کد خبر: 33527
روزنامه دوشنبه 13 اردیبهشت 1400
سحر می آید-تخصیص اعتبار برای مناسب سازی فضاهای عمومی جهت تردد معلولین و جانبازان-آغاز واکسیناسیون عمومی کرونا از مهرماه-نقش والدین در کنترل عوارض کرونا بر کودکان-حمایت شهرداری شیراز از تیم ملی فوتبال نابینایان- شکست عشقی، انگیزه‌ای برای انتقام‌گیری اینترنتی.

روزنامه «ایران سپید»

دوشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۰

۲۰ رمضان ۱۴۴۲

 ۳ می  ۲۰۲۱

سال بیست و پنجم شماره ۶۶۹۰

خبرگزاری جمهوری اسلامی       مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892

وب سایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

ای کاش علی شویم و عالی باشیم
هم سفره کاسه سفالی باشیم
چون سکه به دست کودکی برق زنیم
نان آور سفره های خالی باشیم

شهادت مولای متقیان علی (ع) تسلیت باد

........عناوین این شماره......

*سحر می آید

*تخصیص اعتبار برای مناسب سازی فضاهای عمومی جهت تردد معلولین و جانبازان

* آغاز واکسیناسیون عمومی کرونا از مهرماه

*نقش والدین در کنترل عوارض کرونا بر کودکان

*حمایت شهرداری شیراز از تیم ملی فوتبال نابینایان

*شکست عشقی، انگیزه‌ای برای انتقام‌گیری اینترنتی

 

...‌.....شعر

*سحر می آید

یعنی امشب پدر از سمت سحر می آید؟!

گوش کن! بوی قدم های پدر می آید

چشم ها دل نگران خیره به در می پرسند

ماه، ای ماه! بگو، هان! چه خبر؟ می آید؟

پیرمردی که ز چشمش غم تلخی جاری است

داد زد، آه خدا، باز سحر می آید؟

کودکی دل نگران باز ز مادر پرسید

تو که گفتی پدرم رفته سفر، می آید؟!

شهر از دلهره و درد به خود می پیچد

از همه جای زمین بوی خطر می آید

کوچه ها منتظر و چشم به راهند، خدا!

یعنی آن صاحب شمشیر دو سر می آید؟

باز هم عطر قدم های کسی می پیچد

یک نفر از ته کوچه به نظر می آید...‌

 

.....‌‌‌...اخبار ویژه

مدیرکل دفتر فنی و برنامه ریزی عمرانی وزارت کشور خبر داد

*تخصیص اعتبار برای مناسب سازی فضاهای عمومی جهت تردد معلولین و جانبازان

مدیرکل دفتر فنی و برنامه ریزی عمرانی وزارت کشور با اشاره به اجرای ترویج مناسب سازی فضاهای عمومی و شهری برای تردد معلولین و جانبازان از تخصیص اعتبار برای مناسب سازی فضاهای عمومی در شهرهای پایلوت با جمعیت کمتر از پنجاه هزار نفر با اشاره به مصوبه مجلس شورای اسلامی خبر داد.

 وحید قربانی در این باره، گفت: در اجرای ترویج مناسب سازی فضاهای عمومی و شهری برای تردد معلولین و جانبازان معزز درکشور، بر اساس مفاد ماده ۵ قانون حمایت از حقوق معلولان (مصوب ۲۰ اسفندماه سال ۹۶ مجلس شورای اسلامی) حوزه معاونت عمران و توسعه امور شهری و روستائی اقدام به تخصیص اعتبار از محل اعتبارات ماده ۵۸ قانون الحاق (۲) برای امرمناسب سازی فضاهای عمومی در شهرهای پایلوت مناسب سازی با جمعیت کمتر از پنجاه هزارنفر کشور کرده است. بر اساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، همچنین در این راستا مجموعاً مبلغ هشتاد و دو میلیارد و پانصد میلیون ریال (۲۵۰ میلیون تومان برای هر شهر) تخصیص داده شده است، تا با نظارت فنی استانداریها هزینه شود.


*آغاز مصاحبه پذیرفته‌شدگان مرحله دوم هشتمین آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی

مدیرکل نیروی انسانی و پشتیبانی سازمان بهزیستی کشور از آغاز مصاحبه تخصصی پذیرفته‌شدگان مرحله دوم هشتمین آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی (سازمان بهزیستی کشور) خبر داد و گفت: بالغ بر یکهزار و ۲۷۰ نفر با توجه به رعایت پروتکل‌های بهداشتی به صورت غیرحضوری از طریق فضای مجازی با نظارت دقیق مصاحبه می‌شوند.

غلامرضا رضایی‌فر مدیرکل نیروی انسانی و پشتیبانی سازمان بهزیستی کشور از آغاز مصاحبه تخصصی پذیرفته‌شدگان مرحله دوم هشتمین آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی (سازمان بهزیستی کشور) خبر داد و گفت: با توجه به اعلام نتیجه دوم این مرحله از آزمون متمرکز بالغ بر یکهزار و ۲۷۰ نفر با توجه به رعایت پروتکل‌های بهداشتی به صورت غیرحضوری از طریق فضای مجازی با نظارت دقیق مصاحبه می‌شوند.

مدیرکل نیروی انسانی و پشتیبانی سازمان بهزیستی کشور، یادآور شد: مصاحبه‌ها از امروز ۱۱ اردیبهشت توسط تیم‌های کارشناسی در دو شیفت صبح و عصر آغاز و براساس زمان‌بندی تا سه ماه آینده پایان می‌پذیرد.
*ثبت شکایات و انتقادات بهزیستی در سامانه ۱۴۸۲

مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد سازمان بهزیستی کشور با اشاره به فعالیت سامانه دیده‌بان بهزیستی با شماره تلفن ۱۴۸۲، گفت: این سامانه براساس دقت و سرعت کار می‌کند و در هر مرحله‌ای از زمان که فرد شکایت و انتقادی دارد می‌تواند در این سامانه به ثبت برساند.

«کاظم نظم‌ده» مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد سازمان بهزیستی کشور، گفت: مردم و مددجویان بهزیستی با ثبت شکایت و انتقاد، با کد پیگیری که ارائه می‌شود می‌تواند آن را پیگیری کند. خط ۱۴۸۲ با تمام تلفن‌های ثابت و همراه بدون نیاز به کد، قابل ارتباط و رایگان است.

وی خاطرنشان کرد: سامانه ملی دیده بان در بستر وب با نشانی www.didehban.behzisti.ir قابل دسترسی است و افرادی که امکان یا علاقه به برقراری تماس ندارند می توانند از طریق بستر وب ارتباط برقرار کنند. این سامانه در قالب اپلیکیشن موبایل نیز قابل دسترسی است.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیش از ۶۹۷ نفر در ۳۱ استان و ۱۰ کاربر در ستاد بهزیستی کشور و ۹ نفر کارشناس مراکز تلفن در مرکز ملی دیده بان، پاسخگویی، پیگیری و جمع آوری اطلاعات و تحلیل آن را برعهده دارند. یکی از ویژگی های سامانه ملی دیده بان این است که تحلیل داده های آن به شکل داشبورد مدیریتی عمل می کند و مدیران با بررسی اطلاعات می توانند به طور مثال بفهمند بیشترین مشکلات در سالی که گذشت، چه بوده است.

مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد سازمان بهزیستی کشور گفت: برای پاسخگویی از طریق سامانه دیده بان، سه فوریت و مرحله زمانی را مطرح کردیم یکی به صورت آنی است به آن معنا که در مواقع آتش سوزی یا مرگ و میر در مراکز در مدت سه ساعت باید پاسخگویی انجام شود. مرحله دوم در وضعیت های فوری است که حداکثر تا ۲۴ ساعت باید پاسخگویی انجام شود و در شکل عادی حداکثر تا ۷۲ ساعت پاسخگویی انجام می شود. احتمال دارد پاسخ ها همیشه برآورده کردن درخواست تماس‌گیرنده نباشد ممکن است پاسخ این باشد که این مورد به بهزیستی مربوط نیست.

نظم‌ده، پاسخگویی سریع، آسان و کارآمد، افزایش رضایتمندی و اعتماد عمومی مردم و گروه‌های هدف بهزیستی، صرفه‌جویی در زمان، نظارت الکترونیک بر فعالیت‌ها و عملکردهای واحد اجرایی، صرفه جویی در انرژی و کاهش دخالت نیروی انسانی را از اهداف معرفی و طراحی خط ۱۴۸۲ عنوان کرد و افزود: از جمله مزایای دیگر این سامانه ملی دیده‌بان، صرفه‌جویی است. هزینه هایی که برای گروه های هدف در آمد و شد و صرف زمان‌ها ایجاد می شود، می‌تواند در قالب الکترونیک کاهش شود و از این طریق درخواست ها و مشکلات مطرح شود.

وی تاکید کرد: این سامانه براساس دقت و سرعت کار می‌کند و در هر مرحله ای از زمان که فرد شکایت و انتقادی دارد می‌تواند در این سامانه به ثبت برساند و با کد پیگیری که ارائه می‌شود می‌تواند آن را پیگیری کند. خط ۱۴۸۲ با تمام تلفن‌های ثابت و همراه بدون نیاز به کد، قابل ارتباط و رایگان است. یکی از مسائلی که برای ما مهم بود خدمات رسانی و دسترسی برای افراد در مناطق محروم است که خوشبختانه این سامانه مشکلات برقراری ارتباط با مناطق حاشیه‌ای را توانست به شکل چشمگیری برطرف کند.

مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد سازمان بهزیستی کشور اظهار داشت: سامانه دیده‌بان یا همان خط ۱۴۸۲ براساس رهنمودهای ریاست بهزیستی و براساس منشور و تصویب‌نامه حقوق شهروندی در نظام اداری به منظور نیل به اهداف سازمانی، طراحی و راه‌اندازی شد.

نظم‌ده یادآور شد: با نامگذاری این سامانه به نام «سامانه جامع دیده‌بان» نه تنها تلاش برای ارتباط دوسویه و اثربخش با مردم و جامعه هدف انجام شد بلکه با استفاده از ظرفیت‌های موجود این سامانه، حوزه نظارت بر مراکز و عملکرد واحدهای اجرایی را نیز که از مباحث و اهداف اصلی سازمان است به عنوان پیش‌گام اصلی واگذاری وظایف به بخش خصوصی انجام داده است.

وی گفت: یکی از مزایای اصلی سامانه ملی دیده‌بان، سهولت دسترسی است. آمد و شد برای بسیاری از گروه‌های هدف بهزیستی با توجه به وضعیت فعلی ترافیک در کلانشهرها و هزینه و مشکلات حوزه دسترسی و مناسب‌سازی، خط ۱۴۸۲ می‌تواند بسیاری از مسائل و مشکلات را برطرف کند و سهولت دسترسی را برای گروه‌های هدف افزایش دهد.

 

..........اخبار روز

* آغاز واکسیناسیون عمومی کرونا از مهرماه

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا:

از مهرماه سال جاری واکسیناسیون فاز ۴ کووید ۱۹ در کشور که واکسیناسیون عمومی است، آغاز می‌شود.

تا آن زمان، حجم قابل‌توجهی از واکسن‌های داخلی، در اختیار ما قرار دارد. گروه هدف ما در فاز ۴ حدود ۴۰ میلیون نفر هستند.

یکی از اولین کشورهایی هستیم که واکسیناسیون را به پایان می‌رسانیم.

*شکر گران نمی‌شود

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت) در امور بازرگانی تاکید کرد که تغییری در نرخ شکر ایجاد نمی‌شود، اما زیر بار پنج نرخی بودن شکر در بازار نرفت و گفت که مبنای این نرخ‌ها متفاوت است.

*آغاز آزمون‌های پایه نهم و دوازدهم بعد از عید فطر

وزیر آموزش و پرورش: برنامه ما این است که بعد از عید سعید فطر آزمون‌ها در همه پایه‌های تحصیلی آغاز شود و امیدواریم تا قبل از ۲۸ خرداد که روز برگزاری انتخابات است به انجام رسیده باشد.

اما اگر به مشکلی بر بخوریم و مسئولان بهداشتی محدودیت‌هایی را اعمال کنند، متناسب با محدودیت‌ها در این تصمیمات تجدید نظر می‌شود./ ایسنا

* سخنگوی ستاد کرونا: از مرداد به بعد هر ماه ۱۰ میلیون دُز واکسن ایرانی تولید می کنیم

علیرضا رئیسی گفته ما یک سالمند را بدون واکسن نخواهیم گذاشت. مراقبین سلامت و بهورزان ما مشخصات افراد تحت پوشش خود را دارند اما با این وجود ادره ثبت احوال هم با ما همکاری می‌کند تا کسی از قلم نیفتد. اگر تا پایان هفته ۸۰ ساله‌ای باقی ماند که با او تماس نگرفتیم می‌توانند وارد سامانه salamat.gov.ir شده و با ثبت کد ملی و تاریخ تولد و شماره تلفن منتظر تماس ما باشند.

پیش بینی ما این است که تا پایان خرداد ماه فاز دوم واکسیناسیون را تکمیل کنیم. حدود ۸ میلیون و ۲۰۰ هزار سالمند داریم که تا موعد مقرر واکسن دریافت می‌کنند. فاز سوم هم از ۱۵ تیر تا ۱۵ مرداد است و افراد و گروه پرخطر و مراکز تجمعی واکسینه خواهند شد که دیگر واکسن داخلی هم به دستمان می‌رسد و در فاز چهار افراد با واکسن داخلی واکسینه خواهند شد و تا پایان سال تمام گروه هدف واکسینه خواهند شد. از مرداد ماه به بعد هر ماه تولید ۱۰ میلیون دُز واکسن ایرانی را خواهیم داشت.

* صادق خلیلیان اعلام کاندیداتوری کرد

وزیر جهاد کشاورزی دولت دهم، اقتصاددان و استاد دانشگاه تربیت مدرس با صدور بیانیه‌ای ضمن تشریح برنامه‌ها و سوابق خود برای سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری اعلام کاندیداتوری کرد./فارس

*هنوز اطلاعات دقیقی از ویروس آفریقایی و نوع رفتارش وجود ندارد

کوهپایه زاده، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران: چند مورد از ویروس آفریقایی در جنوب کشور شناسایی شده و ممکن است تعداد دیگری نیز در سطح کشور وجود داشته باشد و تاکنون شناسایی نشده باشد

ما در حال حاضر در کشورمان بیشتر درگیر ویروس انگلیسی هستیم که هم سنین پایین‌تر را درگیر کرده و هم قدرت سرایت بسیار بالا و شدیدی دارد.

با توجه به تعداد محدودی که تا کنون شناسایی شده، اطلاعات دقیق و موثقی از ویروس آفریقایی و نوع رفتارش در جامعه ما وجود ندارد و نمی‌توان اطلاعاتی را به این ویروس نسبت داد/ باشگاه خبرنگاران

...........آموزش

*نقش والدین در کنترل عوارض کرونا بر کودکان: در خانه ماندن اجباری کودکان و والدین و دور ماندن از روابط اجتماعی و نبود تفریحات سالم و مکان‌هایی برای تخلیه هیجانات کودکان در روزگار کرونایی سبب بروز آثار روانی منفی در آن‌ها شده است.

بزرگ و کوچک نمی‌شناسد؛ این روزها همانقدر که بزرگسالان دچار ترس و استرس و اضطراب ناشی از کرونا و قرنطینه شدن‌های گاه به گاه هستند کودکان نیز به همان اندازه به دلیل منع شدن از تفریحات و دیدن دوستان خود بار عاطفی و روانی بسیاری را متحمل شده‌اند.

احاطه شدن والدین توسط ترس و استرس و اضطراب در این روزها سبب شده است که اکثر والدین از توجه به سلامت روحی و روانی کودکان خود غافل شوند، اثراتی که تاثیرات آن ممکن است بیش از عوارض خود ویروس کرونا باشد.

به نقل از ایسنا، یک مشاور روانشناختی با اشاره به اینکه به وجود آمدن موجی از نگرانی‌ها و اضطراب‌ها در شرایط فعلی امری طبیعی است؛ گفت: از آنجایی که هر فردی برای سلامت خود و اعضای خانواده‌ ارزش زیادی قائل است باید سعی در کنترل و تسلط بر هیجانات خود داشته باشد تا بتواند اموری را که برای پیشگیری از بحران نیاز است به خود و خانواده القا کند.

شیوا ابراهیمی اظهار کرد: فارغ از همه خطرات و آسیب‌هایی که کرونا به دنبال دارد، کرونا شرایطی را برای بیشتر باهم بودن خانواده‌ها فراهم کرده است که می‌بایست از این شرایط در راستای ایجاد فضایی شاد و آرام در خانواده در روزهای قرنطینه گام برداریم.

بدون شک والدین الگوهای رفتاری داخل خانواده هستند از این رو در درجه اول والدین باید استرس خود را کنترل کنند.

کودکان قادر به درک استرس و اضطراب در والدین خود هستند. این تفکر که کودکان قادر به درک استرس و اضطراب موجود در والدین خود نیستند کاملا اشتباه بوده و حتی گاها رفتارهای واقعی و تظاهری والدین را در برخورد با خود که ممکن است توام با آرامش واقعی یا ظاهری باشد به راحتی تشخیص می دهند.

خانواده‌ها باید با انجام تکنیک‌های کنترل استرس و ریلکسیشن یا حرکت‌های آرام‌سازی، استرس خود راکنترل کنندو مانع هجوم افکار منفی به ذهن خود شوند.

کلمات از قدرت جادویی خارق‌العاده‌ای برخوردارند و قادرند فرد را در هم شکسته و یا آرامش را در وی حاکم سازند. خودگویی‌های مثبت و استفاده از کلمات تاکیدی و مثبت در جمع خانواده به ویژه در برخورد با کودکان بسیار موثر است و سبب کنترل استرس در خانواده خواهد شد.

والدین ضمن واقع‌بینی و درک حقیقت با خودگویی مثبت و استفاده از کلمات امیدبخش می‌توانند این حس را به کودک القا کنند که ضمن پذیرش شرایط پیش آمده توانایی پیشگیری و کنترل اوضاع بحرانی را نیز دارند.

خودگویی‌های مثبت و استفاده از کلمات مثبت در مواقع بحرانی ابزار قدرتمندی برای ایجاد تحول سلامت روانی انسان است.

باید از دنبال کردن اخبار و اطلاعات منفی در نزد کودکان پرهیز کرد. از آنجایی که کودکان از قوه تحلیل ضعیفی برخوردار هستند؛ ممکن است با مشاهده حوادث، استرس و احساسات منفی به آن‌ها هجوم آورده و احساس ناتوانی و ترس کنند.

این روانشناس بر ایجاد فضای شاد خانوادگی در این شرایط بحرانی تاکید و اظهار کرد: گاه فیلم‌های کمدی، جوک و مطالب خنده‌دار سبب ایجاد فضای شاد و محیطی نسبتا آرام خواهد شد.

منشا بسیاری از بیماری‌های روان‌تنی، عصبی-فکری است و با بیماری جسمی کاملا متفاوت است و به شدت به اینگونه افراد حضور در فضاهای شاد توصیه می‌شود.

در این روزهای بحرانی برای رهایی فرزندان از تنهایی و انزوا باید با سپردن مسئولیت‌هایی هرچند کوچک آن‌ها را سرگرم و از گوشه‌گیری و انزوا برهانیم؛ مشاعره، نقاشی، بازی‌های بومی محلی، کارهای آموزشی و ایجاد سینمای خانگی در سرگرم کردن افراد خانواده نقش بسزایی دارد.کودکان در هر حال و در هر زمانی نیازمند تخلیه هیجانات خود هستند لذا با انجام بازی‌های مناسب کودکان سعی در سرگرم کردن آنان داشته باشیم.

همچنین با دریافت نکات بهداشتی به‌روز و بیان آن به شیوه‌ای کودکانه و جذاب سعی در آموزش رعایت نکات بهداشتی به کودکان به شیوه‌ای که استرس را به آنها القا نکند، داشته باشیم.

موسیقی بر روح و روان آدمی تاثیر مثبت دارد گوش سپردن به موسیقی و یا انجام ورزش‌های خانگی همراه با موسیقی از جمله مواردی است که در ایجاد فضایی شاد و آرام در خانواده نقش بسزایی دارد.

 

....‌‌‌‌......ورزشی

* حمایت شهرداری شیراز از تیم ملی فوتبال نابینایان

 شماری از مسئولان حوزه معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری شیراز با همراهی سرمربی تیم فوتبال فجر شهید سپاسی شیراز، با حضور در محل تمرین تیم ملی فوتبال نابینایان با آنها گفت و گو کردند.

اردوی آمادگی تیم فوتبال نابینایان و کم‌بینایان، جمعه ۱۰ اردیبهشت در شیراز به پایان رسید و در آخرین جلسه، بازیکنان این تیم میزبان جمعی از مسئولان حوزه معاونت فرهنگی، اجتماعی شهرداری شیراز و سرمربی تیم فجر شهید سپاسی بودند.

علی اصغر کلانتری سرمربی تیم فجر شهید سپاسی در جمع ملی پوشان فوتبال نابینایان گفت: همیشه بازی های شما را دنبال کرده و از عزم و اراده و تلاشتان لذت می‌برم. زمانی که از من برای حضور در اینجا دعوت شد، با افتخار پذیرفتم و خوشحالم که از نزدیک شاهد تمرینات شما بودم. عباسی، رئیس حوزه معاونت فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز نیز ضمن عذرخواهی از طرف سایر مسئولانی که در راه کمک به ورزش نابینایان کم لطفی کرده اند، حمایت قاطع شهرداری از فوتبال نابینایان را اعلام کرد. وی گفت: مجوز تأسیس باشگاه شهرداری با همراهی شورای شهر اخذ شده و بر این اساس، تیم‌های فوتبال در تمام رده‌ها تحت حمایت قرار خواهند گرفت و فوتبال نابینایان هم از این قاعده مستثنی نیست.

عباسی با ابراز تأسف از اینکه زمین اختصاصی برای فوتبال نابینایان در شیراز نبود، گفت: اگرچه تأسفم به درد شما نمی‌خورد و باید شهرداری ها برای فراهم کردن امکانات ورزشی تلاش کنند.

سرمربی تیم فوتبال ۵ نفره نابینایان نیز در این دیدار گفت: امیدوارم حضور مسئولان در محل تمرینات سبب خیر شود. امیدواریم به واسطه حمایت شهرداری ها در کلانشهرهای کشور صاحب زمین اختصاصی برای نابینایان شویم.

احمدرضا شاه حسینی و حجت مزارعی، ۲ بازیکن تیم ملی فوتبال ۵ نفره ایران نیز یکی از مشکلات اصلی اعضای این تیم و دیگر ورزشکاران دارای شرایط خاص را موضوع ایاب و ذهاب اعلام کردند.

آنان با بیان اینکه ورزشکاران دارای معلولیت حرکتی، با کمک شهرداری از امکانات حمل و نقلی بهره مند شده‌اند، از اینکه ورزشکاران نابینایان از چنین امکانی برخوردار نشده‌اند، ابراز ناراحتی کردند.

این ورزشکاران، استفاده از اتوبوس و مترو برای ورزشکارانی که دارای معلولیت بینایی هستند را بسیار مشکل بیان و خاطرنشان کردند که این گروه تنها امکان استفاده از تاکسی را دارند و این موضوع هزینه‌های آنها را بالا برده است. درخواست آنها این بود که برای کمک به هزینه‌های جابه‌جایی ورزشکاران دارای معلولیت بینایی، مبلغی به شکل ماهیانه یا سالانه در اختیار هیئت نابینایان و کم بینایان قرار گیرد. رئیس حوزه معاونت فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز نیز اعلام کرد که موضوع را از طریق شهرداری و شورا پیگیری می‌کند و امیدوار است محقق شود.

 

..........حوادث

*شکست عشقی، انگیزه‌ای برای انتقام‌گیری اینترنتی

در پی مراجعه دختری جوان به پلیس فتای استان فارس و طرح شکایتی مبنی بر ساخت حساب کاربری جعلی به نام وی در شبکه اجتماعی اینستاگرام، پرونده اولیه با هماهنگی مقام قضائی تشکیل شد و با ثبت اظهارات این دختر بررسی موضوع در دستور کار کارشناسان پلیس قرار گرفت. با توجه به ارائه مستندات توسط شاکی مشخص شد متهم با استفاده از شبکه اجتماعی اینستاگرام با ایجاد پروفایلی جعلی اقدام به انتشار تصاویر خصوصی شاکی به‌ همراه شماره تلفن وی کرده که این موضوع سبب هتک حیثیت و ایجاد مزاحمت‎ برای شاکی شده است. با توجه به حساسیت موضوع، کارآگاهان پلیس فتا با بررسی ادله ارائه ‌شده توسط شاکی و طبق مستندات به‌دست‌آمده متهم را که خواستگار سابق شاکی بود، مورد شناسایی قرار دادند و دستگیر کردند. متهم در تحقیقات مقدماتی منکر هرگونه جرمی شد و با سخنان گمراه‌ کننده قصد فریب پلیس را داشت اما سرانجام در مواجهه‌ با مدارک و مستندات انکارناپذیر جمع‌آوری‌شده لب به سخن گشود و به جرم خود اعتراف کرد.

این پسر گفت با قصد انتقام‌گیری اقدام به انتشار تصاویر شاکی کرده است.

در پرونده ای دیگر، در پی شکایت زنی مبنی بر اینکه فردی در فضای مجازی با هویت کاذب با سوء‌استفاده از عکس‌های خصوصی‌اش اقدام به تهدید و اخاذی کرده است، تحقیقاتی در این خصوص آغاز و با بررسی اولیه مشخص شد متهم با ارسال عکس‌های شاکی برای همسر وی قصد به اختلاف ‌کشیدن زندگی مشترکش را داشته است. در نهایت با انجام تحقیقات تکمیلی و اقدامات فنی پیچیده هویت متهم شناسایی شد. پس از هماهنگی با مرجع قضائی متهم به مقر پلیس فتا احضار شد و درخصوص صفحات ایجاد شده و بارگذاری عکس‌های شاکی در شبکه‌های اجتماعی و ارسال به همسر وی تحقیقات اولیه صورت گرفت. متهم گفت به قصد ازدواج و با عنوان شناخت چند ماهی در فضای حقیقی و مجازی با شاکی ارتباط داشت و به اطلاعات شخصی وی دسترسی پیدا کرد و سپس وقتی خواستگاری به هم خورد برای انتقام‌گیری اقدام به تهدید و اخاذی با هویت جعلی کرد. در یک پرونده مشابه دیگر خواستگار شکست ‌خورده که سعی داشت دختر مورد علاقه خود را برای رسیدن به خواسته‌ اش تحت فشار بگذارد، توسط پلیس دستگیر شد. شاکی زمانی‌ که به پلیس فتا رفت، توضیح داد که پسری در یک سال گذشته خواستگار و نامزد وی بود اما سرانجام به‌ علت مشکلات اخلاقی، رفتاری و شغل نامناسب پسر جوان، به او جواب رد داد و پاسخ‌گوی تلفن‌های مکرر خواستگار نبود تا اینکه پسر جوان به واسطه واتس‌آپ و ارسال پیام‌های عاطفی و سپس پیام‌های تهدیدآمیز سعی کرد نظر دختر را برای ازدواج تغییر دهد. شاکی توضیح داد خواستگار وی قبل از مزاحمت اینترنتی با مراجعه به دانشگاه محل تحصیل او، اقدام به جوسازی و تهدید به خودسوزی با بنزین کرده بود و اکنون ضمن انتشار تصاویر دوره نامزدی در صفحه و استوری اینستاگرام جعلی باعث تخریب شخصیت و آسیب‌های روانی به این دختر شده است. این متهم نیز توسط پلیس شناسایی و دستگیر شد و پرونده‌اش در اختیار مرجع قضائی قرار گرفت.


*دعای روزبیستم ماه مبارک رمضان

خدایا در این ماه درهای بهشت‌هایت را به رویم باز کن و درهای آتش دوزخ را به رویم ببند و به تلاوت قرآن موفقم بدار، ای فرو فرستنده آرامش در دل مؤمنان

Page Generated in 0/0052 sec