کد خبر: 33408
روزنامه پنجشنبه 26 فروردین 1400
عناوین امروز: از استقرار سامانه دادرس تا معاضدت حقوقی رایگان به مددجویان بهزیستی-روحانی: سفرهای نوروزی عامل موج چهارم نبود-توصیه های تغذیه ای برای افطار و سحر-توانایی خانم حقوق‌دان در احیای حقوق معلولین به کمک تکنیک‌های مذاکره هدفمند-نصر اصفهانی رئیس هیئت ورزش نابینایان اصفهان شد-چاردیواری.

 روزنامه «ایران سپید»

پنجشنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۰

۲ رمضان ۱۴۴۲

۱۵ آوریل  ۲۰۲۱

سال بیست و پنجم شماره ۶۶۷۵

خبرگزاری جمهوری اسلامی       مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892

وب سایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

........عناوین این شماره......

*از استقرار سامانه دادرس تا معاضدت حقوقی رایگان به مددجویان  بهزیستی

*روحانی: سفرهای نوروزی عامل موج چهارم نبود

*توصیه های تغذیه ای برای افطار و سحر

*توانایی خانم حقوق‌دان در احیای حقوق معلولین به کمک تکنیک‌های مذاکره هدفمند

*نصر اصفهانی رئیس هیئت ورزش نابینایان اصفهان شد

*چاردیواری

 

...........اخبار ویژه

*از استقرار سامانه دادرس تا معاضدت حقوقی رایگان به مددجویان  بهزیستی

مدیرکل امور حقوقی سازمان بهزیستی کشور در تبیین و تشریح اقدامات سال ۹۹ از استقرار سامانه دادرس، معاضدت حقوقی و رایگان کردن تعرفه‌های خدمات قضایی به مددجویان تحت‌پوشش بهزیستی خبر داد.

"صلاح‌الدین فاطمی‌نژاد" مدیرکل امور حقوقی سازمان بهزیستی کشور از استقرار سامانه دادرس در سال گذشته خبر داد و گفت: این سامانه تمامی اطلاعات املاک و مستقلات، دعاوی و قراردادهای سازمان بهزیستی کشور را با تمام جزئیات شامل می‌شود.

مدیرکل امور حقوقی سازمان بهزیستی کشور یکی از مهمترین ویژگی سامانه دادرس را اتصال به سامانه شفافیت برشمرد و گفت: عموم مردم می‌توانند اطلاعات فوق‌الذکر را مشاهده کنند که این مهم برای اولین‌بار محقق شده است.

وی معاضدت حقوقی رایگان به مددجویان تحت‌پوشش را از دیگر اقدامات بهزیستی در سال ۹۹ عنوان کرد و افزود: این اقدام با همکاری دو مجموعه حقوقی کانون وکلا دادگستری و مرکز مشاوران قوه قضائیه صورت پذیرفت.

فاطمی‌نژاد با بیان اینکه تاکنون بیش از ۲ هزار معاضدت حقوقی رایگان صورت پذیرفته است، گفت: ارزش ریالی این مهم بالغ بر ۳۰ تا ۴۰ میلیارد تومان جلب مشارکت وکلا بوده است.

مدیرکل امور حقوقی سازمان بهزیستی کشور رایگان کردن تعرفه‌های خدمات قضایی را از دیگر اقدامات سال گذشته برشمرد و گفت: در راستای تفاهم با دفاتر الکترونیک خدمات قضایی بالغ بر یک میلیارد تومان سرانه تخصیص پیدا کرد به سازمان بهزیستی کشور و کمیته امداد تا به مددجویانی که توان مالی پرداخت تعرفه نداشتند، کمک شود.

*تکمیل ۳۵ هزار واحد مسکونی در دست احداث برای مددجویان بهزیستی

معاون مشارکت‌های مردمی سازمان بهزیستی کشور گفت: ۳۵ هزار و ۱۶۹ واحد مسکونی برای جامعه هدف بهزیستی در دست احداث داریم که آن را به شکل یک «کلان‌پروژه» برای سال ۱۴۰۰ تعریف کرده‌ایم.

ذوالفقار یزدان‌مهر معاون مشارکت‌های مردمی سازمان بهزیستی کشور در جمع خبرنگاران، عملکرد این معاونت در چهار حوزه مسکن، اشتغال، مراکز و مؤسسات و امور مجلس در سال ۹۹ را تشریح کرد.

وی در خصوص مهمترین اقدامات حوزه مسکن این سازمان گفت: در بخش مسکن، استراتژی ما توانمندسازی توأم با کرامت انسانی جامعه هدف است و معتقدیم اگر مددجوی ما توانمند شود و بتواند به دامن جامعه بازگردد، عزت بیشتری دارد تا اینکه به دنبال اعانه و کمک‌های مقطعی و نقطه‌ای باشد.

معاون مشارکت‌های مردمی سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: ما در سال ۹۹ آسیب‌شناسی و برنامه‌ریزی در خصوص مسکن مددجویان انجام دادیم اما پیش از آن باید بگویم که تعهد ما در سال ۹۸ ساخت و تسهیلگری ۷۶۰۰ واحد مسکونی برای جامعه هدف بود که در همان سال ۱۴ هزار واحد مسکونی را تسهیلگری کردیم و تحویل جامعه هدف دادیم. در سال ۹۹ نیز برای ۷۶۰۰ واحد مسکونی برنامه‌ریزی کرده بودیم که ۱۶ هزار و ۵۰۰ واحد تقدیم جامعه هدف شد. با افزایش اعتباراتی که ایجاد شد، درحالی‌که در سال ۹۸ کل منابع عمومی ما در بحث مسکن ۴۵ میلیارد تومان بود، در سال ۹۹ این رقم به ۶۵ میلیارد تومان رسید که بیش از ۴۰۰ میلیون تومان آن از خیرین و نهادهای عمومی تهیه شد.

یزدان‌مهر افزود: تفاهمنامه‌های بسیاری در سال ۹۹ نوشته شد که یکی از مهم‌ترین بحث‌های آن، ساخت مسکن برای خانوارهای دارای حداقل دو عضو معلول بود که منابع تزریقی ما به صورت کمک بلاعوض به این خانوارها در ساخت مسکن از ۱۸ میلیون تومان به ۸۵ میلیون تومان افزایش پیدا کرد. ۵۰ میلیون تومان هم وام قرض‌الحسنه درازمدت از بنیاد مسکن تأمین شد. در این راستا در شهرها کمک بلاعوض ما به این جامعه هدف ۳۶ میلیون تومان بود که در سال ۹۹ تا ۱۴۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرد.

وی بیان کرد: ۱۴ هزار و ۳۰۰ خانوار حداقل دارای دو عضو معلول را شناسایی کردیم که ۱۰ هزار و ۴۶۷ واحد مسکونی در قالب برنامه‌ای که به آن اشاره شد، در سال ۹۹ واگذار شد و امسال نیز مابقی آن تحویل داده می‌شود.

معاون مشارکت‌های مردمی سازمان بهزیستی کشور در خصوص همکاری با قرارگاه خاتم‌الانبیاء (ص) نیز گفت: ۱۵ هزار خانواری که از دهک‌های یک، دو و سه هستند و در شرایط عادی امیدی به خانه‌دار شدن نداشتند را شناسایی کردیم و در گام اول ۱۵۰۰ واحد را در قالب یک تفاهمنامه با قرارگاه خاتم‌الانبیاء (ص) آوردیم که کلنگ ۶۰۷ واحد مسکونی در قالب این تفاهمنامه زده شد و ۲۰۰ واحد به جامعه هدف واگذار شد. در این طرح آورده جامعه هدف، صفر است.

یزدان‌مهر در بخش دیگری از سخنانش درباره مسکن ایتام اظهار داشت: عملیات احداث ۶۷۰ واحد مسکونی با همراهی چند سازمان، آغاز که ۵۹ واحد آن واگذار شد. ۵۰ میلیون تومان کمک بلاعوض در این طرح ارائه می‌شود که قرار است یک نهاد انقلابی به همین میزان کمک بلاعوض نیز ارائه دهد؛ زمانی که نتیجه این اقدام نهایی شد، اطلاع‌رسانی خواهیم کرد. ۵۰ میلیون تومان نیز وام‌قرض‌الحسنه بنیاد مسکن در این خصوص ارائه می‌شود. همچنین در بحث مشارکت با سازمان بسیج سازندگی ۱۳۸۰و احد مسکونی، عملیاتی که ۳۳۰ واحد آن به جامعه هدف واگذار شد.

معاون مشارکت‌های مردمی سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: ۳۵ هزار و ۱۶۹ واحد مسکونی در دست احداث داریم که آن را به شکل یک «کلان‌پروژه» برای سال ۱۴۰۰ تعریف کرده‌ایم و امیدواریم ۱۰ هزار واحد دیگر را نیز عملیاتی کنیم.

یزدان‌مهر در خصوص تعامل این سازمان با مجلس شورای اسلامی نیز بیان کرد: ما این تعامل را به عنوان ‏یک فرصت برای ارائه خدمات رسانی مطلوب همراه با کرامت به جامعه هدفمان می بینیم و ‏شعارهای خوبی که مجلس یازدهم داشت با تعامل موثر و پر تحرک با مجلس باعث شد ثمرات آن را ببینیم و ‏حمایت های خوبی از سمت مجلس شد که در قالب برنامه بودجه عملیاتی شد و ان شالله برآیند آن را در قانون بودجه ‏‏۱۴۰۰ خواهیم دید.

معاون مشارکت‌های مردمی سازمان بهزیستی کشور بیان کرد: در ‏سال ۱۳۹۹ بیش از ۱۵۰ نماینده یکبار و دوبار تا ۵ بار به سازمان بهزیستی تشرف آوردند و با ریاست سازمان ملاقات داشتند و مشکلات منطقه را تشریح کردند و از مشکلات سازمان ‏نیزباخبر شدند و به کمک سازمان آمدند. ۱۹۲۱ مکاتبه از نمایندگان داشتیم که در استان ها همکارانمان مستدل به آنها ‏پاسخ بدهیم و کمک کردند مشکلات جامعه هدف ما التیام پیدا کند. همچنین در سال گذشته ۱۲ طرح و لایحه داشتیم و تعداد سوالات مربوط به بهزیستی ۲۳ سوال بود که با ‏تعامل پر تحرک هیچ سوالی به صحن نرفت. تعداد تذکراتی که سازمان داشته ۳۸ تذکر بوده  که عمدتاً بحث مشکلات جامعه هدف بودهاست.

 

.....‌‌‌‌.....اخبار روز

*روحانی: سفرهای نوروزی عامل موج چهارم نبود

رئیس جمهور: برخی فکر می کنند چون در عید نوروز عده ای به سفر رفته اند، با موج فراگیری مواجه شده ایم، در حالی که همه کشورهای دنیا که عید نوروز هم نداشتند، گرفتارند.

*فعلا سهیمه‌ای خاص برای واکسیناسیون دانش‌ آموزان در نظر گرفته نشده است/ معلمان در اولویت سوم واکسیناسیون هستند

بیگی، مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش :

طبق اولویت‌بندی که برای واکسیناسیون کرونا انجام شده است افراد کمتر از ١٨ سال به جز افرادی که در گروه پرخطر و دارای بیماری زمینه‌ای قرار دارند، در اولویت قرار ندارند.

با توجه به روند واردات و تولید واکسن در کشور فعلا سهیمه‌ای خاص برای دانش‌ آموزان در نظر گرفته نشده است.البته برای واکسیناسیون معلمان با وزارت بهداشت مکاتبه کردیم و در پاسخ آنها بنا شد تا معلمان در اولویت سوم قرار گیرند.

معلمان به دلیل اینکه در گروه سنی بالاتری نسبت به دانش آموزان قرار دارند خطر ابتلا به بیماری برای آن‌ها جدی‌تر است البته اگر امکان اختصاص سهمیه ویژه برای دانش‌آموزان هم وجود داشته باشد قطعا از آن استقبال خواهیم کرد.

*با نظارت جدی و تشدید اقدامات مقابله‌ای، قاچاق مرغ و تخم مرغ صفر است

یاسر سوادکوهی، مدیرکل مقابله و رصد جریان مالی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز:

این موضوع در اسفندماه۱۳۹۹ باحجم اندکی وجود داشت، اما با افزایش اقدامات و تشدید نظارت‌ها به صفر رسید

مسوولین و متولیان موضوع، آدرس غلط به ملت ندهند.

واسطه ها، محتکران، حمل و نقل و عدم نظارت بر شبکه توزیع را دریابند.

*ایران در نامه‌ای به آژانس خرابکاری در تأسیسات غنی سازی نطنز را تروریسم هسته‌ای خواند

«کاظم غریب آبادی»  نماینده دائم ایران در نامه‌ای به مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خرابکاری در تأسیسات غنی‌سازی نطنز را مصداق تروریسم هسته‌ای خواند.

 

......‌سلامت و بهداشت

*توصیه های تغذیه ای برای افطار و سحر

برخی از روزه داران در ﻣﺎه مبارک رﻣﻀﺎن ﯾﺎ ﺑﻌﺪ از آن به دلیل تغییر الگوی غذایی دﭼﺎر اﺧﺘﻼﻻﺗﯽﻣﺎﻧﻨﺪ ﯾﺒﻮﺳـﺖ، ﺳـﻨﮓ کلیه یا ﻣﺠﺎری ادراری، ﺳﺮدرد، بی حوصلگی، عصبانیت و پرخاشگری می شوند در حالی که تامین ارتقای سلامت یکی از اهداف متعالی روزه داری است.

به نقل از ایرنا، تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان نه تنها هیچ عارضه ای ایجاد نمی کند بلکه کمک شایانی به سلامت بدن خواهد کرد.

به گفته کارشناسان، روزه داران با پیروی از تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان می توانند به اهداف سلامتی مانند افزایش سوخت و ساز چربی ها، کاهش وزن در افراد چاق، کاهش فشارخون، درمان بیماری های دستگاه گوارش، کاهش کلسترول خون و ورم مفاصل و حتی بهبود سلامت روان ، دست یابند.

یکی از اصول تغذیه ای در ماه مبارک رمضان آن است که افطار در این ماه باید در دو وعده صرف شود.

متخصصان و کارشناسان تغذیه توصیه می کنند افطار با یک غذای سبک و ساده مانند شیر یا پنیر و سبزی شروع شود و پس از وعده سبک با یک فاصله زمانی مناسب می‌توان شام را صرف کرد.

یکی از بهترین دستورهای غذایی برای افطار شامل یک استکان آبجوش یا چای همراه سه عدد خرما، چند برش نان سنگک همراه 30 گرم پنیر و دو عدد گردو، چند لقمه نان و حلوا، حلیم، شله زرد، نان و پنیر و سبزی، سوپ و یک لیوان شیر است.

در وعده شام ماه مبارک رمضان نیز باید از همه گروه های اصلی مواد غذایی مصرف شود. یکی از بهترین دستورات غذایی وعده شام ماه مبارک رمضان شامل سالاد سبزی، 60 گرم مرغ یا گوشت قرمز یا ماهی، یک پیاله ماست، دو تکه نان -هر تکه برابر کف دست-، یک فنجان برنج پخته و یک واحد میوه است.

مصرف کافی آب در فاصله افطار تا سحر با حفظ فاصله یک تا یک و نیم ساعت پس از افطار نیز توصیه می شود.

کارشناسان تغذیه توصیه می کنند در فاصله افطار تا سحر از مصرف زیاد تنقلات پرهیز شود و پس از افطار حتما باید از میوه های فصل مانند سیب و هندوانه استفاده شود.

تا حد امکان بهتر است وعده افطار در منزل تهیه شود و غذاهای آماده بیرون مانند سوسیس و کالباس، پیتزا و نوشابه مصرف نشود.

**توصیه های تغذیه ای مناسب برای نوجوانان و جوانان

برای نوجوانان و جوانان در حال رشد به ویژه برای دختران 9 سال به بالا توصیه می شود نیازهای غذایی ماه مبارک رمضان در سه وعده یا بیشتر تنظیم شود.

غذای سحری جوانان و نوجوانان باید با استفاده از گروه لبنیات و وعده افطار آنان با مواد قندی طبیعی و نان غنی شود.

این گروه سنی دو ساعت قبل از خواب باید یک شام مختصر به صورت غذاهای ساندویچی مصرف کنند و در وعده سحری نیز یک غذای کامل باید بخورند.

جوانان و نوجوانان در وعده سحر در صورت عدم تحمل غذای کامل، علاوه بر یک وعده غذای ساده باید یک دسر کالری زا مانند شیرینی یا حلوا استفاده کنند.

*توصیه های غذای سحر

بنا به روایات دینی خوردن وعده سحر در ماه مبارک رمضان ، مستحب و به تاکید کارشناسان تغذیه ، مفید است.

هنگام سحر باید از خوردن غذای چرب خودداری شود؛ پرخوری هنگام سحر از احساس تشنگی نمی کاهد.

مصرف غذا در وعده سحر و افطار باید به گونه ای باشد که هیچگاه احساس سیری کامل نشود ؛ همچنین باید از مصرف زیاد چای در سحر خودداری کرد.

یکی از بهترین دستورهای غذایی برای سحر شامل یک لیوان شیر، چند برش نان سبوس دار مانند سنگک، چند لقمه نان و پنیر و گردو، چای شیرین، نان همراه عسل و کره و مربا و یک عدد سیب است.

هنگام سحر و افطار به جای مواد قندی بهتر است از خرما و توت استفاده شود و نباید بلافاصله پس از صرف وعده سحری، دراز کشید یا خوابید.

**سردرد و افت فشارخون پیامد نخوردن سحری

آتوسا سپهری کارشناس تغذیه بیمارستان ضیائیان با تاکید بر اهمیت خوردن سحری، می گوید: همواره برخی از روزه داران به دلیل نخوردن سحری دچار سردرد و افت فشار خون می شوند. برخی افراد به ویژه نوجوانان و جوانان به مصرف سحری ، میل ندارند و بنابراین سحری نمی خورند که این امر می تواند موجب بروز عوارضی مانند سردرد در آنان شود. روزه بدون مصرف سحری منجر به عوارض روانی از جمله پرخاشگری و عصبانیت در افراد می شود.

کارشناس تغذیه بیمارستان ضیائیان خاطرنشان کرد: هدف اصلی روزه گرفتن ، رسیدن به خودسازی و تکامل روحی است، پس چنانچه فردی عصبانی و پرخاشگرانه با دیگران برخورد کند از این هدف ارزشمند فاصله می گیرد بنابراین مصرف سحری ضروری است.

به گفته این کارشناس همچنین باید از مصرف موادغذایی چرب در وعده سحر پرهیز و از غذاهای سبک استفاده کرد.

.........از شش نقطه جهان

*توانایی خانم حقوق‌دان در احیای حقوق معلولین به کمک تکنیک‌های مذاکره هدفمند: در روزگاری دور که لِینی فاینگولد تنها یک دانشجوی ساده رشته حقوق بود هیچگاه فکرش را هم نمی‌کرد روزی سرنوشتش تا این میزان با نابینایان و سایر معلولین گره بخورد. او البته همیشه به مسائل حقوق معلولین و اقلیتها علاقه مند بود اما این علاقه زمانی عمیق‌تر شد که یک شغل موقت در مرکز حمایت از حقوق معلولین برایش پیدا شد. فاینگولد پس از پایان همکاریش با آن مرکز به مدت چهار سال با مؤسسه برکلی در کالیفرنیا همکاری کرد و پس از آن برای این که بتواند در کنار کار کردن از دو دختر خردسال خود نیز نگهداری کند، به فکر راه‌اندازی یک مرکز حقوقی خانگی برای دفاع از حقوق معلولین افتاد. فاینگولد بر این باور است که می‌توان با توسل به مذاکرات هدف‌مند تمامی حقوق فراموش شده معلولین را احقاق کرد. یکی از اولین مسایلی که نظر او را جلب کرد، مشکلی بود که افراد نشسته بر صندلی چرخ‌دار در هنگام بنزین زدن با آن مواجه بودند و آن مشکل این بود که ارتفاع پمپ‌های بنزین به گونه‌ای تنظیم شده بود که آن‌ها نمی‌توانستند خود به تنهایی از عهده انجام این کار بر‌آیند. فاینگولد توانست با ترتیب دادن تجمعات و بهره گیری از تکنیک مذاکره هدف‌مندش این مسأله را اصلاح کند.

آن طور که فاینگولد به خاطر می‌آورد اولین ورودش به دنیای نابینایان زمانی اتفاق افتاد که با یک فرد نابینا برخورد کرد که از این که راننده‌های اتوبوس نام ایستگاه‌ها را اعلام نمی‌کردند بسیار عصبانی بود. در سال 1990 قانونی به این منظور وضع شده بود اما این قانون توسط رانندگان اجرا نمی‌شد. فاینگولد توانست با برقراری تماس‌های تلفنی و نامه نگاریهای فراوان و اتکا به کمک مراجعان نابینایش بر این مشکل فائق آید. سپس به فکر سایر بخش‌های زندگی روزمره نابینایان افتاد. در آن روزها هیچ فرد نابینایی در امریکا قادر نبود کار‌های بانکی خود را به تنهایی انجام دهد. فاینگولد و همکارش لیندا دارداریان توانستند بانک‌های کالیفرنیا را مجاب کنند از دستگاه‌های ای تی ام سخنگو استفاده کنند و سایر بخش‌های خود را به گونه‌ای تجهیز کنند که برای نابینایان هم قابل استفاده باشد. در آخر حتی کار به جایی رسیده بود که توانسته بودند بانکها را موظف کنند نامه‌هایی را که از سوی آن بانکها به منازل نابینایان و کم‌بینایان فرستاده می‌شد به صورت بریل یا درشت‌نویسی ارسال کنند. ارائه خدمات مناسب برای نابینایان در فروشگاه‌های زنجیره‌ای، در اختیار قرار دادن اطلاعات پزشکی بیماران نابینا و کمبینا در قالب‌های قابل استفاده برای آنها در بیمارستان‌ها و همچنین ملزم کردن سالن‌های تئاتر و سینما به استفاده از نسخه‌های توضیح‌دار فیلم‌ها و نمایش‌ها برای مشتریان نابینا از دیگر موفقیت‌هایی بود که این وکیل دوست‌دار نابینایان به آن دست یافته است.

فاینگولد در باره روش کار خود می‌گوید: تمام مواردی که ما پیگیری کرده‌ایم به پیشنهاد خود نابینایان بوده است. در قدم اول فرد نابینا نامه‌ای به شرکت مورد نظر خود نوشته و طی آن از آن شرکت می‌خواهد که تغییرات لازم را برای مناسب‌سازی انجام دهد. در صورت ثمربخش نبودن آن نامه، فاینگولد و همکارانش وارد عمل شده و شروع به مذاکره با آن شرکت می‌کنند. برای وکلای شرکت توضیح می‌دهند که چنانچه این تغییرات انجام شود، به مراتب هزینه کمتری به شرکتشان تحمیل خواهد شد. طی این مذاکرات سعی می‌کنند شرکت را متقاعد کنند که تغییرات را انجام دهند. اگر مذاکرات به نتیجه نرسد، وکلایی که با فاینگولد همکاری می‌کنند موضوع را از طریق دادگاه‌های ذیربط پیگیری می‌کنند. فاینگولد در مورد هزینه‌های این کار هم می‌گوید: بر اساس قانونی که در کشور آمریکا اجرا می‌شود، تمامی هزینه‌های مربوط به دادرسی بر عهده کسی است که رأی به ضررش صادر می‌شود. در این روند نیز معمولاً بازنده همان شرکتی است که از مناسبسازی خدمات خود سر باز می‌زند بنا بر این در این راستا هیچ هزینه‌ای متوجه ما نمی‌شود. خانم فاینگولد خاطرات و تجربیات خود را از چانه‌زنی‌های هدف‌مندش در زمینه حقوق معلولین و اقلیتها در قالب یک کتاب خواندنی، در اختیار فعالان این حوزه قرار داده است. وبسایت او هم همواره میزبان کسانی است که می‌خواهند از موفقیت‌های این وکیل پر‌تلاش الهام و الگو بگیرند.

...........ورزشی

*نصر اصفهانی رئیس هیئت ورزش نابینایان اصفهان شد

مجمع انتخاباتی هیئت ورزش نابینایان و کم بینایان استان اصفهان با حضور سید محمد طباطبایی مدیر کل ورزش و جوانان و معاونین وی در سالن اجتماعات هتل کوثر اصفهان برگزار شد. دکتر ولی الله نصر اصفهانی که تنها کاندیدای مجمع بود، با کسب ۱۶ رأی از ۱۷ رأی مأخوذه به مدت چهار سال به عنوان رئیس هیئت ورزش نابینایان استان اصفهان انتخاب شد.

سید محمد طباطبایی مدیرکل ورزش و جوانان استان اصفهان در این مجمع گفت: متأسفانه شرایطی برای نابینایان در سطح جامعه رقم خورده که آنها برای استفاده از مکان های تفریحی و ورزشی، با مشکلاتی روبرو هستند. ما باید با هم افزایی دیگر ارگان ها بستر را برای فعالیت ورزشی و تفریحی این قشر فراهم کنیم. طباطبایی با بیان اینکه اداره کل ورزش و جوانان استان اصفهان تمامی فضاهای ورزشی را در اختیار ورزشکاران نابینا و کم بینا قرار خواهد داد، افزود:  رسالت و بیانیه مأموریتی ما با اداره کل بهزیستی استان اصفهان پیرامون خدمت به قشر کم بینا و نابینا در یک راستا است، امیدوارم با حضور ولی الله نصر اصفهانی مدیرکل بهزیستی استان اصفهان در رأس هیئت ورزش نابینایان، مشکلات این عزیزان در استان اصفهان کاهش پیدا کند.

مدیرکل ورزش و جوانان به برنامه راهبردی ورزش استان اصفهان اشاره کرد و گفت: ما دو بخش سلامت محور و رقابتی را در برنامه راهبردی ورزش استان اصفهان پیش‌بینی کرده ایم که حوزه سلامت اولویت اصلی در بخش نابینایان است. در نگاه راهبردی ما، بحث حضور حداکثری این قشر در ورزش مدنظر است که بتوانیم آنها را از منزل به سمت ورزش سوق دهیم. در بحث رقابتی نیز باید بستری را برای حضور در مسابقات ملی و بین المللی فراهم کنیم، چراکه استان اصفهان قهرمانان خوبی را در بخش جانبازان، معلولین، نابینایان، کم بینایان و... دارد.

وی افزود: استان اصفهان یکی از استان های پرجمعیت است و جامعه هدفی که در حوزه نابینایان و کم‌بینایان هستند، نیاز به یک مجموعه ورزشی اختصاصی دارند که امیدواریم با بهره گیری از همه پتانسیل ها و ظرفیت ها در آینده ای نزدیک شاهد کلنگ زنی و بهره برداری از چنین مجموعه ای در اصفهان باشیم.

محمد طباطبایی در پایان تأکید کرد: با توجه به تدوین برنامه راهبردی اداره کل ورزش و جوانان استان اصفهان، از نصر اصفهانی می خواهم برنامه چهار ساله هیئت ورزش نابینایان را تدوین و چشم‌انداز آن را مشخص کند.

حسین زیبایی معاون توسعه ورزش و جوانان استان اصفهان نیز در این مجمع انتخاباتی گفت: برنامه ریزی برای ورزش استان اصفهان در اولین گام، پیرامون ورزشکارانی است که شانس کسب سهمیه برای بازی‌های المپیک و پارالمپیک داشتند و دارند. وی ادامه داد: برنامه مهم ما مسابقات آسیایی و پارا آسیایی ۲۰۲۲ گوانجو چین است. با صدور ابلاغ استانداران به عنوان رئیس ستاد استانی بازی‌های آسیایی و پارا آسیایی از سوی مقام عالی وزارت، جلسه استانی آن را برگزار خواهیم کرد و ورزشکاران شرکت کننده از سوی اداره کل ورزش و جوانان مورد حمایت قرار خواهند گرفت.

..........چاردیواری

با عرض سلام و درود به خوانندگان ایران سپید برای همه شما آرزوی سلامتی داریم بویژه در این روزهای خطیراوج گیری کرونا خواهش می کنم که به هر طریق ممکن مراقب سلامت خودتان باشید تا افزون بر محدودیت های اجتماعی ناشی از نابینایی دچار کمبودهای شدید سلامت بویژه آسیب جانی نشوید. می پردازم به نکات، نظرات و پرسش های شما عزیزان. در پاسخ به گروهی از دوستان از جمله آقای سعادتمند، آقای ناصریان از خراسان رضوی و آقای رادمنش از شیراز و سایر دوستان در صدد این هستیم که مجدداً شرایط انتشار بریل را فراهم کنیم قبلاً توضیح دادم که واقعاً تصمیم داشتیم بعد ازعید نوروز روزنامه بریل را از سر بگیریم  و مقدمات و توافقات لازم در موسسه ایران صورت پذیرفته بود اما متاسفانه با اوج گیری مجدد کرونا مجبور به تاخیر در این تصمیم شدیم، اما در اولین فرصت به طور قطع بریل را از سر خواهیم گرفت. آقای قوام پور از قوچان با اشاره به تاسیس یک کسب و کار و اجاره یک مغازه اشاره کرده اند که از سال 84 مغازه ای را صاحب شده اند و موقعی که خواسته اند پروانه کسب و کار بگیرند با تقاضای پرداخت مالیات چهار میلیون تومانی روبرو شده اند و سوال کرده اند که آیا در این خصوص تسهیلاتی شامل افراد معلول از جمله نابینا میشود یا نه؟ تنها تخفیفی که ایشان می تواند در این رابطه بگیرد اگر اسنادی را ارائه دهند دال براینکه هزینه های توانبخشی و درمانی داشته است می تواند با مراجعه به اداره مالیات این هزینه ها را از مالیات خودش کسر کند و ما به التفاوت را پرداخت کند. در غیر اینصورت به طور مشخص مشمول تخفیف یا معافیت مالیاتی نیست.

آقای عبدالعلی کریمیان کامنتی داده اند که ایشان بیست و چهار سال سابقه کار در یک اداره دولتی را دارند اما پنج سال سابقه واقعیشان بیشتر است اما چون بیمه شان پرداخت نشده است شامل سابقه شان نشده است. ایشان سوال کرده اند که آیا می توانند بازنشسته شوند یا نه؟ پاسخ ایشان مثبت است ایشان می توانند با استفاده از قانون بازنشستگی معلولان، جانبازان و مشمولان مشاغل سخت و زیان آور با استفاده از حداکثر شش سال ارفاق بازنشست شوند به عبارت دیگر که ایشان بیست و چهار سال سابقه دارند می توانند شش سال هم ارفاق بگیرند البته در صورتی که معلولیتشان شدید و خیلی شدید باشد. با توجه به معلولیت بیست و پنج درصدی ایشان احتمالاً سنوات ارفاقی ایشان کمتر خواهد بود ولی به هر حال می توانند با استفاده از سنوات ارفاقی بازنشست شوند.

خانم سمیه رضوی و  خانم سهیلا پالیزبان از ایلام طی تماسی اعلام کرده اند که با استفاده از سهمیه سه درصد استخدام معلولان در آموزش و پرورش برای پست آموزگاری ابتدایی اقدام کرده اند که علی رغم قبول شدن در آزمون و شرکت در مصاحبه در هنگام دریافت کارنامه با قید اینکه مشمول شرایط نشده اند رد شده اند. به طور قطع این دوستان می توانند این بحث را پیگیری کنند شماره تلفنهایشان را ارسال کرده اند و ما تماس خواهیم گرفت که ببینیم به چه شکل می شود حقوق این عزیزان را پیگیری کنیم با توضیح اینکه آموزگاری ابتدایی را آموزش و پرورش شامل افراد نابینا نمی داند، اما اگر اینگونه هم باشد باید  این را در دفترچه آزمون قید کنند که افراد دارای معلولیت بینایی برای این پست اقدام نکنند و اگراین قید نشده است این افراد ذی حق هستند که حقوقشان را پیگیری کنند. آقای باباییان از مازندران نوشته اند که برای خرید خانه مراجعه کرده اند و گویا فقط ده میلیون تومان کمک بهزیستی شامل حالشان می شود، بله این پاسخ درست است البته تسهیلاتی برای مسکن باید در اختیار معلولان قرار بگیرد طبق وجوه اصطلاحاً اداره شده که هنوز اجرایی نشده است و ما در صدد این هستیم از طریق کمیته نظارت بر قانون امسال این را فعال کنیم در نتیجه بیشترین امتیاز خرید مسکن شامل افرادی است که در مسکن های حمایتی شرکت کنند و بتوانند از امتیازات مسکن های ساخت بهزیستی استفاده کنند که اگر در شهرهای زیر پنجاه هزار نفر باشند می توانند از تسهیلات آن مسکن استفاده کنند از جمله کمک بلاعوض بهزیستی، وام قرض الحسنه و کمک بنیاد مسکن. باید ایشان توضیح دهند که دقیقا در چه شهری هستند  و چه شرایطی دارند که بتوانیم کمک بیشتری کنیم. با سپاس و با آرزوی موفقیت شما عزیزان مراقب سلامت خودتان باشید تا هفته دیگر.

....... دعای روز دوم ماه مبارک رمضان:

خدایا مرا در این ماه به خشنودی‌ات نزدیک کن و از خشم و انتقامت برکنار داشته و به قرائت آیاتت موفق کن، ای مهربانترین مهربانان

Page Generated in 0/0058 sec