کد خبر: 21842
روزنامه پنجشنبه 3 مهر ۱۳۹۹
عناوین امروز: تمدید اعتبار کارت شناسایی افراد دارای معلولیت به صورت خودکار - میزان طلاق در کشور کاهش یافت / ۲۵۰ هزار زوج از طلاق منصرف شدند - جنگ از ماهها قبل از آغاز رسمی آن شروع شده بود - کرونا همچنان بدون واکسن و درمان - چالش‌های نابینایان ینگه دنیا در دوران کلاس‌های مجازی - تدارک تلویزیون برای تعطیلات آخر هفته با رنگ و بوی مقاومت - دعوت از اعضای تیم ملی شنای نابینایان در رده سنی جوانان به اردو تیم ملی - فریادهای دامـــاد عصبانی بعد از قتل پدر و مادر همسرش: آهای مردم، من آدم کشتم - چاردیواری

روزنامه «ایران سپید»

پنجشنبه 3 مهر ۱۳۹۹

6 صفر ۱۴۴۲

24 سپتامبر 2020

سال بیست و چهارم شماره 6521

خبرگزاری جمهوری اسلامی       مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892

وب سایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

........عناوین این شماره......

تمدید اعتبار کارت شناسایی افراد دارای معلولیت به صورت خودکار

میزان طلاق در کشور کاهش یافت / ۲۵۰ هزار زوج از طلاق منصرف شدند

جنگ از ماهها قبل از آغاز رسمی آن شروع شده بود

کرونا همچنان بدون واکسن و درمان

چالش‌های نابینایان ینگه دنیا در دوران کلاس‌های مجازی

تدارک تلویزیون برای تعطیلات آخر هفته با رنگ و بوی مقاومت

دعوت از اعضای تیم ملی شنای نابینایان در رده سنی جوانان به اردو تیم ملی

فریادهای دامـــاد عصبانی بعد از قتل پدر و مادر همسرش: آهای مردم، من آدم کشتم

چاردیواری

.........ویژه

* تمدید اعتبار کارت شناسایی افراد دارای معلولیت به صورت خودکار

محمدرضا شهبازی مدیر کل دفتر امور توانمند سازی معلولین با اعلام این خبر، گفت: «با توجه به شرایط ویژه جامعه و همه گیری ویروس کرونا و آسیب پذیر بودن افراد دارای معلولیت و همچنین به منظور جلوگیری از ترددهای بیشتر این افراد در سطح شهر، سازمان بهزیستی نسبت به تمدید خودکار اعتبار کارت های شناسایی افراد دارای معلولیت تحت پوشش، اقدام کرده است.»
وی افزود: «بنا بر این تصمیم سازمان، تمامی کارت های شناسایی افراد دارای معلولیت که زمان اعتبار آنها به اتمام رسیده و یا در ماههای آینده به اتمام خواهد رسید، به مدت یک سال تمدید شده است و معلولان عزیز می توانند با کارتی که در حال حاضر در دست دارند، از خدمات سازمان بهزیستی بهره مند شوند.» گفتنی است در حدود ۱ میلیون و ۲۵۰ هزار کارت شناسایی جدید از سوی سازمان بهزیستی برای افراد دارای معلولیت صادر شده است. 

* مشاوره ژنتیک سدی در برابر معلولیت

گیتا فاطمی، مسؤول مرکز مشاوره ژنتیک بهزیستی شهرستان زنجان در خصوص مشاوره ژنتیک در این استان گفت: «همه افراد در شرف ازدواج به مشاوره های ژنتیک نیاز جدی دارند، درحالی که برخی ها تصور می کنند باید بدون مشاوره، آزمایش ژنتیک انجام دهند. زوجین و عموم جامعه توجه داشته باشند مشاوره ژنتیک اهمیت زیادی دارد و هدف از اجرای آن تشخیص بیماری های ژنتیکی و میزان خطرپذیری اینگونه بیماری ها در خانواده ها است.»
این مسؤول، گروه‌های هدف ملزم به انجام مشاوره های ژنتیک را مربوط به ازدواج های فامیلی، افراد دارای بیماری های ژنتیک در خانواده از قبیل عقب ماندگی ذهنی، بیماری های متابولیک، عصبی و عضلانی، ناشنوایی، نابینایی و بیماری های خونی مثل تالاسمی، هموفیلی و در نهایت زوج های نگران در ارتباط با بارداری ذکر کرد.
وی یادآور شد:  «زوجین دچار نازایی و سقط های مکرر، اختلال در بلوغ و ابهام تناسلی، وجود عفونت در دوران بارداری، بارداری مادر در سنین بالای ۳۵ سال از دیگر گروه‌های هدف برای مشاوره ژنتیک هستند. مهمترین مشکل در مراکز مشاوره ژنتیک عدم آگاهی مراجعه کنندگان از تفاوت انجام مشاوره ژنتیکی با آزمایش ژنتیکی است در حالیکه همه زوج ها برای بارداری نیاز به انجام این مهم را دارند.  بر این اساس فرد با مراجعه حضوری به این مراکز، دریافت اطلاعات اولیه و بیوگرافی کامل در نهایت مشاوره های لازم را دریافت می کند و پس از تعیین ریسک خطر، در صورت نیاز آزمایش ها را انجام می دهد.»
مسؤول مرکز مشاوره ژنتیک بهزیستی شهرستان زنجان خاطرنشان کرد: «اغلب زوج های مراجعه کننده با نسبت فامیلی تصور می کنند که آزمایش ژنتیک باید برای آنان انجام شود در صورتی که اینگونه نیست و در این میان مشاور با توجه به اطلاعات و دانش خود این مهم را تشخیص می دهد.»
 وی  مشکل پیش روی افراد برای آزمایش های ژنتیک را هزینه های بالای آن عنوان کرد و گفت:« پرداخت همه مبالغ آن از سوی خانواده ها امکانپذیر نیست و از توان آنها خارج است .این در حالی است که شماری از آزمایش های ژنتیک در کشورمان انجام نمی شود و برای دریافت نتیجه باید به کشورهای دیگر ارسال شود و همین موضوع به نوبه خود به افزایش بسیار زیاد هزینه ها ناشی می شود. خوشبختانه سازمان بهزیستی با ایجاد بسترها و زمینه های لازم کمک هزینه های انجام مشاوره های ژنتیک را برای افراد نیازمند شامل مددجویان تحت پوشش و روستاییان مورد توجه قرار داده است که در برخی موارد ۱۰۰ درصد آزمایش ها پوشش داده می شود.»
این مسؤول ادامه داد: «مراجعه کنندگان به این مراکز علاوه بر مددجویان بهزیستی، تعدادی موارد ارجاعی از سوی پزشکان و مابقی را نیز افراد عادی تشکیل می دهند که اطلاعات قبلی را کسب کرده اند. در صورت نیاز زوج به انجام آزمایش های ژنتیک تلاش می کنیم تا درصدی از هزینه های آنها پوشش داده شود و به عبارتی مردم عادی نیز شامل این طرح می شوند یکی از اشتباهات مراجعه کنندگان این است که فکر می کنند، با انجام آزمایش های ژنتیک درمان می شوند، در صورتی که اغلب بیماری های ژنتیک درمان نداشته و انجام آزمایش ها به دلیل تشخیص زودرس است.»
فاطمی  تأکید کرد: « قرار نیست با انجام آزمایش های ژنتیک، داروهایی برای برطرف شدن مشکل آنها تجویز شود، به دلیل آنکه هنوز علم ژنتیک در سطح بسیار بالایی پیشرفت نکرده است. هدف از انجام آزمایش های ژنتیک تشخیص بیماری و پیشگیری از تولد نوزادانی است که سابقه بیماری های خاص در خانواده های آنها وجود دارد.»

* تولید کتاب‌های بریل برای نابینایان ضروری است

مهدی پهلوانی، مدیرکل بهزیستی استان قم در حاشیه بازدید از بخش نابینایان کتابخانه آیت الله خامنه‌ای گفت: «ترویج مطالعه از دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی و از دستاوردهای فرهنگی انقلاب اسلامی به شمار می‌رود که باید به آن توجه و اهتمام ویژه داشت. تولید کتاب‌های بریل برای این قشر همانند دیگر اقشار ضرورت دارد. وجود نرم‌افزار و دستگاه‌های خاص برای روشندلان از جمله مواردی است که بر اساس نیاز این افراد تهیه شده است.»
 پلوانی تصریح کرد: «این بخش همراه با ظرفیت‌های مختلف ویژه نابینایان امکان دسترسی آسان و گسترده به منابع را برای نابینایان سراسر کشور فراهم کرده است».

............اخبار روز

* دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: میزان طلاق در کشور کاهش یافت / ۲۵۰ هزار زوج از طلاق منصرف شدند

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به گزارش شورای اجتماعی کشور گفت: برای نخستین بار در ۲ سال گذشته میزان طلاق کاهش یافته و افزایش پایداری خانواده از هفت سال به ۹ سال رسیده است؛ ۲۵۰ هزار خانواده نیز از طلاق منصرف شده‌اند./ایرنا

* شریعتمداری: سود سهامداران شستا بیش از ۱۹ هزار میلیارد تومان است

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: بر اساس آخرین آمار، سود پایان سال سهامداران شرکت سرمایه‌گذاری  تأمین اجتماعی (شستا) به بیش از ۱۹ هزار میلیارد تومان رسیده و سهامداران خرد ۱۷۹ درصد رشد داشته است.

* کدام استان‌ها در وضعیت قرمز و هشدار کرونا هستند؟

استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان و یزد در وضعیت قرمز قرار دارند.
استانهای کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، هرمزگان، فارس و گلستان نیز در وضعیت هشدار قرار دارند./ تسنیم

* ۸۸ هزار نفر در طرح ملی مسکن زمین گرفتند/ ۳۰ هزار نفر هم وام

وزیر راه و شهرسازی با اعلام اینکه در طرح ملی مسکن حدود ۸۸ هزار نفر زمین‌شان را تحویل گرفته‌اند، گفت: تعدادی که به پروژه‌ها متصل شدند نیز بیش از ۵۸ هزار نفر هستند و بانک‌ها هم شیوه‌های خود را برای وام‌دهی تغییر دادند و تا ظهر امروز نزدیک به ۳۰ هزار نفر وام گرفته‌اند.

*  مجازات والدینی که مانع تحصیل کودک می‌شوند

محمود عباسی معاون وزیر دادگستری: بازماندگی از تحصیل از نظر قانونی وضعیتی مخاطره‌انگیز است و از همین رو با والدین و اولیای قانونی کودکانی که مانع از تحصیل فرزندانشان می‌شوند برخورد می‌شود.
فرایند شناسایی، جذب، آموزش و نگهداشت کودکان بازمانده از تحصیل حرکتی فرسایشی بوده که نیازمند توجه جدی مسئولان است.
یکی از چالش‌های کلینک‌های حقوق کودک، نگهداری آنهاست؛ کودک پس از ۱۵ سالگی از مرکز خارج می‌شود بدون اینکه آینده‌ای برای او متصور باشد، هدفی برای او ترسیم شده باشد، خانواده و یا حداقل جای خواب مناسبی داشته باشد؛ آیا بزهکاری این نوجوان امری محتوم نخواهد بود./ ایرنا

* چیزی به اسم "سیم‌کارت شاد" نداریم؛ از بسته‌های شاد استفاده کنید

در حالی که این روزها کلاهبرداری‌هایی تحت عنوان ارائه سیم‌کارت شاد انجام می‌شود، مسئولان بارها عنوان کردند که سیم‌کارتی تحت عنوان شاد وجود ندارد و درمقابل والدین می‌توانند از کدهای دستوری برای جابه‌جایی بسته اینترنتی در سیم‌کارت‌های عادی استفاده کنند،‌ برای اینکه تنها بسته شاد برای کودک فعال باشد./ ایسنا

...........گفتگوی ویژه

* جنگ از ماهها قبل از آغاز رسمی آن شروع شده بود

در هفته دفاع مقدس، سعی داریم این بار به بخشی از تاریخ جنگ بپردازیم که کمتر دیده شده است. این بخش تحرکات نیروهای ایرانی و عراقی قبل از شروع رسمی جنگ در 31 شهریور 59 است. حمید جعفری، جانباز نابینا و مدیر عامل خانه نور ایرانیان بصیر که در هجده سالگی به سپاه پاسداران اهواز پیوسته است از آن روزها می گوید:

حضرت امام"ره" می گفتند؛ جنگ نعمت است. اما چرا چیزی که با خرابی و تخریب همراه است نعمت نامیده می شود. این به دلایل زیادی بود یکی از آن دلایل این است که جنگ در بین ما اتحاد ملی ایجاد کرد و باعث شد مردم برای حفظ منافع ملی با یک دیدگاه و صدا وارد جنگ شوند.. این نعمت بزرگ به آسانی به دست نمی آید و برای آن باید بسیار هزینه شود تا این اتحاد و انسجام ملی به دست آید اما این جنگ باعث شد ما این اتحاد ملی را به دست آوریم. من این افتخار را داشتم که از 13 اردیبهشت 59، یعنی حدود 5 ماه قبل از شروع جنگ، در منطقه شلمچه باشم. 13 اردیبهشت 59 اولین روزی بود که لباس مقدس سپاه را پوشیدم . آن روز در آسایشگاه مشغول استراحت بودم که شهید دقایقی که آن روزها فرمانده سپاه شهرستان امیدیه بود پیش من آمد و گفت شنیدم که خیلی دوست داری به نوار مرزی بروی. آن روزها هنوز کلمه جبهه متداول نبود. خلاصه گفت: آماده شو که امروز به سمت شلمچه حرکت می کنیم. من به اتفاق حدود 15 نفر از هم رزمان  در سپاه با ماشین به منطقه شلمچه رفتیم. اولین پاسگاه خاکی بین ایران و عراق به پاسگاه خَیِن معروف است. بین پاسگاهها که بین 3 تا 4 کیلومتر از هم فاصله داشتند منطقه خالی بود و هیچ نیروی نظامی وجود نداشت. اولین پاسگاه خَیِن بود دومی پاسگاه مومنین بود که بعدها به پاسگاه شهدا تغییر نام یافت سومین پاسگاه پاسگاه حدود بود و چهارمین پاسگاه شلمچه بود. آن وقت و حتی قبلتر از آن یعنی از سال 58، بین این پاسگاهها پوشش داده می شد. چون عراقیها این مناطق را به شدت نا امن کرده بودند. این بود که سپاه تصمیم گرفت به کمک نیروهای ارتشی بیاید و پاسگاههای مرزی را تقویت کند و با گشت گذاشتن بین پاسگاهها مانع ورود و خروج ضد انقلاب شود. ما به خصوص در شبها کارمان این بود که 3 تا 4 کمین حد فاصل دو پاسگاه بگذاریم تا  تحت پوشش امنیتی قرار گیرد و به اینگونه از مرزها حراست کنیم. بارها اتفاق افتاد که عراقیها نیروهایی فرستادند که آنها را دستگیر کردیم. در یک مورد دو نفر از سرهنگهای عراقی با لباس کامل نظامی و تجهیزات کامل نقشه برداری و گِراگیری وارد ایران شدند که دستگیر شدند. در مورد دیگری روز دومی که من به منطقه رسیدم یعنی 14 اردیبهشت صبح زود با یکی از برادران سرباز به محور دپو یعنی روی محور مرزی رفتیم مشغول گشت بودیم در آنجا نهری بین ما و عراقیها بود که خیلی باریک بود و از آنجا به راحتی هر کس با قایق می توانست تردد کند دیدم در سمت عراقیها یک خاکریز به سمت نهر آمده و روبرویش یک خاکریز هم مال ما بود داستان را از سرباز پرسیدم گفت که همین چند روز قبل عراقیها اسلحه و مهمات به اینجا می آوردند و ضد انقلاب آن را تحویل می گرفت و به شهرستانها می برد و از این مهمات استفاده می کردند. در گشت به یک مرغداری برخوردیم که وقتی بررسی کردیم دیدیم یک آرپی جی و چندین گلوله را پنهان کرده بودند. یک بار هم سه نفر از سمت ایران می خواستند در نیمه شب به سمت عراق بروند که به کمین دوستان ما برخوردند دوستی که در آن کمین بود می گفت که ما آنها را دیدیم که داشتند فرار می کردند، تیراندازی کردیم چون یقین داشتیم ضد انقلاب هستند دو نفر فرار کردند اما یکی از آنها تیر خورد و افتاد وقتی او را خلع سلاح کردیم گفت که ما بمب گذار هستیم بمبی را از عراق آوردیم و در خیابان دکتر شریعتی اهواز کار گذاشتیم و منفجر کردیم و الان داشتیم می رفتیم پولمان را بگیریم و بمب جدیدی بگیریم. یادم هست که در همین انفجار در خیابان دکتر شریعتی اهواز 19 نفر شهید و حدود 40 نفر مجروح شدند. رفته رفته این تحرکات شدیدتر می شد . اوایل شهریور یک روز در پاسگاه بودیم که دیدیم صدای تیر اندازی از نوار مرزی می آید سریع خودمان را به منطقه رساندیم که دیگر درگیری تمام شده بود. دیدیم که عراقیها ماشین گشت ما را مورد هجوم قرار داده اند. آنقدر به آن تیر اندازی کرده بودند که قابل شمارش نبود. حتی میله دنده این ماشین چند تا تیر خورده بود. ما در آن روزها کاری نمی کردیم اما عراقیها متاسفانه شدیدا علیه ما اقدام می کردند. حتی تیر اندازیها باعث رعب و وحشت روستائیانی شده بود که در آن اطراف زندگی می کردند. حدود 25 شهریور به بعد بود که درگیریها پاسگاه به پاسگاه شروع شد. روبروی هر پاسگاه ایرانی یک پاسگاه عراقی وجود داشت. عراقیها کم کم به خرمشهر حمله کردند. جاده ای که از شلمچه تا پل نو و خرمشهر ادامه داشت شدیدا مورد حمله قرار گرفت. تا جایی که دیگر به ما غذا نمی رسید. چند روزی غذا نداشتیم. یادم هست که شهید دقایقی به من گفت ؛برویم خرما جمع کنیم. شهریور فصل خرما و رطب بود . رفتیم و چفیه مان را روی زمین انداختیم و از درختانی که راحت تر بود خرما جمع کردیم و بین دوستان توزیع کردیم. . خب با همه این اوصاف آن ایام برای ما خیلی شیرین بود و با جان و دل برای حفظ و حراست از مملکتمان پاسداری میکردیم . شبها بی هیچ امکاناتی گشت می زدیم با امکانات اولیه در حالیکه فقط یک ژسه داشتیم و یک قمقمه آب. پاسگاه ما یک آرپی جی 7 داشت و چندین گلوله تیربار که آن هم مرتب گیر می کرد.

س: این زمان در واقع جنگ شروع شده بود منتها پراکنده بود؟

ج: بله پراکنده بود یعنی تمام عیار نبود. ما نمی دانستیم که واقعا عراق قصد دارد یک جنگ تمام عیار را شروع کند. فکر می کردیم این درگیریها تمام می شود. یک روز درگیریهای پاسگاه به پاسگاه شروع شده بود عراقیها تیر اندازی کرده بودند و ما می خواستیم تلافی کنیم. حدود صد متر پشت خط خودمان بودم که دیدم که چند نفر از سپاه خرمشهر جمع شده اند وقتی به آنها رسیدم دیدم که مرحوم جمیع امام جمعه آبادان، آقای غرضی استاندار خوزستان و شهید جهان آرا آمده اند. چون شنیده بودند درگیریها شدید شده من سلام و علیک کردم و گزارشی دادم از شرایط . شهید جهان آرا به من گفت برو و به بچه ها بگو تیر اندازی نکنند ما داریم از طریق استاندار مراتب را به اقای بنی صدر می گوییم و قرار شده از طریق دیپلماسی و مرزبانی این قضیه حل شود. من دویدم و پیش شهید نساج آمدم و گفتم جهان آرا گفته تیراندازی نکنید. ایشان گفت من دستم روی ماشه بود نرمی ماشه را هم رد کرده بودم و می خواستم شلیک کنم اگر یک ثانیه دیرتر می گفتی من آرپی جی 7 را شلیک کرده بودم. اما عراقیها عقب نشینی نمی کردند و مرتب با خمپاره می زدند و ما در حد یک جواب معمولی به آنها عمل می کردیم. تا 31 شهریور ماه که متاسفانه عراقیها یک جنگ تمام عیار را به کمک کشورهای غربی و عربی و به اعتقاد ما عِبری شروع کردند و 8 سال دفاع مقدس آغاز شد.

س: قبل از شروع رسمی جنگ ما شهید هم داده بودیم؟

ج: اولین شهید جنگ از دوستان ما بود. در کتاب دو سال جنگ که اولین کتابی است که راجع به جنگ نوشته شده است آمده که شهید ایرج دستیاری اولین شهید جنگ بود که در منطقه خَیِن موقع تله گذاری با انفجار به درجه رفیع شهادت رسید.

س: وقتی جنگ به شکل علنی شروع شد ما هم توانستیم  در مرزها نیرو پیاده کنیم یا اینکه ایران غافلگیر شد؟

ج: نه نتوانستیم ما واقعا غافلگیر شدیم. ما تا آن وقت نمی دانستیم که یک جنگ تمام عیار شروع می شود. وقتی در این 4 پاسگاه درگیری داشتیم عراقیها ما را دور زدند و چند کیلومتر پشت سر ما به سمت پاسگاههای دیگر رفتند. وقتی این موضوع را فهمیدیم که دیگر از مرز گذشته بودند. به ما اطلاع دادند که ما مرحله به مرحله عقب نشینی کردیم و به نخلستان های قبل از پل نو آمدیم که درگیریها در آنجا شروع شد و بعد در پل نو که به خرمشهر نزدیکتر بود و نهایتا در خود خرمشهر. وقتی چند روز برای استراحت به پشت جبهه آمده بودیم فرمانده به ما گفت باید به جبهه حمیدیه و سوسنگرد بروید چون عراق از آنجا هم وارد شده بود روزهای آخر خرمشهر بود هنوز خرمشهر به صورت کامل تصرف نشده بود که ما به جبهه دیگر رفتیم که در آنجا عملیات بزرگی انجام دادیم که در جریان آن عراق از حمیدیه عقب نشینی کرد تا فکه. یعنی عراقیها حدود 80 کیلومتر در عمق عقب نشینی کردند. بعد از آن مجدد به خرمشهر برگشتیم. آن زمان دیگر اواخر سقوط خرمشهر بود. دیگر جنگ ادامه یافت و ما هم در محورهای مختلف مشغول بودیم تا اینکه در عملیات 21 خرداد 60 که نامش "فرمانده کل قوا خمینیه روح خدا "بود به مناسبت اینکه بنی صدر فرار کرده بود در اولین عملیات مشترک سپاه و ارتش ، مسئول چند خمپاره انداز بودم بعد از آن عملیات عراقیها 10 کیلومتر عقب نشینی کردند ضربه سختی خورده بودند و خود به خود این عقب نشینی را انجام دادند من چون تخریبچی بودم . فرمانده میدان مین را به ما تحویل داد. و گفت بروید این میدان مین را که عراق کار گذاشته خنثی کنید. 10  12 نفر از دوستان را به من دادند و من مسئولیت گروه را به عهده داشتم  این جزء اولین گروههای تخریبی بود که شکل گرفت. روز هشتم تیر ماه سال 60 بود تابستان بود و ما صبح زود می رفتیم و تا ساعت11 ، 12 بیشتر نمی توانستیم کار کنیم. آنقدر آفتاب داغ می شد که باید برمی گشتیم . صبح زود به میدان مین رفتیم. روز پنجم ششمی بود که میدان مین را به ما تحویل داده بودند . مقدار زیادی از میدان مین را خنثی کرده بودیم. یکی از دوستان با خودش یک رادیو آورده بود وقتی رادیو را روشن کرد در اخبار گفت که شب قبل در حزب جمهوری اسلامی انفجاری صورت گرفته و منافقین حزب را منفجر کرده اند و 70-72 نفر شهید شده اند که شهید بهشتی هم یکی از آن شهدا بوده. به دوستم گفتم این خبر را به بقیه نگو چون کار تخریب کار بسیار حساسی است و ممکن است دوستان اعتماد به نفسشان را از دست بدهند و خونسردیشان را از دست بدهند اما خود من واقعا خونسردیم را از دست داده بودم چون خیلی به شهید بهشتی علاقه داشتم. داشتم مین خنثی می کردم یکی از مینها زیر زمین مفقود شده بود با سرنیزه و با زاویه 45 درجه مشغول پیدا کردن آن بودم باید زاویه 45 درجه باشد تا روی سطح فشار مین نرود در اثر بارندگی زمستان زمین سست شده بود. مین کج شده بود و با زمین زاویه پیدا کرده بود برای همین با زاویه 45 درجه سرنیزه رفت روی مین ضد نفر و مین منفجر شد و من در همان زمان به درجه رفیع جانبازی نائل شدم و بعد برای درمان به پشت جبهه منتقل شدم.

س: احتمالا جز چشمها، دستهایتان هم جراحت دیده؟

ج: جراحت دست و صورت خیلی مهم نبود و فقط آسیب چشم جدی بود. آخرین صحنه ای که یادم هست این بود که خاکها توی صورتم پاشیده می شد صدای انفجار قوی بود من بیهوش نشدم اما مثل این بود که از یک کوه بسیار بزرگ روی یک تخته سنگ پرت شده باشم. بدنم منقبض شده بود و در صورتم احساس سوزش داشتم بعد از آن هم وقتی خوب شدم مرتب به جبهه می رفتم   اما اینبار در کسوت کارهای فرهنگی در جبهه حاضر می شدم.

............بهداشت و سلامت

* کرونا همچنان بدون واکسن و درمان
 
معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه بیماری کووید-۱۹ هنوز درمان خاصی ندارد،  تأکید کرد که تنها راه پیشگیری از کرونا همچنان رعایت اصول اولیه بهداشتی است.
به نقل از ایسنا، دکتر علیرضا رئیسی ضمن اشاره به مسئولیت سنگین حوزه بهداشت و سطح اول ارایه خدمات در دوران کرونا گفت: بیماری کووید ۱۹ درمان خاصی ندارد و در حال حاضر واکسنی در دسترس نیست و بهترین کار پیشگیری است که با استفاده از ماسک، فاصله‌گذاری اجتماعی، شستن دست‌ها و پرهیز از حضور در اجتماع می‌توانیم انجام دهیم.
رئیسی در ادامه افزود: درصورتی‌که افراد در مراحل ابتدایی ابتلا شناسایی و مراقبت شوند، بار بیمارستان‌ها بسیار کاهش می یابد. به همین دلیل مأموریت اصلی که بر عهده حوزه بهداشت قرار دارد این است که افراد را در سطح یک شناسایی و درمان کنیم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: به همین دلیل مراکزی در سطح کشور به نام مراکز ۱۶ ساعته راه‌اندازی شد که در دوران همه گیری کووید ۱۹، مراحل مختلف غربالگری را انجام دادند و در راستای مبارزه با این بیماری نقشی اساسی ایفا کردند.
رئیسی افزود: پیش‌بینی می‌شود به دلیل رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و حساس شدن به مسائل بهداشتی، میزان بروز آنفلوآنزا نسبت به سال گذشته کاهش جدی داشته باشد.
رئیسی در پایان به تهیه واکسن آنفلوآنزا برای گروه آسیب‌پذیر مانند زنان باردار خبر داد و گفت: برای افراد آسیب‌پذیر واکسیناسیون طبق برنامه انجام خواهد شد.

* هزینه یک روز بستری بیمار کرونایی

مدیرکل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی ایران، هزینه روزانه بستری بیماران کرونا در بیمارستان های دولتی و خصوصی را از ۴۵۰ هزار تا ۸۰۰ هزار تومان اعلام کرد.
به نقل از مهر، حسین کرمانپور گفت: البته این هزینه شامل بستری در بخش عادی است و اگر بیمار به بخش مراقبت‌های ویژه برود و بستری شود، هزینه‌ها به مراتب بیشتر می‌شود.
وی افزود: متأسفانه هزینه‌های بیمارستان‌های درگیر بیماران کرونایی، به شدت افزایش یافته است.
مدیرکل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی ایران، با عنوان این مطلب که بیمارستان‌ها برای هزینه‌های کرونا ردیف بودجه ندارند، افزود: متأسفانه بیمارستان‌های درگیر بیماران کرونایی به سختی سرپا ایستاده‌اند.
وی ادامه داد: رعایت پروتکل‌های بهداشتی در بیمارستان که شامل تهیه دستکش و ماسک و لباس حفاظت شخصی برای کادر درمانی می‌شود، به شدت هزینه‌ها را بالا برده است. همچنین تهیه مواد ضد عفونی کننده نیز در کنار این وسایل، از نیازهای روزانه بیمارستان‌ها است که باید  تأمین شود.
کادر  درمان خسته اند: عضو کمیته کشوری مقابله با کرونا، با عنوان این مطلب که کادر درمان خسته شده اند، خواستار همکاری هموطنان در رعایت پروتکل های بهداشتی تا زمان ساخت واکسن و داروی کووید ۱۹ شد.
به نقل از مهر، مسعود مردانی، با اشاره به اینکه اگر ایثارگری کادر درمانی و بهداشتی نبود با بیشترین میزان مرگ و میر در کشور مواجه بودیم، گفت: همواره باید یادمان باشد که ظرفیت تیم‌های درمانی محدود بوده و خستگی و ضعف ناشی از کار بر این عزیزان مستولی شده است.
وی با اشاره به اینکه اکثر رزیدنت‌ها و همکاران ما به کووید ۱۹ مبتلا شده و ۱۶۴ نفر از پزشکان و پرستاران فوت شده اند، تصریح کرد: باید هر یک از ما به عنوان مروج سلامت در خانواده و اجتماع عمل کرده و تا رسیدن واکسن و درمان مؤثر مردم را به رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی تشویق کنیم تا به کرونا مبتلا نشوند.
مردانی خاطرنشان کرد: با رعایت شیوه نامه‌ها می‌توانیم زنجیره انتقال ویروس را متوقف کنیم تا کادر درمان بیش از این خسته نشوند.هر بیماری که به مراکز درمانی مراجعه می‌کند مانند یکی از اعضای خانواده به آنها نگریسته می‌شود و کادر درمان با از خودگذشتگی به ارائه خدمات مشغولند.

...........از شش نقطه جهان

* چالش‌های نابینایان ینگه دنیا در دوران کلاس‌های مجازی

این که کلاس‌های مدارس مجازی برگزار شود، محاسنی به همراه دارد و در عین حال، معایب و درد سر‌هایی. یکی از درد‌سر‌هایش برای دانش‌آموزان نابینا و کم‌بینای ایرانی، ماجرای ناراحت کننده «شاد» است که حتماً از چند و چونش همه با‌خبر‌اند. وزارت‌خانه‌ای که متولی آموزش به کودکان ایرانی است، تصمیم گرفته این آموزش‌ها را بر بستر اینترنت ارائه کند اما تو گویی نابینایان و سایر کودکان دارای معلولیت، بی‌نیاز از این آموزش‌ها هستند. چه، مسؤولین امر، حتی تلاشی برای حفظ ظاهر هم نمی‌کنند و شش ماه است که در مقابل خواسته فعالان حوزه معلولین مبنی بر متناسب‌سازیِ شاد، خود را به نشنیدن زده‌اند و این خواسته‌ها را در اولویت‌های دو رقمی‌شان در نظر گرفته‌اند. مشکلات ناشی از آموزش مجازی، به ایران محدود نمی‌شود و قطعاً در سایر نقاط دنیا هم گرفتاری‌های خاصی گریبان‌گیرِ نابینایان شده است. بد نیست به بهانه شروع سال تحصیلی، سری به ینگه دنیا بزنیم تا ببینیم کودکان نابینا و والدینشان در آمریکا در باره مشکلات ناشی از مجازی شدنِ آموزش چه چیز‌هایی می‌گویند.

هزاران کودک و نوجوان نابینای آمریکایی که در مدارس عادی در این کشور تحصیل می‌کنند، چند روزی است که سال تحصیلی را شروع کرده‌اند و خود و والدینشان نگران چگونگی مدیریت درس مشق‌ها هستند. «تریسا گراهام»، مادر نادیا است. دختر نابینایی که سال اول دبیرستان را شروع کرده است. او معتقد است دخترش نه تنها گرفتار فهم درس‌هایی است که بر خلاف سال‌های پیش به شکل آنلاین ارائه می‌شود، که بالاجبار باید مهارت استفاده از رایانه را هم بیاموزد. او می‌گوید: «خودم تمام تلاشم را می‌کنم که درس‌های آنلاین را به شکلی که برای نادیا قابل درک باشد برایش توضیح دهم اما من به هر حال معلم نیستم و مطمئنم که در این راه با مشکلات زیادی مواجه خواهم شد.» البته والدینی که دغدغه‌هایی از جنس تریسا دارند، همه امیدشان به قانونی است که دولت آمریکا وضع کرده که بر اساس آن، تمام مدارس موظف شده‌اند در قالب طرحی موسوم به «IEPs» یا برنامه آموزشیِ منفرد، چنانچه دانش‌آموزان معلول نتوانند از سیستم آموزشیِ مدرسه استفاده کنند، این آموزش‌ها را به صورت فردی و به شکلی که بسته به نوع معلولیت برای کودک معلول قابل استفاده باشد، در اختیارش بگذارند.

آنطور که از گفته‌های تریسا گراهام بر‌می‌آید، اداره آموزش و پرورش در هر منطقه، مسؤولیت  تأمین لوازم مورد نیاز برای آموزش از راه دور به معلولان را به عهده دارد. گراهام از اقلامی خبر می‌دهد که از طرف اداره آموزش و پرورش محل زندگیشان به این منظور در اختیار نادیا قرار گرفته است. یک یاداشت‌بردار هوشمند، دستگاه کمک‌آموزشی برای تبدیل ریاضی به بریل و یک لوح و یک قلم برای یاداشت‌برداری به شکل دستی، از جمله اقلامی است که از سوی این اداره به امانت در اختیار نادیا گذاشته شده است. گراهام ارزش این اقلام را بالغ بر هفت هزار دلار تخمین می‌زند. نادیا همچنین برای کلاس‌های ریاضی از یک ماشین حساب گویا استفاده می‌کند که مجهز به سیستمی است که می‌تواند گراف‌ها و نمودار‌ها را هم به صوت تبدیل کند. «Michael Martirano»، رئیس اداره آموزش و پرورشِ منطقه‌ای که نادیا در آن ساکن است می‌گوید مقرر شده معلمان مدارس، هر روز به کمک تلفن با کودکان دارای معلولیت تماس بگیرند و در صورت نیاز آنها را راهنمایی کنند. او همچنین وعده داده در صورت نیاز، معلمان موظف خواهند بود در منزل دانش‌آموزِ دارای معلولیت حاضر شده و در فراگیری درس‌های تازه به او کمک کنند. آقای رئیس معتقد است  تأمین فناوری‌ها تنها یک بخش از روند توانمند‌سازی دانش‌آموزان نابینا است و در کنار این کار لازم است آنها از حمایت‌ها و مراقبت‌های مورد نیاز هم بهره‌مند شوند تا بتوانند این مرحله را پشت سر بگذارند. او همچنین وعده داده معلمان آموزش‌هایی را در اختیار والدین کودکان نابینا هم قرار دهند تا آنها بتوانند در خانه در روند آموزش کودکشان مشارکت داشته باشند.

...........فرهنگ و هنر

* تدارک تلویزیون برای تعطیلات آخر هفته با رنگ و بوی مقاومت

شبکه های مختلف تلویزیون برای تعطیلات پایان هفته, فیلم های زیادی را تدارک دیده اند تا به روی آنتن ببرند؛ روندی که هر هفته از سوی عوامل شبکه های مختلف تلویزیون اجرا می شود با این تفاوت که تعطیلات پایان این هفته, مقارن شده با چهلمین سال دفاع مقدس. بر همین مبنا محور بیشتر فیلم های آماده شده برای نمایش از شبکه های مختلف, رنگ و بوی مقاومت دارد و از نمونه هایی انتخاب شده که اغلب بیننده های تلویزیون با آن ها خاطره دارند.
در این گزارش, چند نمونه از این فیلم ها را به نقل از روابط عمومی معاونت سیما معرفی می کنیم.

شبکه یک سیما

فیلم سینمایی «سجاده آتش» به کارگردانی «احمد مرادپور»، جمعه 4 مهر ماه ساعت 23:15 از شبکه یک سیما پخش خواهد شد.
در این فیلم خواهیم دید: به هنگام عملیات کربلای پنج رزمندگان دو گردان مالک و حبیب با ماشین نظامی دشمن درگیر می شوند. لحظاتی درونی و عمیق، با نبردی پرحجم و سنگین آمیخته می شود. شرایط نابرابر این نبرد و خصوصیات خاص مهدی و عباس (فرماندهان بسیجی) حالات و اتفاقاتی، خارج از انتظارات و پیش بینی های معمول جنگها را، سبب می شوند که ...
رضا ایران منش، علی پوریان، حبیب الله حداد، عطا الله سلمانیان، سید جواد هاشمی، محسن محمدی در فیلم سینمایی «سجاده آتش» ایفای نقش کرده اند.

شبکه دو سیما

فیلم سینمایی «سرو زیر آب» به کارگردانی «محمدعلی باشه آهنگر»، جمعه 4 مهر ماه ساعت 1 بامداد از شبکه دو سیما پخش می‌شود.
در خلاصه داستان این فیلم آمده است: راز جهانبخش کرامت فاش می‌شود؟ این راز خواب چیستا، ماهرو، گودرز، بهرام، جهانگیر و سرگرد پوشیاس را آشفته خواهد کرد. جهانبخش برای اثبات بی گناهی‌اش و بازگشت آرامش سفر بلندی را آغاز می‌کند؛ سفری که پایانش زندگی بسیاری از آنها را تغییر می‌دهد.
بابک حمیدیان، مینا ساداتی، شهرام حقیقت دوست، رضا بهبودی، همایون ارشادی، مهتاب نصیرپور، هومن برق نورد، ستاره اسکندری، فرخ نعمتی و مسعود رایگان در «سرو زیر آب» بازی کرده اند.
فیلم سینمایی «جعبه موسیقی» به کارگردانی «فرزاد موتمن»، جمعه 4 مهر ماه ساعت 8 از شبکه دو سیما پخش خواهد شد.
داستان فیلم درباره پسربچه‌ای به نام علی است که به تازگی مادرش را از دست داده و با فرشته‌ای آشنا می‌شود. این آشنایی ماجراهایی را به دنبال دارد.
رامبد جوان، نیکی کریمی، شاهرخ فروتنیان، ارسلان قاسمی، داریوش اسدزاده و نگار جواهریان در فیلم سینمایی «جعبه موسیقی» نقش‌آفرینی کرده‌اند.

شبکه سه سیما

فیلم سینمایی «هیوا» به کارگردانی «رسول ملاقلی‌پور»، جمعه 4 مهر ماه ساعت 10 به روی آنتن شبکه سه سیما می‌رود.
در این فیلم خواهیم دید: هیوا اکبری پس از گذشت پانزده سال از مفقود شدن همسرش حمید در بحبوحه جنگ، تصمیم می‌گیرد تا از مناطق جنگی و خانه‌ای که در آن با همسرش زندگی می کرده، بازدید کند. امیر کرمی، که اکنون سفیر ایران در سنگال است و زمانی جزو همراهان حمید در جنگ بوده می‌خواهد با هیوا ازدواج کند، ولی هیوا به رغم نشانه‌هایی از کشته شدن حمید همچنان در پی شوهرش است و ...
گلچهره سجادیه، جمشید هاشم‌پور، آتیلا پسیانی، عبد الرضا زهره کرمانی و آناهیتا نعمتی در فیلم سینمایی «هیوا» هنرنمایی کرده اند.

شبکه چهار سیما

فیلم سینمایی «باشو غریبه کوچک» به کارگردانی «بهرام بیضایی»، پنج‌شنبه 3 مهر ماه ساعت 20:45 از شبکه چهار سیما روی آنتن می‌رود.
این فیلم درباره پسری به نام باشو است که به دنبال بمباران هوایی و کشته شدن پدر و مادرش به درون کامیونی می پرد و از زادگاهش جنوب می گریزد. وقتی چادر بار کامیون را کنار می زند خود را در شمال می بیند و به مزرعه زنی به نام نایی پناه می برد و رفته رفته رابطه عاطفی میان آن دو برقرار می شود ...
پرویز پورحسینی، رضا هوشمند، سوسن تسلیمی، عزیز الله سلمانی، عدنان عفراویان، اعظم رهبر، معزز بنی دخت، اکبر دودکار، محمد فرخواه و فرخ‌لقا هوشمند در فیلم سینمایی «باشو غریبه کوچک» بازی کرده اند.
فیلم سینمایی «دیوانه ای از قفس پرید» به کارگردانی «احمدرضا معتمدی»، جمعه 4 مهر ماه ساعت 20:45 از شبکه چهار روی آنتن می‌رود.
در این فیلم خواهیم دید: یلدا با روزبه، جانباز جنگ، ازدواج کرده اما بیماری روزبه شدت گرفته و او را در یک آسایشگاه برای مراقبت و درمان بستری می کنند. یلدا اگرچه علاقه زیادی به روزبه دارد اما در مورد رابطه اش دچار تردید شده است. روزبه که در دادگستری کار می کند، پیگیر پرونده های مفاسد اقتصادی است. مستوفی، عموی یلدا، در سال های پس از جنگ از طریق اعمال خلاف و رباخواری و قاچاق و اختلاس ثروت و نفوذ زیادی به دست آورده است. پسرخوانده مستوفی دلباخته یلداست و قصد دارد با استفاده از نفوذ پدرش با یلدا ازدواج کند. مستوفی نیز سعی دارد با استفاده از وضعیت به هم ریخته روحی یلدا و بیماری روزبه، باعث جدایی آنها شود. از سوی دیگر چشم به ثروت پدر یلدا دارد و با مسموم کردن او یلدا را برای مداوای پدرش در شرایط سختی قرار می دهد. مستوفی که در اجرای نقشه هایش قدم به قدم پیش آمده، در مرحله آخر فراست را وارد بازی می کند که ...
عزت الله انتظامی، پرویز پرستویی، علی نصیریان و نیکی کریمی در فیلم سینمایی «دیوانه ای از قفس پرید» هنرنمایی کرده اند.

شبکه نمایش

فیلم سینمایی «شجاع دل» به کارگردانی «مل گیبسون»، پنج شنبه 3 مهر ماه ساعت 11 از شبکه نمایش پخش می‌شود. این فیلم با بازی مل گیبسون؛ داستان ویلیام والاس است که به خاطر انتقام از انگلیسی ها تصمیم به مبارزه بر علیه آنها می گیرد. او افراد زیادی را کنار خود جمع می کند و ارتشی به وجود می آورد تا ...
فیلم سینمایی «دایره سرخ» به کارگردانی «جمال شورجه»، جمعه 4 مهر ماه ساعت 13 از شبکه نمایش پخش می‌شود. در این فیلم خواهیم دید: هواپیمای سرگرد رضا ابراهیمی، خلبان نیروی هوایی، هنگام بازگشت از یک عملیات برون مرزی توسط پدافند سنگین یک منطقه ناشناس در خاک عراق مورد اصابت گلوله قرار می‌گیرد. رضا در این حادثه دو پایش را از دست می‌دهد، اما با اصرار خودش، همچنان به کار در نیروی هوایی ادامه می‌دهد. او قصد دارد محل پدافند ناشناس را شناسایی کند و طرح بمباران کارخانه ساخت مهمات و تجهیزات شیمیایی واقع در آن را بریزد. در این بین سرهنگ سابق، محمودی ـ پدر همسر رضا که در آلمان زندگی می‌کند ـ برای بردن خانواده دخترش به آلمان، نزد رضا و خانواده اش می‌آید. رضا با رفتن به آلمان مخالف است و به تدریج با نشان دادن تلاشش برای طرح‌ریزی انهدام کارخانه، محمودی را که یک خلبان قدیمی نیروی هوایی است، به خود می‌آورد و در بین داوطلبان قرار می‌دهد. هنگام شروع عملیات هوایی، یکی از خلبان‌ها به دلیل مشکلی قادر به شرکت در عملیات نمی‌شود و ... فرامرز قریبیان، اردلان شجاع کاوه، محمد کاسبی و پریسا شاهنده در فیلم سینمایی «دایره سرخ» هنرنمایی کرده اند.
فیلم سینمایی «ملک سلیمان» به کارگردانی «شهریار بحرانی»، جمعه 4 مهر ماه ساعت 19 از شبکه نمایش پخش می‌شود.
در این فیلم خواهید دید: داستان از مشاهدات حضرت سلیمان(ع) شروع می‌شود؛ خداوند از طریق آن زمینه‌ای ایجاد می‌کند تا حضرت سلیمان(ع) متوجه ضعف‌های بنیادین حکومت خودش شود. حضرت سلیمان حکیم بودند و به واسطه نشانه‌ها درمی‌یابند که خداوند ملک ایشان را به جسدی بی‌جان و بی‌روح تشبیه می‌کند. ایشان درمی‌یابند که دلیل نبود این روح چیست و در نتیجه خداوند او را کمک می‌کند تا ملک بی‌بدیل خود را بنا کند و ...
امین زندگانی، محمود پاک نیت، الهام حمیدی، مهدی فقیه، حسین محجوب، زهرا سعیدی و علیرضا کمالی در فیلم سینمایی «ملک سلیمان» ایفای نقش کرده‌اند.
فیلم سینمایی «کیمیا» به کارگردانی «احمدرضا درویش»، جمعه 4 مهر ماه ساعت 21 از شبکه نمایش پخش می‌شود. در این فیلم خواهید دید: در آغاز جنگ تحمیلی همسر رضا باردار است رضا او را به بیمارستان می رساند و خود به اسارت دشمن در می آید شکوه جراح فرزند رضا را نجات می دهد. پس از گذشت نه سال وقتی رضا از اسارت آزاد می شود پی می برد همه اعضای خانواده اش را از دست داده است حال او در جستجوی تنها فرزند بازمانده اش است که ... مرحوم خسرو شکیبایی و بیتا فرهی در فیلم سینمایی «کیمیا» هنرنمایی کرده‌اند.

شبکه امید

فیلم سینمایی «رابطه» به کارگردانی «پوران درخشنده»، پنج‌شنبه 3 مهر ماه ساعت 17:45 از شبکه امید پخش خواهد شد.
این فیلم داستان پسری به نام ناصر است که نوجوانی ناشنوا و لال که قادر به ایجاد رابطه با اطرافیان خود نیست. پدر و خواهرش به او بی توجه اند و دل سوزاندن مادر به حال او بی فایده است. ناصر تحت فشار اطرافیان و خانواده از همه کس و همه چیز دلزده است، اما پس از آن که معلمش او را در عدم برقراری رابطه با اطرافیان مقصر می داند به خود می آید. سرانجام ...
پرویز پورحسینی، خسرو شکیبایی و پوراندخت مهیمن در فیلم سینمایی «رابطه» هنرنمایی کرده اند.

شبکه افق

فیلم سینمایی «الماس بنفش» به کارگردانی «رحیم رحیمی پور»، جمعه 4 مهر ماه ساعت 18:30 از شبکه افق پخش خواهد شد.
در این فیلم خواهید دید: در کشاکش جنگ ایران و عراق سه گروه از رزمندگان برای تصرف تپه ای با موقعیت استراتژیک که در اختیار ارتش عراق است،‌ وارد عمل می شوند. اعضای دو گروه بر اثر بمباران شیمیایی کشته می شوند؛ اما گروه سوم، تحت فرماندهی فردی به نام حاج حسین ...
جهانبخش سلطانی، سیدجواد هاشمی، محمدهادی قمیشی، ناصر عرفانیان و مصطفی لاجوردی در فیلم سینمایی «الماس بنفش» ایفای نقش کرده‌اند.

........ورزشی

* دعوت از اعضای تیم ملی شنای نابینایان در رده سنی جوانان به اردو تیم ملی

به دعوت انجمن شنای نابینایان و کم بینایان جهت حضور در رقابتهای آسیایی بحرین در رده‌های سنی جوانان و نوجوانان، فراخوانی منتشر شد.
انجمن شنای نابینایان و کم بینایان طی فراخوانی از استانها دعوت کرد تا شناگران قابل خود را در رده های سنی جوانان و نوجوانان جهت حضور در رقابتهای آسیایی که در بحرین برگزار خواهد شد طی فرم ها و ارنج های ارسالی به فدراسیون معرفی کنند تا پس از بررسی های لازم انجمن شنا و دکتر ایزدی سرمربی تیم ملی شنای جوانان و نوجوانان، نفرات برتر به تیم ملی دعوت شوند.

*  برگزاری دوره مجازی تربیت مربی فرهنگی برای تیم های ملی پارالمپیکی

سید محسن حسینی مرادآبادی، معاون فرهنگی کمیته ملی پارالمپیک، از برگزاری دوره تربیت مربی فرهنگی برای تیم های ملی پارالمپیکی خبر داد.
وی گفت: با توجه به تدوین آیین نامه فرهنگی برای تیم های ملی و لزوم نظارت بر روند اجرای آن، معاونت فرهنگی کمیته ملی پارالمپیک اقدام به برگزاری دوره تربیت مربی فرهنگی نموده است.
حسینی مرادآبادی افزود: با توجه به شرایط همه گیری بیماری کرونا، این دوره آموزشی به صورت مجازی از ۱۲ تا ۲۴ مهر ماه با حضور ۱۰ شرکت کننده خانم و ۱۷ شرکت کننده آقا برگزار می شود.
معاون فرهنگی کمیته ملی پارالمپیک خاطر نشان کرد: پس از رایزنی با ۱۰ فدراسیون همکار با کمیته ملی پارالمپیک، ۵۰ نفر جهت شرکت در این دوره معرفی و در نهایت ۲۷ نفر که حائز شرایط شرکت در این دوره اعم از سوابق علمی، حوزوی و ورزشی بودند، انتخاب شدند.
وی گفت: مباحث این دوره در قالب ۱۳ سرفصل آموزشی تدوین شده و ۱۴ مدرس نیز آنها را تدریس خواهند کرد. بخشهایی از این مباحث به صورت آفلاین در اختیار شرکت کنندگان قرار می گیرد و برای هر سرفصل حداقل یک ساعت آموزش آنلاین نیز در نظر گرفته شده است.
حسینی مرادآبادی اضافه کرد: در پایان این دوره شرکت کنندگان در آزمون شرکت می کنند و چنانچه موفق شوند، به عنوان مربی فرهنگی در تیم های ملی پارالمپیکی و نیز اعزام های پیش رو همراه با ورزشکاران خواهند بود.
معاون فرهنگی کمیته ملی پارالمپیک در پایان گفت: در صدد هستیم تا این دوره آموزشی در کمیسیون فرهنگی وزارت ورزش و جوانان نیز به تصویب برسد و پس از آن به صورت سراسری در تمام کشور قابل اجرا خواهد بود.
سرفصل های مورد نظر برای این دوره آموزشی به شرح زیر اعلام شده است:
-آشنایی با ورزش در مبانی اندیشه اسلامی
-انتقال تجارب کار فرهنگی تربیتی در ورزش(و پارالمپیک)
-رسانه و ورزش
-آشنایی با ساختار و ورزش های پارالمپیکی و کمیته ملی پارالمپیک
-آشنایی با اخلاق و منش پهلوانی
-آشنایی با فقه و مسائل شرعی ورزشی
-روش تبلیغ، کلاسداری و تولید محتوای تربیتی در ورزش
-آشنایی با مبانی مشاوره
-آشنایی با دیدگاه های حضرت امام خمینی ره و مقام معظم رهبری در حوزه ورزش و فرهنگ ورزش
-آشنایی با مرام نامه اخلاقی و تعهدات فرهنگی قراردادهای ورزشی
-روان‌شناسی تبلیغ در محیط‌های ورزشی
-آشنایی با چالش ها و راهبردهای فرهنگی در حوزه ورزش
-آشنایی با مدیریت گفتمان و پرسش‌های مطرح در ورزش و روش پاسخ‌گوئی آنها.

.........حوادث

* فریادهای دامـــاد عصبانی بعد از قتل پدر و مادر همسرش: آهای مردم، من آدم کشتم

عصر دوشنبه رهگذرانی که از خیابانی در شهرک ولیعصر تهران عبور می‌کردند، با شنیدن صدای فریادهای مرد جوانی که با لباس‌های خونی روی بالکن طبقه چهارم یک ساختمان ایستاده بود و می‌گفت: «آهای مردم، من آدم کشتم؛ با پلیس تماس بگیرید.» وحشتزده توجه‌شان به وی جلب شد. دقایقی پس از این ماجرا  مأموران کلانتری 153 شهرک ولیعصر در محل حاضر شدند. با ورود مأموران به آپارتمان طبقه چهارم، آنها با صحنه وحشتناکی مواجه شدند. اجساد خونین مردی 53 ساله و  زنی 48 ساله در اتاق پذیرایی افتاده بود  آنها  با ضربات متعدد چاقو به قتل رسیده بودند. زن 24 ساله‌ای نیز که به سختی نفس می‌کشید و بشدت از وی خون می‌رفت، در نزدیکی اجساد قرار داشت. با مشاهده این صحنه، پس از هماهنگی‌های قضایی مرد جوان دستگیر و بدن نیمه جان زن مجروح به بیمارستان منتقل شد و لحظاتی بعد نیز بازپرس ساسان غلامی به همراه تیم بررسی صحنه جرم راهی محل جنایت شدند.

جنایت خانوادگی

بررسی‌ها نشان می‌داد که اجساد متعلق به مادرزن و پدرزن متهم است و زن جوانی که در این رابطه مجروح شده بود، همسر متهم بوده است. متهم که مردی 30 ساله و مأمور یکی از ارگان‌های نظامی است، در تحقیقات به قتل اعتراف کرد و گفت: من پدر و مادر همسرم را زدم عصبانی بودم نفهمیدم چه کار می‌کنم، زنم را هم زدم.

وی وقتی در برابر بازپرس قرار گرفت، گفت: با برادر همسرم مینا،  دوست و همکار بودم. از طریق او با مینا آشنا شدم و دو سال قبل  ازدواج کردیم. پدر مینا صاحب این خانه 4 طبقه  بود. بعد از ازدواج، پدرزنم طبقه چهارم را در اختیار ما قرار داد و مادرزن و پدر زنم در طبقه دوم ساکن بودند.

دخالت های بی جا

متهم  ادامه داد: در این دو سال با همسرم اختلاف داشتم اما خیلی جدی نبود. با این حال چون  با پدرزن و مادر زنم ساکن یک ساختمان بودیم، سر و صدای دعوای ما را می‌شنیدند و گاهی اوقات هم همسرم جزئیات دعواهای ما را به آنها خبر می‌داد. خیلی زیاد در زندگی ما دخالت می‌کردند. هر چه می‌شد، به آنها می‌گفت و من دیگر از این دخالت‌ها خسته شده بودم و نمی‌توانستم تحمل کنم.
صبح روز حادثه مینا به من گفت می‌خواهد دندان‌هایش را ایمپلنت کند و برای این کار نیاز به پول دارد. به او گفتم از نظر مالی الان در شرایطی نیستم که بتوانم این هزینه را پرداخت کنم. اجازه بده ببینم برادرت می‌تواند این مبلغ را به من قرض بدهد. مینا با شنیدن این حرف عصبانی شد و گفت مگر من با برادرم ازدواج کردم، اگر پول نداری چرا ازدواج کردی؟ شروع به بد و بیراه گفتن به من کرد و صبح روز حادثه سر همین مسأله باهم دعوایمان شد بعد مینا خانه را برای رفتن به محل کارش ترک کرد.
متهم در ادامه  گفت: همسرم در بیمارستان کار می‌کرد. من که از دست او خیلی عصبانی بودم ساعتی بعد به محل کارش  رفتم و شروع به داد و فریاد و فحاشی کردم. کار به جایی رسید که حراست بیمارستان مرا از آنجا  بیرون انداخت و من راهی خانه شدم. به دنبال من، مینا که از این ماجرا خیلی عصبانی شده بود محل کارش را ترک کرد و او نیز به خانه آمد.
او ادامه داد: مینا و مادرش وارد خانه شدند و مادرش با دیدن من شروع به سرزنشم کرد که چرا به محل کار مینا رفته‌ام و آبروریزی کرده‌ام. دعوا بار دیگر شروع شد و در همین حین، پدرزنم که در طبقه دوم بود با شنیدن صدای جر و بحث ما خود را به واحد محل سکونت‌مان رساند. او زمانی که متوجه ماجرا شد، چند سیلی به صورت من زد. از این رفتار پدرزنم بشدت ناراحت و عصبانی شدم، واقعاً نمی‌فهمیدم چکار می‌کنم. در یک لحظه چاقویی برداشته و به آنها حمله کردم. ابتدا پدرزنم و بعد از آن مادرزنم را کشتم. همسرم که با دیدن این صحنه‌ها، تلاش می‌کرد جلوی مرا بگیرد در این ماجرا چند ضربه خورد. واقعاً نمی‌فهمیدم چکار می‌کنم و بعد از آن هم به بالکن رفتم و با فریاد از مردم کمک خواستم.
تحقیقات در این خصوص به دستور بازپرس شعبه سوم دادسرای امور جنایی پایتخت ادامه دارد.

..........چاردیواری

* با سلام و درود به خوانندگان روزنامه ایران سپید و چاردیواری، صفحه گفتگوی خانوادگی ما با آرزوی سلامتی برای شما، تبریک آغاز سال تحصیلی به دانش آموزان و دانشجویان هرچند با شرایط ویژه امسال و با امید رفع مشکلات این عزیزان در عرصه آموزش از راه دور که روزنامه به نوبه خود در پی رفع مشکلات این دوستان در عرصه های دسترسی به نرم افزارهای آموزش از راه دور نیز بوده و خواهد بود. گفتگوی این هفته ما منحصر به تماس های محدودی است که شما دوستان داشته اید. آقای پیمان سیدی در خصوص ستون حرف اول حرف آخر جویا شدند که قطعاً محتوای این ستون به شکل جدیدی در حال ارائه است. ما بحث های مربوط به نابینایان را به شکل جدید از جمله در پادکست پیگیری می کنیم و آن محتوا حفظ خواهد شد. آقای مداحیان از دزفول در مورد آشنایی با اماکن اقامتی ویژه معلولان و نابینایان پرسش کرده اند که سعی می کنیم در این خصوص گزارشی تهیه کنیم با این توضیح که عمده این مهمانپذیرها شامل زائرسراها هستند که ویژه نابینایان هم نیستد و بعضاً با حمایت هایی از افراد معلول از جمله نابینا پذیرایی خواهند کرد. اخیراً هم که هتل با اسم رسمی "در تراز معلولان " در مشهد افتتاح شده است که قطعاً گزارشی در موردش تهیه و منتشر خواهیم کرد که افراد نابینا و کل معلولان می توانند از این هتل استفاده کنند. آقای اسماعیلی از همین شهر دزفول در خصوص چگونگی دسترسی به منابع دفترچه های آزمون پرسش کرده اند در این خصوص باید به اطلاع ایشان و سایر دوستان برسانم در دفترچه های آزمون استخدامی منبع معرفی نیست؛ بلکه درس و رشته در آن ذکر می شود. در واقع متون دروس عمومی مثل زبان، معارف، آمار، ادبیات این ها به طور عمومی مدنظر است آنها کتاب مشخصی را معرفی نمی کنند. یک سری از سایت ها جزواتی را با توجه به سؤالات چند ساله آزمون تهیه می کنند که این جزوات هم به صورت پی دی اف در دسترس است و بسیاری از دوستان نابینا هم ظاهراً این پی دی اف ها را در گروه های خودشان مبادله می کنند. این پی دی اف ها قابل تبدیل به ورد و صوت است از طریق نرم افرارهای شناسایی نوری حروف گوگل یا همان او سی آر که قابل تبدیل هستند. در دروس تخصصی هم دوستان باید با دوستان هم رشته خودشان مشاوره کنند و عمدتاً همان منابع دانشگاهی می تواند کفایت کند در پاسخ گویی ضمناً دوستمان می تواند با دوستان کتابدار نابینایمان در نهاد کتابخانه های عمومی تماس بگیرد و راهنمایی هایی بگیرد. تماس های دیگری داشتیم از دوستان از جمله خانم زهرا شجاع از قم که با اشاره به معلولیت نابینایی خودشان و نابینایی و ناشنوایی همسرشان گله کرده اند که نه از مسکن مناسبی برخوردار هستند و نه از سایر کمک ها. بارهای بار در این مورد توضیح داده ام که دوستان باید اطلاعات کافی در این خصوص به ما بدهند تا راهنماییاشان کنیم ایشان می توانند از طرح مسکن افراد دو معلول به بالا استفاده کند و اینکه چرا استفاده نکرده اند ما اطلاع نداریم چرا شما تماس نگرفته اند؟ چرا شما ثبت نام نکرده اید؟ این ها را باید توضیح دهید، چرا از سایر کمک ها محروم هستید؟ آیا کمک های معیشتی که به شما می شود یا سایر کمک هایی که می تواند مشمول حال شما شود در اختیارتان قرار نمی گیرد؟ آیا از یارانه های ویژه خانواده های دارای دو معلول استفاده نمی کنید؟ خوب این ها را توضیح دهید یا استفاده می کنید و نمی گویید که کار غلطی است که به ما نمی گویید یا اگر استفاده نمی کنید درست توضیح دهید که ما بتوانیم کمکتان کنیم. خانم خورشیدی هم از استان قم سؤال کرده اند که چرا از کمک معیشت برخوردار نیست این همان مشکلی است که در قسمت بالا توضیح دادم واقعیت این است که دوستان اطلاعات کافی به ما نمی دهند، به چه دلیل شما کمک معیشت دریافت نمی کنید آیا سرپرست خانوار هستید؟ اگر سرپرست خانوار نیستید قطعاً به عنوان سرپرست این کمک را دریافت نمی کنید اما به عنوان یک مستمری بگیر آیا از سایر یارانه ها و کمک معیشتی هایی که برای افراد مستمربگیر مجرد ریخته می شود دریافت نمی کنید؟ خوب این ها را توضیح دهید تا ما بتوانیم به طور روشن به شما کمک کنیم و اطلاعات مورد نظر را به شکل دقیق در اختیارتان قرار دهیم. با امید گفتگو با دوستان در هفته آینده شما را به خدا می سپارم.

 

 

Page Generated in 0/0058 sec