کد خبر: 33412
روزنامه شنبه 28 فروردین 1400
عناوین امروز: تبعات حذف غربالگری دوران بارداری-اختلاف دیدگاه‌ نمایندگان مانع تشکیل فراکسیون حمایت از حقوق معلولان شده است-مشکلات مناسب سازی شهری از زبان کنشگران معلول قروه-طراحی روبات جایگزین برای سگ‌های راهنمای نابینایان-آموزش خیاطی "بخش هفدهم "دوخت پیراهن ساده-جدول.

روزنامه «ایران سپید»

شنبه 28 فروردین ۱۴۰۰

4 رمضان ۱۴۴۲

17 آوریل  ۲۰۲۱

سال بیست و پنجم شماره 6676

خبرگزاری جمهوری اسلامی       مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892

وب سایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

........عناوین این شماره......

*تبعات حذف غربالگری دوران بارداری

*اختلاف دیدگاه‌ نمایندگان مانع تشکیل فراکسیون حمایت از حقوق معلولان شده است

*مشکلات مناسب سازی شهری از زبان کنشگران معلول قروه

*طراحی روبات جایگزین برای سگ‌های راهنمای نابینایان

*آموزش خیاطی "بخش هفدهم "دوخت پیراهن ساده

*جدول

.......سخن هفته

*تبعات حذف غربالگری دوران بارداری

بحث مهمی که در هفته پیش مطرح شد و همچنان دامنه دار خواهد بود، بحث قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده است که در بخشی از این قانون حذف غربالگری منجر به سقط درمانی مطرح شده است. بر اساس این قانون غربالگری منجر به سقط درمانی جنین های دارای معلولیت حذف می شود و در واقع این زمینه را فراهم می کند که ما شاهد تولد چندین هزار نوزاد دارای معلولیت در کشور باشیم که ابعاد مختلف این ماجرا منجر به این شد که بسیاری از NGOها، انجمن های تخصصی پزشکی وارد عرصه شوند.

نامه نگارهایی با شورای نگهبان انجام شد در خصوص اصلاح مفاد ماده 53 این قانون که منجر به حذف غربالگری می شود. البته این بحث جنبه های مختلف دارد ولی نباید فراموش کنیم که همانطورکه هر نوزاد دارای معلولیت متولد شده دارای حقوق برابر با همه انسان ها است اما علم، آگاهی و پیشگیری از پیامدهای اجتماعی تولد نوزادان دارای معلولیت های شدید و بویژه شدید عمدتاً منجر به فلج مغذی یا کم توانایی شدید ذهنی یا ترکیبی از ناتوانی های خیلی شدید که فرد را ممکن است تا سطح زندگی نباتی پیش ببرد در واقع از جنبه های مختلف ما را به فکر خواهد انداخت که در برابر حذف غربالگری فکر کنیم.

آیا ما حق داریم که تولد یک نوزادی را که دارای معلولیت های توصیف شده بود به یک پدر و مادر تحمیل کنیم به صرف حمایت از رشد جمعیت؟ و آیا هرگونه جمعیت جوانی مورد اقبال ماست؟ از طرف دیگر چند هزار کودک دارای معلولیت قابل پیشگیری متولد هزینه های توانبخشی و زندگی این ها آیا نباید پیش بینی شود؟ چه حجمی از بودجه را روی دست دولت خواهد گذاشت تولد این کودکان دارای معلولیت های قابل پیشگیری؟ این ها بحث های وسیعی را در محافل اجتماعی برانگیخته که طبعاً تشکل های نابینایی هم وظیفه ای دارند در این خصوص که ورود کنند با این توضیح که خوشبختانه نابینایی امروزه از مصادیق معلولیت های منجر به کاهش مشارکت ادم ها نیست و همانطور که زندگی واقعی بسیاری از نابیناها نشان می دهد آن ها می توانند تحصیل کنند و یک انسان مفید تمام عیار در جامعه باشند. اما صحبت بر سر معلولیت هایی است که به واقع توانمندی افراد را برای زندگی برابر حقوق و دارای مشارکت کامل به شدت کاهش می دهد و رنج و مرارتی که خود این افراد می کشند و رنج و مرارتی که خانواده هایشان باید متحمل شوند بویژه درغیبت سیستم های حمایتی کارا.

 

.....‌.‌اخبار ویژه

*اختلاف دیدگاه‌ نمایندگان مانع تشکیل فراکسیون حمایت از حقوق معلولان شده است

محمدعلی محسنی بندپی گفت: قرار است برای اولین بار از محل عوارض گمرکی واردات کالاهای لوکس و آرایشی به بیماران نادر که بخشی از آنان را معلولین تشکیل می‌دهد کمک شود و آنان تحت پوشش قرار گیرند.

محمدعلی محسنی بندپی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی درخصوص آخرین وضعیت اصلاح قانون حمایت از معلولان گفت: متاسفانه در آغازین روزهای مجلس شورای اسلامی که پیگیر اصلاح قانون حمایت از حقوق معلولان بودیم، با بیماری کرونا درگیر شدیم و بلافاصله مجلس به صورت سه شیفته مشغول رسیدگی به لایحه بودجه 1400 شد که اتفاقا زمان زیادی هم به خود اختصاص داد بنابراین اصلاح این قانون عملا مقدر نشد.

او افزود: البته با وجود اینکه هنوز فراکسیون حمایت از حقوق معلولان در مجلس شورای اسلامی یازدهم تشکیل نشده اما نمایندگان مجلس به واسطه آگاهی خوبی که درخصوص دغدغه‌ها و مشکلات افراد دارای معلولیت دارند، امتیازات مثبت و خوبی را در لایحه بودجه 1400 درنظر گرفتند.

محسنی بندپی در ادامه با اشاره به این کمک‌ها تصریح کرد: قرار است برای اولین بار از محل عوارض گمرکی واردات کالاهای لوکس و آرایشی به بیماران نادر که بخشی از آنان را معلولین تشکیل می‌دهد کمک شود و تحت پوشش قرار گیرند همچنین قرار شد افراد دارای معلولیت تحت پوشش بیمه‌ای خدمات توانبخشی قرار گیرند تا دغدغه‌های آنان کمتر شود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در اواخر سال 1399 شخصا نشست‌هایی را با انجمن دفاع از حقوق معلولین داشتم و قرار شد با حضور بیشتر این دوستان در مجلس شورای اسلامی حتی اگر فراکسیون تشکیل نشود، به صورت جداگانه از حق و حقوق این قشر دفاع کنیم.

او از بررسی اصلاح قانون حمایت از حقوق معلولان گفت: افراد دارای معلولیت نیازهای متفاوتی دارند بخشی  از نیازهای آنان مانند مناسب سازی شهر و شهرسازی به کمیسیون عمران، نیازهای اشتغال، ازدواج، آسیب‌های روانی به کمیسیون اجتماعی و درمان و داروهای آنان نیز به کمیسیون بهداشت و درمان مربوط می‌شود که هم اکنون در کمیسیون‌ها به صورت مجزا در حال بررسی است.

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان در پاسخ به این سوال که چرا تاکنون فراکسیون حمایت از معلولین تشکیل نشده است؟ بیان کرد: خودم متعجب هستم که چرا تشکیل فراکسیون تا این اندازه به تعویق افتاده است، البته باید گفت به واسطه اختلاف دیدگاه‌هایی که بین نمایندگان مجلس وجود دارد این امر تاکنون محقق نشده است اما همانطور که مستحضر هستید ما همین الان هم که خواستیم جلسات مجلس در سال جدید را آغاز کنیم با پیک چهارم کرونا مواجه شدیم و محدودیت هایی برای حضور نمایندگان در صحن علنی  به وجود آمد برای مثال به جای 3 روز قرار است دو روز صحن علنی تشکیل شود بنابراین مشکلات ناشی از عوارض ویروس کرونا باعث اخلال درامور شده است.

 

.........گزارش ویژه

*مشکلات مناسب سازی شهری از زبان کنشگران معلول قروه

مناسب سازی اصولی همواره از دغدغه های اصلی افراد دارای معلولیت بوده و هست. با وجود قوانین مختلف در این زمینه شاهد مشکلات بسیاری در عرصه مناسب سازی معابر، خیابانها، ساختمان ها و ... هستیم و این مهم سبب شده بسیاری از معلولان برای تردد در سطح شهر سختی های بسیاری را متحمل شوند و همواره بهای عدم مناسب سازی یا مناسب سازی غیر اصولی را با جانشان پرداخت کنند. چندی پیش معلولان شهرستان قروه کردستان با برقراری ارتباط با ایران سپید از مشکلات فراوان این شهرستان در این زمینه گفتند و خواستار حل این مشکل از سوی مسئولان شهرداری و بهزیستی به عنوان متولی اصلی معلولان شدند. طبق گفته این معلولان بارها با سامانه معبر تماس گرفتند و پیام ارسال کردند، اما نتیجه ای حاصل نشده است.

ما هم برای بررسی بیشتر موضوع با یکی از مسئولان انجمنهای این شهرستان به گفتگو پرداختیم تا از چند و چون ماجرا با خبر شویم و در ادامه هم با رییس دبیرخانه ستاد مناسب سازی صحبت کردیم تا دریابیم روند پیگیری های پیام های که به سامانه معبر میشود به چه صورت خواهد بود.

طاها کرمپور از معلولان شهرستان قروه در تماس با ایران سپید نسبت به عدم مناسب سازی در معابر این شهرستان شکوه می کند و می گوید:« قانون حمایت از حقوق معلولان در سال 97 تصویب شد و در این قانون به دسترسی و مناسب سازی برای معلولان به صراحت اشاره شده است و بخشنامه های مختلفی به ادارات ذی ربط برای اجرایی کردن این مهم ارسال شده است.»

این دانشجوی نرم افزار رایانه ادامه می دهد:«طبق قانون ادارات و شهرداری ها مکلف به مناسب سازی محیط شهری و ساختمانهایشان هستند و برای عدم اجرای آن مجازات هایی هم در نظر گرفته است. اما متاسفانه معلولان قروه از مناسب سازی بی بهره هستند و هنگامی که از مسئولان شهری میخواهیم معابر را مناسب سازی کنند بحث کمبود بودجه را مطرح می کنند.»

این شهروند اهل قروه می افزاید: «از ابلاغ قانون سه سال به شهرداری ها فرصت، برای ایجاد مناسب سازی های لازم داده شده است و این سازمان با عدم اجرای آن باید پاسخگو باشند. عدم مناسب سازی و سد معبر در پیاده رو ها معلولان را مجبور به استفاده از خیابان می کند که این امر میتواند جان ما معلولان را به خطر اندازد. عدم دسترسی و مناسب سازی نبودن ساختمان ادارات هم سبب شده تردد برای معلولان در این مکان ها سخت و گاهی ناممکن باشد.»

در ادامه صادق حسین زاده مدیرعامل انجمن باران قروه در خصوص روند پیگیری انجمن های معلولان در مورد این معضل هم می گوید: «نهادهایی همچون بهزیستی، فرمانداری، مسکن و شهرسازی، شهرداری و... در امر مناسب سازی درگیر هستند و جلساتی هم برگزار شده اما نتیجه مطلوب حاصل نمی شود. ما در شهرستان قروه همبستگی و اراده جدی در این زمینه نداریم. تغییر مکرر مدیران در فرمانداری، شهرداری و بهزیستی، عدم همکاری بین دستگاه ها و ... از عواملی هستند که سبب شده همچنان مناسب سازی یکی از مهره های مغفول مانده قروه باشد.»

وی با اشاره به عدم مناسب سازی در ورودی پارکها، ادارات دولتی، بانکها، مراکز خرید، مجتمع های درمانی و مسکونی بیان می کند: «این امر مشکلات جدی را برای معلولان، سالمندان و دیگر اعضای جامعه به وجود آورده است اقدامات مختلفی را هم برای ایجاد مناسب سازی انجام دادیم که بی تاثیر بوده است و عدم توجه به مشکلات معلولان در سطح شهر سبب شده این امر به معضلی جدی برای جامعه معلولان قروه تبدیل گردد. مدیران انجمن ها و اعضای آن بارها به سامانه معبر هم پیامک ارسال کردند که تاکنون بی نتیجه بود است.»

ابراهیم کاظمی مومن سرایی رییس دبیرخانه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور درمورد نحوی پیگیری پیامک های ارسالی به سامانه معبر بیان می کند: «ما بارها در سازمان بهزیستی و ستاد مناسب سازی کشور از طریق رسانه های جمعی و ... از شهروندان درخواست کردیم که مشکلات مناسب سازی شهر و محل کارشان را به ما از طریق سامانه معبر اطلاع دهند. ما از همه پیامک هایی که در زمینه مناسب سازی باشند استقبال کرده و در دست پیگیری قرار می دهیم. از شما به عنوان خبرنگار ایران سپید دعوت می کنم به دفتر بنده تشریف آورده و پشت سامانه معبر بنشینید تا متوجه شوید در طول روز یا هفته چه تعداد پیامکی با چه موضوعاتی به این سامانه ارسال می شود.»

وی با اشاره به غیر مرتبط بودن بیش از 95 درصد از پیامک های این سامانه می گوید: «ما به صورت مکرر این سامانه را تبلیغ کردیم و گفتیم که فقط موضوعات مربوط به مناسب سازی را برای ما ارسال کنند اما شاهد هستیم که در طول روز صدها پیامک در مورد معیشت و ... به ما ارسال می شود که نمی توانیم کاری برای آن انجام دهیم چرا که به دفتر ما مرتبط نمی باشد. اگر کسی گفته که بارها به این سامانه پیامک در مورد مناسب سازی ارسال کرده و جوابی دریافت نکرده است یا نتیجه ای حاصل نشده ما به صورت مستند ثابت می کنیم که این امر حقیقت ندارد.»

مومن سرایی درباره مشکلات شهر قروه در مورد مناسب سازی هم بیان می کند: «شخصا سفری به این شهرستان داشتم طی دیدار با فعالان حوزه معلولان آنها گفتند ما تلاش های بسیاری انجام می دهیم یا به قولی چنین می کنیم و چنان می کنیم تا شما در سامانه معبر فرصت سرخاراندن هم نداشته باشید. بعد از آن دیدار و جلسات مقرر شد اقداماتی صورت گیرد که دوستان فعال در این حوزه هیچ کاری انجام دادند. اگر فردی یا گروهی در هر استانی پیامکی به سامانه معبر در خصوص مناسب سازی ارسال نماید پیامکی از سوی سامانه به فرد ارسال میشود که موضوع ارسالی شما بررسی خواهد شد. بعد از آن هم ما پیامک را از طریق سامانه برای مسئول دبیرخانه مناسب سازی در استان مورد نظر ارسال خواهیم کرد.  بعد از آن مکاتباتی را با مدیرکل استان در این رابطه انجام خواهیم داد تا نتیجه حاصل شود. بعضی از پیگیری ها ظرف یک هفته به نتیجه رسیده و برخی زمان بر خواهد بود. »

وی در پایان می گوید: «متاسفانه 95 درصد پیامک ها غیرمرتبط است و این را می توانیم اثبات کنیم. ما در ستاد مناسب سازی کشور تشنه این هستیم که گزارشات و مشکلات مناسب سازی در سراسر کشور از طریق این سامانه به دستمان برسند تا پیگیری کنیم. از شهرستان قروه هم اگر پیامی مبنی بر مناسب سازی از طریق شهروندان ارسال شده قطعا در دست پیگیری است.»

 

.........‌‌فناوریهای امیدبخش

*طراحی روبات جایگزین برای سگ‌های راهنمای نابینایان:

 سگ‌ها موجوداتی باهوش، مهربان، وفادار و دوست داشتنی هستند. همین ویژگی‌ها و بسیاری خصایل دیگر آنها را به دوستان دیرینه نابینایان تبدیل کرده است. بر اساس آنچه از اسناد و نشانه‌های تاریخی به دست آمده، دوستی نابینایان با سگ‌ها و استفاده از این حیوانات به عنوان راهنما به چند هزار سال قبل باز می‌گردد. نشانه‌هایی از حضور یک سگ در کنار فرد نابینا حتی در ادبیات هم دیده می‌شود؛ به عنوان نمونه می‌بینیم که در رمان «سرود کریسمس» اثر چارلز دیکنز، یک سگ راهنما در کنار شخصیت نابینا حضور دارد.

استفاده از سگ به عنوان راهنما به شکل رسمی از جنگ جهانی اول آغاز شد؛ جایی که ارتش آلمان، شروع به آموزش سگ‌هایی کرد که در هنگام نابینا شدن سربازان این ارتش بتوانند آنها را به سلامت از مهلکه خارج کنند. کم‌کم آوازه این سگ‌ها به آمریکا هم رسید و مرکز «چشم بینا» (Seeing Eye) به منظور تعلیم سگ‌های راهنمای نابینایان تأسیس شد و از آن زمان به این طرف هزاران نابینا در آمریکا و بسیاری کشور‌های دیگر از این حیوانات برای راهنمایی بهره می‌گیرند و قوانینی هم در نظر گرفته شده تا ممنوعیت‌هایی را که شامل حضور سایر سگ‌ها در مجامع عمومی می‌شود، از سگ‌های راهنمای نابینایان بردارند.

استفاده از این سگ‌ها، مخالفان سرسختی هم در میان نابینایان دارد؛ برخی از این مخالفان دلایل اخلاقی را مطرح می‌کنند و این کار را تعرض به حقوق سگ‌ها به شمار می‌آورند و بعضی دیگر هم دشواری‌های مربوط به نگهداری سگ در خانه را به عنوان دلیل مخالفتشان عنوان می‌کنند. همه دلایلی که البته در این نوشته به دلیل اجتناب از اطناب به طور خلاصه بیان شد، محققان را بر آن داشته تا یک روبات را جایگزین سگ راهنما کنند. روباتی چهارپا، با قد و قواره و وزن و هیکل سگ که بتواند دقیقاً همان کار را برای نابینایان انجام دهد. این روبات را «ژانگیو لی» (Zhongyu Li )، یک طراح روبات در دانشگاه برکلی طراحی کرده است. این روبات ۲۵ تا ۳۰ کیلویی از یک موتور مبتنی بر سیستم لیزر برای تشخیص نقشه‌ها و یک دوربین به منظور مراقبت از صاحبش تشکیل شده است. نوع طراحی این روبات به گونه‌ای است که با یک بند به فرد نابینا متصل می‌شود و به همین دلیل هم می‌تواند در محیط‌های باریک، درست مثل عصا فرد نابینا را راهنمایی کند.

این روبات که طراحانش نام مینی چیتا یا یوزپلنگ کوچولو را برایش انتخاب کرده‌اند، قابل شارژ است و بسته به کاری که فرد نابینا از آن می‌کشد، تا نود دقیقه شارژ نگه می‌دارد. لی و همکارانش انواع حسگر‌ها را برای این روبات لحاظ کرده‌اند تا نتیجه راهنمایی دقیق از کار در‌آید. آنها مینی‌چیتا را هنوز با یک فرد نابینا امتحان نکرده‌اند؛ آنچه تا کنون آزمایش شده این است که چند نفر بینا، با چشم‌بند از آن استفاده کرده‌اند؛ اما نتیجه این آزمایش آنقدر امیدوار کننده بوده که لی معتقد است با ارزان‌تر شدن سخت‌افزار‌ها بتوانند در آینده‌ای نزدیک آن را به بازار عرضه کنند. بینا‌هایی که چشمشان با چشم‌بند پوشانده شده توانستند در یک مسیرِ باریک با عرض کمتر از نیم متر به کمک مینی‌چیتا بدون مشکل حرکت کنند.

لی امیدوار است بتوانند این روبات را با تقویم‌ها و گوشی‌های هوشمند هم هماهنگ کنند تا مثلاً این توانایی را به دست آورد که سرِ موقع، صاحب نابینایش را به کمک تکنولوژی جی‌پی‌اس، به قرار‌هایش برساند. لی معتقد است این روبات هزینه‌های آموزش سگ‌های راهنما و صاحبانشان را به مراتب کاهش می‌دهد اما تأکید می‌کند که مزایای اجتماعی و روانیِ داشتن یک سگ راهنما را نخواهد داشت.

 

.......آموزشی خیاطی

*آموزش خیاطی "بخش هفدهم "دوخت پیراهن ساده:

در این قسمت از آموزش خیاطی کار دوخت پیراهن ساده که برش زده بودیم را ادامه می دهیم. کسانی که برای اولین بار کار دوخت را انجام می دهند ابتدا دور الگو را با کوک شل می دوزند به این صورت که با کوکهای بزرگی که نخ آن تا انتها کشیده نمی شود الگو را مشخص کرده و بعد از برداشتن الگو و باز کردن دو لای پارچه، کوکها به صورت نخهایی موازی در می آیند که با قیچی آنها را از وسط می بریم و به این صورت در روی دو طرف پارچه رد دوخت و نخها باقی می ماند. برای دوخت در قسمت جلوی بالاتنه جای دکمه را از روی رد کوک شلها به سمت پشت تا می زنیم آن تا را با کوک یا سوزن ته گرد فیکس می کنیم.

در ادامه پهلوی الگوی جلو و پشت را به هم می دوزیم و همینطور خطوط سرشانه را این درزها در ادامه دوختها باید از هم باز و به آستین یا یقه دوخته شوند. آستین را هم در زیر بغل تا پنج سانت مانده به مچ می دوزیم و پشت و رو کرده از سمت داخل پیراهم وارد حلقه آستین می کنیم و ابتدا خط زیر آستین را روی درز پهلوی لباس گذاشته و در دو طرف حدود پنج سانت می دوزیم. سپس وسط آستین یعنی روی خط اطو را روی درز سرشانه گذاشته و در دو طرف کار دوخت را ادامه می دهیم و اگر آستین نیاز به چین داشت آن را در دو طرف آستین چین می دهیم.

برای دوختن مچ نیز در روی آستین درز پهلوی آستین را به داخل تا زده مچ رو طوری روی آن می گذاریم که در یک سمت حدود یک سانت برای دوخت و در سمت دیگر حدود سه سانت برای دوخت و جای دکمه از پارچه مچ باقی بماند و اضافه پارچه آستین را هم چین می دهیم سپس مچ را تا زده دو طرف آن را دوخته بر می گردانیم و کار دوخت داخل آن را انجام می دهیم. در دوخت یقه هم ابتدا دو قطعه پارچه یقه را روی هم گذاشته دور یقه را چرخ می کنیم و اضافه پارچه را قیچی می زنیم ولی باید دقت کنید زاویه بسته بین پایه یقه و خود یقه را باید چرت بزنید یعنی تا نزدیکی بخیه چرخکاری شده برش بزنید تا بتوانید یقه را برگردانید.

سپس یقه را صاف و روی آن را چرخکاری می کنیم. برای وصل کردن یقه به لباس ابتدا وسط یقه را در پشت پیراهن به وسط الگوی پشت وصل می کنیم و دو طرف جلوی یقه را به جای دکمه جلو وصل کرده و بعد بقیه را می دوزیم سپس لبه داخلی یقه را به سمت داخل لباس برگردانده و جای دوختها را در آن وارد کرده چرخ می کنیم. اگر بخواهیم یقه بسته باشد الگوی جلوی بالاتنه را روی تای بسته می اندازیم و برش می زنیم البته در این حالت هلال گردی یقه باید گودتر باشد برای یقه هفت هم می توانید روی خط جلوی بالاتنه از یقه چند سانت پایین بیایید و این علامت را به گوشه سرشانه وصل کنید و اضافه الگو را برش بزنید.

اگر بخواهید می توانید برای برگرداندن لبه هلال گردن به داخل از سجاف استفاده کنید برای این کار باید الگو بکشید یعنی سرشانه جلو و پشت الگو را به هم چسبانده و روی کاغذ الگو هلالی یقه را رسم کنید و در ادامه خط وسط الگوی جلو و پشت چند سانت پایین بروید و آن را به موازات هلال یقه بکشید و از این الگو روی دو لای بسته در سمت پشت یک سجاف تهیه کنید و آن را روی یقه قرار داده و از یک سانتی دور یقه چرخ کرده و به داخل برگردانید.

اگر یقه تنگ بود می توانید در وسط پشت الگوی پشت یک درز ایجاد کرده و روی سجاف آن را بدوزید و برای جای دکمه از بندینک با خود پارچه لباس یا نخی تزئینی استفاده کنید. اگر دوست داشته باشید روی لباس جیب بگذارید برای اینکه جیبها در دو طرف متقارن باشند باید جای آن را روی الگو کشیده و وقتی الگو را برنداشته اید روی خط را کوک شل بزنید تا جای جیب روی پارچه لباس مشخص شود.

 

..........جدول

*جدول کلاسیک

برای پیدا کردن رمز 20 حرفی ما باید به 20 سؤال پاسخ دهید و حروف اول پاسخها را پشت هم بچینید تا رمز جدول، که حدیثی ازامام محمد باقر(ع) بدست آید. سؤالات: 1.مهربانی و بخشایش مخصوص خدا(چهار) 2.سی و نهمین سوره قرآن (سه) 3. پنجاه و ششمین سوره از قرآن(پنج) 4. تعداد سوره های مکی در قرآن(هشت) 5. نمازی که بعد از نماز عشا و قبل از نماز صبح خوانده می شود(سه) 6. از فروع دین(دو) 7. دعایی که در شب های قدر خوانده می شود (هشت) 8.به مهمانی ماه رمضان معروف است(شش) 9. اساس و بنیاد اسلام(سه) 10. پیامبر اسوه صبر(چهار) 11. یکی از کارهایی که در وضو انجام می شود(سه) 12.تعداد سوره های مدنی در قرآن(هشت) 13. از جنگ های معروف پیامبر اکرم (ص)(چهار) 14. کدام سوره به ناقه صالح معروف است(سه) 15.نام دیگر سوره انسان(سه) 16. کدام سوره همنام یکی از دانشمندان است(پنج)17. در کدام سوره افراد عیب جو مورد انتقاد قرار گرفته اند(چهار) 18.سوره ای در قرآن به معنی از هم گسستن آسمان(شش) 19.پیامبری که با حیوانات حرف میزد (شش) 20. سوره ای به نام یکی از میوه ها (سه). پاسخ سؤالات جدول هفته گذشته :1.بارم 2.زکی 3.رم 4.گیرا 5. تکدی 6.رزاق7.یانا 8.ناپسند 9.خفی 10.ولا 11.شفقت 12.بها 13.خدشه 14.تاسیس 15.یزدان 16.کیمیا 17.شدت 18.فخر19.کارل مارکس 20.نا امن 21 .براده 22.عقده 23 .ناب 24.امام 25. رازک 26. آبادانی 27.حرارت 28 . توک 29.یره 30.همتا 31 .الیاس 32.سرهنگ 33.تهمینه میلانی. رمز جدول هفته گذشته : بزرگترین خوشبختی کشف منبع ناراحتی هاست.

 

*دعای روز چهارم ماه مبارک رمضان

خدایا مرا در این ماه برای برپا داشتن امرت نیرومند ساز و شیرینی ذکرت را به من بچشان، و ادای شکرت را به من الهام فرموده و به نگهداری و پوششت نگاهم بدار،ای بیناترین بینندگان

 

Page Generated in 0/0067 sec