کد خبر: 33852
روزنامه پنجشنبه 27 خرداد 1400
عناوین امروز: ابلاغ شیوه نامه حمل و نقل مسافرین دارای معلولیت به شرکت های هواپیمایی-لغو ممنوعیت تردد شبانه در ۲۷ و ۲۸ خرداد-حقایقی درباره دونده نابینای فوق ماراتن-آینده روشن واکسن‌های ایرانی کرونا-مشکلات مالی کاروان پارالمپیک را تهدید می کند-چاردیواری.

روزنامه «ایران سپید»

پنجشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۰

۶ ذوالقعده ۱۴۴۲

۱۷  ژوئن ۲۰۲۱

سال بیست و پنجم شماره ۶۷۲۵

خبرگزاری جمهوری اسلامی       مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892

وب سایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

........عناوین این شماره......

*ابلاغ شیوه نامه حمل و نقل مسافرین دارای معلولیت به شرکت های هواپیمایی

* لغو ممنوعیت تردد شبانه در ۲۷ و ۲۸ خرداد

*حقایقی درباره دونده نابینای فوق ماراتن

*آینده روشن واکسن‌های ایرانی کرونا

*مشکلات مالی کاروان پارالمپیک را تهدید می کند

*چاردیواری

 

.....‌‌اخبار ویژه

*ابلاغ شیوه نامه حمل و نقل مسافرین دارای معلولیت به شرکت های هواپیمایی

رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور از ابلاغ شیوه نامه حمل و نقل مسافرین معلول و توانخواه" به انظمام وظایف تفکیکی مدیران فرودگاه ها، شرکت های خدمات فرودگاهی، شرکت های هواپیمایی، دفاتر فروش بلیط هواپیما و وظایف مسافرین دارای معلولیت از سوی سازمان هواپیمایی کشوری خبر داد.

ابراهیم کاظمی مومن سرایی با اشاره به تفکیک وظایف در این بخشنامه در خصوص وظایف مدیران فرودگاه ها گفت: آموزش کارکنان در خصوص نحوه برخورد با افراد دارای معلولیت، هماهنگی با سازمان های مربوطه برای حمل و نقل افراد دارای معلولیت به فرودگاه ها و مهیا کردن شرایط حمل و نقل داخل فرودگاه ها، فراهم کردن شیب راهه ها، مناسب سازی آسانسورها و کارگذاری درب های اتوماتیک، مناسب سازی مسیرها، تابلوها و امکانات رفاهی از جمله وظایف مدیران فرودگاه هاست.

وی در ادامه در مورد وظایف شرکت های هواپیمایی گفت: رعایت دستورالعمل های پذیرش و حمل مسافر، دسترسی راحت و ایمن به صندلی در پرواز، همکاری در جانمایی فرد همراه، مهیا کردن وسایل توانبخشی مورد نیاز افراد دارای معلولیت مثل ویلچر، استفاده از علائم مناسب سازی شده برای اطلاع رسانی در داخل هواپیما از وظایف این شرکت هاست.

کاظمی مومن سرایی همچنین در خصوص وظایف افراد دارای معلولیت نیز گفت: در این بخشنامه اعلام وضعیت و نوع معلولیت به دفاتر فروش بلیت، تورهای هوایی و یا شرکت هواپیمایی در هنگام ذخیره جا و ارایه پاسخ صحیح به منظور تکمیل فرم های مربوطه، رعایت شرایط و ضوابط تعیین شده شرکت هواپیمایی از جمله مراجعه به پزشک معتمد و یا اخذ مجوز پرواز و ترخیص برای همراه مسافر معلول و توانخواه، حضور به موقع در محل پذیرش مسافر و همراه داشتن مدارک و اسناد کامل از قبیل کارت شناسایی معتبر و سایر اسناد مورد نیاز از وظایف افراد دارای معلولیت است.

*فعالیتهای پرورشی و تربیت بدنی دانش آموزان با نیازهای ویژه، الزامی است

مدیر پرورشی و تربیت بدنی سازمان گفت: فعالیت های پرورشی و تربیت بدنی بهترین بستر برای آموزش مهارت های زندگی و مهیا شدن دانش آموزان برای زندگی در اجتماع می باشد و این فعالیت ها برای دانش آموزان استثنایی الزامی است.

علی حجابی مدیر پرورشی و تربیت بدنی سازمان آموزش و پرورش استثنایی با طرح این سوال که از نگاه خانواده ها، فعالیت های پرورشی و تربیت بدنی یک انتخاب هستند یا یک الزام، به توصیف اهمیت جایگاه فعالیت های پرورشی و تربیت بدنی در تعلیم و تربیت دانش آموزان و به ویژه دانش آموزان با نیازهای ویژه پرداخت.

وی فعالیت های پرورشی و تربیت بدنی را بهترین بستر برای آموزش مهارت های زندگی و مهیا شدن دانش آموزان برای زندگی در اجتماع دانست و خاطرنشان کرد: شاید مهم ترین وظیفه ما در مدیریت پرورشی و تربیت بدنی این باشد که با برنامه ریزی های مدون به ارتقای جایگاه و اهمیت این فعالیت ها در خانواده ها کمک کنیم.

حجابی گفت: باید از نگاه به فعالیت های پرورشی و تربیت بدنی به عنوان فعالیت های فوق برنامه اجتناب شده و اولا این فعالیت ها را به عنوان بخش مهم و حائز اهمیت از برنامه های دانش آموزان پذیرفت، ثانیا برای ارتقای کیفی و کمّی آنها برنامه ریزی و اقدام نمود.

وی  وجه تمایز و اهمیت مضاعف فعالیت های تربیت بدنی دانش آموزان با نیازهای ویژه در مقایسه با دانش آموزان عادی را جنبه توان بخشی این فعالیت ها و نیز ابزاری برای پیشگیری از معلولیت های ثانویه عنوان نمود.

*عیوب انکساری چشم را جدی بگیرید

عضو انجمن چشم پزشکی ایران گفت: عیوب انکساری شایع ترین علت مراجعه افراد به چشم پزشک و اپتومتریست‌ها است و باید این بیماری جدی گرفته شود.

کیانا حسن پور افزود: عیوب انکساری شامل  نزدیک بینی، دوربینی و آستیگماتیسم است، نزدیک بینی شایع ترین نوع عیوب انکساری بوده که فرد اجسام دور را بدون اصلاح (شامل عینک و لنزهای تماسی) تار می بیند و در مقابل دوربینی، کاهش قدرت چشم در دیدن اجسام نزدیک است.

وی اظهار داشت: آستیگماتیسم همزمان می‌تواند همراه با دو عیب انکساری دیگر وجود داشته باشد و اغلب به دلیل تفاوت قدرت انکساری چشم در محورهای مختلف بوجود می آید و منجر به علائمی مثل تاری دید، نامنظم دیدن خطوط یا خستگی چشم می شود.

حسن پور ادامه داد: از نظر آماری شیوع عیوب انکساری وابستگی زیادی به جمعیت و سن افراد دارد ولی براساس مطالعات انجام شده در ایران تخمین زده می شود که در بزرگسالان از هر چهار نفر یک نفر مبتلا به نزدیک بینی و از هر پنج نفر یک نفر مبتلا به دوربینی است. افزایش مطالعه افراد و کار نزدیک، ممکن است باعث بیشتر شدن آمار نزدیک بینی طی سال های آینده شود.

وی تصریح کرد: در عیوب انکساری به جز تاری دید ممکن است علائم خستگی چشم و سردرد همزمان رخ دهد. همچنین عدم اصلاح عیوب انکساری در کودکان می تواند منجر به تنبلی چشم و صدمات جبران ناپذیر بینایی شود. همه این موارد اهمیت مراجعه به موقع و مکرر به چشم پزشک را برای کنترل و اصلاح عیوب انکساری نشان می دهد.

حسن پور ادامه داد: روش های جراحی برای اصلاح عیوب انکساری رو به پیشرفت است و اگر در گذشته  عنوان می شد که برای اصلاح شماره های بالا روشی به جز عینک وجود ندارد، امروزه استفاده از لنزهای داخل چشمی یکی از روش های اصلاحی شماره های بالا است که با مراجعه به چشم پزشک، می توانیم با این روش ها بیشتر آشنا شویم.

امیر فرامرزی دبیر علمی چهارمین همایش بهاره چشم پزشکی ایران نیز گفت:همایش چشم پزشکی در روزهای ۲۷ و ۲۸ خرداد در زمینه بسیاری از رشته های فوق تخصصی چشم پزشکی، شامل سگمان قدامی، سگمان خلفی، گلوکوم، استرابیسم، جراحی های پلاستیک چشم و التهاب ها و تومورهای چشمی برگزار و نگاه به نوآوری های جدید و مباحث چالشی دارد.

این چشم پزشک افزود: یکی از مباحثی که در رشته سگمان قدامی در این همایش بحث می شود در مورد لنزهای جدید داخل چشم در عمل کاتاراکت و همچنین جراحی لیزری و لنز داخل چشمی در بیماران با عیوب انکساری بالا و دوربینی است که توسط اساتید با تجربه بحث و تبادل نظر خواهد شد.

فرامرزی گفت: همچنین با پیشرفت های قابل ملاحظه ای که در تعیین قدرت داخل چشمی به وجود آمده، لازم است نوآوری‌های این مبحث با جزئیات بیان شود که حداقل نیاز به عینک در بیماران بعد از جراحی را داشته باشیم که از لحاط اقتصادی و راحتی به بیماران کمک می کند.

وی ادامه داد: روش های نوین تعیین قدرت لنز داخل چشمی شامل استفاده از سیستم های جدید هوش مصنوعی است که در موارد خاصی مانند چشم های دوربین و نزدیک بین و بعد از جراحی لیزری عیوب انکساری می تواند  کمک کننده باشد. همچنین در عمل کراس لینکینگ برای درمان کراکوتونوس نوآوری های جدیدی که در این زمینه صورت گرفته مانند روش کاستومایزد و پالس تراپی و نیز استفاده از اکسیژن اساتید اخرین مطالب را به همکاران چشم پزشک عرضه می کنند.

 

.......اخبار روز

* لغو ممنوعیت تردد شبانه در ۲۷ و ۲۸ خرداد

رییس ستاد انتخابات تهران: شب جمعه و شب شنبه یعنی ۲۷ و ۲۸ خرداد منع تردد شبانه لغو خواهد شد و خودروها جریمه نمی‌شوند./ فارس

* محمود واعظی در خصوص اینکه آیا نتیجه انتخابات ریاست جمهوری در مذاکرات وین تاثیر می گذارد، گفت: سیاست خارجی در اکثر کشورها جدا از مسایل جناحی و داخلی است.

با توجه به آنکه این مذاکرات از اهمیت برخوردار است و اصولی که در این مذاکرات رعایت می شود چارچوبی است که رهبری ترسیم کرده اند و آنچه که پیش می رود براساس چارچوب نظام است، انتخابات ریاست جمهوری نباید مزاحمتی برای مذاکرات به وجود آورد.

تیم مذاکره گفته، هرچه توافق شده زمانی نهایی تلقی می‌شود که ما به همه خواسته هایشان برسیم. امیدواریم در هفته های آینده خبرهای خوبی بشنویم./ برنا

*موافقت رئیس جمهور با افزایش ٢٠ درصدی حقوق دستیاران پزشکی

روحانی با درخواست نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای دریافت بودجه یکصد میلیاردی برای افزایش ٢٠ درصدی حقوق دستیاران پزشکی در ۶ ماهه نخست سال موافقت کرد./ صدا و سیما

* معاون اول رئیس جمهوری در حاشیه جلسه هیات دولت:

من  از شورای نگهبان خواستم درباره دلایل رد صلاحیتم هرچه دارد به اطلاع عموم و من برساند. فکر می‌کنم شورای نگهبان واقعا پاسخی برای این حرف ندارد چون هر کسی از خود اطلاعات خوبی دارد. 

به عقیده من همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند ظلم شد. حق انتخاب مردم محدود شد.

 رد صلاحیت کسی که در یک دوره طولانی، از حیث صلاحیت عمومی، انقلاب، جنگ و اجرایی از پایین ترین سطوح تا بالاترین سطوح حضور داشته یک اتفاق بسیار عجیب بود.

 سال ۹۶ مرا تایید کردند اما این چهار سال اخیر که مسئول مبارزه با جنگ اقتصادی بودم، تایید نشدم.

 

...‌‌‌‌‌‌....از شش نقطه جهان

*حقایقی درباره دونده نابینای فوق ماراتن

هفته پیش خواندیم که سایمون ویتکرافت (Simon Wheatcroft) چطور به دویدن روی آورد و چه مسیری را پیمود تا به یک دونده فوق ماراتن بدل شود. ماراتن و به طریق اولی فوق ماراتن، مسابقه‌ای است که در فضایی غیر محافظت شده و عموماً در جاده و کوه و در و دشت برگزار می‌شود. دویدن در چنین فضایی برای یک نابینا کاری است بس دشوار. در طول ساعت‌های متمادی دویدن، احتمال برخورد دونده نابینا با موانع بسیار زیاد است. سایمون هم با وجود علم به این موضوع دلش می‌خواست مستقل بدود. او ابتدا سعی کرد از اپلیکیشن‌های مخصوص مسیریابی و مبتنی بر جی‌پی‌اس برای دویدن استفاده کند. اپلیکیشن‌هایی که برای دوندگان بینا طراحی شده بود و قرار بود با پیغام‌هایی صوتی به آنها اطلاع دهد در محدوده کدام مسیر قرار دارند و چه مسافتی را پیموده‌اند.

سایمون با همین امکانات نصفه و نیمه بود که دویدن را آغاز کرد. او به عنوان تجربه اول تصمیم گرفت در مسابقه فوق ماراتنی که در دانکستِرِ انگلستان و در نزدیکی محل تولد و زندگی‌اش برگزار می‌شد شرکت کند. گرچه نتوانست مسیر صد مایلی این رقابت را به پایان برساند اما خود را به عنوان یک دونده فوق ماراتن تثبیت کرد. او حتی یکی از حمل کنندگان مشعل المپیک ۲۰۱۲ لندن هم بود.

۲۰۱۴، سال تحقق آرزو‌های سایمون بود. او از همان برخورد اولش با ماراتن، همواره آرزو می‌کرد بتواند در ماراتن نیویورک شرکت کند. آرزویی که البته هر دونده دیگری هم قطعاً آن را در سر می‌پروراند. او این کار را به سر‌انجام رساند اما به شیوه‌ای که به کلی با روش بقیه متفاوت بود. او در این مسابقات ثبت نام کرد و از انگلستان به آمریکا پرواز کرد. هواپیما در بوستون به زمین نشست و قاعده این بود که سایمون با یک وسیله نقلیه خود را به نیویورک برساند اما او این کار را نکرد و تصمیم گرفت حال که دارد در ماراتن نیویورک شرکت می‌کند، یک رکورد دیگر را هم از خودش به جای بگذارد. این دونده نابینا، مسیر ۲۶۰ مایلی میان بوستون تا نیویورک را هم دوید تا رکوردی از خود به ثبت برساند. خودش می‌گوید این تصمیم را گرفتم چون اپلیکیشن مسیریابی که از آن استفاده می‌کردم این امکان را به من می‌داد. می‌گوید در طول مسیر علاوه بر اپلیکیشن، از راهنمایی ساکنان شهر‌هایی که از آنها عبور می‌کردم هم استفاده می‌کردم و هر کس چند به فراخور توانش چند مایل کنارم می‌دوید. سایمون در این مسیر طولانی دریافت اپلیکیشنی که از آن استفاده می‌کند نقاط ضعف فراوانی دارد و نمی‌شود زیاد رویش حساب کرد. او در نیویورک پانزده مایل به کمک این اپلیکیشن و قطبنمای گوشی آیفونش و یک قطبنمای دیگر که بر روی بازویش بسته شده بود دوید اما به ناگاه همه این‌ها همزمان از کار افتادند و دستش را توی پوست گردو گذاشتند و مجبور شد ده مایلِ باقیمانده را به کمک راهنما بدود. این اما آخر راه نبود و بهانه‌ای شد برای سایمون که به راه‌های جایگزین فکر کند. در شماره بعد خواهیم خواند که سایمون چگونه می‌دود و چطور از تکنولوژی برای دویدن بهره می‌گیرد.

 

 ......سلامت و بهداشت

*آینده روشن واکسن‌های ایرانی کرونا

عضو کمیته ملی واکسن کرونا ، گفت: پیش بینی می شود در انتهای مهرماه با قول شفافارمد ( کووایران برکت) مبنی بر تولید حداقلی ۱۰ میلیون دُز و تولید احتمالی واکسن‌های فخرا، اسپایکوژن، رازی و پاستور؛ حدود ۱۹ میلیون دُز واکسن خواهیم داشت.

به نقل از ایسنا، دکتر مصطفی قانعی افزود:در حال حاضر ۸ واکسن در مرحله پژوهشی یا مقدماتی هستند و ۷ واکسن مرحله مقدماتی را طی کردند و به مرحله پیش بالینی رسیدند و ۲ واکسن هم داریم که پرونده یکی از آنها ( شتاب دهنده پایا فن یاخته) در مرحله ارسال به سازمان غذا و دارو است و دیگری هم ( واکسن دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله) در انتظار دریافت مجوز کارآزمایی بالینی فاز یک است.

وی افزود: در فاز دوم بالینی اکنون ۳ واکسن اسپایکوژن (مشترک ایران و استرالیا)، واکسن کووپارس و واکسن فخرا را داریم. در فاز سوم بالینی نیز واکسن انستیتو پاستور ایران و کوبا (پاستوکووک) را داریم و واکسن کووایران برکت نیز موفق به دریافت مجوز مصرف اضطراری در روزهای اخیر شده است.

وی درباره واکسن اسپایکوژن (تولید مشترک ایران و استرالیا)، اظهار کرد: فاز اول کارآزمایی بالینی آن در استرالیا طی شد و فاز دوم در ایران دنبال می‌شود و زمان ثبت نام برای فاز سوم متعاقبا اعلام می‌شود.

قانعی درباره اخذ مجوز اضطراری تزریق واکسن کووایران برکت، اظهار کرد: با صدور مجوز، تزریق این واکسن مانند سایر واکسن‌ها خواهد بود اما به شکل داوطلبانه مردم می‌توانند اقدام به دریافت آن کنند. همچنین واکسن پاستور هم بالای ۹۰ درصد پیشرفت داشته و داده‌های مناسبی دارد؛ لذا تصور می‌کنم بتواند ظرف یک یا دو هفته آینده  برای دریافت مجوز اضطراری اقدام کند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا بر اساس سند ملی واکسیناسیون کرونا، گروه‌ بعدی سنی مشمول دریافت واکسن‌هایی که مجوز مصرف اضطراری گرفته‌اند خواهند شد یا خیر؟، تاکید کرد: واکسن داوطلبانه هیچگاه اجباری نیست و کسانی که بر اساس سند ملی ثبت نام می‌کنند داوطلب می‌شوند که می‌خواهند واکسن ایرانی دریافت کنند. به طور کلی تزریق واکسن کرونا از هر نوعی اجباری نیست؛ اما فرد خودش می‌تواند داوطلب شود که از میان واکسن‌های موجود، واکسیناسیون را انجام دهد.بیمه شدن دریافت کنندگان واکسن فقط در فاز اول، دوم و سوم کارآزمایی بالینی است و وقتی مجوز اضطراری مصرف صادر شود دیگر بحث بیمه وجود ندارد. 

قانعی درباره آخرین اخبار از واکسن تولیدی وزارت دفاع (فخرا) نیز بیان کرد: این واکسن اخیرا برای جذب داوطلب اقدام کرده است و پس از پایان فاز دوم مطالعات و بررسی و تایید نتایج، اجازه ورود به فاز سوم را اخذ خواهد کرد.وی تصریح کرد: بر اساس خود اظهاری یک پیش‌بینی و بر اساس توان تولید یک پیش‌بینی دیگر داریم. اگر قرار باشد بر اساس تولید پیش‌بینی‌ کنیم، واکسن‌های برکت و پاستور را در تیرماه در حد ۴ میلیون دُز می‌توانیم داشته باشیم و این حداقل تولیدی است که اعلام کردند؛ ولیکن در انتهای شهریور وضع بهتر می‌شود و به ۷ میلیون دُز هم می‌رسیم چون واکسن اسپایکوژن ( تولید ایران و استرالیا) هم می‌تواند مجوز بگیرد. وقتی به انتهای مهر برسیم با قول شفافارمد (کووایران برکت) مبنی بر تولید حداقلی ۱۰ میلیون دُز و تولید احتمالی واکسن‌های فخرا، اسپایکوژن، رازی و پاستور؛ می توانیم حدود ۱۹ میلیون دُز واکسن داشته باشیم‌. بنابراین چالش ما از آبان ماه میزان واکسیناسیون است یعنی باید توان واکسیناسیون کشور افزایش یابد.

وی درباره تاخیر در تامین دُز دوم واکسن کرونا در روزهای اخیر تاکید کرد: درمقاله نیچر آمده است که اگر واکسن کم بود حتی اگر یک دُز هم واکسن بزنید، مرگ بر اثر کووید۱۹ کاهش خواهد یافت؛ بنابراین این مشکل تنها مربوط به ایران نیست و در کل دنیا واکسن کم است. لذا اگر در شرایطی بودیم که فقط یک دُز در دسترس بود باید همان را تزریق کرد.

در کل دنیا در سال  ۲۰۲۱ حدود ۱۱.۵ میلیارد واکسن تولید شده است و از این میزان ۴.۶ میلیارد در آمریکا، ۳.۱ میلیارد در هند، ۱.۹ میلیارد در چین، یک میلیارد در انگلستان، ۵۰۰ میلیون دُز در آلمان و ۳۰۰ میلیون دُز هم در کره جنوبی تولید می‌شود. اگر دقت کنید می‌بینید کانادا، اتحادیه اروپا، آمریکا، استرالیا و بریتانیا بین ۲ تا ۵ برابر جمعیت خود واکسن پیش خرید کردند و معلوم است برای بقیه دنیا واکسن نیست. سازمان بهداشت جهانی هم این موضوع را نقد کرده است‌.

وی افزود: از طرفی برای سهمیه کوواکس از ما پول گرفتند و ۱۶.۸ میلیون دُز قرار بوده تا الان تحویل دهند که فقط دو میلیون دز دریافت شده و در تحویل باقیمانده‌ تعهد تاخیر داشته‌اند و هر کشور یک بهانه دارد. اینها دلایلی است که تامین واکسن را با چالش مواجه کرده و ما باید به تولید داخلی دلخوش باشیم؛ ولی باید پیگیری سهمیه کووکس هم باشیم زیرا وجه آن را پرداخت کردیم.

اگر میزان تولید ماهانه واکسن به ۲۰ میلیون دُز برسد باید میزان تزریق هم روزانه حدود ۶۰۰ هزارنفر باشد که عدد بالایی است. باید تمرکز کنیم تا واکسیناسیون به شکلی گسترش یابد که اسفند و نوروز خوبی در انتظار مردم باشد.

*آماده‌سازی صندوق‌های رای شناور برای بیماران کرونایی :فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران گفت: تعدادی صندوق‌ رای شناور برای انتخابات ریاست جمهوری در تهران برنامه‌ریزی شده است که عمدتا به مراکز درمانی اختصاص می‌یابند و همچنین پذیرای بیماران کرونایی هستند که به دلایلی امکان حضور در شعب انتخاباتی را ندارند.

به نقل از ایرنا، دکتر علیرضا زالی افزود: برنامه ریزی برای حضور ناظران بهداشتی، ایجاد شعب اخذ رای متناسب با آمایش جغرافیایی و طراحی نرم‌افزارهای مناسب از جمله شعبه یاب از مهمترین اقدامات برای جلوگیری از تراکم افراد و رعایت شیوه نامه های بهداشتی است.

زالی با اشاره به اینکه شیوه نامه ای هم برای روز انتخابات تدوین و ابلاغ شده است، گفت: طولانی شدن زمان انتخابات و افزایش شعبات رای گیری به خصوص در شهر تهران که مورد تایید استاندار تهران هم قرار گرفت، از جمله مواردی است که برای رعایت اصول بهداشتی در نظر گرفته شده است.

 

.......ورزشی 

*مشکلات مالی کاروان پارالمپیک را تهدید می کند

کاروان ورزشی پارالمپیک ایران قرار است شهریور ماه سال جاری در توکیو به مصاف حریفان برود اما این روزها کمیته ملی پارالمپیک با مشکل تخصیص بودجه مواجه شده است، موضوعی که برنامه‌ریزی‌های اجرایی و اعزام ورزشکاران جانباز و معلول به المپیک را دچار مشکل کرده است. در حالی که در ماه های اخیر دولت تدبیر و امید و خصوصا سازمان برنامه و بودجه توجهی ویژه‌ای به فدراسیون‌های ورزشی و تیم ملی فوتبال انجام داده‌ بودند، این امید در دل جامعه ورزشی ایجاد شد که با حمایت مستقیم و ویژه سازمان برنامه و بودجه و تزریق اعتبار و بودجه‌های پیش بینی شده به ورزش کشور، ورزشکاران اعزامی به توکیو و تیم ملی فوتبال ایران در رقابت‌های انتخابی جام جهانی می‌توانند با دغدغه کمتری به لحاظ برنامه‌ریزی و مسائل مالی به مصاف حریفانشان بروند. اما در این میان به نظر می رسد آنگونه که باید به ورزشکاران جانباز و معلول توجه نشده است.

اخیراً هادی رضایی سرپرست کاروان پارالمپیک ایران که قرار است این کاروان با نام "کاروان سردار دل‌ها" در رقابت‌های پارالمپیک توکیو حضور پیدا کند، در نشستی خبری اعلام کرد که مشکلات مالی شرایط دشواری را برای اعزام ورزشکاران جانباز و معلول به پارالمپیک توکیو ایجاد کرده است.

براساس قاعده تخصیص بودجه در سه ماهه اول سال، مقرر بوده که تاکنون سه دوازدهم بودجه ۱۱۷ میلیاردی سال ۱۴۰۰ پارالمپیک پرداخت شود که بر اساس اعلام هادی رضایی تاکنون حدود ۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون از ۲۸ میلیارد تخصیص بهار ۱۴۰۰ پرداخت شده که این مبلغ بسیار کمتر از پرداخت عرفی و قانونی بودجه به دستگاه‌هاست. 

کاروان پارالمپیک ایران با حدود ۵۹ ورزشکار باید اواخر مرداد ماه عازم ژاپن شود تا در رویداد پارالمپیک ۲۰۲۰ افتخارآفرینی کند اما به نظر می‌رسد با توجه به محدودیت‌های پرداخت بودجه، مشکلاتی در اردوهای تدارکاتی پیش از اعزام، رزرو هتل در توکیو، خرید بلیت اعزام ورزشکاران به المپیک و خرید البسه ایجاد شده است.

حال سؤال این است که سازمان برنامه و بودجه که اخیرا حمایت ویژه‌ای از ورزش داشته، چرا در پرداخت اعتبارات قانونی کمیته ملی پارالمپیک تعلل می‌کند؟

به گفته سرپرست کاروان پارالمپیک ایران پرداخت ۴ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان در فروردین و پرداخت ۲ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان در خرداد ۱۴۰۰ تنها دریافتی‌های کمیته ملی پارالمپیک از بودجه سه ماه اول سال جاری بوده است.

امید است که دولت و سازمان برنامه و بودجه با نگاه حمایتی اخیر خود به ورزش کشور، شرایطی را فراهم کنند که در آستانه اعزام کاروان پارالمپیک به رقابت‌های توکیو ۲۰۲۰ ورزشکاران جانباز و معلول نیز از حداقل امکانات و دسترسی‌ها برای اعزام بدون دغدغه به پارالمپیک برخوردار باشند.

 

.......چاردیواری

با سلام به خوانندگان ایران سپید با آرزوی سلامتی برای شما. پاسخ شما عزیزان را با اشاره به سؤال آقایان ایوب غفوری از بوکان آذربایجان غربی همینطور  حسین نودهی از خراسان شمالی،  نوری زاده از شهریار و دوستان دیگری که در این هفته ها به طور مشترک در خصوص انتشار روزنامه سوال کرده اند آغاز میکنم، پاسخ به روال هفته های قبل تعیین تکلیف انتشار بریل پس از تعیین تکلیف توقف معنادار شیوع کروناست و انشاا... در اولین فرصت در مورد انتشار مجدد بریل تصمیم گیری خواهد شد.

آقای حسین نودهی همچنین در مورد شبکه مصنوعی که سال 95 در کشور ایجاد شد و تحقیقاتی که در این مورد صورت گرفته است پیگیر بوده اند و اینکه ایشان و خانواده هایشان هم از جمله خانواده هایی بوده اند که در طرح سنجش مشکلات شبکیه RP شرکت کرده بودند اما از این طرح خبری نشده است. پاسخ درخواست آقای حسین نودهی را به خانم کباری در حوزه بهداشت برای پیگیری ارجاع می دهیم.

خانم باران که اسم واقعیشان را ما می دانیم در مورد عدم تحویل واحدهای مسکونی تعاونی مسکن هشتگرد به حدود صد نفر از معلولان پیگیر شده اند که این گزارش را برای پیگیری به خانم جعفری ارجاع می دهیم و این تعاونی متاسفانه دیربازی است که تحویل واحدهای مسکونی آن با مشکل مواجه شده است و هر چند سال یکبار ما با پرسش هایی در این زمینه روبرو هستیم و امیدواریم که نهادهای مسئول در واقع پاسخگو باشند و روزنامه فقط به عنوان یک رسانه پیگیر قضایا خواهد بود.

آقای مصلحی در مورد عدم تحویل صد دستگاه برجسته نگار تعهدی سازمان بهزیستی در روز جهانی نابینایان سال گذشته پرسیده اند که این پرسش اخیر و موضوع گزارش ما از سازمان بهزیستی بود که متاسفانه به پاسخ قطعی هم منجر نشده است و همچنان این مسئله بدون پاسخگویی باقی مانده است و دلیل واقعی عدم این امر هنوز به طور مشخص تعیین و روشن نشده است و در هر صورت این تعهد باید از سوی سازمان بهزیستی صورت می گرفت.

دوست دیگرمان سعید اقبا در مورد شهریه و عدم  امکان ثبت نام دانشجویان سوال کرده اند سوالی که آقای مصلحی هم داشته اند و دوستان دیگر این سوال را هم به خانم جعفری در حوزه بهزیستی ارجاع می دهیم برای پیگیری و اینکه چرا دوباره شهریه دانشجویان معلول با مشکل روبرو شده است. آقای حسن جهاندار از شهرستان درگز سوال کرده اند و در واقع طرح مشکل مبنی بر اینکه ایشان و برادر و خواهرشان نابینا هستند و برادر کوچکشان نابینا نیست و وقتی که آنها مراجعه کرده اند به بهزیستی  برای معاف از سرباز شدن برادر کوچکشان بهزیستی با اشاره به ازدواج این دوستان اشاره کرده اند که ایشان نمی تواند معاف شود.

این حرف صحیح نیست و پدر و مادری که دو فرزند معلول دارند فرزند سومشان که سالم است می تواند از معافیت سربازی استفاده کند و دلیلی برای معاف نشدن وجود ندارد و در این خصوص سازمان بهزیستی باید گواهی لازم را صادر کند اما پدر ایشان باید پیگیر این امر باشد و نه آقای حسن جهاندار زیرا سرپرست خانواده و والدین در واقع از این حقوق برخوردارند. با تشکر از سایر دوستان و با امید سلامتی شما در هفته های آینده و پیگیری درخواست های شما.

Page Generated in 0/0064 sec