روزنامه «ایران سپید»
سه شنبه 15 تیر ۱۴۰۰
25 ذوالقعده ۱۴۴۲
6 ژوئیه ۲۰۲۱
سال بیست و پنجم شماره 6741
خبرگزاری جمهوری اسلامی مدیر مسئول: سهیل معینی
سامانه پیامکی: 3000465040
نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388
تلفن: 84711371
شماره انتشارات: 5-88548892
وب سایت: www.iransepid.ir
پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir
........عناوین این شماره......
*اجرای طرح مشاوره ژنتیک ۱۴۰۰ برای خانوادههای دارای دو معلول
*نخستین آلبوم امیر عظیمی، آماده برای انتشار
*سیستان و بلوچستان همچنان در شرایط بحرانی
*ورزشکاران توکیو را از راه دور تشویق کنید
*رستوراندار جوان در برابر اتهام قتل پیرمرد
..........خبر ویژه
*اجرای طرح مشاوره ژنتیک ۱۴۰۰ برای خانوادههای دارای دو معلول
معاون توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی کشور گفت: طرح مشاوره ژنتیک برای خانوادههای دارای دو معلول تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور در سال ۱۴۰۰ قرار است انجام شود و اکنون مراحل اجرایی مربوط به برگزاری مناقصه برای مشخص کردن موسسه واجدشرایط را سپری می کند.
فاطمه رضوان مدنی خاطرنشان کرد: تعداد خانوادههای دارای دو معلول تحت پوشش ۳۴ هزار خانواده است.
وی با بیان اینکه طرح مشاوره ژنتیک خانوادههای دارای چند معلول از سال ۱۳۹۸ آغاز شده، افزود: این طرح اکنون برای خانوادههای دارای سه معلول و بیشتر انجام شده که تعداد این خانوادهها، ۵۹۱۲ خانواده بوده است.
معاون توسعه پیشگیری سامان بهزیستی کشور یادآور شد: هدف از اجرای این طرح شناسایی اختلالات ژنتیکی شایع در جامعه هدف سازمان بوده که میتواند در پیشگیری از بروز معلولیت کمککننده باشد زیرا اختلالات ژنتیکی درمان ندارد اما با پیشگیری میتوان از بروز این اختلالات جلوگیری کرد و مشاوره ژنتیک از راههای اساسی پیشگیری این اختلالات است.
رضوان مدنی تصریح کرد: از سال ۱۳۷۶ برنامه مشاوره ژنتیک در سازمان بهزیستی کشور آغاز و از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۹ بالغ بر هفت هزار و ۶۰۰ مورد ارجاع برای سقطدرمانی انجام شده است.
به گفته وی، تعداد افراد دارای معلولیت تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور بیش از یک و نیم میلیون نفر است.
.........گزارش و یژه
*استخدام با زور و منت معلولان
مدیر عامل انجمن حمایت از حقوق معلولان: حتی ۲ درصد از معلولان کشور هم مشغول به کار نیستند.
«متین قیومی» چندین سال است که در آزمونهای مختلف استخدامی دستگاههای دولتی و بانکها شرکت میکند، در مرحله اول هم قبول میشود، اما وقتی نوبت مصاحبه حضوری در دایره گزینش میرسد، او را به بهانه معلولیت دست و یکی از گوشهایش رد میکنند. حتی حالا که ناامید از بخش دولتی برای کار به بخش خصوصی رفته، با برخوردهای تبعیضآمیز زیادی روبهرو شده، مثل این که همان اول به او میگویند حقوقش نصف سایر کارمندان خواهد بود یا بیمهاش نمیکنند؛ در حالی که ساعت کاری و میزان مسئولیت او هیچ تفاوتی با کارمندان دیگر ندارد. متین حالا در آستانه ۳۰ سالگی، با مدرک کارشناسی ارشد در رشته اقتصاد تصمیم گرفته شغل خودش را داشته باشد؛ گرچه چشمانداز این مسیر هم برایش مبهم و ناامیدکننده بهنظر میرسد.
او میگوید: «بارها با مسئولان گزینش ادارات یا بانکهایی که در آزمونشان قبول شدم، بحث کردم و با زبان قانون با آنها حرف زدم و حتی به دیوان عدالت اداری شکایت بردم اما فایدهای نداشته است. ما روی برگه و قوانین مقبولیتهای فراوانی داریم اما در عمل، وضعیت علیه ماست و نقص عضو، مانعی برای پیشرفتمان میشود. در بخش خصوصی هم بعضا رفتارها توهینآمیز است. مثلا متوجه شدهام علت اینکه اصرار دارند ما را بیمه نکنند این است که فکر میکنند هزینههای درمان ما زیاد است و امکان دارد باری شود روی شانه شرکت یا مؤسسهشان.»
متین تنها معلولی نیست که از وضعیت استخدامی و شغلیاش در ایران ناراضی و سرخورده است. امثال او فراوانند؛ افرادی که استعداد و تواناییشان از سوی دایرههای گزینش مراکز دولتی و مدیران منابع انسانی در بخش خصوصی نادیده گرفته شده و دست رد به سینه آنها زدهاند.
نرخ بیکاری معلولان؛ ۴ برابر افراد عادی
علی همت محمودنژاد، مدیرعامل انجمن حمایت از حقوق معلولان درباره نرخ بیکاری افراد دارای معلولیت به همشهری میگوید: «در پیشگفتار لایحهای که وزارت رفاه برای اشتغال معلولان آماده کرده، عنوان شده نرخ بیکاری افراد دارای معلولیت، ۴ برابر افراد عادی است. از طرف دیگر از جمعیت یک میلیون و ۶۳۰ هزار نفری افراد دارای معلولیت که در بهزیستی ثبتنام کردهاند، فقط ۲۲ هزار نفر در بخش خصوصی کار میکنند. درمجموع این آمارها نشان میدهد که حتی ۲درصد معلولان کشور هم مشغول بهکار نیستند.»
او به نهمین آزمون استخدامی دستگاههای دولتی که قرار است در مرداد ۱۴۰۰ برگزار شود، اشاره میکند و میگوید: «سهمیه آزمون استخدامی پیشرو حدود هزار نفر است که همان هم کامل اجرا نمیشود. مثلا در هشتمین آزمون استخدامی سراسری که ۳ سال پیش بود، فقط ۹۳۰ معلول استخدام شدند؛ یعنی سالی ۳۰۰ نفر.»
واگذاری مشاغل دولتی معلولان به بخش خصوصی
مسئله این گروه از افراد جامعه فقط اجرانشدن کامل ماده۱۵ قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت که تأکید دارد «دولت مکلف است حداقل ۳ درصد از مجوزهای استخدامی دستگاههای دولتی و عمومی را به افراد دارای معلولیت واجد شرایط اختصاص دهد» نیست. آنها نسبت به پستها و مناصب شغلی که قانون برای آنها درنظر گرفته نیز معترضند و میگویند که محدودکردن آنها به چند شغل خاص خدماتی و دفتری توهین به استعداد و تواناییهای آنهاست.
مدیرعامل انجمن حمایت از حقوق معلولان در اینباره میگوید: «آیا سزاوار است فرد نابینایی که کارشناسی ارشد یا دکتری گرفته، فقط بتواند اپراتور تلفن یک اداره شود؟ یا فردی که معلولیت در ناحیه پا دارد، فقط بهعنوان متصدی امور دفتری یا ماشیننویسی استخدام شود؟ آیا این توهین به افراد دارای معلولیت نیست؟ چرا سازمان امور استخدامی کشور در سهمیهبندی مشاغل برای این گروه از افراد جامعه، تجدید نظر نمیکند؟ مثلا نابینایان مطلق بهراحتی میتوانند کتابدار باشند، بهخصوص الان که کتابخانهها دیجیتال شده و جزئیات مکانی کتابهای موجود اعلام میشود و پیداکردن آن و تحویلش برای نابینایان بسیار آسان است.»
محمودنژاد میافزاید: «در برخی مشاغل تعریفشده برای افراد دارای معلولیت مانند اپراتوری تلفن نهادهای دولتی مانند ۱۱۸ که برای مخابرات است یا ۱۳۹ که برای سازمان جنگلهاست نیز تغییرات ساختاری رخ داده و این نهادها را به بخش خصوص واگذار کردهاند که مدیران جدید خود را موظف به اجرای ماده ۱۵ قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت نمیدانند.»
تبدیل وضعیت فرد معلول ممنوع
جلوگیری از تبدیل وضعیت شغلی کارمندان دارای معلولیت هم زخمی همیشه تازه بر دل آنهاست. جمعیت معدودی که سالهاست در ادارات و سازمانهای دولتی مشغول به کارند و نتوانستهاند پیشرفت شغلی داشته باشند، چون صرفا معلولیت دارند. محمودنژاد میگوید: «افراد دارای معلولیت زیادی داریم که بیش از ۱۰ سال است به شکل قراردادی در مراکز دولتی کار میکنند اما مدیران مانع تبدیل وضعیت آنها به پیمانی میشوند؛ در حالی که چراغخاموش کارکنان عادی دیگر را رسمی میکنند یا در موارد زیادی سهمیه ۳ درصدی معلولان در مناصب مدیریتی اجرا نمیشود و آنها از این پیشرفت شغلی محروم میمانند.» نادیدهگرفتن حقوق قانونی افراد دارای معلولیت در سهمیه استخدام نهادهای دولتی به قدری زیاد است که بارها محمد شریعتمداری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نسبت به آن انتقاد کرده است. او در آخرین اظهارنظر خود در اینباره گفته است: «از ۱۳۰۵ سهمیه استخدام افراد دارای معلولیت، حدود ۱۱۴۳ مورد متعلق به وزارت آموزش و پرورش است که محقق نشده است.» همچنین مسئولان سازمان بهزیستی همواره در کلام معترض اجرانشدن ماده ۱۵ قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت هستند و میگویند از نهادهایی که سهمیه استخدامی دارند، آن را بهشدت مطالبه میکنند.
محمد نفریه، معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی در اینباره میگوید: «چندین سال قبل وزارت آموزش و پرورش سهم ۳ درصد اشتغال معلولان را رعایت نکرد که آن را به سازمان امور استخدامی اعلام کردیم. در آزمون استخدامی امسال هم تمام دستگاههای دولتی مکلف به رعایت این قانون شدهاند و ما نیز بهشدت بر روند استخدام افراد دارای معلولیت نظارت میکنیم.» او میافزاید: «درج لزوم سلامت کامل جسمانی در آگهیهای استخدام نیز یکی از تخلفاتی است که برخی دستگاههای دولتی مرتکب آن میشوند، کما اینکه صداوسیما چند سال پیش این کار غیرقانونی را مرتکب شد. ما با چنین مواردی هم برخورد خواهیم کرد.»
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی تأکید میکند: «با سازمان امور استخدامی بنا را بر این گذاشتیم که اگر دستگاههای دولتی سهمیه افراد دارای معلولیت را رعایت نکنند، از این پس سهمیه استخدامی آنها کاهش پیدا کند.»
مراقب اجرای سهمیه استخدام معلولان هستیم
اما افراد دارای معلولیت میگویند که نظارت سازمان بهزیستی بر نحوه استخدامها همیشه کارساز نیست و سازمان امور استخدامی و دیوان عدالت اداری نیز باید به این موضوع ورود جدی پیدا کنند. عباس فرضی که از ناحیه دست معلولیت دارد، در اینباره به همشهری میگوید: «من در آزمون استخدامی استانداری اردبیل شرکت کردم و با رتبه خوبی قبول شدم اما بعد از یکماه اعلام کردند برای این دستگاه سهمیه معلولان در نظر نگرفتهاند و فرد ذخیره بهجای من استخدام شد؛ به همین راحتی. تا چندماه شکایتم را به هر نهادی که ممکن بود بردم اما حتی سازمان بهزیستی هم نتواست برای من کاری کند. حالا مدتهاست من بیکارم در حالی که حس میکنم حق من بهطور کامل ضایع شده و نهادهای حمایتی از من پشتیبانی نکردند.»
عماد هم از کسانی است که از همین ناحیه ضربه خورده؛ او میگوید: «من از یک چشم معلولیت دارم، برای استخدام آموزگاری ثبتنام کردم، بعدا متوجه شدم که آموزش و پرورش در دفترچه آزمون آورده افراد نابینا را استخدام نمیکند؛ این در حالی است که من ۲۰ سال با همین چشم درس خواندم و موفق بودم ولی حالا به من میگویند تو توانایی معلمی را با یک چشم سالم نداری. موضوع وقتی بغرنجتر میشود که سازمان آموزش و پرورش استثنایی نیز در ردیف استخدامی خود ما را نادیده میگیرد؛ جایی که مرکز آموزش کودکان دارای معلولیت است و باید بیشتر مدافع حقوق ما باشد. این تبعیضها بیشتر از معلولیت ما را آزار میدهد.»
اما جمشید انصاری، رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در اینباره به همشهری گفت: «ما همواره سهمیه افراد دارای معلولیت را در آزمونهای استخدامی دولتی لحاظ میکنیم و مراقبیم که درست اجرا شود اما اگر در برخی فرصتهای شغلی این جذب صورت نگیرد، سهمیه این افراد ذخیره میشود و محفوظ باقی میماند.» حال و روز افراد دارای معلولیت در این شرایط سخت اقتصادی که با بحران کرونا یکی شده، اصلا خوب نیست؛ مخصوصا آنهایی که مستمریبگیر دولت هستند و باید با رقمهای اندک زیر یکمیلیون تومان بسازند و بسوزند؛ کسانی که نه در بخش خصوصی توفیق چندانی برای کسبوکار دارند و نه در بخش دولتی حقوق قانونی آنها دیده میشود.
.......آهنگ و درنگ
*نخستین آلبوم امیر عظیمی، آماده برای انتشار
اولین آلبوم رسمی امیرعظیمی، خواننده موسیقی پاپ روز نوزدهم تیرماه در قالب ۲۲ قطعه متفاوت و کمتر تجربهشده پیش روی مخاطبان قرار میگیرد.
امیر عظیمی روز نوزدهم تیرماه اولین آلبوم رسمی خود «سیب هوس» را در شرکت «ترانه شرقی» به تهیهکنندگی محسن رجبپور دردسترس شنوندگان قرار خواهد داد.
پیشفروش آلبوم «سیب هوس» که پس از ۱۳ سال حضور این خواننده در عرصه موسیقی پیش روی مخاطبان قرار میگیرد، در قالب ۲۲ قطعه به دو صورت فیزیکی و دیجیتالی برای داخل و خارج کشور از شنبه ۱۲ تیرماه آغاز شده و از روز شنبه ۱۹ تیرماه نیز در دسترس علاقهمندان موسیقی خواهد بود.
بر اساس برنامه قرار است یک مراسم رونمایی ویژه و نشست رسانهای با حضور دست اندرکاران آلبوم برگزار شود که تاریخ و ساعت و جزییات برگزاری این رویداد طی روزهای آینده از طریق رسانهها اعلام خواهد شد. گروه تولیدکننده آلبوم درباره این مجموعه موسیقایی توضیح دادهاند:
آلبوم «سیب هوس» ترکیبی از قطعات جدید و پرمخاطب امیر عظیمی است که فضای ویژه موسیقی او را دربردارند؛ فضایی که متکی بر ترانههای عاشقانه متفاوت و پر از تصاویر بدیع و ملودیهای منحصر به فرد اوست. امیر عظیمی برای حفظ چنین فضایی در آلبوم، عموم آهنگها را خود ساخته و در تعدادی از قطعات، از هنرِ همکارانی همچون میلاد بابایی و شاهین شیخی بهره برده است.
وی در بخش ترانه نیز غزلترانهها و اشعار زیبایی از امید صباغنو، علیرضا آذر، میلاد موسوی، سهیل حسینى، شاهین شیخی و هیراد حاتمی را اجرا کرده است. این در حالی است که تنظیم قطعات آلبوم «سیب هوس»را بهنام میرزایی، هومن نامداری، آرین ملیکیان، علی تیرداد و نعیم مسچیان انجام دادهاند.»
امیر عظیمی که این سالها خود را به عنوان یک خواننده همهفن حریف و متفاوت در نظر مخاطبان تثبیت کرده زاده تهران و دارای اصالتی گیلک است. او قطعات زیادی را در ژانرهای پاپ، راک و حتی تلفیقی روانه بازار کرده است. عظیمی همچنین تجربه همکاری با ارکسترهای سمفونیکِ تهران، ملی ایران و ... را به رهبری نامدارانی نظیر حسین علیزاده، لوریس چکناواریان، شهرداد روحانی و بردیا کیارس در کارنامه دارد. او یک قطعه را هم به گویش گیلکی و در سبک تلفیقی منتشر کرده که مورد توجه طرفدارانش قرار گرفته است. قطعه «لاکو جان» هزاران بار از سوی طرفداران امیر عظیمی در بستر اینترنت بارگیری شده است. عظیمی در حوزه آهنگسازی هم فعال است و برای خود و دیگران قطعات موسیقی میسازد. از جمله موفقترین همکاریهای او با سایر خوانندگان، حضورش در دو قطعه از آلبومِ موفقِ «خوشبختیت آرزومه» از سیامک عباسی به عنوان آهنگساز است. او قطعات «خوبه حالِ من» و «من انتخاب شدم» را در این آلبومِ پرفروش که در سال ۹۵ منتشر شد و یکی از محبوبترین آلبومهای این سال بود، به عهده داشته است.
......سلامت و بهداشت
*سیستان و بلوچستان همچنان در شرایط بحرانی
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان گفت: وضعیت شهرهای سیستان و بلوچستان همچنان در شرایط بحرانی و قرمز قرار دارد و تمامی محدودیتهای وضعیت قرمز به قوت خود باقی است.
به نقل از ایسنا علیرضا شهرکی اظهار کرد: ابتلا به ویروس کرونا همچنان در این استان بالا بوده ولی با تعطیلیهای چند روز اخیر و همراهی مردم امید میرود در هفته آینده وضعیت بهتری داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه ممنوعیت تردد درون شهری در ساعات ۲۲ تا سه شب برقرار است، افزود: شهروندان در سطح شهر جز در موارد ضروری حضور نداشته باشند و تمامی پروتکلهای بهداشتی مثل ماسک، دستکش و فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت کنند.همچنین در مرزها محدودیتهای سختگیرانهای برای مقابله با ویروس کرونا اتفاق افتاده و ترددهای مرزی به مرز صفر رسیده مگر در بخشهای تجارت که آن هم با کنترلهای کامل در جدار مرز داخل خاک کشورمان و با منفی شدن تست کرونای تجار و رانندگان انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه عادیانگاری و سهلانگاری در رعایت اصول بهداشتی و عدم رعایت پروتکلها از سوی مردم علت اصلی شیوع گسترده ویروس کرونا در سیستان و بلوچستان است، تاکید کرد: در این چند روز اخیر مردم، اصناف و بازاریان همراهی کامل را داشتهاند که با تداوم این همراهیها و رعایت هر چه بیشتر پروتکلهای بهداشتی حجم بیماران سرپایی و انتشار ویروس کرونا کاهش پیدا خواهد کرد.
*احتمال واکسیناسیون افراد زیر ۱۸ سال با واکسن پاستور: معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: واکسن پاستور در حال نهایی شدن است و در صورتیکه نتایج کارآزمایی بالینی آن با موفقیت طی شود برای افراد زیر ۱۸ سال مفید خواهد بود و می توان برای واکسینه کردن دانش آموزان هم از آن استفاده کرد.
به نقل از ایرنا ، علیرضا رئیسی افزود: هیچ کمبودی در تزریق دُز دوم واکسن ها وجود ندارد و واکسن به میزان کافی تامین و توزیع شده است، حتی در برخی دانشگاه ها درصدی هم بیش از نیاز آنها است. افراد بالای ۷۰ سال که دُز اول واکسن را دریافت نکرده اند با اعلام فراخوان دانشگاه ها دُز اول را دریافت خواهند کرد. در برخی شهرها همچون تهران خوشبختانه 85 درصد 75 سال به بالاها دُز اول را دریافت کرده اند.
وی ادامه داد: از هفته آینده، به صورت هفتگی قریب به یک میلیون و ۷۰۰ هزار دُز واکسن ایرانی و خارجی به دست ما خواهد رسید که این روند 6 هفته ادامه پیدا خواهد کرد.به محض اینکه هفته آینده محموله اول به دست مان رسید واکسیناسیون افراد ۶۵ سال به بالا را آغاز خواهیم کرد. جمعیت این گروه حدود یک میلیون و ٨٠٠ هزار نفر است؛ یک هفته تا ١٠ روز بعد فراخوانی برای افراد ۶۰ سال به بالا که جمعیت آنها ٢ میلیون و ۴۶٠ هزار نفر است، خواهیم داد که به این ترتیب فاز دوم واکسیناسیون به پایان می رسد. بعد از آن در قسمت دو فاز دوم واکسیناسیون بیماران خاص (هموفیلی، تالاسمی، پیوندی و دیالیز) را آغاز می کنیم.
وی گفت: واکسیناسیون جانبازان ۵۰ درصد به بالا انجام شده است و در برخی استان ها جانبازان بالای ۴۰ درصد هم واکسن دریافت کرده اند و جانبازان ۲۰ درصد هم در فاز بعد که تقریبا نیمه مرداد می شود، واکسینه خواهند شد.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه در مرداد ماه دو کار بسیار مهم واکسیناسیون معلمان و اساتید دانشگاه ها را در دستور کار داریم، اظهار کرد: برای بازگشایی مدارس تنها موضوع واکسن مطرح نیست. اکنون برای افراد زیر ۱۸ سال واکسن تایید شده ای موجود نیست و واکسیناسیون فعلا شامل حال دانش آموزان نخواهد شد اما رانندههای سرویس مدارس، معلمان و کارکنان آموزش و پرورش را واکسینه خواهیم کرد، نیاز است آموزش و پرورش کلاس ها را صبح و بعدازظهر برگزار کند، فاصله گذاری در کلاس ها را رعایت کرده و تعداد دانش آموزان حاضر در کلاس ها را کاهش دهد و البته خانواده ها باید در این راستا آموزش ببینند.
رئیسی در ادامه گفت: خوشبختانه ما ۶ پلتفرم واکسن تولید داخل داریم که یکی برکت بوده و نوع آن ویروس غیرفعال است که شاید استفاده از این نوع واکسن ها ٧٠ سال سابقه در دنیا داشته باشند. این پلتفرم ها کمترین عارضه را دارند که البته مطالعات ادامه دارد اما تاکنون نتایج اولیه بسیار خوب بوده است. اینکه میگویند چرا فاز سه واکسن داخلی طی نشده است و تزریق می شود؛ مگر سینووک، سینوفارم و اسپوتنیک در چه مرحله ای استفاده شده اند؟ این واکسن ها هم در همین مرحله تزریق شده اند و مهمتر از همه اینکه مقام معظم رهبری اعتماد و این واکسن را دریافت کردند که بالاترین اطمینان بخشی به جامعه است که این واکسن تزریق خواهد شد؛ ضمن اینکه مطالعات فاز سه واکسن برکت در حال انجام بوده و مجوز استفاده اضطراری را گرفته است.واکسن پاستور هم در این هفته یا نهایتا هفته آینده مجوز مصرف اضطراری را دریافت خواهد کرد. واکسن رازی هم به احتمال خیلی زیاد طی یک تا دو ماه آینده یا نهایتا شهریور ماه به بازار خواهد آمد و شاید زودتر هم این اتفاق بیافتد.
معاون بهداشت وزیر بهداشت اظهار کرد: این اطمینان را می دهیم که از شهریور ماه به بعد از تولید داخل حداقل ماهیانه ١٠ میلیون دُز واکسن به دستمان خواهد رسید و با این حساب در هفت ماه پایانی سال ٧٠ میلیون دُز واکسن در اختیار خواهیم داشت و ١٠ میلیون نفر هم تا پیش از شهریور ماه واکسینه میشوند. از آنجایی که گروه هدف ما برای تزریق دُز اول ۶٠ میلیون نفر هستند بنابراین باید بگوییم که واکسن به اندازیه کافی داریم و این را در کنار واکسن هایی که خریداری کرده ایم، بگذارید. مطمئنم قولی که داده ایم محقق خواهد شد و تا پایان سال گروه هدف ما واکسینه می شوند.
........ورزشی
*ورزشکاران توکیو را از راه دور تشویق کنید
به دنبال محدودیت های ایجاد شده از سوی دولت ژاپن و عدم حضور تماشاگران خارجی، کمیته برگزاری بازی های المپیک و پارالمپیک توکیو به منظور افزایش مشارکت طرفداران و نیز عملکرد بهتر ورزشکاران، متن ها و پیام های ویدئوی طرفداران و خانواده ورزشکاران را که به منظور تشویق آنها تهیه شده است، بر روی صفحه نمایش استادیوم های محل برگزاری مسابقات به نمایش می گذارد.
این اقدام با همکاری شرکای بازاریابی توکیو و دپارتمان مربوطه در کمیته بین المللی المپیک صورت خواهد گرفت و از طریق آن طرفداران هم قادر خواهند بود احساساتشان را از راه دور ابراز کرده و در بازی های المپیک و پارالمپیک مشارکت داشته باشند.
سیکو هاشیموتو، رئیس کمیته برگزاری بازی ها در این خصوص گفت: زمانی که در ماه مارس اعلام کردیم تماشاچیان خارجی قادر به حضور در این رویداد نیستند، به فکر راه هایی بودیم تا بتوانیم از آنها برای حضور در بازی ها دعوت کنیم. اگرچه تعدادی زیادی از صندلی ها در هر استادیوم خالی خواهد ماند، اما با اجرای این پروژه و نمایش پیام ها و ویدئوهای افراد از سرتاسر دنیا ورزشکاران انگیزه خواهند گرفت و تشویق میشوند.
این پیام ها در قالب سه فرمت از سوی هواداران دریافت خواهد شد:
-ویدئوهای ضبط شده با ملودی توکیو 2020
-ویدئوهای ضبط شده از تشویق کردن هواداران
-پیام های متنی حمایت از ورزشکاران
لازم به ذکر است: برای آنکه پیام ها و ویدئوهای افراد در این پروژه استفاده شود، آنها می بایست پست های خود را با هشتگ های DearAthlete# و 2020beat# بر روی شبکه های اجتماعی منتشر کنند. همچنین افراد باید فرم رضایت نامه را از آدرس
https://makethebeat.tokyo2020.org/en/terms
دریافت و تکمیل نمایند.
شبکه NHK ژاپن هم منتخبی از این پیام های ویدئویی را در تلویزیون ملی این کشور به نمایش خواهد گذاشت.
..........حوادث
*رستوراندار جوان در برابر اتهام قتل پیرمرد/ وکیل متهم: موکل من مشکل روانی دارد
۱۹ آبان سال ۹۹ جسد یک پیرمرد در درهای در حوالی امامزاده داود توسط یک مرد کشاورز پیدا شد. اهالی روستای وردیج - واریش با مشاهده جسد پیرمرد او را شناختند و به مأموران گفتند پیرمرد اسکندر نام دارد که هر روز مسیر امامزاده داود تا روستای وردیج - واریش را پیاده طی میکرد. جسد با دستور قضائی به پزشکی قانونی منتقل شد و در بررسیها مشخص شد پیرمرد هر روز به رستورانی در کنار جاده میرفت و آخرین بار چند نفر از اهالی وی را همراه صاحب رستورانی در اطراف روستا به نام بهرام دیده بودند. اهالی به مأموران گفتند: اسکندر مدتها بود که به رستوران بهرام رفت وآمد داشت و مدام به آنجا میرفت، در واقع غذایش را آنجا میخورد. بهرام و اسکندر رابطه خوبی با هم داشتند، بهرام به او غذا میداد و اگر کاری داشت برایش انجام میداد.
در مدت کرونا کسب وکار بهرام خوب نبود. با این حال اسکندر به سراغ او میرفت و آخرین بار نیز آنها با هم دیده شدند. با افشای این ماجرا بهرام ۵۲ ساله به عنوان مظنون بازداشت شد، اما ادعا کرد از نحوه مرگ پیرمرد اطلاعی ندارد. وی گفت: پیرمرد هر روز به رستوران ما می آمد و من حتی گاهی اوقات به او چای و غذای مجانی میدادم. من هیچ مشکلی با او نداشتم و نمیدانم چرا کشته شده است . متهم در بازجوییهای بعدی به قتل اعتراف کرد و گفت: من و برادرم ۲۰ سال است که رستوران را راه انداخته ایم. قبلا رستوران رونق داشت اما از وقتی کرونا شیوع پیدا کرد کسب وکارمان بد شده بود و یک سال و نیم بود که با دو نفر شریک شده بودیم. رستوران ما در چهار کیلومتری روستاست و پیرمرد هر روز با سر و وضع نامناسب و لباسهای شلخته و کثیف به رستوران می آمد.
مشتریها وقتی او را پشت میز میدیدند، از ترس کرونا به رستوران نمی آمدند. به همین خاطر چند بار از او خواسته بودم دیگر به رستوران نیاید اما قبول نمیکرد. من حتی به این مرد گفتم حاضرم پول بدهم تا برای خودش غذا آماده کند، با این حال توجهی نمکرد و هر بار به رستوران می آمد. من هم خیلی از اینکه مشتری نداشتم و همان چند مشتری کم را هم سر و وضع اسکندر از رستوران دور میکرد، ناراحت بودم. وی ادامه داد: آخرین بار شاگردم به او اعتراض و وی را از رستوران بیرون کرد؛ اما مرد دوباره به رستوران برگشت و همین کارش باعث شد تا من حسابی ناراحت شوم. من که از رفتار پیرمرد عصبانی بودم، او را دنبال کردم و به سمت دره هل دادم. سپس با سنگ به سرش زدم و به رستوران برگشتم.
من قصد کشتن او را نداشتم و فقط میخواستم با او کتک کاری کنم تا دیگر به رستوران نیاید. قصدم اصلا به قتل رساندن او نبود. وقتی جسدش پیدا شد اصلا باور نکردم که با ضرباتی که من زده ام او مرده است. به دنبال اعترافهای مرد رستوران دار، برای او کیفرخواست صادر و پرونده به شعبه دهم دادگاه کیفری یک استان تهران فرستاده شد. متهم در حالی پای میز محاکمه ایستاد که فرزندان قربانی برای وی حکم قصاص خواستند.
آنها گفتند: مرد رستوران دار میخواهد با حرفهایش آبروی ما را ببرد. پدر ما نیازی به این مرد نداشت، ما دستمان به دهانمان میرسد و نیازی نداریم که کسی به ما یا حتی پدرمان کمک کند. او مرتکب قتل پدر ما شده و ما قصد گذشت نداریم و درخواست قصاص داریم و او را نمیبخشیم. حتی اگر همه دارایی اش را به ما بدهد ما همچنان درخواست قصاص داریم. سپس متهم پای میز محاکمه ایستاد. بهرام جرمش را انکار کرد و گفت: من قتل را قبول ندارم و در پلیس آگاهی تحت فشار روانی به قتل پیرمرد اعتراف کردم. افراد دیگری او را کشته اند و من از این ماجرا بی اطلاع هستم.
آن روز پیرمرد مثل هر روز آمد و غذا خورد و رفت، اینکه چه کسی و چرا او را کشته است، نمیدانم و خبر ندارم. وی در مقابل سؤالات هیئت قضائی اظهارات ضد و نقیضی را مطرح کرد و پاسخهای درستی نداد و حتی مدعی شد خیلی چیزها به یادش نمی آید. در ادامه وکیل متهم به دفاع پرداخت و گفت: بهرام از مشکل روحی و روانی رنج میبرد و بعد از بازداشت مشکلات روحی او بیشتر شده است. به نظر میرسد او قوه تمییز ندارد، ازاینرو تقاضا دارم تا برای بررسی سلامت روان به پزشکی قانونی معرفی شود.
وکیل بهرام گفت: موکل من قبل از اینکه به قتل متهم شود هم دچار مشکلات روحی بوده است و پرونده پزشکی هم دارد، این پرونده نشان میدهد او باید تحت نظر پزشک باشد و خودش نمیتواند برای خودش تصمیم بگیرد و وضعیت روحی مناسبی ندارد؛ بنابراین من درخواست دارم دادگاه قبل از هر تصمیمی در این خصوص نظر بدهد و موکل من به لحاظ پزشکی حتما مورد بررسی قرار بگیرد. در پایان جلسه قضات بهرام را به کمیسیون پزشکی قانونی معرفی کردند تا کارشناسان پس از بررسیهای بالینی، سلامت روان وی را بررسی کنند. بعد از اظهار نظر کارشناسان، قضات درباره این پرونده حکم صادر می کنند.