روزنامه «ایران سپید»
سه شنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۹
۴ رجب ۱۴۴۲
۱۶ فوریه ۲۰۲۱
سال بیست و پنجم شماره ۶۶۳۹
خبرگزاری جمهوری اسلامی مدیر مسئول: سهیل معینی
سامانه پیامکی: 3000465040
نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388
تلفن: 84711371
شماره انتشارات: 5-88548892
وب سایت: www.iransepid.ir
پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir
........عناوین این شماره......
* تمام مدارس استثنایی به «شاد» متصل هستند
*تلاش جدی دولت مدیریت مطلوب کرونا و تأمین داروهای مورد نیاز مردم است
*مرگ پادشاه صحنههای جَز در اثر ابتلا به سرطان
*افزایش شیب بستریهای کرونا در تهران
*آشنایی با رشته بهکاپ برای نابینایان
*متهم به قتل در دادگاه:همسرم خودش از پله افتاد
.......اخبار ویژه
*تمام مدارس استثنایی به «شاد» متصل هستند
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت: در حال حاضر ۱۰۰ درصد مدارس استثنایی و ۸۴ درصد کلاسها به شبکه شاد متصل هستند و تاکنون 3 هزار و 700 محتوای آموزشی در بیش از 850 کانال درسی مرتبط با آموزش و پرورش استثنایی در شاد بارگذاری شده است.
سید جواد حسینی رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور با بیان اینکه آموزش و پرورش استثنایی مولود انقلاب در سال ۱۳۷۰ است و از زمان تأسیس تاکنون پوشش تحصیلی دانشآموزان استثنایی ۱۸ برابر شده است، اظهار کرد: ۱۵۲ هزار دانشآموز استثنایی در ۱۷۴۳ مدرسه استثنایی و ۲۰ هزار مدرسه پذیرا در هفت گروه در حال تحصیل هستند.
وی افزود: ۸۰۵ مدرسه استثنایی بهعنوان پشتیبان مدارس پذیرا فعالیت دارند و ۳۴ مدرسه شبانهروزی نیز در کشور برای دانشآموزان استثنایی وجود دارد.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت: دانشآموزان استثنایی به دلیل شرایط خاص خود به فضا و تجهیزات 5 تا 10 برابر دانشآموزان عادی نیاز دارند که در حال حاضر میانگین تراکم در مدارس استثنایی 53 نفر، نرم کلاسی 6.4 نفر است و بهازای هر 6 دانشآموز استثنایی، یک معلم وجود دارد.
*افزایش 82 برابری دانشآموزان تلفیقی فراگیر
حسینی با بیان اینکه در این دولت پوشش تحصیلی دانشآموزان استثنایی 7 درصد رشد داشته است، گفت: رویکرد تلفیقی فراگیر با هدف حرکت از تفکیک به سمت تلفیق و فراگیرسازی از ۲۰ سال پیش آغاز شده است و یکی از جهتگیریهای اصلی آموزش و پرورش استثنایی تحصیل دانشآموزان استثنایی در مدارس عادی تحت عنوان مدارس تلفیقی فراگیر است.
وی افزود: تعداد دانشآموزان مشغول به تحصیل در مدارس تلفیقی فراگیر را ابتدا تاکنون 82 برابر افزایشیافته است.
* پوشش 99 درصدی برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان در سال جاری
رئیس سازمان آموزش و پرروش استثنایی یکی از خدمات آموزش و پرورش استثنایی به همه دانشآموزان را برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان بدو ورود به دبستان دانست و گفت: این برنامه با پوشش 1.5 درصدی از سال 1374 شروع شده و در سال 1399 و علیرغم شرایط کرونایی به پوشش 99 درصدی رسیده است.
وی افزود: راهاندازی یک پایگاه دائمی سنجش به همراه اتاق آکوستیک در تمامی استانها از برنامههای در دست انجام آموزش و پرورش استثنایی است.
حسینی در ادامه گفت: سیاست سازمان آموزش و پرورش استثنایی در حوزه برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان، پایین آوردن سن سنجش نوآموزان و استفاده از برنامههای غربالگری وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی برای تشخیص به هنگام و مداخلات طلایی است.
وی با بیان اینکه در سال آینده نیز آزمونهای غربالگری برای شناسایی نوآموزان دارای مشکلات ویژه یادگیری نیز به برنامه سنجش اضافه خواهد شد تا شناسایی این دسته از دانشآموزان به هنگام صورت گیرد، تصریح کرد: ارائه خدمات به دانشآموزان دارای مشکلات ویژه یادگیری از رویکرد انفعالی به رویکرد فعال در خواهد آمد و ارائه این خدمات با رویکرد مدرسه محوری، معلم محوری و خانواده محوری گسترش خواهد یافت.
* آموزش و پرورش استاندارد نیازمند استانداردسازی در حوزههای مختلف است
حسینی با بیان اینکه آموزش و پرورش استاندارد نیازمند استانداردسازی در حوزههای مختلف است، اظهار کرد: اولین مؤلفه که نیازمند استانداردسازی است، توانمندسازی فضاهاست که با دو اقدام تجهیز فضاهای موجود و ایجاد فضاهای جدید پیگیری میشود.
وی افزود: بر اساس آمایش سرزمینی 210 مدرسه استثنایی در کشور برای رسیدن به استاندارد مطلوب موردنیاز است که ساخت این مدارس از یک سال گذشته در قالب طرح از خشت تا بهشت آغاز شده است و تاکنون 135 مدرسه از این تعداد یا کلنگزنی و یا افتتاح شده است.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت: ۱۲۹۶ مدرسه تا اول مهر توسط سازمان نوسازی مدارس برای استفاده دانشآموزان با نیازهای ویژه مناسبسازی میشود و ۶۴ مدرسه نیز توسط سازمان استثنایی بهصورت الگویی مناسبسازی خواهد شد.
وی، تربیتبدنی و ورزش را یکی از نیازهای اساسی دانشآموزان استثنایی دانست و ادامه داد: 31 سالن ورزشی مختص دانشآموزان استثنایی در کشور وجود دارد و 14 استان کشور فاقد سالن ورزشی خاص دانشآموزان استثنایی هستند که ساخت این سالنها در 368 مدرسه استثنایی نیز با مشارکت خیرین و سازمان نوسازی مدارس ساخت سالنهای ورزشی 200 مترمربعی درون مدرسهای آغاز شده است.
* ارائه خدمات از طریق ۷۵۶ مرکز مشکلات ویژه یادگیری و 48 مرکز مشاوره
حسینی با بیان اینکه آموزش و پرورش استثنایی ارائه خدمات به دانشآموزان عادی دارای مشکلات ویژه یادگیری را از طریق ۷۵۶ مرکز مشکلات ویژه یادگیری نیز برعهده دارد، اظهار کرد: 47 مرکز مشاوره و راهنمایی نیز خدمات مشاورهای و توانبخشی به دانشآموزان با نیازهای ویژه و خانوادههای آنان ارائه میدهند.
وی افزود: تعداد مراکز مشکلات ویژه یادگیری از 475 مرکز در سال 1397 به 756 مرکز در سال 1399 رسیده است و 82 مرکز نیز در ایام کرونا راهاندازی شده است.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت: از 48 مرکز مشاوره و راهنمایی نیز 10 مرکز در سال 98 و 27 مرکز در سال 1399 افتتاح شده است یعنی 77 درصد این مراکز در دو سال اخیر راهاندازی شده است.
* استانداردسازی منابع انسانی
حسینی، دومین استانداردسازی را استانداردسازی منابع انسانی دانست و گفت: کمبود 12 هزار نیرو یکی از مشکلات سازمان آموزش و پرورش استثنایی است که با مصوبه شورای سازمان مقرر شده است سالانه 10 درصد از استخدامیهای جدید وزارت آموزش و پرورش به سازمان آموزش و پرورش استثنایی اختصاص یابد.
وی افزود: با توجه به مصوبه شورای سازمان، پیگیری استقلال ادارات استثنایی استانها از طریق استقرار نماینده ذیحسابی و اجازه صدور ابلاغ توسط رؤسای ادارات نیز در حال انجام است.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت: طرح درجهبندی ضوابط مدارس و طرح طبقهبندی مشاغل نیز تدوین شده است و مراحل اداری خود را طی میکند.
حسینی ادامه داد: برگزاری 27 دوره مجازی ضمن خدمت، آموزش خط بریل و زبان اشاره به 5 هزار نفر و آموزش مهارتهای چندگانه به 10 درصد معلمین مدارس کمتوان ذهنی از دیگر برنامههای سال جاری سازمان در حوزه توانمندسازی نیروی انسانی است.
*استانداردسازی تجهیزات در قالب نهضت توانافزایی
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی، سومین مؤلفه استانداردسازی را استانداردسازی در حوزه تجهیزات دانست و گفت: بر اساس نظریه امتداد برخی مواقع نواقص باعث میشود یک یا چند حس در کودکان و دانشآموزان امتداد نیابد و نظام تعلیم و تربیت باید جانشین و تکمیلکننده نقایص دانشآموزان با نیازهای ویژه شود.
وی افزود: نهضت توانافزایی بر اساس نظریه امتداد در آموزش و پرورش استثنایی و برای تأمین ۱۰۵ قلم تجهیزات کمکآموزشی و توانبخشی دانشآموزان استثنایی راهاندازی شده است.
* استانداردسازی محتواهای آموزشی و پرورشی
حسینی، چهارمین مؤلفه استانداردسازی را استانداردسازی محتواهای آموزشی و پرورشی دانست و گفت: تاکنون 1000 کتاب برای دانشآموزان استثنایی مناسبسازی و یا تألیف شده است و دو کتاب نیز در حوزه احکام دانشآموزان استثنایی تألیف شده است.
وی افزود: ۳۱۱ دانشآموز استثنایی در کنکور سال ۹۹ قبول شدهاند و این میزان قبولی به معنای رشد ۱۰ درصدی نسبت به سال گذشته است.
*استانداردسازی منابع مالی
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی، پنجمین مؤلفه استانداردسازی را استانداردسازی منابع مالی دانست و گفت: در سال ۹۷ بودجه این سازمان ۹۶ میلیارد و ۴۲۰ میلیون تومان بود، در سال ۹۸ بودجه به ۹۹ میلیارد و ۶۲۴ میلیون تومان رسید و بودجه سال جاری نیز ۱۴۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون است. میتوان گفت این سازمان تاکنون حدود ۱۲ برابر افزایش اعتبارات داشته است که هشت برابر آن در دولت تدبیر و امید اتفاق افتاده است.
حسینی درباره بودجه سازمان آموزش و پرورش استثنایی در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰، اظهار کرد: بودجه پیشبینیشده سازمان ۱۸۵ میلیارد تومان بود که با کمیسیون تلفیق و برنامهوبودجه رایزنیهایی انجام دادهایم تا علاوه بر این بودجه، ۲۵۰ میلیارد تومان نیز به بودجه ما در ردیف خدمات توانبخشی اضافه شود.
*استانداردسازی فرآیندها و فراگردها
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با بیان اینکه ششمین مؤلفه استانداردسازی، استانداردسازی فرآیندها و فراگردها است، اظهار کرد: 40 چرخش تحولآفرین در حوزه سیاستگذاری و تصمیمگیری، ارائه خدمات آموزشی، توانبخشی و تشخیصی تدوین شده است و سه بسته تحولی با ۸ برنامه و ۳۶ فعالیت نیز در سازمان آموزش و پرورش استثنایی در حال اجراست.
وی افزود: ۹۳.۳ درصد برنامهها و فعالیتهای بستههای تحولی تأسیسی و نوآورانه است و تاکنون ۷۰ درصد شاخصهای این بستهها محقق شده است.
حسینی با بیان اینکه دماسنج نظام تعلیم و تربیت، دانشآموزان، معلمان و اولیا هستند، اظهار کرد: ایجاد پارلمان مشورتی اولیاء، طرح مدرسه یاری اولیاء و اولیای دستیار معلم از جمله برنامههای مشارکتی در حوزه اولیاء دانشآموزان با نیازهای ویژه است.
وی افزود: طرح جمعآوری ایدههای مطلوب، طرح «صد دبیرخانه صد مدرسه» با هدف پیوند مدرسه با جامعه، برگزار میزهای گفتوگوی تخصصی، ایجاد نظام تصمیمگیری از مدرسه تا ستاد و انعقاد تفاهمنامه با 20 سازمان و دستگاه از دیگر فعالیتهای سازمان آموزش و پرورش استثنایی است.
* فعالیت آموزش و پرورش استثنایی در شبکه شاد
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی، شبکه شاد را بزرگترین دستاورد آموزش و پرورش در عصر کرونا دانست و گفت: در حال حاضر ۱۰۰ درصد مدارس استثنایی و ۸۴ درصد کلاسها به شبکه شاد متصل هستند و تاکنون 3 هزار و 700 محتوای آموزشی در بیش از 850 کانال درسی مرتبط با آموزش و پرورش استثنایی در شاد بارگذاری شده است.
*مددجویان بهزیستی قبل از عید نوروز واکسن کرونا را دریافت می کنند
مدیرکل بهزیستی استان تهران، گفت: قبل از عید نوروز تمام سالمندان و معلولانی که در مراکز شبانهروزی بهزیستی نگهداری میشوند، واکسینه خواهند شد.
«امین شاهرخی» مدیرکل بهزیستی استان تهران، درباره آخرین وضعیت واکسیناسیون مددجویان بهزیستی علیه کووید_۱۹، اظهار کرد: مکاتبات لازم برای واکسینه کردن مددجویان بهزیستی که در مراکز شبانهروزی نگهداری میشوند، انجام شده است و تعداد مددجویان را به وزارت بهداشت اعلام کردیم.
وی با اشاره به اینکه تعداد سالمندان و معلولانی که در مراکز شبانه روزی بهزیستی استان تهران نگهداری میشوند ۲۰ هزار نفر هستند، گفت: بعد از کادر درمان، سالمندان و معلولان در اولویت دریافت واکسن کرونا قرار دارند.
مدیرکل بهزیستی استان تهران، تصریح کرد: در حال حاضر منتظر اعلام آمادگی وزارت بهداشت برای انجام واکسیناسیون علیه کووید_۱۹ در مراکز بهزیستی هستیم.
وی، خاطرنشان کرد: قبل از عید نوروز تمام سالمندان و معلولانی که در مراکز شبانه روزی بهزیستی نگهداری میشوند، واکسینه خواهند شد و بعد از این مراکز اولویت بعدی، مددجویان تحت پوشش بهزیستی هستند که در خانواده نگهداری میشوند.
..........اخبار روز
*تلاش جدی دولت مدیریت مطلوب کرونا و تأمین داروهای مورد نیاز مردم است
دکتر جهانگیری در جلسه بررسی راهکارهای تأمین ارز مورد نیاز دارو و کالاهای اساسی:
جریان واردات کالاهای اساسی به هیچ وجه نباید متوقف شود
تلاش جدی دولت مدیریت مطلوب کرونا و تأمین داروهای مورد نیاز مردم است
معاون اول رییسجمهور در این جلسه با تأکید بر اینکه جریان واردات کالاهای اساسی به هیچ وجه نباید متوقف شود، گفت: تأمین به موقع منابع ارزی مورد نیاز کالاهای اساسی و دارو برای سال ۱۴۰۰ از اهمیت ویژه ای برخوردار است چرا که ایام عید نوروز و ماه مبارک رمضان را در پیش رو داریم.
*صدور مجوز تردد نمایندگان در خط ویژه صحت ندارد
رئیس پلیس راهور تهران: خبر منتشر شده در شبکههای اجتماعی در روزهای اخیر مبنی بر صدور مجوز تردد نمایندگان مجلس در خطوطویژه صحت ندارد.
این خبر برای سال ۹۷ است و بعد از آن اتفاق جدیدی روی نداده و تاکنون نیز مجوز تردد در خطوطویژه برای آنها صادر نشده است.
*قیمت مرغ چند روز دیگر کاهش مییابد
وزیر صمت: با تحویل مرتب نهادهها به وزارت جهاد و مداخله در بازار، تا چند روز آینده قیمت مرغ به نرخ مصوب باز میگردد
*شرط ایران برای همکاری با آژانس انرژی اتمی
سخنگوی وزارت خارجه : همکاری ایران با آژانس ادامه خواهد داشت تمامی اقدامات ایران برگشت پذیر هستند به شرطیکه طرف های مقابل به تعهدات خودشان عمل بکنند
*کمیابترین گروه خونی در کشور چیست؟
سخنگوی سازمان انتقال خون: از اردیبهشت ماه تا پایان دیماه ۱۳۹۹، ۱۸ هزار نفر مراجعه کننده داشتیم که از این تعداد ۱۵ هزار واحد پلاسما اهدا شده است. استانهای تهران، آذربایجان غربی، یزد و خوزستان به ترتیب چهار استان اول در زمینه اهدای پلاسمای بهبود یافتگان بیماری کووید ۱۹ هستند.
۳۴ درصد اهداکنندگان خون در ۱۰ ماهه سال ۱۳۹۹ در گروه خونی O مثبت بودهاند و تنها یک درصد از اهداکنندگان خون در کشور از گروه خونی AB منفی بودهاند. باید توجه کرد که AB منفی کمیاب ترین گروه خونی در کشور محسوب میشود.
* ایران در خصوص امنیت و منافع خودش با هیچ کس مصالحه نخواهد کرد
سخنگوی وزارت خارجه: هیچ کشوری در دنیا حاضر به مصالحه درباره امنیت خودش نیست و ایران هم به عنوان یک کنش گر شناخته شده درباره امنیت خودش مصالحه نمی کند موشک هم جز ابزار دفاعی ایران است اساسا برنامه ایران همواره تدافعی چیده شده است
موضع جمهوری اسلامی ایران درباره سلاح هستهای تغییر نکرده؛ موضع ما تاکید بر صلح آمیز بودن فعالیتهای هستهای بوده و فتوای رهبر معظم انقلاب درباره حرام بودن سلاح هستهای بر جای خودش باقی است
*عراقچی: در برجام حق با رهبر انقلاب بود
معاون سیاسی وزیر امور خارجه:
رهبر انقلاب هیچگاه نسبت به مذاکره و نیت طرفهای مقابل خوشبین نبودند و از روز اوّل تا آخر هم فرمودند که خوشبین نیستند.
البته مشخص هم شد که حق با ایشان بود و در همهی موارد این مسئله روشن شد.
ایشان توصیهای که همواره به ما داشتند این بود که حتماً با بدبینی و عدم اعتماد نسبت به طرف مقابل مذاکره کنید و ما هم روی همین مسیر حرکت کردیم، ولی در عین حال همیشه از نفس مذاکره و تیم مذاکرهکننده حمایت کردند.
...........آهنگ و درنگ
*مرگ پادشاه صحنههای جَز در اثر ابتلا به سرطان
این روزها کورونا به اندازه کافی قدرتنمایی میکند و روزی نیست که خبری نشنویم از مرگ یکی از بزرگان یا عزیزان. این میان اما عوامل مرگآور دیگر هم بیکار ننشستهاند و همچنان بی سر و صدا، مشغول ستاندن جان آدمها هستند. خبر مرگ آن اندازه تکراری شده که بعضی وقتها از برخیشان جا میمانیم. نمونهاش مرگ «چیک کوریا»، (Chick Corea)، پیانیست نابغه آمریکایی و به قولی پادشاه صحنههای موسیقی جَز در هفته گذشته به دنبال ابتلایش به سرطان است.
«کوریا»، ۷۹ سال بیشتر نداشت که فهمید سرطان دارد. فاصله خبردار شدن و مرگش هم زیاد طولانی نبود. در ۱۲ ژوئن ۱۹۴۱ در ماساچوست آمریکا به دنیا آمده بود. در خانوادهای که از جنوب ایتالیا به آمریکا مهاجرت کرده بودند. پدرش نوازنده مطرح ترومپت در گروههای شناخته شده جَز بود. این بود که از همان لحظه چشم باز کردنش، نغمات جَز در خانهشان طنینانداز میشد. چهار ساله بود که پدرش او را با پیانو آشنا کرد؛ و لازم به گفتن نیست که تنها صدایی که از پیانو درمیآمد، متعلق به قطعات جَز بود. چیک تا هشت سالگی بدون آنکه معلمی داشته باشد، خودش پیانو را فرا گرفت اما بالاخره پدر تصمیم گرفت استادی برایش اختیار کند. یادگیری را نزد استاد ادامه داد و شروع به نواختن قطعات کلاسیک هم کرد. برای ادامه یادگیری به نیویورک رفت و حتی در دانشگاه هم پذیرفته شد اما ذهن خلاق چیک، تابِ درسهای خشک و یکنواخت دانشگاه را نیاورد و تحصیلش در دانشگاه نیویورک یک ماه بیشتر دوام نیاورد.
چیک کوریا از ۱۹۶۲ فعالیت حرفهای را آغاز کرد. نخستین آلبومهای شخصیاش در ۱۹۶۶ به بازار آمد. آلبومهایی که او را به «مایلز دیویس» پیوند داد و چیک تا سالها به عنوان پیانیست در گروه شناخته شده مایلز دیویس به عنوان نوازنده پیانو و سایر سازهای شستیدار حضور داشت. او در میانه دهه هفتاد، یک گروه جَز را هم تأسیس کرد؛ گروهی با نام «ریتِرن تو فورِوِر»، (Return to Forever) که سبک فیوژن جَز را پیش میبرد. بَندی که موسیقیهایی را از تلفیق جَز با موسیقی لاتین ارائه میکرد.
چیک کوریا را به عنوان یکی از برترین پیانیستهای سبک جَز در طول صد سال گذشته به حساب میآورند. نوازندهای که تقریباً با مطرحترین گروهها و ستارگان این سبک همکاری کرده است و در طول بیش از نیم قرن فعالیت خودش توانسته ۲۳ بار جایزه گِرَمی را از آن خود کند. جوایزی که البته بیشترشان در همکاری چیک با «گری برتون» به او تعلق گرفت. او ۶۰ بار هم نامزد دریافت گِرَمی شده بود. تعداد جوایز دیگری که کوریا از فستیوالهای جهانی گرفته آنقدر زیاد است که احتمالاً ذکر آنها از حوصله این نوشته خارج است. چیک سرانجام در ۹ فوریه در بیمارستانی در فلوریدا در پی ابتلا به سرطان درگذشت. چنانچه به ژانر جَز علاقهای دارید و اگر هنوز آثار این پیانیست برجسته را نشنیدهاید، احتمالاً شنیدن نوازندگیاش در گروه «ریترن تو فورور» برایتان جذاب خواهد بود.
.........سلامت و بهداشت
*افزایش شیب بستریهای کرونا در تهران
معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در استان تهران گفت: به دلیل نزدیک شدن به فصل بهار و عید نوروز ما احتمالا شاهد افزایش حضور مردم در بازارهای رسمی و غیر رسمی خواهیم بود و این موضوع هم ممکن است منجر به افزایش موارد ابتلا شود.
به نقل از ایسنا، دکتر نادر توکلی با اشاره به اینکه در تهران شیب موارد بستری شده مبتلا به کرونا با کمی افزایش همراه است، افزود: متاسفانه طی ۱۰ روز گذشته تعداد موارد بستری تجمیعی در بیمارستانهای تهران به حدود ۲۰۰۰ نفر رسیده است و در بسیاری از بیمارستانها افزایش موارد سرپایی را هم شاهد بودهایم که این موضوع هم نگران کننده است. همچنین میزان بستریهای روزانه حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ نفر است.
وی افزود: - میانگین سنی بستری شدگان در استان تهران نیز طی سه ماه اخیر کاهش یافته است؛ البته میانگین سنی جانباختگان تقریبا در همان رنج قبلی است.
وی در ادامه تاکید کرد: پس از شناسایی موارد مبتلا به نوع جهش یافته ویروس در استانهای همجوار و سپس تهران، نگرانی عمده ما افزایش بروز موارد ابتلا به نوع جهش یافته است. شهری هم که موارد ابتلا در آن شناسایی شده است نزدیک تهران است و به طور کلی به دلیل رفت و آمدها، ویروس میتواند به نقاط مختلف برسد. تنها تفاوت تهران این است که تاثیر پذیری بیماری در این شهر نسبت به شهرستانها بیشتر است.
وی ادامه داد: نوع جهش یافته ممکن است تظاهرات متفاوت داشته باشد و حتی دوره بیماری را تغییر دهد.
*پیک جدید کرونا در برخی استانها در حال شکل گیری است: عضو کمیته کشوری اپیدمیولوژی کووید - ۱۹ گفت: پیک جدید کرونا در برخی استانها از جمله خوزستان و آذربایجان غربی در حال شکل گیری است و روند صعودی ابتلا به این بیماری باردیگر آغاز شده است.
به نقل از ایرنا، دکتر احسان مصطفوی گفت: شهرهایی در استان های آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی، کهگیلویه و بویراحمد، کرمان، خراسان جنوبی و اصفهان در چند روز اخیر به رنگ نارنجی درآمده یعنی به وضعیت هشدار رسیده اند.
وی تصریح کرد: همچنان به نظر می رسد شهرهایی که رنگ بندی آنها به سمت حادتر شدن تغییر یافته باید مراقبت ها را بیشتر از قبل کرده و سایر مناطق کشور هم پروتکل های بهداشتی را دقیق رعایت کنند.
براساس اظهارات فرهاد ابول نژادیان رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در حال حاضر ۱۰ شهر استان خوزستان در وضعیت قرمز، پنج شهرستان در حالت نارنجی و مابقی در وضعیت زرد قرار دارند.
ورود و خروج به شهرهای قرمز و تردد خودروها از ساعت ۲۱ شب تا سه بامداد در تمام شهرهای استان ممنوع اعلام شده است.
جهشهای جدید کووید-۱۹ رو به افزایش است: ظهور نسخههای جدید ویروس کرونا که در انگلیس، آفریقای جنوبی و برزیل جهش یافتهاند به دلیل پیامد بالقوه این روند بر موارد ابتلا به کووید-۱۹ در جهان و نیز میزان تاثیرپذیری واکسنهای موجود بر آنها، موجب نگرانی کارشناسان بهداشتی شده است.
به نقل از ایسنا، دکتر "اَشیش جا"، رئیس دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه براون در این رابطه توضیح میدهد: درباره جهش ویروس سارس-کوو-۲ در ژاپن شنیدهاید؟ نه؟ پس لابد جهشهای ویروس در نیوزیلند و ویتنام به گوشتان خورده؟ البته که نه، زیرا این کشورها اجازه وقوع چنین جهشهای ترسناکی را ندادهاند.
این کشورها با اقدامات سریع و موثرشان از جمله مقررات قرنطینه، استفاده از ماسک و حفظ فاصلهگیری اجتماعی، توانستهاند از شیوع ویروس کرونا جلوگیری کنند.
در مقایسه، ایالات متحده و همراه با آن بریتانیا، آفریقای جنوبی و برزیل در میان برخی از دیگر کشورهایی هستند که در کنترل شیوع و پیامد مرگبار ویروس کرونا با مشکل روبهرو بودهاند.
دکتر جا میافزاید: ویروس هنگامی جهش مییابد که سرعت شیوع آن سر به آسمان میزند. یادتان باشد، هر عفونتی برای ویروس فرصتی است برای خطا یا جهش ژنتیکی.
دانشمندان از جهشهای کووید-۱۹ از هنگامی که ویروس در ووهان چین سربلند کرد، شگفتزده نشدهاند. این روند معمول هر ویروسی است و به گفته دکتر جا، اغلبِ این جهشها از نظر قابلیت سرایت و (مقاومت در برابر) درمانها، از جمله واکسن، اهمیتی ندارند.
اما دکتر جا میافزاید: هرچند هرازگاهی یک رشته جهش، قابلیت سرایت ویروس را افزایش میدهند و آن را مرگبارتر میکنند یا توانایی آن را برای فرار از مصونیت واکسن بیشتر می نمایند.
پژوهش پیرامون پیامد جهشهای ویروس در بریتانیا، برزیل و آفریقای جنوبی در جریان بوده است، اما دانشمندان گفتهاند احتمال میرود که انواع جدید ویروس کرونا نسبت به جهشهای گذشته مسریتر باشند که به معنای افزایش موارد ابتلا و بستری شدن در بیمارستان است.
در عین حال، این ویروسها ممکن است در قابلیت ایجاد مصونیت واکسنها نیز تاثیر داشته باشند. موسسه تولید داروی مدرنا میگوید واکسنهای آن همچنان علیه نوع بریتانیایی ویروس موثر است، اما هشدار داده است که ممکن است قابلیت آن علیه ویروس نوع آفریقای جنوبی کمتر باشد. مدرنا در حال حاضر روی یک واکسن تقویتی کار میکند که در مقابل جهشهای جدید نیز مصونیت ایجاد کند.
یک نوع جهش یافته دیگر که ممکن است تولید مشکل کند، از لسآنجلس کالیفرنیا سربلند کرده است.
دکتر جا خاطرنشان میکند که کشورهایی مثل آمریکا، بریتانیا و برزیل، پیش از ویروسهای جدید نیز با شیوع گسترده کووید-۱۹ روبهرو بودهاند و در واقع، واکنشهای گذشته به ویروس بوده است که موجب مسریتر شدن جهشهای آن شده است.
اگر در برخی کشورها برنامه واکسیناسیون عمومی اجرا شود در حالی که دیگر نقاط دستخوش شیوع آن است، واکسنهای کنونی تاثیرشان را روی جهشهای جدید از دست خواهند داد. در این صورت، دانشمندان ناگزیر خواهند شد واکسنهای خود را بهروز کنند و (بار دیگر) همگان را علیه ویروسهای جدید واکسینه کنند.
دکتر جا میافزاید: این کابوسی از یک همهگیری بیپایان است.
به گفته دکتر جا، جهان برای پشت سر گذاشتن کابوس این همهگیری تنها یک راه در پیش رو دارد و آن کنترل همهگیری در سراسر دنیاست.
به گزارش ایندیپندنت، او تاکید می کند: این امر بهمعنای در پیش گرفتن سیاستهای کنترل ویروس و حصول اطمینان از این است که مردم از ماسکهایی با قابلیت بالا استفاده و پروتکل ها را رعایت می کنند و آزمایشهای بیشتری نیز انجام می شود.
........ورزشی
*آشنایی با رشته بهکاپ برای نابینایان
یکی از رشته های تازه تأسیسی که امسال به بهانه دهه فجر برگزار شد، مسابقات رشته بهکاپ بود که توسط هیأت ورزش نابینایان شمیرانات و به سرپرستی و داوری زهرا میراخوری برگزار شد. در این مسابقات که یکی از رشته های تازه تأسیس برای نابینایان است، 11 نفر به مصاف هم رفتند که در بخش آقایان جواد میر تمیز دوست اول و سعید رجبی دوم شد. در بخش بانوان نیز بنفشه ذبیحیزاده اول و معصومه باقر ساک دوم شد.
ورزش بهکاپ (گیت گلف) از سال ۹۰ توسط جناب آقای آزاد طراحی و وارد ورزش ایران شد. در حال حاضر، این رشته در کشورهای مختلف جهان در حال اجرا است. انجمن بهکاپ ایران، زیر مجموعه فدراسیون گلف است. این ورزش قابل اجرا برای همه افراد و در همه مکان ها است که با توجه به مناسب سازی این ورزش برای نابینایان از سال ۹۵ این رشته قابل برگزاری برای نابینایان و کم بینایان نیز است.
ابزار مورد نیاز برای ورزش بهکاپ، یک دسته به قاب همراه یک عدد توپ گلف و همچنین دروازه ای به ارتفاع ۱۰ سانتی متر عمق، ۱۰ سانتی متر طول و ۳۰ سانتیمتر عرض و از جنس آهن است. این رشته به گونه ای است که توسط ضربات مکرر و ایجاد صدا بر روی دروازه، می توان جایگاه آن را برای افراد نابینا و کم بینا مشخص کرد.
این رشته ورزشی در زمین های چمن، سالن توپی، ساحل و غیره قابل اجرا و هدف پس از انجام آن ایجاد هماهنگی دست و ذهن است و تمرکز ورزشکار را بسیار بالا می برد.
این ورزش برای نابینایان به جهت تمرکز و جهت یابی و قدرت تشخیص فاصله، بسیار مناسب است. در این رشته، یک نفر پشت دروازه می ایستد و به دروازه ضربه می زند تا فرد نابینا با زدن ضربه به توپ، آن را وارد دروازه کند. رشته ورزشی بهکاپ تاکنون سه دوره برای نابینایان و کم بینایان تهران برگزار شده است. امید می رود فدراسیون نابینایان با توجه بیشتر به این رشته، زمینه برگزاری مسابقات کشوری آن را در سال آینده برگزار کند.
.........حوادث
*متهم به قتل در دادگاه:همسرم خودش از پله افتاد
مرد جوان که به اتهام قتل همسر دومش در انتظار محاکمه بود، با جلب رضایت اولیای دم فقط از جنبه عمومی جرم در شعبه ۱۲ دادگاه کیفری استان تهران از خود دفاع کرد.
پاییز سال ۹۷ زن جوانی که از پلههای خانهاش سقوط کرده بود به بیمارستانی در تهران منتقل شد اما وی که میترا نام داشت به علت خونریزی مغزی در بیمارستان فوت کرد؛ در تحقیقات صورت گرفته مشخص شد که همسر وی به نام آرمان در تماس با اورژانس و رساندن او به بیمارستان تعلل کرده است. بنابراین موضوع به پلیس اعلام شد و در ادامه آرمان مورد بازجویی قرار گرفت.
وی نخست مدعی شد که همسرش به طور اتفاقی از پلهها پرت شده و چون فکر نمیکرده وضعیت جسمی او خیلی وخیم باشد دیر به اورژانس خبر داده است، اما در ادامه تحقیقات وی به قتل همسرش اعتراف کرد و گفت: روز حادثه با میترا جر و بحث کردیم و درگیر شدیم و پس از آن من او را از روی پلهها هل دادم اما حالا بشدت پشیمانم.
با توجه به اعترافات متهم و شکایت اولیای دم پرونده برای رسیدگی به شعبه ۱۲ دادگاه کیفری استان تهران فرستاده شد اما پیش از آغاز رسیدگی خانواده میترا از قصاص دامادشان اعلام گذشت کردند و متهم فقط به لحاظ جنبه عمومی جرم محاکمه شد.
در این جلسه متهم با رد اتهام قتل گفت: من تلاش زیادی کردم که زندگی خوب و سالمی داشته باشم. من از همسر اولم بهدلیل اختلافاتی که با هم داشتیم جدا شدم، اما حضانت دخترم به من سپرده شد.
بعد از چند وقت با میترا آشنا شدم که او هم از همسر سابقش یک دختر داشت وقتی باهم ازدواج کردیم، اوایل همه چیز خوب بود و صاحب یک پسر هم شدیم اما رفته رفته اختلافاتمان زیاد شد، چراکه او زنی عصبی بود و مدام با دیگران دعوا میکرد.
روز حادثه در حال جابهجایی اسباب خانه بودیم که متوجه شدم پسرم گریه میکند. به سراغش رفتم که به یکباره صدایی شنیدم.
خودم را به راهرو رساندم و دیدم میترا روی زمین افتاده، خواستم با اورژانس تماس بگیرم که گفت حالش خوب است و بههمین خاطر تماس نگرفتم. اما چند ساعت بعد حالش بد شد و به ناچار با اورژانس تماس گرفتم و ساعاتی بعد هم فوت کرد.بعد از پایان اظهارات متهم قضات برای صدور رأی وارد شور شدند.