به گزارش ایران سپید به نقل از ایرنا، حفاریھای متعدد در سطح معابر اصلی و فرعی و روند کند اجرای طرح فاضلاب شهری بافق باعث بسته شدن برخی مسیرھا شده و تردد مردم و خودروها را در سطح شهر با مشکل مواجه ساخته است که این مشکلات گلایه برخی از اقشار که دچار محدودیتهای جسمانی برای عبور از موانع ایجاد شده در معابر هستند مانند سالمندان ، جانبازان و معلولان را برانگیخته است. طرح شبکه فاضلاب شهری بافق به طول ۲۰۰ کیلومتر در قالب قرارداد بیع متقابل بین شرکت سنگ آهن مرکزی بافق و شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در سال ۹۱ بسته شده و در بهمن ۹۲ با پیش بینی سرمایهگذاری ۳۰۰ میلیارد تومان با هدف ایجاد شبکه جمع آروی، تاسیسات تصفیه فاضلاب شهری و استفاده از آب استحصال شده به میزان ۱۰۰ تا ۱۲۰ لیتر بر ثانیه، در صنعت و کارخانههای جوار معدنی شرکت مذکور منعقد شد. قرار بود این طرح، ظرف مدت سه سال، تکمیل و به بهره برداری برسد اما پس از گذشت ۸ سال، هنوز مردم شهر بافق به ویژه معلولان ، جانبازان و سالمندان در گوشه گوشه شهر با حفاریها طرح فاضلاب شهری و مشکلات ناشی از آن روبرو هستند و این طرح به سرانجام نرسیده است.
طرح فاضلاب شهری مشکلی برای تردد معلولان
یک معلول در این زمینه به گزارشگر ایرنا گفت: محیط شهری باید برای زندگی روزمره و تردد معلولان در شهر آماده سازی شود تا افرادی مثل من به زندگی اجتماعی و فعالیتهای روزمره خود ادامه دهند، اما طولانی شدن اجرای طرح فاضلاب شهری ، مشکلات زیادی برای تردد این قشر فراهم کرده است. رضا رنجبر با بیان اینکه طرح فاضلاب شهری که قرار بود سه ساله جمع شود اکنون با گذشت نزدیک به یک دهه ، به گفته مدیر عامل شرکت سنگ آهن قرار است تابستان امسال بهره برداری شود، افزود: در این مدت نه تنها جامعه معلولان بافق که حتی افراد سالم به راحتی در برخی از معابر این شهر امکان تردد نداشته اند. یک مرد ۷۵ ساله که از ناحیه درد مفاصل پا رنج می برد نیز گفت: هر روز در گوشه و کنار شهر شاهد حفاری و حصار کشی فلزی اطراف آن هستیم که نیمی از کوچه ها و خیابان را مسدود کرده و خاکهای بیرون آمده از کانالهای حفر شده رفت و آمد افرادی مثل من و معلولان به خصوص افراد نابینا و کم بینا را با خطر زمین خوردن و آسیب دیدن روبرو میکند. حسن جعفری ، از مناسب سازی نشدن برخی از اماکن شهری نیز گلایه کرد و افزود: اکنون که در برخی از مساجد با رعایت پروتکلهای بهداشتی نماز جماعت اقامه می شود، حضور در نماز جماعت برایم حسرت شده زیرا اکثر مسجدها دارای پله است و مناسب سازی لازم برای افراد سالمند و کم توان را ندارد. وی از متولیان امور خواست هنگام ساخت و ساز اماکن اداری، تجاری و مذهبی اصول مناسب سازی را مد نظر داشته باشند و برای مکانهای موجود هم تصمیمی اتخاذ شود تا رفت و آمد معلولان و سالخوردگان تسهیل شود. یک جانباز با یادآوری بارندگیهای دو هفته قبل گفت: در کوچه و خیابانهاییکه طرح فاضلاب شهری درحال اجراست، خاکهای حاصل از حفاری سطح معابر را بسیار لغزنده کرده بود به طوری که افراد سالم هم امکان رفت و آمد نداشتند و اکنون هم کانالهای سه - چهار متری این طرح بر شهروندان خطرآفرین است. رییس جامعه معلولان شهرستان بافق هم به گزارشگر ایرنا گفت: افزون بر۹۰۰ معلول و توانخواه زیرپوشش بهزیستی شهرستان بافق قرار دارند که ۱۲۰ نفر از آنان نابینا و کم بینا و بیشتر آنها زن و کودک هستند. ابوالفضل شاهپورزاده با انتقاد از روند طولانی اجرای طرح شبکه فاضلاب بافق با بیان اینکه خودش ویلچرنشین است، افزود: از هر گذرگاهی که طرح فاضلاب در آن اجرا میشود ، عبور میکنم با روبرو شدن با سختی و مشکلات تردد، متوجه میشوم معلولان به ویژه نابینایان چه رنجی میبرند.
تحریم های ظالمانه و تعطیلی ۲ ساله باعث تاخیر در اجرای طرح فاضلاب بافق شد
مدیر کنترل طرح فاضلاب شهری بافق به گزارشگر ایرنا گفت: شرایط بد اقتصادی و تحریمهای ظالمانه و مشکل تامین برخی از قطعات اساسی، باعث تعطیلی پروژه شبکه فاضلاب شهری به مدت ۲ سال و تاخیر و کندی در روند اجرای این طرح شد.ابوالفضل باباییان افزود: طرح فاضلاب شهری بافق نسبت به طرح های مشابه در کشور بیشترین پیشرفت را دارد و شرکت سنگ آهن مرکزی به عنوان طرف قرارداد آب و فاضلاب کشور، اعتبار و نقدینگی قابل توجهی را به این طرح اختصاص داده است.وی طول این طرح را ۲۰۰ کیلومتر با اعتبار ۳۰۰ میلیارد تومان عنوان و بیان کرد: در اجرای این طرح شهر به ۲ ناحیه تقسیم و هر ۱۰۰ کیلومتر به یک پیمانکار واگذار شد که اجرای طرح با جدیت و آهنگ پرشتاب در دست اجراست و تلاش می شود تا در تابستان ۱۴۰۰ این طرح به ایستگاه آخر برسد.این مسوول با بیان اینکه طرح فاضلاب شهری بافق ۸۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، خاطر نشان کرد: نصب انشعاب برخی از مشترکان شهری در آینده نزدیک انجام می شود.
استفاده از پساب طرح در معدن سنگ آهن بافق
باباییان، به اهمیت اجرای این پروژه مهم اشاره کرد و افزود : جمعآوری، انتقال و تصفیه فاضلاب، از شاخصهای مهم توسعه شهر بافق است که هم اکنون دوران گذر به قطب صنعتی شدن را پیش روی دارد و با شتاب قابل توجهی به سمت هدف نهایی خود در حرکت است.وی اضافه کرد: بر اساس قراداد، شرکت سنگ آهن مرکزی بافق هزینه اجرای این پروژه مهم و ضروری را متقبل شده تا پس از اجرای طرح مورد نظر ، برای اجرای طرحهای صنعتی و جوار معدنی و تامین آب مورد نیاز طرحهای ذکر شده، شرکت مذکور به مدت ۳۵ سال از پساب آن بهرهبرداری کند.باباییان در خصوص مزایای این طرح برای شهر بافق گفت: بهره برداری از این طرح علاوه بر استفاده بهینه از پساب فاضلاب شهری در گردش چرخهای صنایع در دست اقدام شرکت سنگ آهن مرکزی ، در بهداشت و حفظ محیط زیست شهر بافق بدلیل بالابودن سطح آبهای زیر زمینی و خطر آلودگی این منابع آبی از اهمیت بسزایی برخوردار است.وی افزود: یک خط ۱۳ کیلومتری برای انتقال پساب از تصفیه خانه به سمت طرحهای معدنی و صنعتی شرکت سنگ آهن مرکزی ایران - بافق در نظر گرفته شده است.
استفاده از لوله های با کیفیت در طرح شبکه فاضلاب بافق
رییس شرکت آب و فاضلاب بافق نیز با اشاره به اهمیت حفظ منابع آب در این شهر بیابانی گفت: در این طرح، توسعه آینده شهر تا افق سال ۱۴۲۰ و پیش بینی سرویس دهی به بیش از ۶۵ هزار نفر جمعیت دیده شده و پساب حاصل از این طرح تا ۳۵ سال برای مصارف صنعتی و غیره در ازای اجرای طرح به شرکت سنگ آهن بافق واگذار شده است.جواد فلاح افزود: فاضلاب شهری بافق با لولههایی به قطر ۲۳۵ تا ۸۰۰ میلیمتر از جنس CPE و UPVC به روش لجن فعال با ۱۰ هزار و ۵۰۰ متر مکعب ظرفیت در شبانه روز ایجاد میشود.
طرح ملی فاضلاب بافق با حضور ویدیو کنفرانس وزیر نیرو افتتاح می شود
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران- بافق هم به ایرنا گفت: یکی از دغدغه های شرکت شتاب بخشی به عملیات تکمیل و راه اندازی طرح فاضلاب شهری است که علاوه بر رفاه شهروندان ، ۱۱۰ لیتر آب در این شرایط خشکسالی به چرخه طرح های صنعتی، معدنی و جوار معدنی باز می گردد. رضا فلاح مبارکه با تاکید بر اینکه طرح شبکه فاضلاب بافق مراحل پایانی خود را سپری میکند، افزود: این طرح ملی تابستان سالجاری در ارتباط ویدئویی با وزیر نیرو و حضور جمعی از مدیران استانی و مسوولان محلی افتتاح میشود. 21 هزار مشترک از منابع آبی شهر بافق استفاده می کنند که ۸۰ درصد خانگی و بقیه غیرخانگی هستند. مرکز شهرستان ۵۸ هزار نفری بافق در فاصله ۱۱۰ کیلومتری جنوب شرق شهر یزد قرار دارد.