روزنامه «ایران سپید»
شنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۰
۲۰ شعبان ۱۴۴۲
۳ آوریل ۲۰۲۱
سال بیست و پنجم شماره 6664
خبرگزاری جمهوری اسلامی مدیر مسئول: سهیل معینی
سامانه پیامکی: 3000465040
نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388
تلفن: 84711371
شماره انتشارات: 5-88548892
وب سایت: www.iransepid.ir
پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir
........عناوین این شماره......
*کلاس های آموزشی قصه گویی و اریگامی برای کودکان با نیازهای ویژه
*تشریح ۴ فعالیت بهزیستی در زمینه پیشگیری از معلولیتها
*کلابهاوس، کلیدواژه جدید ساکنان فضای مجازی
*سارق هشت میلیاردی انگشتر در قم دستگیر شد
........سخن هفته
*روزی نو سلامی نو
سالی دیگررسید قرنی دیگر رسید
و شگفت انگیز آنکه در لحظه ای زمان و زمانه نو می شود.
فرصتی استثنایی برای ساکنین کره زمین است که نه تنها عبور از سال کهنه به سال نو را تجربه کنند، بلکه عبور از قرن چهارده هجری خورشیدی به قرن پانزدهم را تجربه کنند. فاصله دو قرن در یک نگاه صد سال است و از نگاهی دیگر فقط یک ثانیه اما هر چه که هست نو شدن است، تحول است و دگرگونی. به حکم محتوای دعای اصلی ایرانیان بر سر نو شدن سال یعنی آرزوی تحول حال ما به حالی بهتر در سال نو آرزو می کنیم که این دگرگون شدن و نو شدن این بار از قرنی به قرن دیگر موجب تحول در همه ی عرصه های زندگی ما ایرانیان شود. سلامتی را دوباره حاصل کنیم، دوباره با هم بودن ها را بدون دغدغه آلودگی هم تجربه کنیم دوباره بتوانیم خنده هایمان را جمعی تجربه کنیم. آروز کنیم که سال جدید و قرن جدید تؤام باشد با نوسازی و تحول اساسی در همه عرصه های زندگی ما ایرانیان. پایان فشارهای اقتصادی، پایان تحریم ها، ایجاد زمینه رشد و توسعه اقتصادی، آن هم تؤام با عدالت اجتماعی برای همه نه فقط عده ای نو کیسه شوند و بخش عمده ای از مردم حتی از تهیه وسایل ضروری زندگی خویش برنیایند.
آنچه که مورد آرزو و البته باید محورعملکرد اجتماعی، سیاسی و اقتصادی ما باشد تحقق این عدالت اجتماعی است. نه تنها آرزو کنیم که فشارها برای عموم مردم کشورمان پایان یابد بلکه باید با مدیریت و برنامه ریزی به سراغ تحقق آرزوی مردم برویم. در مورد جامعه کوچکتر افراد دارای معلولیت کشورمان از جمله هم نوعان نابینا و کم بینا آرزو کنیم که سال، سال بهبود شرایط اقتصادی برای این عزیزان باشد.
سال رشد واقعی پرداخت های حمایتی به آن دسته از نابینایان و کم بینایان که متکی به مستمری هستند و رسیدن سطح مستمری ها به سطح تورم و تامین معاش این عزیزان نه فقط رشدهای چند درصدی سالانه که همواره از رشد تورم عقب مانده است. آرزو کنیم نابینایان با شغل مناسب در اساس از گرفتن مستمری ها بی نیاز شوند بتوانند با توان تخصصی خود کار کنند عزتمند زندگی خود را اداره کنند و خانواده هایشان را.
آرزو کنیم که با دگرگونی اساسی در برنامه ریزی های سازمان های دولتی از جمله سازمان بهزیستی کشور و سایر سازمان های حمایتی عموم شهروندان دارای معلولیت بتوانند به خدمات توانبخشی به وسایل توانبخشی با کیفیت و با قیمت مناسب دسترسی پیدا کنند، بتوانند مشارکت اجتماعی خود را از راه دسترس پذیری محیطی محقق کنند. بتوانیم شاهد رشد کیفی آموزش در همه سطوح برای این افراد باشیم.
بتوانیم شاهد ایجاد مراکز آموزش کودکان نابینا و کم بینا چنان که در خور شأن اجتماعی این نسل آینده ساز و همینطور منطبق با نیازهای خاص آسیب بینایی آنهاست باشیم. بتوانیم شاهد کمک های مؤثربه زوج های جوان برای تشکیل زندگی، پرورش کودکان خود در سایه خدمات موکفی و اثر بخش توانبخشی باشیم. برای تمام این ها که فقط آرزو نیست بلکه حقوق اجتماعی این افراد است باید دست در دست هم دهیم تحول اساسی در سیستم خدمات دولتی را شاهد باشیم.
شاهد برنامه ریزی برای بهبود شرایط باشیم. شاهد پاسخ گو بودن مسئولان باشیم. شاهد تخصیص بودجه کافی به خدمات اجتماعی پایه مورد نیازافراد معلول باشیم و شاهد رشد فعالیت های مطالبه گری و نظارتی تشکل های اجتماعی نابینایان و کم بینایان یک صدا و دست در دست یکدیگر و بدون اتکا به سازمان های دولتی، بلکه مستقل و تلاش کنیم که صدای گروه های هدفمان را هر چه بیشتر به مسئولان برسانیم تا در جمع هم افزایی تشکل های اجتماعی فعال معلولان از جمله نابینایان و کم بینایان و تحول در خدمات دولتی شاهد بهروزی زندگی نابینایان و کم بینایان باشیم و کلام آخر اینکه به امید آنکه با کاهش اپیدمی کرونا بتوانیم بار دیگر روزنامه ایران سپید را به سر انگشتان عزیزان نابینا و کم بینا برسانیم هرچند متاسفانه خیز برداشتن موج کرونا نوید مورد انتظار ما یعنی انتشار بلافاصله بریل پس از عید نوروز را قطعاً به تاخیر خواهد انداخت، اما کوشش می کنیم که در اولین فروکشی واقعی کرونا وامکان انتشار روزنامه دوباره بریل میهمان سرانگشت کنجکاو و منتظر همه نابینایان و کم بینایان شود تا آن زمان تمام کوشش تحریریه ایران سپید اطلاع رسانی از همه وسایل و کانال ها به شکل صحیح و کامل به افراد نابینا و کم بیناست.
ما را با پیشنهادات خود یاری دهید منتقد اما منصف باشد و در عین حال از فعالیت های انجام شده در سطوح مختلف برای آگاهی هر چه بیشتر خود حمایت کنید. به امید تحول اساسی در همه عرصه های زندگی نابینایان و کم بینایان.
........اخبار ویژه
*کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار می کند
کلاس های آموزشی قصه گویی و اریگامی برای کودکان با نیازهای ویژه
کارشناس فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از برگزاری کلاس های آموزشی ویژه کودکان و نوجوانان دارای نیازهای ویژه خبر داد و گفت: کودکان و نوجوانان، نابینا، ناشنوا، حرکتی، اتیسم و... می توانند دراین کلاس ها شرکت کرده و از آموزش های لازم برخوردار شوند.
طاهره بشیر با اشاره به اینکه این کلاس ها در 8 جلسه در محل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار می شود بیان کرد: کلاس های آموزشی قصه گویی و اریگامی برای ترم بهار و به صورت رایگان برگزار خواهد شد و همه کودکان با نیازهای ویژه میتوانند از این کلاسها استفاده کنند.
وی ادامه داد: والدینی که تمایل دارید کودکانشان دراین کلاس های آموزشی و خلاقانه شرکت کنند با ارسال پیامی در شبکه اجتماعی واتساپ به شماره 09122084951 کودکانشان را ثبت نام کنند. در این کلاس های آموزشی خانم ها لیلا مکانی و مریم شمس اللهی از مربیان کانون با بنده همکاری خواهند داشت.
لازم به یادآوری است ثبت نام ها باید هرچه زودتر انجام شد تا کلاس های آموزشی را از 21 فروردین ماه برگزار نماییم.
*راه اندازی ۲۰ پارک جهت یابی در مدارس خاص نابینایان تا مهر۱۴۰۰
رئیس سازمان آموزشوپرورش استثنایی به راهاندازی اتاق بازی در ۲۳ مدرسه خاص نابینایان اشاره و اظهار کرد: تا مهرماه سال ۱۴۰۰، ۲۰ پارک تحرک و جهتیابی در مدارس خاص نابینایان راهاندازی و شمار اتاقهای حسی و حرکتی نیز از دو به ۱۰ اتاق خواهد رسید.
سید جواد حسینی با تاکید بر اینکه یک سیستم آموزشوپرورش استاندارد نیازمند ارتقای استانداردهای خود در حوزههای مختلف است عنوان کرد: توانمندسازی فضاها یکی از مولفه های این امر است که از طریق تجهیز فضاهای موجود و ایجاد فضاهای جدید دنبال میشود.
وی افزود: بر اساس آمایش سرزمینی ۲۱۰ مدرسه استثنایی در کشور برای رسیدن به استاندارد مطلوب موردنیاز است که ساخت این مدارس از یک سال گذشته در قالب طرح «از خشت تا بهشت» آغاز شده است. تا اواخر سال ۹۹، ۱۳۵ مدرسه از این تعداد کلنگزنی و یا بهره برداری شده است.
رئیس سازمان آموزشوپرورش استثنایی با بیان اینکه تا مهرماه سال آتی حدود ۱۲۹۶ مدرسه از سوی سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس به منظور استفاده دانشآموزان با نیازهای ویژه مناسبسازی می شود گفت: همچنین ۶۴ مدرسه نیز توسط سازمان آموزش و پرورش استثنایی بهصورت الگویی مناسبسازی خواهد شد.
حسینی ادامه داد: نوآوری فضا و تجهیزات و ایجاد مراکز جامع تشخیصی، توانبخشی و مشاورهای را به صورت جدی دنبال می کنیم. تاکنون سه مرکز جامع در کشور راهاندازی شده و شمار این مراکز تا پایان سال تحصیلی به ۱۰ مرکز خواهد رسید.
وی همچنین به راهاندازی اتاق بازی در ۲۳ مدرسه خاص نابینایان اشاره و اظهار کرد: تا مهرماه آتی ۲۰ پارک تحرک و جهتیابی در مدارس خاص نابینایان راهاندازی و شمار اتاقهای حسی و حرکتی نیز از دو به ۱۰ اتاق خواهد رسید.
رئیس سازمان آموزشوپرورش استثنایی افزود: ورزش نیز از جمله نیازهای اساسی دانشآموزان استثنایی است. ۳۱ سالن ورزشی مختص دانشآموزان استثنایی در کشور وجود دارد اما متاسفانه ۱۴ استان کشور فاقد سالن ورزشی ویژه دانشآموزان استثنایی هستند. ساخت سالنهای ورزشی ۲۰۰ متر مربعی درون مدرسه ای در ۳۶۸ مدرسه استثنایی با مشارکت خیرین و سازمان نوسازی مدارس از سال ۹۹ آغاز شده است.
*حضور رییس سازمان بهزیستی کشور برای نخستین بار در جلسه شورای عالی اشتغال کشور
رئیس سازمان بهزیستی کشور با عضویت در شورای عالی اشتغال کشور، برای نخستین بار در هشتادمین جلسه شورای عالی اشتغال که روز دوشنبه و در دومین روز از سال ۱۴۰۰ با حضور رئیس جمهور تشکیل شد، حضور یافت.
با پیگیری های انجام شده توسط کمیته هماهنگی و نظارت بر اجرای قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت و بر اساس ماده ۱۶ این قانون و تبصره آن برای نخستین بار، رئیس سازمان بهزیستی کشور با عضویت در شورای عالی اشتغال کشور، برای نخستین بار در هشتادمین جلسه شورای عالی اشتغال که روز دوشنبه و در دومین روز از سال ۱۴۰۰ با حضور رئیس جمهور تشکیل شد، حضور یافت.
بر این اساس مدیران کل بهزیستی استانها نیز عضو شورای برنامه ریزی و توسعه استان خواهند شد و از این پس برای پیگیری و برنامه ریزی در زمینه اشتغال افراد دارای معلولیت در جلسات این شورا در استان ها حاضر خواهند شد.
این اتفاق نقطه عطفی در برنامه ریزی، حمایت و پیگیری اشتغال افراد دارای معلولیت را در سطح کشور و استان ها فراهم خواهد آورد.
شایان ذکر است اهم فعالیت هایی که در جهت اشتغال و کارآفرینی افراد دارای معلولیت در سال ۱۳۹۹ توسط سازمان بهزیستی پیگیری و اجرا شده نیز بدین شرح است:
۱- اساسنامه صندوق حمایت از فرصت های شغلی افراد دارای معلولیت که ایرادات آن توسط سازمان بهزیستی کشور برطرف شده و پیش نویس نهایی اساسنامه در تاریخ ۹ آذر ۱۳۹۹ به تصویب دولت رسیده بود، در تاریخ ۲۴ دی ۱۳۹۹ به تصویب شورای نگهبان رسید و برای اجرا ابلاغ شد که انشاالله در سال ۱۴۰۰ این صندوق راه اندازی خواهد شد.
۲- جذب قطعی منابع بانکی بر ۱۵۰۰ (یکهزار و پانصد) میلیارد تومان از محل بند ب تبصره ۱۶ قانون بودجه ۱۳۹۹ برای ۳۳۶۰۵ نفر با اولویت افراد دارای معلولیت و زنان سرپرست خانوار که جذب الباقی این منابع تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۰ ادامه خواهد داشت.
۳- پرداخت اعتبار بیمه خویش فرمایی و کارفرمایی افراد دارای معلولیت به مبلغ ۶۹.۴۵۶.۰۰۰.۰۰۰ (شصت و نه میلیارد چهارصد و پنجاه و شش میلیون تومان) برای ۲۲۶۳۴ نفر فرد دارای معلولیت شاغل
۴- پرداخت بیمه کارفرمایی و خویش فرمایی نیازمندان به میزان ۳۹.۳۹۲.۰۰۰.۰۰۰ (سی و نه میلیارد و سیصد و نود و دو میلیون تومان) برای ۷۷۴۶ نفر نیازمندان با اولویت زنان سرپرست خانوار
۵- پرداخت ارتقاء کارایی افراد دارای معلولیت به میزان ۲۳.۱۹۴.۰۰۰.۰۰۰ (بیست و سه میلیارد و صدو نود و چهار میلیارد تومان) برای ۲۲۷۳ نفر فرد دارای معلولیت
..........گزارش ویژه
*تشریح ۴ فعالیت بهزیستی در زمینه پیشگیری از معلولیتها
معاون پیشگیری از معلولیتهای سازمان بهزیستی کشور چهار فعالیت عمده سازمان بهزیستی در زمینه پیشگیری از معلولیتها را که شامل آگاه سازی، غربالگری، رصد آسیبهای اجتماعی و ژنتیک است را تشریح کرد.
همیشه شنیدهایم که پیشگیری بهتر از درمان است و از آنجایی که معلولیتها هزینه سنگینی برای خانواده و جامعه دارند، پیشگیری از معلولیتها باید در اولویت نهادهای مربوطه قرار گیرد.
افروز صفاری فرد گفت: من و همکارانم در معاونت پیشگیری از معلولیتهای سازمان بهزیستی چهار کار عمده انجام میدهیم که شامل آگاه سازی، غربالگری، رصد آسیبهای اجتماعی و بانک ژنتیک میشود.
آگاه سازی برای پیشگیری از معلولیت
وی افزود: اولین مرحله از کار ما، آگاهسازی است به این معنا که گروهی برای آگاه سازی آموزش میبینند و در مراکز مختلف، برای آموزش حضور پیدا میکنند.
معاون پیشگیری از معلولیتهای سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: بیشتر این آموزشها برای دانش آموزان ۱۰ و ۱۱ ساله، زنانی که قصد بارداری دارند، زنان روستایی و سالمندان است. از سال ۷۵ تا سال ۹۸، بیش از ۱۵ میلیون آموزش به افراد جامعه هدف ارائه شده است، اما در سال اخیر با توجه به شیوع ویروس کرونا، فعلا این برنامه لغو شده است.
وی درباره محتوای برنامههای آگاه سازی اظهار کرد: در واقع افراد را آگاه میکنیم که معلولیتها چه عواملی میتواند داشته باشد و چگونه میتوان از بروز معلولیت پیشگیری کنیم.
جلوگیری از معلولیت بینایی و شنوایی با غربالگری
صفاریفرد با اشاره به اینکه در قانون، بر لزوم غربالگری تاکید شده است، گفت: ما چندین نوع غربالگری در سنین مختلف انجام میدهیم که شامل اختلافات شنوایی در نوزادان، غربالگری تنبلی چشم در کودکان ۳ تا ۶، غربالگری اختلالات شنوایی در کودکان ۳ تا ۵ سال و غربالگری ژنتیکی میشود.
صفاریفرد درباره جزئیات غربالگریها گفت: در حوزه شنوایی که از سال ۸۴ تا ۹۸ ادامه داشت، بیش از ۱۱ میلیون نفر مورد غربالگری قرار گرفتند که ۳۳ هزار مورد مشکوک شناسایی شد. در زمینه تنبلی چشم، از سال ۷۵ تا ۹۹، بیش از ۴۴ میلیون نفر آزمایش شدند که ۲۴۵ هزار نفر مشکوک شناسایی شدند. همچنین در حوزه شنوایی کودکان ۳ تا ۵ سال که از ۹۴ آغاز و تا ۹۸ ادامه داشت، ۲۶۳ هزار نفر مورد بررسی قرار گرفته اند.
وی در پاسخ به این سوال که چرا برخی غربالگریها از سال ۹۸ به بعد متوقف شده اند، افزود: بیشتر این غربالگریها حضوری و در مهدکودکها اجرا میشود که متاسفانه با همه گیری بیماری در کشور و تعطیلی این مراکز، امکان غربالگری در سال ۹۹ وجود نداشت.
مشاوره ژنتیک؛ از غربالگری تا سقط جنین
معاون پیشگیری از معلولیتهای سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: آخرین فعالیت ما، مشاوره ژنتیک است که اخیرا توجه نمایندگان مجلس و کمیسیون جمعیت جوانی را به خود جلب کرده است.
وی اظهار کرد: در این زمینه در سه سطح خدمات را ارائه میدهیم که شامل مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج، قبل از بارداری و حین بارداری میشود.
این مقام مسئول افزود: افراد پس از مشاوره، در صورت نیاز برای انجام آزمایشهای ژنتیک، به آزمایشگاه ژنتیک ارجاع میشود و بعد از آن تحلیل و آنالیزی که در آزمایشهای انجام میشود اگر ادامه بارداری یا ایجاد بارداری با مشکلی روبرو بود به فرد توصیه میشود با مراجعه به مراجع ذیصلاح پزشکی قانونی، جنین را سقط کند.
دکتر صفاری فرد در پاسخ به این سوال که اگر جنین مشکل ژنتیکی داشته باشد سقط اجباری است یا خیر؛ گفت:خیر اجباری نیست. در واقع کاری که ما در سازمان بهزیستی انجام میدهیم، آگاهسازی و مشاوره است و هیچ اجباری برای این کار وجود ندارد. ولی تأکیدمان بر این است که انقدر آگاهسازی در این زمینه بشود که افراد داوطلب شوند.
معاون پیشگیری از معلولیتهای سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: در ماده ۷۵ برنامه ششم، این مسئله اجبار شده بود که افرادی که میخواهند ازدواج دائم داشته باشند به مراکز بهداشتی درمانی نه بهزیستی مراجعه کنند و این گواهی انجام غربالگری را برای عقد ارائه کنند. مقرر بود شبکههای بهداشت درمان از مراکز مشاوره ما استفاده کنند همچنین قرار بود از محل ۱۰ درصد حق التحریر ثبت طلاق، اعتباری هم تأمین شود، اما نه اعتبارش تأمین شد و نه ارجاعی از شبکههای بهداشت به بهزیستی شد؛ بنابراین این قانون، اجرایی نشد.
وی در پاسخ به این سوال که اگر سازمان بهزیستی، به والدینی درباره بیماری جنین خود اطلاع دهند، اما خانواده راضی به سقط نشوند و نوزاد به دنیا آمده معلول باشد، این کودک تحت حمایت این سازمان قرار میگیرد یا خیر؛ بیان کرد: برای اینکه فردی تحت پوشش خدمات توانبخشی قرار بگیرد، صرفا معلولیت کفایت میکند و ما با سبقه خانواده کاری نداریم.
دکتر صفاری فرد در پاسخ به این سوال که ممکن است در مباحث پزشکی اشکالی رخ دهد، گفت: برای اینکه دقت کار در بحث مشاورههای ژنتیک بالا باشد، قسمتی از مشاورههای ژنتیک در سازمان بهزیستی و قسمتی هم در مراکزی که تحت پوشش وزارت بهداشت است، انجام میشود. در قسمت مربوط به بهزیستی، ما مراکزی داریم که پزشکان آن با اساتید به نام کشور و مطالب به روز آموزش دیدهاند.
وی افزود: همچنین هر استان یک کمیته و در هر منطقه یک کمیته سرمنطقهای تشکیل دادیم که نتایج هر بار در این کمیتهها و توسط پزشکان حاذق بررسی میشود و با مشورت همه پزشکان تصمیمگیری میشود.
معاون پیشگیری از معلولیتهای سازمان بهزیستی کشور با اشاره به آزمایشها ادامه داد: نمیشود گفت که بی اعتمادی به نتایج آزمایشهای درست است، زیرا در اینصورت باید به همه چیز شک کرد و در نتیجه ممکن است به خاطر همین شک، بیماران صعب العلاج جان خود را از دست بدهند.
وی بیان کرد: هدف سازمان بهزیستی داشتن جمعیت سالم است و هیچ دلیلی ندارد که از افزایش جمعیت سالم جلوگیری شود، به همین دلیل نمیشود گفت از به دنیا آمدن نوزاد سالم جلوگیری میشود. در واقع ما با افزایش جمعیت مشکلی نداریم، ولی با افزایش تعداد ناتوانی و معلولیت مشکل داریم، زیرا حساب میکنیم که چه ابعاد مختلفی این مسئله میتواند داشته باشد.
صفاری فرد اظهار کرد: ما در سطح جامعه سعی میکنیم تا جایی که ممکن است اقدامات پیشگیرانه را انجام دهیم برای اینکه کمک کنیم. مثلا با غربالگریها کمک میکنیم اختلالات بینایی و شنوایی زودتر تشخیص داده شود تا زودتر خدمات توانبخشی را بگیرندتا از بروز معلولیت جلوگیری کنیم.
وی با اشاره به غربالگری میانسالان گفت: کار دیگری که انشالله برای سال آینده انجام دهیم، غربالگری دمامس و آلزایمر است که باتوجه به اینکه جمعیت به سمت سالمندی میرود باید بتوانیم این افراد را غربالگری کنیم، چون به این نتیجه رسیدیم با غربال به هنگام این افراد، میتوانیم ناتوانی و افتشان را چند سال به تأخیر بیاندازیم.
رصد آسیبهای اجتماعی
معاون پیشگیری از معلولیتهای سازمان بهزیستی کشور اظهار کرد: از نظر آمار جهانی ۱۵ درصد جمعیت، افراد کم توان هستند که اگر بخواهیم کم توانی متوسط به بالا را حساب کنیم آمار جهانی ۵.۲ درصد است؛ ولی در سرشماری ۱۳۹۰ که توسط سازمان آمار انجام شد؛ کمتوانی را ۱.۳ درصد محاسبه کردند که خیلی با آمار جهانی مغایرت دارد و کمتر محاسبه شده است. متاسفانه در سرشماری دیگر نیز کم توانی و معلولیت را در نظر نگرفتند. به این ترتیب ما نمیتوانیم روی آمار سرشماریها حساب کنیم.
وی افزود: ما در سازمان بهزیستی، با استفاده از افراد متخصص، ارزیابی معلولیت را انجام دادیم که تقریباً شیوع کم توانی متوسط به بالا تا الان در سه استان که پایلوت بودند، انجام شده و این آمار حدوداً ۳ درصد است با آمارهای جهانی حدودا مطابقت میکند که انشالله کار را تمام کنیم بتوانیم آمار نهایی را در این زمینه داشته باشیم.
......فناوریهای امیدبخش
*کلابهاوس، کلیدواژه جدید ساکنان فضای مجازی: اگر اهل شبکههای اجتماعی باشید حتماً اسم «کلابهاوس» (ClubHouse) به گوشتان خورده است. ایدهای که احتمالاً نابینایان بهتر از هر کس دیگری قدرش را خواهند دانست. چه، این شبکه اجتماعی جدیدالتأسیس، برخلاف رسانهها و شبکههای مجازی که تا به حال به وجود آمدهاند، صرفاً مبتنی بر صدا است و دیگر نه خبری از نوشتهها با انواع مختلف رسمالخط است که صفحهخوانها در خواندنشان به دستانداز بیفتند و نه اثری از شکلکها و صورتکها در آن دیده میشود که حالا کاربر نابینا معنیاش را متوجه بشود یا نه.
در کلابهاوس تنها صدا است که از یک کاربر به سایر کاربران ارسال میشود.
با توجه به حضور برخی مقامات بلندپایه کشوری در اتاقهای کلابهاوس و احتمال بهرهبرداری گروهها و جناحهای گوناگون سیاسی از این بستر در آستانه انتخابات ریاست جمهوری، بد نیست نگاهی به این ابزار تازه متولد شده بیندازیم و قدری به شناساییاش بنشینیم.
کلابهاوس (Clubhouse) یک اپ شبکه اجتماعی چت صوتی قابل دسترسی با دعوت نامه است که در سال ۲۰۲۰ توسط توسعه دهندگان نرمافزار .Alpha Exploration Co راه اندازی شد. در اوایل سال ۲۰۲۱، این اپ بیش از 10 میلیون دانلود از اپاستور داشت و ارزش آن نزدیک به یک میلیارد دلار رسید. Clubhouse دارای طیف گستردهای از کلوپها و اتاقهای مجازی با مکالمه در موضوعات مختلف است، به عنوان مثال برنامههای گفتگو، موسیقی، شبکه، دوست یابی، اجراها و بحثهای سیاسی. این برنامه دارای کاربران مشهوری از جمله Drake، Kevin Hart و Tiffany Haddish است که مکالمات مجازی را در کلاب هاوس برگزار میکنند. بر اساس آمارهای ارائه شده توسط وبسایت App figure، شبکه اجتماعی کلاب هاوس توانسته 3 میلیون بار توسط کاربران دانلود شود و همین در نوع خود رشد قابل توجهی به حساب می آید. چیزی حدود 2 میلیون و 300 بار از این دانلودها در ژانویه سال 2021 اتفاق افتاده و جالب تر آنکه وبسایت App figure مدعی شده که 30 درصد از دانلودهای اپلیکیشن کلاب هاوس Clubhouse از تاریخ 28 ژانویه به بعد بوده است.
همانطور که گفته شد، ثبت نام و حضور در کلابهاوس، مستلزم داشتن دعوتنامه است. به این معنا که کسی که کاربر این شبکه اجتماعی است میتواند هفت نفر را به این پلتفرم دعوت کند. کلابهاوس برای جلوگیری از تولید هرج و مرج و ورودِ مزاحمان، جریمههایی را هم برای کسانی که ندانسته و نشناخته برای دیگران دعوتنامه ارسال کنند، وضع کرده است.
در حال حاضر نسخه رسمی کلابهاوس فقط برای محصولات اپل و سیستم عامل IOS منتشر شده و هنوز نسخه اندرویدی آن به بازار نیامده اما کاربران علاقمند میتوانند از یکی دو نسخه آزمایشی و غیر رسمی که در فروشگاه گوگل عرضه شده برای ورود به کلابهاوس در اندروید استفاده کنند.
نکتهای که مستلزم دقت کاربران است این است که اپلیکیشنهای غیر رسمی به تأیید کلابهاوس رسیدهاند اما در ایران و بسیاری کشورهای دیگر شاهد نوعی آشفتگی در رد و بدل کدهای دعوت این شبکه اجتماعی هستیم. برخی این کدها را خرید و فروش میکنند و بعضی هم ترجیح میدهند برای دریافت کد، به سراغ روباتهای تلگرامی بروند.
کلابهاوس اعلام کرده از نظر امنیتی هیچ مسؤولیتی در قبال کدهایی که از این طریق در اختیار کاربران قرار میگیرد نخواهد داشت. با توجه به لزوم ثبت شماره تلفن در فرم درخواست کد دعوت، تمام مسؤولیتهای امنیتی به عهده خودِ کاربر خواهد بود. کلابهاوس از نظر دسترسیپذیری هم در وضعیت مناسبی قرار دارد و هر دو نسخه اندروید و IOS تماماً با صفحهخوانها سازگار است.
........جدول
*جدول کلاسیک
برای پیدا کردن رمز 35 حرفی ما باید به 35 سؤال پاسخ دهید و حروف اول پاسخها را پشت هم بچینید تا رمز جدول، که سخنی از لرد بایرون بدست آید. سؤالات: 1.تهنیت(پنج) 2. طرح(چهار) 3. هنگام و وقت(چهار) 4. دریا(دو) 5. باران یخی(چهار) 6. ترس(پنج) 7. به جا آوردن (سه) 8. پیک کاغذی(چهار) 9. اتاق آذری (چهار) 10. پاراگراف(سه) 11. گیاه بیابانی با خارهای سه پهلو (شش) 12.منع کردن(سه) 13. شبیه و نظیر(دو) 14. گیاه مسکن سرفه(شش) 15. غارتگری (سه) 16. پرنده ای با پا و گردن دراز(دو)17. وزیدن باد(دو) 18. وحشی(دو) 19.واحدی در سطح (دو) 20. نقش هنری (دو)21. آخرین(شش) 22.پسر خورشید در اوستا(چهار) 23. فرمان توقف(چهار) 24.نقل قول(پنج) 25.آخرین حرف انگلیسی(دو) 26.غوغا(چهار)27. تاب و توان(دو) 28. سده(سه) 29. نوعی پستاندار شکارچی (سه) 30. واحد طول( سه)31. سر فصل(چهار) 32. زاپای( چهار) 33. موافقت با انجام کار(پنج) 34. چار پا(چهار) 35. از نان های سنتی(شش). پاسخ سؤالات جدول 23 اسفند ماه: 1. زور آزمایی 2. یمام 3.بیر4. آرا 5. یعقوب 6. یهود 7. شیبا 8. فرخی یزدی 9. صهیل 10 دنی 11. رزاق 12. گفتار 13. فریمان 14. تم 15. ادبی 16. رساله 17. آسیاب 18. وب 19. سیا 20 تان. رمز جدول 23 اسفند ماه: زیبایی شخص در گفتار اوست.
.....حوادث
*سارق هشت میلیاردی انگشتر در قم دستگیر شد
فرمانده انتظامی قم گفت: با تلاش کارآگاهان پلیس آگاهی استان، یک سارق مغازه انگشترفروشی در قم دستگیر و اموال مسروقه به ارزش هشت میلیارد ریال کشف شد. سرهنگ بهادر اسماعیلی در گفت و گویی اظهارداشت: در پی وقوع سرقت هشت میلیارد ریالی از یک مغازه انگشتر فروشی در قم، بلافاصله موضوع در دستور کار کارآگاهان پلیس آگاهی استان قرار گرفت.
وی افزود: در ادامه با بررسی جغرافیای جرم و انجام اقدامات پلیسی متهم شناسایی و مشخص شد از اقوام نزدیک مالباخته است، بنابراین طی هماهنگی های صورت گرفته با مقام قضائی، مخفیگاه وی در استان تهران شناسایی و دستگیر شد.جانشین فرمانده انتظامی استان قم با اشاره به دستگیری یک نفر مالخر اموال مسروقه، گفت: در نهایت متهمان طی تحقیقات صورت گرفته به جرم خود اعتراف کردند و به همراه پرونده تشکیل شده برای انجام مراحل قانونی تحویل مرجع قضائی استان شدند.
قتل وحشیانه مادر و دختر زیر دوش آب
مرد بی رحم مادرو دختری را با چاقو سلاخی کرد. قتل همسر و دختر 11ساله به دست مرد خشمگین پلیس را وارد ماجرا کرد. متهم 51 ساله در کالیفرنیا پس از خشونت خانگی و درگیری خانوادگی همسر و دخترش را با ضربات پی در پی چاقو به قتل رسانده و اجسادشان را در حمام و گاراژخانه رها کرده است. گزارش های پلیس نشان می دهد که متهم زمانی دستگیر شد که کارمندان معاینه بهزیستی از خانه شان بازدید کردند و موضوع جنایت های هولناک این مرد روانی را به پلیس گزارش دادند.
قتل مادر و دختر
بنا بر اطلاعات منتشر شده جسد همسر این مرد در گاراژ و جسد دختر 11ساله را درحمام خانه در حالی یافتند که ساعت ها از مرگشان می گذشت و قاتل در کنارشان در خانه با خونسردی حضورداشته است.