کد خبر: 21622
روزنامه چهارشنبه 5 شهریور 1399
عناوین امروز: تشریح اقدامات بهزیستی در حوزه ی مسکن و مشاوره از سوی مسئولان این سازمان - هنوز نمی دانیم در دقیقه چندم بازی کرونا هستیم - یک نابینا به سه قله بلند ایران صعود خواهد کرد - از مشاوره ژنتیک تا جنین اهدایی - مرگ دختر 1.5 ساله به خاطر بلعیدن باطری

روزنامه «ایران سپید»

چهارشنبه 5 شهریور 1399

6  محرم 1442

26 آگوست 2020

سال بیست و چهارم شماره 6498

خبرگزاری جمهوری اسلامی       مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892

وبسایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

........عناوین این شماره......

تشریح اقدامات بهزیستی در حوزه ی مسکن و مشاوره از سوی مسئولان این سازمان

رئیس جمهور  در دیدار با مدیران رسانه های کشور

هنوز نمی دانیم در دقیقه چندم بازی کرونا هستیم

یک نابینا به سه قله بلند ایران صعود خواهد کرد

از مشاوره ژنتیک تا جنین اهدایی

مرگ دختر 1.5 ساله به خاطر بلعیدن باطری

 

............ویژه

* تشریح اقدامات بهزیستی در حوزه ی مسکن و مشاوره از سوی مسئولان این سازمان

مدیر کل مسکن سازمان بهزیستی به مناسبت هفته ی دولت, اقدامات این سازمان در حوزه ی مسکن در دولت تدبیر و امید را تشریح کرد.

وی از واگذاری 11 هزار و 500 واحد مسکونی به مددجویان بهزیستی در طول سال خبر داد.

«علی ربوبی» ضمن ابراز خوشبختی از نحوه ی واگذاری مسکن به مددجویان سازمان بهزیستی گفت: خوشبختانه، طی سالهای  گذشته، اقدامات خوبی در حوزه مسکن مددجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی صورت گرفته است.

وی تسهیل در احداث و خرید ۸۰ هزار واحد مسکونی از ابتدای دولت یازدهم، پیگیری عملیات احداث ۴۵ هزار واحد مسکونی دردست احداث و اجرای طرح کمک به تأمین مسکن خانوارهای دارای حداقل دو عضو معلول با مشارکت بنیاد مستضعفان، بنیاد مسکن، وزارت راه و شهرسازی و ستاد اجرایی فرمان امام جهت کمک به تأمین مسکن ۱۴۳۰۰ خانوار را از جمله اقدامات انجام شده دردولت تدبیر و امید ذکر کرد.

مدیرکل مسکن سازمان بهزیستی همچنین، اجرای طرح کمک به تأمین مسکن ۲۰ هزار خانوار روستایی تحت پوشش با مشارکت بنیاد مسکن، آغاز طرح کمک به تأمین مسکن ۱۰۰۰ خانوار دارای ایتام با مشارکت بنیاد مسکن، صندوق توسعه ملی و سازمان برنامه و بودجه و آغاز طرح کمک به تأمین مسکن ۱۵۰۰ خانوار تحت پوشش جزء سه دهک آخر درآمدی با مشارکت قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء را از دیگر اقدامات صورت گرفته در حوزه مسکن مددجویان بهزیستی دانست.

ربوبی در ادامه گفت: براساس اعتبارات مصوب سالانه و تکلیف برنامه ششم توسعه، سالانه می بایست ۷ هزار و ۶۰۰ واحد مسکونی برای جمعیت هدف تأمین گردد که خوشبختانه عملکرد سازمان، واگذاری ۱۱ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی به صورت متوسط در هر سال بوده است.

در ادامه ی تشریح فعالیت های سازمان بهزیستی در هفته ی دولت از سوی مسئولان این سازمان, مدیر کل مشاوره و امور روانشناختی بهزیستی کشور، مهمترین اقدامات و دستاوردهای این حوزه در دولت تدبیر و امید را تشریح کرد.

بهزاد وحید نیا در تشریح جزئیات فعالیت های بخش متبوع خود گفت: ۳ هزار و ۷۳ مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی در سطح کشور فعالیت دارند که خدمات روانشناختی و مشاوره حضوری با هدف کمک به ارتقای سطح سلامت روان جامعه و کاهش آسیبهای روانی اجتماعی، تحکیم بنیان خانواده و کمک به زندگی پایدار و رضایت بخش در این مراکز ارائه می شود. همچنین خدمات مشاوره  غیر حضوری (مشاوره تلفنی ۱۴۸۰ و مشاوره در فضای مجازی) با هدف ارتقای سطح سلامت و بهداشت روان آحاد جامعه، کاهش آسیب های فردی، خانوادگی و اجتماعی‌ نیز از دیگر خدمات سازمان بهزیوی افزود:همچنین در طی این سالها ۳۶۱ هزار و ۶۵۹ کودک در طرح غربالگری اضطراب شرکت کرده اند و در حدود  ۳۰ درصد از این کودکان  جهت دریافت خدمات مشاوره ای بیشتر به روانشناس ارجاع شده اند. همچنین در تعامل با قوه قضاییه، ۵۲۰ مرکز مشاوره به منظور کاهش طلاق و در قالب «سامانه تصمیم» به  زوجین متقاضی طلاق خدمات مشاوره ای داده اند و در مجموع  بیش از ۱۳ میلیون نفر از سال ۹۲ تا سه ماهه اول سال ۹۹ از خدمات روانشناختی و مشاوره سازمان بهزیستی بهره مند شده اند.

مدیرکل مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور همچنین از ارائه خدمات آموزشی در حوزه سلامت روان به بیش از ۳ میلیون و  ۷۰۰ هزار نفر در دولت تدبیر و امید اشاره کرد و افزود: این خدمات به منظور ظرفیت سازی و ایجاد ساختار برای تقویت بنیان خانواده از طریق آموزش های پیش از ازدواج، زندگی خانواده و مهارت های زندگی با هدف کاهش آسیب های اجتماعی، ارتقای توانمندی های فردی جوانان در انتخاب همسر و تشکیل خانواده موفق، افزایش رضایت مندی و افزایش پایداری خانواده ها، و ترویج ازدواج و کاهش طلاق ارائه شده است که تدوین و بازبینی محتواهای آموزشی در حوزه مشاوره و آموزش پیش از ازدواج، هنگام ازدواج، آموزش زندگی خانواده، بلوغ و نوجوانی و همچنین بومی سازی محتوای مهارت های زندگی در سطح استان برای اولین بار در سطح کشور از مهمترین اقدامات این حوزه برای دستیابی به اهداف تعریف شده هستند.

 وحیدنیا به اقدامات اجتماع محور در حوزه سلامت روان نیز اشاره کرد و افزود: تقویت سرمایه های اجتماعی در فعالیت های تخصصی در حوزه سلامت روانی اجتماعی از طریق فعال سازی  ۶۸  انجمن و باشگاه ازدواج و خانواده و ۱۷ تشکل صنفی مراکز مشاوره و خدمات روانشناختی در سطح کشور صورت گرفته است. همچنین ۱۴۳ پروژه اجتماع محور در راستای «ارتقای سلامت روان محلی»  در مناطق کمتر توسعه یافته در ۳۱ استان کشور اجرایی شده است.

وی افزود: همچنین در موقعیت های بحرانی و شرایط اضطراری، با تشکیل تیم های فوریتی «محب»، ارائه خدمات غربالگری و تریاژ روانشناختی جهت کاهش اثرات روانشناختی و اجتماعی مخاطرات و بلایا انجام شده است که در مجموع ۴۷۰ تیم محب تشکیل شده است.

این مقام مسئول همچنین تدوین نقشه راه و برنامه عملیاتی دفتر به منظور جهت گیری و یکپارچگی ارائه خدمات سلامت روان به جامعه، تدوین بسته بیمه ای خدمات آموزشی و روانشناختی مبتنی بر بند ج ماده ۱۰۲ و اخذ تأیید شورای عالی بیمه سلامت برای اجرا در قالب بیمه تکمیلی، کیفی سازی خدمات روان شناختی از طریق کمیته های گزینش علمی، بازبینی دستورالعمل ها، پایش و نظارت بر مراکز و خدمات روان شناختی،  مشارکت فعال در تنظیم سند کنترل و کاهش طلاق با همکاری شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجموعه شورای اجتماعی کشور و... را از مهمترین برنامه های راهبردی در جهت  ارتقای کمی و کیفی خدمات حوزه سلامت روان برشمرد.

وحیدنیا همچنین انعقاد هشت تفاهم نامه با انجمن اولیا و مربیان، ورزش و جوانان، شهرداری، معاونت بهداد ناجا، مطالعات ملی اعتیاد، صندوق بازنشستگی عشایر، انجمن دریانوردی، مرکز پژوهش های حوزه و دانشگاه را نیز از مهمترین اقدامات این حوزه در راستای ساماندهی خدمات مشاوره ای و آموزشی به جامعه دانستی است.

..............اخبار روز

* رئیس جمهور  در دیدار با مدیران رسانه های کشور در پاسخ به سوال مدیر مسئول موسسه مطبوعاتی «ایران»:

مهدی شفیعی: ما در ماه گذشته به شدت کاهش اعتبار دولت امریکا و شخص رئیس جمهور آمریکا بودیم. در هفته های اخیر نیز سیاست فشار حداکثری امریکا شکست خورد. اما با این حال آقای ترامپ مدعی است ظرف سه هفته با ایران به توافق می‌رسد. پاسخ شما به این ادعا چیست؟

رئیس جمهوری:

فشار حداکثری آمریکا 100درصد شکست خورده است. فشار حداکثری برای این بود که دولت ایران را مجبور کنند در موضع ضعف مذاکره کند.

عین این کار را در سال 93 و 94 کردند. قیمت نفت را به یک سوم کاهش دادند اما تأثیر نداشت. ان کار را اسرائیل و عربستان طراحی کردند. هدف آنها این است در حالت قدرت دلار و ضعف ریال ما را به پای میز مذاکره بکشانند.

می خواستند دنیا به سمت آنها برود. هیچکس قبول نکرد. امروز در مجامع جهانی وقتی بحث برجام می شود جز امریکا و یکی دو کشور کسی با انها موافقت نمی کند

از لحاظ ایجاد بحران و کشاندن مردم به خیابان نیز موفق نشدند. مردم را کمی به زحمت انداختند اما موفق نشدند.

به نظر من دولت بعدی امریکا به فکر یک راه جدید باشد چون این راه نتیجه نداده است.

ما بر مبنای اینکه این تحریم ها ادامه دارد کشور را اداره می کنیم. همانطور که در 97  و 98 کردیم

بعضی اقتصاددانان پیش بینی تورم سه رقمی را برای آینده می کردند من نامه برخی اقتصاددانان را هنوز دارم.

تورم سالانه ما الان 25 درصد است

مردم ما ایستادگی کردند مقاومت کردند و ملت یکپارچه شد. در موضوع کرونا هم این را نشان دادیم.

ما در بعضی زمینه ها درمبارزه با کرونا از کشورهای دیگر جلو هستیم

هرچه نیازمندی در موضوع کرونا داشتیم در داخل تأمین شد

به هرحال امریکا و برخی کشورها با ان همه تجهیزات و.. تخت کم آوردند اما ما حتی در موج دوم هم این مشکل را نداشتی

فشار امریکا حتما دچار شکست می شود

ترامپ حرف زیاد می زدند. اخیرا گفته در هفته اول با ایران به توافق می رسم.

اگر توافق معنایش این است که به برجام برگردند همین امروز هم می توانند توافق کنند

* مدیرکل آژانس بین المللی اتمی: اجازه نخواهم داد برخی از آژانس برای اهداف خود سوء استفاده کنند.

* ربیعی: آمار جانباختگان کرونا روند کاهشی دارد

سخنگوی دولت گفت:

گزارش‌ها نشان می‌دهد که تعداد جانباختگان کروناویروس روند کاهشی دارد و به تعداد دو رقمی نزدیک می‌شویم.

 مفهوم سال آخر برای ما به معنای پایان و سست کردن فعالیت‌ها نیست.

 ما تعطیلی، رکود و سستی نداشته و نخواهیم داشت.

 هر کسی که به کاخ سفید راه یابد نگاه او باید متوجه ایران باشد دولت معطل تحولات انتخابات در آمریکا نبوده و نخواهد بود.

* سال تحصیلی دانشگاهها از ۱۵ شهریور آغاز می شود

 علی اکبر حق دوست معاون وزیر بهداشت:

 آغاز سال تحصیلی دانشگاهها بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، ۱۵ شهریور ماه خواهد بود.

در برخی شهرها مجازی و در برخی شهرها تلفیقی مجازی و حضوری خواهد بود.

عمده ورودی جدید از کنکور به بهمن ماه منتقل می‌شود و تلاش می‌کنیم دانشجویان در شرف فارغ التحصیلی زودتر فارغ التحصیل شوند و به نوعی به خلوت شدن دانشکده‌ها کمک شود.

* هوک: خروج ما از برجام به عنوان عدم عضویت ما نیست!

نماینده مستعفی دولت آمریکا در امور ایران:

برجام به لحاظ قانونی اجباری نبوده؛ حتی امضا هم ندارد.

خروج ما از برجام به عنوان عدم عضویت ما نیست.

چیز زیادی از برجام باقی نمانده است.

کمپین «فشار حداکثری» علیه ایران ادامه خواهد داشت.

* توئیت «گروسی» پس از دیدار با «صالحی»

رافائل گروسی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی پس دیدار با صالحی رئیس سازمان انرژی هسته ای کشورمان در توییتر نوشت:

در حال کار برای رسیدن به توافقی درباره فعالیت‌های راستی‌آزمایی پادمان‌های آژانس در ایران هستیم

..........گفتگوی ویژه

* از مشاوره ژنتیک تا جنین اهدایی: در بخش پیش از دلایل دوستان نابینا برای انجام دادن یا ندادن مشاوره ژنتیک گفتیم. در این قسمت  یک زوج کم بینا نیز در پاسخ به این سوال که به مشاور مراجعه کرده اند یا نه؟ می گویند نزد مشاور نرفته ایم و البته صاحب فرزندی شده اند و فرزند 5 ماهه آنها در سلامت کامل به سر می برد. آقای "ک.م"  نیز از دوستانی است که به مشاور مراجعه کرده است او در پاسخ به سوال ما می گوید:ما بیشتر از ده سال پیش ازدواج کردیم آن روزها حمایتی از مشاوره ژنتیک انجام نمی گرفت و ما برای انجام آزمایش ژنتیک هزینه زیادی متقبل شدیم. مشکل من rp است که انتقال آن از راه ژن صورت می گیرد ولی همسرم سالم است. دکتر به من گفته بود حتی از شهر خودتان هم کسی را برای ازدواج انتخاب نکن. من هم به این توصیه عمل کردم همسر من اهل شهر دیگری است. با این وجود  نزد مشاور رفتیم و او گفت به احتمال 95 درصد بچه شما مشکلی نخواهد داشت، درست مانند کسانی که سالم هستند و ازدواج می کنند درصد ریسک معلولیت بچه شما هم همانقدر است البته ما الان یک فرزند داریم و خدا را شکر تا حالا مشکلی نداشته است اما ما هنوز نگرانیم و بیش از این هم ریسک نمی کنیم و فرزند دیگری نمی خواهیم. اما با رفتن پیش مشاور چون از ابتدا فکر همه چیز را کرده ایم اگر هم اتفاقی بیفتد عذاب وجدان نخواهیم داشت.

س: اما بسیاری می گویند از همان ابتدا فرزندی نمی خواهیم و فرقی ندارد که مشکل ما ژنتیکی باشد یا نه؟

ج: به نظرم بسیاری از بچه های نابینا موقع ازدواج هیجانی می شوند  همانطور که می گویند عشق عقل آدم را از کار می اندازد اینکه می گویند بچه دار نمی شویم به نظرم تا 99 درصد حرف بیهوده ای است چون فطرتا انسان دوست دارد بچه داشته باشد و اگر چنین حرفی مطرح شود هر دو نفر یا یکی از طرفین به دیگری دروغ می گوید یا هر دو دروغ می گویند چون به مرور زمان که سن بالا می رود نیاز به بچه لازم و ضروری می شود البته نمی دانم این حرفها مفید باشد یا نه چون بچه ها بالاخره کار خود را می کنند.

با تفاسیری که گفته شد مشخص می شود که در موارد مختلف ازدواج نابینایی،امکان بروز نابینایی متفاوت است. و تنها مشاور ژنتیک است که می تواند قبل از ازدواج توصیه مناسبی برای انجام آن و بعد از ازدواج نظری در باره امکان فرزندآوری به زوجین ارائه دهد. رفتن به سازمان پزشکی قانونی شاید آخرین مرحله از راهی باشد که به پیشگیری از تولد نوزادی نابینا می انجامد. چندی قبل با دکتر آسیه جعفری، مدیر کل گروه کنترل کیفی دفتر امور معاینات بالینی این سازمان گفتگویی داشتیم. او  به ما گفته بود که مجوز سقط درمانی برای وقتی صادر می شود که حرج مادر اثبات شود. و در مورد نابینایی در مواردی که پزشک متخصص و معتمد این سازمان به این نتیجه برسد که نوزاد به احتمال بسیار قوی نابیناست یا در دهه اول زندگی گرفتار نابینایی می شود. مواردی چون رتینوبلاستوما که به تخلیه کامل چشم منجر می شود؛ گلوکوم حاد مادرزادی، نروبلاستی عصب بینایی یا لبر و انواعی از rp که  تا قبل از ده سالگی کودک را به نابینایی مطلق می رساند. حتی در این موارد نیز باید در اوایل بارداری اقدام کرد تا جنین قبل از نوزده هفتگی سقط شود. دکتر مینو رفیعی مدیر کل دفتر پیشگیری از معلولیتهای سازمان بهزیستی در پاسخ به این سوال که اگر بعد از بارداری مادر تصمیم به انجام مشاوره ژنتیک بگیرد چه باید کند می گوید: پزشکان در مراکز مشاوره بهزیستی وقتی به این نتیجه برسند که جنین مبتلا به فهرستی از بیماریها است که پزشکی قانونی قانونا و شرعا به دلیل حرج مادر، به آن مجوز سقط می دهد فرد به پزشکی قانونی ارجاع می شود که در آنجا فرایند مربوطه طی می شود و آن بحث در تخصص پزشکی قانونی است و ما وظیفه ای در قبال آن نداریم و به علاوه تخصص آن را هم نداریم.

س: اما برخی از زوجهای نابینا با همه مسائلی که گفته شد تصمیم می گیرند فرزند خود را بزرگ کنند به این افراد چگونه می توان کمک کرد؟ آیا روشهای اهدای تخمک، اسپرم و جنین به این افراد کمکی می کند؟

ج: بله در مراکز مشاوره ژنتیک همه راهکارهای مختلف بررسی می شود و در نهایت زوج هستند که تصمیم می گیرند. آنجا پزشک به زوجین می گوید می توانید اصلا بچه دار نشوید یا اگر قصد فرزندآوری دارید این فرایند سخت برای تشخیص وجود دارد که باز هم ممکن است   ژن مولد معلولیت تشخیص داده نشود. در آنجا در صورت تشخیص ، درصد خطر ابتلای بچه مشخص می شود.   یا به زوجین گفته می شود که می توانند دنبال آوردن و سرپرستی بچه بروند یا گفته می شود که می توانند از تخمک و  جنین اهدایی استفاده کنند. همه راهها گفته می شود ولی وقتی کار به این مرحله می رسد دفتر پیشگیری از معلولیتهای سازمان بهزیستی دیگر هزینه های تخمک و اسپرم اهدایی را پرداخت نمی کند چون جزو شرح وظایف ما نیست. و ما فقط کمک هزینه آزمایشات ژنتیک را پرداخت می کنیم. بعد از آن فرد برای زندگی خودش تصمیم می گیرد و باید هزینه هایش را هم متقبل شود. البته شاید در حوزه توانبخشی خدماتی به این افراد داده شود.

س: پدر، مادر یا والدین نابینایی که در بارداری اول برای انجام مشاوره ژنتیک مراجعه نکرده اند برای داشتن فرزند دوم یا سوم چه کار باید بکنند؟

ج: شاید در خانواده فرزند اول سالم باشد این دلیل بر این نمی شود که فرزند دوم نیز سالم باشد به هر حال وقتی یکی یا هر دو والد مشکل ژنتیکی دارد یا حتی یکی از بچه ها یشان مشکلی داشته باشد که احتمال داشته باشد که مشکل ژنتیکی باشد باید به مشاوره ژنتیک مراجعه کنند. حتی اگر والد نابینا  دو سه بچه اش سالم به دنیا آمده باشند نباید فکر کند فرزند بعدی هم سالم خواهد بود. چون ممکن است این موارد به دلیل تصادف و شانس اتفاق افتاده باشد و باز هم باید مراجعه کند و مشاوره را انجام دهد.

راههای گوناگونی برای پدر شدن و مادر بودن، وجود دارد مهم این است که سرنوشت را با آینده کودکی پیوند زنیم که قرار است زیر چتر خانواده حس شیرین زندگی را برایمان دوچندان کند.  

.............بهداشت و سلامت

* هنوز نمی دانیم در دقیقه چندم بازی کرونا هستیم: رئیس کمیته اپیدمیولوژی بیماری کرونا با اشاره به پیچیدگی ویروس کرونا و رفتارهای متفاوت در کشورها و حتی استانهای کشور خودمان، گفت: به دلیل همین پیچیدگی ها نمی‌دانیم در دقیقه چندم این بازی و در کدام نیمه هستیم، از نیمه اول گذشته ایم یا خیر.

به نقل از ایسنا، دکتر حقدوست درباره برآورد تعداد مبتلایان به کرونا در کشور گفت: در این خصوص از آنجایی که برخی افراد بدون علامت مبتلا می‌شوند نمی‌توانیم  عدد دقیقی بگوییم؛ برخی افراد ممکن است  هیچ گونه علامتی نداشته باشند و حتی افزایش آنتی بادی نیز در خونشان اتفاق نیفتد. برخی مطالعات نشان می‌دهد شاید تا ۳۰درصد افراد حتی واکنش ایمنی اولیه نسبت به بیماری نداشته باشند که این  عدد درصد  قابل توجهی است. اگر سوال این باشد که تاکنون با توجه به این شرایط چند نفر در کشور  به ویروس کووید ۱۹ مبتلا شده باشند، پاسخ این است که نمی‌دانیم. البته شاید بتوان از  طریق مدل‌سازی‌های ریاضی اعداد و ارقامی را برآورد کرد، اما این اعداد از دو میلیون نفر تا ۲۵ میلیون نفر می‌تواند متفاوت باشند که مشاهده می کنید اعدادی با عدم قطعیت هستند؛ اما اگر منظور از تعداد مبتلایان براساس تعریف دنیا باشد این اعداد و ارقام روزانه توسط سخنگوی وزارت بهداشت به اطلاع می‌رسد.

وی در ادامه سخنان خود با تاکید بر این که ویروس کرونا بسیار پیچیده است گفت: همین موضوع سبب می‌شود ویروس  در یک کشور نسبت به کشور دیگر و حتی در کشورمان هم از یک استان نسبت به استان دیگر متفاوت عمل کند. همین عدم قطعیت‌ها  است که سبب می‌شود پیش بینی‌ها متفاوت از آب درآید.  حتی اگر به برخی سایت‌های معتبر دنیا نگاه کنید  می‌بینید که پیش بینی‌ها نسبت به روزهای اول تغییر کرده است؛ این به دلیل ماهیت بیماری است. حتی حرف‌های برخی از مدیران ارشد کشورها نسبت به روزهای اول و بعد از دو ماه ۱۸۰ درجه تغییر کرده است.

وی افزود: نمی‌دانیم در دقیقه چندم این بازی و در کدام نیمه هستیم، از نیمه اول گذشته ایم یا خیر. ایران پس از چین اولین کشوری بود که خیلی از اتفاقات جدید در مورد بیماری را تجربه می‌کرد و پس از چند مدت ماه کشورهای دیگر این موضوع را با تاخیر مشاهده می‌کردند.

وی ادامه داد: شروع کرونا در ایران حرف و  حدیث‌های زیادی داشت، اما بعد از آن که در کمتر از دو هفته سایر کشورها نیز درگیر ویروس شدند مشخص شد که مشکلی در مدیریت ما وجود نداشته است.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به این که هنگام شیوع پیک دوم کرونا نیز حرف‌های زیادی مطرح شد، گفت: این نگاه به وجود آمده بود که مشکل در مدیریت بیماری است. اما امروز می‌بینیم که دیگر این گونه نیست و بسیاری از کشورهای دیگر نیز در حال تجربه پیک دوم یا سوم کرونا هستند. باید بدانیم ماهیت این ویروس بسیار پیچیده است و تغییراتی نیز داشته است و در نقاطی بیماری ضعیف و در نقاط دیگر قوی شده است. ما حتی نمی‌دانیم در آن نقاطی که ویروس به شکل ضعیف تری عمل کرده، عوارض و عواقب آن در بلند مدت چگونه خواهد بود؛ این در حالی است که نسبت به موضوعات ایمونولوژی و اپیدمیولوژی این بیماری نیز آگاهی چندانی وجود ندارد. بنابراین در این زمان شرط عقل این است که بیشترین مقابله ما با ویروس در مباحث پیشگیری باشد بدون آن که ایجاد اضطراب و استرس کنیم.

معاون وزیر بهداشت با تاکید بر مبارزه با ویروس تصریح کرد: علاوه بر این که باید با ویروس مبارزه کنیم باید با عوارض ویروس بر اقتصاد، اجتماع و غیره نیز مقابله کنیم. پیش بینی من این است که ممکن است در آینده طیف ضعیف تر یا شدیدتر بیماری را تجربه کنیم. همه این مسائل احتمالاتی است که براساس مطالعات به آن رسیده‌ایم، اما در هر دو صورت نباید فراموش کنیم وظیفه اصلی ما زدن ماسک، خودداری از حضور در تجمعات ، عدم رفتن به مسافرت، رعایت نکات بهداشتی و غیره است.

 

..........ورزشی

* یک نابینا به سه قله بلند ایران صعود خواهد کرد

عبدالمناف عظیمی رئیس هیأت نابینایان آذربایجان غربی گفت: محمدرضا وطنفدا نابینای اهل ارومیه، قرار است برای اولین بار در ایران به عنوان یک نابینا به قله‌های سبلان به ارتفاع ۴۸۱۱ متر، قله علم کوه به ارتفاع ۴۸۵۰ متر و قله دماوند به ارتفاع ۵۶۱۰ متر صعود کند.

وی گفت: این ورزشکار پیش از این به قله شهیدان ارومیه بزرگترین قله استان آذربایجان غربی صعود کرده است.

محمدرضا وطنفدا سابقه کسب ۳ مدال آسیایی و یک مقام چهارمی مسابقات جهانی نابینایان در رشته دو و میدانی را داشته است.

رئیس هیأت ورزش نابینایان آذربایجان غربی افزود: برای شرکت در مسابقات کشوری، تیم ۸ نفره آمادگی جسمانی برادران و خواهران در این رقابتها که به صورت آنلاین برگزار خواهدشد، شرکت می کنند.

مراسم توپ طلا امسال برگزار می شود؟

پیج بلیچیر ریپورت کمپینی برای برگزاری مراسم توپ طلای امسال به راه انداخته است.

قبل از آغاز مراحل حذفی لیگ قهرمانان بود که نشریه فرانس فوتبال در خبری عجیب اعلام کرد مراسم توپ طلای امسال برگزار نمی شود و به دلیل وقفه ایجاد شده و شیوع ویروس کرونا، این جایزه در سال 2020 به کسی تعلق نمی گیرد. این خبر از همان ابتدا انتقادات زیادی را به همراه داشت و برخی معتقد بودند چون لیونل مسی و کریستیانمو رونالدو امسال شانس چندانی برای دریافت جایزه ندارند چنین تصمیمی گرفته شده است.

اما سایت بلیچر ریپورت کمپینی به راه انداخته و قصد جمع کردن امضا از سوی هواداران فوتبال برای برگزاری این مراسم و انتخاب بهترین بازیکن را دارد. این نشریه خبر از امضای بیش از 100 هزار نفر برای راضی کردن فرانس فوتبال داد و باید دید آیا نشریه فرانسوی حاضر به تغییر برنامه خواهد بود یا خیر.

با توجه به قهرمانی بایرن مونیخ در لیگ قهرمانان، به نظر می رسد رابرت لواندوفسکی که نقش مهمی در سه گانه تیمش ایفا کرد از بالاترین شانس برای دریافت این جایزه برخوردار خواهد بود.

 

..........حوادث

* مرگ دختر 1.5 ساله به خاطر بلعیدن باطری

ساعت ۲ بعد از ظهر یکشنبه دوم شهریور مأموران کلانتری ۱۲۴ قلهک در تماس با بازپرس کشیک قتل پایتخت از مرگ دختر یک سال و نیمه در بیمارستان خبر دادند.

با اعلام این خبر تحقیقات آغاز و در بررسی‌های صورت گرفته مشخص شد که دخترک با خانواده‌اش در یک شهرستان زندگی می‌کرده و حدود یک هفته قبل به علت بلعیدن باطری قلمی او را به بیمارستان برده و باطری را از گلویش خارج کرده‌اند، اما بعد از چند روز حال دختربچه وخیم شده و همین مسأله باعث می‌شود که مسئولان بیمارستانی که کودک در آنجا بستری بود درخواست انتقال وی به یکی از بیمارستان‌های تهران را صادر کنند. دختر یک ساله و نیمه پس از انتقال به تهران و بستری در بیمارستان با وجود تلاش پزشکان روز یکشنبه جان باخت.

با مرگ دخترک، به دستور بازپرس مصطفی واحدی از شعبه یازدهم دادسرای امور جنایی تهران تحقیقات در این باره ادامه دارد.

* مرگ پسر ۴ ساله مقابل چشمان پدر

ساعت ۸ شب یکشنبه ۲ شهریور، ساکنان کوچه هادی در چهارراه خلیج فارس شاهد حادثه تلخی بودند که داغی بزرگ بر دل خانواده گراوند گذاشت. کیارش پسر ۴ ساله خانواده با برادرکوچکش در حال بازی بودند که با دیدن دوستانشان که در کوچه پای تیر برق نشسته بودند با خوشحالی به طرف آن‌ها دویدند.

این آخرین سکانسی بود که پدر کیارش از شادی پسرش به خاطر دارد و بعد از آن حادثه‌ای رقم خورد که زندگی را به کام مرد جوان و خانواده‌اش تلخ کرد.

کیانوش، پدر کیارش در حالی که برای مراسم تدفین پسر ۴ سال و نیمه‌اش آماده می‌شد با گریه به خبرنگار «ایران» گفت: در کنار تیر برق کوچه یک میله آهنی قرار داشت که کابل برق به آن متصل بود.

مرد جوان ادامه داد: بچه‌ام مقابل چشمان من دستش را به میله آهنی گرفت، اما درجا خشک شد، برق او را گرفت. بچه‌ام را بغل کردم و با موتورسیکلت به بیمارستان فیاض بخش بردم، اما نیم ساعت بعد از این ماجرا گفتند پسرم جان باخته است. یک پسر کوچک‌تر از کیارش دارم، اما نمی‌دانم چطور می‌توانم با غم مرگ بچه‌ام کنار بیایم.

گزارش مرگ پسر خردسال به بازپرس مصطفی واحدی اعلام شد و بازپرس جنایی دستور بررسی علت حادثه و شناسایی مقصران را صادر کرد.

این در حالی است که شامگاه ۱۸ مرداد نیز پسر ۱۲ ساله‌ای به نام مهدی در پارک لاله در حال بازی پینگ پنگ بود که توپ او داخل باغچه افتاد و زمانی که پسرک برای برداشتن توپش به سمت باغچه رفت دستش به تیر برق خورد و به علت اتصال برق جان باخت.

 

 

 

Page Generated in 0/0057 sec