کد خبر: 23061
روزنامه یکشنبه 3 اسفند ۱۳۹۹
عناوین امروز: اختصاص۷۰ میلیارد ریال اعتبار برای نهضت توان‌افزایی مدارس استثنایی- توقف صدور دفترچه درمانی در همه شعب و کارگزاری‌های سازمان تأمین اجتماعی- بازار داغ سرقت وسایل توانبخشی معلولان- خارج از اولویت‌های سند ملی واکسیناسیون به کسی واکسن کرونا زده نمی‌شود- بی رحمی ات این قدر نمی دانستم- برگزاری دومین همایش آکادمی ملی المپیک و پارالمپیک- نمی خواستم برادرم را بکشم-

روزنامه «ایران سپید»

یکشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۹

۹ رجب ۱۴۴۲

۲۱ فوریه ۲۰۲۱

سال بیست و پنجم شماره ۶۶۴۳

خبرگزاری جمهوری اسلامی       مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892

وب سایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

........عناوین این شماره......

*اختصاص۷۰ میلیارد ریال اعتبار برای نهضت توان‌افزایی مدارس استثنایی

*توقف صدور دفترچه درمانی در همه شعب و کارگزاری‌های سازمان تأمین اجتماعی

*بازار داغ سرقت وسایل توانبخشی معلولان

*خارج از اولویت‌های سند ملی واکسیناسیون به کسی واکسن کرونا زده نمی‌شود

*بی رحمی ات این قدر نمی دانستم

*برگزاری دومین همایش آکادمی ملی المپیک و پارالمپیک

* نمی خواستم برادرم را بکشم

 

....اخبار ویژه

*اختصاص۷۰ میلیارد ریال اعتبار برای نهضت توان‌افزایی مدارس استثنایی

رئیس سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی از اختصاص ۷۰ میلیارد ریال اعتبار برای نهضت توان‌افزایی مدارس استثنایی در استان خوزستان خبر داد.

سید جواد حسینی در جلسه ویدئو کنفرانس با مدیران آموزش‌وپرورش سراسر استان اظهار کرد: طرح نهضت توان‌افزایی یکی از برنامه‌های عملکردی مجموعه آموزش‌وپرورش استثنایی کشور در حوزه تجهیز و ارتقای شاخص‌ها است که به‌صورت ویژه در دستور کار متولیان تعلیم و تربیت کشور قرار دارد و بر همین اساس اعتباری بالغ‌بر ۷۰ میلیارد ریال جهت تجهیز مدارس استثنایی استان خوزستان اختصاص پیداکرده است که ۳۵ میلیارد آن توسط سازمان و مابقی توسط اعتبارات استانی تأمین خواهد شد.

حسینی بابیان اینکه رشد شاخص میانگین فضاهای ورزشی دانش آموزان با نیازهای ویژه به‌عنوان یک برنامه اولویت‌دار و به‌صورت ویژه دنبال می‌شود؛ خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته بالغ‌بر ۱۰ سالن ورزشی درون مدرسه‌ای جدید در مناطق و نواحی مختلف استان خوزستان و باهدف خدمت‌رسانی به دانش آموزان استثنایی استان ساخته خواهد شد.

رئیس سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی کشور اضافه کرد: تاکنون ۲ مرکز جامع تشخیصی، توان‌بخشی و مشاوره‌ای در کشور ساخته‌شده است.

 توافقات لازم برای ساخت و راه‌اندازی سومین مرکز کشور در شهرستان آبادان و با همکاری منطقه آزاد اروند انجام‌شده است.

وی افزود: پایگاه جامع آموزش مجازی تعاملی به‌زودی در استان خوزستان راه‌اندازی می‌شود تا شاهد ارتباط دوسویه و تعاملی معلمان و دانش آموزان با نیازهای ویژه در استان خوزستان باشیم.

 همچنین اولین مرکز تخصصی شنوایی‌سنجی و سنجش هوش در اهواز راه‌اندازی خواهد شد.

حسینی در پایان یادآور شد: برقراری عدالت دیجیتال از طریق اجرای طرح هدایت و راهبری تأمین و اهدای تبلت به دانش آموزان مناطق کم برخوردار از اولویت‌های مجموعه تعلیم و تربیت کشور است.

 

*وضعیت نامناسب مستمری معلولان در مقایسه با استانداردهای بین‌المللی

مدیرعامل انجمن دفاع از حقوق معلولان ایران با بیان اینکه براساس برآوردهای بین‌المللی، هر فرد حداقل روزانه به ۲ دلار کالری (معادل 50 هزار تومان) نیاز دارد که این میزان با اجرای ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان تطابق دارد، گفت: این درحالیست که مستمری معلولان در کشور بسیار کمتر از این برآورد است.

محمودنژاد در نشست مرکز مطالعات استراتژیک ریاست جمهوری که با حضور رییس سازمان بهزیستی کشور و مسئولین این مرکز برگزار شد، اظهار کرد: مستمری و حق نگهداری افراد دارای معلولیت از ابتدا  به اندازه واقعی و نادرست پایه گذاری شده و به همین دلیل همه ساله با افزایش تورم و حتی افزایش مستمری، هیچگونه همخوانی میان این دو برای امورات زندگی افراد دارای معلولیت وجود ندارد و به همین دلیل، معلولان همواره از میزان کمک دولت به آنان ناراضی هستند.

به گفته وی و براساس برآوردهای بین‌الملی، هر فرد حداقل روزانه به ۲ دلار کالری (معادل ۵۰ هزار تومان) و ماهانه حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان نیازمند است و این میزان با اجرای ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان که اظهار می دارد حداقل مستمری افراد معلول باید معادل با حداقل حقوق قانون کار باشد، تطابق دارد، این درحالیست که مستمری معلولان در کشور بسیار کمتر از این برآورد است.مدیرعامل انجمن دفاع از حقوق معلولان ایران همچنین گفت: مرکز مطالعات استراتژیک ریاست جمهوری باید در تمام برنامه‌ها و مصوبات هیات وزیران، پیوست‌های افراد دارای معلولیت را در نظر گیرد.

محمودنژاد با اشاره به عوامل فقرزا در کشور و همچنین عوامل ایجادکننده معلولیت در کشور خاطرنشان کرد: متاسفانه عواملی همچون صنعت که در بروز معلولیت نقش دارند، در حمایت از افراد دارای معلولیت کاملا بی‌مسئولیت هستند.

وی در ادامه خطاب به دبیر کمیسیون مرکز استراتژیک ریاست جمهوری اظهار کرد: در سال ۹۷ حق پرستاری معلولان دارای آسیب نخاعی ۲۰۰ هزار تومان بود و در همان سال، این مبلغ معادل با ۱۲ کیلوگرم گوشت بود.

در حال حاضر با افزایش مستمری حق پرستاری، این رقم به ۶۱۰ هزار تومان رسیده است که این مبلغ معادل با ۴.۵ کیلوگرم گوشت است.

 یعنی علی رغم افزایش حق پرستاری افراد دارای معلولیت و تلاش‌های صورت گرفته برای آنان، قدرت خرید این افراد به طور قابل ملاحظه‌ای کاهش یافته است.

مدیرعامل انجمن دفاع از حقوق معلولان ایران همچنین با اشاره به ۱۳۰ هزار معلولی که در پشت نوبت دریافت مسکن قرار دارند، گفت: مرکز مطالعات استراتژیک ریاست جمهوری باید به طور ویژه به نداشتن مسکن ۱۳۰ هزار معلول در کشور ورود کند و این موضوع را به طور جدی مورد مطالعه قرار داده و برای اجرای آن راهکار ارائه دهد.

 

*واریز500تا یک میلیون و 500هزار تومان کمک هزینه معیشتی به مددجویان در زلزله سی سخت

رییس سازمان بهزیستی کشور از واریز ۵۰۰ تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان کمک هزینه معیشتی به مددجویان این سازمان در زلزله سی سخت خبر داد.

وحید قبادی دانا رییس سازمان بهزیستی کشور در جمع خبرنگاران در فضای مجازی  با اشاره به اقدامات صورت گرفته در پی وقوع زلزله در استان کهگیلویه و بویر احمد و شهرستان های دنا و سی سخت  و روستاهای اطراف گفت: حدود یک هزار ۵۰۰ خانوار از مددجویان سازمان در این منطقه ساکن هستند.

وی ادامه داد: همکاران ما در استان از ساعات اولیه سرکشی به منازل را آغاز کرده‌اند و برآورد آسیب‌‌های حاصله انجام شده است. جهت جبران خسارات علاوه بر کمک دولت به خانواده‌هایی که منزل مسکونی آنها آسیب دیده سازمان بهزیستی برای خانواده‌های تحت پوشش مبلغ ۲۰ میلیون تومان را به صورت بلاعوض برای تعمیرات و نوسازی منازل آسیب دیده پرداخت خواهد کرد.

رییس سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: تا پایان روز جمعه منازل حدود ۲۰۰ خانوار مورد بازدید قرار گرفت بلافاصله نماینده ویژه رییس سازمان و مدیرکل بهزیستی استان در منطقه حاضر شدند.

قبادی دانا تصریح کرد: امروز نیز مبلغی بین ۵۰۰ هزار تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برای هر خانوار به عنوان کمک هزینه معیشتی به کارت بانکی یک هزار و ۵۰۰ مددجوی تحت پوشش در منطقه زلزله زده واریز می‌شود. امیدوارم با فعالیت همه مردم نوعدوست شرایط بهتری برای مردم در این منطقه ایجاد شود.

 

.......اخبار روز

*صدور دفترچه درمانی در همه شعب و کارگزاری‌های سازمان تأمین اجتماعی متوقف شد.

 افراد تحت پوشش تأمین اجتماعی با کارت ملی، شناسنامه یا جلد دفترچه درمانی می‌توانند از خدمات تشخیصی و درمانی برخوردار شوند.

 بیمه‌شدگان و مستمری بگیران برای تسهیل دریافت خدمات درمانی به نشانی اینترنتی eservices.tamin.ir مراجعه و مشخصات هویتی خود را ثبت کنند.

 بیمه‌شدگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی برای استعلام اعتبار دفترچه درمان می‌توانند به medical.tamin.ir مراجعه کنند.

*تست تشخیص سریع کرونا در مطب‌های خصوصی انجام می‌شود

جعفر صادق تبریزی رییس شبکه بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی  گفت: تصمیم گرفته شد  کیت‌های تشخیص سریع کرونا در اختیار مطب‌های پزشکان عمومی، متخصصان داخلی، عفونی، ریه و دندان پزشکان قرار گیرد.

برای انجام تست تشخیص سریع کرونا در مطب‌ها دستورالعمل و محتواهای آموزشی نیز به دو صورت عملی و تئوری آماده شده است. آموزش عملی نیز در مراکز منتخب کووید ۱۹ و واحدهای نمونه برداری انجام می‌شود و برای هر فرد پنج ساعت تمرین در نظر گرفته شده است. هر فرد باید بتواند چهار تست بدون مشکل انجام داده و سپس کیت‌های تشخیص سریع کرونا را تحویل بگیرد.

پیشنهاد ما برای هزینه تست سریع تشخیص کرونا  ۱۰ هزار تومان است . شرکت‌ها در حال حاضر هر کیت تشخیص سریع کرونا را ۹۰ هزار تومان به بخش دولتی می‌فروشند، اما تلاش می‌کنیم در قیمت این کیت‌ها تخفیف بگیریم. احتمال دارد که قیمت هر کیت حدود ۶۰ هزار تومان برای بخش خصوصی تمام شود و ۱۰ هزار تومان هم دستمزد نمونه برداری خواهد بود.

*شرط سفر در تعطیلات نوروزی

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا:

اگر در هتل بتوانیم افراد را تحت نظارت و رعایت پروتکل‌ها اسکان دهیم، بسیار ایمن‌تر از این است که در جاهای دیگری که کنترلی روی آن‌ها وجود ندارد، اسکان داده شوند.

سفرها را می‌توان در چهار دسته تقسیم‌بندی کرد؛ یک گروه ممکن است افراد با تور به سفر بروند که از قبل تحت نظارت تور برنامه‌ریزی شده و هتل‌شان و گردش‌هایی که می‌روند، بر اساس برنامه‌ریزی و تحت نظارت خواهد بود که این بحث سازمان گردشگری می‌تواند این‌ها را پوشش دهد.

گروه دوم افرادی هستند که ممکن است برای رزرو هتل و اسکان‌شان با تور هماهنگ کنند، اما با ماشین شخصی یا پرواز و... سفر کنند. این گروه هم قابلیت نظارت و کنترل را دارند.

گروه سوم فرادی هستند که خودشان به مسافرت می‌روند و ممکن است به ویلاها و جاهای دیگری روند که تحت نظارت نیست و گروه چهارم هم مسافرت کرده و در محل سفر اقدام به چادر زدن می‌کنند.    

می‌توان گروه یک و دو را تحت نظارت و کنترل قرار داد، گروه چهار می‌تواند ممنوع باشند، اما مشکل با گروه سوم باقی می‌ماند که واقعا این گروه خیلی قابل کنترل و نظارت نیست.

اگر وضعیت شهرها قرمز شود، قطعا محدودیت‌ها و ممنوعیت تردد بین شهری و... قطعا باز می‌گردد.

*تخت‌روانچی: بدون راستی‌آزمایی، هر امضایی برای بازگشت به برجام بی‌اعتبار است

 نماینده ایران در سازمان ملل در گفتگوبا khamenei.ir:

در دوره اوباما هم گزارشهایی برای هماهنگ‌کننده برجام فرستادیم و به اقدامات خلاف آمریکا در آن زمان نسبت به تعهداتش، اعتراض کردیم.

الآن، سه نوع تحریم علیه ما اعمال کرده‌اند. اگر هرکدام از اینها لغو نشود، بازگشت آمریکا معنی ندارد.

صرف اینکه بگوید من آماده‌ام به برجام برگردم یا برگشتم، ولی در عمل این تحریم‌ها لغو نشود و از بین نرود، هیچ ارزشی ندارد.

ما نمی‌توانیم فقط به امضای یک نامه رضایت بدهیم. اگر امضاء همراه با فرآیندی برای راستی‌آزمایی اقدامات نباشد، معنی ندارد.

اگر اعلام شود که تحریم نفت ایران لغو شد، باید در کنارش تضمین‌هایی هم وجود داشته باشد که مشکلی برای فروش نفت پیش نیاید و خریدار باید بتواند از طریق سیستم بانکی جهانی پولش را به‌راحتی به ایران منتقل کند.

اروپایی‌ها به ما گفتند که شما صبر کنید و ما جبران می‌کنیم. اما نه‌تنها جبران نکردند، بلکه به تعهدات خودشان هم عمل نکردند.

 

........گزارش ویژه


*بازار داغ سرقت وسایل توانبخشی معلولان

واقعیت این است که معلولان در کنار وسایل توانبخشی مورد نیازشان، معنا و مفهوم بیشتری پیدا می‌کنند.

گرچه معلولیت سبب شده بخشی از ظرفیت‌های یک فرد معلول نادیده انگاشته شود، اما درصورت وجود وسایل توانبخشی، بخشی از ظرفیت‌های فرد معلول شکوفا شده و چنین افرادی می‌توانند در جامعه حضور فعالی داشته باشند، اما وضعیت در 2سال اخیر برای معلولان هر روز بدتر از روز قبل شده است.

 افزایش هزینه‌های زندگی که برای معلولان به‌دلیل شرایط خاص خود دو برابر بیشتر از افراد عادی است و این موضوع و نیز نبود سازوکارهای حمایتی از این قشر آنان را در وضعیت معیشتی سختی قرار داده است.

وضعیتی که سبب شده است، برخی معلولان از وسایل توانبخشی مورد نیاز خود چشم‌پوشی کرده و با فروش آن، زخمی از زخم‌های زندگی شان را درمان کنند.

این روزها تعداد فروشندگان تجهیزات دست دوم توانبخشی در خیابان جمهوری را بیشتر اقوام افراد معلول یا خود معلولان شکل می‌دهند. معلولانی که می‌گویند تأمین هزینه‌های معیشت، اولویت اول آنهاست نه داشتن ویلچر یا واکر. رضا صفدری یک از همین معلولان است.

او درحالی‌که در حال چانه زدن برای فروش ویلچر است، می‌گوید: ویلچرم را 3سال قبل یک خیر اهدا کرد. الان پول اجاره خانه، قسط وام و خرج زندگی ام عقب افتاده است. درآمدم هم اخیرا شده 680هزار تومان که بهزیستی به حسابم می‌ریزد اما کفاف هزینه‌ها را نمی‌دهد و بعد، از کرونا می‌نالد که زندگی اش را نابوده کرده: تا قبل از کرونا، بساط دستفروشی داشتم و با کمک بهزیستی بالاخره زندگی‌ام را اداره می‌کردم. با کرونا دیگر مردم از دستفروش، خصوصا اینکه معلول هم باشد خرید نمی‌کنند. برای همین آمده‌ام ویلچرم را بفروشم تا اجاره 2‌ماه گذشته را به صاحبخانه‌ام بدهم.

 بعد با لبخند درباره اینکه زندگی بدون ویلچر برایش چطور می‌گذرد جواب می‌دهد: آب از سر من گذشته است. دیگر هیچ چیز برایم اهمیتی ندارد.

سرقت تجهیزات توانبخشی از معلولان و بیمارستان‌ها
وفا، فروشنده لوازم دسته دوم توانبخشی در خیابان جمهوری، 40 و چند سال است که در این خیابان کسب‌وکارش خرید و فروش تجهیزات توانبخشی و کالاهای پزشکی است. مغازه‌ای بزرگ و مملو از اجناس خاک گرفته و رنگ و رو رفته‌ای دارد. دلش پر درد است و دنبال گوشی برای شنیدن آنچه را که در این سال‌ها تجربه کرده است می‌گردد.

 وفا، میان درد دل‌هایش از مسئله‌ای پرده برمی‌دارد که باور آن سخت است اما، تأیید دیگر دوستان و همکارانش نشان می‌دهد واقعیتی زیرپوست شهر در حال وقوع است که تلخ‌تر از زهر است: وقتی ویلچر، عصا، واکر و مانند آن را از معلول می‌دزدند و می‌آورند برای فروش، یعنی اینکه وضع خیلی خراب است.

عطشی که سارقان برای سرقت وسایل توانبخشی معلولان پیدا کرده‌اند خیلی سال نیست  که ایجاد شده است. همان زمان که قیمت ارز تب کرد و به تبع آن نرخ مواداولیه مورد نیاز برای ساخت وسایل توانبخشی چند برابر شد، نرخ دزدی از معلولان هم بالا رفت.

وفا رشد چند برابری قیمت برخی  از وسایل توانبخشی را دلیل عمده‌ به سرقت رفتن تجهیزات معلولان می‌داند: قیمت برخی از وسایل توانبخشی به نسبت 3-2سال قبل 5برابر شده است. چرا راه دور بروم قیمت‌ها به نسبت همین پارسال، بیشتر از دوبرابر شده است.

معلولان همین یکی ، دو سال قبل هم پول کافی برای خرید این وسایل نداشتند که حالا با این وضعیت قیمت‌ها بتوانند در بازار خرید کنند. او سری به نشانه تأسف تکان می‌دهد و حرفش را اینطور ادامه می‌دهد: سرقت از بیمارستان‌ها افزایش پیدا کرده و تجهیزاتی را برای فروش می‌آورند که نشان و آرم بیمارستان دارد.

 افرادی هستند  که به بهانه اینکه مادر با پدر پیری دارند و نیاز به ویلچر، کارت شناسایی به بیمارستان می‌دهند تا ویلچر بگیرند. بعد آن را می‌آورند تا بفروشند.

شاهدی که از غیب رسید
مرد میانسال که کلاه بافتنی سیاهی به سر دارد، همراه مرد جوان دیگری وارد مغازه‌ای بزرگ که مملو از تجهیزات توانبخشی است شده و با صدای بلند حرف می‌زند.

 به‌نظر می‌رسد مرد با فروشنده جوان مغازه در حال مشاجره است. آنقدر صدایشان بلند است که طنین آن از شیشه‌های ضخیم مغازه عبور کرده و به خیابان رسیده است. فروشنده کاغذهایی را که شبیه فاکتور است نشان مرد عصبانی می‌دهد. بعد چند دقیقه درحالی‌که به‌نظر می‌رسد مرد میانسال قانع نشده است، کارت بانکی‌اش را از جیب در می‌آورد و با نارضایتی خریدش را که یک واکر است نهایی می‌کند. چند دقیقه بعد، مرد عصبانی درحالی‌که همراه با مرد دیگری سوار موتورش می‌شود، هنوز هم غر می‌زند.

 حسین، مرد عصبانی با کلاه سیاه، دلیل غر زدنش را افزایش 3برابری قیمت واکر طی 2هفته عنوان می‌کند: 2هفته قبل برای مادرم از این مغازه همین مدل واکر را 210هزار توان خریدم. مادرم چند روز قبل برای اینکه هوایی عوض کند، رفت پارک سر کوچه و نمی‌دانم کدام از خدا بی‌خبری واکرش را دزدید. دوباره آمدم تا واکر جدید بگیرم و فروشنده همان واکر را 630هزار تومان می‌فروشد.

 بعد با لحنی تند درحالی‌که واکر خریداری شده‌اش را با دست نشان می‌دهد، می‌گوید: مگر این واکر چقدر آهن برده است. اصلا کدام قسمتش وارداتی است که گران شدنش را به قیمت ارز نسبت می‌دهند؟ بعد می‌گوید: من نوکر مادرم هستم و هر چه نیازش باشد تهیه می‌کنم، اما مگر همه مثل من می‌توانند این کار را انجام بدهند.

این وسط تکلیف آنهایی که نمی‌توانند و ندارند این وسیله را تهیه کنند چیست؟

قیمت دست دوم، معادل قیمت نوی سال قبل
هراندازه که فروش تجهیزات توانبخشی نو در بازار راکد است، بازار دست دوم فروش‌ها و تعمیرکنندگان این وسایل داغ است. با این حال، فروشندگان تجهیزات توانبخشی تعمیری و دست دوم هم حرف‌هایی برای گفتن دارند.

آنها می‌گویند، قیمت‌ها  در بازار به‌گونه‌ای بالا رفته است که قیمت یک ویلچر دست دوم، با قیمت ویلچر نو در سال گذشته برابری می‌کند. محسن امینی یکی از این فروشندگان است و می‌گوید: قیمت ویلچر دست نو ایرانی برای فروش یک میلیون 400 تا یک‌میلیون‌و450هزار تومان است. قیمت ویلچرساده چینی هم بین 2میلیون‌و100 تا 2میلیون‌و150هزار تومان است. او می‌گوید قیمت وسایل دست دوم باید 50درصد قیمت وسیله نو باشد تا بتوان آن را فروخت: «الان یک دست دوم ساده 800هزار تومان فروش می‌رود.» امینی کم کردن مشکل مردم را فلسفه فروش تجهیزات دست دوم توانبخشی می‌داند و با تکان دادن سر خود می‌گوید: افرادی می‌آیند و می‌خواهند ویلچر درجه یک آلمانی بخرند. ویلچر آلمانی 4میلیونی الان شده است 16میلیون تومان.

 مشتری اول می‌آید و خیلی هم کلاس می‌گذارد و قیمت‌ها را می‌پرسد. بعد که واقعیت بازار را می‌فهمد خواهان خرید ارزان‌ترین جنس می‌شود. الان بیشتر از 50درصد مشتری‌های ما این وضعیت را دارند.

خبری از خیریه‌ها نیست
بسیاری از فروشندگان تجهیزات توانبخشی می‌گویند: در یک سال اخیر فروش شان از نصف کمتر شده است. این در حالی است که آمارها نشان می‌دهد تعداد معلولان کشور نسبت به سال گذشته نه ‌تنها کاهش نداشته بلکه روند افزایشی نیز داشته است. با این حال، خلوتی واحدهای عمده عرضه‌کننده لوازم توانبخشی از رکود در این بازار حکایت دارد.

 صاحب یکی از مراکز فروش تجهیزات توانبخشی می‌گوید: به‌دلیل افزایش قیمت‌ها، برخی مشتریان ثابت خود را از دست داده است. مشتریانی که در قالب مؤسسات خیریه برای افراد نیازمند تجهیزات توانبخشی تهیه می‌کردند.

 او می‌گوید: تا سال قبل، یک مؤسسه خیریه معروف هفته‌ای 3تا ویلچر برقی را با قیمت 3میلیون‌و200هزار تومان از من می خرید. الان قیمت به 30میلیون ‌و24میلیون تومان رسیده است.

خیر دیگر نمی‌تواند این خریدها را انجام دهد. رضا منصوری ادامه می‌دهد: یک زمانی پیرمرد و پیرزنی را که می‌دیدم، با چند نفر جمع می‌شدیم یک ویلچر می‌خریدیم، الان دیگر این کار را هم نمی‌شود کرد.

او می‌گوید: تعمیر کردن ویلچر و وسایل توانبخشی هم کم هزینه نیست و خیلی‌ها توان تعمیر کردن آن‌را هم ندارند.

نظارت کافی وجود ندارد
افزایش سرسام‌آور قیمت تجهیزات توانبخشی، معلولان و خانواده‌های آنان را با مشکلات بسیاری روبه‌رو کرده است. افزایش قیمت‌ها در حالی روندی ادامه دار است که با کاهش نرخ ارز، تب بالای قیمت‌ها در تجهیزات توانبخشی پایین نیامده است.

 مدیرعامل انجمن دفاع از حقوق معلولان، مقصر این افزایش را که با نبود نظارت از سوی دستگاه‌های مسئول همراه است، وزارت بهداشت می‌داند و به همشهری می‌گوید: مجوز ورود تجهیزات توانبخشی از سوی وزارت بهداشت صادر می‌شود. دغدغه وزارت بهداشت در یک سال اخیر، موضوع کرونا بوده است و واردات تجهیزات توانبخشی که نیاز جدی معلولان برای ادامه زندگی است با کم توجهی از سوی مدیران این وزارتخانه همراه بوده است.

 علی همت محمود نژاد، با طرح این موضوع که واردات تجهیزات توانبخشی ذیل مواد بهداشتی و آرایشی تعریف شده است و شرکت‌های وارد‌کننده این لوازم می‌توانند تجهیزات توانبخشی وارد کنند، می‌گوید: متأسفانه با وجود اختصاص ارز نیمایی به این شرکت‌ها برای واردات تجهیزات توانبخشی، برخی وارد‌کنندگان وسایل دیگری را با این ارز وارد کشور کرده‌اند. مدیرعامل انجمن دفاع از حقوق معلولان ادامه می‌دهد: واردات تجهیزات توانبخشی با اختصاص ارز به نرخ آزاد و نه یارانه‌، دلیل دیگری است که منجر به افزایش بی‌سابقه قیمت تجهیزات توانبخشی مورد نیاز جامعه معلولان شده است.

محمود نژاد به حمایت‌های بهزیستی از معلولان برای تأمین تجهیزات توانبخشی اشاره می‌کند و معتقد است که حمایت‌های انجام شده تنها گوشه‌ای از نیازها را تأمین می‌کند: برای خرید یک ویلچر قابل‌قبول که بتوان نیاز یک معلول را تأمین کند، دست‌کم 4میلیون تومان نیاز است. از این مبلغ بهزیستی تنها 800هزار تومان آن را پرداخت می‌کند. این به‌معنای آن است که معلولان برای تهیه وسایلی که برای ادامه زندگی به آن نیاز دارند باید هزینه‌های هنگفتی را از جیب خود بپردازند.

 

.........سلامت و بهداشت

*خارج از اولویت‌های سند ملی واکسیناسیون به کسی واکسن کرونا زده نمی‌شود: سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: برای ادامه روند واکسیناسیون کرونا منتظر ورود واکسن‌های جدید هستیم و به محض اینکه واکسن‌ها برسد، واکسیناسیون را ادامه می‌دهیم. تزریق واکسن فقط بر اساس اولویت‌های سند ملی واکسیناسیون انجام می‌شود و خارج از این سند به هیچ فردی واکسن زده نمی‌شود.

علیرضا رئیسی افزود:  همسایه های غربی ایران از جمله عراق با شیوع بالای بیماری کووید۱۹ مواجه شده اند.شواهدی هم از گردش پرشتاب ویروس جهش یافته در عراق وجود دارد. معاون بهداشت وزیر بهداشت ادامه داد: استان خوزستان بالاترین میزان شیوع بیماری کووید۱۹ را دارد.

گردش ویروس انگلیسی در خوزستان دیده شده است. در اهواز و جنوب اهواز این ویروس مشاهده شده و این زنگ خطر و هشداری است که همه باید رعایت کنند. اکنون میزان رشد و سرعت انتشار ویروس در خوزستان بسیار بالاست و نسبت به کل کشور شیب تند و شتابانی دارد باید دقت کرد شیوه نامه های بهداشتی رعایت شود

وی افزود: کرونا در مازندران خوشبختانه سیر نزولی را طی می کند. امیدواریم با رعایت بیشتر شیوه نامه ها، شیوع بیماری را مهار کنیم و سیر نزولی رو به پایین برود.

 در مجموع میزان بستری ها در کشور طی هفته های گذشته افزایش ملایم داشته اما باید دقت کنیم در برخی استانها مثل استانهای شمالی که بیشترین میزان بستری را داشتیم تعداد بستریها کاهش پیدا کند.

رئیسی گفت: در کل در کشور ۱۱ شهر قرمز داریم که همگی در  خوزستان هستند، ۵۲ شهر نارنجی، ۲۱۷ زرد و ۱۶۸ شهر آبی داریم. شهرهای آبادان، اهواز، بندر ماهشهر، خرمشهر، دزفول، دشت آزادگان، رامهرمز، شادگان، شوشتر، کارون و هویزه در وضعیت قرمز قرار دارند.

وی افزود: قدرت سرایت ویروس انگلیسی بالاست، راه حل مقابله هم همان کارهای قبلی است ولی باید با دقت بیشتری انجام شود. مراقبت از سالمندان و اطفال باید جدی گرفته شود. این دو گروه به شدت آسیب پذیر هستند. افراد بالای ۶۰ سال تا جای ممکن از خانه بیرون نیایند و در جمع حضور پیدا نکنند.

 رعایت فاصله گذاری ضروری است. جوانان اگر برای دیدار پدر و مادر می روند تا جای ممکن دیدار کوتاه یا از طریق مجازی باشد و حتما در این دیدارها باید تهویه مناسب و ماسک استفاده شود.

رئیسی گفت: سالمندان بسیار آسیب پذیر هستند، نباید ساده انگاری کنیم در ارتباط با کرونا تجربه ثابت کرده هر وقت میزان رعایت پروتکل ها پایین می آید همه آسیب می بینیم . اکنون هم با ۱۴ درصد افت رعایت پروتکل در کشور مواجه هستیم.

خطر واکسن‌های تقلبی کرونا در بازار سیاه نایب رئیس انجمن داروسازان ایران گفت: روند سازمان غذا و دارو برای داروهای حساس، گران‌قیمت و داروهایی که یارانه زیادی دریافت می‌کنند، این است که این داروها را با برچسب‌ اصالت که یک کد منحصر به فرد دارند، توزیع می‌کند که این داروها در سامانه تی‌تک ثبت شده و این دارو کاملا قابل رصد و پیگیری است و اگر یک دارو از زنجیره دارویی خارج شود، به راحتی می‌توان آن را شناسایی کرد که از کدام داروخانه یا کدام شرکت پخش، نشت کرده است.

دکتر سید علی فاطمی افزود: وضعیتی که در حال حاضر برای واکسن بیماری کووید-۱۹ تبیین شده، این است که قرار است این واکسن در چهار فاز زمان‌بندی شده در جامعه عرضه شود

که فازهای اول و دوم آن عمدتا برای کادر پزشکی و گروه‌های پرخطر است. در فاز آخر واکسیناسیون کرونا که احتمالا نیمه دوم سال ۱۴۰۰ است، قرار است واکسیناسیون عمومی اتفاق بیفتد. بنابراین پارت‌های اول واکسن کرونا که برای کادر درمان و گروه‌های پرخطر است، در اختیار سیستم معاونت‌های بهداشتی دانشگاه‌های علوم پزشکی و شبکه بهداشتی قرار می‌گیرد و از همان طریق توزیع شده و مورد نظارت هم قرار می‌گیرد. بنابراین در این فاز واکسنی در اختیار داروخانه‌ها قرار نمی‌گیرد.

فاطمی تاکید کرد: فاز اول واکسیناسیون کرونا، شامل کارکنان خط اول مقابله با کرونا شامل پرسنل بیمارستان‌ها، پرسنل عملیاتی اورژانس، پرسنل بهشت زهرا، پرسنل درمانگاه‌ها و مطب‌های عمومی، متخصصین عفونی، ریه، اطفال و داروخانه‌ها و پرسنل داروخانه، افراد با ریسک بالا شامل پرسنل خانه‌های سالمندان، جانبازانی که در مراکز نگهداری جانبازان هستند، افراد کم توان ذهنی، جانبازان بالای ۵۰ درصد و جانبازان شیمیایی و تنفسی و افراد پرریسک و دارای بیماری‌های زمینه‌ای است. فاز دوم شامل افراد مسن بالای ۶۵ سال است. فاز سوم شامل افرادی است که در مراکز جمعی مانند زندان‌ها، افراد نظامی، مراکز نگهداری افراد بی سرپرست و مهاجرین و مشاغلی که بیشترین تماس را با مردم دارند، است.

 فاز چهارم شامل سایر افراد جامعه بر اساس اولویت سنی است که همان واکسیناسیون عمومی محسوب می‌شود.

فاطمی ادامه داد: همه کشورهای دنیا برنامه‌ریزی کرده‌اند که تزریق عمومی واکسن کرونا را مانند آنفلوآنزا در اختیار داروخانه‌ها قرار دهند. در حال حاضر در کشور خودمان واکسن‌های اساسی کماکان از طریق سیستم بهداشتی در شبکه بهداشت تزریق می‌شود، اما واکسنی مانند آنفلوآنزا از طریق داروخانه‌ها برای عموم توزیع و فروخته می‌شود.

 البته سازمان غذا و دارو هم ضابطه‌ای را تدوین کرده که در داروخانه‌ها بتوانیم تزریق واکسن را هم از نظر مهارتی، تجهیزاتی، فضایی و... انجام دهیم و این آماده‌سازی در حال ایجاد است. حال زمانیکه قرار است توزیع عمومی یک واکسن از طریق داروخانه‌ها انجام شود، باید آن واکسن در سامانه‌هایی مانند تی‌تک ثبت شده و بارکد منحصر به فردی داشته باشد تا به بیرون نشت نکرده و سوءاستفاده از واکسن اتفاق نیفتد.احتمالا واکسن کرونا مانند واکسن آنفلوآنزا باید به صورت سالانه تزریق شود و به این زودی‌ها کرونا ریشه‌کن نخواهد شد.

نگهداری بلند مدت واکسن کرونا به فریزر منفی ۱۸ درجه نیاز دارد ؛ به طور کلی زنجیره سرمایی برای نگهداری یک واکسن بسیار مهم است.

حتی اگر مدت کوتاهی از یخچال یا فریزر خارج شود، واکسن کارایی‌اش را از دست می‌دهد. تاکنون دیده شده جاهایی که در خارج از کشور فرآورده‌ای را با عنوان واکسن کرونای فایزر خرید و فروش کرده بودند، همه تقلبی بودند.

بنابراین در بازار غیر رسمی اولا احتمال دارد چیزی که به عنوان واکسن کرونا به افراد فروخته می‌شود، واقعا واکسن نباشد و آب یا محلول‌های دیگری باشد و دوما اگر هم واکسن واقعی باشد، در ناصرخسرو یا بازارهای غیررسمی دیگر امکان نگهداری این واکسن‌ها وجود ندارد و از آنجایی که واکسن یک فرآورده بیولوژیک است، زود از بین می‌رود و تزریق آن فایده‌ای ندارد. در عین حال ممکن است فرد را دچار عارضه هم کند.

 زیرا واکسن علاوه بر اینکه حاوی ویروس غیر فعال و مواد ژنتیکی است، این مواد خیلی پایدار نیستند و اگر در شرایط مناسب نگهداری نشوند، این مواد می‌توانند تغییر ماهیت داده و منجر به آلرژی یا حساسیت‌های شدید در فرد شوند.

 

.....دریافت

*بی رحمی ات این قدر نمی دانستم:

عاطفه طیه، یکی از شاعران معاصر و اساتید دانشگاه در رشته ی ادبیات فارسیست. او همسر میلاد عظیمی، استاد ادبیات دانشگاه است که با کتاب «پیر پرنیان اندیش، در صحبت سایه» مشهور شد.

 در این کتاب، عاطفه طیه همسرش را در گفت و گو با ه.ا.سایه همراهی کرده و حضور شاخصی در تدوین این کتاب بزرگ دو جلدی داشت.

صحبت ما درباره ی عاطفه طیه، ناظر است بر دو بخش؛ خواندن دو قطعه از شعر های او و همچنین، مروری بر چند رباعی با قافیه ی «نمی دانستم» که این شاعر جوان گردآوری کرده است.

چند قطعه شعر از عاطفه طیه:

هر نوش یک نیش؛ بی‌هم ندیدی،

دیدی؟ به یک عمر، یک دم ندیدی؛

عیشی اگر بود ته‌طعم خون داشت،

یک‌دم خلاصی از غم ندیدی؛

خوش‌‌‌‌بوی و بی‌خار، صافی و بی‌دُرد،

در گندزار عالم ندیدی؛

یاری به‌جز مَی، آن تلخ‌شیرین،

دیدی؟ که آن هم مرهم ندیدی!؛

بنویس از درد، از عشق، از نان،

بنویس؛ جز شعر محرم ندیدی؛

آدم سخن بود، نه دیومردم،

از دیومردم آدم ندیدی؛

آمیز با او، مَی خور بر آن رو،

تا ابروانش درهم ندیدی؛

یاد تو به حیله نو به نو می‌آید،

خود را به هزار رنگ می‌آراید؛

شب آمد و مردمان همه آسودند،

از غم نفسی دلم نمی‌آساید؛

بنیاد نهاد عشق بیداد همه،

عقل آمد و پیش پاش افتاد همه؛

آن شرم که بود راه آمد با عشق،

عقلی که نبود رفت بر باد همه!؛

دیشب به سلامتی‌ت مَی‌ نوشیدم،

در آتش دُرد درد می‌جوشیدم؛

از خندۀ بی‌بهانه‌ام خون می‌ریخت،

با گیسوی خویش روی خود پوشیدم؛

چند رباعی با قافیه «نمی دانستم»:نمی‌دانستم!

روزت بستودم و نمی‌دانستم،

شب با تو غنودم و نمی‌دانستم؛

ظن بُرده بُدم که بی‌تو من من باشم،

من جمله تو بودم و نمی‌دانستم.

اوحد الدین کرمانی)

سفینۀ تبریز، چاپ عکسی / ۵۸۲(

من طعنۀ همنشین نمی‌دانستم،

عشق تو بلای دین نمی‌دانستم؛

بیگانه‌نواز و آشناسوز شدی،

من خوی تو را چنین نمی‌دانستم.

شرف‌الدین‌ غیرتی

خلاصه‌الاشعار و زبده‌الافکار، بخش شیراز و نواحی آن، میرتقی‌الدین کاشانی، تصحیح نفیسه ایرانی / ۹۱

میل تو به جور و کین نمی‌دانستم،

بیگانه شدی و این نمی‌دانستم؛

بالله که اعتقاد من دیگر بود،

والله که این چنین نمی‌دانستم.

گزیده دیوان مشفقی، به کوشش ز. احرارف، نشریات دولتی تاجیکستان، استالین‌آباد، ۱۹۵۹، ص۷۸

 با من بودی، منت نمی‌دانستم،

یا من بودی، منت نمی‌دانستم؛

چون من ز میان شدم تو گشتی پیدا،

تا من بودی، منت نمی‌دانستم!

ملا عبدالمحسن کاشی

تذکره نصرآبادی، چاپ وحید دستگردی، ارمغان: ۱۳۱۷ /ص ۱۵۵

من گریۀ آتشین نمی‌دانستم،

من سوز دل حزین نمی‌دانستم؛

نه نام به من گذاشتی و نه نشان،

ای عشق! تو را چنین نمی‌دانستم.

محوی همدانی، د. ۱۰۱۶ ق، جُنگ رباعی، ص ۶۹۱)

 معشوقه عیان بود، نمی‌دانستم،

با ما به‌ میان بود، نمی‌دانستم؛

گفتم به طلب مگر به جایی برسم،

خود تفرقه، آن بود نمی‌دانستم.

جامی

نقد النصوص، ص ۶۶

من طورِ تو کینه‌ور نمی‌دانستم،

خویِ تو ستیزه‌گر نمی‌دانستم؛

می‌دانستم که بی‌وفایی، امّا،

بی‌رحمی‌ات این‌قدر نمی‌دانستم.

قراری گیلانی

کاروان هند، احمد گلچین معانی، جلد ۲ ص ۱۱۳۱

.....ورزشی

*برگزاری دومین همایش آکادمی ملی المپیک و پارالمپیک

دومین همایش آکادمی ملی المپیک و پارالمپیک طی روزهای ۱۲ و ۱۳ اسفند و با حضور مسئولان، مدیران، صاحب نظران، مربیان و ورزشکاران در دو بخش مجازی و حضوری از سوی آکادمی ملی المپیک برگزار می‌شود.

محورهای اصلی این همایش عبارتند از:

۱- ارزش‌ها در جنبش المپیک

۲- بهینه‌سازی عملکرد ورزشکاران نخبه

 ۳. مدیریت ورزشی در جنبش المپیک

 ۴. ملاحظات پیشگیری از آسیب ورزشکاران المپیکی

 ۵- آمادگی روانی در ورزشکاران نخبه

 ۶- مانیتورینگ ورزشکاران پارالمپیکی.

علاقمندان جهت آشنایی بیشتر با شرایط ثبت‌نام و نحوه حضور در همایش مذکور می‌توانند به وبسایت کمیته ملی المپیک مراجعه کنند.

* سند دارم که تختی خودکشی نکرد! 

جواد خیابانی مجری و گزارشگر با سابقه صدا و سیما در برنامه کتاب باز، میهمان سروش صحت بود.

خیابانی در این برنامه صحبت های مختلف و مفصلی درباره خاطرات کاری، حیطه تازه کاری و همچنین تحصیلاتش انجام داد و گفت که در حال حاضر و پس از اخذ دکتری جامعه شناسی قصد دارد دوباره در کنکور شرکت کند و این بار در رشته روانشناسی به تحصیل مجدد بپردازد.

خیابانی همچنین در این برنامه درباره مشغله جدیدش (ساخت یک مستند مفصل درباره تاریخ ورزش ایران) سخن گفت و اعلام کرد درباره مسائل مختلف تاریخ ورزش ایران و بخش های جنجالی و مغفول اتفاقات مهم، برنامه هایی ویژه تولید کرده است.

البته مستند خیابانی درباره تاریخ ورزش از زمان انسان های اولیه آغاز می شود اما بنا بر آنچه که او روز گذشته می گفت، به نکات مهمی مثل مرگ شادروان غلامرضا تختی و به عنوان مثال موضوع انحلال باشگاه شاهین در دهه 40 شمسی نیز خواهد پرداخت. او همچنین درباره علی عبده موسس باشگاه پرسپولیس و همچنین پرویز خسروانی موسس باشگاه تاج نیز در این برنامه ها صحبت خواهد کرد.

اما حرف جالبی که بر زبان خیابانی جاری شد، ادعای او درباره غلامرضا تختی جهان پهلوان ایرانی بود. خیابانی گفت من هیچ تردیدی ندارم که شادروان غلامرضا تختی خودکشی نکرده و آنچه که درباره او در این زمینه می گویند، حقیقت ندارد.

این ادعا در شرایطی مطرح شده که حتی خانواده مرحوم تختی نیز به موضوع خودکشی وی در هتل آتلانتیک در 17 دی ماه 46 اذعان دارند اما خیابانی با رد همه این صحبت ها گفت: من 5 هزار ساعت راش درباره تختی دارم و می توانم با قاطعیت عنوان کنم که مسئله خودکشی او صحت ندارد و فقط کاش آقای هوشنگ ابتهاج هم با من صحبت می کردند تا نقطه پایانی بر این ادعا بزنند و تحقیقات من را کامل کنند که از همینجا از ایشان درخواست می کنم اگر ممکن بود این فرصت را به من بدهند تا با ایشان صحبت کنم چون ایشان همه چیز را درباره تختی می دانند.

او حتی ساخته های سینمایی مربوط به تختی و مرگ او را زیر سوال برد و گفت: با بررسی مفصل اسنادی که درباره تختی وجود دارد و همچنین اوراق و مجلاتی که موجودند در این زمینه قطعیت حاصل کرده است.

 

........حوادث

*متهم به اسیدپاشی در دادگاه:

نمی خواستم برادرم را بکشم

مرد جوان که متهم به اسیدپاشی مرگبار روی برادرش است، در جلسه دادگاه منکر اتهام خود شد.

رسیدگی به این پرونده از تیر سال گذشته با شکایت زن جوانی که مدعی بود همسرش توسط برادرش به قتل رسیده، آغاز شد.

 این زن در تشریح ماجرا گفت: چند سالی بود که همسرم با برادرش اختلاف داشت اما فکر نمی‌کردم مشکل‌شان تا این اندازه باشد که شوهرم را به قتل برساند. حدود ۲۰ روز قبل همسرم اکبر، قربانی اسیدپاشی برادرش شد و او را به بیمارستان برده بودند سوختگی‌اش بسیار شدید بود تا اینکه پس از ۳ هفته  فوت کرد.

البته اگر اکبر زنده می‌ماند، من شکایتی نمی‌کردم چون یک اختلاف خانوادگی بود اما حالا که او فوت شده من نگران خودم و آینده بچه ۶ ساله‌ام هستم. پس از شکایت این زن، برادرشوهرش به نام اصغر بازداشت شد. اما منکر اسیدپاشی شد و ادعا کرد که زن برادرش دروغ گفته است. در ادامه مأموران مرد رنگ فروشی را که به اصغر اسید فروخته بود، شناسایی کردند. مرد رنگ فروش به مأموران گفت: چند هفته قبل از حادثه اصغر مقدار کمی اسید از من خرید و نمی‌دانستم برای چه کاری می‌خواهد تا اینکه آن روز متوجه شدم برادرش با اسید سوخته است.

وقتی اصغر در برابر مستندات و یافته‌های مأموران قرار گرفت، قبول کرد که با برادرش درگیری داشته اما اینبار ادعا کرد در ابتدا برادرش اکبر با اسید به او حمله کرده و بعد در میانه درگیری اسید روی خودش ریخته است. وی در ادامه گفت: اکبر با وانتش در مقابل مغازه میوه‌فروشی من میوه می‌فروخت. سر این موضوع با هم اختلاف داشتیم چند بار از او خواستم تا جای دیگری کار کند. آخرین بار به او گفتم اگر یک بار دیگر وانتش را مقابل مغازه من بگذارد، با او برخورد می‌کنم که کارمان به درگیری فیزیکی کشید.متهم درباره اینکه چطور شد برادرش با اسید سوخت، گفت: نمی‌دانم، چون من اسید نپاشیدم. شاید برادرم خودش روی خودش اسید پاشیده باشد.

 روز حادثه هم اگر من فرار نکرده بودم خودم قربانی اسیدپاشی می‌شدم. اینکه شاهدان می‌گویند دیده‌اند ما با هم درگیر شدیم درست است، اما من اسید نپاشیدم.

با این حال متهم نتوانست توضیح دهد برادرش چطور به کمر خودش اسید پاشیده و پشتش کاملاً سوخته است. به این ترتیب با توجه به مدارک به دست آمده کیفرخواست علیه متهم صادر و پرونده برای رسیدگی به شعبه ۱۰ دادگاه کیفری استان تهران فرستاده شد.

از آنجایی که تنها ولی دم این پرونده فرزند صغیر مقتول بود و ولی قهری نیز نداشت رئیس قوه قضائیه به جای او خواستار قصاص متهم شد.

پس از آن متهم به جایگاه رفت و گفت: قبول دارم با برادرم درگیر شدم و قبلاً هم او را تهدید به مرگ کرده بودم. اما  ظرف اسید دست او بود و اکبر می‌خواست آن را روی من بریزد و وقتی درگیری میان ما بالا گرفت، من برای دفاع از خودم محتویات ظرف را به سمت او پاشیدم. ولی نمی‌دانستم ظرف پلاستیکی حاوی اسید است.

من هرگز راضی به مرگ برادرم و یتیم شدن فرزندش نبودم. با پایان جلسه، هیأت قضات برای تصمیم‌گیری وارد شور شدند.

 

Page Generated in 0/0072 sec