روزنامه «ایران سپید»
دوشنبه 16 تیر 1399
14 ذی القعده 1441
6 جولای 2020
سال بیست و چهارم شماره 6455
صاحب امتیاز:
خبرگزاری جمهوری اسلامی مدیر مسئول: سهیل معینی
سامانه پیامکی: 3000465040
نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388
تلفن: 84711371
شماره انتشارات: 5-88548892
وبسایت: www.iransepid.ir
پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir
........عناوین ............
جزئیات پرداخت ودیعه و اجاره مسکن مددجویان به تفکیک درآمد و محل سکونت
سیاست خارجی حوزه دعوای جناحی نیست
تفاهم نامه همکاری کمیته پارالمپیک با فدراسیون های همکار
پسری که به خاطر قتل رقیب عشقی اش در زندان بود، از ترس کرونا جان باخت
* جزئیات پرداخت ودیعه و اجاره مسکن مددجویان به تفکیک درآمد و محل سکونت
رئیس سازمان بهزیستی کشور جزییات پرداخت ودیعه و اجاره بهای مسکن به تفکیک گروههای درآمدی و محل سکونت مددجویان را تشریح کرد.
وحید قبادی دانا در جمع خبرنگاران گفت: با حمایت بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی و با مشارکت کمیته امداد تسهیلاتی برای کمک به جامعه هدف بهزیستی برای ودیعه مسکن و کمک بلاعوض برای اجاره بها فراهم شد. وی با اشاره به اینکه بیش از ٢٠٠ هزار خانوار از مددجویان تحت پوشش بهزیستی مسکن ندارند و اجاره نشین هستند، افزود: اگر قرار باشد تسهیلات به همه آنها اختصاص پیدا کند بیش از ٣ هزار میلیارد اعتبار مورد نیاز است. البته بودجه بهزیستی برای ساخت مسکن بوده و هیچوقت بودجهای برای ودیعه مسکن یا اجاره بها از محل اعتبارات دولتی در اختیار بهزیستی نبوده است. قبادی دانا با بیان اینکه در شرایط سخت اقتصادی کنونی و با شیوع کرونا بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی مبلغ ٣٠ میلیارد تومان برای کمک بلاعوض رهن و اجاره مسکن و همچنین تسهیلات قرض الحسنه مسکن به مبلغ ۵٠ میلیارد تومان را اختصاص داد، اظهار کرد: این ۵٠ میلیارد تومان در اختیار صندوق امداد ولایت قرار میگیرد و با حمایت کمیته امداد ٢۵ میلیارد دیگر نیز از محل صندوق امداد ولایت تامین اعتبار میشود.وی ادامه داد: بنابراین در حال حاضر با این کمک، ٧۵ میلیارد تومان برای تسهیلات قرض الحسنه ودیعه مسکن و ٣٠ میلیارد تومان برای کمک بلاعوض اجاره مسکن برای جامعه هدف بهزیستی اختصاص داده شده است.رئیس سازمان بهزیستی کشور تاکید کرد: با توجه به محدودیت، امکانات اشاره شده گروه هدف دارای اولویت همچون زنان سرپرست خانوار دارای معلولیت، زنان سرپرست خانوار دارای بعد خانوار حداقل ٣ نفر، معلولان سرپرست خانوار با معلولیت شدید و خیلی شدید با بعد خانوار حداقل ٣ نفر، خانوارهای دارای حداقل دو عضو معلول که سرپرست خانوار دارای معلولیت باشد و فرزندان سازمان بهزیستی که از مراکز شبانه روزی ترخیص شدهاند و حداکثر ١٠ سال از زمان شروع زندگی مستقل آنها گذشته است را شامل میشود.
قبادی دانا با بیان اینکه افرادی میتوانند مشمول دریافت تسهیلات باشند که فاقد مسکن و مستأجر و تحت پوشش حمایتهای مستمر و غیر مستمر بهزیستی باشند و سابقهای از استفاده از تسهیلات دولتی تامین مسکن را نداشته باشند و دارای قرار داد اجاره به نام فرد تحت پوشش باشند.وی افزود: کسانی که در دهک ١ تا ٣ درآمدی هستند مشمول دریافت کمکهای بلاعوض خواهند شد و افرادی که در دهکهای ١ تا ٧ هستند مشمول دریافت تسهیلات قرض الحسنه خواهند بود. میزان کمک بلاعوض همسو و هماهنگ با مددجویان کمیته امداد است. رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه برای کمک بلاعوض برای افراد حاضر در شهرهای مرکز استان مبلغ ۶ میلیون تومان و افرادی که در سایر شهرها هستند مبلغ ۴ میلیون و ٨٠٠ هزار تومان و افراد حاضر در روستاها و حاشیه شهرها ٢ میلیون و ۴٠٠ هزار تومان برای کمک هزینه اجاره در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: برای شهرهای مراکز استان تقریبا ماهانه کمک هزینه ۵٠٠ هزار تومان برای یک سال و سایر شهرها کمک هزینه ماهانه ۴٠٠ هزار تومان برای یکسال و روستاها و حاشیه شهرها مبلغ ماهانه ٢٠٠ هزار تومان برای یکسال در نظر گرفته شده است.قبادی دانا با اشاره به اینکه برای سقف تسهیلات قرض الحسنه در استانهای مختلف با توجه به شرایط استان و اینکه منزل در مرکز استان یا سایر شهرهاست متفاوت است، گفت: سقف تسهیلات در شهرستانها ٢٠ میلیون تومان است که در مرکز استان ها بین ٢٠ تا ٣٠ میلیون متغیر است. زمان بازپرداخت تسهیلات هم با موافقت و همکاری صندوق امداد ولایت بین ۵ تا ٧ سال است.
وی در ادامه توضیح داد: کسانی که مشمول دریافت تسهیلات هستند میتوانند به ادارات کل بهزیستی هر استان و شهرستان مراجعه کنند و در سامانهای که در نظر گرفته شده استانها تا سقف اعتبار شهرستان خود می توانند ثبت نام کنند و سپس کسانی که شرایط لازم را داشته و مورد تایید قرار بگیرند برای دریافت تسهیلات به صندوق امداد ولایت معرفی شده و کسانیکه مشمول کمک بلاعوض اجاره بها هستند به شکل الکترونیکی مبلغ مورد نظر روی کارت بانکی آنها شارژ میشود. قبادی دانا افزود: امیدواریم این پروسه تا پایان مرداد به نتیجه برسد و تسهیلات از تاریخ مذکور پرداخت شود.
* عضویت بیش از ۲۰ هزار نفر در تعاونیهای توانیابان
معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: تاکنون ۲۲ هزار و ۸۸۵ نفر توانیاب در تعاونیهای کشور عضو شدهاند که برای کمک به این تعاونیها ۲۰ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال تخصیص یافته است.
«محمد کبیری»درباره تعاونی های توان یابان افزود: معاونت تعاون در راستای اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و برای حمایت از اشتغال و ارتقای رفاه اجتماعی و ایجاد خوداتکایی برای دهکهای پایین درآمدی در قالب ایجاد و توسعه تعاونیهای کار آفرین واشتغالزا و تکالیف مندرج در قانون برنامه ششم و قانون جامع حمایت ازحقوق معلولان مجموعه اقداماتی را برای کمک به فعالیت تعاونیهای توانیابان انجام داده است. وی افزود: تاکنون ۲۲ هزار و ۸۸۵ نفر توان یاب در تعاونیهای کشور عضو شدهاند که بیشترین عضویت توان یابان در تعاونیها مربوط به استان خراسان رضوی با هشت هزار و ۱۰۳ نفر، اصفهان با سه هزار و ۴۵۵ نفر، گیلان با ۲ هزار و ۱۹۱ نفر و همدان ۲ هزار و ۱۵ نفر است. کبیری با اشاره به اقدامات انجام شده برای حمایت از تعاونی توان یابان گفت: انعقاد تفاهمنامه چهار جانبه با بهزیستی، بانک توسعه تعاون و صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون با هدف ایجاد زمینههای همکاری برای تشکیل و توسعه تعاونیهای متشکل از افراد تحت پوشش سازمان، کمک به ایجاد بسترهای مناسب برای استفاده از حمایتهای دولت در جهت ساماندهی و گسترش تعاونیهای معلولان برای توانمند سازی و ارتقای حقوق شهروندی، فراهم آوردن شرایط بهرهمندی تعاونیهای متشکل از افراد تحت پوشش سازمان از ظرفیتها وتسهیلات بانک و صندوق، ارتقای توان علمی و مهارتی معلولان و توانمند سازی آنها برای جذب فرصتهای شغلی و تضمین ضمانتنامههای تعاونیهای توانیاب و زنان سرپرست خانوار بخشی از اقدامات انجام شده است.معاون امور تعاون ادامه داد: همچنین با تشکیل کارگروه ملی واستانی برای حمایت از تعاونیهای سه دهک درآمدی با اولویت توانیابان و زنان به دنبال جلب مشارکت سازمان بهزیستی در شناسایی جامعه هدف و ایجاد هم افزایی اطلاعاتی هستیم. وی در خصوص حمایتهای مالی از تعاونیهای توانیابان گفت: در سال گذشته از محل بودجه ردیف شکلگیری و توانمند سازی تعاونیها برای کمک به تعاونیهای سه دهک اول درآمدی (توانیابان و زنان سرپرست خانوار) برای کمک به تامین سهم آورده و ثبیت و ایجاد اشتغال برای توانیابان و زنان سرپرست خانوار، ۲۰ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال تخصیص پیداکرد که از این محل ۹۵ تعاونی سه دهک (۵۴ تعاونی در سطح ملی و ۴۱تعاونی در سطح استانها) بهره مند شده اند.کبیری با بیان اینکه از ۹۵ تعاونی، ۲۰ تعاونی دارای عضو توانیاب و یا خود تعاونی توانیاب بودند، اضافه کرد: برای ۱۰۰ نفر عضو توانیاب و ۳۷۱ نفر عضو زن سرپرست خانوار، اشتغال ایجاد شده است.
* 220 هزار مددجوی بهزیستی پشت نوبت دریافت مسکن قرار دارند
مدیرکل دفتر مسکن مددجویان سازمان بهزیستی کشور گفت: در حال حاضر ۲۲۰ هزار مددجو بهزیستی پشت نوبت برای دریافت مسکن قرار دارند که با همکاری دستگاهها و سازمانها اقدامات لازم برای خانهدار شدن این افراد آغاز شده است.
علی ربوبی با اشاره به اینکه از ابتدای فعالیت حوزه مسکن در سازمان بهزیستی ۱۲۶ هزار واحد مسکونی به مددجویان بهزیستی با مشارکت و مساعدت شرکای اجتماعی سازمان بهزیستی تحویل داده شده است اظهار کرد: در سال گذشته ۱۴ هزار و ۷۰۰ واحد تحویل مددجویان تحت پوشش بهزیستی شد و در سه ماهه ابتدایی سال جاری نیز ۳ هزا ر و ۱۰۰ واحد مسکونی احداث و در اختیار مددجویان قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: طبق برنامهریزی صورت گرفته، قرار است همزمان با هفته بهزیستی نیز ۲ هزار و ۱۰۰ واحد مسکونی در مناطق شهری و روستایی به مددجویان تحویل بشود.
مدیرکل دفتر مسکن مددجویان سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: با آغاز فعالیت حوزه مسکن سازمان بهزیستی از سال ۱۳۸۵ اقدامات خوبی در این حوزه انجام شده است و بسیاری از مددجویانی که فاقد مسکن بودهاند، صاحب خانه شدند و این فرایند ادامه دارد.
وی با بیان اینکه هماکنون ۲۲۰ هزار خانوار تحت پوشش بهزیستی برای خانهدار شدن پشت نوبت قرار دارند، گفت: در این زمینه تلاش شده تا با امضای تفاهم نامههای متعدد با دستگاهها و سازمانها، اقداماتی موثری برای خانهدار شدن افراد صورت بگیرد.
ربوبی گفت: در همین زمینه، تفاهم نامهای با بنیاد مستضعفان در راستای ساخت و بازسازی واحدهای روستایی در سال ۹۷ انجام شده است که براساس آن ۲۰ هزار واحد روستایی ساخت و بازسازی خواهند شد.
مدیرکل دفتر مسکن مددجویان سازمان بهزیستی کشور گفت: همچنین تفاهمنامههایی نیز با سایر ارگانها از جمله بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، قرارگاه محرومیتزدایی نیروی زمینی سپاه، سازمان برنامه و بودجه و... به امضا رساندهاند که براساس آن قرار است واحدهایی ساخته و در اختیار جامعه هدف قرار بگیرد.
* سیاست خارجی حوزه دعوای جناحی نیست
دکتر ظریف در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس که جلسه متشنجی بود گفت: ما در وزارت امور خارجه وظیفه مستقیم در اقتصاد نداریم اما تلاش کردهایم تسهیل گر باشیم.
حذف دلار از مبادلات اقتصادی در تعامل با برخی کشورها یکی از مواردی است که فشار تحریمها را کاهش میدهد، با تهاتر این موضوع را پیگیری کردهایم و موفقیتهایی هم داشتهایم.
امروز بهترین روابط را با ترکیه، روسیه، افغانستان، آذربایجان، عراق، پاکستان و بعضی از همسایگان جنوبی مان که خواهان روابط خوب با ایران بودند، داریم. امروز مهمتر از هر چیزی انسجام درونی است، چرا که سیاست خارجی حوزه دعوای جناحی نبوده و باید از هر دوگانهسازی و دعوای جناحی در این حوزه اجتناب شود.
یکی از اهدافی که آمریکا علیه ایران دنبال میکند روایتسازیهای جعلی از ایران در منطقه است دنیا باید بداند که هدف آمریکا چیست تا گرفتار آن نشود. مهمترین هدف آمریکا جدا کردن مردم از حاکمیت و ناکارآمد نشان دادن نظام و مشروعیتزدایی از نظام است.
گفتنیست وزیر امور خارجه روز یکشنبه برای پاسخ به سوال نمایندگان در مجلس حضور یافته بود که نمایندگان با دروغگو خطاب کردن دکتر ظریف برای لحظاتی جو را مشنج کردند و اجازه صحبت به وزیرخارجه را ندادند ظریف اما در مقابل انها گفت: توهین ها را به جان می خرم من بیجا می کنم به نمایندگان توهین کنم شما به من دروغگو خواندید در صورتی که مقام معظم رهبری مرا شجاع خواند
* سوال از «روحانی» به 2۰۰ امضا رسید
کوچکی نژاد نماینده مردم رشت در مجلس:
طرح سؤال از رئیس جمهور روز یکشنبه تقدیم هیئت رئیسه مجلس شد.
تاکنون بیش از 2۰۰ تن از نمایندگان طرح سوال را امضا کردهاند.
نابسامانی در بازار ارز، مسکن و خودرو ، اشتباهاتی که در برجام داشته اند، عدم توجه به بخش تولید و همچنین انحراف در هزینه کرد ارز ۴۲۰۰ تومانی از جمله محورهای سوال از رئیس جمهور است.
* ایران در قرنطینه سفر
رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران میگوید:
هنوز محدودیتهای سفر برای شهروندان ایرانی برداشته نشده و فعلا از سفرهای توریستی خبری نیست.
بررسیها نشان میدهد درحال حاضر پروازهای بین_المللی که از مقصد ایران برقرار است، تنها مسافرانی را جابهجا میکنند که پاسپورت یا کارت اقامت کشور مقصد را داشته باشند. برخی از این مسافران حتی لازم است پیش از خروج، کارت سلامت تهیه کرده یا تست کرونا بدهند
* از چرخه واکسن کرونا در دنیا عقب نیستیم
دبیر کمیته علمی ستاد کرونا:
از چرخه واکسن کرونا که در دنیا انجام میشود عقب نیستیم.
از بین حدود ۲۰ پروژهای که برای واکسن پیشنهاد شده، شش موردش جلوتر است.
هنوز نمیدانیم کدام یک از این واکسنها موفق میشود.
برخی از واکسنها فاز آزمایشی خود را طی کردهاند.
* تخریب کانونی با قدمت تاریخی: در ماجرای تخریب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در شیراز، گفته های داود ایزدی، مسئول حراست کانون پرورش فکری استان فارس شنیدنی است: بعد از باغ ملی و بعد از ساختمان محوطه حافظیه که هر دو مربوط به تاریخ میانه اسلامی است. یعنی از قرون هفتم ، هشتم و نهم هجری در اینجا وجود داشته اند یک ساختمان قدیمی دیگر در اینجا به نام ساختمان ادبیات و علوم انسانی وجود دارد که مربوط به دهه 20 و 30 هجری شمسی است بعد از اینها قدیم ترین ساختمان آن محور تاریخی همین ساختمان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است که به عنوان اولین مرکز کانون در سال 49 ،بر اساس طرح خانه های کودک در فرانسه راه اندازی شده و با همان نقشه و مصالح در باغ ملی پیاده سازی شده است. ساز و کار و اساسنامه خانه های کودک این است که حتما باید در فضای سبز و باغ ملیها و پارکها باشند. و بیش از 70-80 درصد کانونهای پرورش فکری کودکان و نوجوانان در فضای سبز و باغات قرار دارند. شهرداری شیراز بنا به طرح ابداعی تعدادی از اعضای شورای شهر در جهت تعریض و بهسازی باغ ملی شیراز قصد دارند این ساختمان را خراب کنند و می گویند این ساختمان استحکام ندارد. ما می گوییم این ساختمان بیش از نیم قرن سرپا است و در انواع زلزله ها و سیلها باقی مانده است. و اگر الان ظاهرش خسته و یا کمرنگ است آن را بهسازی کنید. و به عنوان موزه کودک یا نوجوان یا مرکزی فرهنگی از آن استفاده کنید. این ساختمان یک المان تاریخی می شود در محور فرهنگی که سمت راست باغ ملی و کانون پرورش فکری است و سمت چپ حافظیه است. این یک محور کاملا تاریخی و سنتی است. بسیاری از بزرگان و مسئولان این شهر در این کانون عضو بوده اند اینجا مثل بیمارستان نمازی شیراز است. ما هر چه گفتیم اینجا را تخریب نکنید. این را از ما بگیرید و بهسازی کنید تا این لحظه گوش نکرده اند. می گویند ما جای این ساختمان؛ ساختمان دیگری به شما می دهیم. ما می گوییم حتی اگر این را از ما گرفتید آن را تخریب نکنید. و کاربری متناسب با فرهنگ کودکی به آن بدهید. کسی اینگونه سازه ها را تخریب نمی کند. نمی دانم چرا 2-3 نفر از اعضای شورای شهر به شدت دنبال قضیه تخریب اینجا هستند. اینها می گویند دسترسی به باغ ملی محدود شده. اصلا باغ ملی دیگر دیوار ندارد. سروها و کاجهای چندین ثد ساله در آنجا هست شنیده های غیر رسمی ولی موثق حاکی از این است که می خواهند در آنجا پارکینگ طبقاتی بسازند یا آن را خانه تئاتر شهر بکنند. ما می گوییم حداقل آن را خانه تئاتر کودک و نوجوان کنید. من می دانم شهرداری و شورای شهر نهایتا قصد بهره برداری اقتصادی از اینجا دارند. این در حالیست که طبق اصل 3 و 30 قانون اساسی کلیه خدمات ما در اینجا رایگان است. حتی دیرآموزان، نابینایان، ناشنوایان از اینجا خدمت می گیرند. . اینجا تنها مرکز ارائه خدمت به کودکان و نوجوانان کم توان ذهنی و جسمی است.
س: زیربنای کانون چقدر است؟
ج: حدود 550 متر مربع. ساختمان یک طبقه و نیمه دوبلکس است و هیچ گونه مرتفع سازی ندارد. در عید مردم با فعالیتهای این کانون آشنا می شوند پنجره کانون که باز می شود مسافران پشت آن در باغ ملی ایستاده اند. و سروها و کاجهای چند صد ساله دیده می شود. رئیس شورای شهر در یک اظهار نظر غیر رسانه ای گفته تا پایان دولت فعلی تخریب اینجا منتفی است ولی ظاهرا معنای آن این است که تملک و در اختیار گیری منتفی نیست.
س: آیا تملک ساختمان در دستشهرداری است؟
ج: کلمه تملک موضوعیت ندارد چون زمین باغ ملی؛ وقف است. در اراضی وقفی حافظیه، ورزشگاه حافظیه و کانون پرورش فکری و باغ ملی و فضای سبز آن ایجاد شده است. در واقع ما و شهرداری دارای بهره مالکانه هستیم. کسانی که بهره مالکانه و حق قدمت در بهره وری از عرصه هستند طبق کمیسیون ماده 5 نمی توانند چیزی را به همدیگر تحمیل کنند. چون هیچ یک مالک با سند رسمی نیستند. ولی چون شهرداری متولی فضای سبز است می گوییم در اختیار شهرداری است ضمن اینکه خود شهرداری در آنجا چند ساختمان دارد سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری در همانجا است اما نمی خواهند ساختمانهای خودشان را خراب کنند و این ساختمان را که رو به خیابان و محور اصلی سنگفرش شده شهر است و مسافر از همه جای ایران و خارج از ایران می پذیرد را هدف قرار داده اند.
* آموزش دوخت ماسک خانگی: بسیاری از مردم می گویند نمی توانند اینقدر هزینه کنند و ماسک بخرند چون باید برای هر روز کاری دو ماسک داشته باشند و برای چند نفر از اعضای خانواده که از خانه بیرون می روند این هزینه بخشی از سبد خانوار می شود. برخی هم می گویند کش ماسک پشت گوششان را زخم کرده و نمی توانند از ماسک استفاده کنند. و بسیاری از مسائل دیگر. به نظر می رسد راه حل همه این مشکلات استفاده از ماسک خانگی است. برای دوخت ماسک خانگی به پارچه مناسب نیاز داریم. بهترین پارچه برای دوخت ماسک، پارچه نخی است که هر چه ضخیمتر و تار و پود آن متراکمتر باشد بهتر است مثل کتان و تترون ایرانی. البته باید توجه داشته باشید پارچه ای که ماسک را از آن تهیه می کنید کاملا تمیز باشد همچنین میز کار و وسایلی که قصد داریم روی آن ماسک را تهیه کنیم. دستها را هم باید 20 ثانیه کاملا شسته باشیم. ماسک باید به اندازه صورت باشد. ماسکهای طبی که در داروخانه ها دیده می شود اغلب به اندازه 20 در 20 سانتیمتر هستند که برای آقایان مناسب ترند. الان گفته می شود بهتر است ماسک از دو لایه پارچه ساخته شده باشد و در وسط آن از یک لایه دستمال کاغذی به عنوان فیلتر استفاده شود. شاید بتوان این فیلتر را مرتب عوض کرد. با این گفته ها اندازه یک ماسک مناسب برای یک آقا،یک مستطیل 20 در 40 سانتیمتر است که از وسط تا شده و یک مربع 20 در 20 می سازد. یک ضلع این مربع دو لایه تا خورده و بسته است و سه ضلع این مربع باز است که می توان دو ضلع آن را در دو طرف ضلع تا خورده با سوزن نخ کوک زد. اگر بخواهیم کش به صورت مرتب توی ماسک قرار بگیرد می توانیم دو قطعه کش از نوع کش با ضخامت یک سانتی را که محکمتر است را به اندازه 15 سانتیمتر بریده و کشها را داخل دو لایه ماسک قرار دهیم طوری که یک سر هر کش لای درز یک ضلع مربع قرار گیرد و سر دیگرش لای درز ضلع مقابل در این صورت بعد از دوخت و برگرداندن ماسکی که حالت پاکتی دارد کش ها موازی هم قرار دارند و می توان یک کش را پشت سر قرار داد و کش دیگر را پشت گردن. اگر هم بخواهیم کشها پشت گوش قرار گیرند دو سر یک قطعه کش را در بالا و پایین یک ضلع قرار داده و رویش را کوک می زنیم. بعد از برگرداندن ماسک پاکتی شکل، برای اینکه دوضلع دو طرف ماسک جمعتر شود و روی صورت قرار گیرد دو ضلع را از رو چند پلیسه یک سانتی داده و رویش را می دوزیم یا چرخ می کنیم. در این صورت وسط ماسک باز شده روی بینی و زیر چانه قرار می گیرد. البته اگر می توانید تحمل کنید اگر ماسک را سه لایه بدوزید یعنی یک لایه هم در وسط قرار دهید بهتر است.
ماسک جالب دیگری که در فضای مجازی خیلی مورد توجه قرار گرفته با استفاده از آستینهای کوتاه تی شرت درست می شود. به این ترتیب که حدود 15 سانتیمتر از لبه پایین آستین بالا آمده و موازی لبه آستین برش می دهیم. بعد یک کش نیم متری برداشته و از وسط کش آن را پشت گردن انداخته و دو سر آن را از جلو از داخل آستین می گذرانیم. در مرحله بعد دو سر آزاد کش را پشت سر برده ماسک را روی صورت تنظیم کرده و اضافه کش را گره زده یا روی هم می دوزیم. این ماسک به خوبی روی صورت فیکس می شود. اگر پارچه ماسک یک مقدار حالت کشی داشته باشد که ماسک بهتر هم فیکس می شود. هر فرد خانواده بهتر است چند ماسک داشته باشد و در طول روز که بیرون از خانه است از دو تای آنها استفاده کند و بعد از مراجعت به خانه هر دو را با پودر لباسشویی شسته و خشک کند تا بتواند از آنها برای روز بعد دوباره استفاده کند. شعار این روزهای ما این است من ماسک می زنم تا تو سالم بمانی تو هم ماسک بزن تا من بیمار نشوم.
* تفاهم نامه همکاری کمیته پارالمپیک با فدراسیون های همکار
کمیته ملی پارالمپیک با 10 فدراسیون همکار که رشته های پارالمپیکی را تحت پوشش خود قرار داده اند، تفاهم نامه همکاری منعقد کرد.
به همین منظور، نشست هایی جداگانه با رؤسا و خزانه داران فدراسیون های ورزش های جانبازان و معلولین، نابینایان و کم بینایان، تنیس روی میز، تکواندو، تنیس، قایقرانی، سوارکاری، تیراندازی با کمان، بدمینتون و دوچرخه سواری برگزار شد و از سوی کمیته ملی پارالمپیک رئیس، دبیر اجرایی، معاون فنی، ذیحساب، سرپرست خزانه داری و مدیر طرح و برنامه نیز حضور داشتند.
کمیته ملی پارالمپیک پیش از این سرفصل هایی را در حوزه آموزش، استعدادیابی، قهرمانی، همگانی و... به فدراسیون های ذیربط ارسال نموده و بر اساس آن سرفصل ها، فدراسیون های یاد شده برنامه های اجرایی خود را برای تقویم سال ۱۳۹۹ به کمیته ملی پارالمپیک ارسال کردند.
بر این اساس و بر مبنای حضور رشته ها در رویدادهایی چون بازی های پارالمپیک، پارا آسیایی و پارا آسیایی جوانان، حمایت مالی کمیته پارالمپیک از رشته ها صورت خواهد گرفت.
این تفاهم نامه به صورت سالیانه و بر اساس برنامه های ارائه شده در چارچوب سرفصل های مورد نظر کمیته ملی پارالمپیک، منعقد می شود تا نوع تعامل و میزان حمایت مالی این کمیته از رشته ها به صورت روشن اعلام شود.
در گام اول و بر اساس برنامه های ارائه شده از سوی فدراسیون های یاد شده، به زودی مبالغی به این فدراسیون ها پرداخت خواهد شد.
* انتخاب محمد تابع به عنوان سرپرست دبیری کمیته پارالمپیک
پیرو جلسه اخیر هیأت رئیسه کمیته ملی پارالمپیک و نشست محمود خسروی وفا، رئیس کمیته ملی پارالمپیک و هادی رضایی، دبیر اجرایی کمیته توافق شد که هادی رضایی همکاری خود را به عنوان سرپرست کاروان ایران در بازیهای پارالمپیک توکیو ۲۰۲۰ و همچنین سرمربی تیم ملی والیبال نشسته ادامه دهد.
همچنین کمیته ملی پارالمپیک با عنایت به سوابق و تجارب ارزشمند هادی رضایی طی چهار دهه گذشته از حضور وی به عنوان عضو ثابت و افتخاری هیات رئیسه این کمیته بهره مند خواهد شد.
بر اساس تبصره یک ماده شانزده اساسنامه کمیته ملی پارالمپیک، محمد تابع، معاون فنی کمیته ملی پارالمپیک، با صدور حکمی از سوی ریاست کمیته به عنوان سرپرست دبیر اجرایی منصوب شد.
* پسری که به خاطر قتل رقیب عشقی اش در زندان بود، از ترس کرونا جان باخت
ایران نوشت: پسر جوان که به اتهام قتل رقیب عشقی خود در یک دوئل خیابانی دستگیر و به کانون اصلاح و تربیت فرستاده شده بود از ترس ابتلا به کرونا ماده ضدعفونیکننده خورد و جان باخت.
این پسر جوان قرار بود صبح روز شنبه در شعبه پنجم دادگاه کیفری یک استان تهران به همراه همدستش محاکمه شود، اما قضات با گزارش مأموران زندان دریافتند وی جان باخته است.
بدین ترتیب همدست این پسر پای میز محاکمه ایستاد و درباره علت مرگ دوستش به قضات گفت: وقتی کرونا شیوع پیدا کرد به همه متهمانی که در کانون اصلاح و تربیت بودند چند شیشه مواد ضد عفونیکننده دادند. مأموران خیلی به ما تأکید کردند که این مواد خوراکی نیست و خطر دارد و فقط باید دستها و وسایل شخصی خود را با آن ضدعفونی کنیم. اما دوستم ساتیار - متهم - خیلی از کرونا میترسید و مدام وحشت داشت که مبتلا نشود به همین خاطر به توصیهها توجهی نکرد و مواد ضدعفونیکنندهای را که به او داده بودند نوشید. چون الکل داشت فکر میکرد که ویروسها را در بدنش میکشد و بدنش مقاوم میشود، اما مسموم شد و به کما رفت بعد از چند روز هم جانش را از دست داد.
پسر جوان در ادامه گفت: همان موقع یکی دیگر از بچههای کانون نیز از این مواد نوشید که البته زنده ماند، ولی چشمانش نابینا شد.
پس از این توضیحات، قضات از وی خواستند تا در مورد حادثه قتل توضیح دهد. سینا که منکر ارتکاب قتل بود، گفت: آبان ماه دو سال قبل در یکی از خیابانهای جنوب شهر با آرش درگیر شدیم. البته من با آرش اختلافی نداشتم روز حادثه ساتیار بهدنبال من آمد و در حالی که خیلی عصبانی و ناراحت بود گفت دوست دخترش به نام سارا به او خیانت کرده است. ساتیار گفت که خیلی اتفاقی سارا و آرش را در خیابان با هم دیده است و وقتی جلو رفته و به او اعتراض کرده متوجه شده سارا به وی خیانت کرده و با آرش هم دوست شده است. همان موقع ساتیار از روی عصبانیت یک سیلی به گوش سارا زده و بعد هم با آرش درگیر شده بود که با وساطت اطرافیان جدایشان کرده بودند. اما وقتی پیش من آمد خیلی عصبانی بود و میگفت باید انتقام بگیرد.
من هم وقتی ماجرا را شنیدم به او گفتم همراهش میروم تا آرش را ادب کنیم. بعد به سراغ آرش رفتیم او با دوستانش بود که به محض دیدن ما درگیری شروع شد آنها با چوب و چاقو ما را زخمی کردند. من و ساتیار هم چاقو داشتیم من دو ضربه به دست آرش زدم، اما ضربات کشنده نبود، ولی ساتیار با چاقو به سینه و پهلوی آرش زد و او نقش بر زمین شد.
متهم گفت: وقتی ما را بازداشت کردند ساتیار از من خواست یکی از ضربات را گردن بگیرم و گفت اینطوری جرممان کم میشود او خیلی به من فشار میآورد به همین خاطر هم من قبول کردم. اما واقعیت این است که هر دو ضربه را ساتیار زد. وقتی فرار کردیم چند روز بعد متوجه شدیم آرش به قتل رسیده است. سینا که مدام اتهام قتل عمدی آرش را رد میکرد، گفت: من این اتهام را قبول ندارم، چون ضربات کشنده چاقو را من نزدم. متهم درباره اعتراف قبلی خود در پرونده گفت: من اوایل دستگیری به خاطر حرفهای ساتیار به قتل اعتراف کردم، اما الان میگویم که من قاتل نیستم.
در ادامه جلسه مادر آرش که داغدار مرگ پسرش بود در حالی که برای متهمان درخواست قصاص داشت، گفت: من از خون پسرم نمیگذرم با اینکه یکی از متهمان در کانون جان باخته است، اما اگر این پسر هم در مرگ فرزند من مقصر باشد باید اعدام شود، چون داغ جوان غیرقابل تحمل است؛ بنابراین گذشت نمیکنم و درخواست قصاص دارم.
اظهارات دوستان مقتول
بعد از گفتههای متهم ردیف اول پرونده دو متهم دیگر که از دوستان مقتول بودند و در درگیری شرکت داشتند در جایگاه قرار گرفتند و گفتند: ما دیدیم که ساتیار و سینا هردو ضربات را وارد کردند، اما اینکه کدامشان ضربات کشنده را زده است نمیدانیم. وقتی که دفعه اول آرش و ساتیار با هم درگیر شدند ما آنها را جدا کردیم، سارا هم فرار کرد و دعوا تمام شد. اما ساتیار هنوز عصبانی بود وقتی برگشت به ما حمله کرد و برای اینکه از خودمان دفاع کنیم ما هم مقابله کردیم. اما چاقو نداشتیم و فقط با دست میتوانستیم جلو ضربات را بگیریم.
بدین ترتیب بعد از بیان آخرین دفاع از سوی متهمان، وکلا و همچنین دریافت نظر مشورتی مشاور که در دادگاه حضور داشت، قضات شعبه ۵ دادگاه کیفری استان تهران برای تصمیمگیری برای سه متهم وارد شور شدند.