کد خبر: 34049
روزنامه یکشنبه 27 تیر 1400
عناوین امروز: اعضای جدید کارگروه تخصصی نابینایان کتابخانه‌های عمومی انتخاب شدند-دکتر روحانی: واکسن لزوما جلوی ابتلا را نمی‌گیرد-رونق صنعت گردشگری، این بار با محوریت معلولان-ورق گردان عمر من، ورق زد صفحه ای دیگر-توانایی ارتقای رکورد را دارم-افشای راز قتل زن جوان به دست شوهر ۷۰ ساله.

روزنامه «ایران سپید»

یکشنبه ۲۷ تیر ۱۴۰۰

۷ ذی الحجه ۱۴۴۲

۱۸  ژوئیه ۲۰۲۱

سال بیست و پنجم شماره ۶۷۵۱ 

خبرگزاری جمهوری اسلامی       مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892

وب سایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

شهادت پنجمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت حضرت امام محمد باقر (ع) را تسلیت می گوییم

........عناوین این شماره......

*اعضای جدید کارگروه تخصصی نابینایان کتابخانه‌های عمومی انتخاب شدند

*دکتر روحانی: واکسن لزوما جلوی ابتلا را نمی‌گیرد

*رونق صنعت گردشگری، این بار با محوریت معلولان

*ورق گردان عمر من، ورق زد صفحه ای دیگر

*توانایی ارتقای رکورد را دارم

 *افشای راز قتل زن جوان به دست شوهر ۷۰ ساله

 

...........خبر ویژه

*اعضای جدید کارگروه تخصصی نابینایان کتابخانه‌های عمومی انتخاب شدند

با رای‌گیری از کتابداران شاغل در بخش نابینایان کتابخانه‌های عمومی کشور، اعضای جدید کارگروه تخصصی نابینایان کتابخانه‌های عمومی کشور انتخاب شدند.

جلسه انتخاب اعضای جدید کارگروه تخصصی نابینایان  با مشارکت و رأی گیری از کتابداران شاغل در بخش های نابینایان کتابخانه های عمومی برگزار و اعضای جدید این کارگروه تخصصی برای یک دوره دو ساله انتخاب و معرفی شدند.

برای انتخاب اعضای کارگروه تخصصی نابینایان در دوره فعلی، کمیته ای در اداره کل توسعه کتابخانه ها و مشارکت ها تشکیل و طی بخشنامه ای، شیوه نامه شیوه نامه برگزاری انتخابات به استان ها ابلاغ شد. در ادامه از کتابداران مایل به عضویت در کارگروه دعوت به عمل آمد و متعاقب اطلاع رسانی به عمل آمده، تعداد ۱۲ نفر از کتابداران، متقاضی عضویت در کارگروه شده و ثبت نام کردند.

در ادامه طی بخشنامه ای، زمان و ساز و کار برگزاری انتخابات به همراه اسامی متقاضیان عضویت در کارگروه به ادارات کل استانی اعلام و بخشنامه ها و مشخصات نامزدها از طریق پیام رسان در فضای مجازی برای تمامی کتابداران مشمول اطلاع رسانی شد.

در نهایت رأی گیری با مشارکت کتابداران بخش های نابینایان با حضور اعضای کمیته برگزاری انتخابات شامل مدیرکل توسعه کتابخانه ها و مشارکت ها، مشاور معاون محترم توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی، ‌ رئیس اداره نظارت و ارزیابی توسعه کتابخانه ها و نماینده دفتر نظارت و بازرسی برگزار شد.

بر اساس آرای اخذ شده، رسول رضایی، کتابدار بخش نابینایان کتابخانه ولیعصر اصفهان، روح الله ساعی، کتابدار بخش نابینایان کتابخانه مرکز تبریز، داریوش جوادی، کتابدار بخش نابینایان کتابخانه امیرکبیر کرج، پریسا محمدی، کتابدار بخش نابینایان کتابخانه حسینعلی رئیسی شیراز، رقیه شفیعی، کتابدار بخش نابینایان کتابخانه مرکزی ایلام به عنوان اعضای اصلی و  حسن عبدلی، کتابدار کتابدار آیت الله خامنه ای شهر قم بعنوان عضو علی البدل کارگروه تخصصی نابینایان کتابخانه‌های عمومی کشور به مدت دو سال از تاریخ از مرداد ماه ۱۴۰۰ تا ۳۱ تیرماه ۱۴۰۲ انتخاب شدند.

گفتنی است منتخبین، نماینده تمامی کتابداران بخش های نابینایان بوده و زمینه مشارکت و استفاده بهینه از دانش و توانمندی نیروی انسانی و همفکری و هم افزایی برای ارتقای خدمات نابینایان در کتابخانه های عمومی را فراهم می آورند. خدمات به نابینایان و کم بینایان در ۶۰ باب کتابخانه تحت پوشش نهاد کتابخانه‌های عمومی در سراسر کشور ارائه می شود و در این خصوص، اقدامات شایسته ای طی سال های اخیر برای تهیه تجهیزات لازم، فراهم آوری منابع اطلاعاتی بریل و گویا و تأمین نیروی انسانی مورد نیاز به عمل آمده است. همچنین، اکثریت نیروی شاغل در بخش های مذکور، از بین نابینایان و کم بینایان تحصیل کرده و توانمند انتخاب و استخدام می‌شوند.

 

 ……..اخبار روز

*دکتر روحانی: واکسن لزوما جلوی ابتلا را نمی‌گیرد

 حسن روحانی، رئیس‌جمهوری در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا گفته امروز اعلام شد به طور متوسط در کشور 48 درصد به پروتکل‌ها عمل می‌کنند که این بسیار پایین است و ما توقع داریم پروتکل 85 تا 90 درصد اجرایی شود نه اینکه 48 درصد پروتکل رعایت کنند. رعایت پروتکل‌ها که پایین است ویروس هندی هم که وارد شده است؛ تابستان هم که هست، اجتماعات هم مراعات نشود، پیداست که چگونه خواهد شد.

 وی با بیان اینکه یک راه‌حل اصلی فاصله گرفتن در چارچوب پروتکل‌ها از ویروس است، اظهار داشت: رعایت پروتکل‌ها دستور اولی است که همیشه باید به عنوان یک دستور مهم مورد مراقبت قرار دهیم، مورد دوم واکسیناسیون است که ما هرچه بیشتر واکسن بتوانیم وارد کشور کنیم و تزریقات انجام گیرد، بسیار می‌تواند موثر باشد.  واکسن لزوما جلوی ابتلا را نمی‌گیرد.

*70درصد جمعیت سالیانه مهاجر به تهران در غرب این استان ساکن می شوند

 انوشیروان محسنی بندپی، استاندار تهران: هر ساله به طور متوسط حدود ۲۰۰ هزار نفر به جمعیت استان تهران افزوده می شود.

۷۰ درصد از این جمعیت مهاجر در شهرستان های غرب استان تهران ساکن می شوند، اما متاسفانه علیرغم همه اقدامات متناسب با این جمعیت سرانه های ورزشی و رفاهی و بهداشتی ایجاد نمی شود.

*واکسن‌ کرونا در بدن‌هایی با سیستم ایمنی ضعیف هم موثر است؟

به گفته پزشکان آمریکایی، احتمالا عملکرد واکسن‌های کرونا در بدن‌هایی با سیستم ایمنی ضعیف به خوبی عملکرد آنها در بدن‌های سالم نیست، با این وجود تزریق این واکسن‌ها تا حدی از بدن در برابر ابتلا به بیماری کووید۱۹ محافظت خواهد کرد.

*فرصت آمریکا به کره جنوبی و ژاپن برای دریافت طلب‌های خود از ایران با تعلیق برخی تحریم ها

 خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی به نقل از یک منبع آگاه:

 آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا به ژاپن و کره جنوبی ۹۰ روز فرصت داده است تا معاملات خود را با ایران کامل کنند.

این معافیت به ایران این امکان را می دهد که بدهی های خود را به صادرکنندگان کره جنوبی و ژاپن که پیش از تحریم های ترامپ، کالاهایی را به ایران صادر کرده بودند تسویه کند.

 بیشتر شرکت های کره جنوبی قبل از پایان ماه ژوئن / خرداد ۱۴۰۰/ پرداخت های خود را تسویه کردند، اما برخی از شرکت های ژاپنی قادر به انجام این کار نبودند و به همین دلیل ایالات متحده تمدید معافیت را امضا کرد.

 تقریبا ۴۰ شرکت کره جنوبی حدود ۱۰۰ میلیارد وون (۸۷ میلیون دلار) بدهی داشته اند.

*واعظی: دولت را با روی خوش تحویل می‌دهیم/ رئیس جمهور هیچ وزیری یا فردی را به دولت منتخب تحمیل نمیکند

 محمود واعظی رییس دفتر رییس‌جمهوری:

 رییس جمهوری دستور داده است انتقال قدرت آرام داشته باشیم و از طرف دیگر همه اطلاعات خود را در اختیار آقای رییسی قرار دهیم.

 اینکه بخواهیم چیزی تحمیل کنیم اصلا درست نیست بلکه همه آماده هستیم هروقت وزرای جدید انتخاب شده‌اند، دولت را با روی خوش تحویل دهیم.

رییس جمهوری و وزرا هیچکدام نمی‌خواهند هیچ وزیری یا فردی را به دولت منتخب تحمیل کنند /ایرنا

*بولتون: ترامپ توان فکری کافی برای انجام کودتا را نداشت

مشاور امنیت ملی اسبق کاخ سفید گفت، رئیس جمهور سابق این کشور توان فکری برای ترتیب دادن کودتا را نداشت.

* تفاهم نامه خانه دار شدن خبرنگاران منعقد می‌شود

محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی:

 تفاهم نامه‌ای با وزیر ارشاد برای خانه دار شدن خبرنگاران تنظیم شده و امضا می‌شود.

 براین اساس مقدمات برای خانه دار شدن اصحاب فرهنگ و رسانه در اقدام ملی مسکن در دست انجام است و خبرنگاران هم صاحب خانه می‌شوند.

*بندرعباس تعطیل شد

ابراهیمی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری بندرعباس:

گروه‌های شغلی ۲، سه و چهار با توجه به شرایط قرمز کرونا از فردا تا اطلاع بعدی تعطیل می‌شوند.

هرگونه تجمع و ورود خودرو‌های غیر بومی به شهر‌ها و خروج خودرو‌های بومی از شهر‌ها در راستای اجرای مصوبه‌های ستاد استانی مدیریت کرونا ممنوع شده است.

ورودی و خروجی شهرستان توسط نیرو‌های پلیس راه، عوامل انتظامی و هلال احمر برای جلوگیری از خروج خودرو‌های بومی و ورود خودرو‌های غیربومی کنترل می‌شود.

چنانچه فرد یا صنفی از این مقررات تخطی کند با برخورد قانونی روبه‌رو خواهد شد.

*رکورد ۳۰۰ هزار نفری تزریق واکسن کرونا در کشور شکست

علی شریفی زارچی، سرپرست مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت :

تاکنون یک میلیون و ٧٧۶ هزار و ٧١٨ هزار نفر ر سامانه ثبت نام واکسیناسیون کرونا به نشانی salamat.gov.ir ثبت نام کرده‌اند.

ما به شدت در تلاش هستیم تا افراد در روز ثبت نام یا با حداکثر ٢ تا ٣ روز اختلاف پیامک نوبت واکسیناسیون دریافت کنند.

امروز به بیش از سیصد هزار نفر در سراسر کشور واکسن کرونا تزریق کردند. بدین ترتیب رکورد تزریق روزانه واکسن در کشور شکست.

افراد بالای شصت سال که امروز در سامانه salamat.gov.ir ثبت‌نام کنند همین هفته نوبت‌دهی می‌شوند/خبرنگاران جوان

 

............گزارش ویژه

*رونق صنعت گردشگری، این بار با محوریت معلولان

سفر برای معلولان و سالمندان همواره با چالش‌ها و دشواری‌هایی همراه بوده است، همین مساله این افراد را از تجربه گردشگری مطلوب باز می دارد. این در حالی است که فراهم کردن شرایط و مناسب‌سازی‌های لازم حق مسلم این اقلیت است.

جمعیت قابل توجهی از هر کشور را معلولان و سالمندان تشکیل می‌دهند، جمعیتی که ممکن است تمایل و علاقه به گردشگری داشته باشند، اما شرایط برای آنها فراهم نباشد. این قشر از جامعه گاهی در موضوعات و موقعیت‌های مختلف از یاد برده می‌شوند و یا مورد بی‌توجهی قرار می‌گیرند حال برای حضور مطلوب و پررنگ‌تر آن‌ها در چرخه گردشگری، مناسب‌سازی‌هایی در حال انجام است همانند این که موزه رکیب‌خانه اصفهان در این زمینه اقدام به آموزش موزه‌داران کرد.

ایکوم، شورای بین‌المللی موزه‌ها، هر ساله مسابقه‌ای در شاخص‌های مختلف برگزار می‌کند و هر موزه با توجه به فعالیت خود در شاخص‌های مختلف می‌تواند در این مسابقات شرکت کند. موزه هنرهای تزئینی استان اصفهان از جمله موزه‌هایی بود که توانست حائز رتبه شود. این موزه در شاخص آموزش کودک و نوجوانان و مناسب‌سازی شرایط برای معلولان موفق به کسب رتبه اول کشوری شد و در شاخص آموزش، رتبه دوم را به دست آورد همچنین در شاخص فعالیت در فضای مجازی و خلاقیت و نوآوری نیز شایسته تقدیر شناخته شد.

سید روح‌الله سیدالعسگری، رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان اصفهان درباره نقش این سازمان در مناسب‌سازی‌ها، می‌گوید: ما سال گذشته در کمیته مناسب‌سازی حضور فعالی داشتیم و پس از این جلسات، میراث فرهنگی با سازمان بهزیستی و برخی از انجمن‌های فعال در این زمینه از جمله انجمن نابینایان و معلولان حرکتی ارتباط برقرار کرد حتی از این انجمن‌ها خواسته شد تا با توجه به اطلاعات و تجربیاتی که دارند برای مناسب‌سازی این مجموعه‌های تاریخی و اماکن مشاوره بدهند.

وی می‌افزاید: بحث ایجاد و اصلاح رمپ‌های تردد نیز مطرح بود. استفاده این قشر از تکنولوژی‌های نوین، با توجه به محدودیت‌های آن‌ها نیز جزئی از برنامه‌های آینده است. اگر چه محدودیت‌هایی برای استفاده از رمپ در برخی بناهای تاریخی، برای نمونه کاخ عالی‌قاپو وجود دارد اما بناهایی که این امکان را دارد تجهیز شده‌اند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان اصفهان، اضافه می‌کند: موزه هنرهای تزئینی اولین موزه در استان اصفهان بود که در شاخص مناسب‌سازی رتبه کسب کرد. امیدوارم این روند در سال جاری نیز ادامه یابد. البته در سایر موزه‌ها روان‌سازی‌هایی شده است که کاخ چهلستون یا باغ موزه کاشان از جمله آن‌هاست اما باز هم نیاز به اصلاح و نظرات کارشناسی دارد.

اشتیاق راهنمایان گردشگری برای کسب آموزش‌های علمی و تخصصی‌

راحله یوسفیان، مدیر موزه هنرهای تزئینی درباره مناسب‌سازی‌های لازم برای گردشگری در دسترس، اظهار می‌کند: هنوز هم روی این زمینه به صورت تخصصی کار نشده و فقط در زمینه مناسب‌سازی فیزیکی و تسهیل تردد معلولان اقدامات سطحی شده است اما فعالیت موزه هنرهای تزئینی فقط در زمینه فیزیکی نبود و تلاش کردیم تا این موزه فضای مناسبی برای حضور و فعالیت مستمر معلولان و بیماران خاص باشد.

وی می‌افزاید: برای نمونه حدود یک سال و نیم است که گروه "پیام هنر" که اعضای آن را کودکان مبتلا به سرطان، معلولان نابینا یا کم‌بینا تشکیل می‌دهند به سرپرستی بهرنگ کوفگر هر سه شنبه در موزه هنرهای تزئینی حضور دارند تحت آموزش قرار می‌گیرند، به موسیقی درمانی می‌پردازند و در کنار یکدیگر جلسات حافظ‌خوانی و شاهنامه‌خوانی برگزار می‌کنند.

مدیر موزه رکیب‌خانه ادامه می‌دهد: این موضوع روی اعتماد به نفس کودکان و حضور آن‌ها در اجتماع تأثیر مثبت می‌گذارد همچنین انس گرفتن با موسیقی علاوه بر این که نقش درمانی دارد باعث ورود آنها به فضای هنری می‌شود.

یوسفیان تصریح می‌کند: به کمک برخی همکاران و دوستان دوره‌های آموزشی برگزار کردیم که در آن راهنمایان بناهای تاریخی در موزه هنرهای تزئینی جمع شده و در رابطه با نحوه برخورد با معلولان و این که چگونه به شکلی مؤثر تر آن‌ها را در بازدید از بناهای تاریخی راهنمایی کنند، آموزش‌هایی ارائه شد. این آموزش‌ها برای راهنمایان بسیار رضایت‌بخش بود و مشتاق فراگیری سطحی علمی‌تر و تخصصی‌تر از آن بودند.

وی تاکید می‌کند: برنامه‌ریزی‌ها مبنی بر این است که دوره‌های آموزشی مرتبط با این موضوع برای اقشار مختلف از جمله خانواده‌های معلولان، کارکنان بناها یا حتی خود افراد دارای معلولیت برگزار شود. این فعالیت‌ها تا به حال هزینه‌های گزافی نداشته و حتی افراد دخیل، به صورت رایگان فعالیت و همراهی می‌کنند.

باید اقلیت معلولان و سالمندان را وارد چرخه گردشگری کنیم

نسیم خرسندی، مدرس و پژوهشگر گردشگری درباره جریان این مناسب‌سازی‌ها، می‌گوید: باید از ابعاد اقتصادی، اجتماعی و شهروندی به این موضوع نگاه کرد. برای بررسی بعد اقتصادی در ابتدا باید گفت که بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی ۱۰ الی ۱۵ درصد افراد هر جامعه دارای معلولیت هستند و از طرفی جمعیت کشور ما رو به سالمندی است.

وی می‌افزاید: کشور با قشر بزرگی به نام معلولان و سالمندان رو به رو است بنابراین شرایط جمعیتی برای استفاده از ظرفیت آن‌ها در چرخه گردشگری فراهم است همچنین با توجه به برخی محدودیت‌های کشور و این واقعیت که شاید هر گونه گردشگری تمایل به سفر به ایران را نداشته باشد، این گزینه داخلی می‌تواند جایگزین خوبی برای آن باشد.

این مدرس گردشگری اضافه می‌کند: از منظر حقوق بشر و قوانین ملی و بین‌المللی نیز حمایت از معلولان و اجرای کنوانسیون حقوق آنها مطرح است. در اصفهان و در کل کشور، باید به طور دقیق روی این موضوع کار شود تا هم از نظر اقتصادی و هم حقوق بشری در جایگاه خوبی قرار بگیریم.

خرسندی ادامه می‌دهد: در جامعه امروز دیدگاه روشن‌تری نسبت به این قضیه ایجاد شده و از سازمان‌های مختلف از جمله شورای شهر، شهرداری یا میراث فرهنگی، در این زمینه مطالباتی می‌شود. در این باره ایده‌ای به نام "مثلث مناسب‌سازی" از طرف من مطرح شد.

وی تصریح می‌کند: این مثلث شامل بعد مجازی، فیزیکی و فرهنگی می‌شود. بعد فرهنگی مورد استقبال و حمایت قرار گرفته است چرا که هزینه کمتری دارد و از طرفی فرهنگ‌سازی پایه و اساس دیگر گام‌ها به شمار می‌رود به همین دلیل تمرکز فعلاً روی این مسئله است.

 

.......دریافت

*ورق گردان عمر من، ورق زد صفحه ای دیگر

بیست و شش تیر ماه، مصادف با تولد عباس اسلامی شرار، ادیب و شاعر نابینا است. دیروز عباس شرار شصت و نه ساله شد.

یکی از مهمترین شاخصه های فعالیت های ادبی عباس اسلامی شرار جدا از سرودن شعر، برقراری ارتباطی گسترده با جامعه ی شعر و ادب معاصر است. همین ارتباط گسترده، موقعیت این شاعر توانای نابینا را در میان شعرا و ادبای کشور، ویژه ساخته است.

مخاطبان قدیمی ایران سپید، این شاعر بذله گو را خوب به یاد دارند. چه، در اوایل دهه ی هشتاد، با ستون ادبی «قند پارسی» و امضای «پشه کوره» و «عمو عباس»، مطالب ادبی پر مغز، نغذ و شیرینی می نوشت.

در ادامه، مختصری از زندگی عباس اسلامی شرار را از زبان خودش می خوانیم. با این توضیح که آقای شرار در همین شرح حال مختصر از خودش، بذله گویی و مطایبه را کنار نگذاشته است:

«من عباس اسلامی شرار معروف به عباس شرار، اگر بخواهم از خودم بگویم، چیز گفتنی آنچنانی ندارم. متولد بیست و شش تیر ماه سال هزار و سیصد و سی و یک هستم. و دیروز شصت و نهمین سال عمرم را پشت سر گذاشتم؛ یعنی شصت و نه سال ندارم دیگر و نمی دانم چقدر دیگر دارم یا ندارم. از کسی پرسیدند چند سال داری؟ گفت بگو چند سال نداری؛ من که نمی دانم چند سال دارم؛ ولی همین قدر می دانم که چند سال ندارم. بر همین مبنا فعلاً من شصت و نه سال دیگر ندارم. من علاقه مند به ادبیات و شعرم. از طفولیت و دوران دبستان، با عروس معنا مأنوس شدم. در انجمن های ادبی و نزد اساتید ادبیات آن زمان و حتی این زمان زانو زدم و شاگردی ها کردم. البته نه به این معنی که من شاگرد خوبی بودم؛ اما نفس گرم این بزرگواران به من رسیده و توانسته ام از خوان بی دریغ هنر و علمشان ریزه خواری کنم و چیز هایی اکتساباً یاد بگیرم.

حدود پنجاه یا پنجاه و یکی دو سال است که شعر می گویم و تازه سال گذشته به همت یکی از دوستان، دفتر شعری از من با عنوان «شب و نگاه» منتشر شده است. این پارادوکس را هم خودم انتخاب کردم؛ یعنی هم شب است و هم نگاه. 

اولین فعالیت های من در انجمن ادبی، با همراهی زنده یاد رضا سحبان، شاعر نابینا در آموزشگاه نابینایان «شهید محبی» فعلی، «رضا پهلوی» سابق شروع شد. در سال هزار و سیصد و چهل و هشت و نه در آن آموزشگاه، انجمن ادبی تشکیل دادیم؛ انجمن ادبی «نور امید» برای دانش آموزان آموزشگاه که بسیار مورد استقبال قرار گرفت. کم کم به انجمن های دیگر راه یافتم. من در انجمن های بزرگ ادبی که صاحبان علم و ادب و صاحب سبک ها حضور داشتند، حاضر می شدم. مثلاً در انجمن ادبی «صائب اصفهان»، انجمن ادبی «صبای کاشان»، انجمن ادبی «فرخ مشهد» و در انجمن های ادبی دیگر به صورت متفرقه شرکت کرده ام؛ مثل انجمن های ادبی تبریز، الیگودرز، گلپایگان، خوانسار، فریدونشهر، اراک و شهر های دیگر.

به مدت ده سال مقیم گلپایگان بودم و انجمن ادبی آنجا را تأسیس کردم و با ارشاد هم همکاری خوبی داشتم. برای رادیو و گهگاه هم مطبوعات قلم زده ام؛ از جمله برای همین روزنامه ی ایران سپید که از سال هشتاد و یک تا هشتاد و چهار مطالب زیادی نوشته ام که دوستان خوب به یاد دارند.

در زمینه های مختلف ادبی تحقیق می کنم، می نویسم، مطالعه می کنم و گاهی هم در گروه های ادبی جامعه ی نابینایی فعالیت دارم.

اساتید زیادی حق به گردن من دارند که می توانم از زنده یاد مهدی سهیلی، محمدعلی ریاضی یزدی، آقای دکتر بهنیا، آقای دکتر عاطفی، آقای دکتر محمد راستگو حافظشناس، علی نسایی (شیدا) که رئیس انجمن کلیم کاشانی هست و همچنین از اساتید دیگر مثل استاد کمال خراسانی در انجمن فرخ خراسانی، استاد غلامرضا قدسی مشهدی نام ببرم. البته اضافه کنم که ما دو شاعر به نام قدسی مشهدی داریم؛ یکی محمد جان قدسی مشهدی که متوفی به سال هزار است و دیگری غلامرضا قدسی مشهدی که چند سال پیش به رحمت خدا رفت. باز از اساتیدم آقایان صاحب کار، آقای محمود فرخ و فرزندشان، یغمای نیشابوری معروف به یغمای خشتمال، استاد محمد قهرمان که بزرگترین صائبشناس دوران ما هستند، یاد می کنم که حق به گردن من دارند. من در انجمن های این بزرگان شرکت کرده و با همه ی این عزیزان مراودات خوبی داشتم.

دانشگاه را هم نیمه کاره رها کردم؛ چون احساس کردم آنجا نمی توانم یا قابلیت پیشرفت ندارم؛ شاید هم توقعم بالا بود. من هر چند سال یک بار، بستگی به حالی که دست می دهد، در سالروز تولدم یک قطعه شعر می گویم. امسال هم به مناسبت شصت و نه سالگیم، غزلی به نام «ورق گردان عمر من» گفته ام:

ورق گردان عمر من، ورق زد صفحه ای دیگر،

نمی دانم که آیا مانده چیزی باز از این دفتر؟

پیاپی سال ها تقویم ها باطل شدند و من،

به عمر خود نکردم غیر چندین خاطرات از بر؛

حوادث در حوادث، صف به صف دنبال هم دیدم،

تولد، مرگ، ناکامی، شکست و هرچه از آن بدتر؛

چو رگبار بهاری حمله آرد بخت بد فرجام،

که تا در هم بکوبد هستیم زین زین ابر بارآور؛

چه تقدیری رقم خورده است بر پیشانی بختم!

که از هر سو خروشان است بر من سیل ویرانگر؛

به گل یا پوچ هستی صرف کردم عمر خود هرچند،

حریف من دو دستش پوچ بود و من چه خوش باور!

زمان مهرورزی، همزبانی، همدلی بگذشت،

امیدی نیست بر آینده، آبمان گذشت از سر؛

نبردم در قمار زندگی، دست از حریفانم،

ورق برگشت و تکخالی به دست من نبود آخر؛

قفس تنگ است و شب تاریک و من در انتظاری تلخ،

چو مرغ نیمه جان از بیم جانم می زنم پرپر؛

روانم خفته در تابوت تنگ تخته بند تن،

به دوشادوش این و آن، کشانندم به هر معبر؛

شدم اسباب دستآویز این تقویم بی برگشت،

ورق گردان عمر من، ورق زد صفحه ای دیگر.»

 

......ورزشی 

*توانایی ارتقای رکورد را دارم

ملی‌پوش پارا دو و میدانی ایران با اشاره به برنامه‌های کمیته ملی پارالمپیک و فدراسیون نابینایان گفت: یک سری مشکلات در مسیر تمرینات وجود دارد، اما تلاش نهایی بر این است که در توکیو بهترین نتیجه ممکن کسب شود.

«امیر خسروانی» با تشریح برنامه‌های کمیته ملی پارالمپیک برای ورزشکاران اعزامی به توکیو اظهار داشت: کمیته و فدراسیون برنامه‌هایی

را در دستور کار قرار دادند که برونداد نهایی آن موفقیت در توکیو است.

وی ادامه داد: برنامه به گونه ای طراحی شده که میزان آمادگی ورزشکاران تا زمان اعزام به بالاترین سطح برسد و هم بتوانیم با شرایط آب و هوای شهر توکیو خود را تطبیق دهیم. اکنون اردو در بندر ترکمن در استان گلستان در حال برگزاری است و این اردو تا ۲۹ تیرماه ادامه دارد.

دارنده مدال نقره بازی های پارا آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا ادامه داد: ۳۰ تیر که اردوها تمام شود، ورزشکاران نابینا و کم بینا چند روز به مرخصی خواهند رفت و آخرین مرحله

اردو در تهران برگزار می‌شود و تا زمان اعزام نیز ادامه دارد. مربیان و کارشناسان کمیته و فدراسیون نظارت لازم را بر اردوها دارند.

وی افزود: همچنین تأکید بر سیاست کیفی گرایی موجب شده تا ورزشکاران بیشترین تلاش ممکن را برای رسیدن به سکو داشته باشند.

خسروانی در پایان گفت: آخرین رکورد من در پرش طول ۷ متر و ۲۱ سانتی متر است، تلاشم بر این است که این رکورد را تا زمان اعزام به توکیو ارتقاء دهم و با آمادگی

خوبی در بازیهای پارالمپیک حضور پیدا کنم.

* برگزاری آیین بدرقه ورزشکاران المپیکی و پارالمپیکی شهرستان ری

مراسم بدرقه ورزشکاران المپیکی و پارالمپیکی شهرستان ری در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد.

در این مراسم، دکتر توکلی فرماندار شهرستان ری، دکتر پریچهره مدیرکل ورزش و جوانان استان تهران، دکتر سید کاظم شمس رئیس هیئت ورزش نابینایان تهران و سایر مسئولان شهرستان ری به همراه خبرنگاران اصحاب رسانه حضور داشتند.

در این آیین، وحید نوری جودوکار وزن -۹۰ کیلوگرم تیم ملی جودوی نابینایان و کم بینایان کشورمان و عضو تیم جودوی هیئت تهران نیز حضور داشت که از وی تجلیل شد. دکتر شمس ضمن اهدای لوح تقدیر از زحمات وحید نوری جهت کسب سهمیه پارالمپیک تجلیل و قدردانی کرد و برای ایشان جهت کسب نتایج درخشان در پارالمپیک توکیو آرزوی موفقیت کرد.

 

.....‌‌‌....حوادث

*افشای راز قتل زن جوان به دست شوهر ۷۰ ساله

راز قتل زن ۴۰ ساله پس از سه سال با اعترافات شوهر ۷۰ ساله اش فاش شد. اوایل سال ۹۷ زن جوانی با مراجعه به پلیس از ناپدید شدن خواهر ۴۰ ساله‌ اش خبر داد و گفت: خواهرم با شوهرسابقش قرار ملاقات داشت اما دیگر ناپدید شد. با شکایت این زن شوهر ۷۰ ساله مهرنوش بازداشت شد و او در تحقیقات گفت: سالها قبل، همسرم فوت کرد و پس از ازدواج بچه هایم از طریق یکی از آشنایان با مهرنوش که ۳۰ سال از من کوچکتر بود ازدواج کردم. اوایل زندگی همه چیز عالی بود اما کم‌ کم اختلاف سنی باعث شد که به اختلاف برسیم و جدا شدیم. اما مدتی بعد به خاطر اینکه به او علاقه داشتم اصرار کردم که آشتی کنیم یک روز او پیش من آمد اما بدون اینکه به توافق برسیم از پیش من رفت و دیگر خبری از او ندارم.

با گذشت مدتها از این ماجرا با توجه به اینکه پرونده بدون نتیجه مانده بود کارآگاهان بار دیگر به سراغ شوهر مهرنوش رفتند اما مشخص شد که پیرمرد خانه‌ اش را تغییر داده است. وقتی مأموران او را پیدا کردند گفت: صاحبخانه، مرا مجبور به تخلیه خانه کرد. در حالی که پیرمرد چنین ادعایی داشت در بررسیها مشخص شد ادعای وی دروغ بوده و همین موضوع شک مأموران را به او بیشتر کرد. همچنین در بازرسی از خانه قبلی او لکه‌های خون روی دیوار و کف مشاهده شد و همین مسأله فرضیه دست‌ داشتن پیرمرد در قتل همسر سابقش را قوت بخشید. بدین ترتیب وی بازداشت و روانه زندان شد اما در زندان خود را حلق آویز کرد و بلافاصله به بیمارستان منتقل شد. او که با تلاش کادر درمان از مرگ نجات پیدا کرده بود بعد از ۲۰ روز از کما بیرون آمده و به جنایت اعتراف کرد و گفت: وقتی مهرنوش به خانه‌ ام در افسریه آمد خیلی اصرار کردم تا برگردد و دوباره باهم ازدواج کنیم اما قبول نکرد خیلی عصبانی شده بودم ناخواسته دستم را روی گردنش گذاشتم. به خودم که آمدم متوجه شدم نفس نمیکشد.

از ترس اینکه دستگیر نشوم جنازه را مثله کردم و بعد داخل کیسه نایلونی گذاشته و از خانه بیرون بردم و در اطراف تهران انداختم. کارتهای مقتول هم دست پسرم بود و او پولهای داخل کارتش را برداشت میکرد. البته پسرم از ماجرای قتل خبری نداشت و به او گفتم این پولها را از مهرنوش قرض میگیرم. با اعترافات پیرمرد به دستور بازپرس حبیب‌الله صادقی پسر او نیز بازداشت شد. پسر جوان در تحقیقات مدعی شد که از جنایت بی‌ خبر بوده است. اما از آنجایی که پیرمرد به تنهایی نمیتواسته دست به چنین جنایتی بزند و از سویی مدارک و شواهدی نیز به‌ دست آمد که ردپای او را در این قتل پررنگ کرده است، به دستور بازپرس شعبه چهارم دادسرای امور جنایی پایتخت روانه بازداشتگاه شد و تحقیقات در این خصوص ادامه دارد.

Page Generated in 0/0068 sec