روزنامه «ایران سپید»
چهارشنبه 7 آبان ۱۳۹۹
11 ربیع الاول ۱۴۴۲
28 اکتبر 2020
سال بیست و چهارم شماره 6547
خبرگزاری جمهوری اسلامی مدیر مسئول: سهیل معینی
سامانه پیامکی: 3000465040
نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388
تلفن: 84711371
شماره انتشارات: 5-88548892
وب سایت: www.iransepid.ir
پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir
........عناوین این شماره......
واحدهای مسکن ملی معلولان مطابق شرایط جسمی آنها ساخته می شود
تأثیر کرونا بر شیوع بیشتر پدیده چاقی
زمان آزمایش انسانی واکسن ایرانی کرونا
برگزاری جشنواره مجازی هفته پارالمپیک ویژه دانش آموزان مدارس استثنایی
مرگ مسافر زن عازم ترکیه با ۱۵۰ گرم هروئین در معده
* واحدهای مسکن ملی معلولان مطابق شرایط جسمی آنها ساخته می شود
محمد اسلامی در سیزدهمین جلسه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسبسازی کشور بر اهتمام وزارت راه و شهرسازی برای مناسبسازی کشور برای افراد دارای معلولیت در حوزههای مختلف شهرسازی و مسکن و همچنین شقوق مختلف حمل و نقل تأکید کرد و گفت: با تمهیدات وزارت راه و شهرسازی، دستورالعملها و ضوابط مربوط به مناسبسازی کشور برای افراد دارای معلولیت، تسهیل و تسریع میشود.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه طبق آمار ۴۳ درصد ساختمانهای مربوط به وزارت راه و شهرسازی برای تردد و بهرهمندی افراد دارای معلولیت، نامناسب است، از انطباق ضوابط و دستورالعملهای دسترسی مناسب معلولان در ساختمانهای تابعه وزارتخانه در اسرع وقت خبر داد.
وی با اشاره به اینکه، هموارسازی و رعایت الزامات به عنوان قیودی برای طرف سازنده ملاکعمل قرار بگیرد در خصوص تفاهمنامههایی که وزارت راه و شهرسازی با وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی برای تولید مسکن بازنشستگان و جامعه کارگری به امضا رسانده است، تصریح کرد: موضوع رعایت الزامات و مناسب سازی کشور برای افراد دارای معلولیت در تفاهمنامههای ساخت مسکن موردتوجه قرار گرفته است.
اسلامی توضیح داد: مناسبسازی کشور و فضاهای شهری و برون شهری برای افراد دارای معلولیت نهضتی پابرجا است و به عنوان یک تکلیف و مسؤلیت اجتماعی و نه فقط اجرای قانون و مقررات، پیگیری میشود.
وی خطاب به معاونان و مسئولان زیر مجموعه خود در بخشهای ستادی و شرکتها و سازمانهای تابعه وزارت راه و شهرسازی، اعلام کرد: همه افراد حاضر به خدمت در فرایندهای مسئولیتهای وزارت راه و شهرسازی به موضوع مناسبسازی کشور برای افراد دارای معلولیت، متعهدانه اهتمام داشته باشند.
اسلامی یادآور شد: طی مدتی که در وزارتخانه مشغول به فعالیت بودم با همکاری معاونان و سایر دستاندرکاران به شکل ویژه نسبت به مناسبسازی کشور برای افراد دارای معلولیت گام برداشتیم. در همین ارتباط نیز تا پایان دولت گامهای مؤثر و ماندگاری را برمیداریم.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اقدامات مناسب شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران و شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران و همچنین سایر زیرمجموعههای وزارت راه و شهرسازی در مناسب سازی فضاهای شهری و برون شهری برای افراد دارای معلولیت انجام بهتر این اقدامات را در گرو تخصیص اعتبارات و ردیف بودجهای برای این منظور دانست و گفت: تکالیفی در قانون برای پیگیری مناسب سازی کشور برای افراد دارای معلولیت در نظر گرفته شده است که در عین حال انجام این تکالیف و مسئولیتها بدون ردیف بودجه است و بنابراین برای این کار در سالهای آتی باید با برنامه ریزی و تخصیص اعتبار همراه باشد تا از محل آن جبران شود. هم اکنون شرکتهای زیرمجموعه وزارت راه و شهرسازی در دخل و خرجهای مربوط به این کار گرفتار هستند. هم اکنون شرایط کرونا کار را دشوار کرده است.
وی موفقیت در انجام این مهم را در همکاری مشترک وزارت راه و شهرسازی، سازمان بهزیستی و همچنین وزارت کشور قابل تحقق برشمرد و تأکید کرد: تمهیدات لازم در این خصوص برای بودجه سال ۱۴۰۰ اندیشیده شود.
اسلامی ارائه امکانات از راه دور را در خصوص سفرهای برونشهری در حوزه جاده و راهآهن برای افراد دارای معلولیت مناسب ارزیابی کرد و گفت: در خصوص مباحث مربوط به ضمانت اجرایی مصوبات و مقررات مناسبسازی کشور برای افراد دارای معلولیت، قطعاً الزاماتی در پایان کار ساختمانی توسط شهرداریها با کمک رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریها، و وزارت کشور دنبال و پیگیری خواهد شد. همچنین در بخش نظام مهندسی ساختمان نیز معاونت مسکن و ساختمان وزارتخانه در تعامل با سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور، اقداماتی را در خصوص رعایت این الزامات در ساختمانها دنبال خواهد کرد.
وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر این مطلب که وزارت راه و شهرسازی، به منظور مناسب سازی کشور برای افراد دارای معلولیت از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد کرد، گفت: از طرف ستاد هماهنگی و مناسب سازی کشور، هیأتی برای ممیزی و بازدید میدانی از اقدامات راه آهن جمهوری اسلامی ایران مأمور شود و گزارشی از اقدامات راه آهن در خصوص مناسب سازی ارائه شود تا در تعامل با شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران، مواردی که انجام نشده است دنبال و پیگیری شود.
همچنین در خصوص فرودگاهها نیز شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران دقت داشته باشد که پارکینگهای فرودگاه ویژه معلولان صرفاً برای معلولان مورد استفاده قرار بگیرد و پلیس فرودگاه و مدیر ترمینالها در این باره، نظارت کامل داشته باشند و در عین حال، تردد خودروهای معلولان در محیط فرودگاه تسهیل شود.
گفتنی است، سیزدهمین جلسه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسبسازی کشور با حضور محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی، مهدی جمالی نژاد معاون وزیر کشور و رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، قبادی دانا، وحید قبادی دانا رئیس سازمان بهزیستی کشور، معاونان وزیر راه و شهرسازی در حوزههای مسکن و شهرسازی و معماری و حمل و نقلی در وزارت راه و شهرسازی برگزار شد.
* «چهارشنبههای معلولان» در تهران، مجازی اجرا میشود
اداره کل سلامت شهرداری تهران، «زینب نصیری» اظهارداشت: مشارکت اجتماعی افراد دارای معلولیت در جامعه و ارتقای آگاهی شهروندان در خصوص چالشهای افراد دارای معلولیت از دیگر اهداف اجرای این طرح است.
وی گفت: امسال با توجه به شرایط اپیدمی بیماری کرونا، اجرای طرح «چهارشنبههای معلولان» به صورت حضوری و تجمع افراد دارای معلولیت مقدور نیست و هر چهارشنبه با محوریت یکی از مناطق ۲۲گانه، در بستر فضای مجازی به صورت زنده از طریق صفحه مجازی اداره کل سلامت شهرداری تهران به نشانی labkhande_salamat۱ و صفحه مجازی ادارههای سلامت منطقه میزبان نمایش داده میشود.
نصیری افزود: این طرح روز چهارشنبه(۳۰ مهرماه) به میزبانی منطقه ۷ با اجرای برنامههای متنوعی شامل موسیقی، تئاتر، سرود، ورزش افراد دارای معلولیت، سخنرانیها و وبینارهای آموزشی افتتاح شد و تا ۱۷ دی ماه به مدت ۱۱ هفته ادامه خواهد داشت.
مدیرکل سلامت شهرداری تهران بیان کرد: معلولیت واژه غیرقابل انکار در جامعه امروزی است، به گونهای که هر ساله به دلایل متعدد افراد زیادی به این گروه از جامعه اضافه میشوند.
وی اظهار داشت: معلولیت هیچگاه معیاری برای سنجش ویژگیهای انسانی نیست به طوری که همه افراد به اقتضای منشا مشترک آفرینش دارای حقوق یکسان شهروندی هستند و باید مبانی تحقق فرصتها، عدالت اجتماعی و دسترسی برابر برای شکوفایی استعداد آنان توسط تمامی سازمانها، نهادها و یکایک آحاد جامعه به وجود آید تا زمینه ایجاد جامعهای فعال، پویا و به دور از تبعیض فراهم شود.
نصیری گفت: با توجه به اینکه افراد دارای معلولیت یکی از مهمترین گروههای اجتماعی جامعه هستند، طرح «چهارشنبههای معلولان» با اختصاص یک روز به این افراد میکوشد در راستای تعامل موثر و شکلگیری درک مناسب از وضعیت اجتماعی و فرهنگی افراد دارای معلولیت و رفع مشکلات و مسائل مرتبط با آنان در جامعه امروزی گامهای موثر و مداومی بردارد.
براساس این گزارش، طرح «چهارشنبههای معلولان»، هفتم آبان با محوریت منطقه ۱۴، ۲۱آبان با محوریت منطقه ۲، ۲۸ آبان با محوریت منطقه چهار، پنجم آذر با محوریت منطقه پنج، ۱۲آذر با محوریت منطقه ۲۰، ۱۹آذر با محوریت منطقه ۱۱، ۲۶ آذر با محوریت منطقه ۱۷، سوم دی با محوریت منطقه ۱۸، دهم دی با محوریت منطقه ۱۹ و ۱۷ دی با محوریت منطقه ۱۰ در فضای مجازی اجرا میشود.
* تأثیر کرونا بر شیوع بیشتر پدیده چاقی / لزوم غربالگری قد و وزن همه دانش آموزان
وزیر آموزش و پرورش: کرونا بر کم تحرکی جمعی افزوده و خانه نشینی و کم تحرکی به شیوع بیشتر پدیده چاقی کمک کرده است. دو تا ۹ درصد هزینههای سلامت، صرف پیامدهای چاقی می شود که در دهههای اخیر افزایش یافته و بیش از دو برابر شده است. پدیده چاقی بین نیم تا ۱.۷ درصد از تولید ناخالص داخلی کشورها را هدر میدهد. هزینه درمان خانوادههای دارای افراد چاق ۳۷ درصد بیش از سایر خانوادههاست. لازم است همه دانش آموزان تحت غربالگری قد و وزن قرار بگیرند.
* وزیر راه و شهرسازی در صحن مجلس: شاهد شرایط پایدار در حوزه مسکن هستیم. افزایش دوباره حداکثر وام خرید مسکن در دستور کار نیست. ۴۰۰ هزار مسکن ملی در دو بخش بهصورت ۱۳۵ هزار واحد واگذاری زمین و ۲۶۵ هزار واحد معرفی به پروژه در دست اجراست. ۶۰ هزار واحد نیمه تمام طرح مسکن ملی در حال تکمیل است. تاکنون دو میلیون و ۲۰۰ واحد مسکن مهر تحویل داده شده است.
* اعتراض مادر رومینا اشرفی به حکم شوهرش
مادر رومینا اشرفی، دختر نوجوان تالشی که به دست پدرش به قتل رسیده بود، به رأی صادرشده برای متهم اعتراض کرد و خواستار مجازات شدیدتری شد. مادر رومینا از سوی شوهرش تحت فشار قرار گرفته بود که اعلام گذشت کند اما او تا به حال رضایت نداده است. به گفته مادر رومینا، خانواده شوهر او برای گرفتن فرزند دیگرش قصد دارند اقدام قضائی بکنند. حکم دادگاه برای متهم ۹ سال حبس و پرداخت دیه به مادر رومیناست. بنا بر این گزارش، بهمن خاوری نیز در این پرونده به دو سال حبس محکوم شده است.
منبع: روزنامه شرق
* جریمه ۶ هزار خودرو برای نزدن ماسک
رئیس پلیس تهران: تمام توان پلیس در تهران را برای کمک به بحث سلامت به کار گرفتهایم. از چند روز گذشته برخوردها با ناقضان پروتکلهای بهداشتی را شدت بخشیدیم. ۷۱۰ واحد صنفی که ضوابط ابلاغی را رعایت نمیکردند اخطار پلمب گرفته و ۱۳۹ واحد نیز پلمب شدند همچنین بالغ بر ۶ هزار و ۲ مورد اعمال قانون برای خودروهایی داشتیم که خود یا سرنشین آنها ماسک زدن را رعایت نمیکردند.
* درخواست دوباره هاشمی برای تعطیلی دو هفته ای تهران
هاشمی، رئیس شورای شهر تهران در حاشیه جلسه امروز این شورا با اشاره به اینکه هفته گذشته بنده پیشنهادی را مبنی بر تعطیلی کامل دو هفتهای تهران مطرح کردم، گفت: این ستاد اصلا عنایتی به این پیشنهاد نکرد و از این اتفاق متأسفیم. در شرایط کنونی و با توجه به وضعیت اقتصادی که شرایط مطلوبی هم ندارد، دولت اقتصاد را به بهداشت و سلامت مردم ترجیح داده است. نتیجه عدم توجه دولت به موضوع بهداشت و سلامت شرایط فعلی میشود.
* هزینه آزمون آیلتس در ایران ۶ میلیون تومان شد
سازمان سنجش آموزش کشور به عنوان نهاد ناظر برگزاری آزمون های بین المللی، نرخ جدید ثبت نام آزمون آیلتس را به مبلغ ۶ میلیون و ۱۵۱ هزار و ۴۰ تومان محاسبه و به مراکز برگزاری آزمون، ابلاغ کرد.
* دلیل سقوط بورس چه بود؟
هیچ کدام از سناریوهایی که کارشناسان و تحلیلگران برای پایان اصلاح شاخص بورس تعریف کرده بودند محقق نشد و این شاخص رسماً به کانال یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد سقوط کرد. اتفاقی که یک کارشناس بازار سرمایه بر این باور است که شایعه هایی مانند افزایش نرخ سود بانکی و قیمت گذاری دستوری باعث بی اعتماد کردن سرمایه گذاران و درنهایت سقوط بازار شد.
زمانی که اصلاح شاخص بورس در نیمه های مردادماه از دو میلیون واحد آغاز شد، اکثر تحلیلگران آن را اتفاقی مثبت ارزیابی می کردند و بر این باور بودند که این اصلاح تا آخر تابستان و تا محدوده یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد ادامه خواهد داشت.
در نهایت در مهر ماه با وجود گزارش های ۶ ماهه موفقیت آمیز شرکتها و قرارگیری نرخ دلار در کانال ۳۰ هزار تومان، حرکت شاخص کل بر مدار نوسان بود و با اینکه پس از عقبگرد به کانال یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد، دوباره وارد کانال یک میلیون و ۷۰۰ هزار واحد شد نتوانست این رقم را حفظ کند و دوباره به کانال یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد بازگشت.
تحلیلگران اعتقاد داشتند حرکت نوسانی شاخص تا انتخابات آمریکا ادامه خواهد یافت و پس از آن مسیر حرکت شاخص مشخص خواهد شد اما کم تر کسی گمان می کرد شاخص کف خود را بشکند و وارد کانال یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد شود.
در این راستا، روزبه شریعتی-تحلیلگر بازار سرمایه- در گفت و گو با ایسنا، با تأکید بر اینکه انتظار نمی رفت شاخص از کانال یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد رد و وارد کانال یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد شود، اظهار کرد: انتظار می رفت شاخص کل کفی که پیش از این حفظ کرده بود، یعنی همان کانال یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد را تا انتخابات آمریکا حفظ کند و پس از انتخابات آمریکا متغیرها را بسنجد.
وی ادامه داد: اما چند اتفاق به صورت همزمان رخ داد که همه را شوکه کرد. نخست موضوع افزایش نرخ سود سپرده های بانکی بود. باید به این توجه داشت که حتی افزایش دو درصدی نرخ سپرده های بانکی برای افرادی که سرمایه های کلان دارند بسیار مهم است و این افراد ترجیح می دهند سرمایه خود را وارد بازار بانک کنند. از سوی دیگر بحث نرخ گذاری دستوری در بورس کالا مطرح شد. به دلیل از بین رفتن اعتماد سرمایه گذاران به دولت که مردم را دعوت کرده بود وارد بورس شوند، علی رغم تکذیب های پی در پی سرمایه گذاران به شدت ترسیدند. هرچه بیشتر تکذیبیه می آمد سهامداران بیشتر می ترسیدند!
این تحلیلگر بازار سرمایه با بیان اینکه افزایش نرخ سپرده های بانکی به صورت رسمی ابلاغ نشد، گفت: این موضوع به صورت شفاهی اتفاق افتاده است! بسیاری از بانکهای خصوصی با سپرده گذاران تماس می گیرند و نرخهای ٢٠ درصد را برای سود سپرده پیشنهاد می دهند.
شریعتی با تأکید بر اینکه عقبگرد شاخص کل به کانال یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد نتیجه بی اعتمادی شدید مردم و سرمایه گذاران است، اظهار کرد: حتی من هم به عنوان تحلیلگر نمی توانم درمورد اینکه کف بازار کجا است، با قاطعیت صحبت کنم. انتظار می رفت بازار در محدوده ای توقف کند تا نتیجه انتخابات آمریکا مشخص و سیاست های پولی کشور شفاف شود.
اما آیا رونق به بورس بازمیگردد؟
«امین دامچه» یکی دیگر از کارشناسان بازارهای مالی در گفتگو با خبرگزاری ایرنا گفت: شاخص کل بورس اکنون به محدوده حمایتی خود رسیده است که این محدوده از نظر تکنیکالی شامل تلاقی اصلاح و محدوده کف کانال روند نزولی است.
دامچه با بیان اینکه به نظر می رسد تا ١٣ آبان ماه شاهد وجود برخی از نوسان ها در بازار باشیم، افزود: اگر شاخص بورس از کانال یک میلیون و ۳۳۰ هزار واحد عبور کند و به سطح پایین حرکت کند حمایت بعدی شاخص بورس کانال یک میلیون و ٢٥٠ هزار واحد خواهد بود اما اگر از کانال یک میلیون و ٣٣٠ هزار واحد برگردد و در مسیر صعودی قرار گیرد، مقاومت شاخص بورس عدد یک میلیون و ٤٥٠ هزار واحد خواهد بود.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: سهم ها اکنون برای خرید در شرایط مناسبی قرار دارند اما به دلیل ریسک های سیاسی و اقتصادی نقدینگی برای مدتی بدون استفاده خواهد ماند و برای سرمایه گذاری وارد بازار نخواهد شد.
وی با اشاره به اینکه پیش بینی می شود در آینده شاخص جهانی قیمت دلار کاهشی باشد و به دنبال آن قیمت کامودیتی ها مانند مس، روی، طلا و نفت با رشد همراه شود، گفت: در بازار ارز هم دلار در بازار داخلی پس از اصلاح ناگهانی از قیمت ٣٢ هزار تومن تا ٢٦ هزار تومن با برگشت همراه شد و دوباره تا قیمت ٣٠ هزار تومان رشد کرد اما ممکن است باز هم تا محدوده ٢٦ هزار تومان افت کند و بعد از آن شاهد کوچک شدن نوسان ها در بازار باشیم.
این کارشناس بازار سرمایه افزایش نرخ سود بانکی را به عنوان ریسک دیگر بازار مطرح کرد و گفت: رئیس بانک مرکزی در پیامی اعلام کرد که دنبال روش دیگری برای کاهش تورم است و نرخ سود بانکی با افزایش همراه نمی شود.
وی با بیان اینکه طبق آمار بانک مرکزی تورم نقطه به نقطه در مهر ماه ٩٩، حدود ٤١ درصد بود که نسبت به شهریور ماه سال جاری حدود هفت درصد افزایش یافت، افزود: در این شرایط اگر نرخ سود بانکی به ٢٥ درصد هم برسد باز هم نرخ بهره واقعی منفی ١٥ درصد است، به همین دلیل سرمایه گذاری در بانک با هیچ مبنای منطقی همراه نیست و وجود سرمایه ها در بانک توجیه عقلانی و اقتصادی نخواهد داشت.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: در موقعیت فعلی افراد را به سرمایه گذاری در بازار سرمایه دعوت می کنیم زیرا بورس از بازارهای موازی عقب مانده و اکثر سهم ها با قیمت هایی که در حال معامله هستند فاصله زیادی با ارزش ذاتی خود دارند.
وی گفت: بهتر است سهامداران برای سرمایه گذاری در بورس به شرکت های مشاوره سرمایه گذاری و سبدگردان ها اعتماد کنند زیرا اکنون این شرکت ها گزینه های خوبی را برای سرمایه گذاری در بازار در اختیار دارند.
* زمان آزمایش انسانی واکسن ایرانی کرونا
سخنگوی وزارت بهداشت در ارتباط با آخرین وضعیت ساخت واکسن ایرانی کرونا گفت: نتایج آزمایشهای حیوانی خوب بوده و پیش بینی میشود تا آخر پاییز اولین آزمایش بر روی نمونه انسانی انجام شود. البته ساخت واکسن کرونا زمان بر است و قرار نیست به یکباره همه بتوانند از این واکسن استفاده کنند. بنابراین، پیش بینی میشود حداکثر ۲۰ درصد جمعیت به واکسن دسترسی داشته باشند.
به نقل از مهر، سیما سادات لاری افزود: هنوز موردی از ابتلاء به آنفلوانزا در کشور گزارش نشده و همچنان در تلاش هستیم تعداد بیشتری واکسن وارد کنیم.
وی افزود: از طریق سامانه ماسک، بیماران مثبت ردیابی میشوند.هنوز شاهد سیر صعودی بیماری در کشور هستیم. کنترل این بیماری فقط با وزارت بهداشت نیست و همه باید دست به دست هم بدهیم تا بتوانیم کرونا را کنترل کنیم.
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به مشکلات کادر درمانی در زمان افزایش تعداد بستریها، گفت: پرسنل بیمارستانها جدا از مردم نیستند و هنگامی که درگیر بیماری میشوند و به مرخصی استعلاجی میروند، باید در قرنطینه بمانند و این مشکلات، کار ما را سختتر میکند.
لاری با عنوان این مطلب که فعلاً برای این بیماری نه دارو وجود دارد نه واکسن، افزود: این بیماری مدتها با ما خواهد بود و بهتر است با رعایت پروتکلهای بهداشتی، به زندگی خودمان ادامه دهیم.
لاری با اشاره به محدودیتهای جدید کرونایی، گفت: اینکه بخواهیم همه مشاغل را ببندیم، با توجه به مشکلات اقتصادی، شدنی نیست و سیاست ما ایجاد محدودیتها، شهرستان به شهرستان است.
وی ادامه داد: فعلاً بر روی ۴۳ شهرستان متمرکز شده ایم و در تهران هم این محدودیتها به طور جدی دنبال و تا آخر آبان اعمال میشود.
سخنگوی وزارت بهداشت، با اشاره به سرد شدن هوا و افزایش آلایندهها گفت: از محیط زیست خواستهایم بر کنترل صنایع آلاینده به شدت نظارت کند.
لاری در مورد سناریو وزارت بهداشت برای ماههای آتی، گفت: واقعاً با مقالاتی که ما میبینیم با تغییر فصل این بیماری شیوع زیادی پیدا میکند. اگر نخواهیم پروتکلها را رعایت کنیم، شرایط خوبی نخواهیم داشت. آمارهای فوتی تکان دهنده بود و همین مسائل باعث شد تصمیمات جدیدی اتخاذ شود. لذا انتظار داریم تصمیمات با شرایط بحرانی مطابقت داشته باشد.
وی در خصوص راهپیمایی ۱۳ آبان، اظهار داشت: قطعاً این راهپیمایی نباید برگزار شود، مگر اتفاق دیگری بیافتد.
لاری با اظهار تأسف از مراسم تجمعی در مشهد، افزود: متأسفانه نمیدانیم چه کسی مجوز این تجمع را داده است، اما در این شرایط نباید چنین تجمعاتی شکل بگیرد.
* شرایط سختی را در تهران انتظار داریم
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران گفت: در تهران شرایط کاملا متفاوت و سخت تری را انتظار داریم.
به نقل از ایسنا، دکتر علیرضا زالی در اجرای طرح مشترک امنیت سلامت محور پلیس پایتخت که در مقر فاتب برگزار شد، گفت: امروز پلیس کمک و همراهی خوبی با مدافعان سلامت و در بحث مقابله و مبارزه با کرونا داشته است و ما از آنها تشکر می کنیم. ما برای کاهش کرونا و مقابله با آن راهی به جز رعایت پروتکل ها و عمل به شیوه نامه های بهداشتی نداریم و همه باید این موارد را رعایت کنیم.
وی با بیان اینکه راهبرد نوین مدیریتی در ستاد مقابله با کرونا تهران اقدامات هوشمندانه و تلفیق اقدامات سلبی و ایجابی است، گفت: نزدیک به ۳۷۰ هزار تذکر لسانی نشان دهنده همین راهبرد اجتماعی پلیس است، اما اگر برخی از افراد نخواهند پروتکل ها را رعایت کرده یا دست به اقدامات لجبازانه بزنند، برخوردهای سلبی نیز در دستور کار قرار دارد.
زالی افزود: ۴۸۰ هزار واحد صنفی در سامانه وزارت بهداشت در تهران ثبت نام کردند که فاصله ما با استان دوم بسیار بالاست؛ چرا که دومین استان در کشور حدود ۱۵۰ هزار واحد صنفی را ثبت کرده است.
زالی گفت: طبق آخرین نظرسنجی که انجام شده است در بحث برخورد با افرادی که پروتکل ها را رعایت نکنند و لجاجت داشته باشند، نظر مردم بر این است که باید با قاطعیت با آنان برخورد شود و مردم نیز با این طرح پلیس همراه خواهند بود.
* برگزاری جشنواره مجازی هفته پارالمپیک ویژه دانش آموزان مدارس استثنایی
شهناز کریمی، رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی شهر تهران از برگزاری جشنواره مجازی گرامیداشت هفته پارالمپیک با شعار "تحرک، توانمندی، افتخار آفرینی " برای دانش آموزان با نیازهای ویژه شهر تهران خبر داد.
کریمی با بیان این خبر افزود: هر ساله این اداره، برای مدارس استثنایی و دانش آموزان با نیازهای ویژه با برگزاری برنامه های متنوع با هدف آشنایی با ورزشهای پارالمپیکی و هدایت به سوی تحرک و نشاط و حفظ سلامت جسمانی و روحی اقدام می کرد.
کریمی خاطر نشان کرد: در سال تحصیلی جدید و با توجه به شیوع بیماری کرونا و عدم حضور دانش آموزان در مدارس و همزمان شدن این هفته با گرامیداشت هفته تربیت بدنی، جشنواره مجازی در راستای تحقق شعار"تحرک،توانمندی،افتخار آفرینی" و بر اساس روزشمار هفته پارالمپیک از ۵ آبان آغاز شده و تا ۱۱ آبان ماه ادامه خواهد داشت. این جشنواره، در گروه های مختلف معلولیتی طراحی و به دانش آموزان مدارس استثنایی شهر تهران اطلاع رسانی شده است.
رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی شهر تهران گفت:در این جشنواره سعی شده است که کلیه مدیران،کارکنان و معلمان،دانش آموزان و اولیاء و خانواده آنها حضور داشته باشند و ترویج فرهنگ فعالیت های بدنی و ورزشی جهت حفظ سلامتی و نشاط تحقق یابد.
کریمی افزود: در این جشنواره برای گروه های مختلف معلولیتی کم توان، آسیب دیده شنوایی، آسیب دیده بینایی، جسمی و حرکتی و اوتیسم برنامه های ویژه ای طراحی شده است که پس از اجرا آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال و پس از بررسی و داوری به آثار برگزیده هدایایی اهدا خواهد شد.
* برگزاری جلسه سرپرستان کشورهای شرکت کننده در بازی های پارالمپیک توکیو
کمیته برگزاری بازی های پارالمپیک توکیو ۲۰۲۰ از برگزاری نشست مجازی سرپرستان کشورهای شرکت کننده در این بازی ها خبر داد. این نشست به دلیل شرایط موجود به صورت وبینار و هشتم آبان ماه ساعت ۱۱.۳۰ به وقت تهران، برگزار خواهد شد. هادی رضایی، سرپرست کاروان ایران در بازی های پارالمپیک توکیو نیز در این نشست حضور خواهد یافت.
* مرگ مسافر زن عازم ترکیه با ۱۵۰ گرم هروئین در معده