کد خبر: 23045
روزنامه پنجشنبه 30 بهمن ۱۳۹۹
عناوین امروز: چگونگی ارزشیابی دانش‌آموزان استثنایی- تحریم‌ها نبود واکسن کرونا را در اختیار مردم قرار می‌دادیم- 10 هزار نفر در کشور علیه کرونا واکسینه شدند- از صحنه استند آپ تا میدان مبارزه برای حقوق معلولان- اعطای فرصت مطالعاتی کمیته بین المللی پارالمپیک به دانشجویان دکترا- رفیق کشی به خاطر ۱۴ میلیون تومان.

روزنامه «ایران سپید»

پنجشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۹

۶ رجب ۱۴۴۲

۱۸ فوریه ۲۰۲۱

سال بیست و پنجم شماره ۶۶۴۱

خبرگزاری جمهوری اسلامی       مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892

وب سایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

........عناوین این شماره......

*چگونگی ارزشیابی دانش‌آموزان استثنایی

*تحریم‌ها نبود واکسن کرونا را در اختیار مردم قرار می‌دادیم

*10 هزار نفر در کشور علیه کرونا واکسینه شدند

*از صحنه استند آپ تا میدان مبارزه برای حقوق معلولان

*اعطای فرصت مطالعاتی کمیته بین المللی پارالمپیک به دانشجویان دکترا

*رفیق کشی به خاطر ۱۴ میلیون تومان

*چاردیواری

 

.........اخبار ویژه

*چگونگی ارزشیابی دانش‌آموزان استثنایی

معاون آموزشی، برنامه‌ریزی و توانبخشی سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی اظهار داشت: آمار رسمی و اطلاعات رسمی در خصوص ابتلا یا فوت دانش‌آموزان استثنایی یا معلمان تا حالا به دست ما نرسیده است.

مجید هداوند معاون آموزشی، برنامه‌ریزی و توانبخشی سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی درباره ارزیابی وضعیت امتحانات دانش‌آموزان استثنایی بیان کرد: در ارتباط با سنجش و ارزشیابی پیشرفت تحصیلی دانش آموزان با نیازهای ویژه، بر اساس مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش، با توجه به شرایط ناشی از شیوع ویروس کرونا و با توجه به تعطیل بودن کلاس‌های حضوری، باعث شده که در فرآیند ارزشیابی دانش آموزان تغییراتی به وجود بیاید.

وی با بیان اینکه ما شرایط خاصی برای دانش‌آموزان گروه‌های مختلف استثنایی تدارک دیده‌ایم، گفت:‌ در این راستا گفته شد، در شرایطی که امکان حضور فیزیکی دانش‌آموزان با توجه به مجوز کتبی از کارگروه ستاد کرونای استان فراهم شود، ارزشیابی پیشرفت تحصیلی با رعایت کامل شیوه نامه‌ها به شکل حضوری انجام می‌گیرد و در غیر این صورت به شکل غیر حضوری خواهد بود.

معاون آموزشی، برنامه ریزی و توانبخشی سازمان آموزش و پرورش استثنایی اظهار داشت: ارزشیابی دوره پیش‌دبستانی با مسئولیت معلم و نظارت مدیر مدرسه انجام خواهد شد.

هداوند گفت: این ارزشیابی بر اساس مستندات جمع‌آوری شده در طول امتحانات نوبت اول اعم از کار پوشه‌ها، مشاهدات، فعالیت‌های یاددهی، یادگیری و آزمون‌های عملکردی و مداد کاغذی و بازخوردهایی که خود معلم از آموزش‌های مجازی و بسته‌های آموزشی به دست می‌آورد به شکل غیرحضوری انجام می‌شود و نمره دانش آموز را ثبت می‌کند.

وی در خصوص ارزشیابی نوآموزان گفت: ارزشیابی نوآموزان که دسترسی به آموزش‌های مجازی نداشتند در صورت حضور در مناطق با وضعیت زرد با مجوز کتبی از ستاد کرونای استان به شکل حضوری، انفرادی در مدرسه و با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی است.

معاون آموزشی، برنامه ریزی و توانبخشی سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت: گزارش نتایج پیشرفت تحصیلی دانش آموزان در این دوره هم متناسب با فرایند آموزش و مستنداتی است که خود معلم با آزمون‌هایی که به شکل مجازی یا بسته‌های آموزشی است، ارزشیابی انجام می‌گیرد.

هداوند اضافه کرد: همچنین آن‌هایی که به فضای مجازی دسترسی نداشتند؛ تا حصول اطمینان از دستیابی به اهداف ارزشیابی، می‌توانند دروس فارسی و ریاضی پایه اول و دوم ابتدایی را در صورت بودن در وضعیت زرد با مجوز کتبی و با تایید شورای مدرسه به صورت حضوری و انفرادی بگذرانند.

وی درباره گزارش‌های نهایی از آزمون‌های پیشرفت تحصیلی بیان کرد: گزارشاتی که از سطح استان‌ها واصل شده، نشان از برگزاری خوب و منظم آزمون‌های پیشرفت تحصیلی می‌دهد. خوشبختانه گزارش خاصی در ارتباط با وجود مشکل در استان‌ها نداشتیم. همچنین آموزش دروس اول متوسطه پیش حرفه‌ای و متوسط حرفه‌ای به شکل غیرحضوری انجام خواهد شد.

معاون آموزشی، برنامه ریزی و توانبخشی سازمان آموزش و پرورش استثنایی در پایان اظهار داشت: آمار رسمی و اطلاعات رسمی در خصوص ابتلا یا فوت دانش‌آموزان استثنایی یا معلمان تا حالا به دست ما نرسیده است.

*دسترسی معلولان به امکانات عمومی، حق اجتماعی است

رییس دبیرخانه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور گفت: قابل دسترس سازی امکانات عمومی برای معلولان، توانخواهان، مادران باردار، سالمندان و کودکان یک حق اجتماعی است که باید با فرهنگ سازی مناسب از راههای مختلف برای مدیران و همه مردم جامعه تبیین شود.

ابراهیم کاظمی مومن سرایی در مراسم پایانی جشنواره عکس فتومونتاژ (چشمان کاملا باز) با موضوع مناسب سازی و بیان مشکلات سر راه افراد معلول و کم توان که به صورت آنلاین در سالن بهزیستی مشهد برگزار شد افزود: گرچه بسیاری تصور می‌کنند دسترسی عده‌ای محدود از معلولان جامعه به امکانات اجتماعی چندان ضروری به نظر نمی‌رسد اما باید در نظر داشت که علاوه بر معلولان طیف وسیعی از افراد جامعه شامل زنان باردار، کهنسالان، جانبازان، کودکان و افراد آسیب دیده از حواث نیازمند ایجاد این امکانات برای دسترسی راحت به خدمات اجتماعی هستند.

وی ادامه داد: گرچه در برخی استانهای کشور مثل استان خراسان رضوی در این زمینه کارهای خوبی با تکیه بر ظرفیتهای مختلف از جمله فرهنگ سازی با استفاده از هنرها، انجام شده اما هنوز مشکل بزرگ کشور ما فقر فرهنگ سازی در این زمینه است و بسیاری از مدیران و مردم جامعه ضرورت انجام اصلاحات برای سهولت دسترسی معلولان و توانخواهان احساس نمی کنند.

رییس دبیرخانه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور گفت: مبحث فرهنگ سازی برای سهولت دسترسی معلولان و توانخواهان به امکانات اجتماعی باید از ۲ منظر آگاهی بخشی به مدیران و عموم مردم مد نظر باشد، اگر مدیری به اهمیت مناسب سازی پروژه‌ها برای معلولان آگاه باشد، ساختمانها، پارکها و مکانهای مختلف را با رعایت اصول مناسب سازی می سازد و آگاهی عموم مردم و اصناف مختلف نیز می‌تواند به مناسب سازی امکانات و تاسیسات بخش خصوصی منجر شود که در دراز مدت می‌تواند بسیار تاثیرگذار باشد.

وی افزود: برگزاری برنامه‌های فرهنگی با طیف مخاطبان وسیع نظیر این جشنواره می‌تواند زمینه فکری خوبی را برای مردم و مسوولان و گروههای خاص و تاثیرگذار در جامعه نظیر عکاسان و نویسندگان ایجاد کند تا حق مسلم افرادی که در جامعه با محدودیت جسمی زندگی می‌کنند ادا شود.مومن سرایی ادامه داد: این جشنواره می‌تواند فرهنگ مناسب سازی را ترویج کند زیرا ایجاد این امکانات باعث افزایش امید به زندگی در بین این افراد می‌شود، استان خراسان رضوی در کشور در این زمینه پیشرو است و در سالهای اخیر بسیاری از پیاده روها، اماکن و مسیرها مناسب سازی شده و شهر مقدس مشهد به سوی مطلوب‌تر شدن در حرکت است.

وی گفت: در سالهای اخیر اقدامات بسیار مهمی در کشور برای مناسب سازی و سهولت دسترسی معلولان و توانخواهان انجام شده که یکی از مهمترین آنها آغاز اجرای پروژه شهرهای بدون مانع و دسترس پذیر در ۵۷ شهر کشور است که عملیات اجرایی آن آغاز شده و در شهرهای مختلف کشور از میزان پیشرفت فیزیکی متفاوت برخوردار است و به زودی شهر یزد به عنوان اولین شهر بدون مانع و قابل دسترس برای معلولان و توانخواهان در کشور معرفی می‌شود.

سر پرست اداره کل بهزیستی استان خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: فرهنگ سازی در راستای احقاق حقوق اجتماعی معلولان و توانخواهان از دریچه هنر در بسیاری از موارد بسیار تاثیرگذارتر و کم هزینه تر از سایر راههاست، گاهی تاثیر یک عکس، یک نقاشی و یک تئاتر بسیار زیاد است چنانچه می تواند طیف وسیعی از افراد جامعه را تحت تاثیر قرار دهد.دکتر مسعود فیروزی افزود: در برگزاری این جشنواره نیز از کمک هنرمندان معلول و آزاد فاقد معلولیت استفاده کرده‌ایم، بسیاری از معلولان و توانخواهان برای مطالبه گری حقوق خود چشمشان به هنر هنرمندان است.

وی ادامه داد: به رغم انجام کارهای بزرگ در راستای مناسب سازی و سهولت دسترسی معلولان در شهر مشهد، هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله فراوان داریم ، برای مثال هنوز ۱۹۰ اتوبوس مشغول به کار در سیستم اتوبوسرانی مشهد به این منظور مناسب سازی نشده‌اند.

حمیدرضا علیزاده مسوول دبیر خانه مناسب سازی استان خراسان رضوی نیز در حاشیه این مراسم گفت: فراخوان جشنواره ملی فتومونتاژ (عکاسی) با محوریت فرهنگ سازی در راستای مناسب سازی اماکن عمومی ، مبلمان شهری، منزل و خودرو در ۲ بخش افراد دارای معلولیت و بدون معلولیت، آذر ماه امسال انجام شد و ۱۳۶ اثر از سراسر کشور به این دبیرخانه رسید که پس از داوری آثار امروز به هفت  اثر در بخش‌های افراد دارای معلولیت و بدون معلولیت، از نفرات اول تا سوم به ترتیب ۲۰ ، ۱۵ و ۱۰ میلیون ریال جایزه نقدی و لوح تقدیر تعلق می‌گیرد.

*لزوم همکاری بیشتر ادارات در جذب معلولان

معاون توانبخشی بهزیستی استان تهران با بیان اینکه برای جذب و استخدام نیروی انسانی از جامعه معلولان لازم است فرهنگ سازی و مناسب سازی انجام گیرد، گفت: فقط جلوه دادن قانون کافی نیست و ادارات باید همکاری بیشتری در این خصوص داشته باشند.

سید احمد خادم معاون توانبخشی بهزیستی استان تهران در شهرقدس اظهار کرد: قانون مترقی بهره‌مندی معلولان به استناد ۳ درصد از ظرفیت استخدام در کشور وجود دارد که نیازمند بالندگی بوده و لازم است دستگاه‌ها برای ایجاد کردن این ظرفیت، ظرفیتی دیگر نیز ایجاد کنند. 

وی گفت: زمانی که ارائه خدمتی را در قیاس توانایی جسمی قرار می‌دهند، بهتر است که زمینه انجام کار برای همه افراد فراهم کنند تا با مناسب سازی نیازهای معلولان در محیط کاری برطرف شود و اگر به این بالندگی برسیم که ظرفیت‌های مناسب سازی برای مشاغل را با توجه به نیازها و توانمندی‌های انسانی ترسیم کنیم، نه تنها در قانون 3 درصدی بلکه خود دستگاه‌ها بیش‌تر از این میزان نیز جذب و اقدام خواهند کرد.

لزوم همکاری بیشتر ادارات در جذب معلولان

معاون توانبخشی بهزیستی استان تهران در ادامه افزود: برای رفع این غفلت باید فرهنگ سازی شود تا با مناسب سازی هر نوع کار به خصوص در مشاغل فراهم شود، اگرچه برخی دستگاه‌ها در این خصوص تمکین کرده‌اند و مشاوران بهزیستی نیز آماده همکاری و ارائه خدمت برای رفع این مشکل و استخدام معلولان در دستگاه‌ها هستند ولی این امر پر رنگ نیست و غفلتی از سوی سازمان بهزیستی وجود ندارد.

خادم تأکید کرد: قانون جذب 3 درصد از ظرفیت معلولان یک قانون در استخدام دولتی است و برای استخدام در بخش‌های غیردولتی و تشکل‌های موجود اقدامات گسترده‌ای در حال انجام بوده و موضوع اشتغال معلولان بسیار مهم است. 

وی با اشاره به اینکه در این خصوص لازم است فرهنگ سازی انجام گیرد، خاطرنشان کرد: فقط جلوه دادن قانون کافی نیست و ادارات باید همکاری بیشتری داشته باشند.

معاون توانبخشی بهزیستی استان تهران ابراز کرد: در غرب استان تهران که دارای جمعیتی رو به رشد دارد لازم است متناسبت به رشد جمعیت با مشارکت مردم در امور بهزیستی همکاری و خدمات بیشتری ارائه شود. 

خادم در ارتباط با طرح مثبت زندگی تصریح کرد: این طرح در ۱۰ شهر استان تهران اجرا می‌شود و تمام معلولان که در سازمان بهزیستی ثبت اطلاعات داشته‌اند، پایش شده و پس از شناسایی نیازهای افراد پیگیری و خدمات داده می‌شود

 

.......اخبار روز

*تحریم‌ها نبود واکسن کرونا را در اختیار مردم قرار می‌دادیم

اسحاق جهانگیری  در دیدار مدیر منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت:

تحریم‌ها علیه ایران از طرف شخصی انجام شد که همان برخوردهای تند را با سیاست‌ها و عملکرد سازمان جهانی بهداشت داشت، این تحریم‌ها که بر ضد حقوق اولیه انسان‌ها برای تامین سلامتی آنهاست، ضدانسانی و ضد حقوق بشری است و متاسفانه فریاد ملت ایران علیه این رفتارهای ظالمانه در سطح جهانی خوب پژواک نیافته است.

 آمریکایی‌ها راه‌های دسترسی به سرمایه و دارایی‌های ما را مسدود کردند، ما در زمانی که درگیر تحریم‌ها هستیم باید مانند بقیه کشورها با شیوع بیماری کرونا نیز مقابله کنیم. اما امکان ارسال تجهیزات پزشکی که با همکاری سازمان جهانی بهداشت خریداری شد، بعد از یک سال به دلیل مسدود بودن منابع مالی فراهم نشده است.

در حال حاضر ایران در کشورهای آسیایی ده‌ها میلیارد دلار پول دارد که در بانک‌های آنها مسدود مانده است و برای ارسال ۵۰ میلیون دلار پیش قسط خرید «کواکس» مدت‌ها معطل شدیم تا مسیری برای انتقال پول پیدا کنیم.

اگر ایران در برهه کنونی با تحریم‌ها مواجه نبود جزو نخستین کشورهایی بود که واکسن لازم برای مقابله با کرونا و تامین ایمنی مردم را تهیه می‌کرد.

ما انتظار داریم سازمان جهانی بهداشت محدودیت‌های ایران را در تامین واکسن مورد نیاز متوجه باشد و به ما برای تهیه مقدار لازم این واکسن کمک کند، نباید شرایط ایران را با کشورهای دیگر که در وضعیت عادی قرار دارند، مقایسه کرد.

ما به این سازمان بعنوان مجموعه‌ای تخصصی که در بحران‌های منطقه‌ای و جهانی تاثیرگذار است، نگاه مثبتی داریم. کشور ما ظرفیت خوبی در بخش بهداشت و درمان دارد و ایران از این ظرفیت نه تنها برای مردم خود بلکه در مواردی که در منطقه نیاز باشد برای کمک به ملت ‌های همسایه استفاده خواهد کرد.

 انتظار داشتیم در زمان وقوع بحران کرونا، ایران بتواند به لحاظ انسانی به کشورهای نیازمند کمک کند اما آمریکایی‌ها دست ما را در این حوزه بسته‌اند.

 با وجود محدودیت‌ها، کادر پزشکی و درمانی کشورمان در موضوع مقابله با کرونا اقدامات شگفت‌انگیزی انجام داده‌اند. در این زمینه مردم ما هم به خوبی همراهی کردند، خوشبختانه دانشمندان ما گام‌های بزرگی در حوزه سلامت برداشته‌اند و گروه‌های مختلفی برای تولید واکسن فعالیت می‌کنند. قطعا این توانمندی فرصت خوبی برای مقابله به بیماری کرونا در منطقه فراهم می‌کند.

*کرونای انگلیسی 3 روزه بیمار را از پای می‌اندازد

مینو محرز، عضو ستاد ملی مقابله با کرونا:

واریانت انگلیسی که هم اکنون در کشور شیوع پیدا کرده خطرناک تر از نوع قبلی ویروس کروناست به همین دلیل از مردم می‌خواهیم شوخی نگیرند و وقت را تلف نکنند و در صورت مشاهده علائم بیماری، سریعا به پزشک مراجعه کنند تا با داروهای ضد ویروسی مراحل درمانشان شروع شود و پزشکان تشخیص دهند چه نوع درمانی بر آنها اعمال شود.

علائم واریانت انگلیسی مانند علائم قبلی کرونا مانند تب، سرفه و... است اما بسیار شدیدتر است و ظرف 3 روز بیمار را از پا می‌اندازد.

*تذکر روحانی به وزیر اطلاعات به روایت واعظی

رئیس دفتر رئیس جمهور: موضع نظام و دولت درباره برجام و انرژی هسته‌ای تغییر پیدا نکرده و فتوای رهبر انقلاب به قوت خود باقی است و این فتوا چیزی نیست که با یک حرف تغییر کند؛ آقای روحانی در این زمینه به وزیر اطلاعات تذکر داده است.

وزیر اطلاعات گفته بود: رهبری در فتوای خود فرمودند که تولید سلاح هسته‌ای خلاف شرع و حرام است اما اگر گربه‌ای را گوشه‌ای گیر بیندازند ممکن است رفتاری کند که گربه‌ای که آزاد است آن رفتار را نمی‌کند.

* مدیرکل آژانس روز شنبه به تهران سفر می‌کند

سفیر و نماینده دائم کشورمان در وین: «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز شنبه به تهران سفر می‌کند.

این سفر به درخواست مدیرکل آژانس و به منظور گفت‌وگوهای فنی با سازمان انرژی اتمی ایران درخصوص چگونگی اجرای مفاد نامه 27 بهمن ماه ایران به آژانس و ماده 6 قانون اقدام راهبردی مجلس و نحوه ادامه همکاری‌های دو طرف در چارچوب ترتیبات و تحولات جدید، انجام می‌شود.

 

.........سلامت و بهداشت

*10 هزار نفر در کشور علیه کرونا واکسینه شدند: سخنگوی وزارت بهداشت از تزریق واکسن کرونا برای ۱۰ هزار نفر در کشور خبر داد و گفت: محموله بعدی واکسن نیز کدگذاری شده و براساس اولویت های اعلام شده به افراد تزریق می شود.

سیما سادات لاری افزود: آمار ابتلا و مرگ و میر در کشور ناشی از ویروس کرونا کاهش یافته، اما در برخی از شهرهای استان خوزستان وضعیت قرمز شده. وضعیت قرمز یک منطقه قابل سرایت به دیگر مناطق کشور است و ما به شدت دغدغه درگیری استان های کشور با شرایط بحرانی و وضعیت قرمز ویروس را داریم.رعایت دقیق دستورالعمل ها و اعمال محدودیت های بیشتر مرتبط با پروتکل‌های بهداشتی و پرهیز از برگزاری هرگونه تجمع و دورهمی، مهمترین سلاح برای مقابله با ویروس کرونا است.

وی همچنین به قدرت بالای سرایت ویروس جهش یافته انگلیسی اشاره کرد و گفت: هیچ کس نمی تواند ادعا کند در برابر این ویروس در امان است.

لاری با توجه به در پیش بودن عید نوروز و تعطیلات آغاز سال نو به مردم هشدار داد: برگزاری هرگونه دورهمی، بی توجهی به اصل مهم استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی به طور یقین ما را به بروز و شروع موج چهارم شیوع ویروس نزدیک تر می کند.

*احتمال تشدید پیک چهارم کرونا متاثر از نوع جهش یافته ویروس: رییس مرکز و پایگاه تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور گفت: آنچه که در مورد تاثیر واریانت انگلیسی بر پیک جدید اپیدمی مطرح می شود نیاز به مطالعات بیشتر و بررسی واریانت‌های ویروس در گردش در کشور دارد که ابتدا بتوانیم مشخص کنیم واریانت انگلیسی و احیانا سایر واریانت های شناخته شده در چه گستره‌ای پخش شده و چه درصدی از ویروسی که در جامعه در حال گردش است از این واریانت است.

بنابراین؛ اینکه پیک چهارم کرونا متاثر از نوع جهش یافته ویروس باشد محتمل است ولی دانستن شدت این تاثیر نیاز به انجام مطالعات تکمیلی دارد.

دکتر احسان مصطفوی افزود: در چند روز گذشته، به نظر می‌رسد پیک جدید اپیدمی در استان خوزستان شروع شده است و در استان‌های ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، اصفهان، فارس و سمنان افزایش ملایم شمار موارد بستری را شاهد بوده‌ایم.برخی تجمعات کنترل نشده در این مناطق و مسافرت های کنترل نشده، بستر خیز جدید اپیدمی را فراهم کرده است.

 این رفتارهای پرخطر مثل حضور در تجمعات، مسافرت غیر ضروری و عدم رعایت پروتکل‌ها موضوعی است که در هر منطقه‌ای رخ دهد بستر خیز بیماری را فراهم می‌کند؛

وی در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است برگزاری جشنواره فیلم و تئاتر فجر در استان تهران موجب خیز بیماری در این شهر شود؟ تصریح کرد: هر تجمعی می‌تواند بستر گسترش ویروس را فراهم کند و گزارش روزهای اخیر که از ابتلای چند نفر از افرادی که در جشنواره حضور داشتند می تواند موید این موضوع باشد و نمی‌توان گفت تجمعی به این شکل رخ دهد و بستر گسترش ویروس در آن فراهم نشود.

این اپیدمیولوژیست در پاسخ به اینکه آیا احتمال ناقل بودن کسانی که واکسن کرونا دریافت کردند وجود دارد یا خیر؟، اظهار کرد: برای این موضوع هم هنوز پاسخ دقیقی وجود ندارد و هنوز باید افراد واکسینه شده هم از ماسک استفاده کنند تا بتوانیم به پاسخ صریح‌تری برسیم؛ هرچند که ممکن است این موضوع از واکسنی به واکسن دیگر متفاوت باشد. 

وی درباره احتمال ورود سایر جهش‌های ویروس کرونا به کشور، گفت: وقتی مراودات بین ‌المللی صورت می‌گیرد، بستر ورود ویروس به کشورها هم فراهم می‌شود و این بستگی دارد ویروس‌های جهش یافته چقدر توانسته باشند در دنیا پخش شوند، در حال حاضر گسترش ویروس جهش یافته انگلیسی بیش از سایر جهش‌ها بوده و از ورود این واریانت به کشور ما هم گزارشاتی وجود دارد.

 سایر جهش‌های ویروس گسترش محدودتری داشتند.در عین حال نباید از این موضوع غافل شویم که حتی ممکن است واریانت خاص کشور ما هم اتفاق بیفتد و در نتیجه پایش واریانت‌های ویروس در کشور موضوع بسیار حائز اهمیتی است. 

*پس از حذف دفترچه بیمه، چگونه به مطب و داروخانه برویم؟: مدیرکل درمان غیرمستقیم سازمان تامین اجتماعی گفت: دفترچه‌ بیمه تامین اجتماعی از اول اسفند ماه به طور کامل در تمامی مراکز ملکی و غیر ملکی سازمان تامین اجتماعی حذف می‌شود.

دکتر شهرام غفاری تصریح کرد: حدود ۲ سال است که نسخه نویسی الکترونیک در مراکز ملکی سازمان تامین اجتماعی اجرا شده است و افراد در مراجعه به پزشک از دفترچه فقط برای احراز هویت خود استفاده می‌کردند و نسخه به صورت الکترونیک برای آن‌ها نوشته می‌شد، اما گاهی نسخه نویسی الکترونیک نبود و پزشک در دفترچه درمانی نسخه را برای بیمار می‌نوشت.با حذف دفترچه بیمه تامین اجتماعی از اول اسفندماه احراز هویت افراد توسط پزشک از طریق کارت ملی انجام خواهد شد.

 افرادی که کارت ملی هوشمند برایشان صادر نشده و یا سنشان زیر ۱۸ سال است می‌توانند شناسنامه خود را برای احراز هویت همراه داشته باشند و افرادی هم که دفترچه آن‌ها موجود است می‌توانند در صورت نداشتن کارت ملی از همان دفترچه استفاده کنند.

وی افزود: اگر پزشک مربوطه به صورت الکترونیک نسخه نویسی انجام ندهد و فرد با کارت ملی به مرکز درمانی مراجعه کند، پس از استحقاق سنجی وضعیت بیمه فرد توسط پزشک، نسخه در سربرگ خود پزشک نوشته می‌شود و پزشک در بالای نسخه کدملی فرد مراجعه کننده را وارد می‌کند تا فرد هنگام مراجعه به داروخانه برای دریافت دارو بدون پرداخت هزینه آزاد، دارو را با پوشش بیمه دریافت کند.

داروخانه با وارد کردن کد ملی فرد در سیستم خود از طرف سازمان تامین اجتماعی از طریق سامانه استحقاق سنجی می‌کند و جواب سازمان برای آن داروخانه ارسال شده و بدون مشکل و تحت پوشش بیمه دارو به فرد داده می‌شود.

..........از شش نقطه جهان

*از صحنه استند آپ تا میدان مبارزه برای حقوق معلولان: جوان نابینای هندی با خستگی بیگانه است: این روزها به مدد برنامه هایی مثل خندوانه، حالا دیگر بسیاری از ایرانیان با هنری به نام «stand-up comedy»،  و آدمهایی که خود را «استند آپ کمدین» میدانند، آشنا شده اند. استند آپ کمدینها، آدمهایی هستند که روی یک صحنه می ایستند و برای مردم صحبت میکنند. حرف را که همه میزنند اما تفاوت حرف زدن این آدمها با بقیه در این است که آنها از چاشنیِ طنز در کلام و رفتار و صحنه گردانیشان استفاده میکنند. یک نابینای هندی این روزها توانسته در میان استند آپ کمدینهای این کشور اسم و رسمی برای خود به هم بزند. «Nidhi Goyal»، دختر ۳۱ ساله ای است که بیماری آر پی در ۱۵ سالگی او را به جمع نابینایان اضافه کرده است. ماجرای کمدین شدنش هم مثل خودش عجیب غریب است. او تا همین چند وقت پیش اصلاً فکرش را هم نمیکرده که روزی کمدین شود.

ماجرا را اینطور نقل میکند که «من در حوزه حقوق معلولین و تبعیض جنسیتی فعالیت میکردم و در حوزه معلولین، بیشتر مباحث مربوط به دسترسپذیری را پیگیری میکردم.

در زندگی روزمره با اتفاقاتی مواجه میشدم که همه آدمها به طور معمول با آن دست به گریبان هستند اما وقتی آن اتفاقات را با چاشنی طنز برای دوستانم تعریف میکردم، شاهد بودم که آنها از مدل تعریف کردنِ من بسیار میخندند.

 علاوه بر این، وقتی لطیفه ای را برایشان تعریف میکردم، بسیار استقبال میکردند و آن لطیفه و شیوه بیان من تا مدتها در ذهنشان باقی میماند. چند وقت پیش بود که یکی از دوستانم به من پیشنهاد داد که یک استند آپ کمدی اجرا کنم.

 او از من خواست تا اتفاقات شش ماه پیش رو را یادداشت کنم و با آن یک سناریو برای برنامه ام بسازم. من هم این کار را کردم و از قضا بسیار هم مورد توجه قرار گرفت.»

اولین اجرای این کمدین نابینا، فوریه 2017 رقم خورد. این اجرا هم در یک سالن و در حضور مردم انجام شد، هم به شکل آنلاین برای سایر علاقمندان روی اینترنت قرار گرفت. از آنجا که سناریوی این برنامه بر اساس زندگی روزمره این کمدین نابینای فعال در حوزه حقوق معلولین نوشته شده بود، بیشتر محتوای آن هم به معلولین و حواشی زندگی آنها و نحوه برخورد جامعه با این افراد میپرداخت.

 «نیدهی» درباره نخستین اجرا میگوید: «در این اجرا لحظه ای هست که من شروع به راه رفتن روی سن میکنم و آنجا است که تماشاچیها میفهمند من نابینا هستم. در آن لحظه هر کس با خود فکری میکند.

حالا چه باید کرد؟ اگر او کمک بخواهد تکلیف چیست؟ اگر زمین بخورد چه کنیم؟ اینها نمونه ای کوچک از آن چیزی است که در جامعه به سر معلولین میآید. جامعه دوست دارد کاری برای این افراد انجام دهد اما دقیقاً نمیداند آن کار چه باید باشد. من در کمدیهایم سعی میکنم این مفاهیم را برای مخاطبانم تبیین کنم.» اولین اجرای نیدهی در اینترنت بیش از ۴۰۰ هزار نفر تماشاچی داشته است. او سعی دارد با استفاده از کمدی، نگاه جامعه به پدیده معلولیت را اصلاح کند.

گویال فعالیت‌هایش را به کمدی محدود نکرده و در حقیقت می‌توان اینطور اذعان کرد که او یک فعال تمام وقتِ حقوق زنان و به طور خاص زنان و دختران دارای معلولیت است. مؤسسه و نهاد و مرکزی در بمبئی نیست که در حوزه حقوق زنان کار کند و گویال جزو افراد کلیدی آن نباشد. او ارتباط تنگاتنگی را هم با نهاد‌های حقوق بشری مرتبط با سازمان ملل ترتیب داده است. کتاب‌ها و مقالات و تألیفاتی هم در زمینه زنان دارای معلولیتی که قربانی تعرض یا تجاوز جنسی شده‌اند از او منتشر شده است. گویال در سال ۲۰۱۸ از سوی وبسایت خبری «ای بی پی» به عنوان زنِ برتر سالِ هندوستان انتخاب شده است.

 

............ورزشی

*اعطای فرصت مطالعاتی کمیته بین المللی پارالمپیک به دانشجویان دکترا

کمیته بین‌المللی پارالمپیک (IPC) در نظر دارد برای یک دانشجو دکترا فرصتی فراهم کند تا پس از کسب دستاوردی خلاقانه و جدید از اتحادیه اروپا (EU)، توانایی‌های بصری را مورد ارزیابی و مطالعه قرار دهد. پروژه OptiVisiT که بخشی از برنامه تحقیقاتی افق ۲۰۲۰ اتحادیه اروپا است، در طول چهار سال آینده ۴ میلیون یورو (۳.۵ میلیون پوند یا ۴.۸ میلیون دلار) بودجه اعطایی خواهد داشت. هدف OptiVisiT آن است که دانشمندان پیشرو در اتحادیه اروپا را در تلاش برای دستیابی به موفقیت‌های غیرمنتظره، تشویق کند تا دیدگاه‌ها نسبت به مراقبت و توانبخشی را بهبود بخشند. در پی افزایش بودجه، OptiVisiT این شانس را به ۱۵ دانشجوی دکترا داده است تا روی پروژه‌های تحقیقی در زمینه علم بینایی، فن‌آوری و مراقبت سلامت کار کنند. یکی از آن دانشجویان از IPC خواهد بود که توجه OptiVisiT را به دانش جدید در مورد توانایی‌های کارکردیِ بینایی افراد جلب می‌کند. این دانشجو در طول دوره‌ای سه ساله، تحقیقات در مورد طبقه‌بندی دیدِ کارکردیِ مرتبط با ورزش‌های مختلف در IPC را هدایت خواهد کرد. یکی از گفته‌ها از منابع IPC: «آزمون‌های بینایی فعلی، در طبقه‌بندی نیازمند پاسخ‌های ذهنی است که مستلزم آن است که ورزشکاران بهترین عملکرد خود را داشته باشند»

«یک آزمون آرمانی می‌تواند به گونه‌ای باشد که بدون تکیه بر پاسخ‌های ورزشکاران، بینایی را به صورت عینی بیازماید». «هدف تحقیقات آن است که تاثیرگذاری آزمون روی حرکت‌های چشم را بررسی کند که بتواند به صورت عینی‌تر بینایی را ارزیابی کند» متقاضی موفق، به بخش طبقه‌بندی IPC خواهد پیوست تا تِز خود را تدوین کند؛ در حالی که علاوه بر آن در رویدادهای ورزشی پارالمپیکی هم کسب تجربه خواهد کرد.

 آنها همچنین در یک مطالعۀ از راه دور در دانشگاه Vrije  آمستردام ثبت‌نام خواهند شد. تقاضاها برای ۱۵ جایگاه PHD از هم‌اکنون قابل پذیرش است و تا ۲۸ فوریه می‌توانید درخواست‌های خود را ارسال کنید. این نکته روشن است که برای واجد شرایط بودن، محققان نباید به مدت بیش از ۱۲ ماه در طول سه سال بلافاصله پیش از استخدام خود، در کشور میزبان سازمانی خود اقامت داشته یا کار و مطالعه خود پیش ببرند.

IPC که مقر آن در شهر بن آلمان قرار دارد، اعلام کرد که مشتاق است از متقاضیان علاقه‌مند به ورزش‌های پارالمپیکی در کنار اشتیاق به تحقیقات با مهارت‌ها و تجربۀ مرتبط بشنود و یکی از علاقه‌مندان دارای کارشناسی ارشد را جذب کند.

 

.....‌‌.حوادث

*رفیق کشی به خاطر ۱۴ میلیون تومان

مرد آرایشگر وقتی ۱۴ میلیون تومان از دوستش قرض گرفت برای اینکه پول را پس ندهد او را به قتل رساند.ساعت ۳ بامداد یکشنبه رهگذری در حال عبور از بزرگراه فتح بود که متوجه خودروی پراید سبز رنگی کنار بزرگراه شد.

 مرد جوان از روی کنجکاوی به سراغ پراید رفت و صورتش را به شیشه نزدیک کرد تا داخل خودرو را ببیند. او با دیدن یک تکه فرش که روی صندلی عقب افتاده بود به موضوع مشکوک شد، اما وقتی با دقت بیشتری نگاه کرد ناگهان پاهای یک مرد را که از زیر فرش بیرون زده بود دید و وحشت زده با پلیس تماس گرفت.

انتقال جسد

دقایقی بعد تیم بررسی صحنه جرم راهی محل حادثه شدند؛ در بررسی‌های صورت گرفته مشخص شد جسد مرد جوانی که داخل فرش پیچیده شده کفش ندارد همین موضوع نشان می‌داد که قتل در محل دیگری رخ داده و قاتل یا قاتلان پس از جنایت، جنازه را به آنجا منتقل کرده‌اند.

در نخستین گام، کارآگاهان اداره دهم پلیس آگاهی پایتخت به استعلام شماره پلاک خودروی پراید پرداخته و هویت مالک شناسایی شد.

 مرد جوان وقتی به محل رفت با مشاهده جسد گفت: این جنازه برادرم، حسام است، او دیشب به سراغم آمد و گفت می‌خواهد جایی برود و نیاز به خودرو دارد. من هم ماشینم را در اختیار او قرار دادم.

فرضیه‌های جنایت

بدین ترتیب هویت مقتول ۴۰ ساله شناسایی و در بررسی‌های بعدی مشخص شد وی حسابدار یک شرکت بوده است. برادرش در ادامه به مأموران گفت: از یک سال قبل برادرم به دختر یک تاجر معروف دل سپرده بود؛ در این یک سال پدر دختر مخالف ازدواج آنها بود اما پس از مدت‌ها، قرار شد برادرم به همراه خانواده به خواستگاری این دختر برود.

به دستور بازپرس حبیب‌الله صادقی جسد برای مشخص شدن علت اصلی مرگ به پزشکی قانونی منتقل شد. با این احتمال که قتل پسر جوان مربوط به خواستگاری‌اش باشد، تحقیقات روی این موضوع متمرکز شد اما هیچ مدرکی در این رابطه به‌دست نیامد و این شاخه از تحقیقات با بن‌بست مواجه شد.

هویت قاتل

همزمان کارآگاهان اداره دهم دادسرای امور جنایی پایتخت به بازبینی دوربین‌های مداربسته اطراف محل کشف جسد پرداختند.

 دوربین‌ها نشان می‌داد مردی پس از رها کردن خودروی پراید سبز رنگ؛ سوار بر یک خودروی سواری دیگر شده و آنجا را ترک کرده است.در حالی که تصویر متهم به‌دست آمده بود، تیم تحقیق به سراغ دوستان و آشنایان مقتول رفتند. بررسی‌ها نشان می‌داد، حسام مدتی است با مردی به‌نام خسرو آشنا شده و آخرین بار برای دیدن خسرو راهی قلعه حسن خان شده است. از آنجا که تصاویر دوربین چهره خسرو را ثبت کرده بود کارآگاهان اداره دهم پلیس آگاهی پایتخت راهی محل زندگی خسرو شده و او را دستگیر کردند.

مرد ۵۰ ساله در تحقیقات اولیه به قتل حسام در خانه‌اش اعتراف کرد. باتوجه به اینکه محل جنایت در قلعه حسن خان و خارج از تهران بود، با قرار عدم صلاحیت پرونده برای رسیدگی به دادسرای قلعه حسن خان ارجاع خواهد شد.

گفت‌و‌گو با متهم

با مقتول چطور آشنا شدی؟

۴ ماه قبل به همراه دوستانم به قهوه خانه رفته بودم. حسام با یکی از دوستانم آنجا بود و بعد از آن هم دوستی ما آغاز شد.

چرا او را کشتی؟

من از شهرستان محل زندگی‌ام به قلعه حسن خان آمده بودم به این تصور که کار و کاسبی در پایتخت و شهرهای اطرافش بهتر است. در آنجا آرایشگاهی راه انداختم و کار می‌کردم اما به خاطر کرونا کارم کساد شد. اوضاعم آنقدر بد شد که نتوانستم حتی ماهی یک میلیون تومان اجاره خانه‌ام را پرداخت کنم و این تأخیر اجاره به ۹ ماه کشید. اوضاع مالی‌ام به قدری بد شد که ۴ میلیون تومان هم نزول گرفتم و باید با سود ۶ درصد آن را پرداخت می‌کردم.

 وقتی با حسام دوست شدم و فهمید که اوضاع مالی‌ام خیلی بد است گفت ناراحت نباش من کمکت می‌کنم. ۱۵ روز قبل از جنایت به خانه‌ام آمد و گفت ۱۴ میلیون تومان بهت قرض می‌دهم. گفت هر زمانی که پول را داشتی به من برگردان.

در جواب این خوبی او را به قتل رساندی؟

می دانستم اگر این پول را بگیرم نمی‌توانم پس بدهم برای همین تصمیم به قتل گرفتم. شب حادثه زمانی که حسام ۱۴ میلیون تومان پول را داد وسوسه شدم و با میله آهنی چندین ضربه به او زدم. بعد هم جسد را داخل فرش گذاشته و سوار بر خودروی برادر مقتول شده و خودرو را در بزرگراه فتح رها کردم.

.......چاردیواری

با سلام و تبریک ایام خجسته ماه رجب این شماره از چاردیواری را با تکرار توضیح در مورد وضعیت تقویم بریل در سال جاری آغاز می کنم. همانطور که در هفته گذشته هم توضیح داده شد به دلیل کاهش چاپ تقویم بریل در سال جدید توسط مرکز فرهنگی رودکی به حدود پنجاه درصد میزان این تقویم در سال گذشته عملاً امکان توزیع تقویم برای مشترکین روزنامه ایران سپید در سال جاری وجود ندارد  در نتیجه نابینایان مشترک روزنامه  ایران سپید می توانند مثل سایر نابیناها با مراجعه و ثبت نام در انجمن های نابینایان شهر خودشان یا از طریق تماس با مرکز رودکی یا با مراجعه به این مرکز متقاضی دریافت تقویم شوند، پس امسال تقویم بریل از طریق روزنامه ایران سپید متاسفانه توزیع نخواهد شد و راه دریافت تقویم مراجعه مستقیم به رودکی یا تماس و ثبت نام در این مرکز یا تماس و تقاضا از طریق تشکل های نابینایی شهرستان ها است.

اما سوال ها و پرسش های خاص دوستان :خانم الهام کدیور از خرم آباد لرستان در مورد عدم دریافت 480 هزار تومان مبلغ کمک معیشت در هر سه ماه شکوه کرده اند، در پاسخ باید بگویم که این مبلغ فقط شامل سه دهک پایین افراد معلول قرار می گیرد و این بخشی از بودجه ماده27  قانون یعنی پرداخت حق معیشت است که چون این بودجه کفاف اجرای ماده را نمی داده است سازمان تصمیم گرفته است این مبلغ را در قالب 360 یا 480 هزار تومان متناسب با تعداد خانوار به سه دهک پایین جامعه افراد معلول پرداخت کند، در نتیجه این مبلغ در شرایط فعلی و با بودجه کنونی شامل هفت دهک دیگر نشده است. در مورد بحث مناسب سازی منزل ایشان راهش این است که ایشان به سازمان بهزیستی مراجعه کند و خواهان بازدید وضعیت مناسب سازی شود، اگر سازمان بهزیستی تایید کند که پله های منزل قدیمی ایشان باید به کلی تخریب شود قطعا در تخصیص مبلغ مناسب سازی به واحد  مسکونی ایشان تجدید نظر خواهد کرد.

آقای محمدرضا رضایی از وضعیت معیشت خودشان شکوه کرده اند که باید به طور مفصل به آن پرداخت و در یک توضیح مختصر در چاردیواری امکان توضیح وجود ندارد. آقای شکیب پور از اصفهان در مورد اعتبار معافیت افراد معلول از حق انشعابات آب، برق، گاز و فاضلاب ، عوارض پروانه ساختمان پرسیده اند که این قانون همچنان معتبر است و ایشان می توانند برای انشعاب مورد تقاضایشان در واحد مسکونیشان از این قانون استفاده کنند و این قانون احکام جداگانه اش به سازمان های مربوطه ابلاغ شده است. ایشان باید با معرفی نامه بهزیستی جهت معافیت از حق انشعاب به آن دستگاه مورد نظر مثل شرکت آب، برق، گازیا فاضلاب مراجعه کنند.

خانم زهرا سلامی سوال کرده اند که با توجه به کد محل شغلی که ایشان در آزمون انتخاب کرده اند و مشمول سهیمه معلولان نیست آیا ایشان می توانند از کارشناس بهزیستی در مصاحبه استفاده کنند؟ پاسخ منفی است دلیلش هم این است که کارشناس بهزیستی برای حفاظت از سهمیه استخدامی سه درصد معلولان در مصاحبه های استخدامی حاضر خواهد شد. ایشان چون از سهمیه آزاد استفاده کرده است پس قاعدتاً معلولیت ایشان ارجعیتی برای استخدامشان ندارد  بلکه مانع خواهد بود در نتیجه حضور کارشناس بهزیستی نه ممکن است و اگر ممکن هم بود مفید نبود. آقای مرتضی گفته اند  که علاوه بر اینکه مدارکشان را در سایت ثبت نام شهریه کامل کرده اند همچنان شهریه به ایشان تعلق نگرفته است.

شهریه قطعاً به ایشان تعلق خواهد گرفت و آزمون وسع در پوشش شهریه ایشان در شرایط فعلی هیچ دخالتی نخواهد داشت در نتیجه ایشان باید با پشتیبانی سامانه شهریه تماس بگیرند یا از سازمان بهزیستی بخواهد علی رغم تکمیل بودن مدارکش به چه دلیل شهریه ایشان دریافت نشده است. آقای هادی ندیمی از عدم درج رصد فعالیت های نابینایان در فضا ی مجازی در روزنامه آنلاین شکوه کرده اند که شکوه ایشان کاملاً وارد است و من حتما این تذکر را به سردبیر ایران سپید خواهم داد.

آقای مصلحی هم طی تماسی مانند همیشه درباره بخش های مختلف اظهارنظر کرده اند، از جمله افزایش زمان سخن هفته، کاهش زمان آموزش داستان نویسی و همین طورتشکر از گزارش مربوط به ابابصیر که از این دوست تعقیب کننده همیشگی مطالب روزنامه تشکر می کنیم. با سپاس از سایر دوستان و با امید لمس بریل روزنامه در سال آینده و البته با فروکش کردن ویروس کرونا. با سپاس تا دیدار دیگر بدرود.

 

 

Page Generated in 0/0058 sec