کد خبر: 22439
روزنامه سه شنبه 18 آذر ۱۳۹۹
عناوین امروز: لزوم توجه به حقوق معلولان در صدور پروانه و پایان کار ساختمانها - کنایه صریح ربیعی به منتقدان برجام: خودتان پیش روی مذاکره خواهید بود - طلا در سال آینده کدام مسیر را برمی‌گزیند؟ - شناسایی و قرنطینه بیماران کرونایی در طرح محله محور - به بهانه زادروز رامی: نگاهی به فراز و نشیب‌های نیمای هرمزگان - چهار سال در حسرت شغل رسمی هستم - مرد همسرکش: زنم با مرد کابینت ساز رابطه داشت/ توی چشمهایم نگاه کرد و گفت دوستم ندارد

روزنامه «ایران سپید»

سه شنبه 18 آذر ۱۳۹۹

23 ربیع الثانی ۱۴۴۲

8 دسامبر 2020

سال بیست و پنجم شماره 6581

خبرگزاری جمهوری اسلامی       مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892

وب سایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

........عناوین این شماره......

لزوم توجه به حقوق معلولان در صدور پروانه و پایان کار ساختمانها

کنایه صریح ربیعی به منتقدان برجام: خودتان پیش روی مذاکره خواهید بود

طلا در سال آینده کدام مسیر را برمی‌گزیند؟

شناسایی و قرنطینه بیماران کرونایی در طرح محله محور

به بهانه زادروز رامی: نگاهی به فراز و نشیب‌های نیمای هرمزگان

چهار سال در حسرت شغل رسمی هستم

مرد همسرکش: زنم با مرد کابینت ساز رابطه داشت/ توی چشمهایم نگاه کرد و گفت دوستم ندارد

.........ویژه

* لزوم توجه به حقوق معلولان در صدور پروانه و پایان کار ساختمانها

رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران طی تذکری به شهرداری تهران بر لزوم توجه به اجرای ماده 4 قانون حمایت از حقوق معلولان در صدور پروانه و پایان کار ساختمان ها تأکید کرد.

مجید فراهانی در تذکر پیش از دستور خود در جلسه شورای شهر تهران ضمن تبریک روز جهانی معلولان گفت: عدم تحقق دسترس پذیری شهر برای معلولان، سبب شده است تا این گروه از شهروندان از حق زندگی در شهر به صورت کامل برخوردار نشوند، در این شرایط هرچه میزان معلولیت جسمی و حرکتی عزیزان بیشتر باشد، مشکلاتشان برای رفت و آمد، کار و زندگی درسطح محله و شهر بیشتر است. 

وی با بیان اینکه در چنین شرایطی فراهم کردن دسترسی، حمل و نقل آسان برای رتق و فتق امور تحصیلی، درمانی و نیازهای حیاتی این عزیزان کمترین خدمتی است که شهرداری از طریق دسترس پذیر کردن شهر و تسهیل استفاده از شبکه حمل و نقل عمومی باید ارائه کند.گفت:  بر اساس ماده 4 قانون حمایت از حقوق معلولان، شهرداری ها مکلفند صدور پروانه احداث، بازسازی و پایان کار برای تمامی ساختمانها و اماکن با کاربری عمومی از جمله مجتمع های مسکونی، تجاری، اداری، درمانی، آموزشی را به رعایت ضوابط و استانداردهای مصوب شورای عالی شهرسازی و معماری ایران و اصلاحات پس از آن در مورد دسترس پذیری افراد دارای معلولیت توسط مجری، مشروط کنند.

رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران اضافه کرد: امری که اگر در صدور پروانه های ساختمانی و پایان کار مورد توجه شهرداری قرار گیرد و شهرداری به وظیفه قانونی خود در این زمینه عمل کند بدون شک زمینه ساز بهبود و ارتقاء سطح دسترس پذیری معلولان در تهران خواهد شد. و بر همین اساس اینجانب به عنوان نماینده مردم  تهران برای بار دوم در اجرای بند 3 ماده 80قانون شوراهای اسلامی کشور،درباره « لزوم توجه به اجرای ماده 4 قانون حمایت از حقوق معلولان در صدور پروانه و پایان کار ساختمان‌ها » به شهرداری تهران تذکر می دهم، انتظار دارم شهرداری بیش از پیش به مسئله دسترس پذیری شهر و خدمت به معلولان توجه نماید تا حق این عزیزان به شهر مطلوب تر و بهتر از گذشته ادا شود.

فراهانی در پایان تأکید کرد: تهران هنگامی که برای همشهریان معلول دسترس پذیر شده باشد، آنگاه می توان گفت که شهری برای همه است تا این مهم اتفاق نیفتد تهران شهری برای همه نخواهد بود.

* حمل و نقل عمومی رایگان برای معلولان شهر تبریز محقق شد

پس از سال ها مطالبه موسسه نابینایان بصیر در خصوص استفاده رایگان از حمل و نقل عمومی شهری، سر انجام  این مهم در دستور کار شورای شهر تبریز قرار گرفت و مصوب شد.

 پس از سال ها مطالبه موسسه نابینایان بصیر در خصوص احقاق حق معلولین و نابینایان در استفاده رایگان از حمل و نقل عمومی شهری، سر انجام درخواست رسمی موسسه بصیر مبنی بر محقق شدن ماده 5 قانون حمایت از حقوق معلولین در کلانشهر تبریز، در دستور کار مورخ 99/9/16 شورای شهر تبریز قرار گرفت و با نظر مساعد اعضا مصوب گردید.

این مهم با پیگیری های چندین ساله موسسه نابینایان بصیر به ویژه به مناسبت روز جهانی نابینایان سال 1399 توسط مدیر عامل موسسه، مهدی رفعتی در صحن علنی شورا مجددا مورد مطالبه قرار گرفت و با  قول مساعد آقای دکتر دبیری رئیس محترم شورای اسلامی کلانشهر تبریز در جلسه حضوری در دفتر موسسه و با مساعدت روسای کمسیون های حمل و نقل و شهرسازی، نهایتا با تصویب در شورای اسلامی شهر تبریز بیش از پیش به تحقق نزدیکتر می شود.

گفتنی است در این مسیر همکاری و مطالبه اداره کل بهزیستی استان و تشکل های دیگر معلولین نیز تاثیر چشمگیری در نتیجه بخشی این امکان داشته است که امیدواریم نوید بخش اتفاقات بهتر برای معلولین و نابینایان عزیز باشد.

* بهسازی محیطی کلانتری‌ها جهت تسهیل رفت و آمد معلولان

رئیس پلیس پیشگیری تهران بزرگ ضمن بزرگداشت روز جهانی معلولین از بهسازی محیطی کلانتری‌ها جهت تسهیل رفت و آمد معلولان خبر داد.

سرهنگ جلیل موقوفه ای گفت: حسب قانون حمایت از حقوق معلولان و طبق ماده ۲ از فصل دوم این قانون در رابطه با اینکه وزارتخانه ها، سازمان ها، موسسات و شرکت‌های دولتی و نهار‌های عمومی و انقلابی موظفند جهت دسترسی و بهره مندی افراد دارای معلولیت، ساختمان‌ها و اماکن عمومی، ورزشی و تفریحی، معابر و وسایل خدماتی را مناسب سازی کنند، پلیس پیشگیری نیز در اجرای تدابیر فرماندهان ناجا این امر را در دستور کار خود قرار داد.

وی ادامه داد: ساختمان‌های جدیدالاتاسیس کلانتری‌ها مجهز به فضای لازم برای استفاده معلولان شده اند. همچنین بسیاری از ساختمان‌های قدیمی کلانتری‌ها نیز مجهز به رمپ و بالابر برای تسهیل در رفت و آمد افراد معلول شده اند.

رئیس پلیس پیشگیری تهران بزرگ گفت: چنانچه کلانتری مجهز به این امکانات نباشد و یا ورود معلول به داخل کلانتری دشوار باشد عوامل کلانتری موظف هستند برای ثبت اظهارات و ارائه خدمات به معلولان تا مقابل در کلانتری حاضر شوند.

.........اخبار روز

* کنایه صریح ربیعی به منتقدان برجام: خودتان پیش روی مذاکره خواهید بود

ربیعی در پاسخ به این پرسش که نظر دولت درباره پیگیری برجام چیست؟ تصریح کرد: سال ۱۳۹۹ و شرایط بین‌المللی پیش آمده بعد از پیروزی‌های ما در سازمان ملل و شکست ترامپیزم شرایط خوبی را برای منافع ملی ایجاد کرده که اگر از آن استفاده کنیم در آینده آثار بهتری از خود نشان خواهد داد.

در پاسخ به این پرسش که دورنمای برجام چه خواهد بود؛ گفت: من فکر می کنم قطعا مسیر گفت‌وگو را می‌رویم. خوشبختانه همه جناح ها بر برجام تأکید می‌کنند و کسی آن را تکذیب نکرده است. آن‌هایی که روزی مخالفت می‌کردند خودشان پیشرو مذاکره خواهند بود.

سخنگوی دولت در پاسخ به برخی منتقدان دولت گفت: این که می‌گویند دولت به امور اقتصادی بی توجه است؛ من شاهد بودم معاون اول چندین جلسه فقط در موضوع قیمت مرغ برگزار کرد. این تصوری که دولت اطلاعی از مشکلات ندارد یک قضاوت غیرمنصفانه و جناحی است. همه ما در دولت در خصوص این مشکلات وقت می‌گذاریم. مساله گرانی از دلشوره‌های رئیس جمهور و دولت است.

* ابتلای ۴۰ هزار پرستار به کرونا در کشور / مردم؛ معیار اصلی در مهار ویروس

معاون پرستاری وزیر بهداشت با اشاره به کمبود نیروی پرستار در کشور گفت: این درحالیست که حدود ۴۰ هزار پرستار در کشور به کرونا مبتلا و قرنطینه شدند و با خروج آن‌ها از سیستم، فشار بر روی مابقی پرستاران مضاعف شده است./ ایسنا

* مصرف گاز رکورد زد

مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران با بیان این که تا ۱۰ روز آینده مصرف گاز خانگی به ۶۰۰ میلیون متر مکعب در روز می‌رسد، گفت: هم اکنون ۹۰۰ میلیون متر مکعب گاز از میادین استخراج و پس از پالایش به شبکه گاز کشور تحویل داده می‌شود که این رقم معادل ۵ میلیون بشکه نفت خام است.

* ملکه بریتانیا واکسن کرونا می‌زند تا مردم انگلیس هم بزنند

طرح واکسیناسیون سراسری مردم بریتانیا برای مقابله با کرونا از امروز(سه‌شنبه) در این کشور آغاز خواهد شد.

روزنامه تایمز بریتانیا خبر داده ملکه ۹۴ ساله بریتانیا و همسر ۹۹ ساله‌اش ممکن است نخستین افرادی باشند که برای تشویق مردم به زدن واکسن، واکسن کرونا بزنند.

* هشدار سازمان سنجش درباره وعده دروغین سهمیه کرونا به کنکوری‌ها

سازمان سنجش اعلام کرد:

اخیرا مشاهده شده است که عده ای از افراد سود جو  و کلاهبردار اقدام به راه اندازی کانال‌های تلگرامی و اینستاگرامی جعلی با عنوان روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور و طرح وعده‌های دروغین در خصوص اختصاص سهمیه کرونا کرده اند که متأسفانه تعدادی از داوطلبان هم به آن‌ها اعتماد و با آن‌ها همراهی کرده اند.

سازمان سنجش آموزش کشور ضمن اعلام کلاهبردار و سودجو بودن اینگونه کانال‌ها اعلام می‌دارد کلیه اخبار و اطلاعیه‌ها در خصوص آزمون‌ها، نحوه پذیرش، میزان تأثیر سوابق تحصیلی، سهمیه‌های مصوب و سایر اطلاعات لازم از طریق سایت رسمی سازمان سنجش پیگیری شود

* بانک‌ها حق جلوگیری از برگشت زدن چک‌ها از سوی مشتریان را ندارند

دبیر کانون بانک‌ها و موسسات خصوصی:

مطابق با قانون، بانک‌ها اجازه امتناع از درخواست مشتریان برای برگشت چک‌های در اختیارشان را ندارند و چنانچه چک بانکی در اختیار مشتری، به هر دلیلی از جمله عدم موجودی باید برگشت زده شود، بانک باید به درخواست دارنده چک عمل کرده و مطابق با قانون عمل کند.

* قرنطینه ۳ گروه در هتل‌ها با اجرای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی

کولیوند، رئیس قرارگاه پشتیبانی طرح حاج قاسم سلیمانی:

در طرح حاج قاسم سلیمانی افرادی که به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و امکان جدا سازی آن‌ها از سایرین وجود دارد در چند فاز از افراد سالم جدا خواهند شد.

گروه اولی که به آن‌ها ارائه خدمت خواهیم کرد افرادی هستند که مبتلا به کرونا می‌شوند، اما بیماری آن‌ها حاد نیست که این دسته در هتل‌ها مستقر می‌شوند. طیف دوم افرادی هستند که در کنار مبتلایان به کرونا بودند و جایی برای قرنطینه ندارند. دسته سوم بهبودیافتگان کرونایی هستند که از بیمارستان ترخیص شده اند و حامل ویروس هستند.

تیم‌های بهداشت و سلامت در هتل‌ها حضور دارند و در صورتیکه افراد حاضر در هتل نیاز به درمان داشته باشند به بیمارستان منتقل می‌شوند.

.........گزارش روز

* طلا در سال آینده کدام مسیر را برمی‌گزیند؟

۲۰۲۰ را می‌توان هر چیزی جز یک سال باثبات توصیف کرد سالی که در آن پاندمی کرونا، دوشنبه و پنجشنبه سیاه بازار سهام، جنگ نفتی عربستان و روسیه و انتخابات ریاست جمهوری پرتنش ایالت متحده آمریکا شد تا طلا موقعیت خاصی را از سر بگذراند.

طلا  پس از سقوط تاریخی خود در سال ۲۰۱۸ و رسیدن به زیر هزار و ۲۰۰ دلار در سال ۲۰۱۹ بهبود ۲۰ درصدی را تجربه کرد و سال را با قیمت هزار و ۵۱۹ دلاری به پایان برد اما افزایش قیمت طلا به سال ۲۰۱۹ منتهی نشد و در فوریه سال ۲۰۲۰ این فلز گران بها توانست به قیمت هزار و ۶۷۲ دلار برسد و در اواسط ماه مارس امسال با افزایش عرضه طلا در بازارهای مالی قیمت این فلز گران بها تا هزار و ۴۰۰ دلار پایین آمد اما پس از گذشت چند هفته با کاهش نرخ بهره دوباره طلا به مسیر صعودی بازگشت و از مرز هزار و ۷۰۰ دلار نیز عبور کرد.

با بهبود یافتن شرایط اقتصادی آمریکا و رشد ارزش دلار طلا شروع به عقب نشینی کرد و در ماه سپتامبر هر اونس از این فلز گران بها در محدوده ۱۹۰۰ تا ۱۹۵۰ دلار معامله شد اما با اوج گرفتن دوباره نااطمینانی ها در ماه اکتبر و همراه با انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا این فلز زرد دوباره به قیمت هزار و ۹۶۰ دلار در هر اونس رسید با این حال طلا نتوانست در این قیمت ثابت بماند و با اعلام خبر کشف واکسن کرونا توسط شرکت داروسازی فایزر، بازارها سبزپوش شدند و طلا نیز روند کاهشی را استارت زد و در حال حاضر هر اونس از این فلز گران بها هزار و ۸۳۹ دلار و ۳۰ سنت قیمت دارد.

با این حال ممکن است مسیر حرکت این فلز گران بها در اواخر سال جاری هر لحظه تغییر کند و هر لحظه امکان دارد مهم‌ترین اهرم تاثیر گذار بر قیمت آن یعنی تورم روند حرکت طلا را معکوس کند چراکه در حال حاضر کشورها برای فرار از رکود به وجود آمده در چرخه اقتصادی بیشتر از هر زمان دیگری به نقدینگی نیاز دارند و تبعات طزریق این نقدینگی تورم بیشتر و رشد بیشتر قیمت طلا و کاهش بیشتر ارزش پول ملی است.

در پیش بینی اخیر قیمت طلا تحلیلگران گلدمن ساکس چشم انداز صعودی خود را برای سال آینده حفظ کرده اند و هدف قیمتی خود را برای این فلز گران بها در سال ۲۰۲۱ نزدیک به دو هزار و ۳۰۰ دلار در هر اونس اعلام کرده اند چراکه به گفته کارشناسان این شرکت سال آینده با بالاتر رفتن انتظارات تورمی دلار آمریکا تضعیف می شود و تقاضای خرده فروشی در بازارهای نوظهور همچنان بالا می ماند.

تحلیلگران سیتی بانک نیز با کارشناسان گلدمن ساکس هم عقیده هستند و به گفته آنها طلا در سه ماه اول سال ۲۰۲۱ تا ۲ هزار و ۲۰۰ دلار بالا خواهد رفت و تا پایان سال آینده رکورد ۲ هزار و ۴۰۰ دلاری خود را خواهد شکست و از طرف دیگر تحلیلگران بانک استرالیایی ای ان زد نیز طی یادداشتی پیش بینی کرده اند که این فلز زرد تا پایان سال جاری به قیمت ۲ هزار و ۲۰۰ دلار در هر اونس خواهد رسید و تا اوایل سال ۲۰۲۱ به قیمت  هزار و ۳۰۰ دلار در هر اونس دست پیدا خواهد کرد.

از طرف دیگر یکی از تحلیلگران اچ اس بی سی معتقد است که کاهش ریسک های ژئوپولیتیک در سال آینده در نتیجه بهبود روابط سیاسی و یا اقتصادی آمریکا با سایر کشورهای دنیا در حالی که منجر به سبزپوش شدن بازارهای مالی بزرگ دنیا خواهد شد نااطمینانی های موجود در بازارها را نیز کاهش می دهد و این کارشناس شرکت خدمات مالی و بانکداری بریتانیایی بر این عقیده است که به احتمال زیاد طلا سال جاری را در محدوده قیمتی ۱۹۶۵ دلار به پایان برساند و قیمت آن در سال آینده در محدوده هزار و ۹۰۰ تا ۲۰۰۰ دلار باقی بماند.

طبق پیش بینی هایی که امیدوار به کاهش قیمت طلا در سال جاری و در سال آینده هستند قیمت این فلز زرد تا پایان سال جاری به هزار و ۸۰۰ دلار در هر اونس می رسد و همچنین این فلز گران بها سال آینده را در محدوده هزار و ۷۰۰ دلاری به پایان خواهد برد اما تحلیلگران ولت اینوستور بر این عقیده اند که طلا سال جاری را با قیمت هزار و ۸۹۱ دلار به پایان خواهد برد و در سال ۲۰۲۱ به قیمت ۲ هزار و ۲۵ دلار خواهد رسید و تا سال ۲۰۲۵ این فلز گران بها به قله ۳ هزار و ۴۸ دلاری صعود خواهد کرد.

منبع خبرآنلاین

..........بهداشت و سلامت

* شناسایی و قرنطینه بیماران کرونایی در طرح محله محور: رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت گفت: هدف ما از اجرای طرح محله محور شناسایی زودهنگام بیماران و پیگیری وضعیت افرادی است که در تماس نزدیک با بیمار بوده اند.

به نقل از مهر، جعفر صادق تبریزی، جداسازی بیماران و قرنطینه خانگی و غیر خانگی را مورد تأکید قرار داد و افزود: درمان‌های سرپایی و مراقبت از بیماران کرونایی در ادامه بسیج ملی طرح شهید سلیمانی دنبال می شود.تلاش می کنیم با اجرای این طرح، زنجیره انتقال ویروس قطع و سرعت انتقال بیماری از اجرای اقدامات ما کندتر شود،

وی ادامه داد: هدف از اجرای طرح شهید سلیمانی، کنترل بیماری، کاهش میزان بستری بیماران کرونایی در بیمارستان‌ها، کاهش آمار مرگ های کرونایی و حمایت از گروه‌های آسیب پذیر و در معرض خطر است.

صادق تبریزی ادامه داد: در گام چهارم طرح که به صورت رسمی از ابتدای آذر شروع شده است، یک ویژگی دیگر به سه گام قبلی اضافه شده و آن محله محور و خانواده محور کردن این طرح است.

وی تأکید کرد: این اقدام به قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا کمک شایانی خواهد کرد.

* پاندمی کرونا تا یکسال آینده مهار می شود: عضو ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: با توجه به تولید انواع واکسن کرونا در دنیا که به تدریج تأییدیه های سازمان های معتبر را اخذ می کنند و با تلاش سازمان بهداشت جهانی برای دسترسی ارزان کشورها به این واکسن، پاندمی کرونا تا یکسال آینده در دنیا مهار می شود.

به نقل از ایرنا، مسعود مردانی افزود: خوشبختانه تلاش برای تولید واکسن معتبر کرونا در دنیا به نتایج خوبی رسیده و حدود دو سوم کشورهای دنیا از جمله ایران در کمیته واکسن سازمان بهداشت جهانی موسوم به کوواکس عضو هستند و مقرر شده که نیم میلیارد واکسن تأیید شده کرونا در سه ماه اول سال ۲۰۲۱ بین کشورها توزیع شود.

وی ادامه داد: واکسن های تأیید شده با قیمت های مختلفی تولید می شوند. قیمت برخی از این واکسن ها که در شرکتهای خصوصی تولید می شود گران است اما بر اساس سیاست سازمان بهداشت جهانی قرار است این واکسن برای کشورهای کم درآمد و فقیر به قیمت ۱۰ تا ۱۵ درصد قیمت تمام شده توزیع شود و حتی سازمان بهداشت جهانی کشورهای ثروتمند را ملزم کرده که هزینه این واکسن را برای کشورهای فقیر بپردازند و در برخی کشورها به صورت رایگان توزیع و اهدا شود زیرا همه مردم دنیا حتی در کشورهای فقیر آفریقا حق دارند زنده بمانند.این طور نیست که کشورهای تولید کننده واکسن فقط به فکر خود باشند، تحریم ها نیز هیچ تاثیری در توزیع واکسن کرونا نخواهد داشت. البته ما کشور فقیری نیستیم و دولت به موقع واکسن مورد نیاز را برای گروههای پر خطر خریداری می کند.

مردانی افزود: بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی واکسن کرونا در گام اول در اختیار گروههای پر خطر شامل سالمندان، بیماران مزمن قلبی، ریوی، مبتلایان به دیابت، افراد دچار ضعف ایمنی مانند مبتلایان به سرطان و کادر بهداشت و درمان قرار می گیرد که در جمعیت ۸۰ میلیونی ایران حدود ۲۰ میلیون نفر است. قرار است حدود همین میزان واکسن از کشورهای معتبر و از طریق کوواکس خریداری و توزیع می شود و بعد از آن با تأیید واکسن ایرانی بقیه مردم نیز واکسینه می شوند.تا آن زمان مردم باید صبر داشته باشند و اصول بهداشتی، زدن ماسک، فاصله فیزیکی و قرنطینه را رعایت کنند.

وی افزود: اکنون دست کارخانه های تولید واکسن خیلی باز است. سازمان بهداشت جهانی کارخانه هایی که توان تولید واکسن داشته باشد را حمایت می کند و تا یکسال آینده آن قدر واکسن تولید می شود که روی دست کارخانه های تولید کننده می ماند. سازمان بهداشت جهانی هم خوش بین است.

مردانی گفت: این طور نیست که هر واکسنی در ایران وارد شود و مورد استفاده قرار گیرد. کمیته کشوری واکسن برای این است که دقت کند واکسن های معتبر و مورد تأیید سازمانهای بین المللی در ایران مورد استفاده قرار گیرد و بطور قطع واکسنی در ایران استفاده می شود که مورد تأیید سازمان بهداشت جهانی یا FDA یا هر دوی آنها باشد.

وی درباره تولید واکسن کرونا در ایران نیز توضیح داد: قطعاً واکسنی در ایران استفاده می شود که کارآزمایی بالینی موفق داشته و عارضه ای نداشته باشد و با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار گیرد. تولید واکسن بومی نیز با همکاری شرکت های کشورهای پیشرفته در ایران انجام می شود، فقط هم چین و روسیه نیست. کشورهای اروپایی هم هیچ لجاجتی ندارند که در انتقال تکنولوژی و دانش تولید واکسن به ایران مشکل ایجاد کنند.

.........آهنگ و درنگ

* به بهانه زادروز رامی: نگاهی به فراز و نشیب‌های نیمای هرمزگان: آنقدر خود را به او نزدیک احساس می‌کنند که نامش را به اختصار، درست آن گونه که یک شخص، رفیقش را صدا می‌زند می‌خوانند؛ «ابرام» یا «رامی». این نامی است که هرمزگانی‌ها به شاعر، ترانه‌سرا، خنیا‌گر و هنرمند همه فن حریف‌شان می‌دهند. مردی گمگشته در جهانی پر از تنش که برای روح آزادی‌طلبی مثل او قابل تحمل نبود. منصفی ملقب به «رامی» در شانزده آذر ۱۳۲۴ در بندرعباس متولد شد که به قول خود زاده عشق زنی بود به مردی که آوازش او را سِحر کرده بود.

منصفی از هنرمندان جامع‌الاطراف هرمزگان بود که علاوه بر ادبیات و موسیقی، در همان دوران جرقه‌هایی برای حضور در تئاتر و سینما هم به سراغش آمد و برای فیلم «نهنگ» که نویسنده آن هم خود منصفی بود جایزه اول سینمای آزاد را دریافت کرد که قطعه «نهنگ» با آن ملودی و ترانه گوش‌نواز هم از دل همان بیرون آمد. منصفی همچنان که در عرصه بازیگری موفقیت‌های چشمگیری را به دست می‌آورد در زمینه سرودن و موسیقی نیز پرتوان به کار خود ادامه می‌داد. او با موسیقی ملت‌های مختلف آشنایی داشت و توانست آثار در خور توجهی را خلق کند. رامی در عرصه سرودن ترانه‌های بومی و با توجه به ترانه‌هایی که رنگ و بوی اجتماعی داشت، در این حوزه تحولی اساسی به وجود آورد. همچنان که حسن کرمی (شاعر جنوبی) هم یکی از مهم‌ترین دلایل اقبال مردم جنوب از هر سنخ و سنتی به ترانه‌های رامی را علاوه بر زیبایی تردید ناپذیر کلام و تازگی لحن و آهنگ، توجه به وضعیت زندگی انسان‌های فقیر و تهی‌دست و مشکلات اجتماعی آن‌ها می‌داند. منصفی یکی از مهمترین ترانه سراها و ملودی پردازان جنوبی بود که اصالت کار، عمق، لطافت و در یک کلمه زیبایی آثارش باعث شده که حسن کرمی در مورد آثار ابراهیم منصفی دو صفت بسیار گویا به کار ببرد: «زیبا و حسرت انگیز». منوچهر آتشی (شاعر و مترجم) هم رامی را به تعبیری آغازگر دور جدیدی از شعر در بندرعباس و جنوب می‌داند که هم در فرهنگ بومی ریشه دارد و هم به شعر مدرن گرایش داشته است. آتشی درباره منصفی گفته است: «نثر پر رمق و ذهنیت خلاق منصفی دربارهٔ شعر و موسیقی هرمزگان بسیار زیباتر و عمیق‌تر از دیگر شاعران حاضر هم نسل من بود. او شاعری شوریده و عاشق بود و طبعاً آدم‌های مجنونی مثل من را نیز بیشتر به خود جذب می‌کرد.»

می‌گویند هرمزگان را می‌توان در ترانه‌های ابراهیم منصفی لمس کرد. او نسل در نسل، جوانان و مخاطبین تازه‌ای را گرد آثارش جمع می‌کند و موسیقی‌اش به عنوان یکی از نادرترین نمونه‌های موسیقی مردمی، سرشار از مفاهیم انسانی، عشق، رنج و سرمستی است.

منصفی هم مثل اکثر هنرمندان خارج از پایتخت کارش را با دلبستگی به موسیقی محلی آغاز کرد ولی به جای تکرار نغمه‌های اجدادی و استفاده از سازهای محلی، دست به گیتار برد اما همچنان گویش محلی را در اشعار خود نگاه داشت تا در همه ترانه‌هایش استعداد و قدرت ادراک و ذوق آفریننده را بشنویم و حس کنیم. با تمام این احوال چه حسرت‌انگیز است که او در پنجاه و دوسالگی از دنیا رفت و نخستین آلبوم ترانه‌هایش، ده سال پس از مرگش منتشر شد. در این سال‌ها، همه آثار ابراهیم منصفی را دیده و شنیده‌اند و تحت تأثیر هم قرار گرفته‌اند، اما اطلاعات مستند درباره این هنرمند بسیار کم است. درباره اینکه کجا و چطور زندگی می‌کرده، آثارش چگونه خلق شده‌اند و آیا خودش می‌دانسته که در حال انجام چنین کار بزرگی است؟

52 سال زندگی پر از سرگشتگی منصفی، اگرچه پر از تلخی و دشواری بود اما آنچه که در موسیقی کشورمان به جا گذاشته، مثل هر هنرمند بزرگ دیگری، قطعا تا سال‌های سال به یادگار خواهند ماند. تمام کسانی که ابراهیم منصفی را از نزدیک می‌شناختند معتقدند که او زندگی عجیبی داشت که در خلق آثارش تأثیر به‌سزایی داشته است. این تأثیر تاحدی بوده که اگر نوع دیگری زندگی می‌کرد و این همه تلخی و رنج را در زمان حیات خود تجربه نمی‌کرد، این ویژگی‌ها در اشعار و ترانه‌هایش متبلور نمی‌شدند. در میان آثار او، ترانه «مردن مردانه» هم یکی از ده‌ها ترانه‌ای است که می توان گفت به خودش ارجاع دارد؛ ترانه ای سرشار از تلخی و حسرت که در بخش پایانی آن می‌گوید: «تقدیر سر پیری از مِه چه شوات آخر؟ یا زندگی بِختِر یا مردن مردُنه».

........ورزشی

* چهار سال در حسرت شغل رسمی هستم

قهرمان بازی های پارا آسیایی جاکارتا در دوی ۱۵۰۰ متر نابینایان گفت: با وجود این که چهار سال است در بازی های پاراآسیایی و جهانی مدال کسب می کنم، اما همچنان در حسرت استخدام در ارگانهای دولتی هستم.

حمید اسلامی اظهار کرد: با توجه به اینکه قانون استخدام قهرمانان و مدال آوران بازی های آسیایی، جهانی، المپیک و پارالمپیک در سازمانها و ارگانهای دولتی در سال ۹۵ به تصویب مجلس رسید، اما متأسفانه هنوز  بسیاری از دستگاه های اجرایی به آن عمل نمی کنند و یا در جذب قهرمانان ملی طفره می روند.

وی گفت: با وجود این که دانشجوی دکترای تربیت بدنی هستم و بارها برای استخدام در ارگانها و سازمانهای مختلف دولتی در استان همدان اقدام کردم اما همچنان در حسرت این هستم که یکی از ارگانها و سازمانهای دولتی به بخشنامه دولت توجه کند.

واقعاً نمی دانم چون نابینا هستم من را استخدام نمی کنند یا موضوع چیز دیگری است.

دونده ۱۵۰۰ متر نابینایان در پاسخ به این پرسش که آیا از جایی حمایت می شوید یا خیر؟ خاطرنشان کرد: در حال حاضر پدرم تنها حامی من است و درآمد خاصی ندارم، با وجود این که چندین بار خواستم ازدواج کنم اما چون بیکارم شرایط لازم برای ازدواج را نداشتم.

اسلامی همچنین درباره برنامه تمرینات خود جهت شرکت در مسابقات رکوردگیری دو و میدانی گفت: از زمانی که مدیر کل ورزش و جوانان استان همدان تغییر کرده است، دیگر مشکل فضای تمرینی ندارم و هر روز صبح و بعد از ظهر تمرین می کنم تا خود را برای مسابقات رکوردگیری که اسفند در مجموعه ورزشی آفتاب انقلاب برگزار می شود، آماده کنم.

وی در پایان یکی از مهم ترین برنامه های خود را کسب سهمیه پارالمپیک توکیو عنوان کرد و افزود: در حال حاضر در دوی ۱۵۰۰متر نابینایان رکوردم ۴ دقیقه و ۹ ثانیه است و با رکورد مدنظر کمیته ملی پارالمپیک که ۴ دقیقه و ۷ ثانیه است، فاصله بسیار کمی دارم، اگر تا روز مسابقات دچار آسیب نشوم به طور قطع این رکورد را به ثبت خواهم رساند.

..........حوادث

* مرد همسرکش: زنم با مرد کابینت ساز رابطه داشت/ توی چشمهایم نگاه کرد و گفت دوستم ندارد

ایران نوشت: یک سال قبل مردی با مراجعه به پلیس ادعا کرد در یک جنون آنی همسرش را به قتل رسانده. مأموران به محل حادثه در شهرری رفتند. شواهد نشان می‌داد که زن جوان در حالی که شالی دور گردنش پیچیده شده بود بر اثر خفگی جان باخته است.

با انتقال جسد به پزشکی قانونی، حسن متهم به قتل مورد بازجویی قرار گرفت و در تشریح ماجرا گفت: چند ماه پیش خانه‌ای خریدم اما کابینت نداشت. شخصی برای ساختن کابینت به خانه‌مان آمد پس از اتمام کار در حالی که فکر می‌کردم دیگر در زندگی‌مان دغدغه‌ای نداریم متوجه تغییر رفتار همسرم شدم و به او شک کردم.
هربار که در این باره با او حرف می‌زدم مینا قضیه را انکار می‌کرد و می‌گفت که خیالاتی شده‌ام اما همیشه تلفنش اشغال بود و ادعا می‌کرد که با خواهر و مادرش حرف می‌زند تا اینکه یک روز وقتی به خانه آمدم او با ترس و نگرانی تلفنش را برداشت و همه پیامک‌هایش را پاک کرد و بعد هم شخصی پشت سرهم با او تماس می‌گرفت و مینا هم تلفنش را قطع می‌کرد. با اصرار تلفنش را گرفتم و به آن شماره زنگ زدم و متوجه شدم که آن شخص همان کابینت‌سازی است که به خانه ما آمده بود.

وی در ادامه افزود: خیلی ناراحت شدم وهمان موقع به همسرم گفتم اگر می‌خواهی می‌توانی از من جدا شوی. او نیز با خونسردی در چشمانم نگاه کرد و گفت مدتهاست دیگر دوستم ندارد و در این چند سال هم فقط من را تحمل کرده است و حالا هم حاضر است به هر قیمتی از من جدا شود. با شنیدن این حرف‌ها در یک لحظه کنترلم را از دست دادم و شالی که سرش بود را دور گردنش پیچیدم و بعد هم سرش را داخل سطل آبی که آنجا بود فرو بردم تا خفه شد. همان موقع پشیمان شدم و سعی کردم او را احیا کنم اما نشد.
به این ترتیب متهم برای بازسازی صحنه جرم به محل حادثه برده شد و او بار دیگر آنچه رخ داده بود را توضیح داد و گفت: من از کارم پشیمانم. من و مینا همدیگر را دوست داشتیم و زندگی‌مان خوب بود. حتی حاضر بودم او را ببخشم اما همسرم اصلاً پشیمان نبود و خیلی راحت به من گفت که حاضر نیست به زندگی با من ادامه دهد. همین حالا هم دیگر دوست ندارم زندگی کنم و مرگ برایم بهتر از زنده ماندن است. هر مجازاتی که اولیای دم برایم در نظر بگیرند می‌پذیرم. کاش به جای همسرم خودم را می‌کشتم.
پس از اعترافات متهم و تکمیل تحقیقات و صدور کیفرخواست، پرونده برای رسیدگی به دادگاه کیفری استان تهران ارسال شد و متهم بزودی محاکمه می‌شود.

 

 

Page Generated in 0/0056 sec