کد خبر: 33351
روزنامه چهارشنبه 18 فروردین 1400
عناوین امروز:حضور مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی در منزل پیرمرد 94 ساله- بلیت مترو تهران از اول اردیبهشت ۲۵ درصد افزایش می‌یابد-زندگی دستفروش ۹۴ساله نابینا در زیرزمین ۲۵متری-کرونا در ایران طغیان کرده-جزئیات واکسینه شدن کاروان پارالمپیک ایران-ســـــــرقت برای آزاد کردن شوهران سارق.

روزنامه «ایران سپید»

چهارشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۰

۲۴ شعبان ۱۴۴۲

۷ آوریل  ۲۰۲۱

سال بیست و پنجم شماره ۶۶۶۸

خبرگزاری جمهوری اسلامی       مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892

وب سایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

........عناوین این شماره......

*حضور مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی در منزل پیرمرد 94 ساله

* بلیت مترو تهران از اول اردیبهشت ۲۵ درصد افزایش می‌یابد.

*زندگی دستفروش ۹۴ساله نابینا در زیرزمین ۲۵متری

*کرونا در ایران طغیان کرده

*جزئیات واکسینه شدن کاروان پارالمپیک ایران

*ســـــــرقت برای آزاد کردن شوهران سارق

 

.......اخبار ویژه

*حضور مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی در منزل پیرمرد 94 ساله

در پی انتشار گزارشی در ارتباط با پیرمرد دستفروش مشهدی مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی در منزل پیرمرد نابینای ۹۴ ساله به منظور بررسی و رفع مشکلات معیشتی وی حضور یافت.
پیرمرد نابینای ۹۴ ساله در یک زیرزمین ۲۵ متری در حاشیه شهر مشهد همراه همسر معلول خود زندگی می‌کند.

دوشنبه 16 فروردین با حضور مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی، وعده‌هایی به وی داده شد و قرار است بر اساس این وعده‌ها وضعیت معیشتی و شغلی این پیرمرد نابینا بهبود یابد.

*شناسایی و غربالگری نوآموزان دارای مشکلات ویژه یادگیری در برنامه سنجش سلامت

با حضور حسینی معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی، حکیم زاده معاون آموزش ابتدایی، محسن بیگی مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش، و نمایندگان وزارت بهداشت اولین نشست شورای راهبری برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی در سال ۱۴۰۰ برگزار شد.

 دکتر سید جواد حسینی در این نشست که در محل سالن جلسات سازمان آموزش و پرورش استثنایی برگزار شد ضمن تبریک سال نو اظهار کرد: در بحران کرونا پیشبرد اقتصاد، آموزش و سلامت با محوریت سلامت پیگیری شد و آموزش به‌هیچ‌وجه تعطیل نشد.

حسینی با بیان اینکه با وجود شرایط کرونایی ۹۸.۸ درصد نوآموزان بدو ورود به دبستان در سال ۹۹ تحت پوشش برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی قرار گرفتند اظهار کرد: علی‌رغم اهمیت پیش‌دبستانی، با رویکرد حفظ سلامت نوآموزان، در سال 99 سنجش پیش‌دبستانی به‌صورت کامل انجام نشد و لذا در سال جاری دستکم ۴۰۰ هزار نوآموز به برنامه سنجش اضافه خواهند شد.

وی افزود: پوشش نزدیک به ۹۹ درصدی برنامه سنجش از طریق ۲ هزار و ۱۰۰ پایگاه سنجش و بیش از ۲۰ هزار عوامل اجرای در سال ۹۹ به انجام رسید که جا دارد از تمامی عوامل دست اندر کار این برنامه تقدیر شود

 وی گفت: پشتوانه برنامه سنجش، پایگاه جامع آزمون‌ها با ۷۵ آزمون روا و پایا است که مدام این آزمون‌ها به‌روزآوری می‌شوند.

 حسینی تصریح کرد: شورای سیاستگذاری آزمون‌ها نیز با حضور صاحبنظران دانشگاهی به عنوان بازوی علمی طرح سنجش در آموزش و پرورش استثنایی راه اندازی شده است.

 معاون وزیر با بیان اینکه در سال گذشته یک پایگاه جامع دائمی سنجش با اتاق آکوستیک در استان‌ها راه‌اندازی شده است اظهار کرد: مداخلات بهنگام اولین گام غربالگری است و کاهش سن سنجش موجب مداخلات بهنگام می‌شود.

 وی گفت: در سال جاری از نتایج غربالگری بدو تولد وزارت بهداشت و غربالگری ۴ سالگی سازمان بهزیستی جهت مداخلات بهنگام طلایی استفاده خواهد شد و نتایج برنامه سنجش نیز در اختیار وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی قرار داده می‌شود.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با بیان اینکه یکی از چرخش‌های تحول‌آفرین در برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی سال جاری، شناسایی نوآموزان دارای مشکلات ویژه یادگیری است اظهار کرد: در دنیا رویکردی جدید در فرایند تشخیص و مداخله بهنگام برای دانش‌آموزان مبتلا به اختلال یادگیری تحت عنوان مدلRTI، در حال گسترش است و این مدل بیش از آنکه به دنبال برچسب‌گذاری به کودکان باشد، تلاش می‌کند به‌وسیله تلفیق، ارزیابی و مداخله بهنگام از بروز مشکلات یادگیری اساسی پیشگیری نماید.

وی افزود: تغییر جهت از رویکرد انفعال به رویکرد فعال، گسترش خانواده محوری و مدرسه محوری به‌جای مرکز محوری و رویکرد والد محوری و معلم محوری به‌جای رویکرد مربی محوری از ویژگی‌های این مدل است.

وی گفت: با طراحی آزمون‌های روا و پایا در برنامه سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی می‌توان نوآموزان دارای مشکلات یادگیری را شناسایی کرد و با مداخلات بهنگام مانع از بروز مشکلات بیشتر شد.

حسینی تصریح کرد: شریک استراتژیک شناسایی و مداخلات بهنگام مشکلات ویژه یادگیری معاونت آموزش ابتدایی است و باید از ظرفیت خانواده‌ها و مدارس عادی در رفع مشکلات یادگیری نهایت بهره را برد.

شایان‌ذکر است در این نشست حکیم زاده معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش شناسایی و غربالگری نوآموزان دارای مشکلات ویژه یادگیری را یکی از نوآوری‌ها و ضروریات برنامه سنجش دانست و اظهار. کرد: غربالگری و شناسایی نوآموزان دارای مشکلات ویژه یادگیری یکی از نیازهای آموزش و پرورش است که با ورود سازمان آموزش و پرورش استثنایی به شناسایی این نوآموزان تحول جدی و اساسی در این حوزه صورت می‌گیرد که جای تقدیر دارد.

وی افزود: معاونت آموزش ابتدایی آمادگی کامل برای در اختیار قراردادن مدارس ابتدایی برای اجرای طرح سنجش در سال جاری را دارد.

 

......‌‌‌...اخبار روز

* بلیت مترو تهران از اول اردیبهشت ۲۵ درصد افزایش می‌یابد.

 فرنوش نوبخت مدیرعامل شرکت بهره‌برداری مترو تهران و حومه:

 بر اساس مصوبه شورای شهر پایتخت، بلیت این ناوگان از اول اردیبهشت ۲۵ درصد افزایش پیدا می‌کند.

 نرخ بلیت تک سفره این ناوگان از ۱۲۰۰ به ۲ هزار تومان افزایش می‌یابد.

*راه حل برون‌رفت از بن‌بست برجامی بین ایران و آمریکا

رئیس سابق سازمان سیا در یادداشتی درباره وضعیت کنونی پیرامون برنامه جامع اقدام مشترک و تاثیر آن بر تحولات جهان تاکید کرد که دولت بایدن باید توافق هسته‌ای را احیا کند.

این مقام پیشین آمریکایی در بخش دیگری از این یادداشت به ارائه راه حل برای برون رفت از این بن بست پرداخت و تنها چاره آن را برداشتن گام های متقابل از سوی ایران و آمریکا برای اعتمادسازی و نشان دادن حسن نیت از سوی هر یک از طرفین دانست.

*برگزاری آزمون استخدامی برای جذب فرزندان شهدا و جانبازان بالای ۷۰ درصد

سازمان سنجش آموزش کشور اعلام کرد؛ آزمون استخدامی برای جذب فرزندان شهدا و فرزندان جانبازان ۷۰ درصد و بالاتر در دستگاه ها اجرایی برگزار خواهد شد.

*امکان ثبت چک‌های جدید با استفاده از کلیه کارت‌های شتابی وجود دارد

سخنگوی اجرای قانون جدید چک:

در حال حاضر امکان ثبت چک با استفاده از کارت‌های شتابی در اپلیکیشن‌های پرداخت مهیا فراهم شده است. به عبارت دیگر با کارت هر بانکی امکان صدور و ثبت چک  وجود دارد.

مشتریان می‌توانند از طریق  سامانه استعلام اعتباری از وضعیت اعتباری صادرکننده چک اعم از تعداد و مبلغ چک‌های برگشتی وی مطلع شوند.

این سرویس با ارسال شماره شناسه ۱۶ رقمی چک به سرشماره ۷۰۱۷۰۱  از طریق پیامک و نیز  مراجعه به وب‌سایت بانک مرکزی و اپلیکیشن‌های بانکی قابل ارائه به مشتریان هست.

*کرونا یکی از نگرانی های جدی در زمینه برگزاری انتخابات است

سخنگوی ستاد انتخابات کشور: یکی از نگرانی های جدی در این حوزه موضوع کروناست که در این عرصه دستورالعمل های بهداشتی لازم جهت حفظ سلامت جان شهروندان به اتفاق همکاران مان در وزارت بهداشت و شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی تهیه شده است./ ایسنا

 

...........گزارش ویژه

*زندگی دستفروش ۹۴ساله نابینا در زیرزمین ۲۵متری

پیرمرد نابینای ۹۴ ساله در یک زیرزمین ۲۵ متری در حاشیه شهر مشهد همراه همسر معلول خود زندگی می‌کند. قامت خمیده، دست‌های لرزان و موهای سپیدش، سیاهی روزگارش را فریاد می‌زند.

معضل دستفروشی که دلیل آن تبعیض اقتصادی و نابرابری اشتغال است، نه تنها امروز بلکه سال‌هاست گریبانگیر کودکان و زنانی است که به خاطر جور زمانه، نان‌آور خانواده‌هایی چندنفره هستند.

متاسفانه گرانی‌های سرسام‌آور و مشکلات معیشتی و اقتصادی سبب شده که علاوه بر کودکان و زنان عده زیادی از سالخوردگان هم به خاطر تامین مایحتاج زندگی خود با وجود ویروس کرونا و ایام قرنطینه در خیابان‌ها و بازارهای شهر، فلکه پارک، ایستگاه‌های مترو ... به دستفروشی مشغول هستند.

دستفروشی سالخوردگان معضل اجتماعی دردناکی است که غفلت مسئولان و بی‌توجهی به سرمایه‌گذاری در حوزه‌های اجتماعی و اقتصادی...در رشد و گسترش آن دخیل است. متاسفانه عده‌ای از مسئولان شهری هم که پدیده دستفروشی را عامل برهم زدن نظم و زیبایی شهر و مخل آسایش می‌دانند، بجای ارائه راهکارهایی مناسب و ساماندهی دستفروشانی که از سر نیاز به این کار روی آورده‌اند، با آنها بصورت  مجرمانه برخورد می‌کنند.

حسین علی اکبری؛ پیرمرد نابینای 94 ساله در یک زیرزمین 25 متری در حاشیه شهر مشهد همراه همسر معلول خود زندگی می‌کند. قامت خمیده، دست‌های لرزان و موهای سپیدش، سیاهی روزگارش را فریاد می‌زند.

بساط دستبند و لیف و کلاه و... ، کهولت سن، چشمهای نابینا و خس خس سینه‌اش توجه هر عابری را به خود جلب می‌کند. با دیدن این دستفروش اولین سوالی که ناخودآگاه ذهنت را درگیر می‌کند این است که چرا یک پیرمرد نابینا در سن 94 سالگی باید دغدغه یک لقمه نان را داشته باشد؟ قیمت لیف و کلاه‌ها را که می‌پرسی می‌گوید: همسرم این لیف و کلاه‌ها را می‌بافد؛ چند تا بخری ارزان‌تر می‌فروشم...

از او که سوال می‌کنی چرا در ایام کرونا  با این کهولت سن در خانه نمانده و با این حال و احوال نزار کار می‌کند، ادامه می‌دهد: سال‌های دور و درازی است که نه من کسی را دیده‌ام و نه کسی من را می‌بیند؛ دنیا از ما روی برگردانده است، همسر معلولم بیماری قلبی دارد، یک فرزند پسر دارم که کارگری می‌کند و مخارج  زن و بچه‌هایش را به سختی تامین می‌کند و همیشه شرمنده زن و بچه‌هایش است. درآمد من از دستفروشی قبل از کرونا 15 تا 20 هزار تومان در روز بود اما الان در ایام کرونا که همه در خانه‌شان هستند شش روز است مشتری ندارم اما از سر ناچاری روزی چند ساعت هر جا بتوانم البته بیشتر کنار پایانه هاشمی‌نژاد یا کوچه باغ عنبر بساط می‌کنم که نزدیک اتوبوس باشم  و راحت رفت و آمد کنم.

لبخندی تلخ می‌زند و می‌گوید: هزینه‌های دارو و درمان خودم و همسرم، اجاره خانه....نوه‌هایم عاشق پرتقال و شیرینی  هستند، خیلی دوست داشتم سر سفره عید پرتقال و شیرینی بگذارم که نشد...

حسین علی اکبری با شوخی و خنده از همکارانش می‌گوید که چقدر هوایش را برای پهن و جمع کردن بساط دارند و اینکه کسی از وسایل و بساطش دزدی نکند. می‌گوید: آقای محبی 65 ساله بازنشسته تامین اجتماعی است و سمت باغ نادری بساط عناب و کشمش و گردو...پهن می‌کند، دختر و پسر دم بخت و دانشجو دارد، عالیه خانم که  70سال دارد و  هم محله‌ای هستیم، نزدیک حرم زیره و سبزی خشک...می‌فروشد، علی آقای 69 ساله که از ما زرنگ‌تر است کنار داروخانه‌ها، باطری و عینک و انگشتر  می‌فروشد....ما پیرمرد و پیرزن‌ها بی‌صدا مثل سایه می‌آییم و رد می‌شویم و کمتر کسی متوجه ما می‌شود؛ برعکس جوان‌ترها که صدای بلندی دارند...

تمام زندگی ما دستفروش‌ها در یک بقچه و پیاده‌روها خلاصه می‌شود، ما دستفروش‌ها اگر از کرونا نمیریم از گرسنگی می‌میریم پس مجبوریم در هر شرایطی کار کنیم...
این دستفروش نابینا در پاسخ به این سوال که آیا  تحت حمایت نهادهای مربوطه هست ادامه می‌دهد: چند سالی است که تحت پوشش کمیته امداد هستم که ماهیانه 100 هزار تومان به حساب من واریز می‌کند و هیچ حمایت و کمک دیگری از سوی نهادهای مربوط به معلولین دریافت نمی‌کنم.

وی که از وعده وعیدهای پوشالی خسته است می‌گوید: برای پیگیری و کمتر شدن مشکلاتم به یکی از ادارات مراجعه کردم که مسئول مربوطه بجای پیگیری و بهتر شدن  شرایط من، با لحنی نامناسب گفت "برو دعا کن پدر جان چشمانت کور است و این دنیای کثیف را نمی‌بینی، دل شما پاک هست و جایتان در بهشت است..."

برای بهتر شدن اوضاع و احوال حسین علی اکبری و امثال او ، بهتر است برای  افزایش آگاهی مسئولان و مردم  نسبت به زندگی و شخصیت نابینایان فرهنگ‌سازی شود تا همه به این آگاهی برسند که وقتی یک نابینا را می‌بینند فکر نکنند که صرفا با یک فرد محتاج و ناتوان مواجه شده‌اند. رسیدگی به مشکلات نابینایان کار دشوار و سختی نیست کافی است مسئولان و رسانه‌ها و کسانی که خود را حامی و مدافع حقوق نابینایان می‌دانند، به جای اینکه منتظر روز جهانی عصای سفید باشند تا بصورت نمادین و نمایشی، قسمت کوچکی از زمان و برنامه‌های خود را به نابینایان و مشکلات آنها اختصاص دهند، به احترام نابینایان چنددقیقه چشمهایشان را ببندند و در تاریکی و ظلمت غوطه‌ور شوند، شاید متوجه شوند افراد نابینا به چه حمایت‌ها و اموری در جامعه نیازمندند تا بتوانند  آن را برای افراد نابینا فراهم کنند.

افراد نابینا با درهای بسته زیادی در جامعه ما روبرو هستند به‌طوری که هر دری را باز می‌کنند با در بسته دیگری مواجه می‌شوند که دلیل آن بی‌توجهی جامعه و مسئولان به این افراد است. شاید نیم نگاهی از طرف مسئولان به شرایط زندگی نابینایان واقعا شرایط زندگی را برای آنان بهتر کند.

 

.......سلامت و بهداشت

*کرونا در ایران طغیان کرده: عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: شاهد طغیان کرونا در اکثر مناطق کشور هستیم، تخت‌های بستری و «آی سی یو» بیمارستان ها پر شده و عمده موارد ابتلای جدید در کشور از نوع ویروس جهش یافته انگلیسی است.

به نقل از ایرنا، مسعود مردانی افزود: موارد ابتلا و بستری کرونا در کشور به شدت رو به افزایش است و متاسفانه گرفتار وضعیت وخیم و نگران کننده ای شده ایم.

وی گفت: گرچه نوع ویروس کرونا برای همه بیماران مبتلا تست نمی شود اما به احتمال بسیار زیاد نوع ویروس جهش یافته انگلیسی است که در کل کشور تاخت و تاز می کند و باعث این وضعیت شده است.

عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: حدود یک سوم کشور در وضعیت قرمز کرونایی و بخش بسیار بزرگتری نیز در وضعیت نارنجی است، روند افزایشی کرونا فعلا ادامه دارد و یکی از راههای مقابله و کنترل آن، اعمال قرنطینه ۱۰ روزه در شهرهای قرمز است که پیشنهاد آن را در ستاد ملی مقابله با کرونا مطرح کرده ایم و امیدوارم پذیرفته شود تا بتوانیم از این وضعیت بسیار سخت عبور کنیم.

مردانی با اشاره به سیر صعودی مراجعه بیماران کرونا به بیمارستانها و بستری این بیماران گفت: با توجه به پر شدن بخش های کرونا در اکثر بیمارستانهای کشور، اقدام عاجلی که انجام شده این است که با ابلاغ وزارت بهداشت همه اعمال جراحی و خدمات غیر اورژانسی در بیمارستانها فعلا تا اطلاع ثانوی ممنوع شده، فقط اعمال جراحی اورژانسی انجام می شود و تخت هایی که با این اقدام خالی می ماند در اختیار بیماران کرونا قرار می گیرد.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت هم اکنون ۸۸ شهرستان در وضعیت قرمز و ۱۳۹ شهرستان نارنجی هستند. همچنین ۱۹۸ شهرستان در وضعیت زرد و ۲۳ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.

مطابق آخرین وضعیت رنگ بندی کرونایی کشور هفت مرکز استان شامل تهران، کرج، زنجان، خرم آباد، اصفهان، شیراز، ایلام و اراک در وضعیت قرمز هستند کاهش رعایت پروتکل های بهداشتی به زیر ۶۰ درصد، افزایش سفرها و دید و بازدیدها، دورهمی ها، خریدهای عید، رفت و آمد در وسایل حمل و نقل عمومی، گسترش ویروس جهش یافته انگلیسی و کندی روند واکسیناسیون از جمله عوامل روند صعودی کرونا در کشور عنوان شده است.

چالش‌های پیدا و پنهان خانواده های ایرانی در جنگ با کرونا: نایب دبیر اتحادیه انجمن‌های علمی روان‌شناسی و مشاوره ایران ضمن تشریح نحوه آسیب‌پذیری سلامت و بهداشت روان خانواده‌ها در ایام کرونا تاکید کرد: در شرایط قرنطینه خانگی، نداشتن مهارت و دانش کافی برای ایجاد سازگاری با شرایط جدید، مدیریت احساسات، فضا و برقراری تعامل صحیح جهت رفع نگرانی‌های شکل گرفته، خود می‌تواند برای خانواده ایرانی چالش‌های پیدا و پنهان بسیاری ایجاد کند و خانواده‌های ما را با مشکلات فراگیری مواجه سازد.

به نقل از ایسنا، مجید زارعی اظهار کرد: درحال حاضر یکی از راهبردهای اصلی مواجهه با این بیماری ، کاهش خروج از خانه و همچنین تاب‌آوردن قرنطینه خانگی و کنترل و مهار ارتباطات بوده است، محبوس‌بودن افراد در بلندمدت در محیط خانه، نداشتن تماس با دیگر افراد جامعه به ویژه خانواده گسترده، بیماری یا از دست‌دادن عزیزان، نگرانی و اضطراب ناشی از جان سالم به در بردن از خود بیماری و یا حتی تحمل بلندمدت اخبار پراسترس می‌تواند منجر به مخاطراتی برای سلامت روان خانواده گردد.

وی افزود: نگرانی از ابتلای یکی از اعضای خانواده به بیماری و اضطراب‌های ناشی از مسائل اقتصادی و تعطیلی کسب وکارهای خرد و خدماتی، تعامل با کودکان محبوس در خانه و چگونگی آموزش شیوه صحیح مواجهه با بیماری برای کودکان و کاهش اضطراب و رفتارهای وسواس گونه درآنها و کلی چیستی و چرایی دیگر در شرایطی که تاکنون هیچ آموزش همگانی برای مقابله با وضعیت‌های بحرانی به خانواده‌ها داده نشده است، می‌تواند از دیگر مخاطرات سلامت روان خانواده باشد.

زارعی اضافه کرد: با توجه به احتمال بروز آسیب‌های روانی مانند استرس، افسردگی، اضطراب و پرخاشگری در شرایط پیش رو، حفظ سلامت روان اعضای خانواده به شدت حائز اهمیت است.

وی تصریح کرد: نگرانی از وضعیت تحصیلی کودکان و فرزندان، سردرگمی در چگونگی سرگرم کردن کودکان در خانه، سردرگمی در شیوه‌های تعامل با خانواده گسترده، نگرانی از چگونگی مواجهه صحیح با وحشت و اضطراب کودکان در مواجهه با ویروس، کاهش تحرک اعضای خانواده و احتمال افزایش بیماری‌هایی چون افسردگی، چاقی، فشار خون و غیره به واسطه کاهش تحرک، ناتوانی برای برنامه‌ریزی فعالیت‌های اثربخش در برون و درون خانه، احتمال افزایش اختلالات روحی و روانی در بین افراد خانواده به علت تغییر سبک زندگی و حضور مداوم در خانه به تشدید این پیامدها می‌انجامد و در مواردی نیز مار را درگیر و اسیر خود کرده است.

زارعی گفت: در شرایط موجود، مساله‌ای دیگری که ما باید پیش چشم، ذهن و گوش بنشانیم، اهمیت بهداشت روانی کودکان و خردسالان ما است، چراکه کودکان در مواجهه با اخبار رسانه‌ها و مشاهده آنچه در خانواده‌ها پیرامون ویروس کرونا انجام می‌شود و خبرهای مربوط به بیماری، مرگ و قرنطینه همراه با پوشش‌های عجیب پرستاران و پزشکان و نیز چهره‌ها و کلام‌های اضطراب‌انگیز اطرافیان ممکن است دچار ناامنی، استرس، ترس و اضطراب شدید شوند.

وی افزود: پاسخ دادن به سؤالات کودک، بیان حقایق مربوط به بیماری کرونا و اطمینان‌دادن در مورد اینکه امنیت آنها در صورت رعایت موارد بهداشتی حفظ می‌شود، کمک زیادی به ایجاد اعتماد و کاهش اضطراب در کودکان می‌کند.

این مشاوره خانواده ادامه داد: کودکان ممکن است آنچه را که می‌شنوند نادرست تفسیر کنند و در مورد چیزی که نمی‌فهمند وحشت کنند؛ بنابراین، محدود کردن پوشش اخبار مربوط به بیماری از طریق رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی از اقدامات ضروری این دوران می‌باشد؛ چراکه کودکان از گروه‌های آسیبپذیر در شرایط بحرانی هستند. 

وی گفت: از آنجایی که هر تغییری برای کودک اضطراب زا است، نیاز است برنامه‌های روزمره و تکالیف همچون قبل برای وی برنامه‌ریزی شوند، بنابراین لازم است والدین گرامی در شرایط این چنینی آرامش روان خود را حفظ کنند و به شکل طبیعی به زندگی خود ادامه دهند و با کودکان در فعالیت‌های لذت‌بخش و سرگرم‌کننده مثل بازی‌های خانگی مشارکت داشته باشند و خود و خانواده را در معرض بمباران خبری آزارنده و غیرعلمی ننشانند.

بهتر است والدین با تصویر و نقاشی مفهوم ویروس و چگونگی انتقال و علت شیوع بیماری را با زبانی ساده و تصویری گویا برای کودکان بیان کنند و همچنین علت رفتارهای مراقبتی مانند دست‌ندادن، روبوسی نکردن و شست و شوی مرتب دست‌ها را به آنان متذکر شوند و نقش پیشگیری و اهمیت همیشگی آن در حفظ سلامت آدمی را به خوبی و درستی به کودکان و دلبندان خود آموزش دهند.

این مشاوره خانواده خاطرنشان کرد: باید بدانیم کودکان بدون داشتن یک ساختار منظم دچار اضطراب، بیش‌فعالی و پرخاشگری می‌شوند، بنابراین همچون قبل نیازمند یک برنامه روزانه هستند که زمان انجام تکالیف درسی متفاوت، وعده‌های غذایی، خواب، استراحت و بازی دقیق در آن مشخص باشد.

کودکان و نوجوانان نسبت به آنچه از بزرگسالان پیرامون خود می‌بینند، واکنش نشان می‌دهند، هنگامی که والدین و مراقبان با آرامش و اطمینان با بیماری برخورد می‌کنند، می‌توانند بهترین پشتیبانی را برای فرزندان دلبند و نازنین خود فراهم کنند.

زارعی با بیان اینکه گام نخست، بردباری و شکیبایی ما به هنگام رو به رو شدن با بحران هاست، تاکید کرد: اینکه بپذیریم که زندگی مجموعه‌ای از رخدادهای منفی و مثبت و تلخ و شیرین است که گریزی از رویارویی با آنها نیست و نیز این که همه این رخدادهای تلخ و شیرین می‌گذرند و همه این‌ها در رشد و نیرومندتر شدن ما نقش دارند؛ چراکه بردباری و شکیبایی، توان ما را برای رویارویی با این گونه بحران‌ها افزون می‌سازد.

افکار را مانند ابرهای در حال حرکت آسمان و یا اتومبیل‌های در حال‌گذر خیابان ببینید

گاهی می‌توانید یک‌قدم به عقب بردارید و به مشاهده افکار خود بپردازید؛ افکار را مانند ابرهای در حال حرکت آسمان و یا اتومبیل‌های در حال‌گذر خیابان ببینید و لطفا به آنها اجازه‌ ورود و خروج بدهید. این گونه بیندیشیم که گاهی خطر و بحران نوعی فرآیند تغییر، سازش و یادگیری است.

اثرات منفی خطرات لزوما تا پایان عمر گریبانگیر ما نیستند. زندگی نه مدینه فاضله است و نه دوزخ، نمی‌توانیم درون موج‌های دگرگون‌ساز هستی، زندگی خودمان را ساکت و ساکن نگاه داریم؛ هر اندازه هم که محافظه‌کاری و پرهیز پیشه کنیم، باز گهگاه رخدادهایی ناگوار دامان ما را می‌گیرند و برایمان چالش و کشمکش به ارمغان می‌آورند.

وی با بیان اینکه دگرگونی تنها فرآیندی است که تا زنده‌ایم جریان دارد و به ما این فرصت را می‌دهد تا زندگی خودمان را وارسی کرده و پندارها و کردارهایمان را دگرگون سازیم، ادامه داد: باید جرات‌مندانه بکوشیم تا در این دنیای بدون تکلیف بیش از آنکه پذیرای منفعل دگرگونی‌ها باشیم، فعالانه دگرگونی پدید آوریم.

کتاب‌های نخوانده و فیلم‌های ندیده و اتفاقات متحول‌کننده و به تاخیر افتاده را در ایام کرونا و قرنطینه، با خود شروع و به پایانی دلنشین برسانیم، چراکه سالم‌ماندن از نظر ذهنی، عاطفی و روانشناختی از عناصر اساسی در مدیریت بیماری کرونا هستند، بنابراین اقدامات لازم را برای مراقبت از بهسازی عاطفی، ذهنی و روانی خود انجام دهید، همانطوریکه از بدن خود مراقبت می‌کنید.

این مشاوره خانواده با بیان اینکه باید کوشش کنیم در لحظه‌ حال زندگی کنیم و از داشته‌های اندک و گران خودمان با ساده‌ترین بهانه‌های خوشبختیمان نهایت استفاده را ببریم و به روزگاری آرام‌تر و دلنشین‌تر امیدوار بمانیم و رنگ سفیدی و چراغ روشنایی را از خود و دیگران در این گیتی زودگذر نگیریم، تصریح کرد: فراموش نکنیم که نگرانی، حاصل تفکر و زندگی در آینده است، در حالیکه با انجام فعالیت‌های مفید در لحظه، می‌توانیم این شرایط را تا حد ممکن به ‌خوبی مدیریت کنیم.

 

......ورزشی

*جزئیات واکسینه شدن کاروان پارالمپیک ایران

معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش و جوانان گفت: طبق توافق‌های انجام شده، ورزشکاران سهمیه گرفته و ورزشکارانی که قرار است در رویدادهای پیش‌رو برای کسب سهمیه رقابت کنند، واکسینه می‌شوند.

جلسه شورای برون مرزی وزارت ورزش و جوانان به ریاست مهدی علی‌نژاد، معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای در محل وزارتخانه برگزار شد.

علی‌نژاد با اشاره به برگزاری اولین جلسه شورای برون مرزی در سال ۱۴۰۰ اظهار کرد: به درخواست فدراسیون‌هایی که علاقه‌مند بودند اعزام‌هایی داشته باشند رسیدگی شد. ۲۸ درخواست اعزام داشتیم که به جز دو درخواست با بقیه درخواست اعزام‌ها موافقت شد.

وی درباره واکسینه شدن ورزشکاران پارالمپیکی گفت: یکی از دغدغه‌های مهمی که ما در ستاد عالی بازی‌های المپیک و پارالمپیک داشتیم و تأکیدی که آقای سلطانی‌فر داشتند این بود ورزشکارانی که عازم مسابقات هستند واکسینه شوند.

 شرایط ورزشکارانی که در مسابقات المپیک و پارالمپیک واکسینه شده باشند با دیگر ورزشکاران متفاوت است و خود IOC نیز بر این موضوع تأکید دارد.

او ادامه داد: در این راستا هماهنگی‌های لازم صورت گرفت و در پایان سال ۹۹ نیز این آمادگی وجود داشت که ورزشکاران پارالمپیکی را واکسینه کنیم. اما به دلیل این که باید ورزشکاران در یک روز جمع می‌شدند، قرار شد روز ۱۵ فروردین این کار صورت بگیرد.

علی‌نژاد خاطرنشان کرد: در نهایت ۱۰۴ نفر از ورزشکاران، مربیان و کادر سرپرستی پارالمپیکی واکسینه شدند. هماهنگی‌های لازم برای بچه‌های المپیکی نیز انجام شده و نامه تعداد ورزشکاران و تیم همراه به دکتر رییسی که نقش ویژه‌ای در هماهنگی‌های صورت گرفته با وزارت بهداشت داشتند فرستاده شد.

وی افزود: طبق توافق‌های انجام شده، ورزشکاران سهمیه گرفته و ورزشکارانی که قرار است در رویدادهای پیش‌رو برای کسب سهمیه رقابت کنند، واکسینه می‌شوند. در نامه ارسال شده حدود ۲۹۲ نفر واکسینه می‌شوند. 28 روز بعد نیز مرحله دوم واکسیناسیون انجام می‌شود و تا آن زمان باید نفرات پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند.

معاون وزیر ورزش و جوانان در پایان تصریح کرد: در لیست ارائه شده برای واکسیناسیون خبرنگاران اعزامی به مسابقات المپیک و پارالمپیک نیز حضور دارند.

 

.......حوادث

*ســـــــرقت برای آزاد کردن شوهران سارق

دو زن جوان که همسرانشان به جرم سرقت تلفن همراه در زندان بودند وقتی دریافتند برای آزادی آنها باید رد مال بدهند خودشان دست به سرقت زدند. چند روز قبل زن جوانی هراسان با پلیس تماس گرفت و از دستگیری دو زن جوان در آرایشگاهش خبر داد.

وقتی مأموران پلیس برای بررسی ماجرا راهی محل شدند، زن جوان به مأموران گفت: من مدت هاست که آرایشگرم، چند روز قبل یکی از دوستانم که او نیز آرایشگر است با من تماس گرفت و گفت خیلی مراقب باش این روزها سرقت از آرایشگاه زیاد شده و چند روز قبل هم از مشتری‌های آرایشگاهش سرقت کرده‌اند و حتی یک سشوار هم از سالن او برده‌اند. دوستم می‌گفت به دو زن جوان که ظاهری شیک و آرایش کرده دارند، مشکوک است. او ادامه داد: دوستم می‌گفت یکی از آنها خالکوبی به شکل قلب روی دستش بوده و اگر باز او را ببیند می‌شناسد. امروز دو خانم جوان با ظاهری شیک به آرایشگاهم آمدند.

 رفتارهایشان مشکوک بود و وقتی خالکوبی قلب روی دستش را دیدم بیشتر مشکوک شدم. به همین خاطر حواسم به رفتارشان بود تا اینکه ناگهان متوجه شدم یکی از آنها قصد سرقت کیف یکی از مشتریان را دارد. با دیدن این صحنه با داد و فریاد دو زن جوان را دستگیر کردیم.

‌سرقت‌های سریالی

پس از دستگیری دو زن جوان آنها در تحقیقات اولیه به ناچار به سرقت‌های سریالی خود اعتراف کردند. در بررسی‌ها مشخص شد که دو زن جوان جاری یکدیگر بوده و به خاطر رد مال و آزادی همسرانشان دست به سرقت‌های سریالی از آرایشگاه‌های پایتخت زده‌اند.

‌سرقت برای آزادی

مهناز، یکی از دو زن بازداشت شده سن و سال زیادی ندارد و به تازگی ازدواج کرده است. او همان است که خالکوبی قلب روی دستش داشت.

چه شد که تصمیم به سرقت گرفتی؟

من در یک خانواده با وضعیت مالی خیلی متوسط به دنیا آمدم اما خانواده‌ام آبرومند بودند. زمانی که بهروز به خواستگاری‌ام آمد، تنها شرطی که من و خانواده‌ام داشتیم این بود که سالم باشد و اهل خلافکاری نباشد. اما وقتی با هم ازدواج کردیم و دیدم که هر روز یک گوشی تلفن همراه دارد، به او مشکوک شدم‌.

 بعد هم از ماجرای گوشی قاپی‌هایش با همراهی برادرش با خبر شدم. به او اعتراض کردم اما گفت کارم همین است تا اینکه با برادرش بهرام هنگام سرقت گوشی دستگیر شدند.

دستگیری آنها با سرقت شما چه ربطی داشت؟

نمی‌توانستم بهروز را در زندان ببینم، برای همین به فکر راهی برای آزادی او افتادم. مهرنوش همسر بهرام هم وضع مالی خوبی نداشت. تازه بچه‌اش به دنیا آمده بود و واقعاً شرایط خیلی سختی داشت. به هر کسی که می‌شناختیم رو انداختیم، تا بتوانیم پول شاکی‌ها را فراهم و شوهرانمان را آزاد کنیم اما بی‌فایده بود. برای همین به فکر راهی برای پولدار شدن افتادیم تا بتوانیم با پرداخت پول شاکی‌ها رضایت آنها را برای آزادی بهروز و بهرام بگیریم.

چه شد که این ایده به ذهنتان رسید؟

یک شب با مهرنوش در حال تماشای یک فیلم بودیم که با دیدن فیلم ایده سرقت به ذهنمان رسید. با مهرنوش سرقت‌ها را شروع کردیم تا یک شبه بتوانیم ره صد ساله را طی کنیم. دلمان می‌خواست شوهرانمان شب عید آزاد شوند.

چطور سرقت‌ها را انجام می‌دادید؟

همراه هم با ظاهری شیک راهی آرایشگاه‌های شمال تهران می‌شدیم. چون شب عید بود آرایشگاه‌ها شلوغ بود و ما هم از این شلوغی استفاده می‌کردیم. مهرنوش سر مشتری‌ها را گرم می‌کرد و من هم کیفم را با کیف آنها جابه‌جا می‌کردم و آرایشگاه را ترک می‌کردیم.

چقدر از این راه به دست آوردید؟

در بعضی از کیف‌ها هیچی نبود. اما داخل بعضی از آنها حتی انگشتر و گردنبند و سکه طلا هم بود‌. البته گاهی اوقات چیزهایی هم برای فروش گیرمان می‌آمد. مثلاً سشوار آرایشگاه که در سایت به فروش می‌رساندیم.

البته در بیشتر کیف‌ها گوشی تلفن همراه مالباخته‌ها بود که از طریق دوست شوهرم، گوشی‌ها را نیز می‌فروختیم.

با این سرقت‌ها به خواسته‌تان رسیدید؟

موفق شدیم بدهی چند مالباخته همسرانمان را بدهیم اما خودمان کلی مالباخته و شاکی داریم و اوضاع بدتر شد.

پول گوشی‌های مسروقه‌ای که شوهرانتان می‌دزدیدند پس چه می‌شد؟

بهروز و بهرام اهل سفر و گردش بودند و هر پولی گیرشان می‌آمد را خرج سفر و تفریح می‌کردند و پول باد آورده را هم که می‌دانید باد می‌برد و برکت ندارد.

Page Generated in 0/0064 sec