کد خبر: 33500
روزنامه پنجشنبه 9 اردیبهشت 1400
عناوین امروز: تهران تا سال «۱۴۰۵» شهری مناسب برای معلولان خواهد بود- برای ثبت‌نام واکسن مراجعه حضوری نیاز نیست-درخشش معلولان در اسکار نود و سوم-پاسخ به سوالاتی در باره واکسن کرونا"بخش پایانی-انتظار داریم به تورنمنت هشت جانبه ژاپن اعزام شویم-مرد خائن به زنش قرص برنج خوراند-چاردیواری.

روزنامه «ایران سپید»

پنجشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۰

۱۶ رمضان ۱۴۴۲

۲۹ آوریل  ۲۰۲۱

سال بیست و پنجم شماره ۶۶۸۷

خبرگزاری جمهوری اسلامی       مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892

وب سایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

........عناوین این شماره......

*تهران تا سال «۱۴۰۵» شهری مناسب برای معلولان خواهد بود

*برای ثبت‌نام واکسن مراجعه حضوری نیاز نیست

*درخشش معلولان در اسکار نود و سوم

*پاسخ به سوالاتی در باره واکسن کرونا"بخش پایانی

*انتظار داریم به تورنمنت هشت جانبه ژاپن اعزام شویم

*مرد خائن به زنش قرص برنج خوراند

*چاردیواری

 

........‌اخبار ویژه

*تهران تا سال «۱۴۰۵» شهری مناسب برای معلولان خواهد بود

عضو شورای اسلامی شهر تهران در مورد مناسب سازی شهر تهران برای کم توانان جسمی توضیحاتی داد.

زهرا نژاد بهرام عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به عملکرد شورای پنجم در زمینه مناسب سازی معابر برای معلولان و ناتوانان جسمی اظهار کرد: موضوع مناسب سازی معابر برای معلولان و کم توانان جسمی شورای شهر تهران در دوره پنجم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده است و در این زمینه بودجه اختصاصی برای مناسب سازی شهر برای کم توانان جسمی در نظر گرفته شد.

وی افزود: ۵۰ آسانسور برای معلولان و کم توانان جسمی در ایستگاه‌های مختلف حمل و نقل عمومی سطح شهر مناسب سازی شده است؛ همچنین ۵۰۰ کیلومتر مسیر پیاده راه در سطح شهر تهران به منظور رفاه شهروندان کم توان جسمی مناسب سازی شد.
عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: همچنین نقشه مناسب سازی شهر تدوین شده و تا پایان سال ۱۴۰۵ شمسی این نقشه در سطح شهر تهران اجرایی خواهد شد؛ همچنین ۱۰۰ بوستان در تهران مناسب سازی شده است و در ۲۲ سرای محله نیز مناسب سازی انجام شده است.

وی گفت: تمامی اتوبوس و مینی‌بوس‌های تازه خریداری شده برای حمل و نقل کم توانان جسمی مناسب است، همچنین ۸ مشاور آقا و خانم برای معاونت ها‌ی شهرداری تهران در زمینه معلولان فعالیت دارند و چشم انداز شهر تهران این است که تا سال ۱۴۰۵ تهران شهری مناسب برای کم توانان جسمی باشد.

 *تمام فرمانداران کردستان دارای مشاور در امور توانجویان هستند

مشاور استاندار کردستان در امور معلولان گفت: در حال حاضر تمام فرمانداران شهرهای استان دارای مشاور یا رابط در امور توانجویان هستند.

نصرالله ابراهیمی اظهار داشت: مدت زمان زیادی بود که در صدد بودیم، توجه سایر نهادها و دستگاه‌های اجرایی را به امور توانجویان جلب کنیم و در واقع بهزیستی بدنبال یک فرهنگ سازی و ترسیم جایگاه واقعی آنان بود.

وی افزود: در بسیاری از جاها یا به این قشر توجه نمی‌شد و یا بسیاری از دستگاه‌ها فکر می‌کردند تنها متولی امور معلولان بهزیستی و آموزش و پرورش استثنایی هستند و براین اساس همه به‌نوعی سعی داشتند طفره بروند و توانجویان را به دستگاههایی که مستقیما متولی هستند ارجاع دهند.

وی اضافه کرد: آن گونه که در قانون حمایت از حقوق معلولان آمده است همه دستگاه‌ها به نوعی و با توجه به موضوعات مختلف در مقابل معلولان مسوول هستند و در قانون هم این مسوولیت تعریف شده اما چون توجه به این قشر نهادینه و فرهنگ‌سازی نشده بسیاری از مسوولان دستگاه‌ها به این مسوولیت‌ها توجهی ندارند.

مشاور استاندار کردستان در امور معلولان یادآور شد: یکی از رسالت های بهزیستی به عنوان نماینده قانونی دولت در امور معلولان، ترسیم جایگاه واقعی توانجویان در جامعه است، بنابراین برای اینکه بهزیستی بتواند به این‌هدف نائل شود از دستگاه‌های اجرایی شروع کرد و با رایزنی‌هایی که انجام شد، انتصاب مشاور امور معلولان از استانداری به عنوان عالی‌ترین مرجع استانی کلید خورد.

وی افزود: پس از آن قرار شد به ترتیب سایر دستگاه‌های اجرایی نیز یک نفر را به عنوان مشاور یا رابط خود با جامعه معلولان انتخاب کنند و این کار از فرمانداری‌ها شروع شد.

ابراهیمی اظهار داشت: پس از آن و بعد از فعالیتی طولانی موفق شدیم به عنوان اولین استانی که همه فرماندارانش دارای مشاور و یا رابط در امور معلولان هستند این کار را پیش ببریم و در این راستا دستورالعملی تهیه و در اختیار فرمانداران و سایر دستگاه های اجرایی قرار گرفته و در جاهایی که نیاز به حضور معلولان باشد باید این دستورالعمل را اجرایی کنند.

وی یادآور شد: در این زمینه فعالیت‌ها و اقدامات خوبی، از جمله موافقت سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در زمینه برگزاری دوره‌های ضمن خدمت برای دستگاه‌های اجرایی با موضوع نحوه تعامل با معلولان انجام شده است که بدلیل شیوع کرونا به تعویق افتاد.

مشاور استاندار کردستان در امور معلولان به اهداف انتصاب مشاور امور معلولان در دستگاههای اجرایی اشاره کرد و گفت: همکاری مسوولان دستگاه‌ها با حوزه مشاور معلولان، رصد مشکلات معلولان و انعکاس آن با مسوولان و برنامه‌ریزی برای رفع آن و مناسب‌سازی اعم از مناسب سازی فیزیکی و فرهنگی برای جامعه معلولان از جمله این اهداف است.

وی با تقدیر از همکاری مسوولان دستگاههای اجرایی بویژه استانداری و فرمانداری‌ها ابراز امیدواری کرد، این روند تدوام پیدا کرده و سایر استان‌ها نیز از ما الگو گرفته و در این زمینه گام‌های مثبتی بردارند و دیدگاه جامعه نسبت به جامعه معلولان تغییر کند.

در حال حاضر حدود ۴۵ هزار معلول در استان کردستان زیرپوشش خدمات سازمان بهزیستی هستند که از این تعداد ۲۳ هزار و ۶۹۵ نفر مستمری بگیر هستند و  ۱۸ هزار و ۳۶ نفر از این تعداد معلول روستایی هستند که از طریق cbr شناسایی شده‌اند.

 

 

.....‌‌‌اخبار روز

* برای ثبت‌نام واکسن مراجعه حضوری نیاز نیست

سخنگوی ستاد کرونا: برای تزریق واکسن کرونا نیازی به مراجعه حضوری و حتی ثبت‌نام در سایت نیست برای همه اولویت‌ها پیامک ارسال می‌شود.

قرار نیست پیامک همه سالمندان یکباره ارسال شود در طول هفته بر اساس کد ملی‌ها پیامک دریافت خواهند کرد.

*فریدون عباسی کاندیداتوری خود را اعلام کرد

رییس کمیسیون انرژی مجلس روز گذشته در نشست خبری با اصحاب رسانه کاندیداتوری خود را برای انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرد.

* آماده برگزاری انتخابات تمام الکترونیک در تهران هستیم

سخنگوی ستاد انتخابات کشور از آمادگی این ستاد برای برگزاری انتخابات تمام الکترونیک در شهر تهران در بستر شبکه داخلی و بدون استفاده از اینترنت خبر داد.

وزارت کشور در اجرای انتخابات تمام الکترونیک، آمادگی بسیار بالایی دارد و در این عرصه تمام تجهیزات فنی و الکترونیکی در محل ستاد انتخابات وزارت کشور تعبیه شده است.

بخش عمده فرآیندهای انتخاباتی طی هشت سال اخیر الکترونیکی شده است.

* راه‌اندازی سامانه ۶۰۷۰ برای بیمارن کرونایی در پایتخت

فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در شهر تهران: سامانه ۶۰۷۰ در تهران به منظور پاسخگویی به بیمارانی که در انتظار تخت‌های بیمارستانی هستند راه اندازی شد.

*حاجی‌میرزایی: اگر با محدودیت رو به رو شویم زمان امتحانات را جا به جا می کنیم

وزیر آموزش و پرورش: اگر ستاد کرونا در روزهای آینده با محدودیت‌هایی مواجه شده و محدودیت‌هایی را به ما توصیه کند، ممکن است زمان برگزاری امتحانات نهایی را جابجا کنیم.

 

 

........از شش نقطه جهان

*درخشش معلولان در اسکار نود و سوم

مراسم اهدای جوایز اسکار همیشه از پر بیننده‌ترین برنامه‌های هر ساله در سر تا سر دنیا به حساب می‌آید و به همین اعتبار هم موقعیت مناسبی است برای فرهنگ‌سازی و دم زدن از حقوق آنها که جامعه نادیده‌شان می‌گیرد.

 امسال این مراسم جایی بود برای شنیده شدن صدای افراد دارای معلولیت. در نود و سومین دوره جوایز اسکار که همین هفته در ۲۵ آوریل در شهر فرشتگان برگزار شد، شاهد حضور چند فرد دارای معلولیت، نه به عنوان سخنران یا فرهنگسازِ تنها، که در جایگاه نامزد‌های دریافت جوایز بودیم. «جیم لِبرِخت» یکی از این افراد بود. روی صندلی چرخدار می‌نشیند و سال‌ها به عنوان صدا‌بردار در هالیوود فعالیت کرده است. او که امسال فیلم کوتاه «اردوگاه کریپ» را کارگردانی کرده و برای همین کارگردانی هم نامزد دریافت جایزه شده بود، به نکته مهمی اشاره می‌کند. او می‌گوید: «در سال‌های گذشته، همین پله‌های منتهی به صحنه مراسم، نشان از آن داشت که برگزار کنندگان هیچ اراده‌ای برای لحاظ کردن افراد دارای معلولیت نداشته‌اند و اگر چنین اراده‌ای وجود داشت، راه حضور معلولان حرکتی بر روی صحنه اسکار را با پله مسدود نمی‌کردند.»

حالا اما قصه به کلی عوض شده و چند فرد دارای معلولیت به عنوان نامزد در این مراسم حضور یافته‌اند. جیم لبرخت، مارلی متلین که ناشنوا است و سر‌انجام «رابرت تارانگو» که نابینا-ناشنوا است و در فیلم کوتاه «Feeling Through»، نقش اول را ایفا کرده است. این فیلم نوزده دقیقه‌ای، دو بازیگر اصلی دارد؛ «استیون پرسکد» در نقش تِریک و «رابرت تارانگو» هم در نقش آرتی. قصه از آنجا شروع می‌شود که آرتی که نابینا-ناشنواست کنار خیابان ایستاده و علامتی را در دست گرفته که نشان از قصدش برای عبور از خیابان دارد و به این منظور از عابران کمک می‌خواهد.

 تِریک که در حال عبور از آن مکان است، به کمکش می‌رود و در طول مسیر، آرتی دفتر یادداشتی از جیبش بیرون می‌آورد و روی آن برای تریک می‌نویسد که می‌خواهد سوار اتوبوس شود. شماره اتوبوس مورد نظرش را هم می‌نویسد. تریک او را تا ایستگاه همراهی می‌کند و منتظر می‌ماند تا اتوبوس سر برسد. آرتی ابراز تشنگی می‌کند و از تریک دعوت می‌کند به خرج او یک نوشیدنی بخورند. با هم برای خرید می‌روند و تریک با پولِ آرتی، نوشیدنی و آب نباتی می‌خرد و یک ده دلاری از پول‌های تریک را هم به اصطلاح کش می‌رود. آنها سوار اتوبوس می‌شوند و از آنجا که تریک چند ایستگاه زود‌تر از فرد نابینا-ناشنوا پیاده خواهد شد، آرتی از تریک می‌خواهد نام مقصدش را به راننده بگوید تا به محض رسیدن، راننده به او خبر بدهد.

 تریک، با ده دلاری که از پول‌های آرتی توی جیب دارد از اتوبوس پیاده می‌شود و پول را در کاسه یک فرد بی‌خانمان می‌اندازد که کنار خیابان به خواب رفته است.

«رابرت تارانگو» که از کارکنان آشپزخانه مرکز نابینا-ناشنوایان هلن کلر است در مراسم اسکار به کمک یک مترجم، از مردم دنیا خواست تا افراد دارای معلولیت را هم در نظر بگیرند؛ چرا که آنها هم بخشی از این دنیا هستند. ترستان از افراد دارای معلولیت را کنار بگذارید. افراد دارای معلولیت، فارغ از اینکه توانایی شنیدن یا دیدن دارند یا نه، بخشی از این جهان هستند و می‌توانند بخشی از فیلم‌هایی باشند که شما می‌سازید.

 

...‌‌‌......سلامت و بهداشت

*پاسخ به سوالاتی در باره واکسن کرونا"بخش پایانی":

 گرچه همه افراد و همه       گروه های سنی و شغلی در معرض ابتلا و عوارض بیماری کروناویروس هستند ولی برخی افراد در صورت ابتلا به بیماری دچار فرم شدیدتر می شوند و میزان بستری شدن و یا مرگ در آنها بیشتر است مثل افراد بالای 65 سال و یا افرادی که دچار چاقی مفرط،  برخی بیماری های قلبی عروقی، ریوی مزمن، سرطان ها و یا دیابت هستند.  در برخی مشاغل نیز احتمال مواجهه با ویروس عامل بیماری خیلی زیاد تر از دیگران است مثل افرادی که در محیط کوچک بسته کار می کنند و در تماس زیاد با تعداد زیادی از مردم هستند و تهویه کافی در محیط کارشان وجود ندارد. افراد شاغل در کارهای بهداشتی درمانی بدلیل مراجعه بیماران 7 برابر بیشتر در معرض خطر هستند.

آیا دریافت واکسن کرونا، بر حسب زمانبندی و اولویت بندی افراد پر خطر خواهد بود؟

بله قطعا همینطور خواهد بود. گروههای اولویت دار دریافت واکسن، بخش قابل توجهی از جمعیت هر کشور را تشکیل می دهند و در ایران نیز جمع افراد سالمند و مبتلا به بیماریهای زمینه ای خاص و گروههای شغلی بهداشتی درمانی و سایر مشاغل پر خطر جمعیتی نزدیک به 30 میلیون نفر را تشکیل می دهند. با توجه به اینکه تولید و توزیع واکسن در دنیا بتدریج افزایش می یابد لذا در ابتدای امر امکان تامین واکسن برای مثلا 30 میلیون نفر فراهم نخواهد بود.

واکسن های کرونا عموما باید دو نوبت تزریق شوند یعنی حداقل60 میلیون دوز واکسن برای واکسیناسیون 30 میلیون نفر لازم است. مسلما این تعداد واکسن طی یک محموله وارد کشور نخواهد شد و در چند محموله متوالی و با فواصل زمانی چند ماهه تامین خواهد شد. لذا باید یک برنامه زمانبندی برای اینکه اولین افرادیکه در اولویت دریافت واکسن هستند تهیه شود و بر حسب ورود تدریجی واکسن افرادیکه در بالاترین اولویت ها هستند بتدریج مراجعه و واکسن تزریق نمایند.

از طرف دیگر حتی اگر در مثال بالا تعداد 60 میلیون دوز واکسن مورد نیاز در یک زمان هم فراهم شده و در داخل کشور فراهم باشد از نظر اجرایی امکان اینکه 30 میلیون نفر در طی 4 یا 5 روز واکسن دریافت کنند نخواهد بود

آیا همه کشورها واکسیناسیون کرونا را بر اساس اولویت بندی انجام می دهند؟

بله، بدلیل اینکه واکسن بتدریج تولید و توزیع می شود و به همین علت اولویت بندی و مراجعه تدریجی افراد بر حسب میزان اولویت و پر خطر بودن یک اصل قطعی است که در همه کشورهای دنیا انجام می شود. حتی اگر کشوری برنامه واکسیناسیون سراسری برای همه جمعیتش را هم داشته باشد قطعا ابتدا از گروههایی شروع می کند که در درجه بالاتری از خطر ابتلا قرار دارند.

چه مراکزی برای انجام واکسیناسیون کرونا اقدام خواهند کرد؟

در همه پایگاههای بهداشتی سراسر کشور خدمات واکسیناسیون کرونا برای افراد و جمعیت های پر خطر حسب  اولویت های اعلام شده و با اطلاع رسانی وسیع از طریق همه رسانه های عمومی، انجام خواهد شد. در برخی از      مکان های تجمعی نیز حسب اولویت بندی یاد شده، تیم های بهداشتی در محل حضور خواهند یافت مکان هایی مانند مراکز نگهداری سالمندان و یا مراکز نگهداری معلولین جسمی یا ذهنی.

آیا اگر کسی مبتلا به بیماری کرونا در ماههای قبل شده باشد باز هم باید واکسن بزند؟

با توجه به اینکه خیلی از افراد مبتلا شده از نظر علایم بالینی به فرم خفیف آن مبتلا شده اند و ممکن است از ابتلای خودشان مطلع هم نباشند لذا بررسی سوابق از نظر ابتلای قبلی ضروری نیست. از طرف دیگر نتایج اولیه بررسی محققین نشان داده افرادیکه به فرم خفیف بیماری مبتلا می شوند، آنتی بادی های محافظتی مدت کمتری در خونشان باقی می ماند و ممکن است مجدد در معرض خطر ابتلا باشند. در نهایت دریافت واکسن در افرادی که سابقه ابتلا داشته باشند بر اساس اطلاعات علمی موجود مشکلی برای فرد ایجاد نمی کند و فقط سبب تقویت پاسخ ایمنی و مصونیت فرد می شود. لذا بهتر است این افراد نیز واکسن دریافت نمایند.

آیا واکسیناسیون کرونا در سوابق بهداشتی افراد ثبت می شود؟

بله. بر اساس برنامه ریزی وزارت بهداشت و با توجه به زیر ساخت های پرونده الکترونیک سلامت که در سال های اخیر برقرار شده است همه داده های واکسیناسیون افراد در سامانه های الکترونیکی مربوط به سلامت افراد ثبت و ذخیره می شود.

اگر برای سفرهای بین المللی نیاز به گواهی واکسیناسیون باشد، چگونه اقدام خواهد شد؟

این افراد به مراکز بهداشت شهرستان محل سکونت خود مراجعه و ضمن اعلام درخواست خود گواهی واکسیناسیون کرونا دریافت می نمایند.

آیا فردیکه واکسن می زند می تواند بلافاصله ماسک زدن و سایر اقدامات پیشگیرانه را کنار بگذارد؟

خیر. اولا برای ایجاد ایمنی کافی باید دو نوبت واکسن به فاصله 2 تا 4 هفته تزریق شود و مدت زمان تحریک و پاسخ مطلوب سیستم ایمنی هم حدود دو هفته بعد از واکسن خواهد بود لذا تا 6 هفته بعد از تزریق اولین نوبت واکسن هنوز ایمنی کافی ایجاد نشده است. ثانیا به دلیل جدید بودن واکسن های کرونا توصیه می شود تا زمانی که مطالعات محققین اطمینان کافی را از نظر عدم نیاز به ماسک زدن را ثابت نکرده (افرادی که واکسن می زنند هم برای احتیاط، توصیه های پیشگیرانه عمومی را  رعایت نمایند.

 

...........ورزشی

*انتظار داریم به تورنمنت هشت جانبه ژاپن اعزام شویم

سرمربی تیم ملی فوتبال پنج نفره نابینایان کشورمان گفت: ژاپن از تیم ایران دعوت کرده تا در تورنمنتی که در خردادماه با حضور هشت تیم اول رنکینگ فوتبال نابینایان در دنیا برگزار می شود شرکت کند.

اعضای تیم ملی فوتبال نابینایان کشورمان از اول اردیبهشت، اولین اردوی تدارکاتی خود را در شهر شیراز آغاز کرده اند که این اردو، تا دهم اردیبهشت به میزبانی بهزیستی استان فارس در جریان است.

جواد فلفلی، سرمربی تیم ملی فوتبال نابینایان کشورمان در مصاحبه با ایران سپید گفت: فدراسیون جهانی نابینایان ایبسا به علت نزدیکی به برگزاری پارالمپیک و به جهت آنکه تیم های حاضر در فوتبال نابینایان در شرایط مسابقه قرار بگیرند، از کشور هایی که همجوار هم هستند و با اسپانسر هایی که برای این کار در نظر گرفته، تقاضا کرده دیدار های دوستانه برگزار کنند. در همین راستا، ایران و روسیه یکدیگر را پیشنهاد دادند و قرار است تیم روسیه 26 اردیبهشت وارد ایران و جزیره کیش شود. فلفلی بیان کرد: ابتدا 16 نفر را برای شرکت در این دو دیدار تدارکاتی به تیم دعوت کردیم که متأسفانه تست کرونای دو ورزشکار مثبت شد و هم اکنون 14 نفر در اردو هستند. شرایط بچه ها از نظر روحی روانی و فنی چندان مساعد نیست و دوری حدود دو ساله از میادین، بر روی کیفیت فنی آنها تأثیر گذاشته است. فلفلی افزود : در این اردو سعی داریم وضعیت بازیکنان را از نظر آمادگی جسمی، روانی و فنی مورد ارزیابی قرار دهیم تا بهترین ها را برای رقابت برابر تیم روسیه انتخاب کنیم. وی افزود: بیستم اردیبهشت جهت بازی دوستانه با روسیه عازم جزیره کیش خواهیم شد و دو دیدار دوستانه با این تیم برگزار می کنیم.

سرمربی تیم ملی فوتبال نابینایان کشورمان بیان کرد: کشور ژاپن در خردادماه از هشت کشور نخست رنکینگ ایبسا در رشته فوتبال پنج نفره دعوت کرده تا در این کشور حاضر شوند و پیش از برگزاری پارالمپیک، یک تورنمنت آزمایشی را برگزار کند. از مسئولان، فدراسیون نابینایان و کمیته ملی پارالمپیک انتظار دارم با توجه به اتفاقات پیش آمده شرایطی را فراهم کنند تا تیم ایران هم بتواند در این رقابت ها شرکت کند. با توجه به برگزاری پارالمپیک و اینکه معمولاً پس از برگزاری این رویداد مسابقات سطح قاره ای تعطیل می شود، اگر تیم ایران به تورنمنت ژاپن اعزام نشود، باز هم یک وقفه یک ساله خواهد داشت. وی تصریح کرد: اگر شرایط کشور از نظر بیماری کرونا مساعد شود، برای استعدادیابی و شناسایی بازیکنان جوانتر، دو دوره مسابقات قهرمانی کشور را پیشبینی کرده ایم تا از دل این مسابقات بتوانیم تیم خوبی را برای پارا آسیایی ۲۰۲۲ چین آماده کنیم.

فلفلی در پایان گفت: بچه های ما توقع چندانی ندارند. آنها زحمت خود را کشیده اند و به وظیفه خود عمل کردند. از مسئولان انتظار داریم آنها هم به وظیفه خود عمل کنند. فوتبال قابل پیشبینی نیست و چه بسا اگر در پارالمپیک حاضر می شدیم، باز هم می توانستیم مدالآور باشیم. لذا از مسئولان انتظار داریم حداقل شرایطی را که برای مدالآوران پارالمپیک پیشبینی می کنند، برای تیم ملی فوتبال نابینایان هم در نظر بگیرند. همچنین انتظار داریم برای حفظ آمادگی این تیم، فوتبال نابینایان را به تورنمنت های بین المللی که می تواند یک کلاس فوتبال برای ما باشد اعزام کنند. امیر سرمدی

 

.......حوادث

*مرد خائن به زنش قرص برنج خوراند

حکم قصاص مرد جوان که همسرش را با خوراندن قرص برنج کشته بود در دیوان عالی کشور مهر تایید خورد و قطعی شد. عصر بیست و نهم آبان ماه سال ۹۸ مرد جوانی به نام حمید همسرش را به بیمارستانی در غرب تهران منتقل کرد و مدعی شد همسرش بخاطر مصرف قرصی مشکوک دچار مسمومیت شده است. تلاش پزشکان برای نجات این زن آغاز شد اما مریم ساعتی بعد در اتاق عمل به طرز مرموزی جان سپرد. همسرش وی مدعی بود زن جوان با خوردن قرص برنج که از عطاری خریده جان سپرده است .اما اظهارات ضد و نقیض مرد جوان و برادرش شک پلیس را دوچندان کرد و حمید به اتهام قتل همسرش بازداشت شد و به خوراندن قرص برنج به همسرش اعتراف کرد. با اعترافات حمید برای وی کیفرخواست صادر و پرونده اش برای رسیدگی به شعبه دوم دادگاه کیفری یک استان تهران فرستاده شد و وی پای میز محاکمه ایستاد.

در دادگاه مرد خائن چه گذشت؟

در ابتدای جلسه اولیای دم درخواست قصاص را مطرح کردند. وقتی حمید در جایگاه ویژه ایستاد در تشریح جزئیات ماجرا گفت :من و همسرم با هم فامیل بودیم که ازدواج کردیم .

من فوق دیپلم دارم و در شرکت توزیع آب معدنی کار می کردم. ما زندگی خوبی داشتیم اما مدتی بود به مواد مخدر معتاد شده بودم و قرص مصرف میکردم. چند ماهی بود با دختر جوانی به نام شهین آشنا شدم که قصد داشتم با او ازدواج کنم و به همین خاطر تصمیم به قتل همسرم گرفتم اما هنوز هم خودم باورم نمیشود دست به چنین اشتباه بزرگی زده ام .

 وی ادامه داد: همسرم مدتی بود سردردهای میگرنی داشت و به همین خاطر به دنبال داروی گیاهی برای درمان سردرد هایش می گشت. آن روز وقتی قرص برنج را از عطاری خریدم آن را پودر کردم و داخل کپسول ریختم. من کپسول را روی اپن آشپزخانه گذاشتم .همسرم که فکر می کرد کپسول همان قرصی است که از عطاری خریده ام آن را مقابل چشمانم خورد. من بلافاصله پشیمان شدم و گفتم باید قرص را بالا بیاورد.او قبول نمی‌کرد. من به زور او را مجبور به این کار کردم.

 همسرم از رفتار من تعجب کرده بود و می‌گفت حالش خوب است .من به دروغ گفتم قرص بوی بدی داشته و من به آن مشکوکم هستم. متهم ادامه داد: همان موقع به عطاری رفتم و از عطاری تا دارویی برای خنثی کردن قرص برنج پیدا کنم. اما مرد عطار گفت چنین دارویی وجود ندارد.

همان موقع با اورژانس تماس گرفتم و همسرم را به بیمارستان بردم. حال او هنوز خوب بود. من و به پزشکان گفتم مریم قرصی را اشتباهی خورده است .پزشکان از من خواستند تا بقایای قرص را به بیمارستان بیاورم. به همین خاطر از برادرم خواستم تا به خانه برود و بقایای قرص را به بیمارستان بیاورد.

پزشکان معده همسرم را شستشو دادند و او را به اتاق عمل بردند .اما او همانجا جان سپرد. حمید درباره آشنایی با دختر جوانی که قصد داشت با او ازدواج کند به قضات گفت : برادر همسرم می خواست سنتی ازدواج کند و هر کدام از اقوام دختری را به او معرفی می کردند تا با او بیشتر آشنا شود.

من هم دختری را که همکارم بود به برادرزنم معرفی کردم .اما پس از مدتی که تلفنی با دختر جوان صحبت کردم خودم به او علاقمند شدم .حتی به خواستگاری اش رفته بودم و می‌خواستم با او ازدواج کنم .وی در حالی که اشک می ریخت ادامه داد: من نمی‌دانم چرا چنین تصمیمی گرفته بودم. مصرف ماد مخدر باعث شده بود عقلم را از دست بدهم. چون قطعا اگر با او ازدواج می کردم خانواده‌اش به اینکه متاهل هستم پی می بردند. حمید در حالی که سرش را پایین انداخته بود گفت: باور کنید من با زنم هیچ اختلافی نداشتم و نمی دانم چرا تصمیم به قتل او گرفتم.

 من خودم تقاضا دارم تا زودتر اعدام شوم. من خیلی پشیمان هستم .سپس برادر حمید وی که با قرار وثیقه آزاد بود به اتهام کمک به فراری دادن متهم و اخفای ادله جرم پای میز محاکمه ایستاد و جرمش را انکار کرد . وی گفت :من اصلا از ماجرا مطلع نبودم و نمی دانستم برادرم قرص برنج را روی اپن آشپزخانه گذاشته است.

برادرم در بیمارستان با من تماس گرفت و از من خواست تا به خانه اش بروم و قرص‌هایی را که روی اپن آشپزخانه بود برایش بیاورم. در پایان جلسه قضات وارد شور شدند و حمید را به قصاص محکوم کردند. برادر وی از دست داشتن در این ماجرا تبرئه شد. این حکم در شعبه 31دیوان عالی کشور تحت رسیدگی قرار گرفت و تایید شد. به این ترتیب مرد خائن در لیست سیاه اعدام قرار گرفت.

 

.....‌‌.چاردیواری

با سلام وعرض ارادت خدمت خوانندگان ایران سپید پیشاپیش ایام ضربت خوردن امام اول شیعیان حضرت علی (ع) و شهادت ایشان را تسلیت می گویم و برای تمام روزه داران آرزوی قبولی طاعات وعبادات را داریم. همچنین تاکید می کنیم بر ضرورت رعایت ضوابط ایمنی تا دوستان کم بینا و نابینا از این بلای رایج مصون باشند.

در پاسخ به تماس ها و نظرات شما ابتدا باید به خانم مرضیه عطاپور مدیرکهنه کار  مدارس استثنایی اشاره کنم که با سابقه 27 ساله تقاضای بازنشستگی کرده اند ولی ظاهراً سازمان تامین اجتماعی مبالغ متفاوتی را از سازمان آموزش و پرورش استثنایی برای بازنشستگی ایشان طلب کرده اند و ایشان شکایت به دیوان برده اند. با توجه به این توضیحات که به نظر کافی نمی آید باید بگم که اصولاً فردی که تقاضای بازنشستگی می کند بخصوص در سیستم های دولتی کاری به این قضیه نباید داشته باشد که چه مبلغی را سازمان دولتی تابعش باید به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کند ایشان فقط باید پیگیر بازنشستگیشان باشند و مسائل مالی به سازمان های دولتی مربوط است و اشخاص عملاً دلیلی برای دخالت ندارند.

 لذا نمی دانم که چرا خانم به دیوان شکایت کرده اند و به چه دلیل ایشان وارد صحنه مناقشه دو سازمان شده اند. دوست دیگرمان آقای حسین نودهی از بجنورد ظاهراً کتاب بریلی را برای مرکز رودکی ارسال کرده اند که در پست گم شده است و ایشان خواهان این شده اند که بسته های بریل کد رهگیری داشته باشد با توجه به اینکه تمام بسته های پستی علی القاعده کد رهگیری دارند و هر چند که سفارشی نباشند در نتیجه  ایشان می تواند به بازرسی پست مراجعه کنند و شکایت کنند در مورد گم شدن بسته شان و شرکت ملی پست قاعدتاً باید پاسخگوی ایشان باشد.

خانم غزل بهرامی طی فایل صوتی اینگونه اشاره کرده اند که گویا سازمان آموزش و پرورش استثنایی اعلام کرده بود که 240 نوت تیکر را در اختیار دانش آموزان قرار می دهد. منشا این خبر چیست البته من به خانم کباری در حوزه استثنایی گفته ام که این بحث را دنبال کنند اما به نظر نمی آید که سازمان آموزش و پرورش استثنایی منشا چنین خبری بوده باشد بویژه با توجه به بودجه ای که این امر مورد نیازش است هر چند که از تهیه لوازم توانبخشی و کمک آموزشی برای نابینایان ما به شدت دفاع می کنیم و این وظیفه این سازمان است، اما در این مورد بخصوص احتیاج به تحقیق مفصل تر دارد که اجازه دهید طی شود.

 خانمی که البته ما اسمش را میدانیم اما ایشان خواهان محفوظ بودن اسمشان شده اند از اصفهان گفته اند که ایشان هم مشکل شدید بینایی دارند و هم مشکل شدید حرکتی و در پاسخ به درخواست ایشان برای گرفتن حق پرستاری گویا سازمان بهزیستی اعلام کرده است چون پدر ایشان بازنشسته هستند و حقوق می گیرند ایشان نمی توانند از این حق استفاده کنند این امر کاملاً نادرست است. فردی که محق است برای دریافت خدمات پرستاری، حق پرستاری باید دریافت کند و این امر هیچ ربطی به وضعیت حقوقی پدر، والدین ایشان ندارد و ایشان باید این بحث را پیگیری کنند.

*دعای روز شانزدهم  ماه مبارک رمضان:خدایا مرا در این ماه به همراهی و همسویی با نیکان توفیق ده، و از همنشینی با بدان دور بدار و به حق رحمتت به خانه آرامش جایم ده، به اُلوهیتت ای خدای جهانیان

 

 

 

Page Generated in 0/0058 sec