صابر زارعی در جلسه کمیته مناسبسازی معابر شهرستان سقز با بیان اینکه معابر نبض شهر و رگهای حیاتی آن محسوب میشوند اظهار کرد: شهرسازان، شهرداریها، نظام مهندسی و راهنمایی و رانندگی به عنوان متخصصان و پزشکان این رگهای حیاتی باید در راستای تسهیل در رفت و آمد تمام اقشار مختلف، تمهیدات و اقدامات لازم را پیش بینی و اجرا کنند.
وی با اشاره به اینکه ایران اسلامی از لحاظ وجود قانون حمایت از معلولان جزو کشورهای مترقی و پیشرو در جهان محسوب میشود گفت: باید برای اجرای کامل این قانون نیز تمهیدات لازم اندیشیده شود.
معاون فنی و عمرانی فرماندار شهرستان سقز تسهیل در رفت و آمد در معابر شهری برای معلولان را از الزاماتی برشمرد که همه دستگاههای متولی مکلف به رعایت آن هستند.
وی با اعلام اینکه معلولان بخش قابل توجهی از جامعه ما را تشکیل میدهند تصریح کرد: مناسب سازی معابر و نهادینه کردن حفظ حرمت بیشتر معلولان، نیازمند فرهنگ سازی است.
زارعی مناسبسازی را ایجاد محیطهای بدون مانع و یا تسهیل در دسترسی توصیف کرد و افزود: این امر یکی از راهکارهای ارتقاء کیفیت زندگی برای کلیه افراد جامعه بهویژه معلولان است و همه افراد جامعه باید قادر باشند آزادانه و بدون خطر در محیط پیرامون خود اعم از ساختمانها و اماکن عمومی و معابر شهری تردد کنند و از کلیه حقوق اجتماعی خود برخوردار شوند.
وی با بیان اینکه مناسبسازی، تسهیل عبور و مرور و امکان دسترسی آسان به اماکن و فضاهای عمومی تنها مخصوص معلولان نیست خاطر نشان کرد: سالمندان و کودکان نیز بخش قابل توجهی از جامعه را تشکیل میدهند و در طراحیها و برنامهریزیهای شهری باید مورد توجه قرار گیرند.
رئیس بهزیستی شهرستان سقز در این جلسه با بیان اینکه بزرگترین اقلیت جهان را معلولان تشکیل میدهند گفت: از 3269 معلول شناسایی شده در شهرستان سقز 416 نفر نابینا، 1351 نفر معلول جسمی حرکتی، 591 نفر معلول ذهنی، 147 نفر معلول اعصاب و روان، 407 نفر معلول شنوایی و گفتاری، 349 نفر معلول ترکیبی و 8 نفر دارای معلولیت puk هستند.
رحمان حکیمی با بیان اینکه در سطح ادارات شهرستان سقز در حوزه مناسب سازی اقدامات خوبی صورت گرفته است، خواستار تلاش بیشتر ادارات و بانکها در زمینه تسریع در این امر شد.
انتهای پیام/