روزنامه «ایران سپید»
چهارشنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۰
۲۱ شوال ۱۴۴۲
۲ جون ۲۰۲۱
سال بیست و پنجم شماره ۶۷۱۴
خبرگزاری جمهوری اسلامی مدیر مسئول: سهیل معینی
سامانه پیامکی: 3000465040
نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388
تلفن: 84711371
شماره انتشارات: 5-88548892
وب سایت: www.iransepid.ir
پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir
........عناوین این شماره......
*افراد دارای معلولیت در اولویت دریافت واکسن قرار بگیرند
*انتشار این فایل صوتی وزیر خارجه یک توطئه علیه دولت و نظام بود
*فریب شیب کاهشی ابتلا به کرونا را نخوریم
*انتخاب رئیس هیئت ورزش نابینایان گلستان
*زن خیانتکار منکر همدستی در قتل شوهرش شد
.......اخبار ویژه
*افراد دارای معلولیت در اولویت دریافت واکسن قرار بگیرند
مدیر کل اداره سلامت شهرداری تهران گفت: فرایندی که افرادی دارای معلولیت نیز در طبقه بندی های سنی واکسینه شوند عادلانه نیست و این افراد باید به دلیل شرایط خاص به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرند.
زینب نصیری درباره لزوم در اولویت قرار دادن افراد دارای معلولیت برای دریافت واکسن کرونا گفت: در سند ملی واکسیناسیون، طبقه بندی مناسبی برای انجام واکسیناسیون گروههای مختلف انجام شده که این طبقه بندی بر اساس گروههای سنی است. در همین فرایند پیش بینی شده که بیماران خاص نیز واکسینه شوند.
او با بیان اینکه یکی از گروههایی که در سند واکسیناسیون به آنها توجه نشده و با توجه به شرایط خاصی که دارند باید درباره آنها استثنا قائل شد، افراد دارای معلولیت هستند، افزود: افرادی که دارای معلولیت ذهنی هستند و خانواده های آنها در این مدتی که کرونا شایع شده مشکلات بسیاری داشتند، خصوصا کودکانی که دارای معلولیت ذهنی، اوتیسم و اختلالات شناختی هستند نمی توانند پروتکلهای بهداشتی را مانند سایر افراد جامعه یاد بگیرند و شاید امکان استفاده از ماسک و تحمل آن برای کودکان اوتیسم یا گروه های مختلف ذهنی مساله پیچیده ای باشد. بنابراین لازم است که در سند ملی واکسیناسیون به صورت خاص مورد توجه قرار بگیرند.
افراد دارای معلولیت در اولویت قرار بگیرند
نصیری ادامه داد: همچنین افراد دارای معلولیت جسمی حرکتی و نابینایان به خاطر محدودیتهایی که برای تردد در شهر دارند از ابزارهای کمکی مانند ویلچر، واکر و عصا استفاده می کنند که خود این ابزار نیز می تواند آلودگی را با خود به داخل منازل ببرد. ضمن اینکه بسیاری از این افراد توامان دچار بیماریهای دیگر هستند و سیستم ایمنی ضعیف تری دارند و ممکن است در معرض بیماریهای مختلف قرار بگیرند. بنابراین گروههایی که دارای معلولیت هستند باید به صورت مجزا در اولویتهای واکسیناسیون قرار بگیرند.
مدیر کل سلامت شهرداری تهران گفت: علاوه بر جلساتی که با سازمان های مردم نهاد در حوزه معلولین داریم، در سطح شهر نیز با کانون معلولین مرتبط هستیم و از مشکلاتی که گروه های افراد دارای معلولیت با کرونا دارند آگاه هستیم. بنابراین بهنظر می رسد این فرایند که افرادی که دارای معلولیت هستند نیز در طبقه بندی های سنی واکسینه شوند عادلانه نیست و به دلیل شرایط خاص به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرند.
او با اشاره به اینکه کلاسهای مدارس به صورت مجازی برگزار و بسیاری از کارکنان دولت دور کار بودند، عنوان کرد: نباید فراموش کنیم که بخش عمده ای از افراد دارای معلولیت با همه سختی هایی که برای تردد در شهر و حضور در محل کارشان دارند مجبور به اشتغال و حضور در فضاهای شهری و محیط های مختلف هستند و توجه به موضوع واکسیناسیون این افراد ضرورت داد.
نصیری ادامه داد: در سند واکسیناسیون صرفا افراد دارای معلولیتی که در مراکز نگهداری، زندگی می شوند مورد توجه قرار می گیرند در حالی که بخش عمده ای از افراد دارای معلولیت در خانه های خود هستند و عدم واکسیناسیون باعث می شود که بیش از گذشته در خانه بمانند و نتوانند شرایط عادی زندگی خود را طی کنند و یا اینکه وقتی از خانه خارج می شوند در معرض بیماری قرار بگیرند.
نصیری در ادامه با اشاره به اینکه طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت ۱۰ تا ۱۵ درصد جمعیت در کشورها و کلان شهرها دارای معلولیت هستند، توضیح داد: البته این آمار انواع معلولیتهای خفیف تا شدید را در برمی گیرد اما با توجه اینکه در ایران افراد دارای معلولیت پس از تایید در کمیسیون سازمان بهزیستی کشور و دریافت کارت معلولیت، معلول تلقی می شوند این درصد در آمار پایین تر است در صورتی که در کشور ما با توجه به تجربه جنگ و بالا بودن آمار سوانح، این رقم اگر بیشتر از ۱۰ تا ۱۵ درصد نباشد، کمتر نیست.
جمعیت افراد دارای معلولیت در تهران
مدیر کل سلامت شهرداری تهران اضافه کرد: در شهر تهران طبق آخرین آمار، حدود ۱۱۵ تا ۱۲۰ هزار نفر فرد دارای معلولیت ثبت شده وجود دارد که در سازمان بهزیستی دارای پرونده هستند اما اگر بخواهیم با آمار سازمان جهانی بهداشت در نظر بگیریم پیش بینی می شود که تعداد افراد دارای انواع معلولیت در تهران حداقل یک میلیون نفر باشد.
یکی از مشکلات این حوزه این است که سیاست گذاران شهری و سایر ارکان حاکمیتی در سرشماری گذشته گزارش آمار افراد دارای معلولیت را لحاظ نکردند و امیدوار بودیم که در سال ۱۴۰۰ سرشماری انجام و برداشتی از تعداد این افراد انجام شود که البته سرشماری عقب افتاده است. امیدوارم که این موضوع نیز مورد توجه مسئولین کشوری و مرکز آمار قرار بگیرد و در سرشماری بعدی برداشتی از این افراد صورت بگیرد تا آمار پراکندگی این افراد در نقاط و شهرهای مختلف و نوع معلولیت و نیازهای آنها در دسترس باشد.
نصیری در پایان یادآوری کرد: شهرداری تهران تابع سیاستهای ستاد کرونا در سطح ملی و تهران است و از آنجا که واکسیناسیون بر اساس سند ملی انجام می شود اگر مساله واکسیناسون معلولین در ستاد کرونای تهران حس شود نیز باید تابع ستاد ملی کرونا باشد. بنابراین باید در سند ملی واکسیناسیون این اصلاح اتفاق بیفتد و یکی از وظایف ما در شهرداری به عنوان یک نهاد عمومی، همچنین سازمانهای مردم نهاد به عنوان نهادهایی که این گروه را نمایندگی می کنند و رسانه به عنوان صدای گروههای مختلف جامعه، این است که راجع به این موضوع مطالبه داشته باشیم. همچنین باید تلاش کنیم که بحث واکسیناسیون افراد دارای معلولیت در اولیت قرار بگیرد.
*رشد 100درصدی بودجه آموزش و پرورش استثنایی در سال جاری
مدیرکل توسعه مدیریت و پشتیبانی سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور در تبریز از رشد 100 درصدی بودجه آموزش و پرورش استثنایی در سال 1400 خبر داد.
حسن محرابی مقدم مدیرکل پشتیبانی و توسعه مدیریت سازمان آموزش و پرورش استثنایی در نشست شورای اداری آموزش و پرورش استثنایی استان آذربایجان شرقی گفت: استان آذربایجان شرقی خطه علما، سرداران و بزرگانی در عرصه های علم و فرهنگ و ادب است.
وی با اشاره به موضوع تفویض اختیار به ادارات استثنایی استان ها گفت: در هر استان ادارات آموزش و پرورش استثنایی شبیه اداره یک منطقه با شهرستان عمل خواهند نمود و مدیریت امور مالی و پرسنلی برعهده اداره آموزش و پرورش استثنایی استان خواهد بود.
مدیرکل توسعه مدیریت و پشتیبانی سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور افزود: اختیارات و مسئولیت های ماده 51 و 52 حسب مورد مستقیماً و بدون واسطه از طرف مقامات فوق به سایر مقامات دستگاه مربوطه کلا یا بعضاً قابل تفویض خواهد بود لکن در هیچ مورد تفویض اختیار و مسئولیت سلب اختیار و مسئولیت از تفویض کننده نخواهد کرد .
محرابی مقدم تصریح کرد: ماده های 52 و 53 قانون محاسبات کشور از ماده های با اهمیت در سازمان ها است چرا که مراحل خرج یا همان پرداخت هزینه ها در سازمان و هم چنین روش های تفویض اختیارات را بیان می کند.
وی توضیح داد: پرداخت هزینه ها به ترتیب پس از طی مراحل تشخیص، تأمین اعتبار، تعهد، تسجیل، حواله و با اعمال نظارت مالی صورت خواهد گرفت.
محرابی مقدم گفت: اعتبارات به صورت منطقه ای ابلاغ می شود فقط تفاوت این منطقه با دیگر مناطق و نواحی در این است که یکسری کمک سرانه های مستقلی هم به حساب اختصاصی این مناطق واریز می شود.
وی تاکید کرد: در فصل ششم این ماده بند حمایت دانش آموز آمده که جدا از سرانه ی حمایتی دانش آموزی است و سالانه در اختیار اداره کل قرار می گیرد تا در حوزه درمانی و توانبخشی استفاده شود ولی در این بند حمایت در تمام امور دانش آموز ی است.
محرابی مقدم افزود: سازمان آموزش و پرورش استثنایی در بودجه ردیف مستقل دارد و در کمک سرانه فصل ششم و هفتم نیز مستقل می باشد که به حساب ادارات استانی واریز می شود و در ادارات استثنایی هزینه می شود.
محرابی مقدم با بیان اینکه اعتبار سازمان آموزش پرورش استثنایی در سال ۹۸، ۹۳ میلیارد تومان و در سال 99، 143 میلیارد تومان بود گفت: اعتبار سازمان آموزش و پرورش استثنایی در سال 1400 به 294 میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است و بودجه رشد ۱۰۰ درصدی داشته است.
وی ادامه داد: بر اساس آمایش سرزمینی دانش آموزان با نیازهای ویژه به ۱۰۵ قلم تجهیزات توانبخشی، آموزشی، پرورشی و تربیت بدنی نیاز دارند که شامل ۷۲ هزار کالا می شود و در بودجه سال جاری ردیف ۶۰ میلیاردی برای تجهیزات توانبخشی دیده شده است.
.......اخبار روز
* انتشار این فایل صوتی وزیر خارجه یک توطئه علیه دولت و نظام بود
علی ربیعی سخنگوی دولت:
طبق اعلام قوه قضاییه پرونده فایل صوتی منتشر شده ظریف در دادسرای تهران در حال بررسی است.
اجازه دهید دوستان مسئول در این زمینه، پس از پایان بررسیها درباره آن اطلاعرسانی کنند.
انتشار این فایل یک توطئه علیه دولت و نظام بود.
هر اطلاعاتی لازم بوده، در اختیار مسئولان پرونده قرار گرفته است.
* مهلت ثبتنام در سامانه املاک و اسکان تا مهرماه تمدید شد
معاون مسکن وزیر راه و شهرسازی از موافقت ستاد مبارزه با کرونا برای تمدید مهلت ثبتنام در سامانه املاک واسکان تا مهر ۱۴۰۰ خبر داد و گفت: این مصوبه تا چند روز آینده ابلاغ خواهد شد.
*تامین برق بیمارستانهای تهران برای جلوگیری از خاموشی پیگیری میشود
انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران:
تامین برق بیمارستانها برای دستگاه اکسیژن ساز ضروری است و باید همه تدبیر و کمک کنیم تا مساله مدیریت شوند.
تکمیل و تجهیز مراکز حساس استان تهران به مولد برق اضطرای پیگیری می شوند.
طبق مصوبه هیات دولت کلیه سازمانها مکلفند ۲۰ درصد از مصارف خود را از انرژیهای تجدیدپذیر تامین کنند.
حضور یک و نیم میلیون اتباع و افزایش سالانه ۲۰۰ هزار نفر به جمعیت استان به سبب مهاجرت، شرایط تهران را خاص کرده؛ از اینرو نگاه به مسائل استان باید همه جانبه باشد./ ایرنا
*مجبور به قطع برق صنایع هستیم
سخنگوی صنعت برق کشور گفت: مجبور هستیم برای جلوگیری از قطع برق بخش خانگی به صورت زمانبندی شده، برق بخشی از صنایع را با اطلاع قبلی قطع کنیم/ ایلنا
*معاون وزیر آموزش و پرورش: معلمها واکسن بزنند، مدارس از مهر حضوری میشود
معاون وزیر آموزش و پرورش:
اگر واکسیناسیون یک میلیون معلم که عدد کمی هم نیست، تا قبل از آغاز سال تحصیلی جدید قطعی شود، بازگشایی مدارس در مهر ماه به صورت حضوری و با رعایت کامل شیوه نامههای بهداشتی انجام میشود./ ایسنا
*کدخدایی: تأثیر بررسی صلاحیتها بر میزان مشارکت بسیار اندک است
سخنگوی شورای نگهبان:
براساس نظرسنجیهایی که مؤسسات دولتی داشتهاند تأثیر آرای شورای نگهبان در بررسی صلاحیتها بر میزان مشارکت بسیار اندک است.
اینکه فردی عضو شورای نگهبان است و یکی از بستگان او داوطلب انتخابات شده، به نوعی استقلال شورای نگهبان را هم نشان میدهد؛ چرا که رأی شورای نگهبان به خاطر وجود او تغییری نمیکند که این موضوع نشان از استقلال شورای نگهبان دارد.
در شورای نگهبان وضعیت افراد برای هر دورهای به صورت مجزا سنجیده میشود.
در شورای نگهبان هم بعد از بررسی پروندهها، نیاز به حداقل ۷ رأی است.
اگر این ۷ رأی نباشد نمیتوان اعلام کرد که فلان فرد احراز صلاحیت شده یا احراز صلاحیت نشده است.
ملاک نهایی تعداد آرایی است که اعضای شورای نگهبان اعلام میکنند.
* مقام روس: چشماندازهایی برای همکاری نظامی با ایران داریم
رییس سرویس فدرال همکاریهای نظامی و فنی روسیه:
ما روابط دیرینهای با ایران داریم و در حال اجرای تعهدات قراردادی هستیم که برای تحویل کالا در نظر گرفته شده است.
چشماندازهایی در خصوص همکاریهای نظامی و فنی وجود دارد.
تهران علاقهمند به انواع مختلف تسلیحات روسی است./ ایسنا
*افزایش ۶ برابری اعتبارات حوزه سلامت در دولت دوازدهم
حمید پوراصغری معاون علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه:
اعتبارات حوزه سلامت با وجود تکانههای کرونا و تحریم از ٢٣ هزار میلیارد تومان در سال ٩٢ به ١۴٢ هزار میلیارد تومان در سال ١۴٠٠ رسیده و ۶ برابر شده است.
سهم سلامت در بودجه عمومی در سال ۹۲ به میزان ۱۰ درصد کل بودجه بود، اما در سال ۹۹ به ١٧ درصد رسیده و حدود ۷۰ درصد افزایش داشته است.
موضوع سلامت در دولتهای یازدهم و دوازدهم از اهمیت ویژهای برخوردار بوده و در این زمینه بر اساس قوانین و اسناد بالا دستی عمل شده است./ ایرنا
.....سلامت و بهداشت
*فریب شیب کاهشی ابتلا به کرونا را نخوریم: رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار داشت: میزان ابتلا به بیماری کرونا در تهران رو به کاهش اما وضعیت شکننده است. به عبارتی کرونا با شیب کندی در حال کاهش است اما همچنان همه باید مراقب باشیم چراکه جهشهای مختلفی از کرونا شناسایی شده که ممکن است ادامه دار باشد.
به نقل از ایرنا، دکتر جلیل کوهپایه زاده افزود: خوشبختانه پیک چهارم کرونا در کشور در حال پایان است و این روند در استان تهران هم با شیب ملایم مشاهده می شود اما این دلیلی نمی شود که مردم توصیه های بهداشتی را رعایت نکنند.
وی ادامه داد: واکسینه کردن جمعیت های در معرض خطر هم مانند گروه های درمانی و بهداشتی، تقریبا به اتمام رسیده است. این موضوع سبب می شود تا ویروس زودتر کنترل و مهار شود.با انجام واکسیناسیون از تعداد مرگ و میر کاسته می شود. حتی اگر بیماری افزایش پیدا کند، به عبارتی اگر این کار تاثیری بر بروز و شیوع کرونا نداشته باشد، حتما منجر به کاهش مرگ و میر خواهد شد.
کوهپایه زاده بیان داشت: هرچند ابتلا تعدادی از شهروندان به کرونای هندی و آفریقایی در برخی مناطق کشور، احتمال شیوع آن در سایر استان ها را بیشتر کرده است اما هنوز در تهران موارد ابتلا به ویروس های جهش یافته کرونای هندی و آفریقایی گزارش نشده است.
*مطالعات بالینی واکسن ایرانی - استرالیایی در کشور انجام میشود: سخنگوی سازمان غذا و دارو اعلام کرد: فاز دوم و سوم مطالعات بالینی واکسن ایرانی - استرالیایی اسپایکوژن در ایران انجام می شود.
به نقل از ایرنا، کیانوش جهانپور در توییتی نوشت: تزریق کاندیدای واکسن اسپایکوژن به داوطلبان فاز دوم کارآزمایی بالینی آغاز شد. فاز اول کارآزمایی بالینی واکسن ایرانی و استرالیایی اسپایکوژن در استرالیا انجام شده است. ، در فاز دوم آزمایش انسانی این واکسن ۴۰۰ داوطلب حضور دارند.
به گزارش ایرنا، اسپایکوژن از دسته واکسنهای Subunit از نوع پروتئین نوترکیب است. پروتئین ساخته شده، مشابه پروتئین اسپایک ویروس SARS-CoV-۲ است. این پروتئینها با روشهای مهندسی ژنتیک و توسط سلولهای خاصی تولید، خالصسازی و آماده استفاده میشوند.
*علت افزایش موارد سرخک در کشور: رییس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت با تاکید بر لزوم واکسیناسیون به موقع کودکان، گفت: متاسفانه شیوع بیماری کرونا، گسترش شیوع سرخک در مرزها، افزایش بار کاری کارکنان بهداشتی و تبلیغات ضد واکسن سبب شده است تاکنون در سال جاری ۲۴ مورد ابتلا به سرخک گزارش شود.
به نقل از ایسنا، دکتر سید محسن زهرایی افزود: عمده موارد سرخک مربوط به استان سیستان و بلوچستان است اما مواردی از بیماری هم در استانهای هرمزگان، خراسان رضوی و تهران مشاهده شده است؛ این درحالیست که در سال ۱۳۹۹ نیز ۳ مورد ابتلا به سرخک گزارش شده بود.
وی افزود: سرخک مسری ترین بیماری عفونی است. اگر درمورد کرونا اعلام میشود که هر یک مبتلا میتواند ۲ تا ۳ نفر را بیمار کند، در مورد سرخک هر یک بیمار در تماس با افراد دیگر میتواند تا ۱۸ نفر را بیمار کند؛ بنابراین سرخک بسیار مسری است و مهمترین سد حفاظتی ما در این بیماری واکسیناسیون است و میبایست پوشش واکسیناسیون کودکان در حد بالایی بماند تا بتواند جلوی چرخش ویروس را بگیرد.بیماریهای عفونی به راحتی میتوانند میان کشورها جابه جا شوند؛ در نتیجه وقتی یک بیماری بر اساس پوشش واکسیناسیون بالا در یک کشور کاهش پیدا کند به آن معنا نیست که بیماری در آن منطقه تمام شده است.
کشور ما در محلی قرار دارد که در مرزهای افغانستان، پاکستان و حتی عراق موارد سرخک بسیار بالایی داریم و علت این موضوع هم پوشش واکسیناسیون ناکافی در این کشورها بخصوص در افغانستان و پاکستان است. پوشش واکسیناسیون ضعیف این کشورها سبب میشود بیماریهایی مثل فلج اطفال هنوز در این کشورها در چرخش باشد.
این کشورها برای کنترل سرخک تلاش میکنند تا از برنامه واکسیناسیون تکمیلی استفاده کنند یعنی در سال دو یا سه نوبت در سطح کشور یا برخی مناطق که طغیان سرخک بیشتر است به صورت همگانی اقدام به یک نوبت واکسیناسیون کودکان گروه هدف میکنند.سرخک که در افغانستان و پاکستان بیماری بسیار شایعی است، طی ماههای اخیر به وضعیت حادی رسیده است به شکلی که در نقشههایی که سازمان بهداشت جهانی از این دو کشور منتشر میکند شیوع بسیار بالای سرخک کاملا مشهود است. وقتی بیماری در هر کشوری در هر نقطه جهان شایع شود می تواند به نقاط دیگر هم برسد. همانطور که کرونا ابتدا در چین مشاهده شد اما الان تمام کشورهای دنیا درگیر آن شدند. وقتی یک بیماری میتواند از کشورهای همسایه به کشور ما هم برسد حتی ممکن است افرادی که پیشتر ایمن شدند نیز در مواجهه بالا با بیماری، باز هم مبتلا شوند.
وی با اشاره به دستیابی ایران به تاییدیه حذف سرخک و سرخجه از کشور در سال ۱۳۹۸، تصریح کرد: کشور عمان و بحرین نیز موفق به دریافت این تاییدیه شدند اما از نظر سطح درآمدی و تعداد جمعیت با ما قابل مقایسه نبودند و دستیابی ما به این تاییدیه نشان دهنده برنامه اجرایی خوب واکسیناسیون در ایران و مشارکت مردم است که در مجاورت کشورهای ذکر شده توانستیم به تاییدیه حذف سرخک و سرخجه برسیم. اما باید بدانیم این تاییدیه ماندگار نیست.
برنامه واکسیناسیون باید با قدرت ادامه یابد و حساسیت نظام مراقبت هم افزایش یابد. البته در کنار این موارد نمیتوانیم از نقش همکاری مردم غافل شویم.در کشور انگلستان همان سالی که ما توانستیم تاییدیه حذف سرخک را بگیریم، آنها تاییدیه حذف را به دلیل شیوع بالای بیماری از دست دادند. بنابراین مراقبت از پوشش واکسیناسیون اهمیت بالایی دارد. موضوع مهم این است که شرایط کرونا به هیچ وجه نباید سبب شود که خانوادهها فکر کنند که میتوانند واکسیناسیون کودکان را به تعویق اندازند، واکسینه نشدن کودکان و نوزادان مانند این است که آنها را آماده کنیم تا در معرض خطر سرخک قرار گیرند.
وی با بیان اینکه واکسیناسیون همه افراد ساکن در کشور رایگان است، ادامه داد: در برخی بررسیها مشخص شد پوشش واکسیناسیون برخی اتباع ساکن در ایران به طور معنی داری کمتر از واکسیناسیون کودکان ایرانی است؛ زیرا شاید فکر کنند واکسن در اختیارشان قرار نمیگیرد اما باید بدانند واکسن در اختیار آنها قرار خواهد گرفت و در ارائه واکسن برای ما ملیت فرقی ندارد و همه بچههای کشور چه ایرانی و چه غیر ایرانی باید از پوشش بالای واکسیناسیون برخوردار شوند.
وی گفت: در نهایت اگر خانوادهها حس کردند فرزندشان تب دارد یا دانههایی روی صورت و بدنش زد حتما به پزشک اطفال مراجعه کنند و خواهان دریافت اقدامات تشخیصی و درمانی باشند.
وی با اشاره به وجود لابی ضد واکسن در دنیا، اظهار کرد: برای این جریان فرقی میان واکسن کرونا و واکسن سرخک و ... وجود ندارد؛ برخی از این گروهها دنبال آن هستند که به هر شکلی علیه واکسیناسیون تبلیغات کنند. این حرکت آسیبزا است. در حال حاضر در مورد کرونا میبینیم چیزی که میتواند ما را از بیماری نجات دهد همین پیدا شدن واکسن موثر علیه بیماری است. بعضی اوقات که واکسیناسیون به حد بالایی میرسد دیگر آن بیماری مشکل جدی برای ما نخواهد بود مانند بیماری فلج اطفال و این موضوع ممکن است سبب شود خانوادهها فکر کنند که خب بیماری دیگر وجود ندارد و از واکسن زدن فرزندشان خودداری کنند؛ اما، کرونا نشان داد واکسن یک موهبت است و نباید واکسنها و توفیقات فعلی خود را از دست دهیم.
......ورزشی
*انتخاب رئیس هیئت ورزش نابینایان گلستان
رئیس هیئت نابینایان و کم بینایان استان گلستان برای مدت چهار سال انتخاب شد. مجمع انتخاب رئیس هیئت ورزش نابینایان گلستان روز 11 خرداد با حضور محمدرضا مظلومی رئیس فدراسیون و قاسمعلی برزمینی مدیرکل ورزش و جوانان استان گلستان برگزار شد. جواد جلالی و کلثوم کریم آبادی، کاندیدای ریاست هیئت نابینایان استان گلستان بودند که در ادامه این مجمع کریم آبادی انصراف داد. در پایان رأیگیری نیز جواد جلالی توانست با ۱۲ رأی کامل سکان این هیئت ورزشی را به مدت چهار سال آینده برعهده گیرد.
* دیدار رئیس فدراسیون جهانی پاورلیفتینگ با وزیر ورزش
رئیس فدراسیون جهانی پاورلیفتینگ با وزیر ورزش و جوانان دیدار کرد. مسعود سلطانیفر در دیدار گاستون پاراژ، رئیس فدراسیون جهانی پاورلیفتینگ، با اشاره به اثرات منفی شیوع ویروس کرونا درتعاملات ورزشی بین کشورها، اظهار امیدواری کرد با پایان یافتن این بیماری، فعالیتهای ورزشی بیش از پیش گسترش یابد.
وی در ادامه ظرفیتهای ورزشی ایران در رشته پاورلیفتینگ را مورد توجه قرار داد و اقدامات صورت گرفته توسط فدراسیون جهانی این رشته را نقشه راه برای توسعه پاورلیفتینگ عنوان کرد.
سلطانیفر در ادامه با اشاره به وجود علاقمندان بسیار زیاد پاورلیفتینگ در ایران گفت: با توجه به زیرساختهای مناسب رشته بدنسازی و پرورش اندام در ایران، این آمادگی برای میزبانی مسابقات آسیایی وجود دارد.
وزیر ورزش و جوانان در بخش دیگری از سخنان خود توضیحاتی را درباره برنامههای توسعهای ایران در حوزه ورزش بانوان ارائه کرد و گفت: سیاست ما حضور گسترده بانوان در عرصههای ورزشی با حفظ ارزشهای اسلامی است و در این راستا، بانوان ورزشکار ایرانی با رعایت حجاب در بسیاری از رشتههای ورزشی حضور فعال دارند و برای ایران افتخار کسب میکنند.
سلطانیفر در ادامه با مهم خواندن دورههای آموزشی با هدف ارتقای دانش مربیان، مدرسان و ورزشکاران این رشته اعلام کرد: آمادگی داریم تا میزبان برگزاری دورههای آموزشی در سطوح مختلف باشیم.
در این دیدار، عبدالمهدی نصیرزاده رئیس، رضا فیروزی نایب رئیس، حسن کرباسی سرپرست دبیری فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام و فرشید سلطانی رئیس انجمن پاورلیفتینگ هم حضور داشتند.
........حوادث
*زن خیانتکار منکر همدستی در قتل شوهرش شد
زن جوان که متهم است با همدستی ۳ مرد شوهرش را به قتل رسانده در حالی در شعبه ۱۲ دادگاه کیفری استان تهران محاکمه شد که متهم اصلی این پرونده بعد از چهار سال هنوز متواری است. رسیدگی به این پرونده از سال ۹۶ با قتل مرد جوانی به نام سینا در خانهاش واقع در شرق تهران، آغاز شد. بررسی اولیه نشان میداد که سینا با ضربههای متعدد چاقو به قتل رسیده است. پس از آن همسر مقتول به نام مرضیه مورد بازجویی قرار گرفت و گفت: روز حادثه با پسرم به خانه خواهرم رفته بودیم و پس از بازگشت از آنجا متوجه قتل همسرم شدم و بلافاصله هم پلیس را در جریان قرار دادم. در حالی که تحقیقات گسترده پلیس ادامه داشت، مأموران به این نتیجه رسیدند که عامل قتل با کلید وارد خانه شده و این موضوع فرضیه دست داشتن مرضیه در قتل همسرش را قوت بخشید. در ادامه مأموران به سراغ ریز مکالمات و پیامکهای رد و بدل شده گوشی مرضیه رفتند و مشخص شد او با مردی به نام حمید ارتباط پنهانی داشته است. از اینرو مرضیه بازداشت شد.
وی پس از مواجهه با مستندات گفت: قبول دارم که با حمید ارتباط پنهانی داشته ام اما در قتل همسرم دخالتی نداشتم. شاید حمید مرتکب این جنایت شده باشد. پس از آن پلیس برای بازداشت حمید دست به کار شد اما نتوانست ردی از او پیدا کند. با این حال مأموران در تحقیقات بعدی متوجه شدند که مرضیه به حساب دو نفر مبالغی را واریز کرده که پس از بررسی معلوم شد آنها همدست مرضیه و حمید بوده اند و بههمین خاطر آنها شناسایی و بازداشت شدند. مرضیه پس از آنکه دید مستندات متعددی علیه او وجود دارد به ناچار لب به اعتراف گشود و گفت: من و سینا مدام با هم اختلاف داشتیم. به همین خاطر تصمیم گرفتم که از او جدا شوم ولی طلاقم نمیداد.
پس از آنکه با حمید آشنا شدم موضوع را به او گفتم، حمید هم نقشه قتل سینا را با همدستی دو نفر از دوستانش کشید و من هم کلید خانه را دادم تا بتوانند در غیاب من وارد خانه شوند. پس از این ماجرا هم حمید پیامکی برایم فرستاد و از من خواست تا ۲۵ میلیون تومان به حساب دو همدستش واریز کنم. به دنبال اظهارات مرضیه، دو قاتل اجارهای هم به مشارکت در قتل اعتراف کردند. اما با گذشت چهار سال از این جنایت هنوز مأموران موفق نشدند ردی از حمید به دست بیاورند. به همین خاطر پرونده با صدور کیفرخواست به شعبه ۱۲ دادگاه کیفری یک استان تهران فرستاده شد و دو همدست حمید به اتهام مشارکت در قتل و مرضیه به اتهام معاونت در قتل محاکمه شدند.
در ابتدای جلسه وکیل مدافع اولیای دم از طرف پسر مقتول برای متهمان درخواست قصاص کرد. پس از آن دو همدست حمید به دفاع از خودشان پرداختند، سپس مرضیه به جایگاه رفت و گفت: من تحت فشار روانی اعتراف کردم در حالی که نه از نقشه قتل اطلاع داشتم و نه با آنها همکاری کردم. متهم درباره اینکه اگر با متهمان ارتباطی نداشته چطور به حساب آنها پول واریز کرده، گفت: حمید از من مبلغی بهعنوان قرض گرفت که نمیدانستم این پول را برای دوستانش میخواهد و از قضات میخواهم که مرا تبرئه کنند. وی همچنین درباره اینکه آیا از محل اختفای حمید خبر دارد یا نه، گفت: او پس از قتل همسرم ارتباطش را با من قطع کرد حالا هم اصلاً از او خبری ندارم. در پایان جلسه قضات برای صدور رأی وارد شور شدند.