا گزینه پیش‌فرض است و به هر فردی اجازه می‌دهد شماره تلفن شما را بدون اجازه وارد یک گروه کند و به عضویت آن گروه دربیایید.

My contacts: تنها افرادی که در فهرست مخاطبان شما هستند؛ می‌توانند شماره تلفن شما را به یک گروه جدید اضافه کنند.

My contacts, except: این گزینه به شما اجازه می‌دهد انتخاب کنید کدام‌یک از مخاطبین شما نمی‌توانند شما را به یک گروه اضافه کنند. شما می‌توانید همزمان چندین مخاطب را انتخاب کنید یا همه مخاطبان را با هم از این کار منع کنید؛ به طوری‌که هیچ‌کس نتواند شما را به گروه جدیدی اضافه کند.

اکنون، می‌توانید کنترل بیشتری روی واتسپ و زمان زندگی خود داشته باشید و با انتخاب خودتان وارد یک گروه جدید از دوستان، خانواده و همکاران شوید.

 

.....کشکول

*عادت‌های خواب درباره شخصیت‌ چه میگوید؟

در این گزارش میخواهیم ببینیم عادتهای خواب ما درباره شخصیتمان چه میگویند؟ باور میکنید یا نه، ما یک سوم عمرمان را در خواب سپری میکنیم. به همین خاطر بیراه نیست اگر بگوییم خواب میتواند به نحوی به شخصیت ما شکل دهد. علاوه بر این، واقعاً ممکن است صبحها به این خاطر از خواب بیدار شدن برایتان سخت باشد که سمت درستی از تخت نمیخوابید، در حقیقت معلوم شده کسانی که سمت راست تخت میخوابند بیدار شدن از خواب برایشان سخت‌تر است. بر اساس یک تحقیق، آن سمتی از تخت که در آن میخوابید بر روی شخصیتتان اثر میگذارد. در این تحقیق تنها شهروندان شاغل آمریکایی شرکت کردند و به همین دلیل، اطلاعات جالبی از آن به دست آمد. این تحقیق نشان داد کسانی که سمت چپ تخت میخوابند نه تنها چپ مغزند، بلکه به موسیقیهای قدیمی و فیلمهای درام علاقه دارند. برعکس، کسانی که سمت راست تخت میخوابند راست مغزند. آنها موسیقی راک گوش میدهند و به فیلمهای اکشن علاقه دارند.

نحوه خوابیدن: به پشت

شخصیت: اگر دستهایتان را رو به پایین میگذارید آدم محتاطی هستید و اگر دستهایتان را از هم باز میکنید، روشن فکر و خونسرد هستید. شما استاندارد‌های بالایی نه تنها برای خودتان، بلکه برای دیگران هم دارید. به خاطر مهارتهای شنیداری تان ارج و قرب زیادی برای دیگران دارید.

سلامتی: احتمالاً کمر درد دارید و این مدل خوابیدن میتواند آن را تشدید هم کند. به علاوه، اگر معمولاً خروپف میکنید، خوابیدن به پشت شاید فکر خوبی نباشد. با این حال، این مدل خوابیدن مزایایی هم دارد. باعث گردن درد نمیشود، چون ستون فقرات، گردن و سرتان در حالت خنثی قرار دارند. چه بهتر که بالشتان کمی ارتفاع داشته باشد. این بهترین حالت برای کسانی است که از مشکل سوزش معده رنج میبرند.

نحوه خوابیدن: به شکم

شخصیت: شما آدم منحصر به فردی هستید، بسیار سختکوش و جاه طلب. شما اعتماد به نفس زیادی دارید، اما گاهی ممکن است گوشه گیر شوید و همه چیز را در خودتان بریزید. به علاوه، از نقد شدن خوشتان نمی‌آید.

سلامتی: احتمالاً صبحها متوجه عمیق شدن چین و چروکهای صورتتان میشوید. تعجبی ندارد، چون بهترین مدل خوابیدن است برای به وجود آوردن چین و چروکهای خوب و باکیفیتی مانند چین و چروکهایی که دور چشمها یا دهان به وجود می‌آیند. احتمالاً به گردن درد هم دچار هستید، چون خوابیدن به پشت فشار زیادی به عصبهای درون گردن وارد میکند.

نحوه خوابیدن: به پهلو

شخصیت: اگر به حالت جنینی میخوابید (زانوهایتان را به قفسه سینه تان نزدیک میکنید) پشت آن ظاهر سختتان، درون لطیفی دارید. اگر فقط به پهلو میخوابید و دستهایتان را نزدیک بدنتان میگذارید، آدم معاشرتی و زودباوری هستید.

سلامتی: احتمالاً شبها خروپف نمیکنید، چون این مدل خوابیدن جلوی مجرا‌های تنفس را نمیگیرد. با این حال، احتمالاً گاهی دچار تنگی نفس میشوید، به خصوص اگر مشکلات قلبی داشته باشید.

Page Generated in 0/0065 sec