کد خبر: 33764
روزنامه دوشنبه 17 خرداد 1400
عناوین امروز:عقب افتادگی تاریخی برای احقاق حقوق معلولان داریم-چرایی طولانی شدن راه‌اندازی صندوق حمایت از فرصت‌های شغلی معلولان-چه بیماران کرونایی باید در بیمارستان بستری شوند؟-۵۰۰ حرکت ارزشمند" در جهان برای جنبش پارالمپیک- قتل همسر به خاطر اختلاف خانوادگی.

روزنامه «ایران سپید»

دوشنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۰

۲۶ شوال ۱۴۴۲

۷  ژوئن ۲۰۲۱

سال بیست و پنجم شماره ۶۷۱۶

خبرگزاری جمهوری اسلامی       مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892

وب سایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

........عناوین این شماره......

*عقب افتادگی تاریخی برای احقاق حقوق معلولان داریم

*چرایی طولانی شدن راه‌اندازی صندوق حمایت از فرصت‌های شغلی معلولان

*چه بیماران کرونایی باید در بیمارستان بستری شوند؟

*۵۰۰ حرکت ارزشمند" در جهان برای جنبش پارالمپیک

*قتل همسر به خاطر اختلاف خانوادگی

 

........‌‌‌‌...اخبار ویژه

*عقب افتادگی تاریخی برای احقاق حقوق معلولان داریم

مدیرکل توانمندسازی معلولان در سازمان بهزیستی با اشاره به عقب افتادگی حقوق معلولین گفت: نمی‌توان انتظار داشت در یک پروسه کوتاه مدت تمام نیازهای افراد دارای معلولیت پاسخ داده شود.

محمد رضا شهبازی، مدیر کل توانمندسازی معلولین سازمان بهزیستی کشور با حضور در برنامه «گفتگوی اجتماعی» در مورد عملکرد دولت در حوزه معلولین و بهزیستی گفت: رفع موانع برای مشارکت و حضور معلولین در جامعه نیازمند یک کار مشترک بین سازمان‌های مردم نهاد، دستگاه‌های دولتی، سازمان‌های عمومی، و تشکل‌های مردمی است تا با تغییر نگرش در همه افراد جامعه، جامعه‌ای ساخته شود که برای همه افراد دسترس پذیر باشد.

وی ادامه داد: متأسفانه با تمام تلاشی که در حوزه معلولین طی سالهای گذشته توسط دولت، سازمان‌های مردم نهاد انجام شده تنها ۲۵ تا ۳۰ درصد نیازهای معلولین برطرف شده است و رفع نیازهای معلولین نیازمند اعتبارات است که امید می‌رود با مساعدت دولت و مردم مشکل اعتبارات در حوزه‌های مختلف رفع شود.

شهبازی با اشاره به اینکه در ۲ سال گذشته قیمت وسایل توانبخشی معلولین ۳ برابر شده است گفت: سازمان بهزیستی یک دستگاه حمایتگر است که کنار معلول قرار می‌گیرد تا حقوق معلولین تحقق یابد ولی متأسفانه تا رضایت صد درصدی نیازهای معلولین فاصله داریم.

مدیرکل توانمندسازی معلولین سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه سازمان در ۸ سال گذشته در تهیه بیش از ۱۸۰ هزار مورد خانه و خودرو مناسب سازی شده به معلولین کمک کرده است افزود: در حال حاضر یک میلیون و ۵۵۳ هزار نفر از افراد جامعه دارای معلولیت هستند که در سامانه ثبت شده‌اند که از این تعداد ۵۵۰ هزار نفر افراد دارای معلولیت جسمی و حرکتی هستند و ۲۳۰ هزار نفر نیز نابینایان هستند.

وی تصریح کرد: ۵۴ فعالیت حوزه معلولین در معاونت توانبخشی انجام می‌شود در صورتی که فعالیت‌های سازمان بهزیستی از پیشگیری از معلولیت شروع می‌شود تا بتواند میزان بروز معلولیت را کاهش دهد.

شهبازی ادامه داد: معاینه بیش از ۳ میلیون کودک ۳ تا ۶ سال در طرح مقابله با تنبلی چشم و شناسایی ۱۶ هزار نفر که ناتوانی بینایی داشتند و غربالگری شنوایی بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار کودک و شناسایی بیش از ۳ هزار نفر ناتوان شنوایی از جمله اقدامات سازمان در حوزه پیشگیری از معلولیت‌ها است.

مدیر کل توانمندسازی معلولین سازمان بهزیستی کشور تاکید کرد: در سال گذشته بیش از ۱۶ هزار و ۵۰۰ خانه برای افراد دارای معلولیت ساخته و تحویل شده و برای سال ۱۴۰۰ نیز ساخت ۳۵ هزار خانه در دستور کار سازمان است.

*توضیحات مدیرکل بهزیستی استان تهران درباره گزارش سازمان بازرسی

مدیرکل بهزیستی استان تهران در واکنش به گزارش سازمان بازرسی کل کشور گفت: موارد ذکر شده مربوط به دوره‌های قبل بوده و جهت اظهار نظر منتظر رسیدگی و صدور رای در مراجع ذیصلاح قضایی هستیم.

در پی انتشار اطلاعیه سازمان بازرسی کل کشور مبنی بر اینکه تخلفات متعددی از بهزیستی استان تهران شناسایی شده است و تخلفات عمده آن شامل، تخصیص اعتبار ۳۰۰ میلیارد ریالی و عدم وجود محل و نحوه هزینه کرد، تخصیص ۷ هزار ویال واکسن آنفولانزا و عدم وجود اسناد چگونگی استفاده از آن، واریز مستمری به حساب‌های بانکی افراد فوت شده و... بود.

امین شاهرخی مدیرکل بهزیستی استان تهران گفت: در حال حاضر پرداخت مستمری مددجویان به صورت متمرکز و منظم از طرف سازمان بهزیستی کشور به حساب مددجویان در اقصی نقاط کشور صورت می‌پذیرد و از سال ۹۸ با همکاری سازمان ثبت احوال آمار فوت شدگان در دوره‌های زمانی ۳ ماهه دریافت شده و مستمری مددجویان فوت شده بطور اتومات قطع می‌شود. دکتر شاهرخی در مورد پرداخت‌های بهزیستی به مددجویان گفت؛ در حال حاضر کلیه پرداختی‌ها به مددجویان اعم از مستمری، کمک موردی، حق پرستاری، کمک هزینه معیشت و درمان و.. منحصرا از طریق واریز به حساب ایشان صورت می‌گیرد و هیچگونه پرداختی بصورت مستقیم صورت نمی‌گیرد. دکتر شاهرخی در مورد پلاک ویژه معلولین گفت براساس آیین نامه‌های موجود صرفا معرفی مددجویان واجد شرایط دریافت پلاک معلولین به پلیس راهور بر عهده بهزیستی است و قوانین جاری در مورد پلاک خورو معلولین همچون دیگر انواع پلاک بر اساس آیین نامه‌های صادره از پلیس راهور می‌باشد.

شاهرخی پیرامون تزریق واکسن آنفولانزا به مددجویان تحت پوشش بهزیستی استان تهران گفت: در برنامه واکسیناسیون آنفولانزا اولویت ما، افراد مقیم در مراکز نگهداری سالمندان و معلولان بر اساس سهمیه اختصاص یافته از سوی وزارت بهداشت بود و با فراخوانی که دادیم تمام این افراد به‌علاوه پرسنل این مراکز واکسینه شدند.

مدیرکل بهزیستی استان تهران ادامه داد: با رایزنی‌های صورت گرفته موفق شدیم همه‌ی معتادین مقیم مراکز ترک اعتیاد را به‌همراه پرسنل مراکز واکسینه کنیم.

شاهرخی افزود: پس از دریافت سهمیه واکسن از وزارت بهداشت تعدادی از پرسنل ستادی و مراکز تامین و توسعه نیز به صورت داوطلبانه واکسن آنفولانزا را دریافت کردند.

او در ادامه بیان کرد: واکسیناسیون‌های صورت‌گرفته مطابق دستورالعمل‌های وزارت بهداشت و ستاد مقابله با کرونا (همزمان با شیوع کرونا) بر اساس اولویت‌ها انجام شد و حتی یک مورد اعتراض در زمینه تزریق واکسن آنفولانزا نداشتیم.

شاهرخی افزود: مراکز شبه خانواده و کمپ‌های ترک اعتیاد در اولویت‌های آخر بهزیستی برای تزریق واکسن آنفولانزا بودند.

شاهرخی درباره واکسیناسیون کرونا گفت: در استان تهران تاکنون به ۵ هزار و ۴۱۶ نفر واکسن تزریق شده است البته بر اساس مصوبات ستاد کرونا اولویت واکسیناسیون سالمندان و پرسنل این مراکز و اولویت بعدی مراکز نگهداری معلولان بود که واکسیناسیون افراد مقیم در این مراکز با حضور بازرسین سازمان بهزیستی و وزارت بهداشت انجام شد.

 

............گزارش ویژه

*چرایی طولانی شدن راه‌اندازی صندوق حمایت از فرصت‌های شغلی معلولان

مدیرکل اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور توضیحاتی درباره چرایی طولانی شدن روند اجرایی صندوق حمایت از فرصت‌های شغلی افراد دارای معلولیت ارائه کرد.

 "رضا دهقان" مدیرکل اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور درباره نحوه استفاده از صندوق حمایت از فرصت‌های شغلی افراد دارای معلولیت گفت: ظرفیت صندوق حمایت از فرصت‌های شغلی افراد دارای معلولیت در قانون حمایت از معلولان به زودی اجرایی می‌شود. اساسنامه صندوق در هیات محترم دولت تصویب و برای شورای محترم نگهبان ارسال شد، پس از آن یک سری اشکالات حقوقی را شورای نگهبان در مورد اساسنامه صندوق مطرح کردند که این ایرادات هم در سازمان به دقت بررسی و پس از رفع ابهامات و ایرادات مطرحه، دوباره اصلاحیه اساسنامه در دولت و شورای محترم نگهبان به تایید و تصویب نهایی رسید و در تاریخ ۵ بهمن ۱۳۹۹ توسط معاون اول محترم رییس جمهور ابلاغ شد.

وی ادامه داد: رویکردی که در حقیقت سازمان بهزیستی و وزارت تعاون دارد این است که ظرفیت حداکثری در قالب صندوق حمایت از فرصت‌های شغلی افراد دارای معلولیت برای ارائه خدمات قرض‌الحسنه بانکی به جامعه عزیز معلولان تعریف و ارائه شود.

دهقان گفت: در اساسنامه، صندوق به عنوان یک موسسه عمومی غیردولتی تعریف شده است که از نظر اداری مالی یک ساختار مستقل دارد، اما با توجه به اینکه در قالب قانون حمایت از افراد دارای معلولیت است رییس سازمان بهزیستی به عنوان دبیر هیات امنای صندوق است و وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی به عنوان رییس هیات امنای صندوق، وزیر اقتصاد و رییس کل بانک مرکزی و رییس سازمان برنامه و بودجه و دو نفر از افراد دارای معلولیت که در حوزه کارآفرینی و اشتغال تجربه و تخصص داشته باشند به عنوان اعضای هیات امنا هستند.

مدیرکل اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی همچنین در مورد علت طولانی شدن روند تشکیل این صندوق تصریح کرد: تبعا تشکیل نهادی که از نظر ساختار حقوقی و مالی مستقل است، اینگونه نیست که وقتی اساسنامه ابلاغ شد بلافاصله فراخوان اعطای تسهیلات اشتغال برای جامعه عزیز تحت پوشش شکل بگیرد بلکه نیازمند یک سری اقدامات زیرساختی است. ما قبل از اینکه اساسنامه به تصویب قطعی شورای نگهبان برسد و به سازمان بهزیستی ابلاغ شود، از همان زمان که کلیات اساسنامه به تایید هیات دولت رسید و برای شورای نگهبان ارسال شد، کار خود را شروع کردیم و آقای دکتر قبادی دانا دستور دادند کارگروه ویژه‌ای برای راه‌اندازی صندوق در سازمان بهزیستی تشکیل شود و معاونان توانبخشی، مشارکت‌های مردمی و توسعه مدیریت، و مدیران کل حقوقی، بودجه و مالی و توانبخشی در این کارگروه عضویت پیدا کردند. دبیرخانه این کارگروه نیز در دفتر اشتغال مستقر شده و تاکنون ۶-۷ جلسه از کارگروه برگزار شده است.

دهقان با بیان اینکه از بهمن ماه سال گذشته و پس از ابلاغ اساسنامه، کارهای اجرایی برای راه‌اندازی صندوق انجام شده است، تصریح کرد: تا قبل از ابلاغ اساسنامه قطعی ما عملا اجازه کار اجرایی نداشتیم چراکه سند قانونی برای اینکه یک کار مداخله‌ای را انجام دهیم در اختیار نداشتیم. اما از زمانی که اساسنامه قطعی ابلاغ شده ما رسما کارهای اجرایی را شروع کردیم.

وی ادامه داد: وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی به عنوان رییس هیات امنای صندوق با اعضای هیات امنا مکاتباتی داشته و درخواست کردند پیش‌نویس آیین‌نامه‌های اداری مالی و ساختار سازمانی و مستنداتی که توسط کارگروه راه اندازی صندوق در سازمان بهزیستی تنظیم شده را برای بررسی در جلسه اول هیات امنا مطالعه کرده و نقطه نظرات خود را بیان کنند تا پیش از جلسه هیات امنا، ابعاد حقوقی و مالی آن بررسی شود و سپس در کمیسیون دائمی هیات امنا که متشکل از نمایندگان اعضای هیات امنا هست، بررسی تخصصی شده و در صورت رفع مغایرت‌ها در جلسه هیات امنا ارائه شود.

وی با بیان اینکه پیش‌نویس آیین‌نامه‌ها توسط کارگروه راه‌اندازی صندوق آماده شده است، خاطرنشان کرد: پیش‌نویس آیین‌نامه داخلی هیات‌امنا، آیین‌نامه تخصصی کمیسیون دائمی، آیین‌نامه اداری استخدامی دستورالعمل بودجه سنواتی و لیست اعضای هیات مدیره صندوق تهیه شده است. این موضوعات باید در جلسه اول هیات امنا مورد شور و اتخاذ تصمیم قرار بگیرد. همچنین ساختمان مناسبی برای دفتر مرکزی صندوق بلافاصله بعد از ابلاغ اساسنامه صندوق هماهنگ شده است و وزیر محترم کار تعاون و رفاه اجتماعی حسب اعلام ساختمان پیشنهادی ریاست محترم سازمان بهزیستی برای استقرار دفتر مرکزی صندوق، دستور مناسب داده‌اند.

مدیرکل اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی در مورد عملیات بانکی صندوق گفت: در خصوص عملیات بانکی و اینکه در کدام استان‌ها صندوق شعبه داشته باشد یا اینکه عملیات بانکی به چه صورتی باشد ما کلیات را در سازمان بهزیستی تقریبا بررسی کرده‌ایم اما این تصمیم در نهایت باید در جلسه هیات مدیره صندوق اتخاذ شود و مسائل اجرایی صندوق پس از تعیین اعضای هیات مدیره توسط هیات امنا، در هیات مدیره صندوق مورد بحث قرار می‌گیرد، البته در این خصوص به صورت جدی هم مقام عالی وزارت و هم ریاست محترم سازمان بهزیستی به جد پیگیر تشکیل جلسه هیات امنا هستند.

دهقان با اشاره به جامعه هدف این صندوق گفت: با توجه به اینکه جامعه هدف صندوق افراد دارای معلولیت هستند تلاش ما این است که این عزیزان کمترین تردد در سطح شهر را داشته باشند و از فضای الکترونیک استفاده کنند. رویکرد ما این است که در بحث عملیات بانکی به صورت حضوری از ظرفیت شبکه بانکی در بانک عامل صندوق استفاده کنیم یعنی تا جایی که امکان دارد خدمات بانکی در شعب بانک منتخب و در قالب خدمات ویژه برای معلولات عزیز ارائه شود تا کار با سرعت عمل بیشتر، کیفیت بالاتر و کمترین فعالیت فیزیکی و تردد انجام شود.

وی با بیان اینکه رویکرد مدیریت سازمان بهزیستی و وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی این است که کار برای افراد متقاضی در اسرع وقت انجام شود، تصریح کرد: به هر حال اجرای یک مصوبه‌ای که نیاز به هماهنگی‌های بالادستی در نهادهای قانونگذار و سیاستگذار و فراسازمانی دارد به خصوص در شرایط کاری فشرده ماه‌های بهمن و اسفند که پایان سال محسوب می‌شود و همچنین ماه‌های فروردین و اردیبهشت که فصل ابلاغ بودجه دولت است، نیازمند صبر و تامل است. همچنین فرایندی که باید در بانک مرکزی برای مجوزهای خدمات بانکی انجام صورت گیرد از جمله اقداماتی است که تعجیل در آن ممکن است به انجام کار آسیب برساند لذا باید با طمانینه کار پیش برود. اهتمام سازمان بهزیستی این است که این کار در اسرع وقت و در کوتاه‌ترین زمان ممکن و با بهترین شکل و موثرترین روش عملیاتی شود.

مدیرکل اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی در پاسخ به این سوال که چه زمانی فعالیت خود را آغاز می‌کند، گفت: باید هیات امنای صندوق تشکیل شود و راجع به روند اجرایی صندوق از طریق انتصاب اعضای هیات مدیره و انتخاب مدیرعامل روال اجرایی شروع شود. هیات مدیره تشکیل می‌شود و مدیرعامل را انتخاب می‌کند و قطعا صندوق باید نیرو برای شروع کار جذب کند همچنین باید قرارداد بانکی داشته باشد و روال اجرایی طی شود و اصولا وقتی یک موسسه مالی پولی یا بانکی می‌خواهد شکل بگیرد زمان بر است و باید روال خاص قانونی شکل بگیرد تا زمانی که قرار است خدمات از طریق این موسسه ارائه شود مددجو و جامعه هدف آسیب نبینند و سردرگم نشوند.

دهقان در پاسخ به این سوال که قرار بود اعتباری که برای این صندوق در نظر گرفته می‌شود ۲۰ میلیارد تومان باشد به نظر شما این اعتبار برای جامعه یک میلیون و هفتصدهزار نفری معلولان کفایت می‌کند و سقف وام در نظر گرفته شده چه میزان است، تصریح کرد: دو نکته وجود دارد در اساسنامه مصوب صندوق این ردیف مبلغ ۲۰میلیارد تومان دیده شده است البته تلاش سازمان بر این است که اعتبار صندوق به ۳۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کند. این اعتبار اولیه برای راه‌اندازی صندوق است. نکته دیگر این است که در اساسنامه پیش‌بینی شده است سازمان بهزیستی از طریق فروش اموال مازاد می‌تواند آورده صندوق را افزایش بدهد از طرفی می‌توانیم از ظرفیت سپرده‌گذاری خیران نیز به عنوان حامی استفاده کنیم و آورده صندوق را بالا ببریم. همچنین ما قابلیت جذب ظرفیت‌های دیگری از اعتبارات دیگر برای اشتغال معلولان و مددجویان تحت پوشش سازمان داریم قاعدتا بخشی از این ظرفیت نیز می‌تواند برای افزایش توان مالی صندوق به مشارکت گرفته شود.

وی ادامه داد: نباید بر روی یک خط اعتباری متمرکز شد، خط اعتباری چیزی است که دولت و قانون تصویب کرده و در اختیار صندوق قرار می‌گیرد اما باید ظرفیت‌های دیگر را برای صندوق مهیا کرد تا بتوانیم حساب صندوق گردش مالی خوبی داشته باشد. می‌توانیم از دیگر ظرفیت‌ها مانند کمک‌های بلاعوض به تناسب سیاستی که هیات امنا بعد از تشکیل جلسات اتخاذ خواهند کرد، استفاده کنیم تا منابع صندوق افزایش پیدا کند و بنده امیدوارم این صندوق به عنوان یکی از نهادهای قوی قرض‌الحسنه در کشور باشد و بتوانیم از جامعه معلولان حمایت کنیم.

دهقان خاطرنشان کرد: یقینا از ظرفیت تسهیلات اشتغال جامعه هدف که در سایر ردیف‌های قانون بودجه سنواتی نیز می‌آید می‌توان برای تقویت بنیه صندوق استفاده کرد. همچنین صندوق به عنوان یک نهاد عمومی غیردولتی می‌تواند حسب تشخیص هیات امنا و هیات مدیره، در فعالیت‌های سرمایه‌گذاری و کارآفرینی فعالیت کند.

مدیرکل اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه تورم بالایی در کشور وجود دارد آیا مبلغ ۵۰ میلیون تومان برای وام خود اشتغالی کم نیست آیا برنامه‌ای برای افزایش این مبلغ وجود دارد، گفت: افزایش مبلغ وام موضوعی است که خارج از اختیارات سازمان بهزیستی است. در قانون بودجه تصویب می‌شود که مبلغ وام اشتغال به چه میزانی باشد در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ نیز مبلغ ۵۰ میلیون تومان است. سقف اعتبار بانکی که برای مددجویان سازمان بهزیستی اعم از افراد دارای معلولیت و یا افراد نیازمند دیده شده، ۳ هزار میلیارد تومان برای سازمان بهزیستی است بازپرداخت این وام ۷ ساله است و در سال ۹۹ مبلغ تسهیلات ما حدود دو هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان بود که در قانون مصوب و از طریق بانک مرکزی ابلاغ شده است.

دهقان ادامه داد: در سال ۹۹ با پیگیری‌هایی که از بانک مرکزی داشتیم مصوبه‌ای را از شورای پول و اعتبار دریافت کردیم که تسهیلات کارفرمایی از ۲۵۰ میلیون تومان برای بکارگیری حداقل ۵ مددجو به ۲ میلیارد تومان برای بکارگیری حداقل ۴۰ مددجو افزایش پیدا کرد. این مصوبه‌ای بود که در اختیار سازمان بهزیستی و نهاد حمایتی قرار گرفت، من مطمئنم که در سنوات آینده نیز شبکه بانکی کشور همین رویکرد مثبت را به نهادهای حمایتی از جمله سازمان بهزیستی خواهد داشت.

وی با بیان اینکه نگاه ما در سازمان بهزیستی پشتیبانی و تقویت صندوق حمایت از فرصت‌های شغلی افراد دارای معلولیت است، تصریح کرد: بنابراین هرگونه پیشنهادی که در حوزه حقوقی و قانونی جا داشته باشد و قابل استناد باشد انجام می‌دهیم، بنابراین ابهامی در خصوص حمایت سازمان از صندوق وجود ندارد، چراکه سازمان خود را در حقیقت پشتیبان و پشتوانه صندوق می‌داند و صندوق هم با کمک سازمان پروسه قانونی خود را طی کرده است. در بحث ضمانت از تسهیلات مددجویان نیز به دنبال این هستیم که از صندوق حمایت از فرصت‌های شغلی برای بحث تضمین وام مددجویان دارای معلولیتی که مشمول خدمات صندوق می‌شوند کمک بگیریم. این نگاه نگاه حداکثری است قاعدتا باید مقداری با صبر پیش برویم تا کار به شکل درست خود انجام شود.

مدیرکل اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی در پاسخ به این سوال که در سال ۹۹ چند نفر از افراد دارای معلولیت از تسهیلات اعتباری خود اشتغالی استفاده کرده‌اند و با توجه به شیوع کرونا چه تسهیلاتی برای مددجویان در نظر گرفته شده است؟ تصریح کرد: از ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومانی که براساس بند ب تبصره ۱۶ قانون بودجه در اختیار داشتیم تا پایان اردیبهشت‌ماه حدود ۱۷۵۰ میلیارد تومان را توانستیم برای جامعه هدف جذب کنیم تقریبا نیمی از اعتبار توسط افراد دارای معلولیت اخذ شده است در همه استان‌ها نیز از این ظرفیت استفاده شده است تاکنون نیز شبکه بانکی کشور حداکثر همکاری را با ما داشته اند. انصافا هر ۱۶ بانک عامل صددرصد اعتبارات را به استان‌ها ابلاغ کرده‌اند.

دهقان همچنین در پاسخ به این سوال که برای پرداخت وام خوداشتغالی ۳ ضامن کارمند یا ضامن کاسب لازم است که ممکن است برخی از مددجویان توانایی تامین آن را نداشته باشند آیا در این خصوص راهکاری اندیشیده شده است تا افراد دارای معلولیت با مشکل مواجه نشوند، خاطرنشان کرد: برخی از بانک‌ها در بحث ضمانت با ما همکاری خوبی داشتند و در بحث تک ضامنی یا دو ضامنی کمک کردند تسهیلات پرداخت شود. ما حداکثر ظرفیت را برای سازمان بهزیستی استفاده کنیم.

وی ادامه داد: از سوی دیگر به دلیل اینکه شرایط کرونا بوده است قطعا مددجویان بهزیستی شرایط سخت‌تری داشته‌اند بسیاری از مشاغل در فاز تعدیل نیرو بوده‌اند ما سعی کرده‌ایم با توجه به اینکه نگاه سازمان این بود که اشتغال مددجویان چه در قالب کارفرمایی و یا خوداشتغالی حداکثری حمایت شوند سعی کردیم اقدام به شبکه‌سازی کنیم به طور مثال با اتاق بازرگانی، اتاق تعاون یا اصناف و مجموعه کارفرمایی کشور تعامل داشتیم.

او افزود:‌ همچنین با بازدیدهایی که از مراکز کارفرمایی داشتیم که مددجویان بهزیستی را تحت پوشش گرفته بودند و فرصت شعلی در اختیار آن‌ها گذاشته بودند حداکثر تعامل را با آن‌ها داشته باشیم تا حداکثر حمایت در قالب مشوق‌های بیرونی و ارتقای کارایی جایگاه شغلی این افراد تثبیت شود همین که جذب اعتبارات اشتغال ما با شیب تندی جلو رفته است و اتفاقات خوبی در جذب اعتبارات بانکی و بیمه‌ای ما اتفاق افتاد این به این معنی است که ظرفیت‌سازی ما برای اشتغال و حمایت و پایداری اشتغال حداکثری بوده است.

مدیرکل اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی همچنین در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود تنها ۳ تا ۵ درصد کارفرمایان از تخفیف حق بیمه استفاده‌کرده‌اند و از طرفی عدم پرداخت به موقع حق بیمه باعث می‌شود کارفرمایان تمایلی به استفاده از مددجویان نداشته باشند، تصریح کرد: سهم بیمه طبق قانون حق بیمه خویش فرمایی و کارفرمایی ۲۰ درصد از طریق سازمان پرداخت می‌شود این میزان حمایت هم بستگی به اعتباری است که سازمان در اختیار دارد در سال ۹۹ حمایت از این بابت خوب بود و اعتبار از سازمان را به صورت صدردصدی دریافت کردیم و نزدیک به ۴۰ میلیارد تومان در حوزه مددجویان نیازمند و ۷۰ میلیارد تومان در حوزه معلولان از بیمه حق اعتبار دریافت کردیم همچنین حدود ۳۲ میلیارد تومان در حوزه ارتقای کارآیی افراد دارای معلولیت براساس ماده ۱۲ قانون افراد دارای معلولیت اعتبار به استان‌ها توزیع شد این اعتبار تا پایان فروردین ماه در سطح کارفرمایان و خود اشتغال‌ها توزیع و جذب شد.

دهقان خاطرنشان کرد: ما علی‌رغم اینکه مشکلاتی را در خصوص جمع آوری اطلاعات مددجویان شاغل و کارفرمایان مربوطه در سطح استان‌ها و شهرستان‌هایی که از زیرساخت‌های فناوری ضعیف‌تری برخوردار بودند، داشتیم اما نگاه‌مان توزیع حداکثری اعتبارات بود و تمام درخواست‌هایی که بهزیستی استان‌ها و ستاد اشتغال کشور داشتند با تاکید ریاست محترم سازمان بهزیستی و پیگیری جدی معاونان محترم مشارکت‌ها و پشتیبانی و مدیرکل محترم بودجه تامین اعتبار شد یعنی براساس درخواست حوزه‌های عملیاتی که از سوی بهزیستی شهرستان‌ها و بهزیستی استان‌ها ارائه شده، تامین اعتبار شده است. در سال ۹۸ و سال ۹۹ در بحث تامین اعتبارات اشتغال هیچ مشکلی نداشتیم قطعا باید درخواست از سوی کارفرما بیاید اگر کارفرمایی درخواست داده و بهزیستی استان رسیدگی نکرده است باید به ما در ستاد منتقل کنند تا بتوانیم در سال ۱۴۰۰ حمایت کنیم اما تا جایی که اطلاع دارم صددرصد نیاز استان‌ها در بحث اعتبار بیمه و حق کارفرمایی مددجویان و معلولان پرداخت شده است.

وی ادامه داد: از حمایت بی‌شائبه همه مسوولان و دولت محترم در بحث تامین اعتبارات، همچنین نمایندگان مجلس در بحث تصویب قانون بودجه و توجه ویژه به جامعه مددجویی کشور و به خصوص توجه ویژه به امر بسیار مهم اشتغال در قانون بودجه و توجه ویژه نهادهای نظارتی  به رفع موانع برای تسهیل برخورداری جامعه هدف از اعتبارات اشتغال تشکر کنم.

دهقان تصریح کرد: بانک مرکزی و شبکه بانک‌های عامل در سال گذشته انصافا در قبال جامعه بهزیستی همراهی خوبی داشتند و در شرایط سخت کرونا و تحریم بالغ بر ۱۷۵۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی در قالب وام‌های ‌۵۰ میلیون تومانی با کارمزد ۴ درصد ۷ ساله به مددجویان پرداخت کردند. جامعه کارفرمایی، اتاق‌های تعاون، بازرگانی، اصناف و عموم کسبه در ایجاد بستر اشتغال اعم از خوداشتغالی و کارفرمایی برای مددجویان بهزیستی، مشتاقانه و بدون چشمداشت و نهایت تواضع و در قالب مسئولیت اجتماعی خود پا به عرصه حمایت از اشتغال مددجویان گذاشتند و این جنبش ملی برای حمایت از کسب و کارهای مددجویی یقینا در پیشگاه خداوند بزرگ ماجور خواهد بود. انشاله در سال ۱۴۰۰ هم با همین روحیه جهادی مردم و کارآفرینان و با همراهی ویژه مددجویان تحت پوشش و ما هم به عنوان خدمتگزار پا به کار این عزیزان، بیش از پیش، برای تحقق شعار ویژه سال که پشتیبانی و مانع‌زدایی از تولید هست، حرکت خواهیم کرد و نمادی از اقتصاد مقاومتی و اقتصاد تحریمی را در مجموعه بهزیستی ارائه خواهیم کرد

 

....‌‌‌‌.....آموزش

*چه بیماران کرونایی باید در بیمارستان بستری شوند؟ یک فوق تخصص ریه با اشاره به اکسیژن‌تراپی برخی بیماران مبتلا به کرونا در منزل گفت: بیماران کووید ۱۹ با درگیری ریه بالای ۵۰ درصد باید در بخش مراقبت‌های ویژه در بیمارستان بستری شوند زیرا در منزل گاه شرایطی رقم می‌خورد که اکسیژن‌رسانی کافی مقدور نبوده و بیمار باید تحت پرستاری کادر درمان قرار بگیرد.

به نقل از ایرنا، حمید سهراب‌پور افزود: اکسیژن تراپی در منزل با استفاده از دستگاه‌های اکسیژن برای بیماران کرونا می‌تواند انجام شود، اما ضرورت بستری به عنوان یک عامل مهم در معالجه این بیماران با تعیین میزان درگیری ریه توسط سی تی اسکن مشخص خواهد شد.

در روش درمانی «اکسیژن‌رسانی غشای خارج از بدن»   ، پزشکان خون بیمار را (در خارج از بدن) توسط دستگاه پمپ با اکسیژن همراه کرده و خون اکسیژنه را وارد بدن بیمار می‌کنند.

نتایج شماری از مطالعات جدید نشان می‌دهد، درمان ترکیب اکسیژن با خون (اکسیژن‌رسانی غشای خارج از بدن) در بهبود بیماران مبتلا به کرونا با وضعیت شدید بیماری موثر است.این روش درمانی همچنین بدون عارضه جانبی طولانی‌مدت است.

البته این روش درمان به بیماران کووید-۱۹ اختصاص ندارد، بلکه برای بیماران قلبی وعروقی و در حقیقت به عنوان یک دستگاه در جراحی‌های قلب طراحی شده و کاربرد دارد و  برای تنظیم اکسیژن در بدن استفاده می شود و در هر یک از بیماران که با کاهش سطح اکسیژن خون مواجه می‌شوند، کاربرد خواهد داشت.

*ضرورت انجام فیزیوتراپی تنفسی در بهبودیافتگان کرونا: توانبخشی ریه می‌تواند عملکرد دستگاه تنفس را پس از گذار از دوران بیماری حفظ کرده و برخی عوارض ماندگار تنفسی ناشی از کووید-۱۹ را بهبود بخشد.

به نقل از ایسنا، محمد عموزاده خلیلی گفت: فیزیوتراپی تنفسی یکی از مهمترین معالجات پزشکی برای بیماران مبتلا به کرونا در دوران نقاهت و پس از بهبود است.

این فیزیوتراپیست افزود: یکی از عوارض اصلی کووید-۱۹ مشکلات تنفسی است، بیمار مبتلا به کرونا با افت اکسیژن در اولین علامت از عارضه‌های تنفسی روبه‌رو شده و از طریق فیزیوتراپی تنفسی و توانبخشی ریه می‌تواند تنفس مطلوب را حفظ و افت اکسیژن را جبران کند.

با هر دم و بازدم، میزان معینی از اکسیژن وارد ریه شده و گاز کربنیک خارج می‌شود. با ورود ویروس کرونا و درگیری ریه، دم و بازدم و ورود و خروج هوا با دشواری روبه‌رو شده و میزان حجم اکسیژن در بدن و گاز کربنیک کاهش می‌یابد.

‌ تمرینات تنفسی و توانبخشی ریه در حقیقت میزان ورود و خروج این گازها به بدن را تقویت کرده و بهبود می‌بخشد.این اقدام نخست از طریق فعال‌تر کردن بخش‌های سالم ریه (که طی گذار از دوران نقاهت دچار عارضه نشده‌اند) اتفاق می‌افتد. مطابق با برخی تمرینات ورزشی دم و بازدم مصنوعی، ریه و عضلات تقویت شده و تنفس بهبود می‌یابد.برخی از بیماران کووید-۱۹ با مشکلات عفونی نظیر عفونت ریه مواجه بوده و باید ترشحات مزاحم در راه تنفس را نیز تخلیه کنند.تخلیه ترشحات عفونی باعث پاکسازی (باز شدن انسدادها) و در نتیجه بهبود تبادلات گازی در بدن شده و دستگاه تنفس را تقویت می‌کند.برخی از بیماران مبتلا به کرونا اما به دلیل مشاهده علائمی همچون ترشحات خونی، باید در انجام تمرینات توانبخشی ریه احتیاط کنند و تمرینات تنفسی را متوقف و به منظور تداوم معالجه بررسی‌های بیشتری انجام دهند.  در بیماران عادی اما این توانبخشی می‌تواند عوارض مزمن تنفسی که گاه مدت‌ها پس از بهبود کووید-۱۹ نیز ماندگار است را کاهش دهد.

یک ورزشکار به هنگام نفس کشیدن میزان اکسیژن بالایی را وارد شش‌ها می‌کند، اما یک شخص غیرورزشکار با وضع مشابه از لحاظ سن، جنس، فیزیک و قدرت بدنی، حجم بسیار کمتری از اکسیژن را به بدن می‌دهد.بنابراین توجه به تمرینات فیزیوتراپی در شیوع کرونا، می‌تواند سیستم بدنی را همچون ورزشکاران با تقویت برخی از سلول‌های غیردرگیر به طرف انجام وظایف بهتر و ترمیم بخشی از سلول‌های آسیب دیده سوق دهد.

*عوارض داشتن افراد چاق در جامعه: چاقی، عوارض بسیاری دارد که می تواند آینده کشور ایران را از داشتن افراد سالم، محروم کند و به همین دلیل باید از اکنون برای آینده برنامه‌ریزی مناسبی صورت گیرد.

دکتر زهرا اباصلتی گفت: چاقی خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن نظیر دیابت، فشار خون بالا و سرطان‌ها را افزایش می‌دهد همچنین چاقی، خطر ابتلا به کووید ۱۹ را نیز افزایش می‌دهد و میزان مرگ و میر افراد چاق مبتلا به ویروس کرونا بیشتر است.برنامه‌های مختلفی در راستای کاهش چاقی در کودکان و نوجوانان در حال اجراست و بر همین اساس باید ذائقه‌سازی از همان ابتدای کودکی انجام شود تا کودکان به جای استفاده از تنقلات به سمت سبزیجات، حبوبات و میوه‌ها سوق پیدا کنند.این باور غلط که کودک تُپُل سالم‌تر است باید در بین خانواده‌ها اصلاح شود چرا که کودکی سالم است که تغذیه سالم، نشاط، فعالیت و تحرک داشته باشد.

.......ورزشی 

*۵۰۰ حرکت ارزشمند" در جهان برای جنبش پارالمپیک

شرکت زمزم، به عنوان تنها نماینده ایران در میان ۵۰۰ شرکت بزرگ حامی جنبش پارالمپیک در جهان معرفی شد.

 در راستای  تفاهم نامه کمیته بین المللی پارالمپیک با سازمان " ۵۰۰حرکت ارزشمند" به  منظور ایجاد شبکه ای جهانی با حضور ۵۰۰ کارخانه، سازمان تجاری و ... که حقوق افراد دارای معلولیت در آنها دیده شده و به دنبال بهبود کیفیت زندگی این قشر و ایجاد اشتغال و فعالیت برای آنها هستند، شرکت زمزم نیز از ایران به عنوان تنها شرکت حامی جنبش پارالمپیک معرفی شد و نام آن در میان صدها شرکت بزرگ جهانی از جمله سونی، فوجیتسو، مایکروسافت و ... قرار گرفت.

این اقدام به دلیل همکاری نزدیک شرکت زمزم در راستای ایفای نقش مسئولیت اجتماعی با کمیته ملی پارالمپیک طی سالهای اخیر صورت گرفته است و بر مبنای آن این شرکت در صدد است فرهنگ تنوع و فراگیری را به عنوان یکی از ارزش های کلیدی شرکت ارتقا داده و از این رو مناسب سازی محیط کار برای افراد دارای معلولیت و به دنبال آن فراهم کردن شرایط برای جذب این قشر، از برنامه آتی آن خواهد بود.

همچنین به منظور توانمند سازی افراد دارای معلولیت در حوزه کسب و کار و ادغام اجتماعی، این شرکت طی تفاهم نامه ای با سازمان های مردم نهاد، دوره های کوتاه مدت کارورزی در حوزه بازاریابی و فروش، گرافیک و طراحی، مدیریت ارتباط با مشتری ، دیجیتال مارکتینگ و رسانه در نظر گرفته است.

سازمان " ۵۰۰ حرکت ارزشمند" در تلاش است تا علاوه بر کمک به توسعه جنبش پارالمپیک، به بهبود دیگر جنبه های زندگی افراد دارای معلولیت از جمله کار، تجارت و درآمد شغلی نیز کمک کند و مفاد تفاهم نامه ای که با IPC به امضا رسانده است نیز در زمینه کار و اشتغال افراد دارای معلولیت است

.......حوادث

*قتل همسر به خاطر اختلاف خانوادگی

فرمانده انتظامی شهرستان ایلام گفت: فردی به علت اختلافات خانوادگی همسر خود را با ضربات چاقو به قتل رساند. سرهنگ جمال موسوی اظهار داشت: در پی اعلام مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ مبنی بر وقوع یک فقره نزاع خانوادگی منجر به قتل در شهر ایلام، بلافاصله ماموران کلانتری ۱۲ برای بررسی موضوع به محل وقوع حادثه اعزام شدند.

وی افزود: در بررسی مأموران مشخص شد که فردی حدودا ۳۵ ساله همسر خود را با سلاح سرد (ضربات چاقو) به قتل رسانده و از محل متواری شده است. فرمانده انتظامی شهرستان ایلام گفت: در جریان این قتل با دستور ویژه فرمانده انتظامی استان و هدایت مرکز کنترل معاونت عملیات، طرح مهار در سطح استان صادر شد و ماموران انتظامی شهرستان سیروان، قاتل را در کمتر از یک ساعت پس از وقوع قتل که با خودرو پراید قصد فرار داشت در محور‌های مواصلاتی شناسایی و دستگیر کردند. سرهنگ موسوی بیان کرد: متهم در بازجویی‌های اولیه به بزه انتسابی خود اعتراف و علت و انگیزه خود از قتل را اختلافات خانوادگی با همسرش بیان کرد. وی خاطرنشان کرد: پلیس با کسانی که بخواهند نظم و امنیت جامعه را به مخاطره بیاندازند برخورد قاطع و قانونی به عمل  خواهد اورد.

گرما جان پدر و پسر را در جازموریان گرفت

فرماندار دلگان در جنوب سیستان و بلوچستان گفت: جسد پدر ۲۸ ساله و فرزند هفت ساله‌اش در بیابان‌های گرم جازموریان در نزدیکی روستای دمیتان از بخش جلگه چاه هاشم این شهرستان که بر اثر گرما جان خودشان را از دست داده بودند کشف شد. مجتبی شجاعی  اظهارداشت: طبق بررسی نخست و شواهد پیداست که این ۲نفر بیش از ۴۸ ساعت قبل بر اثر مفقود شدن و متعاقب آن گرما و تشنگی در بیابان جازموریان فوت کرده‌اند .

وی افزود: نزدیک به یک هفته متوسط دمای هوا در دلگان  نزدیک به ۵۰ درجه و بیش از آن بوده و آلودگی زیست محیطی جازموریان و حرکت ریزگردها در هوا نیز مردم را آزار داده به شکلی که ستاد مدیریت بحران این شهرستان به حالت آماده‌باش در آمده است . به گفته مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان؛ در شبانه‌روز گذشته دلگان با بیشینه دمای ۵۰.۳ درجه سلسیوس گرمترین شهر کشور شد و بالاترین دمای این شهر در چند سال اخیر را ثبت کرد. محسن حیدری  افزود: این دومین روز متوالی است که دمای هوای دلگان در غرب سیستان و بلوچستان به ۵۰ درجه سلسیوس می رسد. وی خاطرنشان کرد: براساس آخرین خروجی نقشه‌های پیش‌یابی و مدل‌های جوی همچنان گرمای هوا در استان ادامه دارد و در برخی مناطق انتظار می رود بر شدت گرما و افزایش دما افزوده شود. مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان ادامه داد: موج گرمای فعلی مستقر در استان ممکن است برخی رکوردهای دمایی بلند مدت شهرهای استان را که عمدتا در تابستان ها به ثبت رسیده است را جابجا کند.

وی گفت: توصیه اکید می شود برای عبور از موج گرما نسبت به عدم رفت و آمدهای غیر ضروری در فضای باز، صرفه‌جویی و مدیریت منابع آب و برق، تهویه مناسب گلخانه‌ها و مرغداری‌ها، و برداشت محصولات رسیده باغی و زراعی اقدام شود.

حیدری افزود: در شبانه‌روز گذشته روند افزایش دمای هوا در زاهدان نیز ادامه یافت و برای نخستین بار از ابتدای سال زراعی تا کنون بیشینه دمای هوا به ۴۱ درجه سلسیوس رسید. حیدری  تصریح کرد: در ۲۴ ساعت گذشته بیشینه دمای ۱۸ شهر استان بین ۴۰ تا ۵۰ درجه سلسیوس شد.

وی ادامه داد: پس از دلگان، بیشترین دمای های ثبت شده به ترتیب در شهرهای، ایرانشهر با ۴۷.۸، هامون ۴۷.۷، زابل و هیرمند ۴۷.۶، زهک ۴۷ و بزمان ۴۶ درجه سلسیوس ثبت شده است.

Page Generated in 0/0065 sec