کد خبر: 33677
روزنامه دوشنبه 3 خرداد 1400
عناوین امروز: نرخ حق بیمه مددجویان بهزیستی و کمیته امداد ۱۴۰۰ مشخص شد- افزایش سالانه ۲۰۰ هزار نفر به جمعیت استان تهران به دلیل مهاجرت-بیمه پاسارگاد، نابینایان را بیمه حادثه می کند-تماشای زیاد تلویزیون در دوران میانسالی و افزایش خطر ابتلا به زوال عقل-وحید علی نجیمی مسافر توکیو شد-همسر و مادرزنم را کشتم.

روزنامه «ایران سپید»

دوشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۰

۱۲ شوال ۱۴۴۲

۲۴ می  ۲۰۲۱

سال بیست و پنجم شماره ۶۷۰۶

خبرگزاری جمهوری اسلامی       مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892

وب سایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

سالروز آزادسازی خرمشهر را گرامی میداریم

........عناوین این شماره......

*نرخ حق بیمه مددجویان بهزیستی و کمیته امداد ۱۴۰۰ مشخص شد

* افزایش سالانه ۲۰۰ هزار نفر به جمعیت استان تهران به دلیل مهاجرت

 *بیمه پاسارگاد، نابینایان را بیمه حادثه می کند

*تماشای زیاد تلویزیون در دوران میانسالی و افزایش خطر ابتلا به زوال عقل

*وحید علی نجیمی مسافر توکیو شد

*همسر و مادرزنم را کشتم

 

.....‌‌...خبر ویژه
*نرخ حق بیمه مددجویان بهزیستی و کمیته امداد ۱۴۰۰ مشخص شد

با توجه به افزایش ۳۹ درصدی حداقل دستمزد نرخ بیمه تامین اجتماعی مددجویان کمیته امداد و بهزیستی در سال ۱۴۰۰ اعلام شد.

مددجویان کمیته امداد و بهزیستی دو گروه هستند، گروه اول کسانی هستند که نرخ حق بیمه‌هایشان رایگان است و گروه دوم هم کسانی هستند که باید درصدی از سرانه درمان خود را بپردازند. 

گروه دوم بدین صورت مبالغ خود را پرداخت می‌کنند:

گروهی که بیمه‌شان ۱۲ درصد است: در سال ۱۴۰۰ به ترتیب باید ۵۰ هزار تومان و ۵۳ هزار تومان برای ماه های ۳۰ روزه و ۳۱ روزه پرداخت نمایند.

گروهی که بیمه‌شان ۱۴ درصد است: در سال ۱۴۰۰ به ترتیب باید ۱۰۱ هزار تومان و ۱۰۵ هزار تومان برای ماه های ۳۰ روزه و ۳۱ روزه پرداخت نمایند.

گروهی که بیمه‌ شان ۱۸ درصد است: در سال ۱۴۰۰ به ترتیب باید ۲۰۴ هزار تومان و ۲۱۱ هزار تومان برای ماه های ۳۰ روزه و ۳۱ روزه پرداخت نمانید.

 

........اخبار روز

* افزایش سالانه ۲۰۰ هزار نفر به جمعیت استان تهران به دلیل مهاجرت

 انوشیروان محسنی بندپی، استاندار تهران:

استان تهران با پیچیدگی و مشکلات خاصی مواجه است، از یک طرف به درجه‌ای از توسعه یافتگی دست یافتیم؛ از سوی دیگر امید به زندگی و نرخ باروری در استان تهران پایین است.

سالانه ۲۰۰ هزار نفر به جمعیت استان اضافه می شود که این امر در نتیجه مهاجرت به استان است

 طبق سرشماری سال ۹۵ جمعیت استان ۱۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بوده و پیش بینی این است که جمعیت استان در سال ۱۴۰۰ به بیش از ۱۴ میلیون نفر می رسد.

 کمبود زیرساخت های بهداشتی در استان تهران مشهود است، در این زمینه در کشور به ازای هر یکهزار نفر یک خانه بهداشت و در استان تهران به ازای هر ۲۲۰۰ نفر می باشد/ ایسنا

*قاضی زاده هاشمی: تعداد و کم و کیف مناظره های انتخاباتی تابع تعداد دواطلبان تایید صلاحیت شده است

عضو کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری: مناظره های انتخاباتی پابرجاست. در فرصت 48 ساعته اعلام نامزدهای تایید صلاحیت شده تا شروع تبلیغات، قرعه کشی مناظره ها برگزار و به شکل زنده و مستقیم پخش خواهد شد.

* مدال فلورانس نایتینگل امسال به یک پزشک ایرانی رسید

سید ناصر عمادی چشمی پزشک داوطلب ایرانی از منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا در چهل و هشتمین دوره اهدای مدال فلورانس نایتینگل موفق به کسب این مدال شد.

کمیسیون اعطای مدال فلورانس نایتینگل متشکل از فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های صلیب سرخ و هلال احمر، کمیته بین‌المللی صلیب سرخ و شورای بین‌المللی پرستاران با توجه به معیارهایی مانند شجاعت، ایثار و آمادگی برای ارایه خدمت، فعالیت‌های عملی به نفع مجروحان، بیماران یا سایر آسیب‌دیدگان ناشی از سوانح و جنگ و اقدامات ابتکاری در زمینه بهبود کیفیت درمان و یا آموزش، به صورت دوسالانه این مدال افتخار را اعطا می‌کند.

عمادی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران است و خدماتی چون طبابت‌های داوطلبانه در ایران، عراق، کنیا، تانزانیا، سومالی، غنا، نیجریه، بروندی، آفریقای جنوبی، زیمبابوه و افغانستان را در کارنامه خود دارد./ ایرنا

* شریعتمداری: مسیر درست دولت پیش رو، بازسازی امید و اعتماد عمومی است

محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در توییتی نوشت:

دوم خرداد یک تصمیم بزرگ مردمی در مقابل عدم مشارکت و برد پیش از رقابت بود.

دولت خاتمی یک تراز است؛ از منطق همکاری، شاخص‌های اقتصادی مثبت تا تعهد به عدالت و رفاه اجتماعی.

به صراحت می‌گویم بازسازی امید و اعتماد عمومی را مثل آن سال‌ها، مسیر درست دولت پیش رو می‌دانم.

*سیاستمداران بد توسط کسانی که رای نمی‌دهند انتخاب می‌شوند

زهرا شجاعی داوطلب انتخابات ریاست جمهوری:

بعد از گذشت بیش از چهار دهه ما تاکنون کاندیدای زنی که پرونده اش مورد بررسی قرار بگیرد و تفسیر عملی از اصل قانون اساسی صورت بگیرد نداشته‌ایم.

در دوره‌های قبل خانم اعظم طالقانی اقدام به کاری نمادین کردند و این حرکت نمادین ایشان ارزشمند بود.

 ما در جهت رفع ابهام کلمه رجال در قانون اساسی اقدام کردیم و در قالب ائتلاف زنان اصلاح طلب کاندیدای مورد نظر وارد رقابت شد.

 قرار گرفتن ما در این مسیر هم توسط مردان جبهه اصلاحات رقم خورد.

 جبهه اصلاحات از بین کاندیدای اصلاح طلب رای گیری می کند و در نهایت نظرسنجی سبد رای را تعیین می‌کند.

 خانم مولاوری انصراف نداد و از اول وارد نشد و مخالف بود و دیگران او را وارد کردند.

در نخستین حرکت و اقدام پس از انتخاب بعنوان رییس جمهور، کنفرانس مطبوعاتی می‌گذارم و با مردم صحبت می کنم.

 ما بر اساس عنوان دولت آشتی و صلح  نیاز داریم در عرصه سیاست داخلی گفت و گو و انسجام را ایجاد کنیم.

من در این کنفرانس مطبوعاتی از مردم درخواست کمک و اعلام همبستگی بین گروه‌های مختلف سیاسی خواهم داشت.

 باید چتری باز کنیم تا تمام ایرانیان و گروه‌ها احساس کنند رییس جمهور خودشان انتخاب شده است.

 سیاستمداران بد توسط کسانی که رای نمی‌دهند انتخاب می‌شوند. بنابراین باید با مشارکت بالا برای بهترین انتخاب تلاش کرد.

 

........گزارش ویژه

*بیمه پاسارگاد، نابینایان را بیمه حادثه می کند: شرکتهای بیمه عمر و حوادث، اغلب از بیمه کردن افراد معلول و نابینا طفره می روند. زیرا این افراد با احتمال بیشتری در معرض حادثه قرار دارند. اما به تازگی بیمه پاسارگاد، گزینه ای برای بیمه عمر و حادثه نابینایان قرار داده است. مژده بشیر خباز یکی از نمایندگان این بیمه در توضیح این بند می گوید: قبلا بیمه پاسارگاد بیمه نامه عمری برای نابینایان داشت.

اما در حال حاضر به این بیمه برای اولین بار پوشش بیمه حوادث یعنی فوت ناشی از حادثه،  نقص عضو و هزینه پزشکی را هم اضافه کرده است. ولی در مورد نابینایان برای این تعهدات سقف 105 میلیون تومان را در نظر گرفته است. این پوششها یکسری ضرایب دارند که بر اساس آنها یک سقفی از پوشش به فرد تعلق می گیرد. در مورد نابینایان وقتی بر اساس پرداختی حق بیمه توسط فرد ، این میزان به سقف 105 میلیون تومان برسد بعد از آن سقف پوشش خدمات افزایش نمی یابد.

س: سقف تعهدات در مورد حوادث برای افراد سالم چقدر است؟

ج: این بستگی به حق بیمه ای دارد که فرد پرداخت می کند و ضریبی که بالا برده می شود. مثلا ممکن است کسی در همان سال اول این مبلغ "105 میلیون تومان" را پر کند ولی این سقف در افراد عادی بالاتر هم می رود یعنی در این افراد سقف تعهدات مربوط به حوادث وجود ندارد اما مثلا در افراد عادی تعهدات بیمه ای مربوط به پنج بیماری خاص سقف مشخصی دارد که در حال حاضر حدود 25 میلیون است و از این سقف بالاتر نمی رود هرچند به زودی قرار است افزایش یابد. اما تعهدات بیمه ای در مورد بیماریهای خاص هم به نابینایان تعلق نمی گیرد.

س: برای پرداخت حق بیمه پاسارگاد حداقل پرداختی چقدر است؟

ج: مبلغ حق بیمه بستگی به توان مالی فرد دارد از 50 هزار تومان می تواند باشد تا مبالغ بالاتر. بیمه پاسارگاد به بیمه شدگان خود وام هم پرداخت می کند که این وام برای همه افراد یکسان و 90 درصد اندوخته فرد است. این وام نیز جزو موارد بیمه عمر و آتیه است.

نابینایانی که قصد دارند از خدمات بیمه عمر پاسارگاد استفاده کنند می توانند به نمایندگان رسمی این بیمه و دفاتر آن مراجعه کنند و به طور مستقیم در جریان ضرایب و جداول پرداخت حق بیمه قرار گیرند.

 

.......آموزش

*تماشای زیاد تلویزیون در دوران میانسالی و افزایش خطر ابتلا به زوال عقل: تماشای روزانه و بیش از اندازه تلویزیون در دوران بزرگسالی و میانسالی موجب پیری سریع‌تر مغز شده و فرد را در معرض خطر بزرگتر کاهش عملکرد شناختی قرار خواهد داد.

به نقل از ایسنا، تماشای تلویزیون به میزان متوسط تا زیاد طی میانسالی با کاهش حجم ماده خاکستری مغز مرتبط است، بااین‌وجود رفتارهای بی‌تحرکی که محرک مغز هستند مانند خواندن، نتایج منفی مشابهی ندارند.

ماده خاکستری بافت تیره مغز و نخاع است و به هماهنگی کنترل ماهیچه‌ها، بینایی، شنوایی، تصمیم‌گیری و دیگر عملکردهای مهم مغز کمک می‌کند. هرچه حجم ماده خاکستری مغز بیشتر باشد مهارت‌های شناختی فرد نیز بهتر خواهد بود.  

پژوهشگران دانشکده بهداشت عمومی جان هاپکینز به طور خاص تاثیر تماشای تلویزیون بر حجم ماده خاکستری را بررسی کردند. حجم ماده خاکستری مغز به میزان ۰.۵ درصد با هر افزایش ساعت تماشای تلویزیون کاهش می‌یابد که همان نرخ سالانه کاهش در سنین میانسالی است.

دکتر دوگرتی اظهار کرد: در زمینه سلامت شناختی و مغزی تاثیر همه رفتارهای کم‌تحرک برابر نیستند و فعالیت‌های کم‌تحرک غیر تحریک‌کننده مانند تماشای تلویزیون با خطر بیشتر ابتلا به اختلال شناختی مرتبط هستند و تحریک شناختی فعالیت‌های بی‌تحرک (به‌عنوان‌مثال، مطالعه، بازی‌های رایانه‌ای و رومیزی) با شناخت پایدار و کاهش احتمال زوال عقل ارتباط دارند.

درنظرگرفتن تفاوت‌های زمینه‌ای در تغییر رفتارهای کم‌تحرک هنگام بررسی سلامت شناختی و مغزی بسیار مهم است.

نوروبیولوژی زوال عقل از جمله آتروفی مغز از دوران میانسالی آغاز می‌شود و دوره‌ای است که می‌توان رفتارهای قابل تغییر مانند تماشای بیش از حد تلویزیون را مورد توجه قرار داد و با کاهش این روند پیری سالم مغز را تقویت کرد.

سالانه پزشکان در سراسر جهان، حدود ۱۰ میلیون مورد جدید زوال عقل را تشخیص می‌دهند. محققان انتظار دارند تا سال ۲۰۵۰ شیوع زوال عقل در کشورهای با درآمد بالا ۱۱۶ درصد و در کشورهای کم‌درآمد ۲۶۴ درصد افزایش یابد.

پریا پالتا، متخصص مغز و اعصاب خاطرنشان کرد: «در حال حاضر، هیچ دارویی برای درمان یا جلوگیری از زوال عقل موجود نیست اما نتایج گزارشی که به‌تازگی منتشر شده است، نشان می‌دهد که تقریبا ۴۰درصد از تشخیص‌های زوال عقل در سراسر جهان ممکن است با اصلاح ۱۲ عامل خطر ازجمله ورزش کردن ، موجب پیشگیری یا تاخیر ابتلا به زوال عقل شود.»

میزان تماشای تلویزیون که نوعی رفتار کم‌تحرک محسوب می‌شود، ممکن است به کاهش شناختی و نشانگرهای تصویربرداری از سلامت مغز مربوط شود؛ بنابراین کاهش رفتارهای کم‌تحرک مانند تماشای تلویزیون ممکن است یک هدف مهم اصلاح سبک زندگی برای حمایت از سلامت مطلوب مغز باشد.

نتایج تحقیقات پیشین نشان دادند که فعالیت بدنی و رفتارهای کم‌تحرک ممکن است تاثیرات مختلفی بر سلامتی و بیماری داشته باشد. انجام رفتارهای سالم در دوران میانسالی بین سنین ۴۵ تا ۶۴ سال ممکن است عوامل مهمی برای حمایت از مغز سالم در مراحل بعدی زندگی باشد.

میچل الکیند، رئیس انجمن قلب آمریکا می‌گوید: «این تحقیقات در میانه بیماری همه‌گیر کووید -۱۹ بسیار به‌موقع و مهم است زیرا می‌دانیم، افراد در زمان قرنطینه مدت بیشتری را صرف انجام فعالیت‌های بی‌تحرک مانند تماشای تلویزیون می‌کنند.»

مشاهده تلویزیون فقط یک نوع رفتار کم‌تحرک است اما تغییر آن بسیار آسان است و می‌تواند در حفظ و بهبود سلامت مغز تفاوت زیادی ایجاد کند.

*کووید-۱۹ می تواند شبیه سرماخوردگی معمولی شود: هر چه تعداد بیشتری از بزرگسالان از طریق واکسیناسیون یا ابتلا به کروناویروس تا حدودی در برابر بیماری کووید-۱۹مصون شوند، خطر ابتلا به نوع شدید بیماری در دهه آینده از بین می رود.

کروناویروس جدید که عامل بیماری کووید-۱۹ است نمی تواند طی دهه آینده بیش از سرفه های شایع سرماخوردگی و احتقان بینی باشد و شدت بیماری کووید-۱۹ ممکن است کاهش پیدا کند زیرا جمعیتی از افراد در برابر آن مصون می شوند. همچنین تغییرات در میزان خطر ابتلا به این بیماری می تواند ناشی از سازگاری واکنش سیستم ایمنی بدن انسان باشد و نه بروز تغییرات در ویروس.

دیگر کروناویروسهای فصلی در میان جمعیت انسانها در گردش هستند و خطر کمتری دارند.همچنین ، تنها افرادی که برای اولین بار در معرض کروناویروس قرار می گیرند کودکانی خواهند بود که به طور طبیعی کمتر در معرض نوع شدید بیماری هستند.اما اگر انواع جدید ویروس بر مصونیت جزئی افراد غلبه کنند، روند بیماری کووید-۱۹ می تواند تشدید شود.

 

.........ورزشی

* وحید علی نجیمی مسافر توکیو شد

رئیس هیأت ورزش نابینایان همدان گفت: دونده نابینای همدان برای نخستین بار سهمیه بازی‌های پارالمپیک توکیو را به دست آورد. سمیه سهیلی اظهار داشت: وحید علی نجیمی در مرحله نهایی رکوردگیری ملی پوشان نابینایان و کم بینایان کشور با کسب حدنصاب ورودی پارالمپیک، نخستین سهمیه ورزش استان همدان در این رویداد مهم جهانی را کسب کرد.

وی بیان کرد: علی نجیمی در ۲ ماده 100 و ۴۰۰ متر، سهمیه پارالمپیک را بدست آورد.

سهیلی خاطرنشان کرد: نجیمی برای نخستین بار حضور در پارالمپیک را تجربه می کند. وی در خصوص وضعیت حمید اسلامی دونده محروم نابینایان استان همدان گفت: به رأی دوپینگ این دونده اعتراض کرده ایم و منتظر رای نهایی هستیم. نجیمی نماینده همدان سابقه کسب مدال‌های رنگارنگ آسیایی و بین المللی را در کارنامه خود دارد.

* لواندوفسکی ثانیه آخر تاریخ را ورق زد

رابرت لواندوفسکی، ستاره لهستانی بایرن مونیخ در دقیقه 90 موفق به باز کردن دروازه اگزبورگ و رکوردشکنی شد. بایرن مونیخ در آخرین دیدار فصل موفق شد با نتیجه 5-2 آگزبورگ را مغلوب کند تا هانسی فلیک وداعی شکوهمند با نیمکت این باشگاه داشته باشد. رابرت لواندوفسکی در ثانیه های پایانی موفق شد روی یک موقعیت ریباند دروازه حریف را باز کرده و رکوردی تاریخی را از آن خود کند. حالا رابرت لواندوفسکی در هفته پایانی گل شماره 41 خود را وارد دروازه آگزبورگ کرده و از رکورد تاریخی گرد مولر با 40 گل عبور کرد. این در حالیست که ستاره لهستانی در یک مقطع از فصل حدود یک ماه غایب بوده و چند بازی بایرن مونیخ در بوندسلیگا را از دست داد.

رکورد گرد مولر بعد از 50 سال در لیگ آلمان شکسته شد. البته ستاره لهستانی ضمن شکستن رکورد گرد مولر به اولین بازیکن تاریخ بوندسلیگا هم تبدیل شد که چهار فصل پیاپی آقای گل مسابقات می‌شود. لوا در 29 بازی لیگ 41 گل به ثمر رساند که به طور میانگین هر 57 دقیقه یک گل محسوب می شود.

 

.........حوادث

مرد جوان: همسر و مادرزنم را کشتم/ پشیمانم چرا پدرزنم را نکشتم

مردی که متهم است همسر و مادر همسرش را به قتل رسانده و اقدام به قتل پدر همسرش کرده است در حالی در دادگاه کیفری استان تهران پای میز محاکمه رفت که پزشکی قانونی یک بار اختلال روانی او را تأیید کرده بود. متهم که مردی میانسال است، در جلسه محاکمه مدعی شد از همسرش خواسته بود مهریه‌ اش را ببخشد و طلاق بگیرد اما همسرش قبول نکرد و درگیری ایجاد شد. او در دادگاه گفت از اینکه پدرزنش را نکشته، پشیمان است.

در ابتدای جلسه رسیدگی منشی دادگاه کیفرخواست را خواند. مطابق کیفرخواست چهاردهم مرداد سال 96 به مأموران کلانتری ۱۳۳ شهر زیبا خبر رسید مرد جوانی در خانه پدرزنش خون به پا کرده است. مأموران پلیس بلافاصله به خانه سه طبقه قدیمی در بلوار تعاون رفتند و با جسدهای خونین شقایق 39 ساله و مادر 65 ساله‌اش به‌ نام ثریا روبه ‌رو شدند که روی زمین افتاده بودند. پدر شقایق نیز زخمی بود که با آمبولانس به بیمارستان منتقل شد.

اسماعیل 40 ساله درحالی‌ که چاقوی خونین را در دست داشت روی مبل نشسته بود که به‌ عنوان عامل جنایت خانوادگی بازداشت شد. پرس ‌وجو از همسایه‌ها فاش کرد اسماعیل و همسرش از مدت‌ها قبل با هم اختلاف داشتند و آخرین بار داماد خشن در خانه پدرزنش دست به جنایت خونین زد. اسماعیل در بازجویی‌ها گفت: همیشه با همسرم اختلاف داشتم و دخالت‌های خانواده همسرم اوضاع را بدتر می‌کرد. آخرین بار همسرم همراه خانواده‌اش به عروسی یکی از بستگانش رفت، اما من در خانه‌ مان که در همین نزدیکی است تنها ماندم. همسرم پس از پایان عروسی به خان ه‌مان نیامد و در خانه پدرش ماند. صبح به خانه پدرزنم رفتم و پس از خوردن صبحانه سر همین موضوع با همسرم درگیر شدم.

من که عصبانی بودم، همراه پسر پنج‌ساله‌ام به خانه خواهرم رفتم؛ اما دقایقی بعد بار دیگر به خانه پدرزنم برگشتم و با آنها درگیر شدم. وی ادامه داد: وقتی دعوا میان من و همسرم بالا گرفت، مادرزنم بار دیگر دخالت کرد که با چاقو چند ضربه به او زدم. میخواستم همسرم را بکشم که به سمت موتورخانه رفت تا در آنجا پنهان شود؛ اما چون در بسته بود، بازگشت و من او را هم کشتم. پدرزنم می‌خواست مانع من شود که به او هم چند ضربه چاقو زدم. متهم سپس برای بررسی دقیق روانی به پزشکی قانونی فرستاده شد. کمیسیون پنج‌ نفره پزشکی قانونی در گزارشی اعلام کرد اسماعیل دچار جنون است و هنگام ارتکاب جرم اختیاری نداشته است؛ اما با اعتراض اولیای دم به این اظهارنظر او این بار به کمیسیون هفت ‌نفره پزشکی قانونی معرفی شد.

کمیسیون هفت‌ نفره پزشکی قانونی در گزارشی اعلام کرد اگرچه متهم به مشکل روانی مبتلاست، اما هنگام ارتکاب جرم مسئول اعمال خود بوده و اختیار داشته است. به‌ این ‌ترتیب برای اسماعیل کیفرخواست صادر و پرونده‌اش برای رسیدگی به شعبه دوم دادگاه کیفری یک استان تهران فرستاده شد. در جلسه دادگاه، وکیل اولیای دم به دفاع پرداخت و درخواست قصاص را مطرح کرد. سپس اسماعیل در جایگاه ‌ایستاد و گفت: قتل همسر و مادرزنم را قبول دارم، اما از اینکه پدرزنم را نکشتم، پشیمان هستم. من باید اول سراغ پدرزنم می‌رفتم و او را می‌کشتم، بعد سراغ همسر و مادر همسرم می‌رفتم. او درباره علت درگیری گفت: 14 سال بود با شقایق زندگی می‌کردم. ما هر دو شاغل بودیم.

من گاهی اوقات شب ‌کار بودم و تلاش می‌کردم برای همسر و فرزندم زندگی خوبی مهیا کنم؛ اما مدتی بود به بیماری روانی مبتلا شده بودم و شبها نمی‌توانستم بخوابم. همین موضوع باعث شده بود همیشه عصبانی باشم. من همه افراد را مثل گرگ می‌دیدم؛ تا اینکه به پزشک مراجعه کردم و پزشک گفت اگر دیرتر مراجعه کرده بودم به‌ خاطر بی‌خوابی میمردم. متهم ادامه داد: دکتر داروهایی به من داد تا مصرف کنم اما داروها اثر نکرد.

اوضاع من بدتر شد و همین موضوع باعث اختلاف میان من و همسرم شده بود؛ تا اینکه زنم تصمیم گرفت از من جدا شود. به همسرم گفتم مهریه ‌اش را ببخشد و از من جدا شود. می‌خواستم فرزندم را به خانواده ‌ام در شمال کشور بسپارم تا از او نگهداری کنند؛ اما همسرم این موضوع را نپذیرفت. اختلاف میان من و همسرم ادامه داشت تا اینکه آخرین بار همسرم بعد از بازگشت از جشن عروسی به خانه پدرش رفت و شب را آنجا ماند. من به آنجا رفتم و سر همین موضوع با همسرم درگیر شدم. وی گفت: بار دیگر دخالت‌های پدر و مادر زنم باعث شد دعوا میان ما بالا بگیرد و من که کنترل اعصابم را از دست داده بودم، روی آنها چاقو کشیدم. من قتل همسر و مادر همسرم و زخمی‌کردن پدرزنم را قبول دارم.

متهم در پاسخ به این سؤال که چرا همسرش راضی به جدایی نمی‌شد، گفت: همسرم می‌گفت بچه را به من نمی‌دهد. من اعتمادی به او نداشتم چون می‌دانستم اگر از من جدا شود حتما ازدواج می‌کند و نمی‌خواستم فرزندم زیر دست ناپدری تربیت و بزرگ شود. تصمیم داشتم حضانت فرزندمان را خودم به عهده بگیرم و برای اینکه مشکلی پیش نیاید، او را به خانواده خودم بسپارم. برنامه ‌ام این بود که خودم هم در شمال زندگی کنم و منتظر مرگم باشم. پدرزنم هم می‌گفت باید مهریه دخترش را تا ریال آخر بدهم؛ اما من پولی نداشتم و نمی‌توانستم این کار را بکنم. در واقع پدرزنم نمیگذاشت ما جدا شویم. اگر او دخالت نمی‌کرد من حتما می‌توانستم همسرم را راضی کنم.

با پایان دفاعیات متهم وکلای وی دفاعیات خود را انجام دادند و خواستار برائت متهم با توجه به مدارک پزشکی قانونی درباره او شدند. در پایان قضات وارد شور شدند تا درباره این پرونده تصمیم بگیرند.

Page Generated in 0/0053 sec